laurijka 08.07.07, 18:34 ... ale w mojej okolicy nie ma gdzie. Wszyscy wrzucaja wszystko do jednego wora. Czy znacie jakies pojemniki na plastik albo papier, do tego regularnie oprozniane? Gdzie takie sa? A szklo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamiko2 Re: Chce segregowac smieci... 14.07.07, 13:30 Mieszkam w nowym bloku przy ulicy Traugutta i też bym bardzo chciała segregować śmieci. Niestety WPO nie pomyślało o ustawieniu odpowiednich pojemników do segregacji, mimo, iż w bloku zostało zagospodarowane dość duże pomieszczenie zwane "komorą śmieciową", w której spokojnie znalazłoby się miejsce na trzy dodatkowe kontenery :( Cóż... chyba we Wrocławiu nikomu nie zależy na recyclingu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cura Re: Chce segregowac smieci... IP: *.wroclaw.mm.pl 16.07.07, 01:43 Właśnie, weszłam na forum by zacząć ten wątek, ale widzę że nie jestem jedyna ;-] No więc mieszkam przy Piłsudskiego, pod nosem mam wielki śmietnik, w którym stoi z 5 kontenerów, ale ani jeden choćby na plastiki. Dlaczego kontenery na segregowane śmieci wystawiane są na samym środku trawników, na chodnikach lub przy ulicach, ale zawsze z dala od śmietników?? Czy na prawdę po to by posegregować śmieci muszę udawać się na wycieczkę po mieście? Odpowiedz Link Zgłoś