Dodaj do ulubionych

Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza Wlk...

• Gość: desert rose Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:51
      ja tu w piękny sobotni poranek wstaję chcę się kąpać i stojąc w wannie okazuje
      się ze nie ma wody ;/ - teraz sie okazuje że rura pękła a dzwoniąc na pogotowie
      mówili ze to niskie ciśnienie! ;/
      • Gość: jeff Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:25
        Gość portalu: desert rose napisał(a):

> ja tu w piękny sobotni poranek wstaję chcę się kąpać i stojąc w wannie okazuje
        > się ze nie ma wody ;/ - teraz sie okazuje że rura pękła a dzwoniąc na
        pogotowie
        > mówili ze to niskie ciśnienie! ;/

hahaha mialem dzisiaj rano to samo, namydlony chce sie splukac a tu zonk - ni
        ma wody
    • Gość: gość z Prusa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 12:57
      Myślałam, że to chwilowe wyłączenie w moim budynku ale właśnie miałam
      telefon "z miasta"...
      Wiedziałam, że mogę na Was liczyć, kochani Wrocławianie. Tylko tu na Forum
      można dowiedzieć się co w trawie piszczy.
      • Gość: MPWiK Wrocław Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.eranet.pl 12.05.07, 13:06
        Szanowni Państwo,
        Udało nam się zrobić obejście miejsca, w którym wystąpiła awaria. Powoli
        wznawiamy dostawę wody do miasta. Początkowo ciśnienie będzie obniżone
        zwłaszcza na wyższych kondygnacjach. Do wieczora sytuacja powinna się
        unormować. Jeszcze raz przepraszamy za wszystkie utrudnienia związane z brakiem
        wody.
        Z poważaniem
        Monika Kowalska
        rzecznik MPWiK
    • Gość: A. Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.telsat.wroc.pl 12.05.07, 13:04
      Na Krzyckiej nie ma nadal
      • Gość: Ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:08
        na Psim Polu włąśnie zaczyna lecieć, leciutko ale co tam :) zbieram trochę gdyby
        znowu miała zniknąć :)
        • zoolik1 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:11
          Ważne że internet jest :-)

----------------------------------------------------
          Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org
          • Gość: aleska Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:26
            o tak:D Grupa wsparcia:D

a na Nowym Dworze sucho w kranach
        • confused.girl Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:12
          kurcze, a w okolicach Nowowiejskiej-Daszynskiego jest juz woda?Mialam przez
          chwilke i znowu korek:/
          • polip.gosiewskiego Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:15
            nie ma wody na pustyni nanana
          • Gość: sen Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 13:16
            Na Klecinie nadal nie ma :(
            Pani Moniko - dziekujemy za informacje !! Dwie line telefoniczne na cale miasto
            to troche za malo w takich sytuacjach ;)
            • zoolik1 PO CO? 12.05.07, 13:17
              Po co dzwonić w takich sytuacjach?
              Przecież wiadomo, że będzie zajęte.
              :-/

------------------------------------------------
    • Gość: pola Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:13
      wody nie ma równiez na Nowym Dworze !!!!!!
      • Gość: drNo Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:15
        Na Popowicach była, ale się zmyła...
        • Gość: awo Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 13:22
          no i co kurcze dalej nie ma!!! mam zafarbowane wlosy wlasnie, chyba mi
          wszystkie wypadną, jak nie splucze:( i wesele brata za 3 godziny!
          • zoolik1 Praktyka z 1997roku 12.05.07, 13:26
            A ja na szczęście mam trochę mineralnej (ok 10 litrów).
            Teraz mógłbym zastosować praktyki z 1997r, tzn.
            sprzedawać wodę po 10zł za litr :-)

hhehehe

• Gość: b. Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.nat.tvk.wroc.pl 12.05.07, 13:30
      Kozanow sucks-dalej nie ma.Ale ja pewnie i tak miec nie bede bo to 10 piętro.
      • Gość: Ja Na Gądowie jest już od ponad pół godz. IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 13:32
        ... i ciśnienie nawet lepsze, niż można sie było spodziewać, ciepła trochę
        słaba, ale zimna całkiem ok.
    • Gość: ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:31
      Na Pilsudskiego byla woda,nawet ciepla i znowu nie ma:)Co robimy na obiad gdy
      wody w kranach brak?:D Jakies pomyssly?:D
      • Gość: Ja Wyjaśniam, jak powstanie obiad IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 13:32
        • Gość: Ja Sorry, poszło za wcześnie IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 13:33
          Zatem właśnie zamówiliśmy w Petrze dwa zestawy
      • Gość: aleska Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:35
        Skoro nie ma wody to można zrobić dzień dziecka i zamówić pizzę!:D
        • zoolik1 Restauracje działają? 12.05.07, 13:39
          Ale czy restauracje działają bez wody?

• Gość: PL Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:33
      W związku z awarią wodociagową DN 762 w ul.Walońskiej nastąpił spadek ciśnienia i wydajności na terenie miasta Wrocławia. Przewidywany czas powrotu dostaw wody pod odpowiednimi parametrami godzina 13:00.
      • zoolik1 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:34
        13:00 już dawno minęła
        info już od pół godz. nieaktualne

• Gość: Martix Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:39
        To że już jest wódka to zawdzięczamy przełączeniu na inną magistralę
        wodociągową.Woda w dalszym ciągu nie dochodzi przez ten wodociąg co zawsze-z
        ul.Na Grobli.Kilka lat już była taka awaria obok wodociągów.
        Zawdzięczamy to starym rurom.Na walońskiej muszą mieć ponad grubo sto
        lat.Wystarczy popatrzeć na nawierzchnię tej ulicy-stara nieremontowana kostka i
        nieczynne szyny tramwajowe prowadzące kiedyś przez most Oławski na Rakowiec.
        • Gość: polonus Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.korbank.pl 12.05.07, 13:42
          "To że już jest wódka to zawdzięczamy przełączeniu na inną magistralę "

Wódka w kranach? A to ciekawe, ktos tu chyba wczoraj pochlal i tylko jedno mu w
          glowie :D
          • Gość: Martix Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:47
            Ja nie pochlałem ale są tacy co by ją woleli w kranach niż zwykłą wodę.
            • Gość: jestem zła Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:35
              Chwilowo wolę wodę od wódki!! :))
              14.00 dawno minęła, a wody dalej nie ma!
    • Gość: Ola Na Kutrzeby też nie ma IP: *.generacja.pl 12.05.07, 13:38
      jw
      • Gość: Martix Re: Na Kutrzeby też nie ma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:40
        A czy Kutrzeby bierze wodę ze studni że ma tam być?
        • polibius Re: Na Kutrzeby też nie ma 12.05.07, 13:42
          :D. Mieszkam w bloku. Kiedyś mieszkałam na wsi i moi rodzice mieli studnię, to
          były czasy...
          • Gość: bećka Re: Nie ma wody IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 17:59
            na grunwaldzie tez nie ma od rana...:( a czy ktos chociaż wie kiedy będzie w
            końcu ta woda?????
    • stachu44 Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie biora 12.05.07, 13:40
      kase? W momencie awarii w mediach powinien byc komunikat, a nie droga pantoflowa mieszkancy dowiaduja sie o awarii. Ilu ludzi ma dyzur i nic nie robi?
      • confused.girl Re: Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie 12.05.07, 13:48
        stachu44 napisał(a):

> kase? W momencie awarii w mediach powinien byc komunikat, a nie droga pantoflow
        > a mieszkancy dowiaduja sie o awarii.

W mediach komunikat akurat był. Ja o awarii dowiedziałam się z TVP3, cały czas
        migała informacja o tym na czerwonym pasku.
        ale rzeczywiście, to niepoważne, że miasto nie ma planów awaryjnych na takie
        sytuacje:P
        • stachu44 TV3 dowiedziala sie o braku wody od telewidzow! 12.05.07, 14:01
          A nie od instytucji powolanej na taka okolicznosc.
      • Gość: :::):)::)): Re: Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:58
        ha! lunęlo, pierdyknelo i ani wody, ani pradu ani slonca... czarna rozpacz a po
        10 min woda sie pojawila prad wrocil i slonko wyjrzalo! :):):):)
    • Gość: kulka Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:43
      Na esce właśnie powiedzieli, że centrum i zachód muszą jeszcze poczekać na
      wodę. :/
      • Gość: JB Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.07, 13:53
        na nowym dworze u mnie nie ma,a gdzie w ogole jest, po 13-sta juz minela!!!!
    • Gość: Martix Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:45
      Koło mnie w Biedronce kolejka jak nigdy.Udało mi się kupić ze dwie zgrzewki
      żródlanej za ponad 14 zł.Jak wychodziłem ze sklepu wody już nie było,za to była
      w kranach.
      Teraz można sobie uświadomić jak cenna jest woda,tak naprawdę cenniejsza od
      złota i że na codzień wielu z nas ją po prostu marnuje.
      • Gość: observator Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.chello.pl 12.05.07, 13:48
        w biedronce nie ma wody zrodlanej za ponad 1zl,zobacz dokladnie co kupiles.
        • Gość: Martix Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:50
          Pardon,racja!To chyba mineralna ale najtańsza i z pewnością nie tak dobra jak
          np.STAROPOLANKA.
          • Gość: dm Re:Pleszew i 1997 rok BIS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:01
            Powtarza się sytuacja nieco podobna jak w Pleszewie.Z tym że tamci wodę mieli
            ale zasyfioną przez jakiegoś wieśniaka który ją zatruł jakimiś chemikaliami czy
            gnojówką,trwało to ze trzy tygodnie i wodę brali w tym czasie z cystern.Mi
            również przypomniała się sytuacja z powodzi gdy za wodą latało się z
            wiaderkami.Widziałem na własne oczy jak ludzie biegli za odjeżdżającą
            cysterną,po prostu ich brakowało.Przypomniał mi się też film z Christopferem
            Walkerem w roli głównej który grał wariata planującego zatruć zbiorniki wody
            pitnej przez wybuchy ładunków chemicznych rozmieszczonych w tych miejscach.
            Aż strach pomyśleć co było by u nas gdyby taki wariat się pojawił,już gdzieć
            był taki szantaż zatrucia wody.Ktoś pomyśli że jestem panikarz.to nie panika
            ale pewne refleksje nachodzące człowieka.
    • Gość: Ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:52
      Knajpy chyba pracuja, jak w Petrze zamowil ktorys z forumowiczow to znaczy,ze
      dzialaja.
      Ja z Polskiego Radia wrocław wiem o awarii, wrocilam z zakupow i co sie okazalo?
      Nie ma wody:D
      Wodka z kranow?:D
    • Gość: jasq Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:57
      niestety śródmieście też trzeba dopisać do listy...
      • Gość: aaa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.media4.pl 12.05.07, 14:02
        na kozanowie (ul. dokerska) jest caly czas woda, troszke mniejsze cisnienie ale
        jest :)
        • tilmitt Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:06
          na Popowicach dalej nie ma - ale nie spodziewam się, żeby na 8. piętrze szybko
          się pojawiła
    • Gość: ddf Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 14:04
      Os. Polanka - woda jest i byla przez caly czas :)
      • zoolik1 Tam gdzie JEST... 12.05.07, 14:06
        Tam gdzie jest woda niech się cieszą,
        bo my tu umieramy z pragnienia :-))

hehehehe

• kriss_333 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:06
        www.mpwik.wroc.pl/
        • zoolik1 Jakieś INFO 12.05.07, 14:12
          Dobrze, że MPWiK dało jakieś info
          na swojej stronie www

• kriss_333 Re: Jakieś INFO 12.05.07, 14:13
            miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4126440.html
      • Gość: metal Re: Brak WODY !!! Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:09
        Muchobór Wielki ciągle suchy:(. Dobrze że choć wczoraj 10 litrów wody kupiłem,
        ale wypadałoby, żeby goście mieli czym kibel spłukać!
      • Gość: Jeff K. Wielkiego g. 14:30 - wody nadal nie ma! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:28
        no chyba ze na 3 pietro tak szybko nie poleci...
    • Gość: marek pranie, mycie naczyn itp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:08
      co sie stanie, jesli np. wlaczam pralke lub zmywarke, wychodze z domu, a w
      miedzyczasie zabraknie wody?
      • Gość: ja Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:19
        Z duza doza prawdopodobienstwa szlag trafi pompe
        • Gość: gosc Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:20
          zeromskiego dalej niema wody
      • Gość: JerzyR Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:20
        zalezy jaka pralka. W mojej pralce wyskoczył na wyswietlaczu komunikat "sprawdz
        podlaczenie wody" i włączył się tryb PAUZA. Pralka Elektrolux.
    • kriss_333 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:16
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4126372.html
      • Gość: gocha Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.static.korbank.pl 12.05.07, 14:20
        buhahah u mnie dalej nie ma wody - Nowy Dwór, zaczyna mnie już to dobijać ostro
        • inga_iga Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:22
          na Traugutta była. Przez moment. Teraz znowu susza:(
          • Gość: Agnieszka Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:24
            Na moment była na gaju,ale już się zmyła.
            Apropos mycia,to ja bym się umyć chciała,bo wychodzę :/
        • Gość: xyz Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:22
          Tarnogaj (3 piętro) absolutna susza. Woda powinna być bo Mokry Dwór jest na
          rzut beretem.
          • Gość: a Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:25
            Grabiszynska bez wody.Ile jeszcze??
      • Gość: nick Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:31
        ale kłamstwo w żywe oczy, choć nie do końca, bo woda była może 10 min. i poszła
        sobie i tyle ją widzieli
      • Gość: gilm Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:31
        Czy komus udalo sie dodzwonic do MPWiK i uzyskac informacje o ew. beczkowozach?
        Beda dostarczac wode do czasu unormowania sytuacji, ktore, jak sami twierdza
        (www,) ma nastapić najwczesniej wieczorem...??
        • Gość: kosmonautka nadal brak IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 14:37
          Właśnie w tvp3 mówili,że Kozanów i Nowy Dwór jeszcze suchy.Dodam,że Kosmos
          też.Podobno można dzwonić po beczkowozy na 994 i przywiozą wodę na
          dzielnię.Informacje o opanowaniu sytuacji mijają się z prawdą,bo ja tam różnicy
          w kranie nie widzę...a chciałabym.
          • Gość: gilm Re: nadal brak IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:41
            Dzownic mozna - dodzwonic sie nie koniecznie :D
            • zoolik1 Beczkowozy 12.05.07, 14:43
              Witam, że przyjadą beczkowowzy.
              Musiałoby dłużej być bez wody,

• zoolik1 Re: Beczkowozy 12.05.07, 14:44
                nie witam tylko wątpię :-)

• Gość: gilm Re: Beczkowozy IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:50
                  Problem w tym ze nikt nie wie ile jej nie bedzie :) Lacznie z MPWiK jak znam
                  zycie :D
    • Gość: xxx 3 dni nie bedzie wody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:35
      true or false?
      • Gość: aleska Re: 3 dni nie bedzie wody? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:39
        człowieku nie strasz!!! Żartujesz, prawda???!!
        • Gość: pażdzioch Re: Kara Boska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:45
          To za to że zamiast chodzić do Kościoła chodzicie do światyń rozpusty-
          marketów,za to że śmiejecie się z księży,Kościoła,jak wy to
          nazywacie "mocherów" i ojca Rydzyka,za rozwiązłość seksualną,wogle za wasze
          grzechy.Módlcie się i przepraszajcie Boga a wodę mieć będziecie i tą na ziemi i
          tą życia w Niebie!
          • Gość: Agnieszka Re: Kara Boska IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:46
            Nie ośmieszaj się
            • Gość: pażdzioch Re: Kara Boska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:49
              Przecież to tak dla jaj,nie załapałaś?Ale w Boga wierzyć trzeba.
              • Gość: Agnieszka Re: Kara Boska IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:50
                no jakoś nie
          • Gość: jestem zła Re: Kara Boska IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:47
            Paździoch, upiłeś się z rozpaczy?! :DDDD
          • edico Re: Kara Boska i dwie twarze Kościoła 01.08.07, 01:47
            www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4349064.html
        • jadwiha Re: 3 dni nie bedzie wody? 12.05.07, 14:47
          :( żartujesz. Powiedz, że żartujesz...

• Gość: metall Podobno jest już na papierniczej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:45
      Podobno jest już na papierniczej! zimna i żółta :)
      • Gość: jestem zła Re: Podobno jest już na papierniczej! IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:46
        Na Paperniczą doszła, a na Borek nie?? MPWiK twierdzi, że później dojdzie na
        osiedla oddalone od centrum...
      • Gość: dm Re: Podobno jest już na papierniczej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:47
        To z Chin!
        • Gość: jestem zła Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:55
          Dochodzi 15.00 a nawet kropelka nie skapnęła z mojego kranu... :(((
          • Gość: jan Re: Drogie MPWiK IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 14:56
            popowice sucho!!
            • Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:57
              Borek również, a nie leży na krańcach miasta, żeby woda tak długo "szła"!!
          • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:57
            No to wychyl się przez okno,zaraz spadnie z nieba.Prędzej niż u ciebie z kranu.
            • Gość: drNo Re: Drogie MPWiK IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 14:59
              Popowice nadal susza... To juz przestaje być śmieszne!
              • jeff Re: Drogie MPWiK 12.05.07, 14:59
                stare miasto tez sucho...
                • Gość: K Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:06
                  Na Inowrocławskiej, koło tesco woda jest od 13, mieszkam na 6 pietrze i
                  cisnienie moze jest troche slabsze, ale niewiele
              • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:00
                Sprowadż sobie maga to ci wyczaruje wodę!
              • Gość: jass Re: Drogie MPWiK IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:00
                mnie to juz nie smieszy od godziny
                • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:00
                  No to płacz!
                  • Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:01
                    Paździoch, ale u mnie słońce świeci! :P
                    • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:04
                      To się trochę poopalaj,będziesz ładniejsza!
                      • Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:05
                        Jestem tak ładna, że tylko wymyć się muszę i będzie super :DDD
                        • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:10
                          Nie zaprzeczam ale faktycznie trudno z brudną dziewczyną póść do łóżka.
                          • Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:11
                            Nie da się, dobrze że nie miałam dziś w planach randki rozbieranej :DD
                          • norberci Re: Drogie MPWiK 12.05.07, 15:13
                            Prawda. Nie ma nic gorszego na swiecie, niz cieple piwo i spocone kobiety.
                            • Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:16
                              Zgódka!Też nieznoszę tego i tego bo to może spodobać się tylko kloszardom ale
                              słyszałem że najbardziej śmierdzą spocone czarnuchy.
                            • Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:16
                              Dobrze że jest prąd, przynajmniej piwo mam zimne ;)))
              • Gość: klicinka Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:05
                I na Klecinie też sucho i Partynicach też! Jak najpóźniej ma dotrzeć
                na oddalone dzielnice-to tu dotrze za tydzień?
        • Gość: MPWiK Wrocław Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:03
          Szanowni Państwo,
          Przed godziną trzynastą zaczęliśmy wznawiać dostawy wody. Niestety, awaryjne
          obejście pękniętego odcinka nie pozwala tłoczyć takiej samej ilość wody jak
          przed awarią. Z tego powodu ciśnienie wody w kranach (zwłaszcza w mieszkaniach
          na wyższych kondygnacjach) jeszcze przez jakiś czas będzie obniżone, a na
          niektórych ulicach w ogóle może jej brakować. Nasze ekipy cały czas jednak
          pracują próbując zmniejszyć obszar, którego mieszkańcy odczuwają skutki awarii.
          Za powstałe utrudnienia jeszcze raz przepraszamy

Przemysław Ziółek
          Dział PR MPWiK we Wrocławiu
          • Gość: jestem zła Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:05
            Jesssooo! Przemku, a na jakich ulicach nie będzie w ogóle i dlaczego?
            P.S. Wybacz, że tak per "Ty" ale znamy się :)
          • Gość: xyz Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:06
            A co się stało z panią Kowalską?
            • Gość: jestem zła Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:06
              Pani Kowalska i Pan Ziółek pracują razem...
              • Gość: ewa Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:11
                Stare miasto nadal suche,nie ma jak obiadu ugotować. dziekuę Panie przmeku,a
                może beczkowozy?Przejechałyby się po mieście???
                Ech:(
          • Gość: pażdzioch Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:06
            To może użyć jakiegoś zaklęcia i woda poleci jak w wodospadzie?
            • Gość: xyz Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:09
              Mojżesz miał taką laskę.
              • Gość: pażdzioch Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:13
                A jaką dłuuuugą! Laskę miał i taką i tę prawdziwą,ale nie wiem czy blondynkę
                czy brunetkę.Ale tak na serio choć miał tę laskę to nie on był czarodziejem ale
                Pan Bóg.
    • Gość: wnerw Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:07
      Jest 15:10 a na pl. Kościuszki dalej nie ma wody. A do tego przez parę dni ma
      być ciśnienie obniżone więc jak na 4 piętro woda dojdzie?
      • Gość: K Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:11
        Mieszkam na Inowrocławskiej 6 pietrze i woda leci, ciśnienie niewiele słabsze
        jak normalnie, wiec na 4 powinna płynąć bez problemu
      • Gość: UWAGA!!! Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:12
        Uwaga! Uwaga! Do Wrocławia zbliża się deszcz! Wszystkich zainteresowanych wodą
        prosimy o poszukiwanie dziurawych rynien, oraz podstawianie pod nie wiader!

Za utrudnienia przepraszamy!
    • Gość: metall Muchobor Wielki Suchy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:10
      15.09 i cisza, żadnego zwiastunu wody... chyba zadzwonie do gości, żeby wzięli
      ze sobą wodę :)
      • Gość: sk Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:13
        Popowice - woda była od 13 i znowu ledwo ledwo a do tego żółta - a fee. Koszmar
        jakis
        • Gość: ja Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:14
          Na stronskiej tez pojawila sie zolta, ledwie ceiknaca, ale cisnienie rosnie.
          powonno byc ok
      • Gość: :( Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:15
        gaj,15.15 zero ani kropelki..jedynie z tego co widze to za oknem zapowiada sie
        na duza ulewe...chyba wiadro wystawie:)
    • Gość: brudas 15.12 Poranna bez wody IP: *.telsat.wroc.pl 12.05.07, 15:13
      chcę do kibelka :((((
      • Gość: jaska Re: 15.12 Poranna bez wody IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:15
        15:15 popowice sucho, nic nie leci
        • Gość: Nioch nioch Re: IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:17
          IDZIE BURZA :D <JUPI>
        • Gość: Gość Ciśnienie Wody IP: 195.136.151.* 12.05.07, 15:20
          Brak ciśnienia w rurach podniósł ciśnienie nam wszystkim
      • Gość: Gość Sanocka bez wody IP: 195.136.151.* 12.05.07, 15:17
        a z kranu ani kropelki :-((( wykąpałabym się już z chęcią a tu nic z tego
      • Gość: pażdzioch Re: 15.12 Poranna bez wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:18
        Idż za stodołę!
    • Gość: zciemniana Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:17
      Wiecie co?! Jedyne co mogłam dzisiaj wymyślić na obiad dla mojej rodziny to
      mrożona pizza, kupiona w pobliskiej Biedronce podgrzewana w mikrofali. Jeszcze
      tak cierpiących min to moja rodzina przy obiedzie nigdy nie miała, no ale cóż
      gryź, szybko popij i połykaj i jakoś poszło. A miał być taki pyszny obiadek...
      Tak więc ogłaszam 12.05.2007 dniem pizzy mrożonej we Wrocławiu, bo myślę, że
      nie tylko ja dzisiaj miałam takie menu.
      • Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:19
        Obrzydlistwo z Biedronki!Wolę być głodny niż jeść coś takiego!
        • Gość: maryla biedronkowa pizza IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:21
          Wole nic nie jesc niz jest pizze z biedrony
      • Gość: aleska Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:21
        Ja miałam menu poznańskie - dwa rogale marcińskie:)

A co do burzy - jeszcze pieprznie w jakić transformator i prądu nie będzie!!!
        • Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:23
          A potem jeszcze zakręcą gaz bo gdzieś będzie się ulatniał.Burza też pozrywa
          kable telefoniczne i anteny i będziemy jak w buszu a la Bangladesz.
          • Gość: jas Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:24
            Kononowicz działa
        • Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:23
          Nie strasz, zimne piwo, brak netu i tv... Toż to apokalipsa!! :)
          • Gość: wodnik Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:26
            ale wodyyyyy
            • Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:28
              Ale lunęło! Kto idzie ze mną pobiegać w deszczu? Myć się nie trzeba będzie :PP
        • Gość: pikuś Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:24
          na cholere straszysz??? tak czy siak i prądu już nie bedzie :) a Zarło z
          piekarnikla :D
          • Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:25
            Nie mam ani mikrofali, ani piekarnika... Rozpalę ognisko! A ch... nie rozpalę,
            bo zaraz lunie...
            • Gość: zciemniana Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:31
              No i stało się na wrocławskiej TV3 cyt.."za chwilę dalszy ciąg programu", -to
              nie ściema
              • Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:31
                Wypluj przez lewe ramię! Ale już!! :)
                • Gość: zciemniana Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:34
                  Kurde oplułam męża. ops..!
                  • Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:44
                    Na pewno mąż zrozumie, że to dla celów wyższych :))))
                • Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:34
                  Ktoś rzucił chyba na nasze miasto jakiś zły urok!
    • Gość: Jarek, Poznan u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:33
      smiesza mnie wasze problemy

i wy chcecie ekspo, haha
      • Gość: metall Mnie zawsze śmieszył Poznań :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:35
        Mnie zawsze śmieszył Poznań. :)
      • Gość: ... Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:35
        Gość portalu: Jarek, Poznan napisał(a):

> smiesza mnie wasze problemy
        >
        > i wy chcecie ekspo, haha

Jaruś,ale pojechałeś, no naprawdę :)))))
        pewnie u was ostatni raz wody nie było podczas wojny, a prądu w stanie
        wojennym :P
      • Gość: pażdzioch Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:36
        Ty się nie śmiej bo u was w Pyrowie wczoraj wesoło nie było.Drzewka leciały jak
        zapałki,ludzi niemało z ulic nie zwiało!
      • Gość: metall Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:38
        żal Ci tyłek ściska, że musisz w Pyrlandii mieszkać :) U Was wody nie brakuje,
        bo z Warty wiadrami nosicie :)
      • Gość: Ja Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 17:00
        Ekspo???? A cóż to takiego?
    • Gość: metall Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:33
      plisssss, zakręćcie wszyscy krany, niech do mnie też coś dopłynie! :(
      • Gość: pażdzioch Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:37
        Żółtej?Musisz jechać do Chin.
        • Gość: pażdzioch Re: Miednice i wiaderka na dwór! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:39
          Choć ta woda{kwaśne deszcze} zdrowia nie doda to jest naturalna i darmowa!
        • Gość: metall Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:40
          heh, moja żona litrem wody źródlanej wszystkie podłogi pomyłą. muszę zastosować
          tą oszczędność w dzień powszedni :)
          • Gość: pażdzioch Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:42
            Marnotrastwo!A ludzie w niektórych miejscach w Afryce nie mają nawet tej
            zwykłej.
            • Gość: jestem zła Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:46
              Nabrałam do michy i garnka. Białą!!! Zakręciłam, żeby dla innych coś było! Taka
              jestem :P
          • Gość: MPWiK Wrocław Drugie obejście IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:47
            Szanowni Państwo,
            Za chwilę sytuacja powinna się znacznie poprawić. Do już działającego obejścia
            uszkodzonego odcinka magistrali dołączyliśmy właśnie drugie. Dzięki niemu
            ciśnienie dostarczanej wody będzie znacznie większe. Pozwoli to korzystać z niej
            w mieszkaniach na wyższych kondygnacjach oraz na ulicach położonych w większej
            odległości od Zakładu Uzdatniania Wody Na Grobli.

Przemysław Ziółek
            Dział PR
            MPWiK Wrocław
            • Gość: JB Re: Drugie obejście IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.07, 15:52
              pANIE pRZEMKU, CZY MOZESIE pAN WYSILIC I NAPISAC COS WIECEJ,PRZECIEZ W WIELU
              DZIELNICACH NIE BYLO WODY, NIE TYLE ZE CISNIENIE SŁABE, ALE W OGLE NIC A NIC
              NAWAWET ZÓLTEJ,CO NADAWAŁABY SIE DO KIBLA!!!!!!!!!!!!!
              jAKO RZECZNIK NIECH pAN ŁASKAWIE PISZE JASNIE - MY TU CZEKAMY NA KONKRETY!!!!
              • Gość: ### Re: Drugie obejście IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 21:40
                Też masz zachcianki... Co jeszcze może człowiek napisać? Zrobił już wiele i
                wystarczająco. Na bieżąco podaje komunikaty ale ty chyba libisz bicie piany...
                Puknij się w głowę...
    • Gość: metall a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:43
      kopali?, grzebali, czy spaprali sprawę jak ją budowali?
      • Gość: jestem zła Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:46
        Bo tak :D
      • Gość: aleska Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:48
        A na co wydano pieniądze z podwyżek na wodę??
        • Gość: Ewa Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:52
          Stare MIasto-Piłsudskiego 3-cie pietro woda ciurczy powolutku,nie zbyt
          zółta,ale jest.
          Dziekuje Panie Przemku.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka