joannaceglarek 25.05.07, 15:07 Czy ktoś z Was się o nie stara? Ile czasu stoi się w kolejce? Chętnie poznam tu kogoś w podobnej sytuacji - złożone podanie: podzielcie się swoimi spostrzeżeniami. A moze ktoś z Was juz dostał??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.korbank.pl 16.06.07, 00:30 Moj znajomy czekal 8 lat ,dostal 2 pokoje na Traugutta na 4 pietrze do kapitalnego remontu gdzie mozliwe bylo wykonanie tylko ogrzewania elektrycznego,koszt calosci okolo 50tys ze wszystkimi pracami ,wymiana okien,instatacji Odpowiedz Link Zgłoś
joannaceglarek Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 17.06.07, 13:04 tak wiem, że koszty remontu są ogromne, ale to jedyna szansa na mieszkanie... Poza tym, sa mieszkania, które mozna wyremontować juz za 5000 zł ( malowanie i drobne naprawy). Wciąż czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 15:09 50 tys to wcale nie tak duzo mieszkania 2 pokojowe teraz stoja w cenie ok 200 000 tysiecy a 8 lat to 8i tak dobry czas niektorzy czekaja po 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszzz gdzie to zalatwi??? IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.08, 23:07 a w jaki sposob sie mozna na takie mieszkanie zapisac i czy sa jakies wymogi formalne?? gdzie to nalezy zalatwiac??z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjak Re: gdzie to zalatwi??? IP: *.media4.pl 27.01.08, 10:21 Wszystkich informacji udzielą Ci w Urzędzie Miejskim przy pl. Nowy Targ 1/8. Jak wejdziesz do UM, po prawej stronie masz okienko, gdzie dowiesz się m.in., że nie możesz zarabiać więcej jak 1200 brutto, dostaniesz wniosek do wypełnienia i....pozostaje nic, tylko czekać :) Pozdrawiam jjak Odpowiedz Link Zgłoś
joannaceglarek Re: gdzie to zalatwi??? 28.02.08, 09:40 tak, jest limit minimalnych i maxymalnych zarobków, aby mieć szansę na szybkie otrzymanie mieszkania musisz spełnić wiele kryteriów, najlepiej mieć w rodzinie niepełnosprawnego, 10 osób w jednym pokoju zameldować, nie mieć w mieszkaniu obecnym co, ciepłej wody, wc, łazienki, wspólnie użytkować kuchnię, mieć dwoje dzieci i męża po rozwodzie w tym samym domu..., być do tego wychowankiem domu dziecka i nie mieć długów:P porażka...ja nadal czekam, mimo że większość z ww warunków spełniam:) a to już 6 lat prawie:( pytaj śmiało, chętnie odpowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gdzie to zalatwi??? IP: *.lanet.net.pl 04.06.08, 12:43 ale ile mozna czekac Odpowiedz Link Zgłoś
beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 29.02.08, 11:42 Czekaliśmy ośiem lat na socjal.Na sześć osób dostaliśmy niecałe 47mkw.Po niespełna pól roku urodziłam jeszcze syna czyli siedem osób.Bez łazienki toaleta na korytarzu.Mieszkać jest gdzie tylko jeszcze żeby przepisy o postawieniu chociaż brodzika były bardziej dostępne dla ludzi z dziećmi.Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 10:38 najłatwiej marudzić. zawsze można wziąć się za robotę i zarobić na większe i z wszystkimi wygodami Odpowiedz Link Zgłoś
beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 03.03.08, 08:49 Gość portalu: joldre napisał(a): > najłatwiej marudzić. > zawsze można wziąć się za robotę i zarobić na większe i z wszystkimi > wygodami Widzisz ja nie marudzę bo jak byś dobrze czytał to byś zrozumiał że sama mogę postawić brodzik ale samo zezwolenie kosztuje około 1000zl a czeka się na nie ponad pól roku albo i dużej.Przepisy w tej kwesti są do bani.A gdzie polityka pro rodzinna?Może odpowiesz na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joldre Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:50 a propos polityki pro rodzinnej mogę Ci powiedzieć, ze jestem zdecydowanie przeciw. Jeśli ktos chce mieś duzo dzieci, to niech sie zastanowi czym je nakarmi i gdzie spać położy. Odpowiedz Link Zgłoś
beatabaczmanska Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 03.03.08, 13:03 Gość portalu: joldre napisał(a): > a propos polityki pro rodzinnej mogę Ci powiedzieć, ze jestem > zdecydowanie przeciw. Jeśli ktos chce mieś duzo dzieci, to niech sie > zastanowi czym je nakarmi i gdzie spać położy. To dlaczego politycy uchwalają becikowe i te inne?Wiem !!!żeby miał kto pracować na ich emerytury i również na Twoją ja mam piątkę dzieci i jestem z tego dumna.A że są chwile słabości to inna sprawa.A jak się głębiej zastanowić to Twoje stanowisko mówi samo za siebie.NIEMASZ DZIECI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joannaceglarek tym razem się nie udało 22.03.08, 10:11 znowu... i kolejny rok oczekiwania przed nami... dostałam pismo, ze mój wniosek nie zosta ł zakwalifikowany do przydzielenia lokalu, który wybrałam, ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty leser Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:42 "To dlaczego politycy uchwalają becikowe i te inne?" Odp.: 1. Abyś nie poiła dzieci bimbrem, a kupiła im mleko. 2. Aby stać cię było na paczkę nowych prezerwatyw, zamiast płukać stare, zmurszałe i pękające cyklicznie. "Wiem !!!żeby miał kto pracować na ich emerytury i również na Twoją" Bzdura! Twoje dzieci ustawią się w kolejce po socjal (na który łożę w formie uczciwie płaconych podatków), będą śmierdzieć na dworcu, okradać rówieśników, wyrywać torebki babciom na ulicy oraz wyciągać łapy po nie swoje (socjale), wyjeżdżać na Zachód i pogłębiać opinię o niedouczonych, brudnych i pijących Polakach. "ja mam piątkę dzieci i jestem z tego dumna" Z czego jesteś dumna? Ilu (z piątki) zapewnisz dobre wykształcenie, korepetycje z przedmiotów z którymi będą miały problemy, własne mieszkanie na start lub partycypację w kosztach drogich kredytów hipotecznych? A może liczysz, że znajdą majętnych współmałżonków? "Twoje stanowisko mówi samo za siebie.NIEMASZ DZIECI!!!" Wyjaśniam: Mam dwoje dzieci, terminowo spłacam dwa kredyty hipoteczne, uczciwie (czytaj: legalnie) pracuję po 10-14 godzin dziennie, nigdy nie wyłudzałem renty, płacę mandaty drogowe, ostatni raz upoiłem się alkoholem przed ponad sześcioma laty (we własnym domu - do dzisiaj mi wstyd przed żoną), nie gwałcę żony, nie mam kochanki, nie tłukę talerzy, wracam na noc do domu, nie popieram leserów, denerwuję się wysokimi podatkami oraz trwonieniem publicznych środków na ludzi wyciągających łapy po moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ikatel.pl 29.03.08, 21:59 popieram w 100% anty leser. Super napisałeś, zgadzam się z Tobą w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystna Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.korbank.pl 22.04.08, 14:02 Ozywiscie panstwo powinno niektorym osoba dac mieszkanie do remontu za 5tys a najlepiej w rynku a pozniej wykupi sie do 10% wartosci i sprzeda za 500tys a glupi niech splacaja ktrdyty po 40lat i placa podatki na nierobow ,bo osoby te niechca podjac pracy lub pracuja na czarno i szukaja cale zycie darmochy lub produkuja na koszt spleczenstwa nastepne pokolenie bo praca i splacanie kredytu nie dla nich ,dziecia nie maja zamiaru sami nic zapewnic bo za nauke zaplaci panstwo a pozniej pojdzie sie do opieki po zasilek na starosc ,takim osoba to najpierw powinno kazac isc do pracy a nie robic kolejne dzieci aby byly karta przetargowa w zdobyciu lokum ale one wstydu nie maja ,znam takie odoby gdie naprodukowaly 3 pokolenia patologi i tylko krzycza co sie im nalezy a zadna praca im nie pasuje a dodatkowa to juz wcale ale na papierosy ,lekkie zycie zawsze pieniadze u nich sie znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastyyyy Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 19:26 Taka jest właśnie polska sprawiedliwość. Pracuję po 12 godzin, w międzyczasie studiuję, uczę się do egzaminów, żeby stać mnie było na kawalerkę za 1500 zł za miesiąc, gdzie ludzie, którzy zajmują się piciem i robieniem dzieci dostają wszystko za darmo. Najpierw trzeba pomyśleć trochę. 5 dzieci, super, ale za co te dzieci utrzymać, gdzie je pomieścić? Jedni myślą jak mają przeżyć, bo na siebie muszą zarobić, a inni żerują na naszych podatkach. Trzeba podejmować decyzje świadomie? Dlaczego nie mogę założyć rodziny, myślisz, że kobiety, które nie mają dzieci nie chcą ich? Po prostu wiem, że dopiero za 10 lat będę w stanie zapewnić im dostanie życie, po 5 latach studiów i kilku latach praktyki. A potem oczekiwać na litość, bo nie można było pomyśleć. 1200 brutto? Toż to teraz kasjerka w tesco ma chyba więcej, więc jak wy chcecie za kilkaset złotych utrzymać kilkoro dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.e-wro.net.pl 21.10.08, 13:15 mam 10 trodzeństwa w tym niepełnosparawnego brata saMA JESTEM mama 4 latka moja mama ma 4 pokojowe mieszkanie ale dla 114 osob to za mało ciesze sie z tego co mamy ale sama chcała bym mieć swoje na ktore mnie z mężem nie stac chciałam sie o nie starac chodz nie moge poniewaz okazało sie ze mama nie placila za mieszkanie i ma dlug w wysokosci 4 tysiecy mowia ze taki wniosek nie przejdzie czy to prawda płakać mi sie chce bo włócze sie po wybajmach i od kiedy mama ma mieszkanie tak duze nie mieszkam w nim ale place jej za to ze jestem zameldowana co mam zrobic gdy moja mama uwaza ze nie ma mi nic do powiedzenia dlaczego dzieci takich ludzi maja nie miec przez nich szansy na lepsze jutro nic mi sie nie chce juz wolałaa bym sie wymeldowac ale wtedy bede bezdomna i nic mi sie nie bedzie nalezało jestem załamana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 19.02.09, 16:39 no iniestety takich Beatek jak ta tutaj jest dużo-dać za darmo,najlepiej w samym centrum,wyremontować i jeszce moze czynsz opłacać,bo ja jestem biedna i mam pól drużyny piłkarskiej-a potem człowiek idzie takim Śródmieściem i czuje się jakby był w trzecim świecie-smród ,bród,wymazane kamienice,powybijane szyby itp-bo to przecież nie moje,miasto mi wyremontuje......w calym cywilizowanym świecie mieszkania w centrum to najwyzszy poziom- a jak jest u nas?? Przecież to całe bezrovbotne,pijące,wielodzietne towarzystwo powinni wywalić najblizej na Brochów albo inną Leśnicę do kontenerów albo innych socjali,a nie trzymać ich w centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka100 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 12:27 Dlaczego tak się czepiacie Leśnicy? Mieszkam tu ponad 20 lat i nigdy bym się stąd nie wyprowadziła. Jestem studentką studiów dziennych Uniwersytetu Wrocławskiego podobne jak większość moich znajomych. Oprócz tego na co dzień pracuję. Wynajmuję z mężem w LEŚNICY mieszkanie i staramy się o mieszkanie socjalne także tutaj. Może ten cały margines społeczny przerzucimy w Twoje miejsce zamieszkania? Dawne pogłoski o Leśnicy są już nieprawdą. Więc po co się wypowiadać skoro nie masz zielonego pojęcia o tym co mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.12, 18:57 Powiem tak,moja historia mieszkaniowa jest bardzo długa ponieważ ponad 10lat temu złożyłam wniosek o mieszkanie do remontu i i nic.Tułałam się od teściowej do moich rodziców ciągła nerwówka i siwe włosy to jak 10 lat wycięte z życia,urodziłam 2 dzieci i pani w urzędzie z racji tego że tylko mąż zarabiał doradziła mi mieszkanie socjalne.Zgodziłam się dostałam koło teściowej 40m.o dziwo z łazienką i ubikacją 1 pokój 5 piętro,a za ścianą patologia.W sierpniu przedłużałam umowę i okazało się że przekroczyliśmy zarobki ,w listopadzie dostałam już 3 propozycje lokale po47 m. 2 w leśnicy i jedno na słowiańskiej,załamałam się dlatego że obecnie mieszkam na tzw.trójkącie i naprawdę jest ok.mam do pracy 10 min. szkołę i mnóstwo przyjaciół wybrałam leśnicę trochę ją znam i rodzina mieszka więc pocieszam się .Co mnie wkurza to tylko to że panią w urzędzie niezainteresowało w jakim rejonie ja chcę mieszkać przecież to moje pieniądze są i moje życie- trójkąt mi odpowiada.aha jeszcze jedno zawsze jest gdzieś jakaś patologia a na trójkącie można żyć spokojnie i w leśnicy mam nadzieję że też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 11:57 A Ciebie na księżyc. Wszyscy jesteśmy ludzmi i traktujmy się jak ludzie. Już od wieków było tak ze jedni są bardziej zaradni inni mniej. Takie jest życie... Chyba to oczywiste ze lepiej takim ludziom dac prace (przede wszystkim prace), mieszkania z niższymi opłatami, namiastke normalnego zycia, niz tworzyc getta. Sam wynoś sie na ubocze miasta jak Ci nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.14, 13:48 Przepraszm cię bardzo, na Leśnicy mieszkają w większości ludzie średnio zamożni ,mają domki bądż mieszkania własnościowe .Okolica piękna czysta zielona ,parki ,place zabaw i proszę mi uwierzyć większa ilość mieszkańców dba o dobry wizerunek ,oczywiscie jak wszędzie znajdą się ludzie obojętni ,darmozjady itp ale staramy się stworzyć przyjemną ładną dzielnice w której chce się mieszkać. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskie ruszenie Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.15, 13:32 Nie jestes godny polskiego orla z korona bo to ja wolczylem dla Takich jak Ty o teraz zachorowalem nie stac mnie no oplaty a dla Ciebie najlepsza byla by buda dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
ja569 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 24.09.15, 11:05 Prosiłabym bardzo kogoś o informację, kogoś kto otrzymał mieszkanie komunalne do remontu na koszt własny we Wrocławiu ile punktów miał jak znalazł się na liście i ile czasu od znalezienia się na liście minęło do otrzymania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
ja569 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 24.09.15, 11:07 Bardzo prosiłabym o informację od osoby która otrzymała mieszkanie komunalne we Wrocławiu do remontu na koszt własny ile miała punktów jak znalazła się na liście, a następnie ile czasu minęło od znalezienia się na liście do otrzymania mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jovi Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.15, 09:57 Lista jest raz na rok. W tym roku 200 mieszkań do remontu i lista obejmuje tyle właśnie osób/rodzin. Będzie do wglądu na początku listopada. Osoby będące na liście będą informowane telefonicznie, te które nie dostały się na listę , otrzymają pismo. W tym roku jest o 400 wniosków więcej niż rok temu. Z każdym rokiem weryryfikowane są wszystkie wnioski i aktualizacje. Jednego roku masz np. 10 pkt i nie dostaniesz się na listę. W kolejnym wychodzi Ci 11, ale składa np. 15 rodzin wnioski z większą punktacją i znowu się nie łapiesz. I tak przez kilka lat. Życie........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.16, 18:54 W grudniu 2015 wywiesili ostateczną listę. 29.01.16 dowiedziałam się , że przede mną jest jeszcze 1 osoba do wskazania mieszkań. Dodam ,że byłam 4 w kolejce rodzin 5-cio osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.ster-net.pl 12.01.12, 13:18 ty anty leser to to nasze panstwo zmusza ludzi do wycagania reki a nie sami ludzie moze trafiles na bogatych tesciow jak by panstwo dalo ludzia uczciwa prace i zarobki tego napewno by nie bylo bo w naszym kraju jest wszystko tylko nie dla ludzi.a tak na marginesie jak doznalbys biedy to tak glupio bys niegadal tak to jest jak z dziada robi sie pan dzieci komunistow zal mi was zlodziejstwem waszych ojcow zyjecie i gnebicie normalnych obywateli ktorzy zyja biednie ale uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 83.238.243.* 07.12.12, 11:41 Popieram!! poza tym nie ma większej bzdury tekstu "kto będzie pracował na nasze emerytury". Moim zdaniem to będzie działało tak: Mniej ludzi do pracy=większe zarobki=większe składki=takie same gó...ane emerytury jakie są teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.internetia.net.pl 11.05.11, 14:59 Tu się zgodzę,trzeba myśleć przyszłościowo ,a nie klepać dzieci i czekać na mannę z nieba ...tu od państwa Odpowiedz Link Zgłoś
orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 06.03.16, 14:32 Witam serdecznie . Wykonuje kosztorysy na remont mieszkania ( Na terenia Wrocławia dojazd i wydruk kosztorysu w formie papierowej w cenie kosztorysu ) . Kosztorysy wykonuje w Całej Polsce inż. Bartosz Ciesielski telefon 512 055 585 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.146.51.243.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.13, 07:10 to na jaki wal rodzisznastepne dzieci jak juz tylu was jest??? jakas kopnieta jestes na bank !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.08, 11:46 wiecie co?? dziś w tramwaju widziałam panią, która czytała pismo z ZGK: pismo informujące o przydziale mieszkania komunalnego- jaka ona była szczęśliwa...ehhh przenoszę się do kolejki na mieszkania socjalne, jest 3 x krótsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia do zainteresowanych IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 10:41 w poniedziałek 17.11. w WLMiU zostanie opublikowana lista kolejnych kilkudziesięciu mieszkań do remontu :)Wnioski składamy do 16 grudnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrekM Re: do zainteresowanych IP: *.static.korbank.pl 10.02.09, 14:01 możesz mi wyjaśnić co tzn. WLMiU ? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do zainteresowanych IP: *.centertel.pl 23.02.09, 18:11 wydział lokali mieszkalnych i użytkowych Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: do zainteresowanych 06.03.09, 01:10 Gość portalu: asia napisał(a): > w poniedziałek 17.11. w WLMiU zostanie opublikowana lista kolejnych > kilkudziesięciu mieszkań do remontu :)Wnioski składamy do 16 > grudnia:) ale do takiego postepowania trzeba byc zameldowanym we wroclawiu? czy mozna dostac przydzial do mieszk socjalnego bedac zpoza wrocl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do zainteresowanych IP: *.centertel.pl 11.03.09, 16:56 mieszkania komunalne należą się wrocławianom, inni muszą szukać mieszkań w swoich miastach lub gminach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaceglarek UDAŁO SIĘ !!! IP: *.centertel.pl 23.04.09, 16:29 mam mieszkanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwy Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.centertel.pl 20.05.09, 16:38 I mi też się udało. Decyzją komitetu kredytowego pewnego banku, przyznano mi kredyt hipoteczny na jedyne 30 lat. Mam mieszkanie! Natomiast wcześniej też mi się udało i skończyłem studnia. A w międzyczasie udało mi się kolejny raz i mam dobrze płatną pracę. Powiedzcie mi darmozjady zwane MOPSiarzami i MOPSiarami, co wam się w życiu udało poza seriami poczęć spadkobierców ludzkiej głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia ...daruj sobie IP: *.centertel.pl 08.06.09, 12:54 grzeszysz zazdrością... ja też już skończyłam studia(prawo),a że dostałam mieszkanie...cóż nie mam zdolności kredytowej i takie mieszkania są właśnie dla takich ludzi jak ja... pracę też mam, może nie tak dobrze płatną, ale nie narzekam dzieci swoje poczęłam z miłości, nie były one wynikiem wpadki...ba...nawet dokładnie zaplanowałam sobie miesiąc ich narodzin :) żal ci du.pę ściska, że będziesz kredycik spłacać a ja nie czy co? nie jestem darmozjadem, nie korzystam z pomocy mopsu, cieszę się że dostałam mieszkanie, na które czekałam uczciwie tyle lat tylko przykro mi się robi, gdy czytam takie opinie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elfin7 Re: ...daruj sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.09, 23:08 Ale wam fajnie, szczerze gratuluję wszystkim którzy dostali przydzialy. I powodzenia .Ja właśnie wybieram się złożyc wniosek, szkoda tylko że tak późno się zdecydowałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia trzymam kciuki IP: *.centertel.pl 13.06.09, 16:04 w razie pytań pisz śmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwy Re: ...daruj sobie IP: *.centertel.pl 24.06.09, 15:26 Postaraj się zrozumieć niuniu - młoda mamuniu, że: 1. Mieszkania nie dostałaś a jedynie otrzymałaś prawo zamieszkiwania w nim. 2. Mieszkanie w którym zamieszkujesz nie przyleciało z kosmosu. Na Ziemi od jej powstania obowiązują zasady fizyki i ekonomii. W XXI wieku mieszkania buduje się za pieniądze - w tym przypadku za pieniąde uczciwie pracujących podatników. 3. Większość MOPSiarzy oraz MOPSiar to pasożyty społeczne - zwłaszcza ci, którzy nie kalają się ciężką pracą, tłumaczą to tak jak ty "...pracę mam, może nie tak dobrze płatną, ale nie narzekam". 4. Uczciwemu obywatelowi (czytaj: nie pasożytowi) gdy zaproponujesz młoda kobieto pracę "nie tak dobrze płatną" ale za to lżejszą, to w odróżnieniu od ciebie będzie on właśnie narzekał. Chętnie zostanie po godzinach, wykaże kreatywność, da od siebie więcej niż pracodawca oczekuje a w rezultacie otrzyma zmianę uposażenia lub ...sam zmieni pracę. 5. Brzydzę się wyciąganiem rąk po czudze pieniądze (czytaj: podatki). Oceniam siebie jako człowieka zaradnego, nie mieszkam w slamsowej dzielnicy, nie polemizuję z darmozjadami - ten wpis stanowi wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikan Re: ...daruj sobie IP: *.magma-net.pl 31.08.09, 22:37 naprawdę szkoda mi ciebie człowieku i nie wiesz co piszesz, ale zycze ci wiele szczęścia i może trochę mniej narcyzmu... wracając do tematu, właśnie będziemy sie starali z mężem o takie mieszkanie bo nie mamy innego wyjścia. obecnie mieszkam pod jednym dachem z alkoholikiem, a nie sa to moje wymarzone warunki do wychowania dziecka, które urodzi nam sie za dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwelinaK Re: ...daruj sobie IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.01.10, 14:24 szczesliwy...naprawde cie rozumiem...ja tez sie brzydze darmozjadami typu...moja sasiadka ktora dostaje mieisac w mieisac 2000 zl. od mopsu za to ze zanieczyszcza powietrze swoim oddechem...niestety kiedys bylam w super sytuacji i rozumiem np. Asie...poznalam ja osobiscie i troche w jej sytuacji sie orientuje...np. ja mieszkam z moja matka w pieknym mieszkaniu w centrum miasta,ale mieszkam z nia bo nie mam swojego a nie stac mnie by kupic mieszkanie...do niedawna mieszkala z nami moja sis jej maz i corka...dostali kredyt na mieszkanie i kupili wymarzone 4 katy,ale sa ludzie ktorzy nie dostana kredytu...niestety musisz to zrozumiec... mam dwoje dzieci trzecie w drodze charuje jak wol mimo ciazy zeby powiazac koniec z koncem moj maz tez na dupie nie siedzi...ale niestety mieszkania wlasnego miec nie bedziemy...dlatego trzeba sie pokornie przeprosic z lokalowka....i zlozyc wniosek. moje dzieci chowaja sie bez ojca mimo ze jestesmy razem...mam za mala przestrzen by mogl mieszkac ze mna wiec on jest tam ja tu. nie robie tego dla siebie tylko dla moich dzieci by kiedys mogly powiedziec ze mama i tata walczyli o rodzine...a ty zadufany w sobie kretynie pojmij ze....sa ludzie bardziej zaradni od ciebie ktorzy mieli gorszy start niz ty!!!! i naprawde wole miec prawo do zamieszkania jakiegos lokalu niz nie miec nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannaceglarek ja też :))) IP: *.centertel.pl 13.02.10, 11:55 nie mieszkam w slumsowej dzielnicy... moje mieszkanko jest przy samiutkim rynku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ...daruj sobie IP: *.54.17.63.static.telsat.wroc.pl 08.04.10, 18:06 ja też skończyłam studia miałam świetną prace ale urodziło mi się niepełnosprawne dziecko, musiałam zrezygnować z pracy bo dziecko wymaga 24 godzinnej opieki, mąż mnie olał bo nie chce takiego syna. mieszkanie w którym mieszkaliśmy na papierze należało do jego rodziców więc nie miałam do niego żadnych praw. Mąż płaci mi 100 zł alimentów choć ma zasądzone więcej i z tym nic nie mogę zrobić ja dostaje od państwa 500 zł i nie mogę podjąć żadnej pracy. I CZY JA TEŻ JESTEM PASOŻYTEM JA SOBIE TEGO ŻYCIA NIE WYBRAŁAM PO PROSTU SIĘ STAŁO. ALE WEDŁUG CIEBIE POWINNAM ODDAĆ DZIECKO DO DOMU OPIEKI ALBO JE ZABIĆ BY MÓC PODJĄĆ PRACE I KUPIĆ SOBIE MIESZKANIE. JEŚLI TAK UWAŻASZ TO ŻYCZĘ CI TAKIEGO ŻYCIA JAK JA MAM I WTEDY BĄDŹ TAKI MĄDRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pospolite ruszenie Re: ...daruj sobie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.15, 13:48 A Twoja zone to bedzie sasiad ?ciekawe co bedzie robil? pozatym poczytaj troche prawo budowlane a dowiesz sie wiecej a gdzie nasza Konstytucja znasz troche? i pomietaj kiedys i Ty zachorujesz albo Twoje dziecko i co bedziesz zebral w fundacjach aby Ci daly na leczenie z Twoim podejsciem to lepiej strzel sobie w leb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaimatka Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 00:58 mam 30 lat, średnie wykształcenie, pracuję od 15 roku życia, legalnie (czyt. na normlanej umowie o prace na pełen etat. płace podatki , zusy i srusy tak jak ty!), mąz ma wykształcenie wyższe. również ma legalna pracę. Razem zarabiamy ok. 3200zł. I co z tego?! Dla jedynch jest to wielka kasa dla innych nic...Dla nas i dla dójki naszych dzieci wystarcza, spokojnie moglibyśmy spłacać kredyt hipoteczny w comiesięcznie kwocie 1500zł. i z reszty się utrzymać (teraz płacimy gotówkowy w troszeczkę niższej cenie) Niestety jesteśmy za biedni dla banków i żaden nie chce dać nam kredytu na mieszkanie który z chęcią byśmy spłacali byle być "na swoim" a dla państwa jesteśmy za bogaci bo nie przysługuje nam komunalne. Jesteśmy skazani na mieszkanie z rodzicami męża. Czemu skazani, bo każdy inteligentny człowiek wie że dwie rodziny pod jednym dachem to przerąbana sprawa, zwłaszcza dla młodego małżeństwa. I jeszcze jedno pobraliśmy się w wieku 26 lat, dzieci były planowane, co do miesiąca. Jk widać nie tylko pijacy, lenie i patologia społeczna stara się o takie mieszkania! My z mężem z chęcią byśmy wzięli takie do remontu! Niestety nawet takie dać nam nie chcą. Banki kredytów tez dać nie chcą. Dziwne, państwo by chciało żeby kobiety rodziły dzieci a najlepiej żeby jeszcze siedziały z nimi w domu a tatusiowe maja zarabiać, tylko jakoś nie widziałam żeby państwo to nam ułatwiało...przykład głupiego podatku na artykuły dziecięce...Na obecna chwilę tylko bogaczy stać na dzieci a ich w naszym kraju jest niewiele... o dziwo nawet moja siostra z mężem są za biedni dla banku na to by dostać kredyt na mieszkanie! A zarabiają łącznie 5tyś złotych!! Jak czytam takie wypowiedzi Szczęśliwy i jemu podobnych to mi się śmiać chce...niech do Was dotrze ze nie każdy ma w życiu tyle szczęścia co wy! Ja to się ciesze że przynajmniej dzieci mam zdrowe, mam gdzie tymczasowo mieszkać (bo mieszkanie z teściami mimo osobnego mini mieszkanka w ich domu nie jest idealnym rozwiązaniem na stałe) że mam za co jeść i za co się ubrać i że nawet na wakacje raz w roku nas stać! I nie patrze na biedniejszych ode mnie spod byk i ich nie krytykuje bo pieniądz jest ulotny, raz jest raz go nie ma i nigdy nie mam 100% pewności że sama nie znajdę się w takiej sytuacji jak tacy ludzie. Owszem są tacy co system do cna wykorzystają ale nie mierzy się wszystkich jedna miarką!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaimatka Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 01:05 ach i info dla tych pyskatych! To że mieszkamy u teściów a w sumie and nimi nie oznacza że nie płacimy rachunków! Bo płacimy....część góry ich domu mamy przerobioną na swoje malutkie dwupokojowe mieszkano z mikro kuchnia, łazienka i wc. Żywimy się sami, rachunki płacimy takie jak licznik pokaże bo była możliwość założenia, kredyt gotówkowy wzięliśmy na kapitalny remont. I niektórzy mówią że owszem mamy farta ale mówią to ludzie którzy z teściami nie mieszkali...nie wiedzą jak to jest kiedy mimo osobnych wejść, dzień w dzień ktoś wtrąca się wam w wychowywanie dzieci i w wasze małżeństwo. Takie mieszkanie powoli wyniszcza związek. A gdybym miała czekać na to aż mnie będzie stać na własne cztery kąty to musiałabym rodzinne albo założyć za 30/40 lat (chodź nie wiadomo czy by mnie stać było) albo zdechnąć w samotności. TAKI JEST NASZ CUDOWNY KRAJ. Moje dziecko nie ma nawet szans na przedszkole bo jesteśmy ZA BOGACI dla państwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: UDAŁO SIĘ !!! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.10, 19:52 Witam serdecznie czy możesz napisać mi na meila co robic jak naciskac gdzie pisac gdzie chodzic by dostac mieszkanie w maire szybko?ewunia.23@o2.plp[isałam juz wcześniej na forum staram sie o socjalne gdyz mąz jest w zk sama mieszkam u mojej mamy mam 10 rodzenstwa i nie jest łatwo proszę o porady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.8.141.* 16.10.09, 11:10 Hej WAm wszystkim. Moim zdaniem człowiek który myśli o swoich dzieciach robi je na miare swoich mozliwosci. Mam 20 lat niedlugo skoncze. Jestem bezdomna, bez zameldowania, wnajmuje pokoj za 540zl. Studiuje i pracuje. Jest zle ze mna napewno psychicznie ale blokada jest nie potrafie pojsc do psychologa... Zastanawiam sie czy w ogole moge starac sie o to mieszkanie. Nie mam gdzie mieszkac i nie mam na kogo liczyc kompletnie. Marzy mi sie wlasny kacik i spokoj. A wiec nie mam meldunku, mam 500zl miesiecznie alimentow, sa to alimenty od Funduszu Alimentacyjnego, ale bez nich byloby mi ciezko. Chce sie uczyc wiec pracuje na umowe zlecenie dorywczo. Gdybym chciala na stalle daliby mi raptem 1200taka Polska rzeczywistosc. i policzcie 540(mieszkanie, nie wiadomo czy mi nie podwyzszy), 360(szkoła)i zostaje mi 300zl jesli dobrze pojdzie. I trzeba kupic buty na zime, ksiazki, kurtke za co?? i trzeba jesc. Takie zycie. Ja tam marze o dzieciach i o cieplym domu niegdy go nie mialam. Studia chce skonczyc. BARDZO.......Poradzcie mi prosze jestem taka skolowana i nie moge sobie z tym wszystkim pogodzic. ?Jak z tym socjalem??? Pozdrawiam wszystkich. I życze cieplutkich dni( bo na dworze tak bardzo zimno):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.8.141.* 16.10.09, 11:18 Co do alimentów płaci na nie państwo czyli w naszych podatków. Powtarzam naszych bo ja również płacę podatki. A ludzie czasem znajdują się w ciężkich sytuacjach i potrzabują pomocy. Oczywiście nie mówie o ludziach których sposobem na zycie jest branie od panstwa. Ja sie nie brzydze pieniedzy panstwa czyli naszych podatkow, bo wiem ze sa przeznaczane 500zl na moje mieszkanie i cieplo na spokoj choc chwilowy. Cieple swieta Bożonarodzeniowe z choinka. To mi daje ta kasa. Sa mi potrzebne a stane na nogi. ?Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Jest zle ale chyba trzeba walczyc. Wiec Ci ktorzy biorą państwowe walczcie o to by pozniej pomagac nastepnym, płacic podatki. trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.lan.bermudy.net 11.12.09, 05:43 staram sie od 13 lat to szok ile trzeba czekac na mieszkanie socjalne i zarowno do remontu to tylko w tym kraju jest to mozliwe zycze powodzenia w oczekiwaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelinkja Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.nat.tvk.wroc.pl 09.01.10, 14:31 witam...pisze z pytaniem jakie mam szanse na mieszkanie socjalne....jestem mezatka ale nie mieszkam z mezem...bo nie mam gdzie(moja mama jest wlascicielka mieszkania w ktorym mieszkam a meza mojego nie lubi) i mam troje dzieci. mieszkam w mieszkaniu wlasnosciowym cal. pow. 46m2 mieszkalnej ok.34m2. w mieszkaniu sa zameldowane 7 osob...ale od czerwca bedzie 6...jakie mam szanse?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannna... Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:08 3 pkt za zamieszkiwanie we Wro 6 pkt za dzieci 5 pkt za przegęszczenie w mieszkaniu ... w sumie musisz sobie sama to wyliczyć z tabeli, dla pięcioosobowej rodziny - wy plus trójka dzieci, limit jest ok. 32 pkt minimum żeby się załapać na listę Gmina Wrocław wynajmuje lokale mieszkalne osobom pełnoletnim, które spełniają łącznie następujące warunki: są członkami wspólnoty samorządowej Wrocławia -należy przez to rozumieć osoby zamieszkujące na terenie Gminy Wrocław z zamiarem stałego pobytu, (centralizujące swoje potrzeby życiowe i prowadzące na tym terenie gospodarstwo domowe), który może być wykazywany w szczególności zaświadczeniami, poświadczeniami lub innymi odpowiednimi dokumentami potwierdzającymi zamiar stałego pobytu na terenie Gminy Wrocław, w tym: zameldowaniem na pobyt stały w granicach administracyjnych Wrocławia, zatrudnieniem w granicach administracyjnych Wrocławia; nie posiadają tytułu prawnego do innego lokalu, a w przypadku małżonków żadnemu z nich nie przysługuje tytuł prawny do innego lokalu; spełniają określone w uchwale kryteria dochodowe- należy przez to rozumieć: pozostawanie w niedostatku - to udokumentowany średni miesięczny dochód z okresu trzech kolejnych miesięcy poprzedzających dzień złożenia wniosku, bądź ankiety weryfikacyjnej, o przyznanie lokalu socjalnego przypadający na członka gospodarstwa domowego nieprzekraczający: 150 % najniższej emerytury w gospodarstwach jednoosobowych, 100 % najniższej emerytury w gospodarstwach wieloosobowych, niskie dochody - to udokumentowany średni miesięczny dochódz okresu trzech kolejnych miesięcy poprzedzających dzień złożeniawniosku (bądź ankiety weryfikacyjnej) o przyznanie lokalu mieszkalnego i zawarcie umowy najmu na czas nieoznaczony przypadający na członka gospodarstwa domowego nieprzekraczający: 300 % najniższej emerytury w gospodarstwach jednoosobowych, 250% najniższej emerytury w gospodarstwach wieloosobowych. Wszelkie sprawy związane z najmem lokali komunalnych rozpoczyna się od wypełniania wniosku mieszkaniowego i złożenia go w Centrum Obsługi Klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 78.10.89.* 14.06.15, 15:39 Lista na 2013 rok. Ostatnia pozycja na liście dla rodzin 5 cio osobowych i więcej miała 8 punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaa warunek... IP: *.217.146.194.generacja.pl 03.02.10, 10:52 mieszkanie socjalne jest w miare ale po pierwsze jesli jest sie zameldowanym u rodziców to nie moga oni byc zadłuzeni.. dochody musza byc niskie... ja mam taka sytuacje ze pani mi w urzedzie powiedziała ze dzieki temu ze moja tesciowa jest zadłuzona a mój mąż u niej zameldowany nie mamy szans na mieszkanie dopoki nie spłaci długu... ja teraz sie poytam co ja czy mój mąż jest winny temu ze nie płaciła i olała sytuacje....:( my przez to cierpimy bo zabrano nam szanse na jakie kolwiek normalne zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannace.. Re: warunek... IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:09 właśnie - ja miałam -10 pkt z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannace... Re: warunek... IP: *.centertel.pl 13.02.10, 12:11 Rozdział 6 Lokale socjalne § 8 1. Najemcami lokalu socjalnego mogą zostać osoby, które są członkami wspólnoty samorządowej Wrocławia, nieposiadającymi tytułu prawnego do innego lokalu a znalazły się w niedostatku lub nabyły prawo do takiego lokalu na podstawie prawomocnego orzeczenia sądowego z zastrzeżeniem, iż o kolejności realizacji decyduje data złożenia wniosku. 2. Gmina w każdym roku tworzy listę osób zakwalifikowanych do otrzymania lokalu socjalnego zgodnie z § 8 ust. 1 w oparciu o prognozowaną liczbę lokali socjalnych przeznaczonych do wynajęcia w danym roku. 3. Postępowanie w sprawie zawarcia umowy najmu lokalu socjalnego rozpoczyna się od złożenia wniosku mieszkaniowego. 4. Wnioski podlegają ocenie punktowej zgodnie z załącznikiem, stanowiącym integralną część uchwały na podstawie dołączonej dokumentacji oraz wypełnionej ankiety weryfikacyjnej. 5. Projekt listy sporządzany jest na podstawie złożonych, zweryfikowanych wniosków mieszkaniowych. Projekt zawiera imiona i nazwiska osób z którymi może być zawarta umowa najmu lokalu socjalnego oraz liczbę uzyskanych punktów. 6. Projekt listy podaje się do publicznej wiadomości na okres 14 dni poprzez jej wywieszenie w siedzibie Urzędu Miejskiego oraz siedzibach zarządców mieszkaniowego zasobu Gminy. 7. Zastrzeżenia do projektu listy wnioskodawcy mogą składać w terminie 14 dni od daty podania jej do publicznej wiadomości. 8. Po rozpatrzeniu zastrzeżeń wnioskodawców, tworzy się listę osób zakwalifikowanych do zawarcia umów najmu lokali socjalnych na dany rok i podaje ją do publicznej wiadomości na okres 30 dni. 9. Komisja Weryfikacyjna powołana Zarządzeniem Prezydenta dokonuje oceny prawidłowości naliczonych punktów oraz rozpatruje wniesione zastrzeżenia. § 9 1. Wskazanie lokalu następuje wg kolejności osób umieszczonych na liście, przy uwzględnieniu rodzaju lokalu odpowiedniego do struktury rodziny wnioskodawcy. 2. Realizacja listy określonej w § 8 ust. 8 polega na złożeniu wnioskodawcy kolejno trzech propozycji lokali socjalnych. 3. Wnioskodawcy objęci listą przed zawarciem umowy zobowiązani są do ponownego udokumentowania faktu spełnienia kryterium dochodowego określonego uchwałą. 4. Nieprzyjęcie przez osoby umieszczone na liście żadnej z trzech różnych propozycji lokali socjalnych, rezygnacja z listy bądź przekroczenie kryterium dochodowego pozostawania w niedostatku skutkuje odstąpieniem od realizacji wniosku o zawarcie umowy najmu. 5. W przypadku orzeczenia rozwodu małżonków umieszczonych na liście, lokal mieszkalny będzie wskazany obojgu małżonkom, chyba że jeden z byłych małżonków złoży oświadczenie, iż rezygnuje z prawa do lokalu. 6. Lokale socjalne wynajmowane są na czas oznaczony, jednak nie dłużej niż na okres 3 lat. § 10 1. Najem lokalu socjalnego zostaje przedłużony na wniosek najemcy na kolejne lata jeżeli najemca ubiegający się o przedłużenie umowy nadal znajduje się w niedostatku. 2. Przekroczenie dochodu określonego w § 3 pkt 6 lit. a uchwały nie więcej niż o 10 % nie wyklucza możliwości przedłużenia umowy najmu lokalu socjalnego, jeżeli najemca oraz członkowie jego rodziny zgłoszeni we wniosku do wspólnego zamieszkiwania pozostający we wspólnym gospodarstwie domowym, znajdują się z powodu złego stanu zdrowia w trudnej sytuacji życiowej. 3. Osobom, które po upływie terminu umowy najmu utraciły uprawnienia do dalszego zajmowania dotychczasowego lokalu socjalnego z powodu przekroczenia dochodu określonego dla osób znajdujących się w niedostatku, jednak nie więcej niż dochód dla osób o niskich dochodach, Gmina na zasadzie wzajemnego porozumienia stron, może: 1) wskazać inny lokal po złożeniu przez ww. osobę oświadczenia, w którym zobowiązuje się do wykonania remontu lokalu mieszkalnego we własnym zakresie i na własny koszt. Oświadczenie powyższe osoba ta składa w terminie 2 miesięcy od dnia wygaśnięcia umowy najmu lokalu socjalnego; 2) zawrzeć umowę najmu na czas nieoznaczony dotychczas zajmowanego lokalu po uprzednim wyłączeniu go z zasobu lokali socjalnych w sytuacji, kiedy dotychczas zajmowany lokal położony jest w budynku, w którym funkcjonuje wspólnota mieszkaniowa. 4. Najemcy, którzy po upływie terminu obowiązywania umowy najmu lokalu socjalnego nadal znajdują się w niedostatku, jednakże mieszkają w lokalu, w którym na osobę stale zamieszkującą przypada mniej niż 5 m2 powierzchni mieszkalnej przez okres co najmniej 12 miesięcy przed złożeniem wniosku mogą ubiegać się o wskazanie większego lokalu socjalnego zapewniającego normę socjalną. Wskazanie lokalu następuje pod warunkiem utrzymywania dotychczas zajmowanego mieszkania w stanie niepogorszonym oraz brakiem zaległości w opłatach za lokal. § 11 1. Z osobami, które nabyły prawo do lokalu socjalnego na podstawie prawomocnego orzeczenia sadowego zawiera się umowy najmu na czas oznaczony: 1) do 3 lat w przypadku spełnienia kryterium dochodowego określonego w § 3 pkt 6 lit. a); 2) na okres 1 roku w przypadku przekroczenia kryterium dochodowego określonego w § 3 pkt 6 lit. a). 2. Przedłużenie umowy najmu lokalu socjalnego następuje wg trybu określonego w § 10. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 15.02.10, 14:27 Jestem samotna matka i czekam na mieszkanie od kwietnia 1999r i ponoc mam duzo tych "ich" punktow dalej nie mam nawet jedej ofert a moja siostra dostala po roku czekania heheheh i gdzie tu sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.centertel.pl 15.02.10, 18:25 no widzisz: jedni dostają po roku, inni po 20 latach... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 29.03.10, 11:13 D O S T A Ł A M MIESZKANIE!!!!!! PO 11 LATACH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 20:13 Ja też!!! po 10 latach, ale jestem szczęśliwa:) W zasasdzie to jeszcze nie dostałam ale jestem już na liscie. Gratuluję Aniu, mam nadzieje ze wkrótce zaczna wskazywać pierwsze mieszkania. Daj znać jak juz będziesz cos wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 178.56.1.* 05.04.10, 12:27 gratuluję !!! powiedzcie mi, czy teraz zmieniły się zasady przyznawania mieszkań do remontu? Byłam u zarządcy a tam lista osób zakwalifikowanych do przydziału mieszkania do remontu - o co chodzi??? Czy teraz jest tak jak przy lokalach socjalnych że dostaje sie indywidualne propozycje, czy też TYLKO te 150 osob z listy może się ubiegać o mieszkanie w tym roku po prostu?? Pytam bo sa na tej liscie moje dwie znajome i nie wiedzą :)) Czyli : czy wszyscy z tej listy mają zagwarantowane mieszkanie w tym roku, czy też będzie lista z setką lokali do remontu na przyklad i znów trzeba będzie wybierac i liczyć na łut szczęścia?? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka21485 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 26.07.10, 11:54 Gość portalu: Kasiek napisał(a): > Ja też!!! po 10 latach, ale jestem szczęśliwa:) > W zasasdzie to jeszcze nie dostałam ale jestem już na liscie. > Gratuluję Aniu, mam nadzieje ze wkrótce zaczna wskazywać pierwsze > mieszkania. Daj znać jak juz będziesz cos wiedziała. Kasiek, mam juz wybrane mieszkanie:):):) a TY?? Zaprosili mnie do um na nowym targu i pokazali mi 100 roznych mieszkan z ktorych moglam sobie wybrac trzy. Jedengo wogole nie ogladalam a te dwa nastepne to piekne mieszkania i nie zrazajcie sie jak koszt remontu wskazuja na 30 czy 40tys- to paranoja bo wiekszosc robotmozna zrobicsamemu. Wedlug urzedasów zdemontowanie wieszaka ubraniowego na drzwiach kosztuje 50zł a tak naprawde to jest dlamnie samej 10min :)): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YpsilonFund.com Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: 83.238.109.* 08.04.10, 09:42 Zobacz 10 najlepszych blogów o inwestowaniu! YpsilonFund.com - blog przyszłego milionera. Aktualna wartość portfela: 118 621 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilonfund Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 09.04.10, 21:39 Ja na razie nie myślę o mieszkaniu. Wolę agresywne inwestycje. -- Instrumenty pochodne = duże ryzyko? YpsilonFund - blog przyszłego milionera. Aktualna wartość portfela: 118 621 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania747444 Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada IP: *.centertel.pl 18.02.11, 12:16 Witam pisze szukając pomocy bo już opadają mi ręce nie wiem co robić pomóżcie mi!!!! Przyznano mi mieszkanie socjalne w listopadzie 2010r w którym nie idzie za mieszkać podpisałam umowę najmu na czas nie określony nie zapoznając się z protokołem odbiorcza zdawczym mieszkania ,o czym nie byłam po informowana mieszkanie które zostało mi przyznane wymaga bardzo dużego remontu są gole tyki po zarywane podłogi oraz po rozwalane piece grzewcze .Pisałam o pomoc do miejskiego ośrodka pomocy społecznej w iłowie o jako kolwiek pomoc w tym kierunku lecz dostałam odmowę Jestem matką samotnie wychowującą czworo dzieci nie jestem w stanie się uporać z tą cało sytuacją którą mamy.Proszę pomóżcie!!!!To mój nr gg 1153916 oraz mój nr kataktowy 505755769 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guma Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada IP: *.internetunion.pl 16.03.11, 12:20 powinnas sie kobieto cieszyc!! chociaz mieszkanie dostałas, a ty jeszcze stękasz. Ja bym wiele oddała za mieszkanie, nawet do kapitalnego remontu.... Teraz wielu ludzi stara sie o mieszkania do remontu, kolejki oczekujacych sa ogromne, a ludzie z dnia na dzien traca nadzieje. A Ty mieszkanie masz, wystarczy wlozyc troche pracy-wysiłku-i dobrych checi i je wyremontowac. Tysiace ludzi by sie cieszyło gdyby dostalo takie mieszkanie jak ty. Najłatwiej ponarzekac, i jeszcze wiecej usilowac wyciagnac od miasta. Zrozum ze ludzie po 20 lat czekaja na mieszkanie, a ty je dostalas i jeszcze cos ci nie pasuje. Trudno. I tak dostałas wiecej niz wiekszosc ludzi moze oczekiwac. Znajdz dobra prace i odkladaj pieniadze na remont. My nasz domek jednorodzinny (6 pokoi, 2 kuchnie, 2 lazienki) w ktorym obecnie mieszkamy remontujemy od 8 lat, co roku cos sie zrobi, a to dach zmieni, a to tynki położy,sufity, a to panele, a to kafelki, i teraz mamy dom o najwyzszym standardzie, ale musielismy wlozyc w to mnustwo pracy. I caly rok odkladac pieniadze, zeby w wakacje brac sie za kolejny remont. Ja sama uczyłam sie i kładłam kafelki, panele, tapetowałam , nawet dach pomagałam przekładac, itp tylko po to aby nie placic komus robocizny i by oszczedzic. Trzeba sie wziasc do roboty i tyle!!!!!! Ja sie narobilam, a i tak nic z tego na przyszłosc miala nie bede, bo dom nie nalezy do mnie, i musze szukac sobie lokalu, ale nie boje sie mieszkan do remontow, bo dostac jakie kolwiek mieszkanie to bardzo duzo. A jesli faktycznie sama sobie nic nie zrobisz to poszukaj wolontariuszy. To teraz modne jest, a ci ludzie znaja sie na roznych rzeczach. Poszukaj albo w necie, albo idz do siedziby jakiegos wolontariatu, pewnie znajdzie sie pare mlodych osob ktore zechca ci za darmo to zrobic. Ale najwazniejsze zebys troche zmienila swoj pkt widzenia, traktuj to mieszkanie jak najwieksze dobro jakie masz (no poza dziecmi) i wloz w nie troche pracy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libra66 Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada 18.05.11, 10:05 Mieszkania socjalne otrzymuje się do zamieszkania. remont w nich wykonuje gmina, więc to to czym piszesz nie jest mieszkaniem socjalnym, cos chyba pomyliłaś :/ Odpowiedz Link Zgłoś
orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remotu Iłowo-Osada 06.03.16, 14:31 Witam serdecznie . Wykonuje kosztorysy na remont mieszkania ( Na terenia Wrocławia dojazd i wydruk kosztorysu w formie papierowej w cenie kosztorysu ) . Kosztorysy wykonuje w Całej Polsce inż. Bartosz Ciesielski telefon 512 055 585 Rzeczoznawca Kosztorysowy SKB 1071/2015 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław IP: *.205.29.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.11, 13:49 Ja po oczekiwaniu na mieszkanie socjalne po 10 latach trafiłam na liste w2008 roku. Po roku zgodziłam sie na trzeci wskazany lokal, było to we wrześniu 2009. Mija włśnie drugi rok czekania , bo mieszkanie socjalne remontuje gmina, z czego sie niezmiernie cieszę, bo niestać nas na remont. W grudniu minie 13 lat czekania, więc jak ktoś nie ma wyjścia i nie stać go na kredyt to musi się uzbroić w cierpliwośc. Remont mojego mieszkania ma sie ku końcowi, licze na wprowadzenie się do niego do końca roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
orderpolski Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 06.03.16, 14:31 Witam serdecznie . Wykonuje kosztorysy na remont mieszkania ( Na terenia Wrocławia dojazd i wydruk kosztorysu w formie papierowej w cenie kosztorysu ) . Kosztorysy wykonuje w Całej Polsce inż. Bartosz Ciesielski telefon 512 055 585 Rzeczoznawca Kosztorysowy SKB 1071/2015 Odpowiedz Link Zgłoś
panilinqa Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 20.03.18, 15:47 Cześć wszystkim ;) ma ktoś aktualną listę mieszkań do remontu na koszt najemcy we Wrocławiu? Dostałam się na listę , o czym nie zostałam poinformowana i upubliczniona lista przeszła mi koło nosa, a nigdzie takiej nie mogę znaleźć. Gdyby ktoś mógłby się podzielić... Pbodura @ wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adaxx123 Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 28.03.18, 13:34 Ogólnie to mieszkania socjalne są w coraz gorszym stanie we Wrocławiu. Dlatego może warto zainteresować się zakupem mieszkania pod Wrocławiem. Są tam dużo tańsze ale i życie jest lepsze :) -- armora.pl/oferta/sprzatanie-wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
porady_domiporta Re: mieszkania socjalne i do remontu Wrocław 16.12.19, 16:03 Alternatywą dla programów "Rodzina na swoim" i "Mieszkanie dla młodych" jest teraz "Mieszkanie za remont". Więcej o programie można dowiedzieć się z poniższego artykułu: www.domiporta.pl/poradnik/7,126866,25451170,program-mieszkanie-za-remont-jest-organizowany-coraz-czesciej.html Odpowiedz Link Zgłoś