cuffed 05.09.07, 02:45 Dziekuje panie prezydencie za pomoc. Wielu z nas mysli tak jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darek.mitel wybory w Polsce z obserwatorami! 05.09.07, 07:48 mówi się w świecie demokratycznym , np. tak mówi Havel , że wybory w Polsce powinny być z obserwatorami. Wpisujcie wasze propozycje obserwatorów, ja zaczynam: -Michnik (Polak) -Geremek (Polak) -Kwaśniewski (prawie magister) -szefostwo komunistycznej partii Włoch -redakcja gazet socjal-liberalnych typu: "La Repubblica", "El Pais" , "Le Monde" - z Niemiec gość specjalny -przyjaciel Polski i Polaków, Pani Erika Steinbach oraz publicysta niemiecki , który w każdy poniedziałek w Gazecie Wyborczej opisuję z czego śmieją się Niemcy i dlaczego jest to Polska. -goście specjalni z nowoczesnej Europy, konkretnie z Holandii- przedstwiciele holenderskiej Partii Pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 06.09.07, 11:12 Havel: - Myślę, że do dobrych międzynarodowych zwyczajów należy wzajemne wysyłanie obserwatorów międzynarodowych na wybory. W większości przypadków państwa uważają to nawet za zaszczyt. Na przykład Republika Czeska zawsze zaprasza na swoje wybory obserwatorów. Pamiętam, że kiedy byli u nas na wyborach, bardzo mnie cieszyły ich dobre oceny, informacje i wrażenia, które mi przekazywali. Wydaje mi się, że w demokracji jest czymś zupełnie oczywistym, że nawzajem się kontrolujemy. Gdyby tak nie było, to każdy rząd mógłby się obrazić, że istnieje Najwyższa Izba Kontroli. Wszystkie poważne firmy uznają za zaszczyt i oczywistość zamówienie niezależnego audytu i płacą za to duże pieniądze. Dobre wyniki kontroli leżą w interesie kontrolowanego, a nawet uważam, że w jego interesie leży, żeby warunki były jak najbardziej surowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan IP: *.chello.pl 05.09.07, 10:17 Kresowiacy lubią lizać dupę obcym panom.Mentalność lokatorów ziemianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan IP: *.as.kn.pl 05.09.07, 10:57 Havel jest członkiem potężnego układu. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Polak Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan IP: 139.48.155.* 05.09.07, 17:22 Na co nam Havel? My mamy swojego hitleka i tylko on ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan IP: *.srv.volvo.com 06.09.07, 11:08 Podczepiło się g... pod statek i krzyczy "Płyniemy!". Odpowiedz Link Zgłoś
sen_esp Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan 06.09.07, 12:33 Boże, co za bzudury! Miałem Havla za mądrzejszego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpartyjny Re: Havel widzi w Polsce Kaczystan IP: 139.48.149.* 06.09.07, 18:25 Czesi to rozsadni ludzie. Wiele mozna sie od nich nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś