g625 17.06.07, 18:21 a wypowiadali sie mieszkancy zupelnie innych dzielnic pewnie ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malutka Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.chello.pl 17.06.07, 18:26 ja mieszkam na śródmieściu-ołbinie.nigdzie nie czuję się tak bezpieczna.bywałam na różnych osiedlach np.brochów,kozanów czy nadodrze ale śródmieście rządzi:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi_sans_elle Bezradność policji widać gołym okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:39 Oto do czego doprowadza bezczynność policjantów: www.oprawca.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re:To mity nie ankieta! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.07, 20:45 To co pisze w tym artykule można wsadzić między bajki.Kozanów bezpieczny,a "Trójkąt Bermudzki" i Ołbin już nie? Widać że ludzie mają wyrobioną błędną opinie od lat,błędną bo co było a "nie jest nie pisze się w rejestr".Nikt mi nie powie że te stare dzielnice są tak samo złe jak kiedyś a Kozanów czy tem podobna dzielnica są wspaniałe i mieszkają tu same swiętoszki.Przeciwnie!,roi się tu od "blokersów" od których można w łeb dostać,złodzieji.Są i szumowiny jak gdzie indziej jak i inny element. Mieszkam w tym co niesłusznie jeszcze ale naszczęście coraz rzadziej nazywa się "Trójkątem Bermudzkim" konkretnie na ul.Traugutta od urodzenia{36 lat} i muszę przekazać niedowiarkom że zaszły i zachodzą tu wielkie zmiany nadal co do obyczjowości tutejszych mieszkańców.Sam nigdy niczego złego tu nie zaznałem,nigdy nie bałem chodzić się tu po ulicach,nigdy nie zadawałem się z tzw.elementem a jest go tu coraz mniej.Dzielnica ta zyskuje coraz bardziej i na urodzie i na mieszkańcach.Powstało maśe ładnych "plomb",remontuje się fasady i zmienia się tu nadal.Dokucza tu tylko chałas samochodów i ewentualnie brak kultury niektórych mieszkańców którzy nadal brudzą i wiele niszczą ale tak na Boga jest wszędzie{to samo dotyczy przestępczości}-i na Kozanowie i wszędzie gdzie indziej,mniej na pewno jest w dzielnicach elitarnych- Krzyki,Biskupin,Sępolno,Zalesie,Oporów itp. gdzie mieszka wiele inteligencji.W mojej dzielnicy też mieszka wiele porządnych ludzi jak wszędzie i apeluję do tych co nadal myślą inaczej żeby wyrabiali sobie opinie na podstawie statystyk policyjnych a te nie są najgorsze odnośnie "Przedmieścia Oławskiego"{nie "Trójkąta"} i Ołbina choć to są dość biedne dzielnice.Apeluję też do dziennikarzy by nie powielali tej błędnej i nieaktualnej już nazwy i niewzbudzali fałszywych,błędnych sensacji! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re:To mity nie ankieta! 17.06.07, 21:19 To prawda. Ja co prawda mieszkancem raczej innej dzielnicy jestem ale rowniez wiele razy odwiedzalem przyjaciol mieszkajacych czy na Traugutta, czy na Wieckowskiego na przyklad i nigdy sie nie balem. Choc kiedys to bywalo - ok. 96 roku kiedy wracalismy od kolegi po sesji gier RPG okolo 4 rano na ulicy pojawil sie facet z siekiera. Biegnie, ryczy, piana na ustach... To my wszyscy nura miedzy samochody, tylko jeden z nas, kolega mieszkajacy na tej wlasnie ulicy mowi jakby nigdy nic "spoko, to moj sasiad, on zawsze jak sie upije to zony szuka"... :-) Ale to bylo daaaaawno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re:To mity nie ankieta! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.07, 21:57 "A żona pewnie zdąrzyła zawsze uciec".W mojej kamienicy kiedyś były włamania do piwnic i do nieczynnego mieszkania,raz okradziono sąsiadkę,która wzięła forsę a banku ale sprawca śledził ją z centrum z Banku skąd jechała a nie z okolicy. To są incydenty jak ten z siekierą które zdarzaja się naprawdę wszędzie i nie ma co dramatyzować że to się dzieje tylko na danym obszarze.Jak komuś kto myśli inaczej przytrafi się czego nie życzę coś przykrego np. na Zachodniej to wyrobi sobie złą opinię o tym własnie miejscu.A zdanie o niesłusznie nazywanym "Trójkącie Bermudzkim" pogarszają obecnie nie fakty co ludzkie plotki które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości! Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re:To mity nie ankieta! 18.06.07, 10:56 także mieszkam na Traugutta i nie widzę tych zmian na lepsze. Element siedzący od rana do wieczora na podwórku. Wczoraj o godzinie 1 w nocy miedzy imprezującymi było dziecko w wieku ok. 4-5lat. To jest ta normalność? Na moim podwórka tak, plus zero zieleni, wszędzie psie kupy, menelstwo popijające piwo w bramie. Czujesz się tu bezpieczny? Zazdroszcze, ja nie, dlatego licze dni, az wyprowadze się z tego dziadostwa. Mieszkałam w wielu miejscach, w paru miastach, ale Traugutta wspominam najgorzej. Podobne klimaty panuja tylko w dolnym mieście w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re:To mity nie ankieta! IP: *.core.lanet.net.pl 18.06.07, 12:56 Wczoraj o godzinie 1 w nocy miedzy > imprezującymi było dziecko w wieku ok. 4-5lat. a zgłosiłaś ten fakt -policji albo strazy miejskiej-? to wykroczenie dziecko pod opieka nietrzeźwych nawet rodziców i to o tej porze -! Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re:To mity nie ankieta! 18.06.07, 13:31 zgłosiłam, niestety nie wiem czy policja zainterweniowała, ok 15min patrzyłam czy jedzie radiowóz, potem poszłam spać. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek A to polskie barany przed wojna we Wroclawiu byly? 17.06.07, 22:50 ....a ja myslalem, ze w Breslau........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrc Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:21 Przez rok wynamowałem mieszkanie we Wrocławiu, akurat przy Jedności Narodowej. Zero strachu. Nikt mnie po nocy nie zaczepił. Może mieszka w okolicy wielu Romów, ale oni jak nikt inny pilnują swoich spraw. Ten sondaż zbiera tylko zagnieżdżenie w ludziach stereotypów i nijak się ma do stanu faktycznego. A Trójkąta się pewnie boją, bo "znajomy siostrzenicy mówił, że usłyszał w tramwaju..." Odpowiedz Link Zgłoś
zeus75 Re: Wrocławskie ulice bezprawia 18.06.07, 14:39 Zgadza się w 100%. Mieszkałem na jedności potem na słowiańskiej i nigdy nikt mnie nie zaczepił, chociaż wracałem późno do domu po imprezie. Co do Romów to w nocy nigdy żadnego nie widziałem. Mieszkałem w tamtym rejonie troche ponad dwa lata. Niestety hałas oktutny od zajezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 01:00 A Barlickiego gdzie? Policji sie tutaj nie zastanie, a syf i pozoga. Szczyle browary i wode pija, a po nocach cpaja i wrzeszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faffik Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:35 Mieszkałem kilka lat na rogu Prądzyńskiego i Kościuszki. W sumie oprócz tego, że ktoś ukradł mi kołpaki od samochodu (to mogło zdarzyć się wszędzie) nic złego mi się nie przytrafiło. Nikt mnie nie zaczepiał i nikt mi nic nie zrobił. Mój ojciec, który w latach 60. mieszkał w tym samym mieszkaniu nigdy też się nie uskarżał na jakieś nieprzyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.07, 07:41 Takich opinii jest więcej.Więc niech ktoś zrobi prawdziwą ankietę i o głos zapyta się mieszkańców tych rejonów oraz dzielnicowych zaglądając do ich statystyk a nie przypadkowych mieszkańców gdzieś z innych rejonów miasta i spoza miasta którzy opinie wyrabaiają nie na podstawie czego doznali ale na podstawie stugębnych plotek typu:"słyszałem,słyszałam". Odpowiedz Link Zgłoś
free_europe To jest artykuł??? - śmiech na sali 18.06.07, 10:14 Ludzie takie artykuły to mogą dzieci w szkole pisać. 0 (słownie zero) konkretów. Jak będzie podana konkretna statystyka typu ilość rozbojów, morderstw, gwałtów, włamań, kradzieży aut z podziałem na dzielnice (a nawet ulice bo w obrębie dzielnicy wcale nie jest pod tym względem jednolicie) to możemy mówić o jakimkolwiek artykule i możliwości oceny stanu bezpieczeństwa. Na razie to tylko jak zwykle bicie piany GW żeby jakakolwiek wierszówke wziąsć. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: To jest artykuł??? - śmiech na sali 18.06.07, 10:29 Ludziu, to jest artykuł o wynikach ankiety wśród mieszkańców Wrocławia a nie ocena sytuacji dokonana przez autora gazety. Warto zwrócić uwagę na to, wtedy konkrety w postaci statystyk policyjnych nie będą Ci potrzebne do zrozumienia tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo wierszówka - i tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:06 pierdoły, bełkot i stereotypy. a autor chciał tylko ostrzec przed sezonem urlopowym jako "okresem wzmożonych włamań i kradzieży":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaj-Tarnogaj Re: Wrocławskie ulice bezprawia IP: *.lanet.net.pl 18.06.07, 12:33 O nich sie niewiele mowi... Ciekawe czemu! W ta sobote odbyl sie festyn na Gaju. Byl bardzo dobrze zabezpieczony do godziny 21 (festyn trwal do 22), a pozniej? Gdzie byla straz miejska, kiedy pobili mojego kolege? Gdzie byla straz miejska, kiedy dresiarze pod wplywem narkotykow (amfetaminy) poszli za moim kolega i przy okazji pobili kolejnych 4 moich znajomych? Przyjechali po czasie razem z pogotowiem, gdzie polowa z nich o wlasnych silach zdarzyla dojechac do szpitala. A pod numer 112 powiedziano, zebym sie nie stresowala, bo przeciez nikogo nie zabili (JESZCZE), ani nic nadzwyczajnego sie nie dzieje. Powiedziano mi rowniez, ze jak beda mieli wolny patrol, to pewnie kogos przysla. Juz nie mowiac, ze na zgloszenie czekalam dlugo, a moj kolega dzwoniac do nich zostal ROZLACZONY. Zdarzyl sie bodajze tylko przedtswic. Tez pewnie nikt nie wie, ze ostatnio napadli na moja kolezanke (Gaj-Tarnoga) i chceli zgwalcic. Dobrze, ze miala gaz przy sobie... O tym sie nie mowi. O tym nikt nie wie... O zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Kolejny żenujący, brukowy tytuł i artykuł IP: *.wroclaw.mm.pl 18.06.07, 20:33 Kolejny żenujący, brukowy tytuł i artykuł na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś