papierowa.szklanka 05.09.07, 10:08 Witam, czy ktoś ma orange free i moze powiedzieć, jak net sprawuje się w e wrocławiu?? czy po podzieleniu na 2 komputery strony się wogóle jeszcze otwierają ?? myslę o ed77 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hun_jord Re: Orange Free we wro 06.09.07, 08:49 kilka miesięcy temu zastanawiałem się nad netem z orange konsultant w salonie wyraził zgodę abym "potestował" działanie przez jakiś czas tydzień, miesiąc. nie wiem jak od strony formalnej miałoby to wyglądać, bo internet mam u innego operatora, ale fajnie że jest taka mozliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
papierowa.szklanka Re: Orange Free we wro 06.09.07, 09:40 a u kogo masz internet? znacz się u jakiego operatora? ja szukam czegoś bezprzewodowego w okolicy gajowickiej, hallera ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxlikaz Re: Orange Free we wro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 14:27 Mam aktywną usługę Orange Free E-mail przez telefon komórkowy. W granicach nałożonego limitu danych wszystkie usługi Orange Free (Standard, Premium, E-mail) oferują identyczną prędkość transferu. Mój telefon obsługuje co najwyżej technologię EDGE (NOKIA 6020) a modem o którym piszesz ma porównywalne parametry i z doświadczenia mogę powiedzieć tak: filmików YouTube i podobnych to sobie nie pooglądasz. Są też różne dni i pory dnia, czasami chodzi całkiem przyjemnie pozwalając w miarę komfortowo (jak na bezprzewodowe łącze) przeglądać stronki www, odbierać/wysyłać pocztę czy korzystać z komunikatorów. Czasami natomiast transmisja wlecze się jak ślimak, doprowadzając nawet niekiedy do zerwania transmisji (to na szczęście są sporadyczne przypadki). Podsumowując, ja jestem zadowolony z tej usługi. W pracy mam normalne łącze szerokopasmowe a mobilnego internetu używam w podróży oraz w domu gdzie nie zakładałem żadnego stacjonarnego internetu ponieważ mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i nie chce sie wiązać dodatkowymi umowami. Odpowiedz Link Zgłoś