Dodaj do ulubionych

Most osobowicki - żenada

14.05.07, 17:31
Właśnie miałem okazję być w okolicy. Na moście około 16:30-40 zepsuła się (chyba) ciężarówka jadąca z mostu w stronę Bałtyckiej, co spowodowało utrudnienia w ruchu. Na miejscu pojawiła się policja i nadzór ruchu MPK. Ale działanie policji to totalna kompromitacja! Polegało to działanie na tym, że zastopowali samochody jadące Osobowicką i puszczali ruch tylko na osi Bałtycka - most. Oczywiście spowodowało to olbrzymi korek na Osobowickiej. Ponadto funkcjonariusze zupełnie nie radzili sobie z kierowcami, którzy łamali przepisy i "przeskakiwali" skrzyżowanie. Zero reakcji ze strony policjantów!
Po pewnym czasie (liczonym w minutach) kierowcy z Osobowickiej zaczęli tracić cierpliwość i rozpoczęli trąbienie. To na chwilkę otrzeźwiło jednego z policjantów, który w końcu otworzył przejazd też dla aut stojących wzdłuż rzeki. Niestety za chwilę znów go zamknął i nadal puszczał tylko auta z Bałtyckiej. Zupełnie nie rozumiem, czemu nie pozwalał jechać kierowcom stojącym na Osobowickiej? Na Bałtyckiej korek był minimalny (mniejszy niż zwykle), zaś na Osobowickiej sięgał poza zasięg mojego wzroku!
Ogólnie policjanci zupełnie nie panowali nad sytuacją. Kierowcom stojącym na Osobowickiej puszczały nerwy, zaczynały się krzyki, wyzwiska, trąbienia etc. I wcale się im nie dziwię.
Mi około godziny 17 udało się opuścić tamten rejon więc nie wiem jak w końcu się to wszystko zakończyło. Widziałem jeszcze tylko jak podjechał ciężki wóz straży pożarnej.
I my mamy EURO organizować?? Ludzie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Most osobowicki - żenada IP: *.media4.pl 14.05.07, 17:42
      Ten ciężki <popołudnie> i to ciężkie powietrze
      Które przecież kochasz i którego nie chcesz

jestem przekonany że krzyki kierowców wzięły się z niesprzyjającej ciężkiej aury

wszak normalnie od lat wytrzymują najdłuższe korki bez emocji i głosują na
      obecnego prezydenta miasta, który sobie nie radzi z obwodnicami i objazdami,
      torami i ogólnie ruchem w mieście: ekipa dyrektorów prezia pracuje jak pracowała

most milenijny to strzał w 10, ale co z tego jak na osobowickiej się traci cały
      zaoszczędzony czas na ominięciu innych mostów
    • liton euro, expo, może jeszcze eurowizja? 14.05.07, 18:45
      wrocław zawsze będzie zakorkowany póki nie będzie NOWYCH dróg - roboty kosmetyczne na już istniejących można psu o .... trzasnąć
      ps. jak sądzisz - dlaczego terenem obranym pod expo są żerniki? bo są rzut beretem od lotniska! niech się dzieje co ma dziać w reszcie miasta - expo choćby się waliło i paliło będzie bez problemów przebiegać w ten sposób.
    • Gość: g625 Re: Most osobowicki - żenada IP: 212.127.94.* 14.05.07, 18:49
      teraz korek jest na calej dlugosci pomorskiej.
    • Gość: p28 Brak cierpliwosci nie jest dobra cecha kolego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.05.07, 23:07
      Szczegolnie za kolkiem. Czyz nie dlatego w Polsce ginie na drogach tyle ludzi?
      Trabienie, unerwienie.... istny trzeci swiat...
    • Gość: skrzypce1 Re: Most osobowicki - żenada IP: *.lauderhill-fl.gov 15.05.07, 03:03
      Ale sie napisales mosci wielki czarowniku. To chyba jeden z najdluszych twoich
      wpisow na tym forum - dlugi jak ten korek o ktorym piszesz. Mimo, ze
      slowo "milicjant" zostalo zamienione na slowo "policjant", to jest chyba jedyna
      roznica pomiedzy starym i nowym. Reszta jest ta sama. Wszystko sie juz da
      przeszczepic we wspolczesnej medycynie poza jednym - mozgiem. I tu jest
      problem. EURO, EXPO i Bog jeden tylko wie co jeszcze chcecie zorganizowac. To
      dobrze, ze sa ambicje i wola dzialania. Ale jak macie tego dokonac, skoro nawet
      nie potraficie sie dogadac jako narod? A przeciez miasto Wroclaw nie da rady
      samo wybudowac sobie drog, portu lotniczego, stadionow, hoteli, zabudowac
      tereny wystawowe, itd, itd...
      • menadka Re: Most osobowicki - żenada 15.05.07, 12:31
        Stałam w tym korku prawie godzinę :~(

Co rusz szlag mnie trafia, widząc policyjny "tumiwisizm".
        Mandaty potrafią wlepiać tylko za prędkość lub złe parkowanie, a przecież jak
        każdy wrocławianin są codziennie świadkami łamania przepisów na 100 różnych
        sposobów: wymuszanie, skręt w lewo z pasa w prawo, wjazd na skrzyżowanie bez
        możliwości opuszczenia go, itd. Nigdy nie widziałam, żeby policjanci zareagowali
        na to. Wczoraj np. stali w radiowozie obok mnie na światłach (pl. Legionów),
        autobus wjechał na pomarańczowym i utkną blokując drogę wszystkich którzy
        chcieli pojechać prosto z Sądowej na Grabiszyńską. Policjanci grzecznie sobie
        poczekali na koleją zmianę świateł, widać nie spieszyło im się :(

• Gość: gosc Re: Most osobowicki - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 12:50
      Na Kromera tez zapraszamy Panow Policjantow. Notorycznie rozsuwane pacholki
      przez lamiacych przepisy kierowcow. Dwa dni i miesieczny limit mandatow
      wykonany.
      • Gość: Nko Re: Most osobowicki - żenada IP: 195.187.134.* 15.05.07, 14:49
        a co dodasz czarowniku w kwestii przepysznych ciasteczek muzułmanów? Ostatnio w
        Danii jest problem z przedszkolem muzułmańskim, gdzie dzieciaki uczy się, że
        zachód to szatan i zaszczytnie jest umierać za islam i Allaha.
    • truten.zenobi byłem widziałem i mało brakowało ... 15.05.07, 14:48
      bym tego gamonia nie rozjechał... (najpierw puścił ruch a później obrócił się do
      nas tyłem i zaczął iść na skos przez skrzyżowanie jak przez puste pole)

pewnie sytuacja nie była łatwa, ich było tylko 2, ale też było widać że nie za
      bardzo mają pomysła co robić
    • rzulw Re: Most osobowicki - żenada 16.05.07, 22:31
      jak ja się cieszę, że już nie mieszkam w tym... moim rodzinnym mieście
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka