Dodaj do ulubionych

dom opieki dla starszej Pani

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:57
proszę o opinie na temat Domu Opieki ASTOR w Bierutowie, lub innych miejsc we
Wrocławiu lub okolicach, gdzie można umieścić starszą osobę, wymagającą
całodobowej opieki.
Obserwuj wątek
    • gospelxy Re: dom opieki dla starszej Pani 28.07.07, 11:35
      nie znam Domu Opieku w Bierutowie ale jeśli chodzi o Domy Pomocy Społecznej to
      jest ich całkiem sporo i we Wrocławiu jak i w okolicyi o róznym profilu:
      przewlekle somatycznie, dla osób starszych, dla osób z zaburzeniami
      psychicznymi. Oczywiście wszystko zależy od kosztu utrzymania czy to bez
      różnicy... Znasz zasady ponoszenia kosztów (ewentualna alimentacja???)
      Zerknij na wykaz DPS umieszczony na stonach Dolnośląskiego Urzędu
      Wojewódzkiego.
    • shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 30.07.07, 12:56
      Witam. Podtrzymuję pytanie, też jestem bardzo zainteresowana, również opiniami
      rodzin nt. domów opieki w dolnośląskim. Wiem o Sokołowsku, jest Super, ale dla
      mnie ponad mozliwości finansowe. Pozdrawiam.
      • Gość: marta Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.07, 14:40
        A możesz podać jakieś namiary na ten Dom Opieki?
        • shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 31.07.07, 08:15
          poszukaj w sieci, sokołowsko, domy opieki
          • Gość: miki Dom w Wiązowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:08
            Mówili mi o nim znajomi. Strona:
            www.domopieki.org/
            • Gość: :-) wigilia w DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:51
              gdzie są dzieci, wnuczki, prawnuczki tych biednych ludzi.
              zdecydowanie b. popieram pielęgniarkę w domu do pomocy.
              • joko5 Re: wigilia w DPS 16.08.07, 19:45
                Skąd wiesz, że mają dzieci, wnuki może to samotne osoby.
              • shia2 Re: wigilia w DPS 29.08.07, 11:03
                a jak znależć uczciwą osobę do pomocy? Osoba z ogłoszenia okradła
                mnie. Pielęgniarki sfrustrowanej i znieczulonej boję się. I mam złe
                doświadczenia ze szpitala dziecięcego, jak założyła mojemu dziecku
                źle kroplówkę, a jak pojechałam po ciuchy na noc dla siebie, dały
                dziecku głupiego jasia zamiast na chwilę wziąc na ręce.
                • Gość: Anna Re: wigilia w DPS IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.07, 11:59
                  nie ma co przejmować się głupim gadaniem ludzi, którzy nigdy nie
                  opiekowali się 24 na dobę starszą chorą osobą. Taka opikea potrafi
                  wykończyc nie tylko fizycznie ale i psychicznie gdy opiekun jest
                  tylko jeden. Czasam trzeba pomyśleć o sobie. Każdy kto kocha postara
                  się znaleź dla swojego bliskiego dobry dom opieki, który zawsze
                  można sprawdzic przez częste odwiedziny.Nienawidze gdy moralizują
                  ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o czym mówią. Moja mam był
                  3 lata w Astorze i byłam bardzo zadowolona, ona zresztą też:)
                  • gazela755 Re: wigilia w DPS 10.07.08, 21:02
                    Ja pracuje w Niemczech 24 godz przy chorych..Jest nas duzo Polek
                    zatrudnionych w tym charakterze..A mam we Wroclawiu kolezanke,ktora
                    ze wzgledu na bariere jezykowa nie moze pracowac w Niemczech i
                    bylaby zainteresowana taka praca na miejscu..Niemcy sa z nas bardzo
                    zadowoleni..Zadna z nas nie jest pielegniarka..ale zdobylysmy
                    doswiadczenie..Dziwie sie,ze piszecie o jakis kradziezach..pewnie
                    mialyscie pecha..jak ktos jest zainteresowany to prosze pisac na
                    moja poczte;Gazela755@gazeta.pl
                • Gość: gazela755 Re: wigilia w DPS IP: *.wro.vectranet.pl 27.01.08, 23:23
                  Ja i moje kolezanki pracujemy calodobowo w Niemczech jako opiekunki
                  osob starszych,chorych.Robimy zakupy,gotujemy posilki,utrzymujemy w
                  czystosci dom,jestesmy pielegniarkami,salowymi,zalatwiamy rozne
                  sprawy.Niemcy nas bardzo cenia,traktuja jak czlonka rodziny.Dlaczego
                  myslisz zaraz,ze ktos kradnie?widocznie mialas pecha..Ja jestem
                  zadowolona z tej pracy,czasami jednak wolalabym to robic w
                  Polsce,ale nie ma zapotrzebowania
              • Gość: Ewa Re: wigilia w DPS IP: *.korbank.pl 24.04.08, 11:32
                Gdzie sa wnuczki a czy Ty pomyslales ,ze do obloznie chorej osoby sa potrzebne
                min 2- osoby do pieki calodobowej ,sprzet czasami +koszty utrzymania
                mieszkania,przystosowanie go ,leki ,pampersy ,1 osoba w domu nie moze pracowac
                wogole + druga do pomocy opiekunka + dodatkowo na 2 zmiane nastepna osoba w domu
                aby mozna bylo cos zrobic czy wyjsc na zakupy a kto zawiezie taka osobe na
                rehabilitacje bo np przy udarach w takich osrodkach jest ona caly czas ,to nie
                chwilowa choroba ale trwala ,nikt sobie nie zdaje sprawy z kosztow ,2
                opiekunki,czynsz + pampersy ,lekarstwa ,czasami prywatny lekarz aby nieczekac
                miesiacami na wizyty ,rehabilitant to 3,5 tys bedzie za malo niestety .Przy
                zbiorowej opiece praca ta rozlozona jest na wiecej zatrudninych osob i
                psychicznie inaczej to wyglada jak rodzinna caly czas przychodz i pmga a dobry
                dom opieki kosztuje u siostr zakonnych 2,8 tys miesiecznie na Sw Jozefa we
                Wroclawiu i kolejka czeka az ktos umrze taka jest prawda ,nikt pracujacy nie
                bedzie wstanie sam zapewnic osobie obloznie chorehj wlasciwej opieki ,chyba,ze
                ma pieniadze na zatrudnienie 3 osob
    • Gość: lil Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.07, 17:47
      Ten dom został przeniesiony do Łazisk, gmina Twardogóra. Uważam, że
      jest świetny, fachowa opieka i życzliwy stosunek dla ludzi:) Polecam
    • shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 04.09.07, 15:00
      Dziekuję wszystkim za wypowiedzi, na razie znalazłam kogos do pomocy
      w domu, zobaczymy jak długo wytrzyma, zrobiłam też rozeznanie w
      DPSach. Ciekawe, czy gdzieś jest forum dot. opieki nad starszymi
      osobami, na str. alzheimerowskiej jest tylko zapytaj eksperta,
      raczej nieprzydatne do wymiany opinii Pozdrawiam
    • ewencja Re: dom opieki dla starszej Pani 22.09.07, 14:24
      Shia chcialabym ci cos napisac,ale wole na priwv, moge pisac na
      maila gazetowego?
      • shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 28.09.07, 14:16
        oczywiscie, pozdrawiam
    • Gość: TYLKO! Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 14:40
      Powinna mieszkać z rodziną. Nie wysyłała nikogo do domu dziecka. Ma
      prawo oczekiwać rewanżu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka