Gość: marta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:57 proszę o opinie na temat Domu Opieki ASTOR w Bierutowie, lub innych miejsc we Wrocławiu lub okolicach, gdzie można umieścić starszą osobę, wymagającą całodobowej opieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gospelxy Re: dom opieki dla starszej Pani 28.07.07, 11:35 nie znam Domu Opieku w Bierutowie ale jeśli chodzi o Domy Pomocy Społecznej to jest ich całkiem sporo i we Wrocławiu jak i w okolicyi o róznym profilu: przewlekle somatycznie, dla osób starszych, dla osób z zaburzeniami psychicznymi. Oczywiście wszystko zależy od kosztu utrzymania czy to bez różnicy... Znasz zasady ponoszenia kosztów (ewentualna alimentacja???) Zerknij na wykaz DPS umieszczony na stonach Dolnośląskiego Urzędu Wojewódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 30.07.07, 12:56 Witam. Podtrzymuję pytanie, też jestem bardzo zainteresowana, również opiniami rodzin nt. domów opieki w dolnośląskim. Wiem o Sokołowsku, jest Super, ale dla mnie ponad mozliwości finansowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.07, 14:40 A możesz podać jakieś namiary na ten Dom Opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 31.07.07, 08:15 poszukaj w sieci, sokołowsko, domy opieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Dom w Wiązowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 21:08 Mówili mi o nim znajomi. Strona: www.domopieki.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) wigilia w DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:51 gdzie są dzieci, wnuczki, prawnuczki tych biednych ludzi. zdecydowanie b. popieram pielęgniarkę w domu do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: wigilia w DPS 16.08.07, 19:45 Skąd wiesz, że mają dzieci, wnuki może to samotne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: wigilia w DPS 29.08.07, 11:03 a jak znależć uczciwą osobę do pomocy? Osoba z ogłoszenia okradła mnie. Pielęgniarki sfrustrowanej i znieczulonej boję się. I mam złe doświadczenia ze szpitala dziecięcego, jak założyła mojemu dziecku źle kroplówkę, a jak pojechałam po ciuchy na noc dla siebie, dały dziecku głupiego jasia zamiast na chwilę wziąc na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: wigilia w DPS IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.07, 11:59 nie ma co przejmować się głupim gadaniem ludzi, którzy nigdy nie opiekowali się 24 na dobę starszą chorą osobą. Taka opikea potrafi wykończyc nie tylko fizycznie ale i psychicznie gdy opiekun jest tylko jeden. Czasam trzeba pomyśleć o sobie. Każdy kto kocha postara się znaleź dla swojego bliskiego dobry dom opieki, który zawsze można sprawdzic przez częste odwiedziny.Nienawidze gdy moralizują ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o czym mówią. Moja mam był 3 lata w Astorze i byłam bardzo zadowolona, ona zresztą też:) Odpowiedz Link Zgłoś
gazela755 Re: wigilia w DPS 10.07.08, 21:02 Ja pracuje w Niemczech 24 godz przy chorych..Jest nas duzo Polek zatrudnionych w tym charakterze..A mam we Wroclawiu kolezanke,ktora ze wzgledu na bariere jezykowa nie moze pracowac w Niemczech i bylaby zainteresowana taka praca na miejscu..Niemcy sa z nas bardzo zadowoleni..Zadna z nas nie jest pielegniarka..ale zdobylysmy doswiadczenie..Dziwie sie,ze piszecie o jakis kradziezach..pewnie mialyscie pecha..jak ktos jest zainteresowany to prosze pisac na moja poczte;Gazela755@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazela755 Re: wigilia w DPS IP: *.wro.vectranet.pl 27.01.08, 23:23 Ja i moje kolezanki pracujemy calodobowo w Niemczech jako opiekunki osob starszych,chorych.Robimy zakupy,gotujemy posilki,utrzymujemy w czystosci dom,jestesmy pielegniarkami,salowymi,zalatwiamy rozne sprawy.Niemcy nas bardzo cenia,traktuja jak czlonka rodziny.Dlaczego myslisz zaraz,ze ktos kradnie?widocznie mialas pecha..Ja jestem zadowolona z tej pracy,czasami jednak wolalabym to robic w Polsce,ale nie ma zapotrzebowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wigilia w DPS IP: *.korbank.pl 24.04.08, 11:32 Gdzie sa wnuczki a czy Ty pomyslales ,ze do obloznie chorej osoby sa potrzebne min 2- osoby do pieki calodobowej ,sprzet czasami +koszty utrzymania mieszkania,przystosowanie go ,leki ,pampersy ,1 osoba w domu nie moze pracowac wogole + druga do pomocy opiekunka + dodatkowo na 2 zmiane nastepna osoba w domu aby mozna bylo cos zrobic czy wyjsc na zakupy a kto zawiezie taka osobe na rehabilitacje bo np przy udarach w takich osrodkach jest ona caly czas ,to nie chwilowa choroba ale trwala ,nikt sobie nie zdaje sprawy z kosztow ,2 opiekunki,czynsz + pampersy ,lekarstwa ,czasami prywatny lekarz aby nieczekac miesiacami na wizyty ,rehabilitant to 3,5 tys bedzie za malo niestety .Przy zbiorowej opiece praca ta rozlozona jest na wiecej zatrudninych osob i psychicznie inaczej to wyglada jak rodzinna caly czas przychodz i pmga a dobry dom opieki kosztuje u siostr zakonnych 2,8 tys miesiecznie na Sw Jozefa we Wroclawiu i kolejka czeka az ktos umrze taka jest prawda ,nikt pracujacy nie bedzie wstanie sam zapewnic osobie obloznie chorehj wlasciwej opieki ,chyba,ze ma pieniadze na zatrudnienie 3 osob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.07, 17:47 Ten dom został przeniesiony do Łazisk, gmina Twardogóra. Uważam, że jest świetny, fachowa opieka i życzliwy stosunek dla ludzi:) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: dom opieki dla starszej Pani 04.09.07, 15:00 Dziekuję wszystkim za wypowiedzi, na razie znalazłam kogos do pomocy w domu, zobaczymy jak długo wytrzyma, zrobiłam też rozeznanie w DPSach. Ciekawe, czy gdzieś jest forum dot. opieki nad starszymi osobami, na str. alzheimerowskiej jest tylko zapytaj eksperta, raczej nieprzydatne do wymiany opinii Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewencja Re: dom opieki dla starszej Pani 22.09.07, 14:24 Shia chcialabym ci cos napisac,ale wole na priwv, moge pisac na maila gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYLKO! Re: dom opieki dla starszej Pani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 14:40 Powinna mieszkać z rodziną. Nie wysyłała nikogo do domu dziecka. Ma prawo oczekiwać rewanżu! Odpowiedz Link Zgłoś