Dodaj do ulubionych

mieszkania socjalne i do remontu Wrocław

25.05.07, 15:07
Czy ktoś z Was się o nie stara?
Ile czasu stoi się w kolejce?
Chętnie poznam tu kogoś w podobnej sytuacji - złożone podanie: podzielcie się
swoimi spostrzeżeniami.
A moze ktoś z Was juz dostał???
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.korbank.pl 16.06.07, 00:30
      Moj znajomy czekal 8 lat ,dostal 2 pokoje na Traugutta na 4 pietrze do
      kapitalnego remontu gdzie mozliwe bylo wykonanie tylko ogrzewania
      elektrycznego,koszt calosci okolo 50tys ze wszystkimi pracami ,wymiana
      okien,instatacji
      • joannaceglarek Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 17.06.07, 13:04
        tak wiem, że koszty remontu są ogromne, ale to jedyna szansa na mieszkanie...

Poza tym, sa mieszkania, które mozna wyremontować juz za 5000 zł ( malowanie i
        drobne naprawy).

Wciąż czekam...
      • Gość: monia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 15:09

50 tys to wcale nie tak duzo mieszkania 2 pokojowe teraz stoja w
        cenie ok 200 000 tysiecy a 8 lat to 8i tak dobry czas niektorzy
        czekaja po 15
    • Gość: tomaszzz gdzie to zalatwi??? IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.08, 23:07
      a w jaki sposob sie mozna na takie mieszkanie zapisac i czy sa jakies wymogi
      formalne?? gdzie to nalezy zalatwiac??z gory dziekuje za odpowiedz
      • Gość: jjak Re: gdzie to zalatwi??? IP: *.media4.pl 27.01.08, 10:21
        Wszystkich informacji udzielą Ci w Urzędzie Miejskim przy pl. Nowy Targ 1/8.
        Jak wejdziesz do UM, po prawej stronie masz okienko, gdzie dowiesz się m.in., że
        nie możesz zarabiać więcej jak 1200 brutto, dostaniesz wniosek do wypełnienia
        i....pozostaje nic, tylko czekać :)

Pozdrawiam

jjak
        • joannaceglarek Re: gdzie to zalatwi??? 28.02.08, 09:40
          tak, jest limit minimalnych i maxymalnych zarobków, aby mieć szansę na szybkie otrzymanie mieszkania musisz spełnić wiele kryteriów, najlepiej mieć w rodzinie niepełnosprawnego, 10 osób w jednym pokoju zameldować, nie mieć w mieszkaniu obecnym co, ciepłej wody, wc, łazienki, wspólnie użytkować kuchnię, mieć dwoje dzieci i męża po rozwodzie w tym samym domu..., być do tego wychowankiem domu dziecka i nie mieć długów:P

porażka...ja nadal czekam, mimo że większość z ww warunków spełniam:)

a to już 6 lat prawie:(

pytaj śmiało, chętnie odpowiem :)
        • Gość: gosc Re: gdzie to zalatwi??? IP: *.lanet.net.pl 04.06.08, 12:43
          ale ile mozna czekac
    • beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 29.02.08, 11:42
      Czekaliśmy ośiem lat na socjal.Na sześć osób dostaliśmy niecałe
      47mkw.Po niespełna pól roku urodziłam jeszcze syna czyli siedem
      osób.Bez łazienki toaleta na korytarzu.Mieszkać jest gdzie tylko
      jeszcze żeby przepisy o postawieniu chociaż brodzika były bardziej
      dostępne dla ludzi z dziećmi.Pozdrawiam Beata
      • Gość: joldre Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:38
        najłatwiej marudzić.
        zawsze można wziąć się za robotę i zarobić na większe i z wszystkimi
        wygodami
        • beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 03.03.08, 08:49
          Gość portalu: joldre napisał(a):

> najłatwiej marudzić.
          > zawsze można wziąć się za robotę i zarobić na większe i z
          wszystkimi
          > wygodami

Widzisz ja nie marudzę bo jak byś dobrze czytał to byś zrozumiał że
          sama mogę postawić brodzik ale samo zezwolenie kosztuje około 1000zl
          a czeka się na nie ponad pól roku albo i dużej.Przepisy w tej kwesti
          są do bani.A gdzie polityka pro rodzinna?Może odpowiesz na to
          pytanie?
          • Gość: joldre Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:50
            a propos polityki pro rodzinnej mogę Ci powiedzieć, ze jestem
            zdecydowanie przeciw. Jeśli ktos chce mieś duzo dzieci, to niech sie
            zastanowi czym je nakarmi i gdzie spać położy.
            • beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 03.03.08, 13:03
              Gość portalu: joldre napisał(a):

> a propos polityki pro rodzinnej mogę Ci powiedzieć, ze jestem
              > zdecydowanie przeciw. Jeśli ktos chce mieś duzo dzieci, to niech
              sie
              > zastanowi czym je nakarmi i gdzie spać położy.

To dlaczego politycy uchwalają becikowe i te inne?Wiem !!!żeby miał
              kto pracować na ich emerytury i również na Twoją ja mam piątkę
              dzieci i jestem z tego dumna.A że są chwile słabości to inna
              sprawa.A jak się głębiej zastanowić to Twoje stanowisko mówi samo za
              siebie.NIEMASZ DZIECI!!!
              • joannaceglarek tym razem się nie udało 22.03.08, 10:11
                znowu... i kolejny rok oczekiwania przed nami... dostałam pismo, ze
                mój wniosek nie zosta ł zakwalifikowany do przydzielenia lokalu,
                który wybrałam, ehhh
              • Gość: Anty leser Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:42
                "To dlaczego politycy uchwalają becikowe i te inne?"
                Odp.:
                1. Abyś nie poiła dzieci bimbrem, a kupiła im mleko.
                2. Aby stać cię było na paczkę nowych prezerwatyw, zamiast płukać
                stare, zmurszałe i pękające cyklicznie.
                "Wiem !!!żeby miał kto pracować na ich emerytury i również na Twoją"
                Bzdura!
                Twoje dzieci ustawią się w kolejce po socjal (na który łożę w formie
                uczciwie płaconych podatków), będą śmierdzieć na dworcu, okradać
                rówieśników, wyrywać torebki babciom na ulicy oraz wyciągać łapy po
                nie swoje (socjale), wyjeżdżać na Zachód i pogłębiać opinię o
                niedouczonych, brudnych i pijących Polakach.
                "ja mam piątkę dzieci i jestem z tego dumna"
                Z czego jesteś dumna? Ilu (z piątki) zapewnisz dobre wykształcenie,
                korepetycje z przedmiotów z którymi będą miały problemy, własne
                mieszkanie na start lub partycypację w kosztach drogich kredytów
                hipotecznych? A może liczysz, że znajdą majętnych współmałżonków?
                "Twoje stanowisko mówi samo za siebie.NIEMASZ DZIECI!!!"
                Wyjaśniam:
                Mam dwoje dzieci, terminowo spłacam dwa kredyty hipoteczne, uczciwie
                (czytaj: legalnie) pracuję po 10-14 godzin dziennie, nigdy nie
                wyłudzałem renty, płacę mandaty drogowe, ostatni raz upoiłem się
                alkoholem przed ponad sześcioma laty (we własnym domu - do dzisiaj
                mi wstyd przed żoną), nie gwałcę żony, nie mam kochanki, nie tłukę
                talerzy, wracam na noc do domu, nie popieram leserów, denerwuję się
                wysokimi podatkami oraz trwonieniem publicznych środków na ludzi
                wyciągających łapy po moje podatki.
                • Gość: majka Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ikatel.pl 29.03.08, 21:59
                  popieram w 100% anty leser. Super napisałeś, zgadzam się z Tobą w
                  100%
                  • Gość: Krystna Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.korbank.pl 22.04.08, 14:02
                    Ozywiscie panstwo powinno niektorym osoba dac mieszkanie do remontu za 5tys a
                    najlepiej w rynku a pozniej wykupi sie do 10% wartosci i sprzeda za 500tys a
                    glupi niech splacaja ktrdyty po 40lat i placa podatki na nierobow ,bo osoby te
                    niechca podjac pracy lub pracuja na czarno i szukaja cale zycie darmochy lub
                    produkuja na koszt spleczenstwa nastepne pokolenie bo praca i splacanie kredytu
                    nie dla nich ,dziecia nie maja zamiaru sami nic zapewnic bo za nauke zaplaci
                    panstwo a pozniej pojdzie sie do opieki po zasilek na starosc ,takim osoba to
                    najpierw powinno kazac isc do pracy a nie robic kolejne dzieci aby byly karta
                    przetargowa w zdobyciu lokum ale one wstydu nie maja ,znam takie odoby gdie
                    naprodukowaly 3 pokolenia patologi i tylko krzycza co sie im nalezy a zadna
                    praca im nie pasuje a dodatkowa to juz wcale ale na papierosy ,lekkie zycie
                    zawsze pieniadze u nich sie znajda.
                    • Gość: nastyyyy Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 19:26
                      Taka jest właśnie polska sprawiedliwość. Pracuję po 12 godzin, w międzyczasie
                      studiuję, uczę się do egzaminów, żeby stać mnie było na kawalerkę za 1500 zł za
                      miesiąc, gdzie ludzie, którzy zajmują się piciem i robieniem dzieci dostają
                      wszystko za darmo. Najpierw trzeba pomyśleć trochę. 5 dzieci, super, ale za co
                      te dzieci utrzymać, gdzie je pomieścić? Jedni myślą jak mają przeżyć, bo na
                      siebie muszą zarobić, a inni żerują na naszych podatkach. Trzeba podejmować
                      decyzje świadomie? Dlaczego nie mogę założyć rodziny, myślisz, że kobiety, które
                      nie mają dzieci nie chcą ich? Po prostu wiem, że dopiero za 10 lat będę w stanie
                      zapewnić im dostanie życie, po 5 latach studiów i kilku latach praktyki. A potem
                      oczekiwać na litość, bo nie można było pomyśleć. 1200 brutto? Toż to teraz
                      kasjerka w tesco ma chyba więcej, więc jak wy chcecie za kilkaset złotych
                      utrzymać kilkoro dzieci ?
                      • Gość: Ewelina Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 21.10.08, 13:15
                        mam 10 trodzeństwa w tym niepełnosparawnego brata saMA JESTEM mama 4
                        latka moja mama ma 4 pokojowe mieszkanie ale dla 114 osob to za mało
                        ciesze sie z tego co mamy ale sama chcała bym mieć swoje na ktore
                        mnie z mężem nie stac chciałam sie o nie starac chodz nie moge
                        poniewaz okazało sie ze mama nie placila za mieszkanie i ma dlug w
                        wysokosci 4 tysiecy mowia ze taki wniosek nie przejdzie czy to
                        prawda płakać mi sie chce bo włócze sie po wybajmach i od kiedy mama
                        ma mieszkanie tak duze nie mieszkam w nim ale place jej za to ze
                        jestem zameldowana co mam zrobic gdy moja mama uwaza ze nie ma mi
                        nic do powiedzenia dlaczego dzieci takich ludzi maja nie miec przez
                        nich szansy na lepsze jutro nic mi sie nie chce juz wolałaa bym sie
                        wymeldowac ale wtedy bede bezdomna i nic mi sie nie bedzie nalezało
                        jestem załamana
                        • Gość: jack Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.09, 16:39
                          no iniestety takich Beatek jak ta tutaj jest dużo-dać za
                          darmo,najlepiej w samym centrum,wyremontować i jeszce moze czynsz
                          opłacać,bo ja jestem biedna i mam pól drużyny piłkarskiej-a potem
                          człowiek idzie takim Śródmieściem i czuje się jakby był w trzecim
                          świecie-smród ,bród,wymazane kamienice,powybijane szyby itp-bo to
                          przecież nie moje,miasto mi wyremontuje......w calym cywilizowanym
                          świecie mieszkania w centrum to najwyzszy poziom- a jak jest u nas??
                          Przecież to całe bezrovbotne,pijące,wielodzietne towarzystwo
                          powinni wywalić najblizej na Brochów albo inną Leśnicę do
                          kontenerów albo innych socjali,a nie trzymać ich w centrum miasta
                          • Gość: studentka100 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:27
                            Dlaczego tak się czepiacie Leśnicy? Mieszkam tu ponad 20 lat i nigdy bym się stąd nie wyprowadziła. Jestem studentką studiów dziennych Uniwersytetu Wrocławskiego podobne jak większość moich znajomych. Oprócz tego na co dzień pracuję. Wynajmuję z mężem w LEŚNICY mieszkanie i staramy się o mieszkanie socjalne także tutaj. Może ten cały margines społeczny przerzucimy w Twoje miejsce zamieszkania? Dawne pogłoski o Leśnicy są już nieprawdą. Więc po co się wypowiadać skoro nie masz zielonego pojęcia o tym co mówisz?
                            • Gość: mazia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 18:57
                              Powiem tak,moja historia mieszkaniowa jest bardzo długa ponieważ ponad 10lat temu złożyłam wniosek o mieszkanie do remontu i i nic.Tułałam się od teściowej do moich rodziców ciągła nerwówka i siwe włosy to jak 10 lat wycięte z życia,urodziłam 2 dzieci i pani w urzędzie z racji tego że tylko mąż zarabiał doradziła mi mieszkanie socjalne.Zgodziłam się dostałam koło teściowej 40m.o dziwo z łazienką i ubikacją 1 pokój 5 piętro,a za ścianą patologia.W sierpniu przedłużałam umowę i okazało się że przekroczyliśmy zarobki ,w listopadzie dostałam już 3 propozycje lokale po47 m. 2 w leśnicy i jedno na słowiańskiej,załamałam się dlatego że obecnie mieszkam na tzw.trójkącie i naprawdę jest ok.mam do pracy 10 min. szkołę i mnóstwo przyjaciół wybrałam leśnicę trochę ją znam i rodzina mieszka więc pocieszam się .Co mnie wkurza to tylko to że panią w urzędzie niezainteresowało w jakim rejonie ja chcę mieszkać przecież to moje pieniądze są i moje życie- trójkąt mi odpowiada.aha jeszcze jedno zawsze jest gdzieś jakaś patologia a na trójkącie można żyć spokojnie i w leśnicy mam nadzieję że też.
                          • Gość: martita Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 11:57
                            A Ciebie na księżyc. Wszyscy jesteśmy ludzmi i traktujmy się jak ludzie. Już od wieków było tak ze jedni są bardziej zaradni inni mniej. Takie jest życie... Chyba to oczywiste ze lepiej takim ludziom dac prace (przede wszystkim prace), mieszkania z niższymi opłatami, namiastke normalnego zycia, niz tworzyc getta. Sam wynoś sie na ubocze miasta jak Ci nie pasuje...
                          • Gość: aga Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 13:48
                            Przepraszm cię bardzo, na Leśnicy mieszkają w większości ludzie średnio zamożni ,mają domki bądż mieszkania własnościowe .Okolica piękna czysta zielona ,parki ,place zabaw i proszę mi uwierzyć większa ilość mieszkańców dba o dobry wizerunek ,oczywiscie jak wszędzie znajdą się ludzie obojętni ,darmozjady itp ale staramy się stworzyć przyjemną ładną dzielnice w której chce się mieszkać. pozdrawiam.
                  • Gość: polskie ruszenie Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.15, 13:32
                    Nie jestes godny polskiego orla z korona bo to ja wolczylem dla Takich jak Ty o teraz zachorowalem nie stac mnie no oplaty a dla Ciebie najlepsza byla by buda dla psa
                    • ja569 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 24.09.15, 11:05
                      Prosiłabym bardzo kogoś o informację, kogoś kto otrzymał mieszkanie komunalne do remontu na koszt własny we Wrocławiu ile punktów miał jak znalazł się na liście i ile czasu od znalezienia się na liście minęło do otrzymania mieszkania.
                      • ja569 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 24.09.15, 11:07
                        Bardzo prosiłabym o informację od osoby która otrzymała mieszkanie komunalne we Wrocławiu do remontu na koszt własny ile miała punktów jak znalazła się na liście, a następnie ile czasu minęło od znalezienia się na liście do otrzymania mieszkania.
                        • Gość: Jovi Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.15, 09:57
                          Lista jest raz na rok. W tym roku 200 mieszkań do remontu i lista obejmuje tyle właśnie osób/rodzin. Będzie do wglądu na początku listopada. Osoby będące na liście będą informowane telefonicznie, te które nie dostały się na listę , otrzymają pismo.
                          W tym roku jest o 400 wniosków więcej niż rok temu. Z każdym rokiem weryryfikowane są wszystkie wnioski i aktualizacje. Jednego roku masz np. 10 pkt i nie dostaniesz się na listę. W kolejnym wychodzi Ci 11, ale składa np. 15 rodzin wnioski z większą punktacją i znowu się nie łapiesz. I tak przez kilka lat.
                          Życie........
                          • Gość: Anka Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.16, 18:54
                            W grudniu 2015 wywiesili ostateczną listę. 29.01.16 dowiedziałam się , że przede mną jest jeszcze 1 osoba do wskazania mieszkań. Dodam ,że byłam 4 w kolejce rodzin 5-cio osobowych.
                • Gość: gosc Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ster-net.pl 12.01.12, 13:18
                  ty anty leser to to nasze panstwo zmusza ludzi do wycagania reki a nie sami ludzie moze trafiles na bogatych tesciow jak by panstwo dalo ludzia uczciwa prace i zarobki tego napewno by nie bylo bo w naszym kraju jest wszystko tylko nie dla ludzi.a tak na marginesie jak doznalbys biedy to tak glupio bys niegadal tak to jest jak z dziada robi sie pan dzieci komunistow zal mi was zlodziejstwem waszych ojcow zyjecie i gnebicie normalnych obywateli ktorzy zyja biednie ale uczciwie
                • Gość: kala Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 83.238.243.* 07.12.12, 11:41
                  Popieram!! poza tym nie ma większej bzdury tekstu "kto będzie pracował na nasze emerytury". Moim zdaniem to będzie działało tak: Mniej ludzi do pracy=większe zarobki=większe składki=takie same gó...ane emerytury jakie są teraz
            • Gość: Dorota Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetia.net.pl 11.05.11, 14:59
              Tu się zgodzę,trzeba myśleć przyszłościowo ,a nie klepać dzieci i czekać na mannę z nieba ...tu od państwa
              • orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 06.03.16, 14:32
                Witam serdecznie . Wykonuje kosztorysy na remont mieszkania ( Na terenia Wrocławia dojazd i wydruk kosztorysu w formie papierowej w cenie kosztorysu ) . Kosztorysy wykonuje w Całej Polsce

inż. Bartosz Ciesielski
                telefon 512 055 585
      • Gość: al Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.146.51.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:10
        to na jaki wal rodzisznastepne dzieci jak juz tylu was jest??? jakas kopnieta jestes na bank !!!!!
    • Gość: asia :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.08, 11:46
      wiecie co??

dziś w tramwaju widziałam panią, która czytała pismo z ZGK: pismo
      informujące o przydziale mieszkania komunalnego- jaka ona była
      szczęśliwa...ehhh

przenoszę się do kolejki na mieszkania socjalne, jest 3 x krótsza:)
    • Gość: asia do zainteresowanych IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 10:41
      w poniedziałek 17.11. w WLMiU zostanie opublikowana lista kolejnych
      kilkudziesięciu mieszkań do remontu :)Wnioski składamy do 16
      grudnia:)
      • Gość: pietrekM Re: do zainteresowanych IP: *.static.korbank.pl 10.02.09, 14:01
        możesz mi wyjaśnić co tzn. WLMiU ? dzięki
        • Gość: asia Re: do zainteresowanych IP: *.centertel.pl 23.02.09, 18:11
          wydział lokali mieszkalnych i użytkowych
      • elmo.ja Re: do zainteresowanych 06.03.09, 01:10
        Gość portalu: asia napisał(a):

> w poniedziałek 17.11. w WLMiU zostanie opublikowana lista kolejnych
        > kilkudziesięciu mieszkań do remontu :)Wnioski składamy do 16
        > grudnia:)

ale do takiego postepowania trzeba byc zameldowanym we wroclawiu?
        czy mozna dostac przydzial do mieszk socjalnego bedac zpoza wrocl?
        • Gość: asia Re: do zainteresowanych IP: *.centertel.pl 11.03.09, 16:56
          mieszkania komunalne należą się wrocławianom, inni muszą szukać mieszkań w swoich miastach lub gminach
    • Gość: joannaceglarek UDAŁO SIĘ !!! IP: *.centertel.pl 23.04.09, 16:29
      mam mieszkanie :)))
      • Gość: Szczęśliwy Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.centertel.pl 20.05.09, 16:38
        I mi też się udało. Decyzją komitetu kredytowego pewnego banku,
        przyznano mi kredyt hipoteczny na jedyne 30 lat. Mam mieszkanie!
        Natomiast wcześniej też mi się udało i skończyłem studnia. A w
        międzyczasie udało mi się kolejny raz i mam dobrze płatną pracę.
        Powiedzcie mi darmozjady zwane MOPSiarzami i MOPSiarami, co wam się
        w życiu udało poza seriami poczęć spadkobierców ludzkiej głupoty?
        • Gość: asia ...daruj sobie IP: *.centertel.pl 08.06.09, 12:54
          grzeszysz zazdrością...
          ja też już skończyłam studia(prawo),a że dostałam mieszkanie...cóż nie mam zdolności kredytowej i takie mieszkania są właśnie dla takich ludzi jak ja...
          pracę też mam, może nie tak dobrze płatną, ale nie narzekam
          dzieci swoje poczęłam z miłości, nie były one wynikiem wpadki...ba...nawet dokładnie zaplanowałam sobie miesiąc ich narodzin :)
          żal ci du.pę ściska, że będziesz kredycik spłacać a ja nie czy co?
          nie jestem darmozjadem, nie korzystam z pomocy mopsu, cieszę się że dostałam mieszkanie, na które czekałam uczciwie tyle lat

tylko przykro mi się robi, gdy czytam takie opinie na forum...
          • Gość: Elfin7 Re: ...daruj sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.09, 23:08
            Ale wam fajnie, szczerze gratuluję wszystkim którzy dostali
            przydzialy. I powodzenia .Ja właśnie wybieram się złożyc wniosek,
            szkoda tylko że tak późno się zdecydowałam.Pozdrawiam.
            • Gość: asia trzymam kciuki IP: *.centertel.pl 13.06.09, 16:04
              w razie pytań pisz śmiało :)
          • Gość: Szczęśliwy Re: ...daruj sobie IP: *.centertel.pl 24.06.09, 15:26
            Postaraj się zrozumieć niuniu - młoda mamuniu, że:
            1. Mieszkania nie dostałaś a jedynie otrzymałaś prawo zamieszkiwania
            w nim.
            2. Mieszkanie w którym zamieszkujesz nie przyleciało z kosmosu. Na
            Ziemi od jej powstania obowiązują zasady fizyki i ekonomii. W XXI
            wieku mieszkania buduje się za pieniądze - w tym przypadku za
            pieniąde uczciwie pracujących podatników.
            3. Większość MOPSiarzy oraz MOPSiar to pasożyty społeczne -
            zwłaszcza ci, którzy nie kalają się ciężką pracą, tłumaczą to tak
            jak ty "...pracę mam, może nie tak dobrze płatną, ale nie narzekam".
            4. Uczciwemu obywatelowi (czytaj: nie pasożytowi) gdy zaproponujesz
            młoda kobieto pracę "nie tak dobrze płatną" ale za to lżejszą, to w
            odróżnieniu od ciebie będzie on właśnie narzekał. Chętnie zostanie
            po godzinach, wykaże kreatywność, da od siebie więcej niż pracodawca
            oczekuje a w rezultacie otrzyma zmianę uposażenia lub ...sam zmieni
            pracę.
            5. Brzydzę się wyciąganiem rąk po czudze pieniądze (czytaj:
            podatki). Oceniam siebie jako człowieka zaradnego, nie mieszkam w
            slamsowej dzielnicy, nie polemizuję z darmozjadami - ten wpis
            stanowi wyjątek.
            • Gość: mikan Re: ...daruj sobie IP: *.magma-net.pl 31.08.09, 22:37
              naprawdę szkoda mi ciebie człowieku i nie wiesz co piszesz, ale zycze ci wiele szczęścia i może trochę mniej narcyzmu...
              wracając do tematu, właśnie będziemy sie starali z mężem o takie mieszkanie bo nie mamy innego wyjścia. obecnie mieszkam pod jednym dachem z alkoholikiem, a nie sa to moje wymarzone warunki do wychowania dziecka, które urodzi nam sie za dwa miesiące.
            • Gość: EwelinaK Re: ...daruj sobie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.01.10, 14:24
              szczesliwy...naprawde cie rozumiem...ja tez sie brzydze darmozjadami typu...moja
              sasiadka ktora dostaje mieisac w mieisac 2000 zl. od mopsu za to ze
              zanieczyszcza powietrze swoim oddechem...niestety kiedys bylam w super sytuacji
              i rozumiem np. Asie...poznalam ja osobiscie i troche w jej sytuacji sie
              orientuje...np. ja mieszkam z moja matka w pieknym mieszkaniu w centrum
              miasta,ale mieszkam z nia bo nie mam swojego a nie stac mnie by kupic
              mieszkanie...do niedawna mieszkala z nami moja sis jej maz i corka...dostali
              kredyt na mieszkanie i kupili wymarzone 4 katy,ale sa ludzie ktorzy nie dostana
              kredytu...niestety musisz to zrozumiec... mam dwoje dzieci trzecie w drodze
              charuje jak wol mimo ciazy zeby powiazac koniec z koncem moj maz tez na dupie
              nie siedzi...ale niestety mieszkania wlasnego miec nie bedziemy...dlatego trzeba
              sie pokornie przeprosic z lokalowka....i zlozyc wniosek. moje dzieci chowaja sie
              bez ojca mimo ze jestesmy razem...mam za mala przestrzen by mogl mieszkac ze mna
              wiec on jest tam ja tu. nie robie tego dla siebie tylko dla moich dzieci by
              kiedys mogly powiedziec ze mama i tata walczyli o rodzine...a ty zadufany w
              sobie kretynie pojmij ze....sa ludzie bardziej zaradni od ciebie ktorzy mieli
              gorszy start niz ty!!!! i naprawde wole miec prawo do zamieszkania jakiegos
              lokalu niz nie miec nic.
            • Gość: joannaceglarek ja też :))) IP: *.centertel.pl 13.02.10, 11:55
              nie mieszkam w slumsowej dzielnicy...

moje mieszkanko jest przy samiutkim rynku :)))

• Gość: gość Re: ...daruj sobie IP: *.54.17.63.static.telsat.wroc.pl 08.04.10, 18:06
              ja też skończyłam studia miałam świetną prace ale urodziło mi się
              niepełnosprawne dziecko, musiałam zrezygnować z pracy bo dziecko wymaga 24
              godzinnej opieki, mąż mnie olał bo nie chce takiego syna. mieszkanie w którym
              mieszkaliśmy na papierze należało do jego rodziców więc nie miałam do niego
              żadnych praw. Mąż płaci mi 100 zł alimentów choć ma zasądzone więcej i z tym nic
              nie mogę zrobić ja dostaje od państwa 500 zł i nie mogę podjąć żadnej pracy. I
              CZY JA TEŻ JESTEM PASOŻYTEM JA SOBIE TEGO ŻYCIA NIE WYBRAŁAM PO PROSTU SIĘ
              STAŁO. ALE WEDŁUG CIEBIE POWINNAM ODDAĆ DZIECKO DO DOMU OPIEKI ALBO JE ZABIĆ BY
              MÓC PODJĄĆ PRACE I KUPIĆ SOBIE MIESZKANIE. JEŚLI TAK UWAŻASZ TO ŻYCZĘ CI TAKIEGO
              ŻYCIA JAK JA MAM I WTEDY BĄDŹ TAKI MĄDRY
            • Gość: pospolite ruszenie Re: ...daruj sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.15, 13:48
              A Twoja zone to bedzie sasiad ?ciekawe co bedzie robil? pozatym poczytaj troche prawo budowlane a dowiesz sie wiecej a gdzie nasza Konstytucja znasz troche? i pomietaj kiedys i Ty zachorujesz albo Twoje dziecko i co bedziesz zebral w fundacjach aby Ci daly na leczenie z Twoim podejsciem to lepiej strzel sobie w leb
        • Gość: żonaimatka Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 00:58
          mam 30 lat, średnie wykształcenie, pracuję od 15 roku życia, legalnie (czyt. na normlanej umowie o prace na pełen etat. płace podatki , zusy i srusy tak jak ty!), mąz ma wykształcenie wyższe. również ma legalna pracę. Razem zarabiamy ok. 3200zł. I co z tego?! Dla jedynch jest to wielka kasa dla innych nic...Dla nas i dla dójki naszych dzieci wystarcza, spokojnie moglibyśmy spłacać kredyt hipoteczny w comiesięcznie kwocie 1500zł. i z reszty się utrzymać (teraz płacimy gotówkowy w troszeczkę niższej cenie) Niestety jesteśmy za biedni dla banków i żaden nie chce dać nam kredytu na mieszkanie który z chęcią byśmy spłacali byle być "na swoim" a dla państwa jesteśmy za bogaci bo nie przysługuje nam komunalne. Jesteśmy skazani na mieszkanie z rodzicami męża. Czemu skazani, bo każdy inteligentny człowiek wie że dwie rodziny pod jednym dachem to przerąbana sprawa, zwłaszcza dla młodego małżeństwa. I jeszcze jedno pobraliśmy się w wieku 26 lat, dzieci były planowane, co do miesiąca.

Jk widać nie tylko pijacy, lenie i patologia społeczna stara się o takie mieszkania! My z mężem z chęcią byśmy wzięli takie do remontu! Niestety nawet takie dać nam nie chcą. Banki kredytów tez dać nie chcą.

Dziwne, państwo by chciało żeby kobiety rodziły dzieci a najlepiej żeby jeszcze siedziały z nimi w domu a tatusiowe maja zarabiać, tylko jakoś nie widziałam żeby państwo to nam ułatwiało...przykład głupiego podatku na artykuły dziecięce...Na obecna chwilę tylko bogaczy stać na dzieci a ich w naszym kraju jest niewiele...

o dziwo nawet moja siostra z mężem są za biedni dla banku na to by dostać kredyt na mieszkanie! A zarabiają łącznie 5tyś złotych!!

Jak czytam takie wypowiedzi Szczęśliwy i jemu podobnych to mi się śmiać chce...niech do Was dotrze ze nie każdy ma w życiu tyle szczęścia co wy! Ja to się ciesze że przynajmniej dzieci mam zdrowe, mam gdzie tymczasowo mieszkać (bo mieszkanie z teściami mimo osobnego mini mieszkanka w ich domu nie jest idealnym rozwiązaniem na stałe) że mam za co jeść i za co się ubrać i że nawet na wakacje raz w roku nas stać! I nie patrze na biedniejszych ode mnie spod byk i ich nie krytykuje bo pieniądz jest ulotny, raz jest raz go nie ma i nigdy nie mam 100% pewności że sama nie znajdę się w takiej sytuacji jak tacy ludzie.

Owszem są tacy co system do cna wykorzystają ale nie mierzy się wszystkich jedna miarką!!!!
          • Gość: żonaimatka Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 01:05
            ach i info dla tych pyskatych!

To że mieszkamy u teściów a w sumie and nimi nie oznacza że nie płacimy rachunków! Bo płacimy....część góry ich domu mamy przerobioną na swoje malutkie dwupokojowe mieszkano z mikro kuchnia, łazienka i wc. Żywimy się sami, rachunki płacimy takie jak licznik pokaże bo była możliwość założenia, kredyt gotówkowy wzięliśmy na kapitalny remont.

I niektórzy mówią że owszem mamy farta ale mówią to ludzie którzy z teściami nie mieszkali...nie wiedzą jak to jest kiedy mimo osobnych wejść, dzień w dzień ktoś wtrąca się wam w wychowywanie dzieci i w wasze małżeństwo. Takie mieszkanie powoli wyniszcza związek.

A gdybym miała czekać na to aż mnie będzie stać na własne cztery kąty to musiałabym rodzinne albo założyć za 30/40 lat (chodź nie wiadomo czy by mnie stać było) albo zdechnąć w samotności.

TAKI JEST NASZ CUDOWNY KRAJ.

Moje dziecko nie ma nawet szans na przedszkole bo jesteśmy ZA BOGACI dla państwa!!!

• Gość: ewelina Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.10, 19:52
        Witam serdecznie czy możesz napisać mi na meila co robic jak
        naciskac gdzie pisac gdzie chodzic by dostac mieszkanie w maire
        szybko?ewunia.23@o2.plp[isałam juz wcześniej na forum staram sie o
        socjalne gdyz mąz jest w zk sama mieszkam u mojej mamy mam 10
        rodzenstwa i nie jest łatwo proszę o porady
    • Gość: lena Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.8.141.* 16.10.09, 11:10
      Hej WAm wszystkim. Moim zdaniem człowiek który myśli o swoich dzieciach robi je na miare swoich mozliwosci. Mam 20 lat niedlugo skoncze. Jestem bezdomna, bez zameldowania, wnajmuje pokoj za 540zl.
      Studiuje i pracuje. Jest zle ze mna napewno psychicznie ale blokada jest nie potrafie pojsc do psychologa... Zastanawiam sie czy w ogole moge starac sie o to mieszkanie. Nie mam gdzie mieszkac i nie mam na kogo liczyc kompletnie. Marzy mi sie wlasny kacik i spokoj.
      A wiec nie mam meldunku, mam 500zl miesiecznie alimentow, sa to alimenty od Funduszu Alimentacyjnego, ale bez nich byloby mi ciezko. Chce sie uczyc wiec pracuje na umowe zlecenie dorywczo. Gdybym chciala na stalle daliby mi raptem 1200taka Polska rzeczywistosc. i policzcie 540(mieszkanie, nie wiadomo czy mi nie podwyzszy), 360(szkoła)i zostaje mi 300zl jesli dobrze pojdzie. I trzeba kupic buty na zime, ksiazki, kurtke za co?? i trzeba jesc. Takie zycie. Ja tam marze o dzieciach i o cieplym domu niegdy go nie mialam. Studia chce skonczyc. BARDZO.......Poradzcie mi prosze jestem taka skolowana i nie moge sobie z tym wszystkim pogodzic. ?Jak z tym socjalem???
      Pozdrawiam wszystkich. I życze cieplutkich dni( bo na dworze tak bardzo zimno):)
    • Gość: lena Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.8.141.* 16.10.09, 11:18
      Co do alimentów płaci na nie państwo czyli w naszych podatków. Powtarzam naszych bo ja również płacę podatki. A ludzie czasem znajdują się w ciężkich sytuacjach i potrzabują pomocy. Oczywiście nie mówie o ludziach których sposobem na zycie jest branie od panstwa. Ja sie nie brzydze pieniedzy panstwa czyli naszych podatkow, bo wiem ze sa przeznaczane 500zl na moje mieszkanie i cieplo na spokoj choc chwilowy. Cieple swieta Bożonarodzeniowe z choinka. To mi daje ta kasa. Sa mi potrzebne a stane na nogi. ?Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Jest zle ale chyba trzeba walczyc. Wiec Ci ktorzy biorą państwowe walczcie o to by pozniej pomagac nastepnym, płacic podatki. trzymajcie sie
    • Gość: beata Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.lan.bermudy.net 11.12.09, 05:43
      staram sie od 13 lat to szok ile trzeba czekac na mieszkanie socjalne
      i zarowno do remontu to tylko w tym kraju jest to mozliwe zycze
      powodzenia w oczekiwaniu
      • Gość: evelinkja Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.01.10, 14:31
        witam...pisze z pytaniem jakie mam szanse na mieszkanie socjalne....jestem
        mezatka ale nie mieszkam z mezem...bo nie mam gdzie(moja mama jest wlascicielka
        mieszkania w ktorym mieszkam a meza mojego nie lubi) i mam troje dzieci.
        mieszkam w mieszkaniu wlasnosciowym cal. pow. 46m2 mieszkalnej ok.34m2. w
        mieszkaniu sa zameldowane 7 osob...ale od czerwca bedzie 6...jakie mam szanse??
        • Gość: joannna... Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:08
          3 pkt za zamieszkiwanie we Wro
          6 pkt za dzieci
          5 pkt za przegęszczenie w mieszkaniu
          ...
          w sumie musisz sobie sama to wyliczyć z tabeli, dla pięcioosobowej rodziny - wy plus trójka dzieci, limit jest ok. 32 pkt minimum żeby się załapać na listę

Gmina Wrocław wynajmuje lokale mieszkalne osobom pełnoletnim, które spełniają łącznie następujące warunki:
          są członkami wspólnoty samorządowej Wrocławia -należy przez to rozumieć osoby zamieszkujące na terenie Gminy Wrocław z zamiarem stałego pobytu, (centralizujące swoje potrzeby życiowe i prowadzące na tym terenie gospodarstwo domowe), który może być wykazywany w szczególności zaświadczeniami, poświadczeniami lub innymi odpowiednimi dokumentami potwierdzającymi zamiar stałego pobytu na terenie Gminy Wrocław, w tym:
          zameldowaniem na pobyt stały w granicach administracyjnych Wrocławia,
          zatrudnieniem w granicach administracyjnych Wrocławia;
          nie posiadają tytułu prawnego do innego lokalu, a w przypadku małżonków żadnemu z nich nie przysługuje tytuł prawny do innego lokalu;
          spełniają określone w uchwale kryteria dochodowe- należy przez to rozumieć:
          pozostawanie w niedostatku - to udokumentowany średni miesięczny dochód z okresu trzech kolejnych miesięcy poprzedzających dzień złożenia wniosku, bądź ankiety weryfikacyjnej, o przyznanie lokalu socjalnego przypadający na członka gospodarstwa domowego nieprzekraczający:
          150 % najniższej emerytury w gospodarstwach jednoosobowych,
          100 % najniższej emerytury w gospodarstwach wieloosobowych,
          niskie dochody - to udokumentowany średni miesięczny dochódz okresu trzech kolejnych miesięcy poprzedzających dzień złożeniawniosku (bądź ankiety weryfikacyjnej) o przyznanie lokalu mieszkalnego i zawarcie umowy najmu na czas nieoznaczony przypadający na członka gospodarstwa domowego nieprzekraczający:
          300 % najniższej emerytury w gospodarstwach jednoosobowych,
          250% najniższej emerytury w gospodarstwach wieloosobowych.

Wszelkie sprawy związane z najmem lokali komunalnych rozpoczyna się od wypełniania wniosku mieszkaniowego i złożenia go w Centrum Obsługi Klienta
          • Gość: Ania Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.10.89.* 14.06.15, 15:39
            Lista na 2013 rok. Ostatnia pozycja na liście dla rodzin 5 cio osobowych i więcej miała 8 punktów.
      • Gość: asiaa warunek... IP: *.217.146.194.generacja.pl 03.02.10, 10:52
        mieszkanie socjalne jest w miare ale po pierwsze jesli jest sie
        zameldowanym u rodziców to nie moga oni byc zadłuzeni.. dochody
        musza byc niskie... ja mam taka sytuacje ze pani mi w urzedzie
        powiedziała ze dzieki temu ze moja tesciowa jest zadłuzona a mój mąż
        u niej zameldowany nie mamy szans na mieszkanie dopoki nie spłaci
        długu... ja teraz sie poytam co ja czy mój mąż jest winny temu ze
        nie płaciła i olała sytuacje....:( my przez to cierpimy bo zabrano
        nam szanse na jakie kolwiek normalne zycie..
        • Gość: joannace.. Re: warunek... IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:09
          właśnie - ja miałam -10 pkt z tego powodu...
          • Gość: joannace... Re: warunek... IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:11
            Rozdział 6

Lokale socjalne

§ 8

1. Najemcami lokalu socjalnego mogą zostać osoby, które są członkami
            wspólnoty samorządowej Wrocławia, nieposiadającymi tytułu prawnego
            do innego lokalu a znalazły się w niedostatku lub nabyły prawo do
            takiego lokalu na podstawie prawomocnego orzeczenia sądowego
            z zastrzeżeniem, iż o kolejności realizacji decyduje data złożenia
            wniosku.

2. Gmina w każdym roku tworzy listę osób zakwalifikowanych do
            otrzymania lokalu socjalnego zgodnie z § 8 ust. 1 w oparciu
            o prognozowaną liczbę lokali socjalnych przeznaczonych do wynajęcia
            w danym roku.

3. Postępowanie w sprawie zawarcia umowy najmu lokalu socjalnego
            rozpoczyna się od złożenia wniosku mieszkaniowego.

4. Wnioski podlegają ocenie punktowej zgodnie z załącznikiem,
            stanowiącym integralną część uchwały na podstawie dołączonej
            dokumentacji oraz wypełnionej ankiety weryfikacyjnej.

5. Projekt listy sporządzany jest na podstawie złożonych,
            zweryfikowanych wniosków mieszkaniowych. Projekt zawiera imiona
            i nazwiska osób z którymi może być zawarta umowa najmu lokalu
            socjalnego oraz liczbę uzyskanych punktów.

6. Projekt listy podaje się do publicznej wiadomości na okres 14 dni
            poprzez jej wywieszenie w siedzibie Urzędu Miejskiego oraz
            siedzibach zarządców mieszkaniowego zasobu Gminy.

7. Zastrzeżenia do projektu listy wnioskodawcy mogą składać
            w terminie 14 dni od daty podania jej do publicznej wiadomości.

8. Po rozpatrzeniu zastrzeżeń wnioskodawców, tworzy się listę osób
            zakwalifikowanych do zawarcia umów najmu lokali socjalnych na dany
            rok i podaje ją do publicznej wiadomości na okres 30 dni.

9. Komisja Weryfikacyjna powołana Zarządzeniem Prezydenta dokonuje
            oceny prawidłowości naliczonych punktów oraz rozpatruje wniesione
            zastrzeżenia.

§ 9

1. Wskazanie lokalu następuje wg kolejności osób umieszczonych na
            liście, przy uwzględnieniu rodzaju lokalu odpowiedniego do struktury
            rodziny wnioskodawcy.

2. Realizacja listy określonej w § 8 ust. 8 polega na złożeniu
            wnioskodawcy kolejno trzech propozycji lokali socjalnych.

3. Wnioskodawcy objęci listą przed zawarciem umowy zobowiązani są do
            ponownego udokumentowania faktu spełnienia kryterium dochodowego
            określonego uchwałą.

4. Nieprzyjęcie przez osoby umieszczone na liście żadnej z trzech
            różnych propozycji lokali socjalnych, rezygnacja z listy bądź
            przekroczenie kryterium dochodowego pozostawania w niedostatku
            skutkuje odstąpieniem od realizacji wniosku o zawarcie umowy najmu.

5. W przypadku orzeczenia rozwodu małżonków umieszczonych na liście,
            lokal mieszkalny będzie wskazany obojgu małżonkom, chyba że jeden
            z byłych małżonków złoży oświadczenie, iż rezygnuje z prawa do
            lokalu.

6. Lokale socjalne wynajmowane są na czas oznaczony, jednak nie
            dłużej niż na okres 3 lat.

§ 10

1. Najem lokalu socjalnego zostaje przedłużony na wniosek najemcy na
            kolejne lata jeżeli najemca ubiegający się o przedłużenie umowy
            nadal znajduje się w niedostatku.

2. Przekroczenie dochodu określonego w § 3 pkt 6 lit. a uchwały nie
            więcej niż o 10 % nie wyklucza możliwości przedłużenia umowy najmu
            lokalu socjalnego, jeżeli najemca oraz członkowie jego rodziny
            zgłoszeni we wniosku do wspólnego zamieszkiwania pozostający we
            wspólnym gospodarstwie domowym, znajdują się z powodu złego stanu
            zdrowia w trudnej sytuacji życiowej.

3. Osobom, które po upływie terminu umowy najmu utraciły uprawnienia
            do dalszego zajmowania dotychczasowego lokalu socjalnego z powodu
            przekroczenia dochodu określonego dla osób znajdujących się
            w niedostatku, jednak nie więcej niż dochód dla osób o niskich
            dochodach, Gmina na zasadzie wzajemnego porozumienia stron, może:

1) wskazać inny lokal po złożeniu przez ww. osobę oświadczenia,
            w którym zobowiązuje się do wykonania remontu lokalu mieszkalnego we
            własnym zakresie i na własny koszt. Oświadczenie powyższe osoba ta
            składa w terminie 2 miesięcy od dnia wygaśnięcia umowy najmu lokalu
            socjalnego;

2) zawrzeć umowę najmu na czas nieoznaczony dotychczas zajmowanego
            lokalu po uprzednim wyłączeniu go z zasobu lokali socjalnych
            w sytuacji, kiedy dotychczas zajmowany lokal położony jest
            w budynku, w którym funkcjonuje wspólnota mieszkaniowa.

4. Najemcy, którzy po upływie terminu obowiązywania umowy najmu
            lokalu socjalnego nadal znajdują się w niedostatku, jednakże
            mieszkają w lokalu, w którym na osobę stale zamieszkującą przypada
            mniej niż 5 m2 powierzchni mieszkalnej przez okres co najmniej
            12 miesięcy przed złożeniem wniosku mogą ubiegać się o wskazanie
            większego lokalu socjalnego zapewniającego normę socjalną. Wskazanie
            lokalu następuje pod warunkiem utrzymywania dotychczas zajmowanego
            mieszkania w stanie niepogorszonym oraz brakiem zaległości
            w opłatach za lokal.

§ 11

1. Z osobami, które nabyły prawo do lokalu socjalnego na podstawie
            prawomocnego orzeczenia sadowego zawiera się umowy najmu na czas
            oznaczony:

1) do 3 lat w przypadku spełnienia kryterium dochodowego określonego
            w § 3 pkt 6 lit. a);

2) na okres 1 roku w przypadku przekroczenia kryterium dochodowego
            określonego w § 3 pkt 6 lit. a).

2. Przedłużenie umowy najmu lokalu socjalnego następuje wg trybu
            określonego w § 10.
    • anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 15.02.10, 14:27
      Jestem samotna matka i czekam na mieszkanie od kwietnia 1999r i ponoc mam duzo
      tych "ich" punktow dalej nie mam nawet jedej ofert a moja siostra dostala po
      roku czekania heheheh i gdzie tu sprawiedliwosc
      • Gość: asia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.centertel.pl 15.02.10, 18:25
        no widzisz: jedni dostają po roku, inni po 20 latach...
        • anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 29.03.10, 11:13
          D O S T A Ł A M MIESZKANIE!!!!!! PO 11 LATACH!
          • Gość: Kasiek Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:13
            Ja też!!! po 10 latach, ale jestem szczęśliwa:)
            W zasasdzie to jeszcze nie dostałam ale jestem już na liscie.
            Gratuluję Aniu, mam nadzieje ze wkrótce zaczna wskazywać pierwsze
            mieszkania. Daj znać jak juz będziesz cos wiedziała.
            • Gość: asia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 178.56.1.* 05.04.10, 12:27
              gratuluję !!!

powiedzcie mi, czy teraz zmieniły się zasady przyznawania mieszkań do remontu? Byłam u zarządcy a tam lista osób zakwalifikowanych do przydziału mieszkania do remontu - o co chodzi??? Czy teraz jest tak jak przy lokalach socjalnych że dostaje sie indywidualne propozycje, czy też TYLKO te 150 osob z listy może się ubiegać o mieszkanie w tym roku po prostu?? Pytam bo sa na tej liscie moje dwie znajome i nie wiedzą :)) Czyli : czy wszyscy z tej listy mają zagwarantowane mieszkanie w tym roku, czy też będzie lista z setką lokali do remontu na przyklad i znów trzeba będzie wybierac i liczyć na łut szczęścia??
            • anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 26.07.10, 11:54
              Gość portalu: Kasiek napisał(a):

> Ja też!!! po 10 latach, ale jestem szczęśliwa:)
              > W zasasdzie to jeszcze nie dostałam ale jestem już na liscie.
              > Gratuluję Aniu, mam nadzieje ze wkrótce zaczna wskazywać pierwsze
              > mieszkania. Daj znać jak juz będziesz cos wiedziała.

Kasiek, mam juz wybrane mieszkanie:):):) a TY?? Zaprosili mnie do um na nowym
              targu i pokazali mi 100 roznych mieszkan z ktorych moglam sobie wybrac trzy.
              Jedengo wogole nie ogladalam a te dwa nastepne to piekne mieszkania i nie
              zrazajcie sie jak koszt remontu wskazuja na 30 czy 40tys- to paranoja bo
              wiekszosc robotmozna zrobicsamemu. Wedlug urzedasów zdemontowanie wieszaka
              ubraniowego na drzwiach kosztuje 50zł a tak naprawde to jest dlamnie samej 10min
              :)):
    • Gość: YpsilonFund.com Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 83.238.109.* 08.04.10, 09:42
      Zobacz 10 najlepszych blogów o inwestowaniu!
      YpsilonFund.com - blog przyszłego milionera.
      Aktualna wartość portfela: 118 621 zł.
    • ypsilonfund Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 09.04.10, 21:39
      Ja na razie nie myślę o mieszkaniu. Wolę agresywne inwestycje.

--
      Instrumenty pochodne = duże ryzyko?
      YpsilonFund - blog przyszłego milionera.
      Aktualna wartość portfela: 118 621 zł.
      • mr.beef Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 12.05.10, 11:38
        up
    • Gość: ania747444 Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada IP: *.centertel.pl 18.02.11, 12:16
      Witam pisze szukając pomocy bo już opadają mi ręce nie wiem co robić pomóżcie mi!!!!
      Przyznano mi mieszkanie socjalne w listopadzie 2010r w którym nie idzie za mieszkać podpisałam umowę najmu na czas nie określony nie zapoznając się z protokołem odbiorcza zdawczym mieszkania ,o czym nie byłam po informowana mieszkanie które zostało mi przyznane wymaga bardzo dużego remontu są gole tyki po zarywane podłogi oraz po rozwalane piece grzewcze .Pisałam o pomoc do miejskiego ośrodka pomocy społecznej w iłowie o jako kolwiek pomoc w tym kierunku lecz dostałam odmowę Jestem matką samotnie wychowującą czworo dzieci nie jestem w stanie się uporać z tą cało sytuacją którą mamy.Proszę pomóżcie!!!!To mój nr gg 1153916 oraz mój nr kataktowy 505755769
      • Gość: guma Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada IP: *.internetunion.pl 16.03.11, 12:20
        powinnas sie kobieto cieszyc!! chociaz mieszkanie dostałas, a ty jeszcze stękasz. Ja bym wiele oddała za mieszkanie, nawet do kapitalnego remontu.... Teraz wielu ludzi stara sie o mieszkania do remontu, kolejki oczekujacych sa ogromne, a ludzie z dnia na dzien traca nadzieje. A Ty mieszkanie masz, wystarczy wlozyc troche pracy-wysiłku-i dobrych checi i je wyremontowac. Tysiace ludzi by sie cieszyło gdyby dostalo takie mieszkanie jak ty. Najłatwiej ponarzekac, i jeszcze wiecej usilowac wyciagnac od miasta. Zrozum ze ludzie po 20 lat czekaja na mieszkanie, a ty je dostalas i jeszcze cos ci nie pasuje. Trudno. I tak dostałas wiecej niz wiekszosc ludzi moze oczekiwac. Znajdz dobra prace i odkladaj pieniadze na remont. My nasz domek jednorodzinny (6 pokoi, 2 kuchnie, 2 lazienki) w ktorym obecnie mieszkamy remontujemy od 8 lat, co roku cos sie zrobi, a to dach zmieni, a to tynki położy,sufity, a to panele, a to kafelki, i teraz mamy dom o najwyzszym standardzie, ale musielismy wlozyc w to mnustwo pracy. I caly rok odkladac pieniadze, zeby w wakacje brac sie za kolejny remont. Ja sama uczyłam sie i kładłam kafelki, panele, tapetowałam , nawet dach pomagałam przekładac, itp tylko po to aby nie placic komus robocizny i by oszczedzic. Trzeba sie wziasc do roboty i tyle!!!!!! Ja sie narobilam, a i tak nic z tego na przyszłosc miala nie bede, bo dom nie nalezy do mnie, i musze szukac sobie lokalu, ale nie boje sie mieszkan do remontow, bo dostac jakie kolwiek mieszkanie to bardzo duzo.

A jesli faktycznie sama sobie nic nie zrobisz to poszukaj wolontariuszy. To teraz modne jest, a ci ludzie znaja sie na roznych rzeczach. Poszukaj albo w necie, albo idz do siedziby jakiegos wolontariatu, pewnie znajdzie sie pare mlodych osob ktore zechca ci za darmo to zrobic.

Ale najwazniejsze zebys troche zmienila swoj pkt widzenia, traktuj to mieszkanie jak najwieksze dobro jakie masz (no poza dziecmi) i wloz w nie troche pracy.

pozdrawiam
      • libra66 Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada 18.05.11, 10:05
        Mieszkania socjalne otrzymuje się do zamieszkania. remont w nich wykonuje gmina, więc to to czym piszesz nie jest mieszkaniem socjalnym, cos chyba pomyliłaś :/
        • orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada 06.03.16, 14:31
          Witam serdecznie . Wykonuje kosztorysy na remont mieszkania ( Na terenia Wrocławia dojazd i wydruk kosztorysu w formie papierowej w cenie kosztorysu ) . Kosztorysy wykonuje w Całej Polsce

inż. Bartosz Ciesielski
          telefon 512 055 585
          Rzeczoznawca Kosztorysowy SKB 1071/2015
    • Gość: gość Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.205.29.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.11, 13:49
      Ja po oczekiwaniu na mieszkanie socjalne po 10 latach trafiłam na liste w2008 roku. Po roku zgodziłam sie na trzeci wskazany lokal, było to we wrześniu 2009. Mija włśnie drugi rok czekania , bo mieszkanie socjalne remontuje gmina, z czego sie niezmiernie cieszę, bo niestać nas na remont. W grudniu minie 13 lat czekania, więc jak ktoś nie ma wyjścia i nie stać go na kredyt to musi się uzbroić w cierpliwośc. Remont mojego mieszkania ma sie ku końcowi, licze na wprowadzenie się do niego do końca roku:)
    • orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 06.03.16, 14:31

inż. Bartosz Ciesielski
      telefon 512 055 585
      Rzeczoznawca Kosztorysowy SKB 1071/2015
    • panilinqa Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 20.03.18, 15:47
      Cześć wszystkim ;) ma ktoś aktualną listę mieszkań do remontu na koszt najemcy we Wrocławiu? Dostałam się na listę , o czym nie zostałam poinformowana i upubliczniona lista przeszła mi koło nosa, a nigdzie takiej nie mogę znaleźć. Gdyby ktoś mógłby się podzielić... Pbodura @ wp.pl
    • adaxx123 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 28.03.18, 13:34
      Ogólnie to mieszkania socjalne są w coraz gorszym stanie we Wrocławiu. Dlatego może warto zainteresować się zakupem mieszkania pod Wrocławiem. Są tam dużo tańsze ale i życie jest lepsze :)

--
      armora.pl/oferta/sprzatanie-wroclaw
    • porady_domiporta Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 16.12.19, 16:03
      Alternatywą dla programów "Rodzina na swoim" i "Mieszkanie dla młodych" jest teraz "Mieszkanie za remont". Więcej o programie można dowiedzieć się z poniższego artykułu:
      www.domiporta.pl/poradnik/7,126866,25451170,program-mieszkanie-za-remont-jest-organizowany-coraz-czesciej.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka