Dodaj do ulubionych

Skandal na ul. Gdańskiej

27.04.07, 11:19
Skandalem i bezmyślnością można nazwać likwidację Centrum Pomocy "Duszom"
Ludzkim przy ul. Gdańskiej. Tysiące ludzi szukający pomocy w
depresjach,stanach lękowych, nerwicach, korzystający z pomocy Centrum, karnie
zsyła się na Kraszewskiego. Ta metoda "leczenia", nazywana darwinowską, ma na
celu zespolenie w człowieku widoku szpitala psychiatrycznego z węzieniem.
Fakt zgłaszania się w psychiatryku, wywoła w ludziach z Gdańskiej opory.
Czy ktoś miał interes, by wysiudać przychodnię z pięknego budynku? No, kto ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kalafior Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:44
      Tak to jest, że ludzie z kłopotami duchowymi nie liczą się w społeczeństwie.
      Jeden podpis decyduje o.....
    • Gość: bea Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.bredband.comhem.se 27.04.07, 11:55
      Tam zaczynałam moją przygodę z Ludżmi i Psychiatrią. Nie wiem, bo z Twojego
      postu to nie wynika, czy zamykają całe centrum cz tylko tą poradnie, o której
      piszesz. Ale muszę Ci powiedzieć, że od wielu lat było to atrakcyjne m-ce dla
      inwestorów. Natomiast ludzie którzy Ci pomagali nie znikną, tylko zmienią m-ce
      pracy.
      • kklement Tylko przenosiny na Kraszki. 27.04.07, 21:46
        Normalna sprawa, redukcja kosztów. Przeprowadzka chyba na dniach.
        • Gość: bea Sam wiesz IP: *.bredband.comhem.se 29.04.07, 05:02
          doskonale, że leczenie się na KRASZKACH to stygmatyzacja. I nie wszystkich
          będzie stac leczyć się prywatnie.Raczej mniejszość Naszych pacjentów to osoby
          zamożne.
    • Gość: gość Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.07, 19:00
      No i dobrze, że wreszcie likwidują ten syf, zwłaszcza, że jest to zmiana
      miejsca działalności jak się orientuję, a nie likwidacja placówki. To miejsce
      wyglada w środku sto razy gorzej niż korytarz w piwnicy budynku w którym
      mieszkam, umeblowane to to jakąś zbieraniną chyba ze śmietnika i trzeba mieć do
      tego baaardzo emocjonalny osobisty stosunek, żeby chcieć tam bywać. Szpital
      pewnie ma długi jak inne szpitale i słusznie, że wynosi placówki z obiektu
      wymagajacego kapitalnego remontu.
      • Gość: Ewa Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.07, 19:42
        Z budynku ktos z duzymi pieniedzmi zrobi naprawde atrakcyjna nieruchomosc a
        chodzi jedynie aby zapwnic potrzebujacym ludzia pomoc i terapie w innym
        wyremontowanym miejscu i mam nadzieje ze ,ta potrzebna forma pomocy ludzia
        zagubionym i znerwicowanym klopotami zyciowymi zostanie nadal
        utrzymana ,szpital nie ma pieniedzy i budynek rzeczywiscie podupadal a tak jest
        szansa ze ktos go przywroci do jego dawnej swietnosci ale trzeba zadbac o
        ludzi korzystajacych z tej formy bardzo potrzebnej terapii
      • hrabiaa Re: Skandal na ul. Gdańskiej 27.04.07, 20:18
        Gość portalu: gość napisał(a):

> No i dobrze, że wreszcie likwidują ten syf, zwłaszcza, że jest to zmiana
        > miejsca działalności jak się orientuję, a nie likwidacja placówki. To miejsce
        > wyglada w środku sto razy gorzej niż korytarz w piwnicy budynku w którym
        > mieszkam, umeblowane to to jakąś zbieraniną chyba ze śmietnika i trzeba mieć
        do
        >
        > tego baaardzo emocjonalny osobisty stosunek, żeby chcieć tam bywać. Szpital
        > pewnie ma długi jak inne szpitale i słusznie, że wynosi placówki z obiektu
        > wymagajacego kapitalnego remontu.

Przygłupio piszesz... Gdanska jest "odskocznią" dla wielu ludzi. Ale kumam, że
        reprezentujesz interesy niwych nabywców, i h.ooy Cięvobchodzą "bywalcy"
        Cwentrum.
        Od wielu lat chodzę na rozmowy wzmacniające do fdra Frankwoskiego. Facet jest
        super. Wszystkiemu zaszkodził kult PISSA, tak Pissa, tego dziwnego , z wyrokiem
        ( dostał wyrok) lekarza. ,
        • Gość: gdańska Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.07, 20:45
          Interesów nie mam tam żadnych, ale widziałam trochę ośrodków o podobnym
          charakterze na świecie i Gdańska przy nich wyglada gorzej niż chlew, no ale jak
          ktoś jest na etapie, że się nie myje, chodzi w brudnych ciuchach i nie sprząta
          to może mu to nie przeszkadza. Nie znaczy to jednak, że takie miejsca powinny
          równać standardem higieniczno-estetycznym do poziomu osób głeboko zaburzonych,
          tylko wręcz przeciwnie, kreować wyższe standardy. A przy okazji, czy niejaki
          dr Frankowski zostanie sprzedany wraz z budynkiem nowym nabywcom, że już nie
          będziesz mógł korzystać z jego porad?
    • kklement Re: Skandal na ul. Gdańskiej 27.04.07, 21:49
      Ludzie naprawdę potrzebujący pomocy nie będą wybrzydzać na budynek, że na
      Kraszewskiego a nie na Gdańskiej. A że jest przeprowadzka, to normalna sprawa -
      szpital musi redukować koszty. No chyba że zgadzasz się na odpłatność przy
      korzystaniu z jego oferty.
      • Gość: Ewa Re: Skandal na ul. Gdańskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.07, 07:49
        Drogi hrabio nie moj intres w remoncie obiektu ale milo bedzie popatrzec na
        pieknie odrestaurowany obiekt ,kiedys tam chodzilam na terapie ,terapeuci i
        lekarze byli roznie ,nie wiem czy dr Piss ma wyrok bo sie to mnie intersuje ale
        byla mozliwosc wybrania terapeuty i mysle ze nikomu nie zaszkodzi zmiana
        miejsca a najwazniesze ,ze pacjeci bedea mogli nadal korzystac z leczenia
        • wnuk.nerona Re: Skandal na ul. Gdańskiej 29.04.07, 22:02
          Czy pokoje i biurka są najwqażniejsze? Czy ludzie w dołku sprawdazją to ?
          Nier... dr Frankowski jest the best i nie możesz Ewo, czy jak ci tam, cokolwiek
          pisać naprzeciw...
      • Gość: gość kklement i strajk IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.13, 23:43
        Skończonym oszustem i krętaczem to ty jesteś kklement.W tamtym 2007 roku to do strajkowania byłeś pierwszy.
    • Gość: gość kklement i dyżury lekarskie IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.13, 16:06
      kklement napisał:
      Zdziwisz się pewnie jak Ci powiem, że w większości szpitali po takim 24-
      godzinnym dyżurze lekarz ... musi nadal pracować ! Tak, dyżur się kończy o 7:00
      czy 8:00, ale lekarzowi nie wolno iść do domu. Z reguły nie musi odbębnić całej
      dniówki, ale w niektórych co bardziej opresyjnych miejscach ( np. w szpitalu na
      Kamieńskiego ) musi siedzieć całe 8 godzin. Co daje 32 godziny w pracy. Chore.
      Na szczęście w moim szpitalu panuje luz i po dyżurze udaje mi się przespać ze
      dwie godziny przed pracą w przychodni.

Wynika to z tego, że w Polsce dyżury nie są traktowane jako cześć etatu, ale
      jako dodatkowa fucha. Zdecydowana większość z nas tych fuch ma zresztą więcej,
      bo trudo wyżyć za 1000 PLN, które mniej więcej płacą szpitale za etat. Płacą za
      to pacjenci, bo kofeina do pewnego momentu odpędza sen, ale o wiele słabiej
      poprawia koncentrację uwagi i jasność myślenia, płacą nasi bliscy ( moja żona
      ciągle się żali, że po powrocie z pracy nie chcę z nią rozmawiać, a ja po
      kilkunastu godzinach pracy już nie mam na to siły - rozmowa wręcz boli ),
      czasem płacimy my sami wypaleniem, depresją, rozpadem małżeństwa ( prawie norma
      w mojej branży ).

kklement nie mów że pracowałeś za tysiąc zł bo to nieprawda.Ty zawsze chodziłeś w firmowych ciuchach,miałeś dobry samochód,jechałeś na wakacje,nurkowałeś,strzelałeś w paintball,po drogich restauracjach stołowałeś się a dodatkowych dyżurów nikt ci brać nie kazał,ty sam się wszędzie pchałeś,łatwiej powiedzieć w jakich przychodniach i szpitalach nie było cię niź w jakich byłeś.Miałeś jakiś nocny dyżur w szpitalu na którym nie spałeś?A wpisy na forum to kiedy piszesz?Na dyżurach oczywiście.
      • Gość: Gość kklement tańczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.13, 22:13
        Czy na plaży czy na molo kklement tańczy disco polo.
    • Gość: kklementTOściek Skandalem jest to że kklement.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.13, 21:30
      Skandalem jest to że kklement został kierownikiem w Miliczu.Stawy Mielickie są przez to zagrożone!
    • Gość: stadion dołuje Ww Należy czym prędzej rozebrać lub sprzedać stadion IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.08.13, 05:54
      Należy sprzedać WKS. Przez pieniądze bezpowrotnie przetracone na Stadion Wrocław i kopaczy nie ma ich na wiele rzeczy potrzebnych we Wrocławiu. Także na placówkę na ulicy Gdańskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka