Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY PROFESOR

IP: *.e / 10.10.20.* / 213.199.225.* 21.06.03, 17:16
Zróbmy wybory najlepszego (wybitnego, ludzkiego, ...) profesora z
wrocławskich uczelni . proponuję nie uwzględniac prof. Miodka, ale jak
chcecie. Na początek proponuję prof. Romualda Gellesa z Uniwersytetu (Wydział
Nauk Społecznych). Za Jego osobowość, wiedzę, zaangażowanie w sprawy
studentów, super ciekawe wykłady i za to, że jest cholernie przystojny!!!!!
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: NAJLEPSZY PROFESOR 25.06.03, 12:50
      Gość portalu: qwiat napisał(a):

> Zróbmy wybory najlepszego (wybitnego, ludzkiego, ...) profesora z
      > wrocławskich uczelni . proponuję nie uwzględniac prof. Miodka, ale jak
      > chcecie. Na początek proponuję prof. Romualda Gellesa z Uniwersytetu (Wydział
      > Nauk Społecznych). Za Jego osobowość, wiedzę, zaangażowanie w sprawy
      > studentów, super ciekawe wykłady i za to, że jest cholernie przystojny!!!!!

No moze i tak, ale nie bardzo sobi wyobrazam porownanie kogos, kto uczy np.
      Teatrologii z kims kto wyglada alebre operatorow liniowych :)
      • Gość: qwiat Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.e / 10.10.20.* 25.06.03, 16:01
        a czemu nie? tu nie chodzi o to, czego uczy, ale jak. A najważniejsza jest
        osobowość i stosunek do studentów. Czekam na propozycje!
        • moc.ny Re: NAJLEPSZY PROFESOR 08.07.03, 10:41
          A ja proponuje prof.Tadeusz Nowakowski z wydziału mechanicznego z PWR. Gość
          lubi studentów i w niczym nie widzi problemu. Nie jes wyniosły choć ma tytuły.
          A poza tym zalatwił mi praktyke!! to się nazywa profesor
          • Gość: Fish No tak, jesli załatwił Ci praktykę... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 19:35
            No tak, jeśli Ci załatwił praktykę to rzeczywiście jest super gość, no bo gdyby
            Ci tej praktyki nie załatwił to przecież byłby jedenym z najgorszych.... każdy
            widzi tylko czubek własnego nosa :)
            • gosiaada61 Do Fisha.............. 15.09.03, 12:33
              śmierdzisz rybą i chamstwem na kilometr. A ze studiami i
              wykładowcami masz pewnie tyle wspólnego co ja z Lady Di
              • blockbuster Re: Do Fisha.............. 14.10.04, 05:04
                Prof Nowakowski... aaa, prof Nowakowski, to jest swiety czlowiek. Mialem z nim
                zajecia w roku, ok 1971. Wtedy jeszcze byl Doktorem. Ale zawsze byl czlowiekiem
                super kulturalnym, ludzkim i doskonalym wykladowca. Gdyby nie on to nic by ze
                mnie nie bylo. Zycze mu wszystkiego najlpezego bo to jest jeden z niewielu
                profesorow zyczliwych studentom. Jego byly student z roku 1972. Pomyslcie tyle
                lat a ja go pamietam jak wczoraj. Niezapomniany- nigdy.
      • Gość: ja2006 dr W.Mazurek!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.06, 10:58
        z polibudy :D

100% normy
    • borsuk1951 Re: NAJLEPSZY PROFESOR 23.07.03, 23:34
      Bardzo miły pomysł. Proponuję doc. Bronisława Jaska, pierwszego dziekana WPPT na PWr. To był Wydział i to był Dziekan.
      • Gość: lila Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.pop.e-wro.net.pl 25.07.03, 17:00
        Ja dorzucam prof. Bednarka z polonistyki. Niektórzy mówią o nim że to taki
        drugi Miodek tylko że bardziej od kultury niż języka. Ale jest super, a jego
        wykłady to prawdziwa intekektualna przygoda.
        • Gość: eta5 Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 19:01
          prof.Korenik z AE, strasznie sympatyczny,
          • Gość: dd Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 26.09.04, 20:14
            Korenik pani czy pan?? Bo pani średniawa !!!
        • bukfa Re: NAJLEPSZY PROFESOR 09.09.03, 20:45
          popieram!
          • bukfa Re: NAJLEPSZY PROFESOR 09.09.03, 20:45
            bukfa napisała:

> popieram!
            Kandydature Prof Bednarka, znaczy sie :)
        • Gość: Amadea Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.03, 10:52
          ja również bardzo lubię Bednarka, mam tylko jedno "ale" On nie jest
          profesorem :-)
          • Gość: marta dr Bednarek... IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 30.03.06, 19:30
            Ja mam jeszcez jedno "ale". Od lat powtarza dokładnie to samo na
            wykładach..:(Czy mu się jeszcze nie znudził taki poklask nowalijek
            pierwszorocznych??Ja też nim byłam zachwycona, ale jak kolejni pierwszoroczniacy
            fascynują sie teksetem "gdy zachwycałem się układem moczowo- płciowym nutrii",
            to entuzjazm i poważanie podupada:(
        • anjao Re: najlepszy profesor 25.02.06, 19:26
          oj tak... profesor bednarek... jak ja tęsknię za jego
          wykładami....oj...rozmarzyłam się:))))
        • dorwoj1 dr Bednarek, nie - prof. Bednarek 12.05.06, 11:02
          Niby nic, ale jednak coś. Tak sie składa,że nikt w sumie nie wie, dlaczego dr
          Bednarek nie jest jeszcze prof. - chodzą słuchy, ze to przez zawiśc o sławę i
          popularność...Ale to takie ploty niegodne tego forum. No, ja tez chciałam sie
          podpisać pod tym apelem- Bedanrek na prezydenta! Myślę, ze dopiero wtedy byłoby
          w Polsce miło i kulturalnie, bo dr Bednarek ma klasę i nigdy, nigdy nie zaniża
          poziomu dysputy, nieważne - z profesorem, czy byle studentem, a wręcz
          przeciwnie- poprowadzi każdego interlokutora przez barwne krainy własnej
          erudycji i elokwencji ku wpisowi do indeksu, koronującemu całośc tego
          intelektualnego majersztyku, jakim zwykle jest egzamin u dr Bednarka.A zaliczyć
          wcale nie jest u dr Bednarka łatwo (jakby były jakieś wątpliwości)
    • Gość: studentka Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 22:20
      dr Klementowski z Uniwersytetu Wrocławskiego, Instytut Geografii...facet ma
      niesamowitą wiedzę...nie tylko na temat geomorfologii(bo ten przedmiot
      wykłada)...
      • Gość: tormienta Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.extra.net.pl 12.09.03, 18:55
        Z miłą chęcią dołączę się do tych "wyborów". Ja proponuję profesora Edmunda
        Sikorę z wrocławskiej romanistyki: najbardziej liberalny mędrzec, jakiego
        miałam okazję spotkać podczas studiów. Wykłada przedmiot dość abstrakcyjny jak
        dla mnie (gramatyka na wysokim poziomie wtajemniczenia)... Mężczyzna o wysokiej
        kulturze osobistej, dowcipny i jak mało kto rozumie "zwykłego" studenta! Czapki
        z głów dla prof. Sikory!!!
        • Gość: afilipinka Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: 213.155.167.* 15.09.03, 23:15
          Masz mój głos na Sikorę! Ale duży minus dla Alka Labudy.
          • Gość: tormienta Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 10:27
            Olek Labuda? Facet jest zupełnie inny od Sikory, ale szacunek również się mu
            należy.Mądry człek, chociaż zbyt bezwzględny.
            • Gość: afilipinka Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: 213.155.167.* 16.09.03, 20:21
              To jest typ naukowca, który nie powinien pracować ze studentami tylko
              indywidualnie w zaciszu biblioteki.
      • Gość: teresa Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 13:12
        dr Klementowski jest super, słyszałam że jesyt ich nawet dwóch, jeden gruby,
        drugi chudy
        Dla mnie super jest dr Kazimierz Klementowski, wykłada w Katedrze Turystyki i
        Rekreacji na AWF, zajecia geograficzno-turystyczne, a nawet prawo :)

Ten człowiek, dla wielu z nas wielki, potrafi nami bardzo ładnie pokierować,
        zmotywować, dowartosciowac, doradzic...

Druga osoba jest również z Katedry TiR, tyle że to kobieta - dr Sylwia Toczek -
        Werner - żadne inne zajęcia nie śa tak ciekawe i nie pobudzają tak mjej
        wyobraźni...
      • nyny75 Re: NAJLEPSZY PROFESOR 05.10.05, 08:52

> dr Klementowski z Uniwersytetu Wrocławskiego, Instytut Geografii...facet ma
        > niesamowitą wiedzę...nie tylko na temat geomorfologii(bo ten przedmiot
        > wykłada)...

A ja dokładam do tego prof. Leszka Baranieckiego z Geografii Regionalnej ( zajęć
        juz nie prowadzi, ale ja miałam szczęście jeszcze go słuchać na wykładach i
        pisać u niego pracę) - profesor z prawdziwego zdarzenia z ogromną wiedzą i
        ujmującym sposobie bycia :)
    • woo-cash Re: NAJLEPSZY PROFESOR - dr. A. Sucholiński 17.09.03, 09:39
      Ja zatem pozwolę sobie zgłosić kandydaturę dra Andrzeja Sucholińskiego
      (samozwańczo manowanego "Krwawym Andrzejem", choć nikt poza nim samym nie
      słyszał, aby tak o nim mówiono ;>) z Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu.

Człowiek o wielkim sercu i jeszcze większym poczuciu humoru. Jeden z
      nielicznych wykładowców, u którego frakwencja sięga 100%. To chyba o czymś
      świadczy?

Pozdrawiam,
      Woo.
      • anita33 Re: NAJLEPSZY PROFESOR - dr. A. Sucholiński 06.07.04, 09:43
        Popieram.Jest fantastycznym wykładowcą i ma dobry kontakt ze studentami.
        Dorzuciałbym jeszcze osobe dra Wudarezwskiego. Sala na jego wykładach jest
        zawsze pełna. Prowadzi je w sposób bardzo inetresujacy
    • Gość: Kasia Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.prawo.uni.wroc.pl 25.11.03, 10:26
      Prof.Kremis-z Prawa na Uniwersytecie.Pełna kultura,bardzo konkretne wykłady-co
      się niestety rzadko zdarza.
      • Gość: kotlaris Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.sympatico.ca 26.11.03, 02:41
        prof.Janusz Degler z polonistyki - jak on pieknie opowiada.........
        • yanuszka prof. Degler 03.03.06, 14:48
          za całokształt i za Witkacego :)
          • dorwoj1 prof. Degler i prof. Ługowska 12.05.06, 11:24
            Trudno mi wybrać kogo bardziej cenię i szanuję - obydwoje ludzcy i mądrzy, tacy
            włąśnie, jacy powinni być profesorowi na Uniwerystecie, żeby się potem te piękne
            lata wspominało z prawdziwą łezką woku. A pomiętacie św. pamięci prof.
            WOronczaka - to był dopiero PRAWDZIWY PROFESOR, albo prof. NIECKULA...miałam to
            szczęście, że uczyłam się właśnie u Nich...
      • camilen Re: NAJLEPSZY PROFESOR 27.09.04, 09:42
        Zgadzam się.
        • camilen Re: NAJLEPSZY PROFESOR 27.09.04, 09:43
          camilen napisała:

> Zgadzam się.
          Oczywiście z Kasią.
    • zwid Nikt nie przebije ... 13.12.03, 20:05
      ... dra Jurzyka - matematyka z AR!!
      U niego nawet oblewało się z uśmiechem!
      Zawsze przyjazny, niesamowicie dowcipny, dawał szansę na zaliczenie do końca i
      nawet później. Pod jednym warunkiem - że było się wobec niego uczciwym!!
      To wspaniały CZŁOWIEK.

Nie jestem wrocławianinem, lecz wielkopolaninem.
      Studia (geodezja) kończyłem kilkanaście lat temu, ale kiedy rozmawiam z
      ludźmi, którzy aktualnie studiują, lub niedawno skończyli, to zawsze na dźwięk
      nazwiska Jurzyk najpierw pojawia się uśmiech, a potem wymieniając się
      anegdotami z jego zajęć wszyscy wspominają Go z ogromną sympatią.

Panie doktorze!! (Mam nadzieję, że Pan to przeczyta)
      Na te najbliższe święta i na wszystkie następne; na ten Nowy Rok i na
      wszystkie następne, życzę Panu wszystkiego najlepszego (tego, czego sam sobie
      mógłbym życzyć), czyli: miłości bliskich, ciepła rodzinnego, spokoju, trosk
      tylko i aż tyle ile można udźwignąć, codziennych "drobnych" (ale przecież
      najważniejszych) radości, nieustającej sympatii studentów i mimo wszystko
      pogody ducha!!

Pozdrawiam.

Były student.
      Obecnie Zwid.
      • kok.o Re: Nikt nie przebije ... 20.10.04, 13:35
        OOOOOO!! dr Jurzyk jest najlepszy! niesamowity talent pedagogiczny, na jego
        zajęciach całeczki to była bajka ;)))
        • Gość: pwr Re: Nikt nie przebije ... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.04.06, 21:55
          dr W. Mazurek !!!! .... :)
    • alutkaa Re: NAJLEPSZY PROFESOR 10.07.04, 14:42
      A ja proponuja prof. Krystynę Sawicką z UWr (Wydział Prawa...) nie skrzywdzi
      nikogo kto się choć trochę uczył daje szansę wszystki! Jest naprawdę wporządku
      i za to ją cenię.
      • Gość: ada Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.cable.mindspring.com 01.10.04, 21:16
        I na tym ta lista by sie skonczyla ,jesli chodzi o taki tym wykladowcow .
        Natomiast na liscie ludzi ktorzy powinni rozstac sie dawno ze swoim
        zawodem,wykladowcu wydzialu prawa zapelnili by prawie cala liste ;chamy ,
        pijaki ,krzykacze,zero zaangazowania,pogarda dla studentow itd
    • girlie73 Re: NAJLEPSZY PROFESOR 20.07.04, 23:14
      Prof. Eugeniusz Ucherek - romanistyka (francuski) UWr.
      Chapeau bas!

Girlie
    • wwww_www_ww_w Re: NAJLEPSZY PROFESOR 05.08.04, 17:40
      Najlepszy to jest Pan Frofesor Kazimierz Dziubka. Ma swoje zasady i je
      bezwględnie przeszczega!
      • Gość: *** Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:29
        Profesor Kurcz -Wydział Nauk Społecznych...zawsze uśmiechnięty i pozytywnie
        nastawiony do studentów
        • Gość: maciej kalisz Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 21:08
          Proponuje prof. Karola Jońce z Prawa kapitalny człowiek ma w sobie cos z
          prawdziwego lwowskiego uczonego
        • Gość: deszcz Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wns.uni.wroc.pl 10.11.05, 11:39
          Tak, prof. Kurcz koniecznie! to jeden z niestety niewielu na socjiologii,
          którzy wykładaja konkretnie i ciekawie, bo wiedząc że wszystkie treści sa
          ważne, najbardziej akcentuja te, które sa interesujące dla studentów..

Może jeszcze prof. Zagórski - profesjonalista w każdym calu.. i.. no cóż,
          profesorów tu mamy niewielu:/

Ale za to doktorów przemiłych troszke więcej, choćby dr Czajkowski o uroczym
          głosie, dr Makaro, która jest niesamowita...
        • yanuszka zgadzam sie 03.03.06, 14:45
          tak, prof. Kurcz to przemiły człowiek.. i jeden z nieliczych na socjologii
          profesorów ;-)
        • Gość: Tumartini Re: prof. Kurcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 11:36
          Fakt, bardzo dobry profesor! Dodałabym jednak jeszcze prf. Kłopota- ma ogromną
          wiedzę, bardzo go lubiłam!!!!
          • Gość: mila socjolodzy IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:21
            Kurcz to nie socjolog, ale germanista, na dodatek przynudza...ale z drugiej
            strony miło słyszeć o swoim byłym promotorze dobre rzeczy:))
            zagór też przynudza i na dodatek skarży na innych profesorów, ponadto jego
            "garnuszki" stają się nudne
            prof. Kłopot bedzie pewnie tym, którego będę najlepiej wspominać, bo on wierzy w
            człowieka i chce go nauczyć...a nie nauczy się kogoś jeśli nie będzie czytać
            książek - a Kłopot do tego zmusza, staje też murem za swoimi studentami i jest
            lojalny
            dr Czajkowski ze względu na swój wspaniały głos i fajne prowadzenie zajęć
            również zalicza się do czołówki
            ale za to Barbara...mmm...to juz sama słodycz:))
      • Gość: cichy Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 13:56
        popieram kandydature prof. Dziubki. Nieprawdopodobna wiedza, nienaganna kultura
        i niezlomne zasady. coraz mniej takich ludzi. Wiele osob ma mu za zle, ze chce
        zeby studenci, ktorzy wyszli spod jego reki byli swiadectwem jego poziomu, bo
        przez to wielu z nich musi zaliczac (wielokrotnie) te same egzaminy ale jak dla
        mnie to nie jest wada, a wrecz przeciwnie.
        • Gość: konserwatysta Re: NAJLEPSZY PROFESOR- KAZIMIERZ DZIUBKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.05, 18:27
          Właśnie jestem po poprawce u dr.Dziubki. Fakt takich ludzi jest już mało, mimo
          wielu "przygód" [MAX STRESU] wielki szacunek za imponuijącą wiedzę, kulturę i
          trzymanie poziomu. Tak trzymać......rule of low.
      • Gość: kubusia_pa On jest doktorem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 13:36
        Ale generalnie kandydaturę popieram- za intelekt, wiedzę, charyzmę i podejście
        do studenta jako człowieka myślącego!
      • Gość: studentka dr kazimierz dziubka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:48
        emm... tak wysoka kultura osobista i miła aparycja :) - jak Cie dobija na
        egzaminie to z klasą:)
        • Gość: mol Re: dr kazimierz dziubka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:51
          klasa (choc moze bez aparycji) to jest kaufmann na romanistyce:)
    • Gość: , Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: 62.233.177.* 28.09.04, 22:48
      prof Ernest Kubica z Pwr (wydzial Budownictwa konstrukcje stalowe, obecnie
      jezeli sie nie myle jest prorektorem). jak najwiecej takich ludzi: wielka
      wiedza (nie tylko przedmiotowa), poczucie humoru (inteligentne), i ciekawie
      prowadzone zajecia.
      • blockbuster Re: NAJLEPSZY PROFESOR 14.10.04, 05:10
        Profesor Mroz z Fizyki. Niezapomniany i wspanialy czlowiek. I prif Meclewski z
        fizki juz niestety niezyjacy. I prof Bozejko, matematyk niezapmniany.

I pani Wacia.
      • Gość: basiabjork Re: IP: 193.4.174.* 30.03.06, 14:36
        Podpisuje sie pod Kubica... I jeszcze prof. Rykaluk. Po zaliczonym ustnym i
        gratulacjach profesora czlowiek nie myl reki przez tydzien ;-)
    • Gość: Iustitia Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.04, 22:45
      Widze że coś malutko dzisiaj tych zacnych Profesorów ... osobiście żaden nie
      utkwił mi jako wspaniały oddany swojej pracy ze studentami ,,, bardzo to
      przykre ,, szkoda ze za to dzisiaj mozna usłyszec od promotora że student nie
      potrafił się odwdzięczyć za prowadzenie pracy magisterskiej ,, jakich czasów
      dożylismy ???
      • Gość: milago@wp.pl Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: 212.127.77.* 06.11.04, 23:45
        najlepszym moim profesorem byl Prof.Suski ktory byl wielkiej klasy czlowiekiem
        o wysokiej kulturze osobistej, takcie i wielkim szacunku w stosunku do kazdego
        czlowieka. Wykladal na Lacznosci, a potem Elektronice na naszej Politechnice,
        mimo ze oblalam u niego egzamin z Teorii Obwodów ale wspominam go bardzo milo.
        Wydzial skonczylam pracuje w zawodzie no i sobie troche powspominalam. Na imie
        mam Malgosia
    • joannaand Re: NAJLEPSZY PROFESOR 08.11.04, 20:30
      ja proponuję dwóch profesorów z AR we Wrocławiu: prof. M. Wierciocha - świetny
      promotor przychylny studentom oraz osoba o niesamowitej kulturze, oraz W.
      Białczyka za jego charyzmę,niesamowita wiedze, ustalone z góry zasady, a także
      świetne powiedzonka! obaj z Instytutu Inżynierii Rolniczej!uszanowanie dla Panów
      psorów!!!!!!!!
    • Gość: UCZENNICA Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.04, 15:49
      Najlepszy profesor to Janusz Degler. Argumentów znajdę tysiące, więc nie
      podam, Sami zgadnijcie jakie?
    • Gość: jola Re: NAJLEPSZY PROFESOR IP: 81.219.224.* 23.12.04, 20:12
      Absolutnie naj... jest prof.Lewicki z germanistyki. Wymagający od studentów
      tyle co od siebie, wysoka kultura osobista, erudycja i ogromna wiedza.
      Niesamowite zajęcia! Potrafi zarazić pasją!
    • Gość: zioła re IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.06, 21:39
      Waldemar Okoń-to jest osobowość!
    • duzapizzanawynos Re: najlepszy profesor 12.03.06, 23:29
      Proponuje praconików naukowych:

1- prof. dr hab. Stanisław Kłopot

Stary suchar, lubi zaserwować mięchem, i opie.. na egzaminach przygłupawe
      studentki, zdawałem u niego parę egzaminów i było ok

2- dr hab. Zdzisław Morawski

Bocian, lubi jak ktoś rozumie zasady prawa a nie tylko je wbija bez zrozumienia
      do łepetyny, 4 razy uwalił mnie na egzaminie za ściąganie
      i za piątym razem w koncu sie przygotowałem, łysawy ale klawy ;0

3- dr Barbara Pabjan

No chłopaki, jak ktoś chce pobzykać panią dyrektor od spraw studentów to
      zapraszam, Baśka rżnie się jak złoto, a jak popije to nawet przy innych całuje
      sie ze studentami - nawet nie taka brzydka, 2/3 browary i jest cacy.

4- prof. dr hab. Wanda Patrzałek

Wanda to bardzo fajna babka, choć opie.. studentów pierwszych roczników, ale
      ma racje, bo co oni moga wiedzieć o zabijaniu ? Wandziu wszyscy faceci sie w
      Tobie kochają ;*

5- dr Jacek Pluta

Jacek to rozkoszny gość, razem z Baśką i "Czają" mają rowerowy gang i organizują
      wypady na grzyby :p

6- dr Barbara Rozciecha

No, takiej nudnej baby to swiat nie widział, od paru lat czyta na wykładach te
      same kartki ( wiem bo na wykładach miałem kopie wykładów z lat poprzednich ) i
      co drugie słowo mówi "yyyyyyyy" - na jej wykładach wynudziłem sie najbardziej.

7- dr Wojciech Skiba
      8- dr Dariusz Szrejder

Tandem 7i8 to dwa aparaty. Jedynie u nich czułem sie dobrze, zawsze można walnąc
      jakis seksitowski kawał, powku*ać "wyemancypowane" koleżanki i podyskutować o
      "Ostatecznym rozwiązaniu kwesti pewnego wybranego narodu" Z czego Skiba ma ten
      szelmowski uśmiech co mnie zawsze rozbrajało.

9- dr Iwona Taranowicz

Twarda baba, lepiej przychodzić na jej zajęcia, gdyby nie feministyczne zapedy
      była by całkiem atrakcyjną 40-stką

10 - dr Irena Wolska-Zogata

Fajnie sie ją ściemnia prosto w oczy, lubi młodych chłopaków, i z wzajemnościa ;*

11 - dr Dariusz Wójcik

Darek kręci z Wandą, a na wykładach czyta kawały, jeżeli lubicie zażywać
      narkotyki w czasie zajęć to polecam jego wykłady.

No i to tyle z WNS-owej kadry która mi sie zapamiętała.

... AAAAA oczywiście Jola - Szefowa dziekanatu - Z ta kobieta konie można kraść,
      super fajna kobieta - Super wielkie całusy :***********

• Gość: Tumartini Re: najlepszy profesor IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.06, 11:39
        Uuuuuu, mocne :)
        • Gość: mol Re: najlepszy profesor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:49
          a jajuga na AE? taki mlody i taki dorobek!
      • Gość: titi zejdź z oczu baranie IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:31
        koleś ale pojechałeś - mam nadziejej że juz socjologia cie nie trzyma w swoich
        progach...pewnie cie znam i jesteś z mojego roku...ciekawe...
      • Gość: Piotr Re: najlepszy profesor IP: *.opera-mini.net 06.08.13, 23:54
        Prof. Klopot... Najwiecej mnie nauczył. Zmusząl do czytania i wczytywania się twierdzac, że studiowanie polega na samokształceniu - przy czm jego profesorska rola Profesor jest od rozwiązywania wątpliwości , które najpierw trzeba by mieć :-)) Niemniej chociaż potrafi byc upierdliwy na śćieżce prawdy i przeczołgać kazdego studenta w drodze do minimum niebędnej mu wiedzy to stara się też by studenciaki sobie ubraknek nie zeszmaciły. Super człowiek, który faktycznie jest tyleż uczciwy co lojalny względem studenta. U niego oceny nie zalęża od nastrojów, chwil itp - ale od wiedzy ocenianego delikwenta. Jeden z niewielu, który nie traktuje Uniwersytetu niczym fabryki nieuków, a równoczesnie jest ludzki i ma ciekawe i przydatne wykłady. Skończyłem studia ładnych kilka lat temu ale wierzę, że tacy ludzie się nie zmieniają - i bardzo dobrze :-))
        • Gość: Piotr Re: najlepszy profesor IP: *.opera-mini.net 06.08.13, 23:58
          Prof. Kłopot... Najwięcej mnie nauczył. Zmuszał do czytania i wczytywania się - twierdząc, że studiowanie polega na samokształceniu - przy czym jego profesorską rolą Profesora jest rozwiązywanie wątpliwości, które najpierw trzeba by mieć :-)) Niemniej chociaż potrafi być autentycznie upierdliwy na ścieżce prawdy i przeczołganiem każdego studenta w drodze do minimum niezbędnej mu wiedzy to stara się też by studenciaki sobie ubranek nie zeszmaciły. Super człowiek, który faktycznie jest tyleż uczciwy co lojalny względem studenta. U niego oceny nie zależą od nastrojów, chwil itp. ale od wiedzy ocenianego delikwenta. Jeden z niewielu, który nie traktuje Uniwersytetu niczym fabryki nieuków, a równocześnie jest ludzki i ma tyleż ciekawe co i przydatne wykłady. Skończyłem studia ładnych kilka lat temu, jednak wierzę, że tacy ludzie się nie zmieniają - i bardzo dobrze :-))
      • Gość: nati Re: najlepszy profesor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.18, 09:49
        nr 11 - leżę! :D
    • gosto2 Re: Najlepszy Profesor 13.03.06, 11:27
      Oczywiście że Pani Prof.Jankowska z Klinikii Pulmonologii i Nowotworów Płuc we
      Wrocławiu.Bardzo mi pomogła i za to jej bardzo dziękuję
    • Gość: ja polonistyka na uniwerku:) IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 30.03.06, 19:49
      Moim zdaniem, ze świecą szukać takiej kadry, jaka jest u nas na polonistyce.4
      lata doświadzczenia i nikt mnie jeszcze(?:P)nie ukrzywdził, nie licząc zapędów
      kilku płotek. Ludzi z klasą- nie ma co!!
      Natomiast nie prof. Miodek, bo nic w nim szczególnego nie widzę, ani nawet dr
      Bednarek, choć jako gwiazdka zdecydowanie lepszy...
      Moje ukłony wędrują do:
      Pana Profesora Ursela
      Pani Profesor Dąbrowskiej
      Pana Profesora Cieńskiego
      Jeśli miałbym wymieniać doktorów, to lista byłaby długa...
      Ludzko tu u nas, aż dziw:)
      • dorwoj1 Co racja, to racja -polonistyka na Uwr -ok! 12.05.06, 11:20
        DLatego zostałam tu na studiach doktoranckich;)do rzeczy - proponuję prof.
        Ługowską, bo:1)kompetencja i wiedza na zajęciach zapewnione 2)nigdy nikogo nie
        odprawiła z kwitkiem, nawet, jak sie po trzech latach przyjdzie od skonńczenia
        studiów z propozycją np.dokończenia magisterki, to przyjmie 3)ceni i promuje w
        ludziach dobre rzeczy:pracowitość, wiedzę, a złe dyskretnie i z wdziekiem omija
        (jka ktoś zaczyna przy niej bredzić, to tak jakoś ładnie go odprawia, ze nikt
        żalu niema)4)chętnie się uczy od innych i nie udaje że wie wszystko 5)pomaga i
        wspiera studentów - nie tylko intelektualnie, ale i duchowo 6) otwarta na rózne
        pomysły - u niej nie trzeba pisac prac wg jakiejś szkoły, książki, czy teorii -
        można zupełnie odważnie forsowac własne pomysły 7)zawsze mila, uśmiechnieta,
        życzliwa...- a to też jest ważne w kontakcie z drugim człowiekiem...dr Bedanrek
        to oczywiście gwiazdor naszej polonistyki, ale to u prof. Ługowskiej zdobędzie
        się rzetelną wiedze i wykształcenie.Dlatego proponuję dr Bednarka na stanowisko
        prezydenta IV RP (niech udziela kwiecistych wywiadów), a prof. Ługowskiej
        przyznać jakieś stałe subsydium na rozwój nauki i kultury w Polsce. I tyle.
    • maro_wro Re: Najlepszy profesor 26.04.06, 00:02
      Adam Czmuchowski - AE
      • Gość: lena36 Re: Najlepszy profesor IP: *.e-wro.net.pl 08.09.06, 17:47
        Czmuchowski to nie profesor tylko magister
    • dorwoj1 A kto pamięta prof. Woronczaka? 12.05.06, 11:26
      To był dopiero KTOŚ.
    • Gość: ania w. Re: prof. Władysław Walkowiak IP: *.core.lanet.net.pl 01.09.06, 18:37
      dla mnie najlepszy jest prof. Władysław Walkowiak z Politechniki (Wydział Chemiczny). Pamietam, jak na 1 roku zawsze miał dla mnie czas na konsultacjach (krzyczał troche, że się nie uczę, że to i tamto, ale zawsze pomagał). Raz odwołał spotkanie z jakimiś profesorami, bo zobaczył, ze siedzę i czekam. Dusza człowiek!! gdyby nie On, to pewnie bym z uczelni wyleciała - wiadomo, chemia to priorytet na Wydz. Chem. Profesor z pawdziwego zdarzenia! A wiem, co mówię, bo później już się z taką postawą u innch profesorów nie spotkałam, a często chodziłam na konsultacje (i wtedy najczęściej "całowałam klamkę" , albo odprawiano mnie po 15 minutach "odbębnienia" przymusowych konsultacji .
    • Gość: Jagoda DW Re: Najlepszy Profesor jak nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 12:30
      Profesor Jerzy Pomiński - jego osiągnięcia , jak dla mnie to mistrz i guru, 5 lat z nim pracowałam i do teraz mam kontakt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka