Dodaj do ulubionych

Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu

18.05.07, 12:49
Niebywałe, jak "brać studencka" zeszła na psy, a może i świnie ( przepraszam
świnki).
Huragan prostactwa przechodzi w tych dniach przez nasze miasto. Napatrzyliśmy
się i jeszcze napatrzymy do czego zdolny jest "kwiat narodu". Chamstwo,
prostactwo, ochlajstwo. jestem za zlikwidopwnmaiem tego pseudoświęta w
wydaniu przygłupów i jełopów, którym się zdaje, że oni, to my.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:56
      Jestem za. Wiocha maksymalna. Nigdy nie bralem w tym udzialu. Kiedys krzyczeli "ku.. ku.., ku.. ku.. ku.. ku.. mać". Jetem studentem PWr.
    • Gość: fett96 szczęście w nieszczęściu że połowa tego była IP: 195.205.245.* 18.05.07, 12:56
      ma zamiar zaraz po darmowych studiach wyjechać na zmywak
    • Gość: tulipan Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 18.05.07, 13:13
      To właśnie są przyszłe tzw. wykształciuchy, które będą o sobie mieć bardzo
      wysokie mniemanie.
    • Gość: pozytywista, wro Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 13:15
      Juwenalia zostawić! Zlikwidować tylko tych przygłupów.
      Student
    • Gość: Robotnik Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.zlotniki.pl 18.05.07, 20:30
      Wyobrażacie sobie pózniej takich tych prostaków jako szefów? Biada!biada!
      • Gość: Jajko Kolumba Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:53
        Ja też jestem za likwidacją "swięta"prostaków, chamów i rzygaczy. Niebywałe, co
        obserwuje się na ulicach. Prostactwo, chamstwo i prymitywne postacie biegające
        z puszkami piwa. Boże i Ty chcesz z nich zrobić klasę przodującą ? Walnij w
        nich! Ot, co!
      • Gość: pobłażliwy Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:21
        Wyrosną z tego, wyrosną ..., z czasem ... wyłysieją, urosną im
        brzuszki, ..., i będą szanowanymi tatusiami, dyrektorami, ..., autorytetami
        nawet, a póki co .... (no właśnie - co?!) :)
      • hummer Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu 19.05.07, 00:04
        Gość portalu: Robotnik napisał(a):

> Wyobrażacie sobie pózniej takich tych prostaków jako szefów? Biada!biada!

To nowe autorytety IV RP. Nie widzisz nowych standardów? :)
    • Gość: Jacek Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu - zgadzam się ! IP: *.e-wro.net.pl 18.05.07, 23:23
      Zgadzam się z tym. Pijactwo i dziadostwo jest patologią a we Wrocławiu oddaje
      się klucze do miasta żulom aby terroryzowali mieszkańców. To już jest przesada.
    • hummer Jaka IV RP tacy żacy 19.05.07, 00:00
      homo-vratislaviensis napisała:

> Niebywałe, jak "brać studencka" zeszła na psy, a może i świnie ( przepraszam
      > świnki).

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,4144202.html
      A normalnego człowieka, za picie jednego piwka w parku na ławeczce pach.
      • hummer Wymiana pokoleń nastąpiła? 19.05.07, 00:02
        I niech mi tu ktoś wyciągnie Kwacha, że był pijany w Charkowie.

O to chodzi w IV RP by zniszczyć autorytety, wsadzić na stołki chamstwo.
        • Gość: EEE Re: Wymiana pokoleń nastąpiła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 00:23
          A pomyslcie o mieszkancach zalesia, ktorzy musza to wszystko przetrzymac. Dzien
          za dniem. Glosna muzyke niezaleznie od stylu, wrzaski po koncercie, zalatwianie
          sie gdzie sie da, smieci,gory smieci. Chamskie zachowania i kompletne
          nielioczenie sie z innymi. Nie sadze,zeby byli to tylko studenci, choc pamietam
          z moich studenckich czasow tez tacy byli, tyle ze w mniejszosci. Wtedy Juwenalia
          trwaly dwa gora trzy dni. Dlaczego mlodziezy wolno robic absolutnie to co ona
          chce. Czemu to ma sluzyc?
          • hummer Re: Wymiana pokoleń nastąpiła? 19.05.07, 00:54
            Gość portalu: EEE napisał(a):

> A pomyslcie o mieszkancach zalesia, ktorzy musza to wszystko przetrzymac. Dzien
            > za dniem. Glosna muzyke niezaleznie od stylu, wrzaski po koncercie, zalatwianie
            > sie gdzie sie da, smieci,gory smieci. Chamskie zachowania i kompletne
            > nielioczenie sie z innymi. Nie sadze,zeby byli to tylko studenci, choc pamietam
            > z moich studenckich czasow tez tacy byli, tyle ze w mniejszosci. Wtedy Juwenali
            > a
            > trwaly dwa gora trzy dni. Dlaczego mlodziezy wolno robic absolutnie to co ona
            > chce. Czemu to ma sluzyc?

CZy młodzież podlega lustracji? Nie resztę sobie sam dopowiedz.
            • Gość: Zośka Turlajka Lanie w Szczawnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 07:45
              Niebywałe zjawisko te Juwenalia. Chlanie na umór, terroryzowanie ludzi w
              tramwajach i autobusach. Głośne, chamskie ( chibno po przodkach) zachowanie.
              Policja pochowana po kątach, nie reaguje na chlanie piwa. Miną te Bachanalia,
              to i zrzednie mina parkowym, tradycyjnym pijaczkom, że piwo, to zakazany owoc.
              A na razie, bandy przygłupów opanowały Wrocław.
              • guarana83 Re: Lanie w Szczawnicy 19.05.07, 08:22
                matko, czy wy czujecie się zastraszeni??? przeciez to sa tylko studenci.brałam udział w prawie każdych juwenaliach i piłam i dobrze sie bawiłam i nikomu krzywdy nie zrobiłam. o co tyle hałasu???
                • Gość: Zośka Turlajka Re: Lanie w Szczawnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 08:56
                  O co tyle hałasu? O Hałas, moja droga, o prostacki hałas, hałastry
                  pijanych "żaczków"
                  • wnuk.nerona Re: Lanie w Szczawnicy 19.05.07, 12:09
                    Pgonić to "bractwo" rodem spod budki z piwem. Za dobrze im się "powodzi".
                    Tatulo z mamulą zawsze podeślą jakoweś mięsko, kartofelki, warzywka. I jakoś
                    bendzie. A, oni robiom siem nowom elytom.
                • mr_pope Re: Lanie w Szczawnicy 19.05.07, 12:26
                  > matko, czy wy czujecie się zastraszeni??? przeciez to sa tylko studenci.brałam
                  > udział w prawie każdych juwenaliach i piłam i dobrze sie bawiłam i nikomu krzyw
                  > dy nie zrobiłam. o co tyle hałasu???

Ciekawe. Jakbym czytał wypowiedź kibola. Tyle, że zamiast 'kibice' jest
                  'studenci' a zamiast 'meczu' są 'juwenalia'.
                  • homo-vratislaviensis Ludzie, trzymajcie tę bandę..... 19.05.07, 18:22
                    Jazu, ledwie "wyrwałem się z objęć śmierci". Codzienny objazd rowerem po wałach
                    kanału na Sępolnie (polecam rowerzystom) skróciłem przypadkowo przez Stadion
                    Olimpijski. Jezu, wyrwałem się z z objęci Pani Śmierci. Nie dość, że jadąc
                    aleją bardzo powoli, to o mało nie dostałem wpredziel od podchmielonego
                    dżentelmena, którego pijana pani wlazła pod koła. Dzięki mej "groźnej" minie i
                    strojowi kolarskiemu odstąpił od zamiaru wykazania się przed swą "damą".
                    Ale, ale - zapomniałem napisać - tam jest "impreza" w ramach Juwenaliów.
                    Pijani "studenci", zaprute "studentki" okupują tereny zielone. Wszędzie
                    pijaństwo i brud - brudne trawniki, aleja do stadionu, okolice pływalni. Chmary
                    pijanych "studentów.
                    Ludzie, trzymajcie mnie!! Też onegdaj studiowałam, piło się ( i owszem), ale
                    dzisiaj, to syf-kiła-mucha tse-tse !
                    • Gość: p Re: trzymajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:05
                      Juvenalia juvenalia kto nie pije ten kanalia
                      • Gość: jot Re: trzymajcie się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.07, 07:58
                        Jak to dobrze, że juwenalia są tylko raz w roku. Jak to dobrze, że nie wszyscy
                        studiują. Przez cały rok jest cicho, bezpiecznie, czysto i przyjemnie. Nasza
                        prosta, nie zdemoralizowana studiami i jakąkolwiek nauką młodzież cały rok
                        swieci przykładem, podobnie jak starsze pokolenie.
                        • guarana83 Re: trzymajcie się 20.05.07, 10:47
                          żyjecie w monotonnej codzienności nie potrafiąc niczym się cieszyć. może własnie juwenalia sa potrzebne żebyście docenili to, że przez pozostałą częśc roku jest cisza i spokój.młodośc musi się wyszumieć, a studentów od kiboli różni jedna mala rzecz mr pope. żaden ze studentów nie przywalił drugiemu kijem albo siekierą. taka drobna, malutka róznica.

ale wy stare pierniki potraficie tylko jęczęć zamiast ruszyć tyłek i samemu się bawić.a porównywanie siebie z młodości do dzisiejszych studentów jest trochę nietrafione
                          • mr_pope Re: trzymajcie się 20.05.07, 12:24
                            > żyjecie w monotonnej codzienności nie potrafiąc niczym się cieszyć.

Nie wiem jak inni, ale ja się cieszyć potrafię. Tylko umiem to robić spokojniej.

> może własnie juwenalia sa potrzebne żebyście docenili to, że przez pozostałą
                            > częśc roku jest cisza i spokój

A Ty gdzie się przez pozostałą część roku chowasz, że wg Ciebie jest cisza i
                            spokój? W czasie juwenaliów jest tylko eskalacja chamstwa i pijaństwa.

> młodośc musi się wyszumieć,

Niech się wyszumi, ale tak by nie stanowiła zagrożenia dla ludzi i mienia
                            publicznego.

a studentów od kiboli różni jedna
                            > mala rzecz mr pope. żaden ze studentów nie przywalił drugiemu kijem albo sieki
                            > erą. taka drobna, malutka róznica.

To faktycznie ta różnica jest niewielka.

> ale wy stare pierniki potraficie tylko jęczęć zamiast ruszyć tyłek i samemu się
                            > bawić.a porównywanie siebie z młodości do dzisiejszych studentów jest trochę n
                            > ietrafione

Wiesz, problem w tym, że niektórym wydaje się, że zabawa jest możliwa od 2
                            promili przy akompaniamencie wyrywanych ławek, setek słów uznawanych za
                            wulgarne, głośnych śmiechów i brakiem poszanowania dla osób spoza studenckiej
                            bandy. Nie opowiadaj mi bajek, że jest cisza i spokój cały rok, 10 lat
                            mieszkałem w sąsiedztwie akademików i chamstwo studentów z tych akademików to
                            problem przez cały rok a nie tylko w trakcie juwenaliów.
                            • Gość: Badacz rodzynek Re: trzymajcie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 12:47
                              Racja, jeśli z jednym z "gwoździ" programu jest konkurs uchlania się na świnię,
                              to znaczy, że Juwenalia są potrzebne jedynie chamom, przygłupom i nachlajom.
                              Studenckie Juwenalia dzisiaj, to wóda, piwo, trawka, szpan, pogarda dla innych.
                              Mam niedaleko akademik AWF - Boże uchowaj ich, bo nie wiedzą, co czynią.....
                              • Gość: ja Re: trzymajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:58
                                Ja się tam dobrze bawiłam: grillowałam, byłam na dwoch koncertach, na pochodzie,
                                + jedna noc w jednym z pubów. I do dobrej zabawy nie potrzebowałam w ogóle
                                alkoholu. Soczek pomarańczowy tudzież pepsi wystarczył...

Wiec, nie przesadzajcie, że wszyscy studenci. Bo ja się sama nie bawiłam. Byłą
                                spora grupa takich jak ja ;-)
                                • Gość: literka p, liter.. Re: trzymajcie się IP: *.telsat.wroc.pl 20.05.07, 20:09
                                  piwo, wóda, polibuda!!!

seks, muzyka, politechnika!!!
                            • guarana83 Re: trzymajcie się 21.05.07, 19:25
                              ok, nie wszyscy potrafia się bawić, w kazdym bądź razie tradycja juwenaliów jest bardzo długa i zawsze żacy nadużywali alkoholu, nie tylko w XXIwieku. jeśli ty tego nie robiłeś nie oznacza to, że ci co robią sa nienormalni
                              alkohol jest dla ludzi a to że studenci piją na co dzien to inna sprawa.każdy musi przez to przejść
                              przykro mi,że mieszkasz koło akademika ale ktoś musi. ja mieszkam na ohydnym blokowisku z którego się wyprowadzam. radzę to samo

ps.i nie odmawiaj ludziom śmiania się bo i tak za rzadko to robią
                              • mr_pope Re: trzymajcie się 21.05.07, 20:00
                                > przykro mi,że mieszkasz koło akademika ale ktoś musi. ja mieszkam na ohydnym bl
                                > okowisku z którego się wyprowadzam. radzę to samo

Wyprowadziłem się. Teraz mieszkam przy jednej z głównych tras przelotowych przez
                                Wrocław. Tiry sunące dziurawą jezdnią o 6 rano to drobiazg w porównaniu z
                                balangami w akademikach.

jeśli t
                                > y tego nie robiłeś nie oznacza to, że ci co robią sa nienormalni

Gdyby byli nienormalni po prostu bym im współczuł, być może zacisnął zęby i
                                starał się przeboleć. Problem w tym właśnie, że to dla studenckiej braci rzecz
                                zupełnie normalna.

• Gość: lekarz Re: trzymajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:47
                            Nie jestem starym piernikiem, a napici i naćpani studenci niestety biją,niszczą
                            i robią innym studentom, i nie studentom, wiele krzywdy.I będzie sprawa w
                            sądzie. Chcesz pomóc ich znaleźć? Szkoda, że dla tzw. dobra sprawy nie moge Ci
                            teraz nic powiedzieć. Obiecuję, że powiem, kiedy będą już siedzieć.
                • Gość: lekarz Re: Lanie w Szczawnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:33
                  zapytaj w szpitalach, ile krzywdy to chlejące i ćpające chamstwo robi spokojnym
                  ludziom i sobie nawzajem. Tam są dowody. A z mojej wiedzy wynika, że zaczynają
                  się również sprawy sądowe. Policjantów też można zapytać.
    • Gość: Romano Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: 196.207.192.* 21.05.07, 00:28
      Narzekacie na wrocławskich studentów, u nas to jest kultura. Patrz kraków i AGH:
      www.smog.pl/wideo/9885/juwenalia_krakowskie_na_agh/
      • jumi_jumi Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu 21.05.07, 11:01
        Juvenalia siegnely dna! W okolicachakademika AE ustwiono stoiska z piwem dla
        halastry a studenci nie baczac na nic i nikogo przebiegali za potrzeba przez
        nieoswietlona ulice. Od kiedy to wyzsze uczelnie propaguja pijanstwo? Jak byla
        mowa o lustracji to profesorowie codziennie sie wypowiadali jacy to oni dobrzy
        a jak chodzi o spijanie na umór studentow to nie ma winnego. Winni sa rektorzy
        ktorzy na takie zachowanie pozwolili i piwko zafundowali.
        • Gość: ślędż w śmietanie Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:20
          To nie były Juwenalia- to były qrvenalia. Typ "kultury studenckiej", w ktorym
          nachlanie się do upadłego, zażyganie i wpierdzielenie obserwatorowi należało do
          dobrego tonu. Nie ma to jak widok nachlanych "studentek" w okolicach Stadionu
          Olimpijskiego. Bravo Academia, bravo profesorium
          • guarana83 Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu 21.05.07, 19:27
            Nazwa „juwenalia” pochodzi od łacińskiego słowa „iuvenalis”, czyli „młodzieńczy”.

Wszystko zaczęło się od kaprysu Nerona w 59 roku. Znienawidzony przez wszystkich cesarz zgolił wtedy swoją młodzieńczą bródkę, a żeby uczcić to wydarzenie, urządził igrzyska. Odbyło się mnóstwo zabaw, uroczystości oraz pokazów amatorskich teatrzyków. W ówczesnych przedstawieniach Neron, znany jako miłośnik poezji i teatru oraz jego najwybitniejsi ludzie, grali główne role. Wszystkiemu nadano nazwę „Juwenalia”.

Święto praktykowane było później przez kolejnych cesarzy. Nazwa i tradycja uroczystości przetrwały do dziś.
          • Gość: student Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:58
            wpierdzielanie obserwatorom (też studentom)odbywało się również przy
            akademikach akademii medycznej. O skutkach nie powiem...chcesz pomóc? zgłoś się
            do komisariatu na Śródmieściu
            • Gość: Jasiek Srasiek Re: Zlikwidować Juvenalia we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 08:15
              Chcecie doswiadczyć "przyjemności" oglądnięcia prostackiego chamstwa
              studenckiego? Przejedźcie się rowerem wieczorkiem po wale, z tyłu akademika na
              Wojciecha z Brudzewa. Strach ogarnia na myśl, że to przyszli medycy.
              • Gość: na zimno A wiec: Medice, Cure te Ipsum! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.05.07, 09:40
                Co daj Boze, amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka