Dodaj do ulubionych

*** EXPO - Filip Mecner z Paryża ***

30.11.01, 10:52
Witam w imieniu ”Gazety”. Filip Mecner, nasz dziennikarz, jest w Paryżu razem z
polską delegacją. Dzieki temu bedziemy informować Was na bieżąco o wydarzeniach.
Śledźcie nasze wpisy!

10.40 - Polska prezentacja ma odbyć się między 16.30 a 17.00. We Francji są
m.in. prezydent Huskowski i wojewoda Nawrat. W Paryżu dość ciepło - 12 stopni
Celsjusza. Pada deszcz.
Obserwuj wątek
    • Gość: bromden Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 11:02
      > Śledźcie nasze wpisy!
      > 10.40 - Polska prezentacja ma odbyć się między 16.30 a 17.00. We Francji są
      > m.in. prezydent Huskowski i wojewoda Nawrat. W Paryżu dość ciepło - 12 stopni
      > Celsjusza. Pada deszcz.

Tak, tak! Prosze na biezaco informowac nas o temperaturze i opadach.
      • Gość: duzY Martwi mnie .... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:05
        ... ten deszcz. Czyzby niebiosa płakały?
        • Gość: ds Re: Martwi mnie .... IP: 195.173.12.* 30.11.01, 11:17
          Ech wy....
          Ironizujcie sobie dalej - ja tam jestem wdzieczny, ze moge miec informacje na
          goraco. Szczegolnie bedac za granica - ani polskiego radia ani tv (pomijajac
          to, ze i tak jestem w pracy).

U mnie tez cieplo i na razie nie pada. No moze troche mzy... ;-)
          • Gość: duzY Odrobina luzu IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:24
            każdemu się przyda. A co do radia to mając komputer możesz słuchac czego chcesz
            przez RealPlayera (jestem na stałym nasłuchu Trójki -
            www.radio.com.pl/trojka/realaudio1/trojka.ram
            • Gość: ds Re: Odrobina luzu IP: 195.173.12.* 30.11.01, 11:31
              Sluchalem polskiego radia jak bylem na uniwerku. W pracy niestety jest troche
              inaczej. Dobrze, ze mam teraz spokoj i moge czytrac to forum.
              A jezeli chdzi o luz - moze i sie niepotrzebnie zirytowalem.
              Tak wiec sie wyluzuje - w koncu juz prawie weekend!!!

No i swieta niedlugo.

A wracajac do EXPO - to by bylo pieknie jakby rzeczywiscie bylo potem wiecej
              polaczen miedzynarodowych do Wroclawia...
              • Gość: duzY Zauważ też czego ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:35
                ... dowiedzielismy sie od korespondenta:
                1. że pada
                2. że Rosjanie bankietowali (w domysle szampanem i kawiorem korumpowali)
                3. Ze biuro pracuje do 18:00 a teczka była ozdobna.
                Czy to nie poziom magla? Czy można to inaczej komentować niz ironicznie.
                • Gość: bromden Re: Zauważ też czego ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 11:53
                  > Czy to nie poziom magla? Czy można to inaczej komentować niz ironicznie.

To po prostu ogolny trend Gazety Wyborczej. W Polsce najwiecej ludzi jest na
                  poziomie magla, wiec gazeta stara sie wyjsc im naprzeciw.

To jest technika rozwlekania jakiejs konkretnej tresci w czasie, stosowana
                  powszechnie w tv. To sie nawet jakos ladnie nazywa, ale niestety nie pamietam
                  jak. Prezentacja ma kluczowe znaczenie, ale gazeta robi relacje juz od rana i
                  informuje nas o temperaturze w Paryzu, bankietach, etc. I bedzie nas raczyc
                  takimi gownami do 16:30.
                  • Gość: duzY A to nie wiedziałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:57
                    W takim razie już sie koncentruję na wchłanianiu news-ów. Po pidźami oczekuje
                    nr bocznego taksówki, którą Pan Prezydent zechce pojechac na prezentację.
    • redakcja_wrw Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 11:18
      Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie ze źródeł bardzo dobrze poinfomowanych,
      wczoraj wieczorem delegacja rosyjska urządziła wystawny bankiet. Był kawior, a
      szampan lał się strumieniami. Naszej delegacji nie popsuło to humoru :)
      • Gość: bromden Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 11:22
        > Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie ze źródeł bardzo dobrze poinfomowanych,
        > wczoraj wieczorem delegacja rosyjska urządziła wystawny bankiet. Był kawior, a
        > szampan lał się strumieniami. Naszej delegacji nie popsuło to humoru :)

A dziewczyny? Zapomnieli o najwazniejszym?
        My nie mozemy sobie na to pozwolic, prosimy forumowiczki o zglaszanie sie na
        ochotnika, chodzi o nasze wspolne dobro ...
        • Gość: duzY Wygląda na to, że ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:27
          ... korespondent Gazety zszedł do magla. Ale większość magli we Wrocq jest w
          piwnicy. Jesli w Paryżu też to czy on wszustko stamtąd będzie widział, czy już
          tylko będziemy się dowiadywac, że "jedna pani drugiej pani w tajemnicy ...".
      • Gość: petite Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 14:22
        redakcja_wrw napisał(a):

> Jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie ze źródeł bardzo dobrze poinfomowanych,
        > wczoraj wieczorem delegacja rosyjska urządziła wystawny bankiet. Był kawior, a
        > szampan lał się strumieniami. Naszej delegacji nie popsuło to humoru :)

Z dobrze poinformowanych zrodel wiadomo mi, ze polska delegacja do pozna raczyla
        sie vin rouge, wiec chyba nie bylo zle.... ;-)

• Gość: duzy nastepnym razem ja chcę być w delegacji. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:25
          Uwielbiam do wczesnorannych godzin raczyc sie tym i owym. Nie przyniósłbym
          wstydu.
    • redakcja_wrw Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 11:26
      Biuro BIE kończyło wczoraj pracę o godz. 18. Pismo z Warszawy, w którym Leszek
      Miller zapewnia o rządowych gwarancjach dla Wrocławia, dotarło do Paryża pół
      godziny wcześniej. Udało się je dostarczyć, schowane w ozdobnej teczce
      Stanisława Huskowskiego, kilkanaście minut przed 18.
      • Gość: duzY Mam prosbę do korespondenta. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:30
        Czy mógłby teczkę dokładnie opisać. Może jakiś skanik. Bez tego bedziemy tu
        siedziec niedoinformowani. Albo niech dowie się w jakiej pidżamie spał nasz
        prezyden. Toż może to miec kapitalne znaczenie.
        • Gość: ds Re: Mam prosbę do korespondenta. IP: 195.173.12.* 30.11.01, 11:53
          Ja tam chce nawet takie "maglowe ploty". Przynajmniej wiadomo, ze ktos tam jest
          i dziala. Oczywiscie - konkretne wiadomosci na temat konkurencyjnych ofert
          bylyby lepsze. Moze jakies szczegoly na ten temat?
          • Gość: duzY Popieram ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 11:55
            ... ale bez magla.
            • Gość: piegdoń Re: Popieram ... IP: 10.40.66.* 30.11.01, 12:29
              Chcecie prawdy oto macie:
              To pisze moskiewska Prawda na stronach internetowych, trosze to nieświeże, ale ciekawe dość

Pravda

20:00 2001-09-24
              WILL MOSCOW HOST WORLD EXPO 2010?

Should Moscow be chosen the venue of the World EXPO 2010, Russia will have a good chance to
              demonstrate its economic progress. The government is doing its utmost to win the bidding contest,
              Prime minister Mikhail Kasyanov said Monday, opening a White House meeting of the national
              organizing committee that is to promote Russia as the host country of the World EXPO 2010.
              If Russia wins the contest, solid investments - a few billion dollars in Kasyanov's estimates - will start
              flowing in the country giving an impetus to the economic development of Moscow and the entire
              country. The organizing committee must try hard to make the contest successful for Russia, said the
              premier. He expects local industrialists and financiers to provide for significant investment in the
              project. The country has been hosting Olympic Games and international festivals, recalled the prime
              minister. However it has never played host to such a grandiose industrial exhibition. A secret vote to
              choose the venue of the 2010 event will be held in November, 2002. Should Moscow's bid
              for the World EXPO 2010 be a success, the exhibition will be arranged at Moscow's All-Russian
              Exhibition Center, or VVTs.
              • Gość: duzY Teraz jeszcze napisz co pisza Izwiestia ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 12:32
                ... bo znamy już prawde, chcemy wiadomości.
                A swoją droga jakie te Ruskie wykształcone, że do nich gazety po angielsku
                piszą.
              • Gość: ds Re: Popieram ... IP: 195.173.12.* 30.11.01, 12:50
                ogolniki ale zawsze cos.
                DuzYego cynizm chyba ma jakies zrodla w osobistych kompleksach...
                Oops - sorry za personalne teksty ale sie nie moglem powstrzymac - przeciez on
                tylko same docinki. A moze cos konstruktywnego? Np. jak zalatac dziure
                budzetowa?
                ;-)
                • Gość: duzy Nie wiem czemu ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 12:54
                  ... ale jakos mnie te kompleksy nie uwierają. Może ich nie mam? A jesli mam to
                  smiało mi nimi w twarz. Wszystko zniose (poza jajkiem).
                  Co do załatania dziury budzetowej to od prawie zawsze korzystam z wyrobów
                  krajowych akcyzników, żadnego przemytu nie konsumuję. I dzis by pomóc Belce mam
                  zamiar jakąś butelczynke albo dwie czerwonego wlac w siebie. Może pozbawi mnie
                  to kompleksów i wieczorem będe szczęśliwy. Ale nie dane wam mnie będzie
                  takiego "zobaczyć" bo kompa ze soba nie wezmę.
                  • Gość: ds Re: Nie wiem czemu ... IP: 195.173.12.* 30.11.01, 13:02
                    No pieknie - ani grama ironi.

> zamiar jakąś butelczynke albo dwie czerwonego wlac w siebie.

Pijasz wino? To czemus sie nie udzielil w watku "lubicie wino?" ja zaczynam
                    powoli myslec, ze we Wrocku to tylko piwo no i mocniejsze alkohole.
                    Mam nadzieje, ze nie mowimy o winie marki Wino?

• Gość: duzy he he he a tos mnie potraktował. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 13:09
                      Rozwije wątpliwości (a nie mogąc pozbyc sie ironii - rozczaruję) - nie chodziło
                      o to "wino". Jako dojrzały osobnik dbam o serduszko i permanentnie poddaje sie
                      terapii cholestrolowej (tylko w ciemnych winogronach jest jakieś "świństwo"
                      rozpuszczające płytki). Mam zamiar życ długo (z ironia na ustach, o pardon, na
                      palcach też)
      • liljanna Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 13:15
        totalni ignoranci, to jest powazny temat, jezeli was to nie interesuje to
        zawsze znajdzie sie inne forum, pozdrawiam i mocno trzymam kciuki za wroclaw,
        pozdrowienia dla Filipa Mecnera
        • Gość: duzy Skoro temat jest poważny ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 13:17
          ... to zwróć uwage reporterowi, że niepoważnie go relacjonuje.
        • Gość: bromden Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 13:57
          > totalni ignoranci, to jest powazny temat, jezeli was to nie interesuje to
          > zawsze znajdzie sie inne forum, pozdrawiam i mocno trzymam kciuki za wroclaw,
          > pozdrowienia dla Filipa Mecnera

alez bardzo nas to interesuje,
          co sie dzieje? dlaczego nie ma nastepnych relacji? przestalo juz padac?

Filip Mecner to pewnie jakis zdolniacha z kolorowego pisemka, zwerbowany przez
          Wyborcza dla podniesienia nakladu
          • Gość: duzY Z ostatniej chwili. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:21
            Deszcz pada.
            Rosjanie piją kawior i jedza wódke (albo odwrotnie)
            Prezydent Huskowski podziwia teczkę. Zastanawia sie czy zamiast prezentacji nie
            wystarczy pokazac teczki.
    • Gość: daag Re: *** EXPO - daag z wrocławia *** IP: *.*.*.* 30.11.01, 13:27
      jak mi doniesiono przed pięcioma minutami na żernikach zaczynają kosić trawę. a
      więc zaczyna się!
      • Gość: duzY Oj, narażasz się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 13:31
        Nie wypada podśmiechujków robić z tego tematu.
        • Gość: daag Re: to fakt! IP: *.*.*.* 30.11.01, 14:07
          no co ty... ja na poważnie. szczegóły pierwszego z trzech etapów przygotowań do
          tego epokowego wydarzenia znajdziesz na:
          www.expo.wroc.org/organizacja/koszenie_trawy.html
          jest szczegółowy kosztorys prac i raport z postępowania przetargowego, wykaz
          firmy wykonawczych, webcam, opis i rodzaje trawy na żernikach, technologie
          koszenia trawy przy torach i mnóstwo innych użytecznych informacji (w tym także
          ile środków z zagranicy już wpłynęło na pomoc przy koszeniu trawy i planowany
          termin ukończenia tzw. koszenia wstępnego)
          • Gość: duzY A ostrzegałem Cię. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:16
            Tu znajdziesz wyjatkową wyrozumiałość. Tylko błagam, zmień poglądy. Zaraz Cie
            polubią. A tak. Kompleksy ukazujesz (pewnie masz koło domu nieskoszona trawę).
            I zamiast myslec pozytywnie tylko ironizujesz z wiekopomnego dzieła PP
            Prezydentów (nie wiem czemu aż chce mi sie napisac Prezydętów).
            3m się.
          • Gość: MickOwhy Re: to fakt! IP: *.pp.htv.fi 30.11.01, 14:23
            Gos´c´ portalu: daag napisa?(a):

> no co ty... ja na powaz˙nie. szczegó?y pierwszego z trzech etapów przygotowan´
            do
            >
            > tego epokowego wydarzenia znajdziesz na:
            > www.expo.wroc.org/organizacja/koszenie_trawy.html
            > jest szczegó?owy kosztorys prac i raport z poste˛powania przetargowego, wykaz
            > firmy wykonawczych, webcam, opis i rodzaje trawy na z˙ernikach, technologie
            > koszenia trawy przy torach i mnóstwo innych uz˙ytecznych informacji (w tym
            takz˙e
            >
            > ile s´rodków z zagranicy juz˙ wp?yne˛?o na pomoc przy koszeniu trawy i
            planowany
            > termin ukon´czenia tzw. koszenia wste˛pnego)

Hahaha niezle , ....
            a gdzie Pan redaktor , ....Halo Panie Redaktorze .... Panie Filipie!!!!!
            Czy sa jakies nowe wiesti,
            moze Pan Radaktor sie zatrul kawiorem . Morze Kaspijskie ,gdzie odbywa sie
            glowny polow jesiotrow jest ostatnio w stanie kleski ekologicznej. Pelno metali
            ciezkich , fenyle i inne paskudztwa...
            Prosze zachwalac polska kuchnie i ekologiczne rolnictwo!
    • redakcja_wrw Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 14:16
      Relacja Filipa Mecnera:

godz. 14.00 - okazało się, że prezentacje będzą nie w budynku BIE,
      a w... siedzibie francuskiego związku zawodowego kolejarzy.
      W hallu są już wszystkie delegacje, ale swoje stoiska mają tylko Wrocław i
      koreańskie Josu.
      Wrocław - olbrzymie zdjęcie rynku, foldery, flagi i bannery
      Josu - fototapeta(ląd+morze+człowiek w łódce) nawiązująca do ich tematu
      przewodniego. Prawie tak ładna jak nasza :)

Koreańczycy właśnie zaczęli mały happening. Ubrali się na czarno i założyli
      żółte kamizelki z napisem Josu 2010. Kłaniają się wszystkim wychodzącym z
      budynku i krzyczą żeby na nich głosować.

Inne delegacje tylko stoją i czekają na wpuszczenie do sali, w której odbędą
      się prezentacje.

To na razie tyle
      • Gość: duzY O zmienia sie nam reporter. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:22
        Bez fałszywej skromnosci m.in. sobie to przypiszę.
      • Gość: jarq Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 14:28
        ...tylko stoją??? To czemu, cholera, nie krzyczą???
        • Gość: ds Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: 195.173.12.* 30.11.01, 14:30
          Moga tez puscic disco-polo z kasety

Cholera, zarazilem sie ta ironia...
          • Gość: duzY ds - bravo IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:32
            ale zarażenie nie było zamierzone :-)))))))))
        • Gość: duzY pewnie sił nie mają. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 14:31
          Poza tym ostrzeżeni przez ex ministra Kaperę boją się zalewu żółtej rasy.
      • Gość: daag Re: brygada wrocław, pora na kontratack!!!! IP: *.*.*.* 30.11.01, 14:58
        to teraz czas na p. huskowskiego i jego kompanię! w odpowiedzi na koreańskie
        żółte kamizelki należy założyć nasze swojskie ufajdane żarówiaste-pomarańczowe
        z napisami "roboty drogowe", wystawić parę znaków w fasonie "uwaga dziura w
        jezdni" i ostentacyjnie zalepić wysokiej klasy asfaltem specjalnie przygotowaną
        dziurę w podłodze. niech wiedzą, że expo to nie gilgotki i wrocław będzie na to
        profesjonalnie przygotowany.
        • Gość: duzy To nie ma nic wspólnego z fair play. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:04
          Toż konkurentom wogóle szansy nie dajesz. Biedni Rosjanie jak wytrzeźwieją to
          sie okaże, że decyzja zapadła (a dziury maja wszak niezgorsze)
    • Gość: tos Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: localhost 30.11.01, 14:36
      redakcja_wrw napisał(a):

> Witam w imieniu ”Gazety”. Filip Mecner, nasz
      dziennikarz, jest w Pa
      > ryżu razem z
      > polską delegacją. Dzieki temu bedziemy informować Was
      na bieżąco o wydarzeniach
      > .
      > Śledźcie nasze wpisy!
      >
      > 10.40 - Polska prezentacja ma odbyć się między 16.30 a
      17.00. We Francji są
      > m.in. prezydent Huskowski i wojewoda Nawrat.

Żeby tylko Pan Nawrat nie popierał EXPO, jak popierał
      swego czasu nieszczęsnika Pana Wieczerzaka (PZU Życie -
      cukrownia Klecina, itp.)
      • Gość: jarq Folklor Dworca Glownego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 14:51
        Mogliby przynajmniej wykorzystać tą siedzibę związku zawodowego kolejarzy i
        rozdawać - powiedzmy - knysze! Hmm, może by tak knysza prezydencka?
    • redakcja_wrw Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 15:04
      godz. 14.40 Swój stolik rozłożył właśnie Szanghaj. Chińczycy mają bardzo ładne
      foldery, ale nic poza tym.
      Porozmawiałem przed chwilą z Jurijem Łużkowem, merem Moskwy. Zapytałem go,
      dlaczego właśnie Moskwa miałaby wygrać rywalizację.
      Odpowiedział w pięciu punktach:
      1. Bo jesteśmy cetrum cywilizacji i kultury.
      2. Bo mamy doświadczenia z organizacji igrzysk olimpijskich.
      3. Bo mamy odpowiednią infrastrukturę.
      4. Bo Rosja - wielki europejski kraj - nigdy nie organizował wielkiej imprezy.
      5. Bo wykupiliśmy w ubiegłym tygodniu całostronicowy artykuł reklamowy
      w Le Monde. Koszt - 100 tys. dolarów

Do następnego razu
      • Gość: duzY Uuuuuuuuuu ... fatalnie IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:09
        No i co z nami? Nie lepiej było zapytac o rocznik szampana?
        Wrocławianie. Dajmy odpór. Wymyslmy 5 punktów. Ja dla ułatwienia wpisuje je:
        1.
        2.
        3.
        4.
        5.
        Reszta w waszych rekach (klawiszach).
        • Gość: ds Re: Uuuuuuuuuu ... fatalnie IP: 195.173.12.* 30.11.01, 15:14
          > Bo jesteśmy cetrum cywilizacji i kultury

Ja tam tylko odpowiem na ten jeden punkt - moja dziewczyna byla w Moskiwie pare
          miesiecy temu. Zwykle jak jedzie do normalnej Europy (Holandia, Belgia, Niemcy,
          Szwajacria, nawet Wlochy, itp) to zawsze troche narzeka jak wraca (mieszkamy w
          UK - duzo moglbym opowiadac...). Natomiast jak wracala z "centrum cywilizacji i
          kultury" to o malo co nie pocalowala ziemi na Gatwick.
          Wnioski wyciagnijcie sami.
          Aaaa - jak wraca z Polski to tez narzeka na UK.
          • Gość: duzY No masz , a ty ciągle balansujesz na krawędzi ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:21
            Z całowania ziemi to w Polsce same kłopoty. A prywatnie to jej się nie dziwię.
            Mimo wszystko ważnym elementem jest rusofilizm zachodu. Chyba o polonofiliźmie
            nie słyszałeś?
            • Gość: ds Na jakiej krawedzi? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 15:27
              > Mimo wszystko ważnym elementem jest rusofilizm zachodu

Prawda. Szczegolnie, ze teraz jest "trynd" na cywilizowanie i europeizowanie
              Rosji - blizej do NATO, UE, itd. Nie mam nic przeciwko. Piekna idea. Ale czemu
              mamy przez to tracic szanse na EXPO!!!

A wracajac do calowania - pomna Kalisza ostatkiem sil si powstrzymala i udala ze
              sie tylko potknela...
              • Gość: duzY Życie. To tylko życie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:32
                My nie musimy byc winni, że zachód interes widzi w Rosji a nie w Polsce (chyba
                im sie nie dziwię). Niestety Polacy wyrzekali się jak mogli znajomości
                rosyjskiego i Rosji widząc w niej samo zło i teraz mamy efekt (a sam Jędrek
                Leppiej przyzna, że na posrednictwie najlepiej się zarabia).
                • Gość: ds Re: Życie. To tylko życie. IP: 195.173.12.* 30.11.01, 15:40
                  Nie uwazam, ze Zachod widzi w Rosji interes a w nas nie. W Polsce (i innych
                  podobnych wzglednie stabilnych krajach: Czechy, Wegry, itd) inwestuje sie
                  chetniej. Zachod Rosji sie raczej boi - to jednak ciagle dziki wschod. Wlasnie
                  chodzi o to, ze sie boi i dlatego stara sie "uglaskac" i ucywilizowac - wtedy
                  bedzie spokoj i nikt nie bedzie w Rosji kupowal bomb atomowych w walizkach.
                  Niestety przy Jelcynie sie nie udalo. Ale moze teraz sie uda. Rozmawialem ze
                  znajoma Rosjanka - mowi, ze Putin to bardzo porzadny czlowiek. Oczywiscie to
                  jest pojedyncza opinia ale zawsze. Wyglada zreszta, ze powoli tam idzie ku
                  lepszemu. I nie zgadzam sie, ze w Polsce uwaza sie, ze Rosja jest be - ludzie
                  juz sie znowu ucza rosyjskiego. Na zapas. I bez przymusu.
                  Dobra koncze bo ma sie to do tego watku jak piernik do wiatraka.
                  • Gość: duzY Jesli zaczynają się uczyc na zapas do dobrze. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:47
                    Konczmy te odnoge. Dodam tylko, że rosyjski to piękny język, wymarzony do
                    poezji i pieśni.
                    Z całością się zgadzam.
            • Gość: MickOwhy Calowanie gleby IP: *.pp.htv.fi 30.11.01, 16:38
              Gos´c´ portalu: duzY napisa?(a):

> Z ca?owania ziemi to w Polsce same k?opoty. A prywatnie to jej sie˛ nie
              dziwie˛.
              > Mimo wszystko waz˙nym elementem jest rusofilizm zachodu. Chyba o
              polonofiliz´mie
              > nie s?ysza?es´?

Nie chce nic sugerowac , ale jak wrocilem z St Petersburga do Helsinek to
              ucalowalem ziemie , i to w przenosni , ale na serio!!! A to niby drugie centrum
              kultury po Mockbe ( kto wie czy nie pierwsze) Zeby tam bylo fajnie to trzeba na
              dobryj dien walnac stakana do sniadania , a potem powtarzac ta czynnosc co jakis
              czas , to wtedy jest zajebist klimacik!!!
              • Gość: duzy Re: Calowanie gleby IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:42
                Nam i tak łatwiej niż tym słabeuszom z Zachodu. czujesz ich dyskomfort jak ma
                100 g wódki na czczo walnąć?
          • Gość: jarq Jakie fatalnie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:23
            Centrum? to ciekawe! A przedmurze chrześcijaństwa, to przepraszam co???
            • Gość: duzY Przedmurze? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:25
              To tylko mur chiński lub berliński mi się kojarzy. A pomiedzy murami my (i
              Polacy i Rosjanie he he eh)
              • Gość: jarq Re: Przedmurze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:31
                Gość portalu: duzY napisał(a):

> To tylko mur chiński lub berliński mi się kojarzy. A pomiedzy murami my (i
                > Polacy i Rosjanie he he eh)

Ha! Prześmiefco! Nie należy sobie kpić z narodowego dorobku naszych dziadów i
                ojców (ojców R.?)

• Gość: duzY Ja przesmiewcą? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:36
                  Jesli już to MY. A tatku R. dajmy spokój. Jeszcze jego tu brakowało.
                  • Gość: jarq Re: Ja przesmiewcą? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:43
                    No tak, chyba masz rację! Dobrze, że przynajmniej jeden z nas :))) Pozdrawiam!
                    • Gość: duzY Podzielę się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:53
                      Wole miec z kims połowiczna rację niż sam całą. Zgoda?
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: jarq w 100 % :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:02
      • Gość: mAbZ Rosja placze sie w zeznaniach IP: *.infosys.se 30.11.01, 15:35
        redakcja_wrw napisał(a):

> 2. Bo mamy doświadczenia z organizacji igrzysk olimpijskich.
        [...]
        > 4. Bo Rosja - wielki europejski kraj - nigdy nie organizował wielkiej imprezy.

Gdzie tu logika?

> 5. Bo wykupiliśmy w ubiegłym tygodniu całostronicowy artykuł reklamowy
        > w Le Monde. Koszt - 100 tys. dolarów

A Wroclaw mial kiedys WIELO-stronnicowy artykul w TIME- i kto lepszy? :)
        • Gość: jarq Re: Rosja placze sie w zeznaniach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 15:39
          Gość portalu: mAbZ napisał(a):

> A Wroclaw mial kiedys WIELO-stronnicowy artykul w TIME- i kto lepszy? :)

Pytania są tendencyjne, więc nie będę na nie odpowiadał. Zresztą każdy we
          Wrocławiu to wie!
        • Gość: duzY Ja bym zapytał... IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:41
          .. kto głupszy.
          A czujność rewolucyjna podziwiam.
        • Gość: ds Re: Rosja placze sie w zeznaniach IP: 195.173.12.* 30.11.01, 15:45
          > > 5. Bo wykupiliśmy w ubiegłym tygodniu całostronicowy artykuł reklamowy
          > > w Le Monde. Koszt - 100 tys. dolarów
          >
          > A Wroclaw mial kiedys WIELO-stronnicowy artykul w TIME- i kto lepszy? :)

A ja bylem kiedys na zdjeciu w The Times. Moze wiec tak EXPO u mnie w domu?
          • Gość: duzY A trawę skosiłeś? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 15:49
            • Gość: powoli.. Re: A trawę skosiłeś? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 15:55
              W 2010 trawa bedzie tylko w muzeum a na trawnikach zielony asfalt
              • Gość: ds Re: A trawę skosiłeś? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:00
                a ja w ramach solidarnosci z Wroclawiem walne sobie zolto-czerwony asfalt
                (tylko herb nam sie zmienil, nie kolory co?)

PS. powyzszy wpis tez moj (powoli...) - cos sie starzeje i nie trafiam myszka
                gdzie chce
                • Gość: duzY Nie wiem IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:05
                  czy tylko herb, ale kolory to mielismy zawsze czerwono- złote. Co za żółć?
                  • Gość: ds Re: Nie wiem IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:11
                    Czyli flagi czerwono-zolte (pamietam z mlodosci) byly
                    spowodowane "przejsciowymi trudnosciami w zaopatrzeniu"?

A serio - naprawde czerwono-zlote?
                    • Gość: duzy Tak kiedys czytałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:14
                      Jako berbeć nie odróżniałem żółtego od złotego. Ale od 1989 njuz jednoznacznie
                      mówi sie złoty. Niech bedzie. Popielaty tez można na srebrny przerobić. A nie
                      wiem co na to heraldycy czy inni znawcy.
                      • Gość: ds Wyglada, ze masz racje IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:21
                        Tylko dlaczego flagi zolto-czerwone? Czy teraz sa czerwono-zlote?

[z encykplopedii Wroclawia]
                        "Herb Wrocławia Do XVI w. Wrocław nie posiadał cesarskiego przywileju dającego
                        prawo użytkowania własnego herbu. 12 II 1530 kancelaria króla czesko -
                        węgierskiego Ferdynanda I w Pradze wystawiła dyplom herbowy nadający miastu
                        nowe godło, a 10 VII 1530 cesarz Karol V potwierdził przywilej herbowy. W
                        centralnym miejscu tarczy herbu, tzw. Sercu, znajdował się motyw gł.
                        Występujący już wcześniej na pieczęciach miejskich, tzn. głowa św. Jana
                        Chrzciela na srebrnej misie (patron miasta i katedry wrocławskiej).
                        Pozostałe cztery pola tarczy zawierały wyobrażenia: wspiętego na dwóch łapach
                        białego lwa czeskiego z koroną na głowie na czerwonym tle (symbol władzy króla
                        nad miastem), czarnego orła Piastów wrocławskich, z półksiężycową przepaska
                        przez tułów i skrzydła oraz krzyżem równoramiennym pośrodku, na złotym tle
                        (symbol księstwa); popiersie św. Jana Ewangelisty na odwróconej złotej koronie
                        na czerwonym tle (symbol patronatu nad kaplicą ratuszową). Czarna literę W,
                        inicjał legendarnego założyciela grodu o imieniu Wratislav na złotym tle. 1990
                        Rada Miejska wybrała na herb Wrocławia 5-polowe godło obowiązujące 1530-1938 i
                        1945-1948"
              • Gość: daag Re: a teraz pora na część artystyczną... IP: *.*.*.* 30.11.01, 16:01
                podobno wspólnie z p. husowskim i spółką expoentuzjastów goli bracia z tater
                opracowali nowy tekst do przeboju o ściernisku. za chwilę w paryżu usłyszymy:

"tu na razie je-est trawa ale będzie wy-y-stawa" (obowiązkowo w tonacji b-dur)

i tym powalimy na kolana konkurencję. wszak już sam george junior zachwycił się
                tym rytmem.
                • Gość: duzY dla daag'a IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:09
                  jako nakłoniony Expoentuzjasta umiem już na pamięć:

1. Na Żernikach puste pole, ale mam już plan
                  Pomalutku, bez pośpiechu, wszystko zrobię sam
                  Nad makietą się pomęczę ładnych parę lat
                  Ale za to cudo będzie zwiedzał cały świat
                  ref.: Na Żernikach jest ściernisko, ale Expo zmieni wszystko! Gdzie w pobliżu
                  wysypisko - pawilonów moc.
                  2. Do roboty mam smykałkę, krzepę mam jak wół
                  Sam pociągnę wóz pustaków, choćby był bez kół
                  Powycinam wszystkie krzaki, potem zwiozę żwir
                  Mam to w nosie, że koledzy mówią o mnie świr
                  ref.: Na Żernikach jest ściernisko, ale Expo zmieni wszystko! Gdzie w pobliżu
                  wysypisko - pawilonów moc.
                  3. Ja nie jestem w ciemię bity - dyplomację znam
                  I samemu Zdrojewskiemu wstęgę przeciąć dam

• Gość: ds chyle czola IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:13
                  • Gość: daag Re: fiu, fiu... IP: *.*.*.* 03.12.01, 08:27
                    odśpiewam uroczyście na otwarcie wystawy... hy hy hy..
              • Gość: duzY No to popieram IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:01
                Tylko musisz zacząć jak Koreańczycy wrzeszczeć to będziesz miał szansę.
                • Gość: jarq Re: No to popieram IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:06
                  Dobrze, kot może niech czuwa! Ja będę trzymał kciuki z oddali:) Pozdrawiam!
                • Gość: ds Re: No to popieram IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:09
                  chyba sie jednak wycofam - jak zaczne tutaj wrzeszczec to mnie z pracy wyrzuca
                  i za co ja te EXPO urzadze?

KOMUNIKAT OFICJALNY: Wycofuje swoja propozycje (z powodow glosowo-finansowych) -
                  zalecam zeby wszyscy moi zwolennicy glosowali na Wroclaw
      • redakcja_wrw Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** 30.11.01, 19:10
        Sa nowe informacje od Filipa Mecnera.

Już po prezentacjach. Oto skrótowy przeglad poszczególnych Miast.

Zaczęła Moskwa. Było połączenie na żywo z premierem Kasjanowem. Mówił długo i
        ogólnikowo - oczywiście o zaletach Moskwy. Kultura, sztuka itp. Wypadło to tak,
        jakby Moskwa była centrum świata. Potem wystąpił mer Juruj Łużkow. Też
        przemawiał. Czytał z kartki i czasem mylił angielski słowa. Ostatnią częścią
        przentacji był film. Świetnie zrobiony. Moskwa wypadła jak Nowy Jork. Na końcu
        filmu było obrazek ze stacji kosmicznej. Rosyjscy astronauci mówili, że mają
        nadzieję na sukces Moskwy.

Potem Meksyk i Argentyna. Obie prezentacje wypadły blado. Meksykanie puścili
        film o sobie. ”Meksykanie - naród gór, słońca i XXI wieku” - taki był mniej
        więcej tytuł. Argentyna - wstał mężczyzna i zaczął opowiadać rocznik
        statystyczny państwa. W tle wyświetlano wykresy i slajdy. Potem był film - po
        bożemu. Nastąpiła przerwa.

Po przerwie - POLSKA! Była ok. 18.00. Zaczął minister Kaczurba. Przedstawił
        stanowisko rządu wobec Expo (oczywiście pozytywne), powiedział o poparciu i
        gwarancjach finansowych. Po nim wystąpił prezydent Huskowski. Denerwował się -
        drżał mu głos. Mówił o historii Wrocławia. Następnie pusczono film. Składał się
        z dwóch części. Pierwsza - Polska: generalnie rzecz biorąc stereotypy (Papież,
        Małysz, Wałęsa...). Druga część - Wrocław. Tu było dużo lepiej. Wg Filipa film
        świetny. Wrocław wyglądał lepiej niż Paryż. Pięknie pokazane miejsca. Oprócz
        tego nasze wizytówki - Grotowski, Tomaszewski, drugie pod wzgl. ekonomicznym
        miasto w Polsce, Uniwersytet. Były długie brawa!

Josu i Szanghaj - podobny krąg kulturowy. Josu - ładny film z przyrodą jako
        głównym bohaterem. W tle była mowa o zaletach miasta. Podkreślali sprawy
        ekonomiczne. Przedstawili się jako centrum ekonomiczne Korei Pd.
        Szanghaj. Dziennikarze: ”ani to film o Chinach, ani o Szanghaju, po prostu
        teledysk”. Dużo nowoczesności. Świetny plastycznie. Dynamiczny. Głośna muzyka.
        Ale raczej impresyjny. Brakowało odniesień do konkretnego Miasta i Państwa.

To tyle.

PS
        Wojewoda Nawrat powiedział, że Wrocław miał jedną z trzech najlepszych
        prezentacji.
        • Gość: Dari Dlaczego tej prezentacji nie ma ogólnie dostępnej? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 22:13
          redakcja_wrw napisała:
          [..]
          > Małysz, Wałęsa...). Druga część - Wrocław. Tu było dużo lepiej. Wg Filipa film
          > świetny. Wrocław wyglądał lepiej niż Paryż. Pięknie pokazane miejsca. Oprócz
          [..]
          > Wojewoda Nawrat powiedział, że Wrocław miał jedną z trzech najlepszych
          > prezentacji.

Skoro to prezentacja zrobiona za nasze pieniądze to czy nie powinna być gdzieś
          ogólnie dostępna ???
          Narobiliście smaka tym jej chwaleniem, może warto skłonić władze do jej zamieszczenia
          na jakimś miejskim serwerze ??

pozdrawiam
          Dari
        • Gość: bromden Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.01, 00:01
          > prezentacji.

kicks ass
        • Gość: P.B Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 14:52
          redakcja_wrw napisał(a):

> Sa nowe informacje od Filipa Mecnera.
          >
          > Już po prezentacjach. Oto skrótowy przeglad poszczególnych Miast.
          >
          > Zaczęła Moskwa. Było połączenie na żywo z premierem Kasjanowem. Mówił długo i
          > ogólnikowo - oczywiście o zaletach Moskwy. Kultura, sztuka itp. Wypadło to tak,
          >
          > jakby Moskwa była centrum świata. Potem wystąpił mer Juruj Łużkow. Też
          > przemawiał. Czytał z kartki i czasem mylił angielski słowa. Ostatnią częścią
          > przentacji był film. Świetnie zrobiony. Moskwa wypadła jak Nowy Jork. Na końcu
          > filmu było obrazek ze stacji kosmicznej. Rosyjscy astronauci mówili, że mają
          > nadzieję na sukces Moskwy.
          >
          > Potem Meksyk i Argentyna. Obie prezentacje wypadły blado. Meksykanie puścili
          > film o sobie. ”Meksykanie - naród gór, słońca i XXI wieku” - taki b
          > ył mniej
          > więcej tytuł. Argentyna - wstał mężczyzna i zaczął opowiadać rocznik
          > statystyczny państwa. W tle wyświetlano wykresy i slajdy. Potem był film - po
          > bożemu. Nastąpiła przerwa.
          >
          > Po przerwie - POLSKA! Była ok. 18.00. Zaczął minister Kaczurba. Przedstawił
          > stanowisko rządu wobec Expo (oczywiście pozytywne), powiedział o poparciu i
          > gwarancjach finansowych. Po nim wystąpił prezydent Huskowski. Denerwował się -
          > drżał mu głos. Mówił o historii Wrocławia. Następnie pusczono film. Składał się
          >
          > z dwóch części. Pierwsza - Polska: generalnie rzecz biorąc stereotypy (Papież,
          > Małysz, Wałęsa...). Druga część - Wrocław. Tu było dużo lepiej. Wg Filipa film
          > świetny. Wrocław wyglądał lepiej niż Paryż. Pięknie pokazane miejsca. Oprócz
          > tego nasze wizytówki - Grotowski, Tomaszewski, drugie pod wzgl. ekonomicznym
          > miasto w Polsce, Uniwersytet. Były długie brawa!
          >
          > Josu i Szanghaj - podobny krąg kulturowy. Josu - ładny film z przyrodą jako
          > głównym bohaterem. W tle była mowa o zaletach miasta. Podkreślali sprawy
          > ekonomiczne. Przedstawili się jako centrum ekonomiczne Korei Pd.
          > Szanghaj. Dziennikarze: ”ani to film o Chinach, ani o Szanghaju, po prost
          > u
          > teledysk”. Dużo nowoczesności. Świetny plastycznie. Dynamiczny. Głośna mu
          > zyka.
          > Ale raczej impresyjny. Brakowało odniesień do konkretnego Miasta i Państwa.
          >
          > To tyle.
          >
          > PS
          > prezentacji.

Wiecie dalczego nie lubię Wrocławia!Wszystko przez takie teksty jak ten powyżej.
          Te epitety jaki Wrocław jest lepszy, bogatszy i wszystko naj, tylko śmiąć się!
          A tekst, który został powiedziany, że Wrocław to drugie pod wzgl. ekonomicznym
          miasto w Polsce, jest istną bzdurą! W rzeczywistości stolica dolnego śląska na
          tle gospodarczym wypada najsłabiej z całej szóstki. Natomiast co się tyczy
          Polski, również nie plasujecie się najwyżej, od lat czołówka jest ta sama tzn.
          Warszawa, Poznań, Kraków.
    • Gość: ds no i co? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:03
      > 10.40 - Polska prezentacja ma odbyć się między 16.30 a 17.00. We Francji są

No to juz za chwileczke juz za momencik!!!
      A redachtor jakos zamilkl. Pewnie sie raczy ryzowym winkiem na chinskiej
      prezentacji... Do dupy taka relacja - jak sie zaczyna cos dziac to nagle cisza.

• Gość: duzy Aleś Ty nerwowy. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:19
        Ważne, że reporter jest. Chcesz by Ci napisał, że prezydent Huskowski ma szry
        garnitur i rozmawia z wojewoda nawratem. A Koreańce sie dalej drą? Ciekawe, że
        chińczyki cicho siędzą? Może szykuja kapelusze by wszystkich nakryć?
    • Gość: Tirsa Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:19
      tak w ogóle, to dużY ma rację.... (obiecałam mu, że tak napiszę) ;-)....
      ale ja to bym chciała EXPO...
      bo potem to już tylko krok do Mundialu :-))))
      i nie musiałabym meczy w środku nocy oglądać :-)
      • Gość: jarq Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:23
        No, to teraz wiem na com czekał! Witam Cię Tirso i teraz już ze spokojem odejść
        od monitora mogę (muszę). Pozdrawiam! :))

• Gość: duzY Narażasz mi się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:23
        Ale sie zgadzam z Toba bo juz wiem, że organizator Mundialu (w naszej strefie
        językowej to bardziej Weltmeisterschaftu) nie ma zagwarantowanego miejsca w
        finałach. dzieki temu jak sie jedyny prawdziwy Polak zestarzeje (Oli) i nie
        bedzie miał kto grac nie będą nasi musieli się w finałach kompromitować.
        • Gość: Tirsa Re: Narażasz mi się. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:29
          a czymże narażam Ci się kochanie moje?... taż wiesz, że uwielbiam Cię
          bezgranicznie :-)...
          ale Mundial też lubię... nawet (a zwłaszcza) bez Polaków :-)))
          • Gość: duzy Re: Narażasz mi się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:32
            Denuncjujesz mnie. Ja Weltmeisterschaften bez Polaków tez lubię. A dzis wróżymy
            w Stajence (można i Expo wywróżyć).
            • Gość: Tirsa Re: Narażasz mi się. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:38
              dużY... ale przecież wiesz, że nie wolno takich trudnych słów do mnie mówić....
              jakieś W.... jakieś denun.... co to jest??? ;-))
              I polejcie trochę wosku w mym imieniu... może jeszcze Mistrzostwa Świata w
              windsurfingu śródziemnym wywróżycie dla Wrocka?? :-)
              • Gość: duzY Re: Narażasz mi się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:40
                Sama wiesz, że ja dla Wrocka i Ciebie wszystko ...
                • Gość: Tirsa Re: Narażasz mi się. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:47
                  :-)))))... czy wszyscy to widzieli???? :-)))

to ja poproszę.... hmmm.... nie mam pomysłu ;-(
                  • Gość: duzY Re: Narażasz mi się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:49
                    to się nazywa próba zdyskontowania ;-))))
                    • Gość: Tirsa Re: Narażasz mi się. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 16:54
                      znaczy... Ty mnie z dyskiem... do konta??...
                      a co na to Belka?? ;-))
                      • Gość: duzY Re: Narażasz mi się. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 17:00
                        Źdźbło w Twoim oku zobacze, a w swoim Belki nie widze więc nie pytaj.
                  • pszczolowski Re: Narażasz mi się - 01.12.01, 21:45
                    Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> :-)))))... czy wszyscy to widzieli???? :-)))

oczywiscie, ze wszyscy !
                    Ladne rzeczy , ladne rzeczy
                    a koziolek tylko beczy ...
                    Tirsa, wystarczy cie spuscic z oczu :-)
                    bzzz
                    >

• Gość: ds juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:44
      mam juz wysypke!!!

Pewnie od wrzeszczenia... Chrzanieni Koreanczycy
      • Gość: duzY Zaniemówili. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:48
        jedyne wytłumaczenie to, że wszyscy sa [pod wrażeniem (jak BB) i na czele z
        korespondentem zaniemówili.
        Wrocław górą!
        • Gość: ds Re: Zaniemówili. IP: 195.173.12.* 30.11.01, 16:55
          Albo ich koreanczycy ogluszyli i musieli prezentacje przelozyc zeby im sluch
          wrocil.
          Cwane bestie - graja na czas...
          • Gość: duzY Re: Zaniemówili. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 16:58
            Niech przełożą na godziny nicne. Rosjanie się nawalą szmpanem objedza kawiorem
            i mamy Expo w kieszeniu. Tfu, na mamy Expo Żernikach.
            • Gość: Tirsa Re: Zaniemówili. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 17:00
              a czemu "tfu"??? :-)
              • Gość: duzy Re: Zaniemówili. IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 17:03
                Myslisz, że w kieszeni byłyby większe szanse?
              • Gość: ds Re: Zaniemówili. IP: 195.173.12.* 30.11.01, 17:06
                > a czemu "tfu"??? :-)

pewnie zeby poprawic uprzednio popelniona lingwistyczna perturbacje...
                :-)
                przejezyczenie znaczy...
      • Gość: bromden Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 17:02
        ciekawe w czym jest ta prezentacja?
        mam nadzieje, ze nie w powerpoint
        • Gość: duzy Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 17:04
          Na pirackiej kopii? Nie, na czarnej tablicy kreda malują (prezentacja
          ekologiczna)
        • Gość: Tirsa Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 17:05
          nieeee.... na video z podkładem lektorskim Wandy Z.... :-)
          • Gość: duzY Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 17:07
            To już wiem czemu cisza - śpią.
            • Gość: ds Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 17:09
              > To już wiem czemu cisza - śpią.

ja przy takim podkladzie darlbym sie jak dziesieciu koreanczykow

• Gość: duzy Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.dtvk.tpnet.pl 30.11.01, 17:11
                kwestia organizmu. Mnie tez ta cisz uspiła. daje więc EXPO wytchnąć do
                poniedziałku. 3 V cie kciuki.
                • Gość: ds Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: 195.173.12.* 30.11.01, 17:13
                  No ja tu jeszcze posiedze z godzinke
                  A potem do domciu.
                  • Gość: Tirsa Re: juz 15 minut trwa a tu ciagle NIC??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 17:19
                    no ja też znikam....
                    i proponuję, by redakcja kolejny wątek otworzyła... bo tu już ponad setka :-)
    • Gość: ds Niech mnie pan szanowny Filip Mecner... IP: 195.173.12.* 30.11.01, 17:23
      ...pocaluje w przedzialek
      jest godz 17:22 w Polsce, prezentacja miala sie juz skonczyc a tutaj cisza.

To jest relacja - rewelacja!

• Gość: labeo Juz po prezentacji Wroclawia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 18:10
      W Faktach podano, ze zakonczyla sie prezentacja Wroclawia
    • Gość: bromden Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 18:44
      Chyba zaczal sie bankiet. A to specjalnosc naszego redaktora, jak moglismy sie
      zorientowac.

Relacja przeprowadzona wzorowo!
      Jak mecz Polska - Wegry w tv regionalnej.
    • egoist THE EGOIST 01.12.01, 02:00
      Wojewoda jest czerwony jak burak więc go nie lubię.
    • Gość: labeo Re: *** EXPO - Filip Mecner z Paryża *** IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.01, 04:50
      Bo to jest burak. Wiec ten burak wrocil z Paryza i od razu po powrocie
      stwierdzil, ze Wroclaw nie ma najmniejszych szans na Expo (podala TVN24). Jak
      moze sie cokolwiek udac skoro burak, ktory powinien to wspierac, na starcie
      mowi i tak sie nie uda. Kto takiego kretyna zaproponowal na stanowisko wojewody
      chyba tylko inny kretyn.
      • sivasec Czeski film 01.12.01, 10:29
        czyli nikt nic nie wie
        • Gość: Piegdoń Re: Czeski film IP: *.gazeta.pl 01.12.01, 13:37
          sivasec napisał(a):

> czyli nikt nic nie wie

Ale Rosjanie w "Prawdzie" byli wczoraj w świetnych nastrojach

20:10 2001-11-30

MOSCOW VENTURES TO HOST EXPO 2010

Moscow has applied to host the World Exposition of 2010. The city was introduced
          today to the International Exposition Bureau on a television linkup between its
          headquarters in Paris and the Russian government premises.
          The event gathered delegates of the 87 bureau member countries.
          Mikhail Kasyanov, Russia's Prime Minister and president of a national EXPO
          organising committee, addressed the Parisian gathering in fluent English to
          reassure the bureau top that the federal government would guarantee successful
          shows and the utmost safety if Moscow were elected as EXPO venue.
          In another English-language address, Moscow Mayor Yuri Luzhkov told about the
          city and its vast experience as venue of ambitious events.
          The World Exposition Association elected Russia for membership in today's secret
          ballot at its 130th session.

• Gość: Janek Re: Czeski film IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.01, 13:41
          sivasec napisał(a):

> czyli nikt nic nie wie

Ja z tej dyskusji wiem, że burak to jest kartofel , którego trafiła apopleksja.
        • Gość: daag Re: Czeski film IP: *.*.*.* 03.12.01, 08:26
          przepraszam, ale czy musicie mieszać do tego czeską kinematografię?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka