Dodaj do ulubionych

Kto pamięta dawne Radio RAM???

27.05.07, 16:53
Jestem ciekaw kto z was pamięta radio które przecież cały czas istnieje,
jednak przez ten okres dosięgło prawie dna... takim radiem jest wrocławski
RAM, czyli jeszcze ~4-5 lat temu Radio Aktywne Miasto - nakręcane przez
młodych ludzi, eminowało energią i naprawdę było świetnym wrocławskim radiem.
Od rana program poranny 'RAM Rano' który naprawdę budził, prowadzący Monika
(nie pamiętam nazwiska) i Paweł Gołębski sprawiali, ze było ciekawie i
zabawnie. Przez cały dzień leciała normalna muzyka, emitowane były wiadomości
z Polskiego Radia Wrocław. Były również krótkie reportaże o Wrocławiu i
problemach wrocławianów; świetne konkursy (sam wygrałem chyba z trzy razy). Po
południu program prowadził Łukasz Szczęsny, mój ulubiony prezenter. W soboty
prowadził on także wieczorem program z taneczną muzą, były pozdrowienia,
zamawianie piosenek przez internetowy czat...
A teraz? Aż szkoda słów... Muzykę którą aktualnie puszczają słuchają chyba
ludzie z depresją, bo słuchając jej można się jedynie pociąć! Z prezenterów
jakby wyssano energię.. Całkiem niedawno usłyszałem od kogoś, że program
poranny trzyma poziom - i tak, przypadkowo włączyłem ostatnio RAM w poranek.
Prezenter robił wrażenie jakby miał za chwilę tam zasnąć. Muzyka która jest
tam teraz puszczana, równie dobrze mogłaby lecieć w Radiu Maryja.
Szkoda, że w Polsce wszystko co dobre trzeba ud^upić. Było to naprawdę fajne,
lokalne radio. Do słuchania w domu, w pracy, w samochodzie. Eeeeh, a co wy
sądzicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.171.19.2.crowley.pl 27.05.07, 17:24
      Radio Ram "odkryłam" jakiś rok temu. I całe szczęście, że takie radio się
      znalazło, bo "rąbanki" typu Eska, Aplauz, RMF czy Zet miałam już serdecznie
      dość. Którąkolwiek stacje nie włączyłam - wszędzie to samo. A tu taka perełka:)
      Bossanowy, chillout, smooth jazz - moje ulubione klimaty.
      Myślę, że o to w tym wszystkim chodzi- nie każdemu podoba się to samo, zostawmy
      ludziom wolny wybór i niech każdy słucha tego, co lubi.
      Ja od roku nie słucham żadnego innego radia (no chyba, że wyjadę poza Wrocław,
      wtedy "Trójka", ale ona też już nie ta sama co przed laty)
      • Gość: Rama-ram Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:20
        RAM jest the best!W pelni sie zgadzam!Wszystkie RMF,ZET-y i itd to kicha,w
        kólko to samo,czysta komercja!RAM w róznych porach daje rózna muzyke,ale
        wszystko w dobrym guście i wlaściwych proporcjach!
        • Gość: kleik Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.rozanka.wroc.pl 27.05.07, 18:49
          Super radio jedyne w swoim klimacie,często słucham też ich matczynej PRW 102.3
          tam są reportaże z regionu i muzyka rockowa.
          • Gość: raf Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.07, 19:51
            Kiedyś ich słuchałem i bardzo mi się podobało.
            Jak dla mnie, to za bardzo przekombinowali z muzyką.
            Po tej muzycznej rewolucji słuchałem wszystkiego po trochę, aż przerzuciłem się
            na Roxy FM.
    • Gość: oak Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.07, 20:31
      Nie wiem, jakie radio RAM było kilka lat temu, ale teraz wg mnie jest
      najlepszym radiem spośród dostępnych. Jedynym gdzie puszczają coś innego,a nie
      wiecznie "impressska w radiu eska". A poranne programy- b. zabawne zwłaszcza,
      gdy prowadzący dzwonią do ludzi i ich wkręcają:)
      • Gość: lukki Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:34
        Stacji tej słucham regularnie od 2 lat. Podoba mi się styl muzyczny tej
        rozgłośni, bo celuje w moje upodobania. Jest to jednak stacja, hmm, taka do
        poduchy. Rano,po 7 jak jade do pracy,potrzebuje naprawdę dobrej, żywej muzy.
        Przy RAMówce porannej lekko zasypiam za kierownicą. Fason trzyma Paweł Gołębski,
        który swoimi żartami prowokuje mnie do śmiechu za kółkiem. Wtedy się ożywiam.
        Ale często przełączam na Roxy FM. Tam też nadają poranni "jajcarze". I muzyka
        jakby żywsza.
    • wiedzia Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 27.05.07, 23:27
      Prezenter, który prowadzi poranny program to oczywiście nie jest Paweł Gołębski
      (to pewnie Gołębski Paweł:).
      I oczywiście teraz w Radiu Ram nie można zamawiać piosenek.
      I oczywiście lepiej mieć n-te radio puszczające muzykę do słuchania w domu,
      pracy i samochodzie.
      Eeeh, szkoda słów. Lepiej podkręcę radio.

P.S.Ale w konkursach to rzeczywiście mogłabym choć raz wygrać :).

Pzdr dla RAMonałogowców.
    • Gość: ms Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.07, 23:45
      Muzyka.

Piotr Bartys.

Dave Matthews.

I nie trzeba wiecej dodawac :-)
    • cledomro Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 28.05.07, 00:38
      ram nie jest złe, odróżnia się od pozostałych stacji muzyką zdecydowanie, choć
      ja najbardziej lubię słuchać tej muzyki, jaką sama sobie wybiorę, więc słucham
      gł. tokfmu :).
    • Gość: kde44 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.devs.futuro.pl 28.05.07, 09:00
      Ja tam mam tylko jedną uwagę do Ramu: o co u diabła chodzi z Anną Marią Jopek?
      Nie da się znieść jej jęków, sapania i dyszenia - zupełnie nie pasuje do
      wysokiego standardu muzycznego tego radia a puszczają ją tak namiętnie jak nic
      innego.
    • Gość: ala Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:47
      nie pamietam, jakie bylo pare lat temu, bo wtedy sluchalam trojki, ale od jakiegos czasu w drodze do pracy - RAM lub TokFM (gdy Paweł Gołębski ma kiepski dzien i gada od rzeczy lub chce uslyszec, co sie w kraju dzieje)

> Od rana program poranny 'RAM Rano' który naprawdę budził, prowadzący Monika
      > (nie pamiętam nazwiska) i Paweł Gołębski sprawiali, ze było ciekawie i
      > zabawnie. Przez cały dzień leciała normalna muzyka,

no i to sie nie zmienilo - tylko Moniki nie ma, Pawel jest, muzyka najlepsza
    • piast9 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 28.05.07, 16:54
      notak9 napisał:

> A teraz? Aż szkoda słów... Muzykę którą aktualnie puszczają słuchają chyba
      > ludzie z depresją, bo słuchając jej można się jedynie pociąć!
      Stacji radiowych z "umcy umcy" masz 124246. Możesz swobodnie wybierać.

Mi muzyka RAM akurat bardzo pasuje i jest to chyba jedyne radio z takimi
      klimatami. Sądząc z dużej sprzedaży ostatniej składanki RAM-owej nie jestem
      odosobniony w tej opinii.
    • Gość: zed Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:24
      Kolego notak9 - przełącz po prostu na Eskę lub RMF i będzie jak dawniej -
      sieczka dla gawiedzi. Dla mnie aktualnie RAM jest najciekawszym radiem i do
      tego jeszcze lokalnym.
      z pozdrowieniami
      zed
      • Gość: mj Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.as.kn.pl 28.05.07, 21:59
        Zdecydowanie lepiej było.A sieczki jak w esce nigdy nie było.Był stary i nowy
        dobry rock i okolice,plus dużo informacji z miasta i niezłe konkursy.A teraz,no
        cóż,pewnie komuś sie podoba,ja juz dawno zarzuciłem słuchanie tej stacji,i
        niestety,ale za bardzo nic w to miejsce nie widze.Troche PRwrocław,ale nie do
        końca.
    • robak_wroc Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 28.05.07, 23:42
      podobnie radio bis. nigdys pelna rewelacja, a teraz takie radio upodobnione do
      miliona innych.
    • Gość: człowiek_z_depresj Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: 89.174.104.* 29.05.07, 00:43
      Odnoszę dziwne wrażenie, że kolega notak9 nie słucha radia, o którym mówi.
      Jeśli Gołębski rano "przysypia", to nie wyobrażam sobie, jaką bombą
      energetyczną jest sam notak9??? No taaak.. Posłuchaj najpierw, wejdź na stronę.
      Dowiesz się, kto jest z dawnej ekipy i co teraz robią. Stary RAM był oczywiście
      świetny, ale ten który jest - jest też OK. Zawsze można mieć jakieś uwagi, ale
      ta, że radio "dosięgło dna" ubawiła mnie setnie :))))) Wejdź sobie na ich czat
      i im to powiedz, ciekaw jestem, co Ci odpowie Monika Jaworska, która nadaje
      zaraz po rannym Gołębskim. Tylko popraw styl, bo możesz załapać depresję :)
      • notak9 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 29.05.07, 20:36
        ad 1. jeżeli uważasz, że pan gołębski jest bombą energetyczną to zamiast radia
        ram włącz sobie rano radiostacje (106,9 fm). zobaczysz co to jest bomba
        energetyczna i humor prowadzących.
        ad 2. ciesze sie, ze cie to ubawiło mimo że masz depresję. a z panią moniką
        dyskutować nie będę, bo mam pojęcie że to nie od niej zależy jak wygląda radio w
        którym pracuje, tylko od osób wyżej
        ad 3. tych którzy chcą abym przełączył na eske czy rmf - mówię o radio lokalnym,
        _wrocławskim_ - eska wrocławska jest tylko przez kilka godzin, przewaznie leci
        pasmo ogolnopolskie. a poza tym pracujący tam prezenterzy seplenią - nie żartuje
        ad 4. mam wrażenie, że większość osób wypowiadających się w tym temacie nie
        słuchało radia ram przed 'reformą', a jedynie podniecają się teraźniejszością.
        informuje ich jedynie, że ram nigdy nie wyglądał jak eska.

stary ram był dla ludzi którzy słuchają jakiekolwiek rodzaju muzyki - a nie
        tylko jazzu czy co oni teraz w tym ramie grają!
        • Gość: radiowiec Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na forum GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:02
          ...co związane jest ze słabymi wynikami słuchalności Ramu oraz promocją nowej
          składanki jazzowej firmowanej przez Ram. Skoro Eskę określa się
          mnianem "siecznki", itp, to przypominamy, że Ram tak naprawdę kopiuje
          warszawskie Radio PIN, niezaznajomionym polecamy oryginał, a jak wiadomo
          oryginały są lepsze od podróbek. Kolegom z Ram'u życzymy większej kreatywności
          w promowaniu programów i prezenterów, nie kończących się jedynie na darmowym
          forum GW, oraz lepszych wyników słuchalności...powiedzmy przekraczających błąd
          statystyczny. Trzymamy kciuki. Koledzy z "siekącej" Eski, czyli od lat liderzy
          rynku radiowego we Wrocławiu oraz na Dolny Śląsku.

• Gość: telewizorowiec Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: 89.174.104.* 29.05.07, 23:14
            jesteś w esce na praktykach? Liderze? :))))) sądząc z wypowiedzi koguciej... ech
          • Gość: sk Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: *.prw.pl 31.05.07, 01:11
            Smutny ten wynik słuchalności eskowy niestety, bo dowodzi jak niewielkim
            stopniem inteligencji cech..e sie polska młodzież. Oczywiście stwierdzam to na
            podstawie poziomu eskowych prowadzących drących, sapiących, głosem
            nienaturalnie modelujących, informacje z gazet i PRW spisujących. Czy nadal
            wiadomości robią niedouczeni praktykanci?
            • Gość: es.ka.ka. Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.07, 10:47
              Gość portalu: sk napisał(a):

> Smutny ten wynik słuchalności eskowy niestety, bo dowodzi jak niewielkim
              > stopniem inteligencji cech..e sie polska młodzież. Oczywiście stwierdzam to
              na
              > podstawie poziomu eskowych prowadzących drących, sapiących, głosem
              > nienaturalnie modelujących, informacje z gazet i PRW spisujących. Czy nadal
              > wiadomości robią niedouczeni praktykanci?

o sfrustrowany pan z prw się odezwał. niedouczeni powiadasz... czy to nie jedna
              z lepszych reporterek od was jest teraz u nas? ciekawe dlaczego... czyżby nie
              została doceniona? nie dziwi
              i nie pisz nic o nienaturalnie modelujących głosem, tylko posłuchaj waszych
              prezenterów, np.tego, który u prw ma programy muzyczne codziennie przed 16. pół
              biedy ten sztucznie ustawiony głos, ale to co mówi, mamy z niego niezłą
              polewę,niech się nauczy wymawiać nazwy zespołów, drugiego takiego nie ma w
              całym wro. i to nie komplement:DDD
              i wtedy dopiero się wypowiadaj o poziomie eskowych prowadzących
              • Gość: xs Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 10:54
                Eskowi prowadzacy? Nie trzeba słuchac, wystarczy przeczytać te dwa posty na
                forum. Żenujące.
              • vika32 Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for 01.06.07, 11:46
                poziom tej dyskusji jest straszny, co z tego ze eska ma lepsze wyniki
                sluchalnosci, skoro słuchac sie tego nie da, osobiscie nie znam nikogo, kto by
                sie przyznal, ze słucha eski (troche jak z pisem - nikt na nich nie glosowal, a
                wygrali:))); poza tym akurat wiem, jak robione sa badania sluchalnosci i eska,
                jako chyba najdluzej nadajaca tu pod ta sama nazwa stacja komercyjna ma
                przewage, bo ludzie nawet jesli nie sluchaja, to pamietaja nazwe i podaja ja
                ankieterowi; prezenterzy eski, to stare pryki udajace mlodziakow - to zenujace;
                nie twierdze, ze Ram ma najlepszych prowadzacych, ale ramowcy przynajmniej nie
                udają kogos, kim nie sa;
                i jeszcze odnosnie wiadomosci - zgadzam sie, ze nalepsze serwisy ma radio
                wroclaw i ram, maja dobrych reporterów, a to ze dziennikarze zmieniaja
                redkacje, to zadna nowosc...
                • Gość: ankieter Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:09
                  ;-)))))))), kimkolwiek jesteś...jesteś geniuszem! Myślę, że twoja teoria na
                  temat wyników badań jest rewolucyjna, a spece od marketingu powinni napisac
                  nowe podręczniki. Parafrazując... idziesz do sklepu, kupujesz papierosy X,
                  wychodzisz ze sklepu, spotykasz ankieterkę, która pyta: jakie papierosy pan
                  kupił, a ty odpowiadasz, że papierosy Y, bo...kilka lat temu wszyscy kupowali
                  Y!!! Wprost genialne!!! A poważnie. Badania słuchalności, to wnikliwe badania,
                  jdeno trwa około 15 minut i nie ma mowy by respondent udzielił fałszywej
                  odpowiedzi, bo to wyjdzie po 5 pytaniu.
                  • Gość: hela Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: 89.174.105.* 01.06.07, 23:21
                    teoria-teorią :) ale badał Cię tak kiedyś ktoś? Bo mnie tak - znudzona
                    odpowiadalam cokolwiek i łgałam jak z nut, już po pierwszych pytaniach
                    zorientowałam się, że są to np. badania dotyczące doboru muzyki w wawie, albo
                    czegoś tam dla złotych kolorów. Sorry Winnetou. I najfajniesze w tym wszystkim
                    jest to, że kiedy odpowiedziałam ankieterce, ze słucham tylko jednej stacji i
                    wszystkie wypowiedzi do niej odnosiłam - ta i tak musiała przejść ze mną całą
                    procedurę ankiety. Czyli - co może powiedzieć o hitach dla wawy czy eski - ktoś
                    kto słucha tylko ramu i kogo nie interesuje ani Bajm ani Denzel?? Wiarygodne
                    badania? To ja poproszę skierowanie do innego specjalisty... :))
                    • Gość: ankieter Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:50
                      ;-))))) no bo brałaś udział w badaniu muzycznym!!! A nie słuchalnościowym!!!
                      Popatrz na mój nick! Sam przeprowadzam te ankiety ;-)))))
                      • vika32 Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for 25.06.07, 19:44
                        Gość portalu: ankieter napisał(a):

> ;-))))) no bo brałaś udział w badaniu muzycznym!!! A nie słuchalnościowym!!!
                        > Popatrz na mój nick! Sam przeprowadzam te ankiety ;-)))))

skoro je przeprowadzsz, to wiesz, ze są obarczone dużym błędem wynikającym
                        własnie z zawodnosci pamięci ludzkiej - sam przyznaje sie do tego instytut,
                        który te badania robi:))
                  • vika32 Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for 25.06.07, 19:43
                    tiaa
              • tulka7 Re: Eska gratuluje Ramowi akcji reklamowej na for 12.06.07, 12:07
                Pogratulować trafności argumentu. Tylko ze medal ma dwie strony. Ja znam bardzo
                wiele nazwisk osób, które przeszły z eski do ramu, lub prw. Marcin Haladyn, Ala
                Mikłaszewicz, Małgosia Majeran-Kokot, Paweł Majcher, Sylwia Jurgiel... Mam
                wyliczać dalej? Czyżby byli niedocenieni?
                I pragnę jeszcze dodać, że nie lubię radia RAM. Wolę prw.
        • Gość: człowek_zadowolony Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: 89.174.104.* 29.05.07, 23:09
          Notaku - luuuz, bo załapiesz doła :) Jeżeli słuchasz radiostacji - słuchaj jej
          sobie na zdrowie. Mi nic do tego - ja wolę Gołębskiego :) i Monikę w dowolnym
          sosie muzxycznym. Mamy wybór. Co mam Ci pisac, że nie chwytasz dowcipów Pawła?
          A skoro Cie cieszy humor młodzieży z radiostacji, toś pewnie młody? Napisalem o
          sobie "człowiek z depresją" zebyś się ucieszył, ze masz rację, że tylko tacy
          słuchają teraz RAMu. Nie chwyciłeś żartu, więc już sie nie dziwię, że tak Cie
          nudzi ten cały RAM :)))) pozdro
          • notak9 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 30.05.07, 14:21
            widzisz, nie założyłem tego tematu aby pojeździć że ram jest do dupy tylko po
            to, żeby przypomnieć takim jak ty jaki ram był kiedyś. a we wrocławiu nie ma
            porządnej lokalnej stacji radiowej (a taką _był_ ram kilka lat temu)
            jeżeli coś było dobre to dlaczego to psuć? ci odpowiedzialni za te zmiany mogli
            założyć sobie nową stacje radiową "wykształciuch fm" ;))))) z taką muzyką jaką
            aktualnie puszcza ram.
            polska to nie usa, gdzie w każdym mieście jest 50 stacji i każda serwuje
            określony rodzaj muzyczny.
    • hummer Fakt Che Guevary już dawno nie słyszałem 30.05.07, 14:32
      notak9 napisał:

A jeszcze poł roku temu często puszczano. Faktycznie schodzi na psy.
    • Gość: krisss Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.elektrosat.pl 31.05.07, 21:53
      A ja pamiętam. I wiem o czym pisał kolega który rozpoczął dyskusję.
      Radio ram pamiętam jeszcze za czasów kiedy nazywało się "programem miejskim
      radia wrocław", potem radioaktywne miasto, teraz radio ram.
      I szczerze? Chyba jednak większość z was nie ma porównania ze stacją sprzed
      kilku lat. Nie była to sieczka w stylu radia eska i aplauz - można było
      usłyszeć zarówno smooth jazz, bossa nova ale też i dobry rock (U2, Massive
      Attack - chyba jedyna stacja w której można było usłyszeć kawałki tego zespołu
      ale i AM Jopek, US3, Radiohead...). Była większa różnorodność. Teraz też jest
      ok, ale mam wrażenie że zbyt nastawili się na muzykę na jedno kopyto.
      Jeszcze tak niedawno program poranny prowadziło dwóch facetów - Paweł Gołębski
      i jeszcze jeden, chyba już nie pracuje. I to był humor. Można było boki zrywać.
      Wtedy narodził się pomysł "Zimnego łokcia", o telefonach w sprawie Talibów we
      Wrocławiu nie wspomnę. Kto jeszcze pamięta bicie rekordów Guinnessa - np dzien
      kiedy od rana do świtu leciała jedna piosenka "Ale to już było, i nie wróci
      więcej...". No i te niekończące się żarty z poczynań naszej władzy. Teraz Paweł
      Gołębski trochę nudzi, ale cóż. I tak są lepsi od Eski czy innych sieczek.
      Acha - słowa uznania dla Piotra Barcisia - jego wieczorne audycje się nie
      zmieniły. Nadal można usłyszeć dobrą muzykę, opowieści z koncertów. No i tworzy
      niesamowitą atmosferę. Bardzo lubię spędzać wieczory przy radio gdy Piotr
      Barciś przy mikrofonie... Dziękuję Panie Piotrze.
      A tak przy okazji - radio się zestandaryzowało, niestety jak wszystko wokoł.
      Ale taka jest kolej losu. Mają pewnie większą ilośc słuchaczy niż wcześniej a
      to od razu jest związane z kasą. Życie.
      • piast9 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 01.06.07, 12:17
        Tu się zgadzam. Program miejski był ok, jednak potem zmieniając się na RAM
        popsuło się strasznie i była sieczka. Teraz odzyskało klimat.

BTW. Bartyś. Piotr Bartyś. ;)
        • d.d.k Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 02.06.07, 02:07
          Program Miejski był swego czasu dla mnie the best - z Wojciechem Lorencem (to
          była pobudka!), Rafałem Motriukiem (lista TOP 40)i Piotrem Bartysiem
          (niezapomniane muzyczne wieczory, z utworami nie do usłyszenia gdzie indziej) na
          czele. No i te konkursy... Teraz, no cóż, najczęściej ustawiam na Roxy FM,
          względnie PRW.
    • Gość: krissss Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.elektrosat.pl 01.06.07, 23:27
      Oczywiście zwracam honor. Przepraszam, musiałem mieć chwilowe zaćmienie:-)).
      Oczywiście Piotr Bartyś. Przepraszam:-))
      • Gość: Teodor Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 00:21
        Tez slucham i lubie.Jedno mnie drazni, w czasie wiadomosci lamiacym glosem
        facecik albo omdlewajaca kobita mowi mi ,ze slucham wiadomosci, przepraszam ,
        czy ja jestem taka sierota co to nie wie, ze to wiadomosci. Wiem, wiem, tak
        jest wszedzie, ale kto powiedzial, ze to jest dobre i logiczne. A na koniec ten
        sam facecik , juz zupelnie zemdlony mowi - s p o r t w R a d i u RAM i wtedy
        nie wiem czy isc spac czy wstawac.
        Poza tym ich wiadomosci o tym co wlasnie sie dzieje w miescie szalenie ulatwiaja
        zycie.
        Muzyka ,chwala im za to, inna, przeciez spoleczenstwo sklada sie nie tylko z
        mlodych i wlasnie tego radia moga sluchac starsi zmeczeni innymi stacjami.
        • Gość: ramrulez jade na Dave M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lutn.cable.ntl.com 02.06.07, 12:25
          najlepsze radio w miescie choc ostatnio zlapalem jakies studencki, luz, albo
          jakos tak
          ha
          jade na Dave'a M

Ram-rulez
    • Gość: marta w Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.07, 00:03
      Ja doskonale pamiętam zarówno Program Miejski Radia W-w, jak i Radio Aktywne
      Miasto i myślę, drogi "notaku9", że trochę mylisz pojęcia.
      Owszem, RAM w poprzednim kształcie brzmiał inaczej, ale to było przed tzw.
      sformatowaniem, czyli zmienieniem formuły muzycznej stacji. Są dalej konkursy,
      jest humor, są piosenki na życzenie(soboty), są reportaże(niedziele), ale, wraz
      ze zmianą muzyki na chill out, smooth jazz, soul..., zmieniła się grupa
      docelowa RAM-u i wszystko siłą rzeczy brzmi trochę inaczej. Np. lista przebojów
      w poprzednim kształcie nie miałaby teraz w RAM-ie racji bytu, chyba że byłaby
      to lista z nowymi piosenkami, które są obecnie w rotacji radia. Porównywanie
      starego i nowego RAM-u nie ma większego sensu. Teraz to trochę inna stacja,
      choć wieczorne autorskie pasma prezenterskie zostały i mają się dobrze. Część
      starej ekipy też wciąż pracuje, ale to chyba naturalne, szczególnie w mediach,
      że ludzie po jakimś czasie zmieniają z różnych powodów miejsca pracy.

Do panów z Eski: Jeśli chodzi o słuchalność RAM-u to wiem z dobrych źródeł, że
      od czasu zmiany muzyki, zwiększyła się znacznie, szczególnie w gronie "młodych,
      wykształconych i/czy dobrze zarabiających". A pomijając już tych "dobrze
      zarabiających":), naprawdę nie wydaje mi się, zeby inteligentny człowiek
      zdzierżył na dłuższą metę wydzierających się, używających pseudo - slangu,
      silących się na bycie "cool" i i w co 2. wejściu powtarzających, jakiego
      zajefajnego radia słuchamy i ile hitów usłyszymy w następnej godzinie,
      prezenterów.
      A jeśli chodzi o powielanie PIN-u też śmiem sie nie zgodzić.Po 1. RAM gra nieco
      wolniej i trochę bardziej rockowo ( no bo U2, johna Martyna czy Dave'a
      Matthewsa można w RAM-ie usłyszeć o każdej porze,a w PIN-ie raczej tylko w
      audycjach autorskich). A to, że obie stacje grają podobną muzę i PIN był
      pierwszy, nie znaczy od razu, że to zgapianie. Poza pododną muzyką te stacje
      się od siebie różnią. To tak, jakbyś napisał, że Antyradio zerżnęło z Roxy czy
      na odwrót, skoro obie stacje grają szeroko rozumianego rocka. Idąc tym tropem,
      można też powiedzieć, że RMF MAXX zgapia z Eski, itd itp. Poza tym czyżby PIN
      miał monopol na radiowe granie chill-outowej muzy w naszym pięknym kraju?

pozdrawiam serdecznie
      marta

PS. I od razu mówię, że w RAM-ie nie pracuję.:)

• Gość: ankieter Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 01:26
        Droga Marto.

Matematyka boli do bólu, skoro mówisz o badaniach...proszę bardzo. Podaję
        ostatnie wyniki słuchalności, by nikt nie mówił, że manipuluję, podaję
        procentowy udział włączających radio w wieku od 15 lat w górę we Wrocławiu,
        PODKREŚLAM ŻE ESKA I, JAK SAMA MÓWISZ, RAM ADRESUJĄ SWÓJ PROGRAM DO MŁODYCH,
        ESKA DO MAX 30 LATKÓW, RAM DO MAX 40LATKÓW, ale tej statystyki nie podaję
        bo...RAMU tam prawie nie ma, więc nie chcę dobijać wszystkich fanatyków tej
        stacji ), a zatem:

1- ESKA 19,33 %
        2- RMF 14,32 %
        3- ZET 13,51 %
        4- TRÓJKA 11,55 %
        5- JEDYNKA 9,9 %
        6- KOLOR 8,8 %
        7- TOK 7,7
        8- RADIOSTACJA 5,4
        9- APLAUZ 5,5
        10- ROXY 4,3
        11- WAWA 3,3
        12- RMF CLASSIC 3,4
        13- !!!RAM 2,8
        14- PR WROCŁAW 2,7
        15- MARYJA 2,6
        16- DWÓJKA 1,3
        17- RODZINA 1,0
        18- MRFM 1,0
        19- BIS 0,9
        20- RMF MAXXX 0,4

RESZTA PO 0 PROCENT

Są to ogólniedostępne dane według instytutu badawczego uznawane przez wszystkie
        stacje radiowe w Polsce. Z którego wynika, że mieszkańcy Wrocławia najbardziej
        lubią słuchać ESKI i jak piszesz "wydzierających się, używających pseudo -
        slangu, silących się na bycie "cool" i w co 2. wejściu powtarzających, jakiego
        zajefajnego radia słuchamy i ile hitów usłyszymy w następnej godzinie,
        prezenterów" właśnie z Radia ESKA.

Pozdrawiam serdecznie ;-)))))))))

• Gość: michał Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.prw.pl 03.06.07, 03:05
          Szczególnie fajnie wygląda ten zestawik słuchalnościowy jesli czytajacy zwrócą
          uwagę na fakt, że w czołówce są stacje ogólnopolskie ( także eska, która była
          mierzona w całym kraju).
          RAM na 13-e jako stacja loklane i tylko radiowa bije Was panowie z Eski na
          głowę!!!!! A co do najlepszych reportwerów to ta Pani która odeszła z RAMu,
          powiedziała że była najlepsza? Czy sami to wydedukowaliście? Fakt - w Esce
          pewnie jest najlepsza. Jednak w RAMie najlepsi zostali bo to po prostu słychać.
          Ściskam cieplutko robaczki - jak mówicie do swoich słuchaczy. Ech, dobrze ze
          nim nie jestem....
          • Gość: ankieter Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 11:44
            ...proponuję byś przeczytał wyniki jeszcze raz, to są wyniki dotyczące tylko
            WROCŁAWIA, nie całej Polski! W skrócie - Eska bije na głowę zarówno stacje
            ogólnopolskie jak i RAM. Przepraszam, że gaszę twą euforię.

Ścisk.
          • lirenne Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 03.06.07, 14:07
            Gość portalu: michał napisał(a):

> Szczególnie fajnie wygląda ten zestawik słuchalnościowy jesli czytajacy
            zwrócą
            > uwagę na fakt, że w czołówce są stacje ogólnopolskie ( także eska, która była
            > mierzona w całym kraju).
            > RAM na 13-e jako stacja loklane i tylko radiowa bije Was panowie z Eski na
            > głowę!!!!!

Wiesz doskonale, ze to jest badanie z Wrocławia, to po piszesz takie bzdury,
            żeby zakrzyczeć?

A co do najlepszych reportwerów to ta Pani która odeszła z RAMu,
            > powiedziała że była najlepsza?

Bardzo nie fair i nieładne zagranie wobec byłej koleżanki, która akurat jest
            skromną, pracowitą dziewczyną i nie musiała nikomu mówić, że jest dobra. My o
            tym doskonale wiemy i nikt nie musi nas przekonywać.
        • Gość: marta w Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.07, 11:22
          Czy ja w którymś miejscu napisałam, że RAM ma we Wrocławiu większą słuchalność
          od Eski?? Czytam Press i wiem, że Eska jest na 1. miejscu, ale to tylko źle
          świadczy o tej większości, która pewnie z zapartym tchem słucha też Kate Ryan i
          Ich Troje. A chyba nikt nie zaprzeczy, że ci "artyści" to popelina, choć
          słuchają ich miliony. Bo gdyby zrobić te same badania w grupie "30 +/osoby z
          wyższym wykształceniem" wyniki słuchalności RAM-u będą o wiele lepsze.
          Wyraziłam się się zbyt ogólnie, pisząc o tych "młodych, wykształconych" - nie o
          wszystkich mi, rzecz jasna, chodziło. RAM to stacja niszowa. No ale nie wszyscy
          lubią homary, większość zadowoli sie zapiekanką z podrzędnej budki. :):) Nie
          mnie tych ludzi oceniać.
          • Gość: ankieter Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 12:04
            O gustach się nie dyskutuje. Jednych kręcą rybki, innych znaczki pocztowe.
            Koniec tematu. Natomiast wyniki w postaci cyfr to już co innego. Tu dyskutować
            można, bo są wymierne wskaźniki, które w tym przypadku nie wypadają na korzyść
            RAMU.

Po drugie. Twoje założenie, że gdyby "zrobić te same badania w grupie "30
            +/osoby z wyższym wykształceniem" wyniki słuchalności RAM-u będą o wiele
            lepsze", oznacza, że gdyby zbadać mieszkańców Wrocławia zamieszkujących w
            starych kamienicach, mających powyżej 55 lat i posiadających czarno biały
            telewizor okazałoby się, że liderem jest Radio Maryja!!!

Filtr, o którym mówisz w przypadku Ramu, czyli "najlepiej zarabiających"
            oznacza, że Esce, która adresuje program do max 30 latków wyłączasz uczniów i
            studentów, bo ci nie zarabiają najlepiej! To tak samo jakby goście z Eski
            powiedzieli, że zbadajmy RAM z filtrem "najlepiej zarabiający" ale wyłączmy z
            badania wszystkich menagerów, dyrektorów i kierowników ;-)))).

Nie manipulujmy wynikami, bo każda stacja może do badań wprowadzić takie filtry
            dzięki, którym wykaże swą wyższość nad innymi. A gdyby Eska stworzyła swoje
            filtry, w swoje grupie celowej, to wszyscy krzykneliby OSZUŚCI!!! Więc
            proponuję rozpatrywać ten temat poprzez najbardziej wierygodne badanie czyli
            wszystkich mieszkańców Wrocławia, bez ograniczeń wieku, zarobków,
            wykształcenia...po prostu wszystkich i te wyniki właśnie możesz sprawdzić sobie
            wyżej.

Serdecznie pozdrawiam.
            • Gość: maniak Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.icpnet.pl 03.06.07, 12:18
              radio ram

gramy dalej !!!
              s2.gladiatus.pl/game/c.php?uid=19286
            • Gość: nieobiektywna ankieter ! zaloz sobie nowy watek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 12:32
              nie manipulujmy wynikami bo i tak ma wyjsc obiektywnie na twoja eske...
              po co sie tu tak pieklisz w dlugasnych postach na temat eski kiedy jest to watek
              poswiecony radiu ram. zaloz nowy watek, napisz tam jak eska wypada w badaniach,
              co mowia liczby i jakie sa fakty. najedz sie ta swoja pisanina i idz odpocznij a
              nie nam tu zawracasz glowe zmieniajac temat watku i trzeba z toba polemizowac.
              • Gość: ankieter Re: ankieter ! zaloz sobie nowy watek!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 12:47
                upsss, zabolało widzę ;-))))). Cóż za odpowiedź i wyważona argumentacja ;-))))
                i ile konkretów i faktów ;-)))).

Droga koleżanko.

Nie zabrałbym głosu w tej dyskusji gdyby nie gloryfikowano tutaj Ramu podając
                nieprawdziwe dane i dyskredytując przy okazji inne stacje. To nie fair.

A do kolegów z Ramu mam prośbę, wysilcie się trochę, popracujcie nad programem
                i zróbcie wreszcie coś fajnego, co podniesie wasze wyniki, a nie róbcie wytanki
                w postaci akcji PRowskiej za free na forum GW, w której to oczernianiacie
                swoich rynkowych konkurentów. To nie kulturalnie z waszej strony.

Kłaniam się.
                • Gość: nieobiektywna ankietrku chill out (in black) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:33
                  nie wiem do kogo piszesz uzywajac stwierdzenia 'koledzy z ramu'. tu sa chyba
                  tylko sami sluchacze. ty bardziej brzmisz jak z eski niz jak my z ramu...

nic nikogo nie zabolalo. raczej zmeczyles mnie nieco. konrety i fakty, tobie ich
                  nie brakuje...mialy byc konkrety o radiu ram kiedys i teraz a ty nas tu
                  zameczasz konkretami/danymi/faktami o ramie teraz i innych stacjach teraz. po co
                  to komu? myslalam, ze sobie poczytam jak zmienili sie prowadzacy co bylo lepiej
                  a co jest gorzej. to niestety musiales wlaczyc sie do dyskusji i zaserwowac na
                  wyniki swojej pracy. czy nikt sie nimi nie interesuje skoro musisz nam je tu
                  przedstawac?

no wiec my ramowcy jestesmy zboczeni i bedziemy sobie ram gloryfikowac w stopniu
                  nas zadawalajacym. jak chcesz sobie pogloryfikowac radia majace wieksza
                  sluchalnosc to sobie zaloz watek i sobie gloryfikuj i analizuj.
                  az zaluje ze w ogloe napisalam i sama z toba polemizuje zachecajac cie do
                  dyskusji. zaraz znow cos FAKTycznie KONKRETnego odpiszesz, zeby sobie ulzyc
                  przeciw tej jawnej niesprawiedliwej, nieprawdziwej gloryfikacji jednego radia
                  nad drugim...
                  enjoy
                  • Gość: ankieter Re: ankietrku chill out (in black) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:13
                    ;-)))) analiza wiersza i podmiotu lirycznego mnie nie interesuje, a w takich
                    kategoriach odbieram twój tekst ;-)))), mnie interesują wymierne informacje, a
                    nie "widzimisię" i "wydajemisię".

A puenta? No cóż...pewnie się powtórzę...akcja PRowska Ramu na forum trwa! A
                    skoro argumetów zaczyna brakować sięgamy po ostanią broń: emocje i
                    surrealizm ;-))))

Życzę szybkiego porotu do realiów.
              • Gość: szosta klepka Re: ankieter ! zaloz sobie nowy watek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 12:51
                witam!slucham wlasnie ram i czuje sie blogo,kazdy slucha muzyki na jaka
                zasluguje.Gorace pozdrowienia dla wszystkich ,a szczegolnie dla eskołomów!
                Całuski!!!!!
                • Gość: marta w Re: ankieter ! zaloz sobie nowy watek!!! IP: *.kalisz.mm.pl 03.06.07, 13:08
                  Ankieterze, powtarzam, że nie pracuję w RAM-ie, nikt też nie zmusza mnie do
                  robienia tej stacji PR-u na forum GW.:)Czy tak trudno zrozumieć, że RAM ma
                  słuchaczy, którzy mają ochotę wypowiadać się z własnej, nieprzymuszonej woli ??

A sprawa badań to rzeczywiscie osobny temat. Zresztą , przecież napisałam, że
                  dobrze znam wyniki słuchalności - Eska na 1.miejscu. No i co z tego?? Jak sam
                  napisałeś - o gustach się nie dyskutuje.:)
        • notak9 Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? 03.06.07, 12:59
          eska ma ta przewage, ze gra muzyke dla kazdego i jest zarazem radiem lokalnym (w
          pewnym sensie przynajmniej)
          no ale to ze sluchalnosc ramu porownywalna jest do stacji ojca rydzyka mnie
          zaskoczylo :)
          i po co było dobijać takie dobre radio? no po co?
          • Gość: ankieter Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:21
            Już to wyjaśniłem..., nie fair jest używać kłamstw, nie fair jest obrzucać
            epitetami typu: sieczka, dyskomłoty i inne , w stosunku do lidera rynku
            radiowego. Rozumiem, że filozofia "bić mistrza" jest Wam bliska, ale jednak
            niech obowiązują jakieś europejskie standardy, a nie chamstwo, kiedy
            rzeczywistość jest taka, jak pokazują wyniki. Z KTÓRYCH WYNIKA, ŻE WIĘKSZOŚĆ
            MIESZKAŃCÓW WROCŁAWIA BARDZIEJ LUBI ESKĘ NIŻ RAM, MIMO ŻE NIE PISZĄ O TYM NA
            TYM FORUM.

Nie twierdzę, że program Eski jest super, a Ramu nie. Każdy MA I SŁUCHA takiego
            radia jakie go kręci. To rzecz gustu i o tym nie dyskutuję. Ale warto zauważyć
            i oddać Eskowiczom honor, bo to co robią... robią dobrze i skutecznie jak widać
            w wynikach.

Ścisk
            • Gość: znudzona nuuudzisz juz kochany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:39
              to niech zaloza watek i sobie o esce pisza!!! co sie tak ekscytujesz?
              i co ty z tymi normami europejskimi? moze jeszcze jakies ISO na tym forum
              wprowadzmiy.
              ktos napisal, ze eska to sieczka. chyba ma prawo wyrazic swoja opinie? co ci do
              tego? nie mozna nic na eske napisac bo jest liderem na rynku?
              to o kaczynskim, ze jest karzelek tez nie mozna nic napisac bo jest
              premierem/prezydentem???
              nic juz nie mozna? tylko czytac dane... moze je umiesc na liscie lektur
              giertycha, sa rownie ciekawe
              • Gość: ankieter Re: nuuudzisz juz kochany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:49
                No i się zaczęło... Wyzwiska i dysputa na poziomie budki z piwem, to nie są te
                standardy o które mi chodziło ;-)))

Drogi forumowiczu.

Ja nikomu niczego nie zbaraniam i o to samo proszę Ciebie. A jeżeli moim
                zadaniem jest po raz kolejny tłumaczenie, że białe jest białe, a czarne czarne
                to mam wrażenie, że ktoś z naszej dwójki nie może o sobie
                mówić "inteligentny" ;-))))

Proponuję byś powrócił do początku wątka i jeszcze raz przeczytał, o co w nim
                chodzi, może pewne argumenty wtedy do Ciebie dotrą, bo nie będę ich znów
                powtarzał.

Szacunek
                • Gość: nieobiektywna Re: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:57
                  zaczelo sie, zaczales.. whatever

oceniles juz moja inteligencje wedlug swoich standardow. nie wiem jak jest pod
                  budka z piwem, ale widze, ze ty wiesz.

indeed dyskusja nie ma sensu. ty masz racje i klase, i argumenty na poziomie. i
                  ala ma kota.
                  przepraszam ze skalalam twe swiete wypowiedzi moim marnym poziomem.
                  moja kulpa, twoja racja

wycofuje sie z podwinietym ogonem. i ide posluchac mojego beznadziejnego radia,
                  bedacego na 13 miejscu pod wzgledem sluchalnosci. moze jest jakas budka z piwem,
                  gdzie ta tandete puszczaja? pojde zejsc na psy.

i powazanie

i juz nie odpisuj mi prosze, bo jeszcze nie zrozumiem...

pelnij misje wyjasniania ludziom roznic miedzy kolorami i niech ci inni nie
                  przeszkadzaja.

i szacunek.
          • Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:30
            proszę nie obrażaj ludzi pisząc iż eska gra muzyke dla wszystkich. jest to
            poniekad pornografia muzyczna nie wnosząca nic oprócz bólu głowy. Jestem pewien
            że słuchajacy eski nie mają pojęcia kto to był James Brown ,czy fenomenalny
            George Clinton. Proponuję na początek Atomic Dog G.Clintona. Dobra muzyka nigdy
            nie jest zła! Jeszcze jedno ,posłuchaj choć przez godzinkę np.radia BIS 107.5FM
            • Gość: trance Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:56
              Taka jak ty zapewne nie kumasz Tiesto, Fatboy Slima, Andre Tannenberga i
              klasyki, np. Kraftwerka i się możemy teraz licytować. Każda muza ma swoje ikony
              i wzorce. Jedni nie kumają twego Clintona, a inni nie kumają Tiesto i co z
              tego??? Właśnie dzięki temu świat jest tak różny i przez to tak ciekawy!!!
              • Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:34
                I niech tak zostanie.Drobna uwaga ,wszystko zaczęło się od żywej nie
                mechanicznej muzyki.
                • Gość: miko Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:33
                  Dobre! Stary! Ale to, że kiedyś wynaleziono ogień wcale nie znaczy, że do dziś
                  mamy palić ogniska w domach, ewentulnie jęździć konno bo tak robili nasi
                  przodkowie. Co za idiotyczne stwierdzenie tu sprzedajesz!
                  • Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:54
                    To drogi kolego nie stwierdzenie to fakt.
                    • Gość: miko Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:05
                      No to nieźle ograniczony jesteś, a słowa rozwój lub progres, są dla ciebie
                      zagadką!

;-)))))))))))))))))))))))
              • Gość: Kaczanov Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:46
                tiesto i clinton...fajnie, ale nie umieszczaj ich w jednym zdaniu bo to
                profanacja tego drugiego.

Radio RAM daje radę, zawsze jak nie mam cd pod ręką w aucie to leci ta stacja.
                Dużo trip-hopu, ciężko wyrazić osłupienie jakiego doznałem słysząc tam
                brystolski trip-hop w wykonaniu Portishead, Tricky'ego albo perełki w stylu DJ
                Krush, Skalpel, Cinematic Orchestra. Rzaadko się zdarza, żeby komercyjna stacja
                puszczała muzykę z duszą w czasach, gdy popkulturą rządzi banda wyżelowanych
                cieci od marketingu i jedynym kryterium "wartości" muzyki jest to, do ilu
                słuchaczy trafi. Wielka piona dla Radia RAM.
                • Gość: trance Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:29
                  A czemu nie można umieścić Tiesto obok Clintona? Bo co? Obaj sa prekursorami w
                  swoich gatunkach!!! Ale skoro checsz to postawmy Clintona obok Mozarta! I co?
                  Idąc twoim tropem jakiś tam Clinton is nobody! Poza tym wyajm mi różnicę między
                  Tisto a Skalpelem ;-), który to nie komponuje muzyki a jedynie wykrawa ją z
                  płyt inych i składa po swojemu!

Moim zdaniem...nie można ścigać się w muzie i sztuce, bo to tak jakby w jednym
                  wyścigu na 100 metrów startowali, np. Kubica w bolidzie i Małysz na nartach.
                  Bez sensu.

I sprostowanie - Ram nie jest stacją komercyjną tylo państwową! Żyją z
                  abonamentu.

A cieciom zostawcie żelu ;-))))))))
                  • Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:52
                    Tiesto jest mistrzem w swoim fachu,ale wracając do stacji radiowych, eska
                    prezentuje poziom dobry dla ludzi ograniczonych muzycznie,którzy nie
                    rozróżniają Mozarta od Grupy Mo Carta.Moim stylem muzycznym jest nie tyko
                    funky,którego niestety jest jak na lekarstwo w eterze,ale również każdy rodzaj
                    muzyki mający duszę rock&and rolla. Nie znaczy to że nie lubię mechanicznych
                    rytmów np.Ministry of Sound, Studio 54 itp. Dobra muzyka nigdy nie jest zła!!
                    Polecam polską młodzież Cała Góra Barwinków,Dubska,Indios Bravos, jak ktoś lubi
                    alternatywę do eskowych "gwiazdorów".
                    • Gość: tymek Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:11
                      No i co z tego jaką muzę lubisz, a ja lubię inną, a jeszcze inna lubią
                      słuchacze w Esce, i inną słuchacze Ramu. Olewam jakąś tam Górę Barwinków czy
                      maksymalnie nudny i wtórny Indios Bravos. A za tekst, że ktoś prezentuje
                      ograniczoną muzę można cię śmiało nazwać pisowskim dyktatorkiem! Bo niby skąd
                      ty wiesz co jest lepszę i kto to niby nie jest ograniczony bo gra to co ci
                      opowiada. Walnij się w łeb ;-))))
                      • Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:21
                        Każdy słucha muzyki na jaką zasługuje.Jeżeli ktoś ogranicza się do słuchania
                        jednego rodzaju muzyki jest tym samym ograniczony muzycznie.
                        • Gość: trance Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:29
                          No wreszcie coś zrozumiałeś! I tego się trzymaj na przyszłość! Gratuluję
                          otrzeźwienia.

• Gość: szósta klepka Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:30
                          Przepraszam niestety musze opuścić zacne towarzystwo,pozdrawiam.Jeśli ktoś
                          poczuł się obrażony proszę o wybaczenie.Obfitującego w nowe wyzwania
                          tygodnia ,życze. Marek rocznik 75, wychowany na Liście Przebojow Trójki.
                  • Gość: VIKA Re: Kto pamięta dawne Radio RAM??? IP: *.prw.pl 25.06.07, 19:40
                    a to nie do konca prawda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka