Gość: Janek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.01, 01:23 To nie żarty. Analizę stanu wrocławskiej kultury magistrat zlecił Instytutowi Nauk Socjologicznych w Kobyłce. Poczekajmy na efekty. Napewno kulturze już nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 07:03 Janku ! Czas byś rozpoczął śledztwo. Czas by obudzić potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Kobyłka u płota IP: 156.24.117.* 10.12.01, 08:15 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Janku ! Czas byś rozpoczął śledztwo. Czas by obudzić potwora. Hrabio, ja tez wierze w zapal Janka, ale Lepperowi to on nie dorowna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MtH Re: Kobyłka u płota IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 10.12.01, 17:29 A moze to Panie i Panowie z Kobylki w koncu przeanalizuja nasza kulture...choc prozny trud. Wielu juz probowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.01, 00:01 Do meritum przechodzę i od razu cytuję:"Raport o stanie kultury w mieście wojewódzkim Wrocław zawiera tak głebokie spostrzeżenia, tak odkrywcze myśli, że natychmiast go utajniono, zaś znany intelektualista i miłośnik sztuk wszelakich, czasowo zatrudniony jako wiceprezydent miasta zaczął go poprawiać. Wyszło mu z tego poprawiania, że kulturą zajmie się konserwator zabytków, sztuką prywatni sponsorzy, a sport przejdzie do oświaty. Wszyscy zaś pracownicy zatrudnieni w magistrackim wydziale kultury i sportu pójdą po prostu zbierać szczaw oraz inne zioła lecznicze........." I tak trzymać. Lepper to małe piwo przy tym, prawda Wędzonko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 07:18 ...to ja chcę do "kultury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Kobyłka u płota IP: 156.24.117.* 12.12.01, 06:04 Gość portalu: Janek napisał(a): > Do meritum przechodzę i od razu cytuję:"Raport o stanie kultury w mieście > wojewódzkim Wrocław zawiera tak głebokie spostrzeżenia, tak odkrywcze myśli, że > natychmiast go utajniono, zaś znany intelektualista i miłośnik sztuk > wszelakich, czasowo zatrudniony jako wiceprezydent miasta zaczął go poprawiać. > Wyszło mu z tego poprawiania, że kulturą zajmie się konserwator zabytków, > sztuką prywatni sponsorzy, a sport przejdzie do oświaty. Wszyscy zaś pracownicy > zatrudnieni w magistrackim wydziale kultury i sportu pójdą po prostu zbierać > szczaw oraz inne zioła lecznicze........." > I tak trzymać. Lepper to małe piwo przy tym, prawda Wędzonko? Czy ja wiem, on na tym zajechal az na wicemarszalka, a Ty - nadal kozy i kobylki! :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 14:30 I groch z kapustą, a wszędzie wędzonki pełno. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:41 Z jajkami sadzona, czy na miękko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 17:45 Gość portalu: hrabiaa napisał(a): > Z jajkami sadzona, czy na miękko ? W żurze Jaśnie Panie Hrabio w drobną kosteczkę pokrojona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:50 Rozebrać się do żuru, czy też do rosołu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 17:55 Do rosołu tak, a do żuru nie. Nie wypada przy Wędzonce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:01 A komu zlecono "Historię Wrocławia" ? Szkoda, że nie ma u nas uniwerku i historyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Kobyłka u płota IP: *.txucom.net 13.12.01, 08:52 Ja tam czekam na ta ksiazka.Lubie prof N.Davis.Ladnie pisze.Czytam w tej chwili jego "The Isles A History".Jestem na roku 1346 ,bitwa pod Crecy,kleska armii fracuskiej(ginie slepy krol Czech Jan Luksemburski), auutor powiada ,ze " robaki nauczyly sie francuskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 11:44 czeka Cię bitwa pod Grunwaldem, Cecorą, Lenino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: Kobyłka u płota IP: *.txucom.net 14.12.01, 04:04 Inwestycja w ksiazka prof.N.Davis to nie jest taka zla.Jak wejdziesz do ksiegarni w Tayler,Texas (to gdzies w mordobijskim powiecie) to ksiazke Davisa kupisz bo jest na polce.Strasznie ciekaw jestem czy ksiazka o Wroclawiu tez bedzie.Mam nadzieje ,ze to zobacze bo chol. czasy ciezkie,mozna nie doczekac. Czy snieg juz lezy na Sniezce,czy juz bialo na Hali Szrenickiej? Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś