Dodaj do ulubionych

Całkowice zablokowana droga na Kłodzko

IP: 157.25.9.* 19.06.07, 10:01
jeżdzę codziennie tą drogą do pracy rano ta droga powinna być dawno zamknięta
to co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie... codziennie coś ...
wyprzedzanie na tym zakręcie to już norma... dla niektorych...
Obserwuj wątek
    • Gość: Piwomir Kierowca skręcił, redaktor chyba po skręcie... IP: 195.116.103.* 19.06.07, 10:06
      Zastanawiam się, czy GW nie mogłaby zatrudniać osób znających język polski w
      stopniu przynajmniej zadowalającym, powiedzmy, dziennikarzy z oceną "4" z
      języka polskiego na maturze. Z artykułu wynika ("Kierowca tira, aby nie
      uderzyć w wyjeżdżającego z podporządkowanej osobowego mercedesa, wykonał
      gwałtowny
      skręt i przewrócił się na jezdnię, blokując ją na całej szerokości."), że na
      ulicę przewrócił się kierowca tira, czym zablokował całą jezdnię. Albo mamy
      naprawdę wąskie drogi w Polsce, albo kierowca był "sporych rozmiarów"...
      • Gość: realista Nie matura lecz chęć szczera :-) n/t IP: *.aster.pl 19.06.07, 10:17
        • tetlian Re: Nie matura lecz chęć szczera :-) n/t 19.06.07, 19:13
          W końcu będzie można normalnie tam dojechać.
    • Gość: kłodczanin Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 10:19
      ja również jeżdżę tą drogą bardzo często, idiotów których codziennie można tam
      spotkać nie pomieściłyby wszystkie domy wariatów w województwie! Jak na nich
      patrzę to wydaje mi się, że zakaz wyprzedzania dotyczy tylko czerwonych
      samochodów (jak na znaku), liczba w okrągłym znaku z czerwoną obwódką oznacza
      minimalną prędkość a podwójna linia ciągła jest właśnie po to by po niej jeździć...
    • metall Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko 19.06.07, 10:24
      Gość portalu: mch660 napisał(a):

> jeżdzę codziennie tą drogą do pracy rano ta droga powinna być dawno zamknięta

Ja też codziennie jeżdżę tą drogą. Jak zostanie zamknięta, to którędy będziemy
      jeździć? Zamknięcie drogi zlikwiduje lub ograniczy liczbę bałwanów?

> to co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie... codziennie coś ...
      > wyprzedzanie na tym zakręcie to już norma... dla niektorych...

Tylko na tej drodze?
      • Gość: vivianna_82 którędy objazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:56
        za ok godzinę wybieram się w stronę Kudowy więc chcąc nie chcac będę tamtędy
        jechać. Czy ktoś wie jak teraz wygląda sytuacja? którędy są objazdy? są przez
        to jakieś korki? bo nie wiem, może powinnam wyjechać znacznie wcześniej....
        • Gość: Marecki Re: którędy objazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:03
          Jesli jest rzeczywiscie zablokowana jeszcze sprobuj przez Swidnice Walim do
          Nowej Rudy... Dalej ale pewniej... Ewentualnie Swidnica dzierzoniow Bielawa...
          Ewentualnie Strzelin Zabkowice...
    • Gość: sandal Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 212.127.94.* 19.06.07, 11:11
      No to miałem fuksa, jak codzień na tym zakręcie byłem ok 7.02-7.05 - jak
      dojeżdżałem do Bielan to w radiu usłyszałem info o tym wypadku.

Powinni wyburzyć ten dom co jest na zakręcie, bo to z jego winy są tam ciągle
      wypadki, wyjeżdżający na "8" mają ograniczoną widoczność i dość często wymuszają
      pierwszeństwo.
      • Gość: fakir Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 217.153.72.* 19.06.07, 11:49
        > Powinni wyburzyć ten dom co jest na zakręcie, bo to z jego winy są tam ciągle
        > wypadki,
        jasne, tak samo drzewa przy drodze - które zresztą w wielu miejscach w kraju
        wycięto, POGARSZAJĄC bezpieczeństwo jazdy- też są przyczyną wypadków...

• Gość: fakir Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 217.153.72.* 19.06.07, 12:03
          Żebym nie został pochopnie zrozumiany - zanim to miejsce i wiem że budynek jest
          w miejscu stwarzającym zagrożenie - jest to jednak rejon oznakowany, z
          ograniczeniem (znacznym) prędkości - ale co z tego jak te ograniczenia nie są
          przestrzegane...
          A to ze droga o takim natężeniu ruchu nie spełnia żadnych cywilizowanych norm to
          już zupełnie inna historia...
      • Gość: Ella Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 83.238.72.* 19.06.07, 13:24
        Arogancja kierowców jest przerażajaca-jasne, wyburzmy domy, wytnijmy drzewa,
        byście mogli pędzić i zabijać ludzi.
        Ale ten dom to pewnie czyjaś własność, troche szacunku!Co byście powiedzieli,
        gdyby inni użytkownicy drogi zażadali kasacji waszych samochodów, bo was jest za
        dużo...

Skuteczne według mnie jest dla kierowców tylko dożywotnie zabrania prawa jazdy...
        • Gość: sandal Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 212.127.94.* 19.06.07, 13:41
          Nie byłaś tam i nie wiesz jak wygląda wyjazd z bocznej drogi całkowicie
          zasłonięty przez stojący na zakręcie dom. Mimo ustawionego lustra wyjechanie na
          "8" bez powodowania zagrożenia graniczy z cudem.
          • Gość: kłodczanin Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 13:50
            ja tam byłem i bywam bardzo często i powiem tyle, że rzeczywiście jest to
            miejsce nieciekawe biorąc pod uwagę widoczność ale w 90% przypadków wystarczy
            pomyśleć żeby uniknąć niebezpieczeństwa. Ilu jest bałwanów którzy ledwie wytoczą
            się na drogę i już im się wydaje, że się "włączyli" zamiast depnąć na gaz i jak
            najszybciej rozpędzić się do tych 60~80 km/h.
            • Gość: Eagle Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.as.kn.pl 19.06.07, 16:13
              Popieram, jak wjeżdzasz z podporządkowanej zrób wszystko aby nie zajechać
              innemu drogi. Ostatnio to codzienność znaki stop, czerwone światła przy tym
              nieustąpienie pierwszeństwa to nic. Jedyny respekt jaki mają to tylko przed
              fotoradarami.
          • Gość: wrkusr Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:34
            Ja doskonale wiem jak wyglada wyjazd na krajowa 8, ale nie jednak lepiej
            przebudowac droge tak aby byla ona przed tym budynkiem ... a nie odrazu
            wyburzac ... z tej mentalnosci wynika ze nalezy wyburzyc, zniszczyc -
            najłatwiejsza droga do celu nie myslec o nikim. Ja jestem rowerzysta i niemal
            codziennie smigam po tej trasie wiec naprawde widze jak niektorzy zachowuja sie
            na drodze nie mowiadz o ich arogancji w stosunku do rowerzystow, a chyba
            powinnismy miec wieksze prawda do drogi niz kierowcy, tak jak to jest w UE...
            I tak wiekszosc wypadkow na drodze to ewidentna wina beznadziejnych kierowcow,
            ktorzy jak nawet widza wypadek to nie zatrzymaja sie aby pomoc lacz naciskaja
            na pedal gazu albo zwalniaja i sie przypatruja jak by im cos z tego przyszlo!!!
            • macedonski.rozrywacz.niemowlat Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko 19.06.07, 21:27
              Gość portalu: wrkusr napisał(a):
              widze jak niektorzy zachowuja sie
              >
              > na drodze nie mowiadz o ich arogancji w stosunku do rowerzystow, a chyba
              > powinnismy miec wieksze prawda do drogi niz kierowcy, tak jak to jest w UE
              a co Ty bedzisz mi gadac bzdury o biednych rowerzystach i waszych wiekszych
              prawach do drog. na autostrady wyjedz moze jeszce na swojej hulajnodze. spedzam
              w aucie duzo czasu i nie ma dnia zebym nie trafil na jakiegos barana jadacego
              waska droga na swoim bicyklu srodkiem drogi i musze jechac za nim 5km/h, bo
              jasnie hrabia nie zjedzie na bok, zeby przepuscic kogokolwiek. Sam jezdze na
              rowerze, ale nie pcham sie tam gdzie moglbym stwarzac trudnosci innym, a jak
              musze to przynajmniej zjade na bok jak tylko sie da lub sie zatrzymam
              calkowicie. w nocy tez ani kamizelek ani odblaskow, a potem pretensje, bo ktos
              kogos potracil, chceszs zmieniac swiat to zacznij od siebie i sobie podobnych,
              a nie od innych.
              zirytowalem sie no
              pozdrawiam
              • Gość: Gienio Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 21:42
                Z tymi rowerzystami masz racje!!!! Ostatnio palowalem sie z takim we wro na
                hallera jechal normalnie jezdnia prawym pasem rownolegle do sciezki rowerowej!!!!
    • Gość: tommy Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 217.97.163.* 19.06.07, 11:14
      no cóż, lepiej wydać pieniądze na lotnisko pod Kielcami niż zrobić porządną
      drogę od granicy czeskiej (Kudowa Zdrój, Międzylesie) do stolicy województwa...
    • Gość: feniks Tragicznie zły stan dróg na Dolnym Śląsku. IP: *.as.kn.pl 19.06.07, 11:31
      Oprócz autostrady A4, która służy głównie celom tranzytowym, mieszkańcy Dolnego
      Śląska jak i wszystkie pojazdy jadące ze znacznej części Polski do Czech skazani
      są na wąskie, zdegradowane tysiąckrotnymi łataniami trakty. Tak złych dróg nie
      ma chyba żaden region w kraju, nawet we wschodnich rejonach. Co ciekawe, nie ma
      też wielu nadziei na jakąkolwiek poprawę - np. przebudowa opisywanej DK8 do
      Kudowy nie jest planowana do co najmniej 2020 roku...
      • Gość: iggorr Re: Tragicznie zły stan dróg na Dolnym Śląsku. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 11:44
        bo, jak widać na wielu "załączonych" obrazkach, Centrala nie lubi Ziem
        Odzyskanych...
    • Gość: krzytsiek-74 Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:41
      A gdzie teraz sąwszyscy ci, którzy w przypadku kiedy winny jest kierowca TIRa,
      wieszają na wszystkich kierowcach ciężarówek psy?
      Który z was, poświęciłby się aby zaryzykować taki manewr?
      A że droga, jest bardzo niebezpieczna, to fakt.
    • Gość: post Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: 80.48.53.* 19.06.07, 11:44
      Powinno się wyburzyć budynek na zakręcie - on wprowadza ogromne niebezpieczeństwo.
      • Gość: metol mołdziez tez winna IP: *.as.kn.pl 19.06.07, 11:51
        Duzo jezdze po kraju i z cała odpowiedzialnoscia mowie ze ta droga 8 do granicy
        jest super niebezpieczna.Z Wroclawia do Kudowy jest okolo 120km ,jadac ktoregos
        dnia tylko do samego Klodzka naliczylem 60 krzyzy i pomniczkow stojacych przy
        drodze.To swiadczy ilu juz tam ludzi zgineło.Cos trzeba z tym fantem zrobic..
        • Gość: maja Re: mołdziez tez winna IP: *.as.kn.pl 19.06.07, 12:18
          I znow kierowca tira.Ciekawe czy był trzezwy i miał tachograf sprawny.Za
          zagrozenie ktore spowodował dla całej wsi powinien odpowiedziec przed sadem.
          • Gość: ogon Re: mołdziez tez winna IP: 212.160.172.* 19.06.07, 12:43
            maja, a weź ty postaraj się, ale tak z całej siły, zrozumieć choć jedno zdanie z
            tego artykułu, co?

PS: ręce opadają jak się widzi wypociny takich "ludzi"
    • Gość: lol Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.as.kn.pl 19.06.07, 12:37
      Te tiry zawsze na tym odcinku pędzą i popędzają innych trąbiąc albo poganiając
      długimi światłąmi na tych którzy jeżdża przepisowo.A samochody skręcające na
      tym skrzyżowaniu omijają w wielkim pędzie niejednokrotnie także trąbiąc na nich-
      inni kierowcy są tam zawsze w stresie czy nie wypierdzieli w nich.
    • Gość: skorpion Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.07, 14:06
      jak jestem w polsce widze tych katolickich oszolomow za kierownica , oto
      tajemnica wiary
    • Gość: zbulwersowana jechałam przed nim.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:18
      jechałam przed nim... to było straszne... wyglądało to tak jak by miała za
      chwile nastąpić ogromna eksplozja... odrazu naszły mnie myśli... byle tylko to
      nie było nic bardzo chemicznego... słyszałam o 3 osobach które niestety nie
      żyją... może to i nie prawda... oby... aż boje sie pomyśleć co by było jak bym
      jechała za nim...:( codzień jeżdźe tamtędy... jedną wielką głupotą jest ten
      budynek na zakręcie... jedna wielka paranoja... sama przeszłam przez
      dachowanie... własnie w tym samym miejscu... kierowcy są bezmyślni... na
      podporządkowanej wyskokuja od chrzanowa albo od magnic wiedząc że nie dadzą
      rady wymusić pierwszeństwa... takich to tylko na egzamin na prawojazdy wysłać +
      do tego jakąś kare finansową i to wysoką... tylko cóż... tyle już tam wypadków
      sie zdarzyło ale nikt nie zareaguje... gdzie jest władza... gdzie jest ktoś kto
      zarządza takimi sprawami jak bezpieczeństwo na drogach... poprostu to wyszystko
      to jeden wielki skandal... ile potrzeba rannych lub zabitych żeby wkońcu ktoś
      zrozumiał że coś jest nie tak... jedna dobra rada... chociaż dajcie tam do
      cholery ograniczenie do 40 i podwujną ciągłą nie na samym zakręcie ale znacznie
      znacznie przed... to uratuje wielu naprawde wielu... nie chciała bym przeżywać
      tego jeszcze raz...
      • tomaszek874 Re: jechałam przed nim.... 19.06.07, 19:18
        Abstrahując od tego jak ten wypadek wyglądał.
        Ten budynek na rogu faktycznie jest fatalnym pomysłem - idealnie zasłania
        widoczność wjeżdżającym z bocznej drogi, ale i z głównej - nie widać co jest za
        zakrętem.
        W dodatku zaraz za budynkiem jest [w stronę wrocławia] przystanek autobusowy. To
        też dodatkowo komplikuje tam sytuację.
        Samo oznakowanie jest tam jednak moim zdaniem wystarczające. Podwójna linia,
        ograniczenie do sześćdziesięciu - byłoby to wystarczające gdyby tego kierowcy
        przestrzegali. Ale niestety nie przestrzegają.
        Włączenie się tam do ruchu, szczególnie z magnic w stronę kudowy - to loteria.
        W dodatku często włączający się do ruchu robią to baaaaardzo powoli...
        • Gość: Martix Re: A ja jechałam na krótko przed wypadkiem .... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.07, 19:45
          ...jakieś dwie minuty i gdy zaraz za Kobierzycami w stronę Kłodzka zauważyłem
          coraz większy dym pomyślałem że coś się na drodze stało bo przecież teraz nie
          wypala się resztek na polach.Gdy włączyłem Radio Wrocław komunikat potwierdził
          moje przypuszczenia.Pierwsza myśla jaka mi przyszła to ta,że ktoś mógł zginąć.W
          ub. roku bardzo podobny wypadek był przed Elblągiem.Ten sam motyw-ostry zakręt
          z niewidocznym przez budynek skrzyżowaniem.Tu również drogę zajechał samochód
          osobowy i pech sprawił że akurat jechała cysterna z paliwem która na suchej
          nawierzchni w upał nie zdołała wychamować i wywróciła się.Lecz tu było gorzej
          bo z przeciwka jechały dwa samochody osobowe z których jeden nie zdąrzył
          wychamować i walnął w przewróconą cysternę,szybko powstało rozszcelnienie i
          ogromny pożar.Tu zginęła{spaliła się} pasażerka,która nie mogła się uwolnić.
          Czy po tak strasznym wypadku nikogo nic nie nauczyło i nie można było szybko i
          tu w Magnicach wywłaszczyć mieszkańców tego fatalnego budynku,rozebrać go i
          przebudować tu {wyprostować} drogę tym bardziej że nieraz już tu były wypadki?
          Ważniejszy jest ten budynek czy zdrowie i życie ludzkie?
          Kilka lat temu czegoś takiego dokonano w Chojniku na trasie Oleśnica-Antonin i
          teraz jeżdzi tu się i bezpieczniej i szybciej a skrzyżowania tu nie było tylko
          niepotrzebny zakręt.
          Wogle cała prawie droga Kudowa-Wrocław jest do d....Jeżdżę tędy dość często i
          znam te fatalne-czarne punkty.Niedawno,w ub.tygodniu była kolejna ofiara
          śmiertelna tuż za Bardem na tych wirażach z góry.W ub.roku gdy wracałem do
          Wrocka w Jordanowie był objazd bo wypadkowi uległ autobus przewożący
          dzieci,byli ranni.Tu również wypadek miał mój sąsiad który na szczęście żyje
          ale ma stopień inwalidztwa.To prawdziwe piekło-wypadek za wypadkiem gorzej niż
          na autostradzie na której stan bezpieczeństwa po remoncie się poprawił.Dlaczego
          ta droga oprócz tej na Poznań i na Warszawę nie znajdzie się w priorytetowym
          planie przebudowy?Ile tu jeszcze trzeba ofiar żeby ktoś się obudził.
          • Gość: kłodczanin Re: A ja jechałam na krótko przed wypadkiem .... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 21:02
            dodam też, że wczoraj między Kłodzkiem a Bardem również miał miejsce wypadek
            ciężarówki choć jakoś cicho o nim. Przewróciła się naczepa-cysterna, doszło do
            wycieku oleju napędowego, droga oczywiście była zablokowana a na jezdni nadal
            leży z tona sorbentu... Na szczęście nikt nie zginął... Nie chciałbym jechać
            sobie wtedy pod górę w stronę Kłodzka, bo nawet przepisowa siedemdziesiątka by
            mnie nie uratowała przed wypadającą nagle z zakrętu bokiem cysterną... Nie znam
            co prawda przyczyn ale podejrzewam, że kierowca jechał zbyt wolno...
            • Gość: ząbkowiczanin Re: A ja jechałam na krótko przed wypadkiem .... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 21:29
              Ten ferelny odcinek pomiędzy Bardem a Kłodzkiem na wysokości Dębowiny już dawno
              powinien być oznaczony jako czarny punkt. Nie tak dawno ktoś tam skasował
              tablicę z danymi meteorologicznymi, w minionych dniach dopiero przypadkowy
              kierowca zauważył rozbity samochód z martwą kobietą w środku...

Radzę też nie jeździć tam pasem dla powolnych pojazdów, bo za zakrętem może
              wyłonić się zdefektowany tir... I jeszcze taka smutna konstatacja - w
              prawostronnej Dębowinie (od strony Barda) wylali asfaltem drogę polną dochodzącą
              do ósemki, jakby wiedzieli, że będzie służyła często i gęsto do objazdów.
              • Gość: bardzianin Re: A ja jechałam na krótko przed wypadkiem .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:28
                potwierdzam, wystarczy ze popada, od razu slychac karetki, i od razu wiadomo, w
                ktorym miejscu wypadek
          • Gość: kiciak A ja jechałam na krótko po wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 23:49
            Czarne kłęby dymu zobaczyłem w Domasławiu. Z każdą chwilą stawały się większe i
            większe. Gdy dojechałem do skrzyżowania w Magnicach, ciężarówka płonęła żywym
            ogniem i buchała potężnym dymem. Nie było jeszcze ani policji, ani straży, ani
            karetki, tylko facet w cywilu, który pokazywał objazd
            • Gość: Martix Re: A ja jechałam na krótko po wypadku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.07, 22:06
              Wyobrażam sobie jaki był tu chaos.Kiedyś-ze trzy lata temu byłem prawie
              świadkiem wypadku za Chwalibożycami,między Grodkowem a Oławą.Ta droga jest dość
              mało uczęszczana.Wyjechałem z tej miejscowości w stronę Oławy a tu zaraz na
              zakręcie w przydrożnym rowie pali się wywrócony maluch a obok pali się na
              drodze Fiat 125 p blokujac całkiem drogę.Przedemną jak dojechałem na to miejsce
              był już jeden samochód,kierowca mówi-weż pan gaśnicę i leć tam.Ja na to,że nie
              ma co ryzykować bo jak ktoś tam jest to i tak mu nie pomożemy bo płomień jest
              zbyt duży,auto płonie dość długo i jak ktoś tam jest to już nie żyje i
              poradziłem wycofać samochody bo zaraz może nastąpić wybuch.Zaraz zaczęli
              schodzić się gapie z wioski a po ok.10 min przyjechały z Oławy dwa wozy
              strażackie i policja.Po ugaszeniu samochodów okazało się że w maluchu była
              jedna osoba a z dużego Fiata ktoś zwiał.Samochody jechały objazdem na Gaj
              Oławski gdyż w pobliżu jest skrzyżowanie.Zdziwiłem się dwa razy-raz że nic
              nigdzie nie usłyszałem o tym wypadku choć szukałem gdzie się da,drugi raz-że w
              tym miejscu nikt nie postawił krzyża{drzewo naprzeciw małego cmentarza}.
              O ile chodzi o Magnice wczoraj to jak jechałem wczoraj i widziałem ten okropny
              dym,to zaraz spokojnie w stronę Wrocławia jechał oznakowany radiowóz policji
              Ford Mondeo Kombi.Widocznie ci policjanci nie wiedzieli jeszcze o tym wypadku!
    • Gość: kierowca bombowca Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko IP: *.magma-net.pl 28.06.07, 15:14
      No i montują fotoradary na drodze Kłodzko-Wrocław. Pozostaje teraz niestety
      jeździć te 50 km/h przez zadu..ne wioseczki.
      • capo_di_tutti_capi Re: Całkowice zablokowana droga na Kłodzko 01.07.07, 10:38
        Gość portalu: kierowca bombowca napisał(a):

> No i montują fotoradary na drodze Kłodzko-Wrocław. Pozostaje teraz niestety
        > jeździć te 50 km/h przez zadu..ne wioseczki.

Póki co, zamontowali znaki informacyjne. Fotoradarów jeszcze nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka