kjub81 27.07.07, 14:36 Jeśli są tu jacyś użytkownicy sieci osiedlowa.pl TelSatu, to proszę o opinie na temat tego jak ten provider się sprawuje. Dziękuję z góry za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claris Re: TelSat i osiedlowa.pl 27.07.07, 14:40 Bezproblemowo w sumie. Nawet jesli zdarzaja sie drobne awarie to sa usuwane bardzo szybko. Zdazylo mi sie pare razy samej zglaszac, ze cos nie dziala i po naprawie oddzwaniali, ze juz jest wszystko ok. My jestesmy zadowoleni. Przez ponad 2 lata nie bylo netu moze w sumie ze 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kjub81 Re: TelSat i osiedlowa.pl 27.07.07, 14:48 a z jakiego pakietu przesyłu danych korzystasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.telsat.wroc.pl 27.07.07, 15:30 bardzo dobrze, w razie problemów dobry kontakt z serwisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr nie potwierdzam IP: *.telsat.wroc.pl 05.08.07, 17:56 co prawda dopiero od 2 miesięcy korzystam, ale odnotowałem kilka krószych przerw i 3 dłuższe (ok. 5 godzin). W tym czasie pod wskazanymi numerami telefonów komórkowych (serwisowe) nikt nie raczył odebrać (nie po raz pierwszy), żadnej informacji nie było też na ich stronie. Zamierzam reklamować, bo to niepoważne z ich strony. Nie płacę za przerwy w dostawie sygnału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \kika Re: nie potwierdzam IP: *.telsat.wroc.pl 05.08.07, 20:13 A mi się często zdarza, że internet wysiada w niedzielę i muszę czekać do poniedziałku, aż łaskawie w telsacie naprawią, bo oczywiście nie pracują w niedzielę. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar Re: nie potwierdzam IP: *.telsat.wroc.pl 06.08.07, 17:05 A ja jestem z telsatu zadowolony. Polecam. Awarie poważne pamiętam ze 2 po kilka godzin. Poza tym działa bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysh Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.acn.waw.pl 16.08.07, 22:38 Witam, czy dalej w Telsacie obowiazuje zasada, ze jak sie sciaga duzy plik to transfer po kilku chwilach spada do 20kB/s? Cos czytalem na ich stronie, ze "limity zostaly przelamamne" ale nie wiem czy o to chodzi... Jak to dziala obecnie? Czy 1Mbps/1Mbps za 64 zl przy nieograniczonej umowie sie oplaca? Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danielek Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 09:29 Przyłączam się do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informatyk Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.07, 22:49 Gość portalu: Mysh napisał(a): > Witam, czy dalej w Telsacie obowiazuje zasada, ze jak sie sciaga > duzy plik to transfer po kilku chwilach spada do 20kB/s? Cos > czytalem na ich stronie, ze "limity zostaly przelamamne" ale nie > wiem czy o to chodzi... > > Jak to dziala obecnie? Czy 1Mbps/1Mbps za 64 zl przy nieograniczonej > umowie sie oplaca? > > Z gory dzieki nie wiem co to za firemka ale pewnie wykupili od jakiegoś prawdziwego ISP łącze np. 4Mb i rozdzielają je na 100 osób - tak było w przypadku dialogu i firmy Airbites sam konfigurowałem modemy i montowałem u ludzi którzy z durna miną pytali się : ale pan z dialogu a ja chce aitbites LOL jak na razie to są tylko dwaj poważni ISP dialog i tepsa - reszta to firemki korzystające z zasobów wyżej wymienionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient TVK Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.static.tvk.wroc.pl 14.05.13, 19:03 Nie wiem co kolego mówisz, ale mój brat ma na mieszkaniu 100 mb i smiga mu pełne 100. Wiem tez ze mają wiekszosc juz na światłowodzie. Super jest ich telewizja z internetem smieszne pieniądze szkoda ze w TVK nie ma tego bo na mojej lokalizacji ich nie ma:( Brat tez korzystał z serwisu i to nawet w swieta, serwisant przyjechał i naprawił usterke. I ktos mowi ze nie pracuje, ciekawe?? i z tego co mi brat mówił to maja serwis do 19 a nie jak u mnie w TVK 7-15 i w sobote i dni wolne mozesz sobie dzwonic do woli. Kolejne mieszkanie wynajmuje tam gdzie jest osiedlowa.pl bo miec tak niskie pingi to rewelacja w grach online:):) Pozdrawiam i pamietaj moze byc gorzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chmuri Re: TelSat i osiedlowa.pl IP: *.mpp.pl 14.04.14, 15:02 Najlepsza sieć we Wrocławiu już prawie 10 lat od początku. Szkoda że niektórzy mają problem po rezygnacji ale niestety.:) Jak chcecie zrezygnować bo musicie to najlepiej pojedźcie do nich osobiście i tyle:). The best of the best:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus Re: TelSat i osiedlowa.pl - nie polecam IP: *.actus-info.pl 29.11.13, 15:49 Uzywałem 5 lat. Nie bło wiekszych problemów. Najlepsze przyszło po rezygnacji. Wysłałem rezygnacje - scan poczta, po wcześniejszej rozmowie telefonicznej. PO roku, dwóch zadzwonili do mnie z firmy windykacyjnej ze zalegam z fakturami . Okazało się że Telsat wysłał polecony na adres, gdzie już nie mieszkałem, Pani mi uprzejmie powiedziała ze dwa razy nieodebrany w świetle prawa rozumie się jako doręczony. Żadnego kontaktu telefonicznego, mailowego, nic. Serdecznie odradzam. Wo. Odpowiedz Link Zgłoś