Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić winiety na Czechy?

30.04.07, 12:11
Witam,

podpowiedzcie dobrzy ludzie, czy jadąc d Pragi przez Kudowę można kupić
winietki zaraz za czeską granicą, czy lepiej kupować po naszej?
Jest może u czechów jakaś stacja paliw zaraz za przejściem?

Słyszałem, że nie warto w PZM-otach przepłacać, więc może ktoś podpowie?
Obserwuj wątek
    • gosik37 Re: Gdzie kupić winiety na Czechy? 30.04.07, 12:25
      Winiete mozna kupic tuz przed przejsciem granicznym w Kudowie lub na stacji
      benzynowej zaraz za Nachodem, w kierunku na Hradec Kralove.
      • Gość: drinks Re: Gdzie kupić winiety na Czechy? IP: *.magma-net.pl 30.04.07, 13:11
        wielkie dzięki, serduszko, o to mi chodziło

pozdrawiam
    • Gość: nocai Re: Gdzie kupić winiety na Czechy? IP: *.chello.pl 30.04.07, 14:07
      Jak jedziesz tylko do Pragi, to lepiej jedź drogą wzdłuż autostrady. Jest w
      niezłym stanie, TIRy nią nie jeżdżą, tylko prędkość dopuszczalna trochę
      mniejsza, ale za to bezpłatnie.
      • Gość: jjasio Re: Gdzie kupić winiety na Czechy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 16:22
        lepiej szybciej bezpieczniej autostradą . 200 koron to niecałe 30 zł
      • Gość: drinks Re: Gdzie kupić winiety na Czechy? IP: *.magma-net.pl 30.04.07, 18:15
        dzieki za radę, wolę raczej autostradą, zawsze trochę szybciej :-)

a nie wiesz może, czy z Karlowych jest autostrada do Pragi, czy trzeba kawałek
        do niej dojechać? Pytam, bo mam mapę, na której ten właśnie kawałek jest jakby
        dopiero w budowie?
      • Gość: drinks errata IP: *.magma-net.pl 30.04.07, 18:16
        oczywiście chodzi mi o drogę z Hradec Kralove, a nie z Karlowych Varów :-)
        • wari Re: errata 30.04.07, 23:59
          Autostrada jest już od samego HK do Pragi (właśnie niedawno oddali do użytku 40
          km), tylko, że jak jedziesz od strony HK to niestety nie prowadzą od razu do
          tej autostrady (jest po drugiej stronie miasta), tylko jeszcze kilka km
          normalną drogą. Z powrotem jednak kierunkowskazy prowadzą az do HK autostradą.
          Myślę, że dopiero po wybudowaniu obwodnicy autostradowej HK będzie to normalnie
          funkcjonować.
          Winietki w żadnym razie nie kupujesz w Polsce bo sporo przepłacasz. Zanim
          dotrzesz do HK będzie po drodze kilka stacji benzynowych na których można to
          zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka