Dodaj do ulubionych

Kobyłka u płota

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.01, 01:23
To nie żarty. Analizę stanu wrocławskiej kultury magistrat zlecił Instytutowi
Nauk Socjologicznych w Kobyłce. Poczekajmy na efekty. Napewno kulturze już nic
nie pomoże.
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 07:03
      Janku ! Czas byś rozpoczął śledztwo. Czas by obudzić potwora.
      • Gość: wędzonka Re: Kobyłka u płota IP: 156.24.117.* 10.12.01, 08:15
        Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Janku ! Czas byś rozpoczął śledztwo. Czas by obudzić potwora.

Hrabio, ja tez wierze w zapal Janka, ale Lepperowi to on nie dorowna! :)
        • Gość: MtH Re: Kobyłka u płota IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 10.12.01, 17:29
          A moze to Panie i Panowie z Kobylki w koncu przeanalizuja nasza kulture...choc
          prozny trud. Wielu juz probowalo.
        • Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.01, 00:01
          Do meritum przechodzę i od razu cytuję:"Raport o stanie kultury w mieście
          wojewódzkim Wrocław zawiera tak głebokie spostrzeżenia, tak odkrywcze myśli, że
          natychmiast go utajniono, zaś znany intelektualista i miłośnik sztuk
          wszelakich, czasowo zatrudniony jako wiceprezydent miasta zaczął go poprawiać.
          Wyszło mu z tego poprawiania, że kulturą zajmie się konserwator zabytków,
          sztuką prywatni sponsorzy, a sport przejdzie do oświaty. Wszyscy zaś pracownicy
          zatrudnieni w magistrackim wydziale kultury i sportu pójdą po prostu zbierać
          szczaw oraz inne zioła lecznicze........."
          I tak trzymać. Lepper to małe piwo przy tym, prawda Wędzonko?
          • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 07:18
            ...to ja chcę do "kultury".
          • Gość: wędzonka Re: Kobyłka u płota IP: 156.24.117.* 12.12.01, 06:04
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> Do meritum przechodzę i od razu cytuję:"Raport o stanie kultury w mieście
            > wojewódzkim Wrocław zawiera tak głebokie spostrzeżenia, tak odkrywcze myśli, że
            > natychmiast go utajniono, zaś znany intelektualista i miłośnik sztuk
            > wszelakich, czasowo zatrudniony jako wiceprezydent miasta zaczął go poprawiać.
            > Wyszło mu z tego poprawiania, że kulturą zajmie się konserwator zabytków,
            > sztuką prywatni sponsorzy, a sport przejdzie do oświaty. Wszyscy zaś pracownicy
            > zatrudnieni w magistrackim wydziale kultury i sportu pójdą po prostu zbierać
            > szczaw oraz inne zioła lecznicze........."
            > I tak trzymać. Lepper to małe piwo przy tym, prawda Wędzonko?

Czy ja wiem, on na tym zajechal az na wicemarszalka, a Ty - nadal kozy i
            kobylki! :)

Pozdrawiam!
            • Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 14:30
              I groch z kapustą, a wszędzie wędzonki pełno. :)
              • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:41
                Z jajkami sadzona, czy na miękko ?
                • Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 17:45
                  Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Z jajkami sadzona, czy na miękko ?

W żurze Jaśnie Panie Hrabio w drobną kosteczkę pokrojona.
                  • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 17:50
                    Rozebrać się do żuru, czy też do rosołu ?
                    • Gość: Janek Re: Kobyłka u płota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.01, 17:55
                      Do rosołu tak, a do żuru nie. Nie wypada przy Wędzonce.
                    • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 18:01
                      A komu zlecono "Historię Wrocławia" ?
                      Szkoda, że nie ma u nas uniwerku i historyków.
                      • Gość: feran Re: Kobyłka u płota IP: *.txucom.net 13.12.01, 08:52
                        Ja tam czekam na ta ksiazka.Lubie prof N.Davis.Ladnie pisze.Czytam w tej chwili
                        jego "The Isles A History".Jestem na roku 1346 ,bitwa pod Crecy,kleska armii
                        fracuskiej(ginie slepy krol Czech Jan Luksemburski), auutor powiada ,ze "
                        robaki nauczyly sie francuskiego"
                        • Gość: hrabiaa Re: Kobyłka u płota IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 11:44
                          czeka Cię bitwa pod Grunwaldem, Cecorą, Lenino.
                          • Gość: feran Re: Kobyłka u płota IP: *.txucom.net 14.12.01, 04:04
                            Inwestycja w ksiazka prof.N.Davis to nie jest taka zla.Jak wejdziesz do
                            ksiegarni w Tayler,Texas (to gdzies w mordobijskim powiecie) to ksiazke Davisa
                            kupisz bo jest na polce.Strasznie ciekaw jestem czy ksiazka o Wroclawiu tez
                            bedzie.Mam nadzieje ,ze to zobacze bo chol. czasy ciezkie,mozna nie doczekac.

Czy snieg juz lezy na Sniezce,czy juz bialo na Hali Szrenickiej?

Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka