Gość: desert rose Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:51 ja tu w piękny sobotni poranek wstaję chcę się kąpać i stojąc w wannie okazuje się ze nie ma wody ;/ - teraz sie okazuje że rura pękła a dzwoniąc na pogotowie mówili ze to niskie ciśnienie! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:25 Gość portalu: desert rose napisał(a): > ja tu w piękny sobotni poranek wstaję chcę się kąpać i stojąc w wannie okazuje > się ze nie ma wody ;/ - teraz sie okazuje że rura pękła a dzwoniąc na pogotowie > mówili ze to niskie ciśnienie! ;/ hahaha mialem dzisiaj rano to samo, namydlony chce sie splukac a tu zonk - ni ma wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Prusa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 12:57 Myślałam, że to chwilowe wyłączenie w moim budynku ale właśnie miałam telefon "z miasta"... Wiedziałam, że mogę na Was liczyć, kochani Wrocławianie. Tylko tu na Forum można dowiedzieć się co w trawie piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPWiK Wrocław Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.eranet.pl 12.05.07, 13:06 Szanowni Państwo, Udało nam się zrobić obejście miejsca, w którym wystąpiła awaria. Powoli wznawiamy dostawę wody do miasta. Początkowo ciśnienie będzie obniżone zwłaszcza na wyższych kondygnacjach. Do wieczora sytuacja powinna się unormować. Jeszcze raz przepraszamy za wszystkie utrudnienia związane z brakiem wody. Z poważaniem Monika Kowalska rzecznik MPWiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.telsat.wroc.pl 12.05.07, 13:04 Na Krzyckiej nie ma nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:08 na Psim Polu włąśnie zaczyna lecieć, leciutko ale co tam :) zbieram trochę gdyby znowu miała zniknąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:11 Ważne że internet jest :-) ---------------------------------------------------- Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleska Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:26 o tak:D Grupa wsparcia:D a na Nowym Dworze sucho w kranach Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:12 kurcze, a w okolicach Nowowiejskiej-Daszynskiego jest juz woda?Mialam przez chwilke i znowu korek:/ Odpowiedz Link Zgłoś
polip.gosiewskiego Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:15 nie ma wody na pustyni nanana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sen Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 13:16 Na Klecinie nadal nie ma :( Pani Moniko - dziekujemy za informacje !! Dwie line telefoniczne na cale miasto to troche za malo w takich sytuacjach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 PO CO? 12.05.07, 13:17 Po co dzwonić w takich sytuacjach? Przecież wiadomo, że będzie zajęte. :-/ ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:13 wody nie ma równiez na Nowym Dworze !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drNo Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:15 Na Popowicach była, ale się zmyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awo Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 13:22 no i co kurcze dalej nie ma!!! mam zafarbowane wlosy wlasnie, chyba mi wszystkie wypadną, jak nie splucze:( i wesele brata za 3 godziny! Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Praktyka z 1997roku 12.05.07, 13:26 A ja na szczęście mam trochę mineralnej (ok 10 litrów). Teraz mógłbym zastosować praktyki z 1997r, tzn. sprzedawać wodę po 10zł za litr :-) hhehehe ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.nat.tvk.wroc.pl 12.05.07, 13:30 Kozanow sucks-dalej nie ma.Ale ja pewnie i tak miec nie bede bo to 10 piętro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Na Gądowie jest już od ponad pół godz. IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 13:32 ... i ciśnienie nawet lepsze, niż można sie było spodziewać, ciepła trochę słaba, ale zimna całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:31 Na Pilsudskiego byla woda,nawet ciepla i znowu nie ma:)Co robimy na obiad gdy wody w kranach brak?:D Jakies pomyssly?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Sorry, poszło za wcześnie IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 13:33 Zatem właśnie zamówiliśmy w Petrze dwa zestawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleska Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:35 Skoro nie ma wody to można zrobić dzień dziecka i zamówić pizzę!:D Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Restauracje działają? 12.05.07, 13:39 Ale czy restauracje działają bez wody? ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 13:33 W związku z awarią wodociagową DN 762 w ul.Walońskiej nastąpił spadek ciśnienia i wydajności na terenie miasta Wrocławia. Przewidywany czas powrotu dostaw wody pod odpowiednimi parametrami godzina 13:00. Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 13:34 13:00 już dawno minęła info już od pół godz. nieaktualne ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:39 To że już jest wódka to zawdzięczamy przełączeniu na inną magistralę wodociągową.Woda w dalszym ciągu nie dochodzi przez ten wodociąg co zawsze-z ul.Na Grobli.Kilka lat już była taka awaria obok wodociągów. Zawdzięczamy to starym rurom.Na walońskiej muszą mieć ponad grubo sto lat.Wystarczy popatrzeć na nawierzchnię tej ulicy-stara nieremontowana kostka i nieczynne szyny tramwajowe prowadzące kiedyś przez most Oławski na Rakowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.korbank.pl 12.05.07, 13:42 "To że już jest wódka to zawdzięczamy przełączeniu na inną magistralę " Wódka w kranach? A to ciekawe, ktos tu chyba wczoraj pochlal i tylko jedno mu w glowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:47 Ja nie pochlałem ale są tacy co by ją woleli w kranach niż zwykłą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przełączenie na awaryjną magistralę IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:35 Chwilowo wolę wodę od wódki!! :)) 14.00 dawno minęła, a wody dalej nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Na Kutrzeby też nie ma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:40 A czy Kutrzeby bierze wodę ze studni że ma tam być? Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Na Kutrzeby też nie ma 12.05.07, 13:42 :D. Mieszkam w bloku. Kiedyś mieszkałam na wsi i moi rodzice mieli studnię, to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bećka Re: Nie ma wody IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 17:59 na grunwaldzie tez nie ma od rana...:( a czy ktos chociaż wie kiedy będzie w końcu ta woda????? Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie biora 12.05.07, 13:40 kase? W momencie awarii w mediach powinien byc komunikat, a nie droga pantoflowa mieszkancy dowiaduja sie o awarii. Ilu ludzi ma dyzur i nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie 12.05.07, 13:48 stachu44 napisał(a): > kase? W momencie awarii w mediach powinien byc komunikat, a nie droga pantoflow > a mieszkancy dowiaduja sie o awarii. W mediach komunikat akurat był. Ja o awarii dowiedziałam się z TVP3, cały czas migała informacja o tym na czerwonym pasku. ale rzeczywiście, to niepoważne, że miasto nie ma planów awaryjnych na takie sytuacje:P Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 TV3 dowiedziala sie o braku wody od telewidzow! 12.05.07, 14:01 A nie od instytucji powolanej na taka okolicznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :::):)::)): Re: Co robi Sztab Antykryzysowy? Za co ci ludzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:58 ha! lunęlo, pierdyknelo i ani wody, ani pradu ani slonca... czarna rozpacz a po 10 min woda sie pojawila prad wrocil i slonko wyjrzalo! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:43 Na esce właśnie powiedzieli, że centrum i zachód muszą jeszcze poczekać na wodę. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.07, 13:53 na nowym dworze u mnie nie ma,a gdzie w ogole jest, po 13-sta juz minela!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:45 Koło mnie w Biedronce kolejka jak nigdy.Udało mi się kupić ze dwie zgrzewki żródlanej za ponad 14 zł.Jak wychodziłem ze sklepu wody już nie było,za to była w kranach. Teraz można sobie uświadomić jak cenna jest woda,tak naprawdę cenniejsza od złota i że na codzień wielu z nas ją po prostu marnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.chello.pl 12.05.07, 13:48 w biedronce nie ma wody zrodlanej za ponad 1zl,zobacz dokladnie co kupiles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Markety i sklepiki zbijają kasę na wodzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 13:50 Pardon,racja!To chyba mineralna ale najtańsza i z pewnością nie tak dobra jak np.STAROPOLANKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re:Pleszew i 1997 rok BIS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:01 Powtarza się sytuacja nieco podobna jak w Pleszewie.Z tym że tamci wodę mieli ale zasyfioną przez jakiegoś wieśniaka który ją zatruł jakimiś chemikaliami czy gnojówką,trwało to ze trzy tygodnie i wodę brali w tym czasie z cystern.Mi również przypomniała się sytuacja z powodzi gdy za wodą latało się z wiaderkami.Widziałem na własne oczy jak ludzie biegli za odjeżdżającą cysterną,po prostu ich brakowało.Przypomniał mi się też film z Christopferem Walkerem w roli głównej który grał wariata planującego zatruć zbiorniki wody pitnej przez wybuchy ładunków chemicznych rozmieszczonych w tych miejscach. Aż strach pomyśleć co było by u nas gdyby taki wariat się pojawił,już gdzieć był taki szantaż zatrucia wody.Ktoś pomyśli że jestem panikarz.to nie panika ale pewne refleksje nachodzące człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:52 Knajpy chyba pracuja, jak w Petrze zamowil ktorys z forumowiczow to znaczy,ze dzialaja. Ja z Polskiego Radia wrocław wiem o awarii, wrocilam z zakupow i co sie okazalo? Nie ma wody:D Wodka z kranow?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasq Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:57 niestety śródmieście też trzeba dopisać do listy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.media4.pl 12.05.07, 14:02 na kozanowie (ul. dokerska) jest caly czas woda, troszke mniejsze cisnienie ale jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
tilmitt Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:06 na Popowicach dalej nie ma - ale nie spodziewam się, żeby na 8. piętrze szybko się pojawiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 14:04 Os. Polanka - woda jest i byla przez caly czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Tam gdzie JEST... 12.05.07, 14:06 Tam gdzie jest woda niech się cieszą, bo my tu umieramy z pragnienia :-)) hehehehe ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_333 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:06 www.mpwik.wroc.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Jakieś INFO 12.05.07, 14:12 Dobrze, że MPWiK dało jakieś info na swojej stronie www ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_333 Re: Jakieś INFO 12.05.07, 14:13 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4126440.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metal Re: Brak WODY !!! Muchobór Wielki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:09 Muchobór Wielki ciągle suchy:(. Dobrze że choć wczoraj 10 litrów wody kupiłem, ale wypadałoby, żeby goście mieli czym kibel spłukać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeff K. Wielkiego g. 14:30 - wody nadal nie ma! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:28 no chyba ze na 3 pietro tak szybko nie poleci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek pranie, mycie naczyn itp? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:08 co sie stanie, jesli np. wlaczam pralke lub zmywarke, wychodze z domu, a w miedzyczasie zabraknie wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:19 Z duza doza prawdopodobienstwa szlag trafi pompe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:20 zeromskiego dalej niema wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JerzyR Re: pranie, mycie naczyn itp? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:20 zalezy jaka pralka. W mojej pralce wyskoczył na wyswietlaczu komunikat "sprawdz podlaczenie wody" i włączył się tryb PAUZA. Pralka Elektrolux. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_333 Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:16 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4126372.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.static.korbank.pl 12.05.07, 14:20 buhahah u mnie dalej nie ma wody - Nowy Dwór, zaczyna mnie już to dobijać ostro Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W 12.05.07, 14:22 na Traugutta była. Przez moment. Teraz znowu susza:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:24 Na moment była na gaju,ale już się zmyła. Apropos mycia,to ja bym się umyć chciała,bo wychodzę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:22 Tarnogaj (3 piętro) absolutna susza. Woda powinna być bo Mokry Dwór jest na rzut beretem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:25 Grabiszynska bez wody.Ile jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:31 ale kłamstwo w żywe oczy, choć nie do końca, bo woda była może 10 min. i poszła sobie i tyle ją widzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilm Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:31 Czy komus udalo sie dodzwonic do MPWiK i uzyskac informacje o ew. beczkowozach? Beda dostarczac wode do czasu unormowania sytuacji, ktore, jak sami twierdza (www,) ma nastapić najwczesniej wieczorem...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmonautka nadal brak IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 14:37 Właśnie w tvp3 mówili,że Kozanów i Nowy Dwór jeszcze suchy.Dodam,że Kosmos też.Podobno można dzwonić po beczkowozy na 994 i przywiozą wodę na dzielnię.Informacje o opanowaniu sytuacji mijają się z prawdą,bo ja tam różnicy w kranie nie widzę...a chciałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilm Re: nadal brak IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:41 Dzownic mozna - dodzwonic sie nie koniecznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Beczkowozy 12.05.07, 14:43 Witam, że przyjadą beczkowowzy. Musiałoby dłużej być bez wody, ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
zoolik1 Re: Beczkowozy 12.05.07, 14:44 nie witam tylko wątpię :-) ------------------------------------------------ Wygrywaj na zakładach - zaklady.amarantt.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilm Re: Beczkowozy IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:50 Problem w tym ze nikt nie wie ile jej nie bedzie :) Lacznie z MPWiK jak znam zycie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx 3 dni nie bedzie wody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 14:35 true or false? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleska Re: 3 dni nie bedzie wody? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:39 człowieku nie strasz!!! Żartujesz, prawda???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Kara Boska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:45 To za to że zamiast chodzić do Kościoła chodzicie do światyń rozpusty- marketów,za to że śmiejecie się z księży,Kościoła,jak wy to nazywacie "mocherów" i ojca Rydzyka,za rozwiązłość seksualną,wogle za wasze grzechy.Módlcie się i przepraszajcie Boga a wodę mieć będziecie i tą na ziemi i tą życia w Niebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Kara Boska IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 14:46 Nie ośmieszaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Kara Boska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:49 Przecież to tak dla jaj,nie załapałaś?Ale w Boga wierzyć trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Kara Boska IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:47 Paździoch, upiłeś się z rozpaczy?! :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Kara Boska i dwie twarze Kościoła 01.08.07, 01:47 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4349064.html Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiha Re: 3 dni nie bedzie wody? 12.05.07, 14:47 :( żartujesz. Powiedz, że żartujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Podobno jest już na papierniczej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:45 Podobno jest już na papierniczej! zimna i żółta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Podobno jest już na papierniczej! IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:46 Na Paperniczą doszła, a na Borek nie?? MPWiK twierdzi, że później dojdzie na osiedla oddalone od centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Podobno jest już na papierniczej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:47 To z Chin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:55 Dochodzi 15.00 a nawet kropelka nie skapnęła z mojego kranu... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:57 Borek również, a nie leży na krańcach miasta, żeby woda tak długo "szła"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 14:57 No to wychyl się przez okno,zaraz spadnie z nieba.Prędzej niż u ciebie z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drNo Re: Drogie MPWiK IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 14:59 Popowice nadal susza... To juz przestaje być śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:06 Na Inowrocławskiej, koło tesco woda jest od 13, mieszkam na 6 pietrze i cisnienie moze jest troche slabsze, ale niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:00 Sprowadż sobie maga to ci wyczaruje wodę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jass Re: Drogie MPWiK IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:00 mnie to juz nie smieszy od godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:00 No to płacz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:01 Paździoch, ale u mnie słońce świeci! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:04 To się trochę poopalaj,będziesz ładniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:05 Jestem tak ładna, że tylko wymyć się muszę i będzie super :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:10 Nie zaprzeczam ale faktycznie trudno z brudną dziewczyną póść do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:11 Nie da się, dobrze że nie miałam dziś w planach randki rozbieranej :DD Odpowiedz Link Zgłoś
norberci Re: Drogie MPWiK 12.05.07, 15:13 Prawda. Nie ma nic gorszego na swiecie, niz cieple piwo i spocone kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:16 Zgódka!Też nieznoszę tego i tego bo to może spodobać się tylko kloszardom ale słyszałem że najbardziej śmierdzą spocone czarnuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Drogie MPWiK IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:16 Dobrze że jest prąd, przynajmniej piwo mam zimne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klicinka Re: Drogie MPWiK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:05 I na Klecinie też sucho i Partynicach też! Jak najpóźniej ma dotrzeć na oddalone dzielnice-to tu dotrze za tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPWiK Wrocław Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:03 Szanowni Państwo, Przed godziną trzynastą zaczęliśmy wznawiać dostawy wody. Niestety, awaryjne obejście pękniętego odcinka nie pozwala tłoczyć takiej samej ilość wody jak przed awarią. Z tego powodu ciśnienie wody w kranach (zwłaszcza w mieszkaniach na wyższych kondygnacjach) jeszcze przez jakiś czas będzie obniżone, a na niektórych ulicach w ogóle może jej brakować. Nasze ekipy cały czas jednak pracują próbując zmniejszyć obszar, którego mieszkańcy odczuwają skutki awarii. Za powstałe utrudnienia jeszcze raz przepraszamy Przemysław Ziółek Dział PR MPWiK we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:05 Jesssooo! Przemku, a na jakich ulicach nie będzie w ogóle i dlaczego? P.S. Wybacz, że tak per "Ty" ale znamy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:06 A co się stało z panią Kowalską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:06 Pani Kowalska i Pan Ziółek pracują razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:11 Stare miasto nadal suche,nie ma jak obiadu ugotować. dziekuę Panie przmeku,a może beczkowozy?Przejechałyby się po mieście??? Ech:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:06 To może użyć jakiegoś zaklęcia i woda poleci jak w wodospadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:09 Mojżesz miał taką laskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Dlaczego jeszcze nie wszyscy mają wodę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:13 A jaką dłuuuugą! Laskę miał i taką i tę prawdziwą,ale nie wiem czy blondynkę czy brunetkę.Ale tak na serio choć miał tę laskę to nie on był czarodziejem ale Pan Bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerw Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:07 Jest 15:10 a na pl. Kościuszki dalej nie ma wody. A do tego przez parę dni ma być ciśnienie obniżone więc jak na 4 piętro woda dojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:11 Mieszkam na Inowrocławskiej 6 pietrze i woda leci, ciśnienie niewiele słabsze jak normalnie, wiec na 4 powinna płynąć bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA!!! Re: Brak WODY !!! Popowice, Kozanów, Kazimierza W IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:12 Uwaga! Uwaga! Do Wrocławia zbliża się deszcz! Wszystkich zainteresowanych wodą prosimy o poszukiwanie dziurawych rynien, oraz podstawianie pod nie wiader! Za utrudnienia przepraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Muchobor Wielki Suchy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:10 15.09 i cisza, żadnego zwiastunu wody... chyba zadzwonie do gości, żeby wzięli ze sobą wodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:13 Popowice - woda była od 13 i znowu ledwo ledwo a do tego żółta - a fee. Koszmar jakis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.lanet.net.pl 12.05.07, 15:14 Na stronskiej tez pojawila sie zolta, ledwie ceiknaca, ale cisnienie rosnie. powonno byc ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Muchobor Wielki Suchy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:15 gaj,15.15 zero ani kropelki..jedynie z tego co widze to za oknem zapowiada sie na duza ulewe...chyba wiadro wystawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brudas 15.12 Poranna bez wody IP: *.telsat.wroc.pl 12.05.07, 15:13 chcę do kibelka :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaska Re: 15.12 Poranna bez wody IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:15 15:15 popowice sucho, nic nie leci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ciśnienie Wody IP: 195.136.151.* 12.05.07, 15:20 Brak ciśnienia w rurach podniósł ciśnienie nam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Sanocka bez wody IP: 195.136.151.* 12.05.07, 15:17 a z kranu ani kropelki :-((( wykąpałabym się już z chęcią a tu nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: 15.12 Poranna bez wody IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:18 Idż za stodołę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zciemniana Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:17 Wiecie co?! Jedyne co mogłam dzisiaj wymyślić na obiad dla mojej rodziny to mrożona pizza, kupiona w pobliskiej Biedronce podgrzewana w mikrofali. Jeszcze tak cierpiących min to moja rodzina przy obiedzie nigdy nie miała, no ale cóż gryź, szybko popij i połykaj i jakoś poszło. A miał być taki pyszny obiadek... Tak więc ogłaszam 12.05.2007 dniem pizzy mrożonej we Wrocławiu, bo myślę, że nie tylko ja dzisiaj miałam takie menu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:19 Obrzydlistwo z Biedronki!Wolę być głodny niż jeść coś takiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryla biedronkowa pizza IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:21 Wole nic nie jesc niz jest pizze z biedrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleska Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:21 Ja miałam menu poznańskie - dwa rogale marcińskie:) A co do burzy - jeszcze pieprznie w jakić transformator i prądu nie będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:23 A potem jeszcze zakręcą gaz bo gdzieś będzie się ulatniał.Burza też pozrywa kable telefoniczne i anteny i będziemy jak w buszu a la Bangladesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:24 Kononowicz działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:23 Nie strasz, zimne piwo, brak netu i tv... Toż to apokalipsa!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:26 ale wodyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:28 Ale lunęło! Kto idzie ze mną pobiegać w deszczu? Myć się nie trzeba będzie :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:24 na cholere straszysz??? tak czy siak i prądu już nie bedzie :) a Zarło z piekarnikla :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:25 Nie mam ani mikrofali, ani piekarnika... Rozpalę ognisko! A ch... nie rozpalę, bo zaraz lunie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zciemniana Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:31 No i stało się na wrocławskiej TV3 cyt.."za chwilę dalszy ciąg programu", -to nie ściema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:31 Wypluj przez lewe ramię! Ale już!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zciemniana Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.07, 15:34 Kurde oplułam męża. ops..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:44 Na pewno mąż zrozumie, że to dla celów wyższych :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Przymusowe święto pizzy we Wrocławiu. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:34 Ktoś rzucił chyba na nasze miasto jakiś zły urok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek, Poznan u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:33 smiesza mnie wasze problemy i wy chcecie ekspo, haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Mnie zawsze śmieszył Poznań :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:35 Mnie zawsze śmieszył Poznań. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:35 Gość portalu: Jarek, Poznan napisał(a): > smiesza mnie wasze problemy > > i wy chcecie ekspo, haha Jaruś,ale pojechałeś, no naprawdę :))))) pewnie u was ostatni raz wody nie było podczas wojny, a prądu w stanie wojennym :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:36 Ty się nie śmiej bo u was w Pyrowie wczoraj wesoło nie było.Drzewka leciały jak zapałki,ludzi niemało z ulic nie zwiało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:38 żal Ci tyłek ściska, że musisz w Pyrlandii mieszkać :) U Was wody nie brakuje, bo z Warty wiadrami nosicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: u mnie w Poznaniu jest woda IP: *.magma-net.pl 12.05.07, 17:00 Ekspo???? A cóż to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:33 plisssss, zakręćcie wszyscy krany, niech do mnie też coś dopłynie! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:37 Żółtej?Musisz jechać do Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Miednice i wiaderka na dwór! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:39 Choć ta woda{kwaśne deszcze} zdrowia nie doda to jest naturalna i darmowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:40 heh, moja żona litrem wody źródlanej wszystkie podłogi pomyłą. muszę zastosować tą oszczędność w dzień powszedni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pażdzioch Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:42 Marnotrastwo!A ludzie w niektórych miejscach w Afryce nie mają nawet tej zwykłej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: Wooodyyyyyy.... nawet żółtej! IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:46 Nabrałam do michy i garnka. Białą!!! Zakręciłam, żeby dla innych coś było! Taka jestem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPWiK Wrocław Drugie obejście IP: *.e-wro.net.pl 12.05.07, 15:47 Szanowni Państwo, Za chwilę sytuacja powinna się znacznie poprawić. Do już działającego obejścia uszkodzonego odcinka magistrali dołączyliśmy właśnie drugie. Dzięki niemu ciśnienie dostarczanej wody będzie znacznie większe. Pozwoli to korzystać z niej w mieszkaniach na wyższych kondygnacjach oraz na ulicach położonych w większej odległości od Zakładu Uzdatniania Wody Na Grobli. Przemysław Ziółek Dział PR MPWiK Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Drugie obejście IP: *.wro.vectranet.pl 12.05.07, 15:52 pANIE pRZEMKU, CZY MOZESIE pAN WYSILIC I NAPISAC COS WIECEJ,PRZECIEZ W WIELU DZIELNICACH NIE BYLO WODY, NIE TYLE ZE CISNIENIE SŁABE, ALE W OGLE NIC A NIC NAWAWET ZÓLTEJ,CO NADAWAŁABY SIE DO KIBLA!!!!!!!!!!!!! jAKO RZECZNIK NIECH pAN ŁASKAWIE PISZE JASNIE - MY TU CZEKAMY NA KONKRETY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Drugie obejście IP: *.as.kn.pl 12.05.07, 21:40 Też masz zachcianki... Co jeszcze może człowiek napisać? Zrobił już wiele i wystarczająco. Na bieżąco podaje komunikaty ale ty chyba libisz bicie piany... Puknij się w głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metall a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:43 kopali?, grzebali, czy spaprali sprawę jak ją budowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem zła Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.chello.pl 12.05.07, 15:46 Bo tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleska Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.05.07, 15:48 A na co wydano pieniądze z podwyżek na wodę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: a ktoś mi powie, czemu magistrala pękła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 15:52 Stare MIasto-Piłsudskiego 3-cie pietro woda ciurczy powolutku,nie zbyt zółta,ale jest. Dziekuje Panie Przemku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś