Dodaj do ulubionych

Dach - Bud

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 02:32
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym developerem? Naciągacze (ich
ostatnia inwestycja jest na ul. Balonowej (!!!) ) czy uczciwa firma?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Dach - Bud IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 13.07.03, 09:50
      Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym developerem? Naciągacze (ich
      > ostatnia inwestycja jest na ul. Balonowej (!!!) ) czy uczciwa firma?

To raczej jedna z poważniejszych firm, która prowadzi dużo
      inwestycji.Wybudowali także duzy budynek na Kromera a teraz budują dla
      Wrocławskiego Parku Technologicznego siedzibe.O mieszkaniach niestety nic Ci
      nie powiem.
      • Gość: para1 Re: Dach - Bud IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 09:42
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> a teraz budują dla Wrocławskiego Parku Technologicznego siedzibe.

Jeżeli masz na myśli budowę przy Muchoborskiej to nie DACH BUD tylko ALFA DACH
        • Gość: Rafis Re: Dach - Bud IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 14.07.03, 11:06
          Gość portalu: para1 napisał(a):

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          >
          > > a teraz budują dla Wrocławskiego Parku Technologicznego siedzibe.
          >
          > Jeżeli masz na myśli budowę przy Muchoborskiej to nie DACH BUD tylko ALFA
          DACH

a wiedziałem, że gdzies zdzwonia ;)
    • Gość: Piotr Re: Dach - Bud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 15:59
      Mieszkam w bloku zbudowanym przez Dachbud parę lat temu, niedaleko os. Przyjaźni.
      Krótko -
      Zalety: niebanalne projekty, firma jest solidna o tyle, że nie zbankrutuje lada dzień a Chorostkowski nie wyjedzie z walizką baksów na Kanary.
      Wady: sporo niedoróbek, część instalacji nie przeszła odbioru technicznego (w mojej klatce pękła rura w ścianie i zalała 2 mieszkania), opóźnienia w odbiorze, katastrofalne podejście do klienta (niekorzystne umowy, potem użeranie się o każdy szczegół - ugodę zawierają jak są pod ścianą, nie odpowiadają na pisma albo odpowiadają lekceważąco). Kiepskie zarządzanie - właściwie od razu trzeba wyłaniać własną wspólnotę mieszkaniową (przez pół roku swoich rządów dachbudowcy z uporem naliczali mi wskazania liczników ciepła sąsiadów).
    • Gość: Maciek Re: Dach - Bud IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 18:06
      Już mam coraz więcej wątpliwości...
      Może ktoś jeszcze powie coś o tej firmie?
      • Gość: Piotr Re: Dach - Bud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.03, 18:40
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Już mam coraz więcej wątpliwości...
        > Może ktoś jeszcze powie coś o tej firmie?

Bierz poprawkę na innych developerów, nie mam pojęcia, jak to wygląda gdzie indziej, ale myślę, że podobnie. Po prostu trzeba ich pilnować bardzo ostro, zwracać uwagę na wszystkie szczegóły, nie dać się wyrolować przy ostatecznym odbiorze, sprawdzić, czy budynek przeszedł wszystkie próby, no i nie patyczkować się w razie problemów tylko od razu pozew.
        • Gość: Miro Re: Dach - Bud IP: gil:* / 192.168.0.* 13.07.03, 19:34
          Mieszkam w domu wybudowanym przez dach Bud. Nie jest tak źle - uwierz.
          Słyszałem od znajomych, że ze swoimi developarami (np. tuż obok mnie jest
          Intakus) mieli o wiele gorsze przejścia. Na pewno Dach Bud cię nie wykołuje,
          nie oszuka, itd. Słyszałem też od moich sąsiadow z osiedla, że mieli
          jakieśniedoróbki techniczne u siebie, ale akurat w moim bloczku wszysko jest
          OK.
          • Gość: sel Re: Dach - Bud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.03, 20:22
            W budynkach dachbudu na Komandorskiej podobno popekaly sciany !!!
            • Gość: www Re: Dach - Bud IP: *.Kromera.K.PL 13.07.03, 23:23
              Mieszkam w budynku na Kromera , wybudowanym przez Dachbud. Termin oddania byl
              na koniec zerwca- klucze dostalam juz w lutym!!! Projekt mieszkania niezbyt mi
              odpowiadal, ale pozno tez zdecydowalam sie na kupno i tylko siebie moge winic
              za to ze nie moglam juz np. sciany wyburzyc czy zmienic loaklizacji jakiegos
              dojscia. Z niedorobek widze tylko jedna sciane krzywa :))) Byl problem z
              miernikami ciepla, w ogole jakos sporo placimy za to cieplo ... trzeba to spr.
              ale generalnie nie jest zle. Troche wkurza ze jak ja kupowalam miejsce
              parkingowe to placilo sie 6 tys, a teraz spokojnie kupisz za polowe ceny o ile
              nie taniej. Pokazala sie wiadomosc ze sprzedaja komorki lokatorskie - spokojnie
              sobie poczekam az stanieja :)))) Same ceny loakli sa dosc rozsadne.. i to jest
              atut.
              • sebcat Re: Dach - Bud 14.07.03, 12:32
                Naswoje 3 odtatnie inwestycje Dac-Bud wział potęzny kredyt. Nie było poputu na
                mieszkania wiec opuszczał ceny. Stał na granicy bankructwa. Moze teraz jest
                lepiej. Ale nic wiecej już po tym developerze sie radze nie spodziewać.
                • Gość: alicja Re: Dach - Bud IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 14.07.03, 16:22
                  A skąd można sie dowiedzieć czy deweloper ma gdzies kredyt na daną inwestycję,
                  jak nie ma przykładowo wpisanej jeszcze hipoteki?
                  • sebcat Re: Dach - Bud 14.07.03, 17:47
                    Takich inforamcji nikt nie udziela. Po prostu jak sie ma kumpli, to sie wie co
                    i gdzie sie dzieje, kto dostaje kredyty a kto nie:) Przede wszytkim znajomości.
                    • Gość: alicja Re: Dach - Bud IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 15.07.03, 00:18
                      sebcat napisał:

> Takich inforamcji nikt nie udziela. Po prostu jak sie ma kumpli, to sie wie
                      co
                      > i gdzie sie dzieje, kto dostaje kredyty a kto nie:) Przede wszytkim
                      znajomości.
                      to znaczy, że trzeba mić znajomych we wszystkich bankach albo księgach
                      wieczystych? Myślałam, że jest coś takiego jak tajemnica zawodowa, ale to chyba
                      przeszłość...a może się mylę.
                      • sebcat Re: Dach - Bud 15.07.03, 10:56
                        Gość portalu: alicja napisał(a):

> to znaczy, że trzeba mić znajomych we wszystkich bankach albo księgach
                        > wieczystych? Myślałam, że jest coś takiego jak tajemnica zawodowa, ale to
                        chyba
                        >
                        > przeszłość...a może się mylę.

Wcale nie we wszystkich wystarczy w jednym. Wiesci w we wszystkich branzach
                        rozchodzą sie piorunem po firmach, bankach itd. A tajemnica zawodowa jest
                        madal - oficjalnie.
    • Gość: Szyszkowa Re: Dach - Bud IP: *.lanet.wroc.pl 15.07.03, 20:45
      Ja mieszkam w bloku przy ul.Poleskiej (nie 8 pietrowym). Przy odbiorze bylo
      pare niedorobek, usunietych od reki. Prosilismy o zmiany w projekcie
      (przeniesienie umywalki itp.) - wszystko zostalo zrobione.
      Do minusow zaliczylbym zarzadzanie- wlasnie na dniach skonczyl sie u nas
      przetarg na nowa firme zarzadzajaca.
      W blokach 8 pietrowych mieli wiecej problemow- widze, ze co chwile stawiaja tam
      rusztowania, ale szczegolow nie znam.
      W razie pytan zapraszam na priv: szyszkowa@WYTNIJ.TOpoczta.gazeta.pl.

Pozdrawiam.
      • Gość: mokato Re: Dach - Bud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 10:33
        Ja szczerze mówiąc poważnie bym się zastanowiła nad tą firmą. Co z tego, że
        cena mkw jest niska? Mieszkania na Kromera oddali bez drzwi wewnętrznych, bez
        liczników, domofonu... A ktoś napisał, że komórka nie jest wliczona w cenę
        mieszkania. Suma sumarum i robi się z 2000 zł, 2200-2300 zł za mkw. Ja kupiłam
        mieszkanie w firmie Mieszkanie i Dom na Krzywoustego i jestem bardzo
        zadowolona. Nie było problemów z umowami, z odroczeniem raty- nie naliczali
        odsetek. Wykończenie bez zarzutu no i mam komórkę w cenie mieszkania.
        Nie wiem tylko czy za balkon nie trzeba było płacić w Dach-Budzie(wiem, że
        niektóre firmy tak robią).
        Pozdrawiam
        • logopig Re: Dach - Bud 07.12.18, 05:54
          To prwda,ze pozniej wychodzi doplacanie przez wspolnote za to ze kupili natansze urzadzenia i instalacje. Ale metraz licza uczciwie, anie jak archicom ścieme wali na rzutach, a jak policzysz samemu to sie okazuje ze nie wliczaja zadnych scianek ewnetrznych i niby jest n p 5,5 za m2 a w istocie 5,7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka