wielki_czarownik 04.09.07, 20:42 Pani Skrzyniarz osoba kierująca tramwajem to motorniczy a nie jakiś tramwajarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g625 Nadal stoimy na ulicach w korkach 04.09.07, 21:10 a wystarczy wymalowac bialy pas wzdluz torow od Osobowickiego do Legnickiej - takze dla Karetek z Kamienskiego i Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martix Maratończyk Widzisz Wielki Czarowniku... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.07, 21:25 ...że Maraton Wrocław przy tym co dzieje się obecnie przy tych remontach to żadne utrudnienie.A tak na niego narzekałeś,a teraz widzisz korki nie 4-5 godzinne jak podczas maratonu ale korki niemal stałe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wka Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: 82.160.155.* 04.09.07, 21:30 W korkach stoimy a tory kolejowy puste... Przejechanie z Miękini do centrum prawie 2h a ile sie jedzie pociągiem? Jakby jeździły sensownie to by sie ludzie poprzesiadali z samochodów wka-wroclaw.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em bedzie lepiej? IP: *.cable.ubr01.chap.blueyonder.co.uk 04.09.07, 21:32 Jasne, w pazdzierniku bedzie lepiej, szczegolnie kiedy do Wroclawia zjedzie sie jakies kilkanascie tysiecy studentow ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: bedzie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 21:57 bedzie lepiej, tylko nie wiadomo kiedy. moze jak wybuduja jedna czy drugo obwodnice. ale czy my dozyjemy tego? Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: bedzie lepiej? 04.09.07, 22:17 do tego czasu sumaryczna powierzchnia samochodow przekroczy powierzchnie miasta dzieki wspanialej polityce protramwajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: bedzie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 05:31 BRAWO!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefk Re: bedzie lepiej? IP: *.Sztabowa.korbank.pl 04.09.07, 22:27 Kilkadziesiat tysiecy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucash Re: bedzie lepiej? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.09.07, 07:10 > Jasne, w pazdzierniku bedzie lepiej, szczegolnie kiedy do Wroclawia > zjedzie sie jakies kilkanascie tysiecy studentow ;/ Kilkanaście? Ja parę lat temu słyszałem o 120 tys., aż z ciekawości zerknąłem na www.wroclaw.pl, które podaje: szkoły wyższe: 22 - studenci: 141,388 Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard może to już niż demograficzny ;) 05.09.07, 08:14 Ale o takich rozmiarach, to nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKW Re: bedzie lepiej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 10:51 chyba nie sądzisz że wszyscy studenci mieszkają poza Wrocławiem Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: bedzie lepiej? 05.09.07, 14:12 Chyba nie sądzisz, że studenci mieszkający we Wrocławiu całe wakacje tu siedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
mickymaus Szkoda słów 04.09.07, 23:24 Podczas wakacji oczywiście np. Borowskiej nie można bylo remontować. Po co? Wiekszy fun jest jak zmieni sie trase 3 linni tramwajowych kiedy natężenie ruchu po wakacjach wzrasta. Tak trzymać. Przynajmniej turyści mają czas poznać uroki Wro, a tak tylko by przejechali bez atrakcji. Nieźle to w UM i ZDiKu wykombinowali. Brawo i życzę kolejnych sukcesów w układaniu harmonogramów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrek po pierwsze trzeba zbudowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 04:20 kilka obwodnic dla tranzytu, bo poki co tranzyt zapycha centrum miasta, a po drugie zbudowac parkingi na granicach miasta i polaczyc je systemem komunikacji miejskiej. na stepnie tak uprzykrzyc kierowcom poruszanie sie po centrum, zeby wjezdzali tam w ostatecznosci. bo obecnie oprocz tranzytu ulice zapchaja ludzie masowo dojezdzajacy do pracy spod wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 06:50 A tramwaje jezdza puste... Tak bylo okolo 18-tej w poniedzialek na pl. Bema. Puste 4 tramwaje blokowaly wjazd na Mosty Młyńskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach 05.09.07, 08:11 Puste bo zamiast jechać to stoją. Ludzie wolą przejść się na nogach zamiast gnić w środku. Jeśli umożliwiło by się tramwajom swobodny przejazd, tak aby korek uliczny nie miał prawa ich tamować, to wątpię aby były puste. Tak na marginesie, to sprawa dyskusyjna, czy one blokowały, czy one zostały same zablokowane. Po przekroczeniu pewnej masy krytycznej zasady i przepisy aby nie blokować skrzyżowania to zwykłe dyrdymały. Mając zielone nie można wjechać, bo bym blokował, jak zrobi się luka, to nie mam zielonego i zaraz lukę zapełnią ci co teraz mają zielone, jak ja mam zielone, to nie mogę wjechać ... i tak dalej. Jak by na to nie spojrzeć, to totalna beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.09.07, 07:10 Mialem watpliwa przyjemnosc stac w korku przy wjezdzie od strony Lubina. Uwazam, ze pelna odpowiedzialniosc za zaistniala sytuacje w Lesnicy ponosza urzednicy, na drodze jedynego mozliwego objazdu postawiono zakaz wjazdu. BRAWO PANOWIE URZEDNICY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Idiotyzm urzedników ZDiK przyczyna korków IP: *.eranet.pl 05.09.07, 08:11 Wszedzie na świecie robi sie remonty ulic, ale robi sie to z głową. Trzeba wyznaczyć objazdy i zmienić organizację ruchu. Ale jak sie ustawi semafory tak, że zielone światło świeci sie 5 sekund i przepuszcza po 5 samochodów to nic dziwnego że mamy komunikacyjną zapaść. Zapewne zadowoleni z siebie urzednicy ZDiK niedługo podzielą roczne premie. Będą jak zwykle wysokie i w pełni zasłużone. A czuwający nad wszystkim prezio Dutkiewicz leniwie ziewając będzie śnił o Expo , Euro a może i Olimpiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.wroclaw.mm.pl 05.09.07, 08:46 i tak już będzie zawsze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawiaczekjeden Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: 156.17.124.* 05.09.07, 08:55 i dobrze. moze czesc wygodnickich przesiadze sie z samochodow do tramwaju lub autobusu, bo o rowerze to nawet nie wspomne. pewnie zaraz sie zacznie narzekanie, ze ulic malo i waskie. ile by ich nie bylo i jakie nie bylyby szerokie i tak beda korki ciagle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJP Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.eltron.pl 05.09.07, 09:11 Kolego, do pracy samochodem z domu dojeżdżam, pomimo korków w ok 40 minut. Autobusami (muszę jechać dwoma, chociaż mieszkam jeszcze we Wrocławiu) dojeżdżam w 2 godziny. A teraz się zastanów gdzie tu jest wygodnictwo. Chętnie zostawiłbym auto pod domem i pojechał tramwajem/autobusem/metrem/pociągiem. Tylko niech ten czas dojazdu będzie rozsądny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 14:07 No właśnie. Ja tez miewałem proekologiczne zacięcie czasami i potem żałowałem. Nie dość że jedziesz koszmarnie długo, stoisz w korkach tak samo jak autem tylko dużo mniej wygodnie, to jeszcze przy każdej przesiadce trzeba kasowac bilet. Efekt, przejazd z Pl. Pereca na Huby trwa 400% czasu więcej i kosztuje 200% więcej. Chyba prosty pomysł aby bilet był ważny godzinę albo półtorej jest zbyt prosty aby zastosować go w tak dynamicznym mieście. A poza tym dopóki nie będzie w obrębie Wrocławia działać coś przypominającego SKM to korki nie znikną,nawet gdyby wybudować obwodnicę. (90% ruchu we Wrocławiu to ruch lokalny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupota!! Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:03 tak to jest jak sie wszystkie ulice chce na raz zrobic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Wyjezdzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 09:28 A mnie już to wali. Postanowilismy z żoną wyprowadzic sie z Woclawia do małego miasta. Już nie moge doczekac się kiedy opuszcze to zapyziałe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario_wro Nadal stoimy na ulicach w korkach IP: *.zlotniki.pl 05.09.07, 10:02 Witam, a Panowie policjanci sobie stoją i nic nie robią w poniedziałek na Pl. Legionów samochody wjechały na krzyżówkę a miejsca nie było i inny jak mieli zielone to nie mogli przejechać, a Pan policjant stał 20 m od tego kolo słupa i nic !!! nawet sobie fotkę komórką strzeliłem na pamiątkę. Po co oni są ??? wejść na ulicę i machać i mandaty za takie wjechanie jak nie zjedzie w swoim cyklu !!! już sprawniej ruch by szedl, z Sądowej na Jana Pawła II placj jechałem 25 min :( Odpowiedz Link Zgłoś
obinobi Re: Nadal stoimy na ulicach w korkach 05.09.07, 13:21 Często przechodzę koło pl. Legionów i faktycznie policjanci stoja i patrzą się na auta jak sroka w gnat. Taniej to by było dmuchane lale za policjantów przebrane postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
anetciesla Nadal stoimy na ulicach w korkach 05.09.07, 11:31 Jestem czynnym kierowcą od 12 lat - we Wrocławiu!! - od czasu jak zostały otwarte granice i przybyło kierowców na naszych drogach to jestem przerażona tym jak jeżdżą, jak się zachowują i jak już było wspomniane w artykule sami po części są winni, że stoją w korkach. Remonty ok to fakt mocno utrudniają życie, ale absolutnie jestem zażenowana jak na mnie trąbią - bardzo często mężczyźni - nawet jeden podszedł do mojej szyby i mało co mnie nie pobił bo przecież mam zielone światło a stoję. Nie ważne jest to że zablokowałabym skrzyżowanie jak bym wjechała. Czasem warto poruszyć swoją wyobraźnię i nie wjeżdżać na skrzyżowanie nawet na zielonym albo dlatego, że się ma pierwszeństwo !!!!!! Swoją drogą odrobinę kultury to by się niektórym przydało !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurb zatkana Robotnicza przez bezmyślność ZDiK IP: 82.160.255.* 05.09.07, 15:59 sugerowany objazd ul. Strzegomskiej - ul. Robotnicza, tylko nikt już nie pomyślał, żeby zrobić lewy pas tylko do skrętu. Dalej jest uniwersalny i blokowany przez kierowców wbijających się w Braniborską. Odpowiedz Link Zgłoś