Dodaj do ulubionych

test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marszalkow

06.10.07, 19:09
dowiedzialam sie ze spelniam wymogi formalne na stanowisko w u
marszalkowskim i we srode mam pisac test kwalifikacyjny. czy ktos
wie jak wyglada taki test, o co w nim pytaja bo nie wiem czy mam
stukac ustawy czy na czym innym sie skupic B sie boje tej
konfrontacji a zalezy mi na tej pracy. jesli cos wiecie na ten temat
prosze napiszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: asa Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.e-wro.net.pl 06.10.07, 21:15
      Jak masz plecy to się nie przejmuj, i tak cię przyjmą.Jak nie masz,
      to się tym bardziej nie przejmuj- możesz stanąć na głowie i tak cię
      nie przyjmą.
      • Gość: gościu Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 13:28
        Jestes kretynem. Nic dodać, nić ująć. Ciebie, bucu, nawet z plecami do Kambodży
        nie przyjmą:(!
        • Gość: XXX Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.07, 13:40
          Nie ma co się tak denerwować i obrażać ludzi. Asa dobrze mówi. Do UM
          przyjmuje się po znajomości - zawsze znajdzie się jakiś znajomy
          pracownika z kierowniczego szczebla i pod jego aplikacje, określa
          się wymagania. Urodziwa pani dyrektor jednego z departamentów sama o
          tym opowiadała ...
          • Gość: JW Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 14:08
            To teraz ja zabiorę głos w tym wątku. Fakt, obrażać nie trzeba. Ale rzucać
            bezpodstawne pomówienia - też! Jeden, słownie JEDEN przykład, dowód poproszę.
            • Gość: Pracownik UM. Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.media4.pl 07.10.07, 14:16
              Pracuję w Urzędzie Miejskim. Tutaj istotnie przyjmuje się tylko po
              tzw. znajomości.
              • mr_pope Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 08.10.07, 14:15
                No dobrze, to Ty pracujesz w urzędzie miejskim a autorka wątku pytała o urząd
                marszałkowski.

A props, kogo Ty znasz w UM?
            • Gość: XXX Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:07
              O TY ZAKłAMAńCU ,WIESZ , żE TAK JEST ,A BREDZISZ NA FORUM
            • Gość: XXX Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.07, 15:17
              Chcesz dodowu na tym forum??? Lepiej popytaj wśród dyrektorek
              otaczających osobę marszałka a dowiesz się kogo i jak przyjmuje się
              do pracy w Urzedzie Marszałkowskim.
              • Gość: gosc Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 19:10
                Gość portalu: XXX napisał(a):
                > Do UM
                > przyjmuje się po znajomości - zawsze znajdzie się jakiś znajomy
                > pracownika z kierowniczego szczebla i pod jego aplikacje, określa
                > się wymagania. Urodziwa pani dyrektor jednego z departamentów sama
                > o tym opowiadała ...
                i nizej:
                > Chcesz dodowu na tym forum??? Lepiej popytaj wśród dyrektorek
                > otaczających osobę marszałka a dowiesz się kogo i jak przyjmuje się
                > do pracy w Urzedzie Marszałkowskim.

Prosze, abys tu na tym forum napisal, w ktorym departamencie przyjmuja do pracy
                "po znajomosci".
              • mr_pope Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 08.10.07, 19:23
                Może i przyjmują po znajomości, tego nie neguję. Ale na pewno nie jest tak, że
                bez znajomości pracy u marszałka nie dostaniesz. Zamiast pytać 'dyrektorek
                otaczających osobę marszałka' lepiej spytać osoby, które tam pracują.
                • vazz Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 08:51
                  Prace może dostać jeżeli:

1. jest doświadczonym fachowcem w swoim fachu (ale zazwyczaj tacy
                  zarabiaja wiecej niz w marszałkowskim)

2. jezeli na dane miejsce nie ma kandydatów z plecami ;)
            • vazz Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 08:47
              ehh wszyscy zainteresowani o tym wiedza nazbyt dobrze, po co sie
              pieklić taka jest prawda.

Pofatyguj sie i popatrz na rozpisane konkursy, ewidentnie
              rozpisywane sa pod konkretne osoby ;)

Wiec do autorki tematu, jak nie masz pleców,a aplikujesz najakies
              atrakcyjne stanowisko to mała szansa, nawet gdybys skonczyłą harvard
              to i tak komisja rekrutacyjna nie musi ciebie ztrudniac i nawet w
              sądzie z tym nie wygrasz ;)
          • Gość: gosc Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:19
            > Urodziwa pani dyrektor jednego z departamentów sama o
            > tym opowiadała ...

Urodziwej nie ma ani jednej, ale to kwestia gustu/smaku.
          • Gość: ost Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.telsat.wroc.pl 10.10.07, 20:31
            Znam przyklad kolejny. Nie wkopie jednak kolegi. Nie obrażajcie się
            wzajem. Obraźliwe dla nas wszystkich jest to, co się tam wyrabia.
    • Gość: JW Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 13:31
      Owszem, są testy kwalifikacyjne. W zależności do jakiego Wydziału się starasz,
      musisz odpowiedzieć na parę pytań z określonej branży. Podstawowa znajomość
      prawa (w tym europejskiego, jeżeli startujesz np. do Dept. RPO). Pytania nie są
      trudne, raczej weryfikują przydatność kandydatów. W każdej firmie przechodzi się
      tego typu testy - zazwyczaj ustne, natomiast w UMWD pisemne - musi być "dowód".
      • Gość: w.k. Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 15:55
        Też słyszałam, że w UM pracę dostaje się tylko po znajomości. Z
        drugiej strony zastanawia, że ciągle szukają tam ludzi i narzekają,
        że mało jest chętnych. To przemawiałoby za tym, że szukają jednak
        fachowców.
        • Gość: anna Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:04
          TAk ,do UM dostają się tylko po znajomości .Mój syn przeszedł pomyślnie test i
          niestety nie miał znajomości . Warto zaznaczyć ,że to PO tam rządzi !!!!pARTIA
          NIBY taaaaka PRAWORZąDNA .oSZUśCI!!!!
          • Gość: JW Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 16:53
            czy gdyby Pani syn startował do komercyjnej firmy i odpadl po rozmowie
            kawalifikacyjnej, tez bylaby to firma zakłamańców? Zawsze są gdzies jacys lepsi
            od nas. Najwyzszy czas, aby również w Urzędach trzeba było sie sobrze
            zaprezentować. I wiedza i doswiadczenie i to "coś".
            • Gość: TONI ostatnio zatrudnili tam rewelacyjnego informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:32
              Fachowiec nie z tej ziemi ale drogi.I nikt o testy nie pytał
              • Gość: gość Re: ostatnio zatrudnili tam rewelacyjnego informa IP: *.umwd.pl 08.10.07, 12:56
                ??? coś więcej?
                • Gość: PISAk Re: ostatnio zatrudnili tam rewelacyjnego informa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.07, 13:58
                  nie wyczułeś ze to kpina
                  • Gość: gosc Re: ostatnio zatrudnili tam rewelacyjnego informa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 15:03
                    nie wierzysz, ze ktos faktycznie moze byc rewelacyjny?
                    Moze najpierw sprawdz, a pozniej pisz.
                    To akutrat nie jest kpina, udalo sie UMWD zlapac bardzo dobrego informatyka.
                    • Gość: ?///////?? Re: ostatnio zatrudnili tam rewelacyjnego informa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 23:15
                      pewnie jeszcze z parków krajobrazowych.......
          • Gość: gosc Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:16
            A moze inni byli troche lepsi od syna? Albo mieli mniejsze zachcianki finansowe?

> Warto zaznaczyć ,że to PO tam rządzi !!!!pARTIA
            > NIBY taaaaka PRAWORZąDNA .oSZUśCI!!!!

Pytal ktos pani syna o sympatie partyjne?:) Moge sie zalozyc, ze nie, bo to
            akurat nie ma zadnego znaczenia przy zatrudnieniu. Myli pani prace z
            dzialalnoscia partyjna.
        • Gość: an Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 19:43
          Macie wszyscy rację. Jedynym kryterium zdania testu jest znajomość odpowiednich
          ludzi z Urzędu Marszałkowskiego.
          Nie obrażajcie się drodzy urzędnicy, ale że tak ludzie was oceniają to wyłącznie
          wasza zasługa. Nieudani Marszałkowie i ich nieudacznicy podwładni nigdy nie
          przerwali tego precederu.
          • Gość: new Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.07, 13:54
            Historyjkę opowiadał pracownik UM... koleżanka kiedyś robiła tam staż, a teraz
            po latach, zachciało jej się wrócić. Więc pracownik UM podszedł do osoby
            przygotowującej pytania testowe... przeczytał, przepisał , przedyskutował zakres
            odpowiedzi i przekazał kandydatce. Kandydatka wypadła genialnie na teście i
            teraz pracuje w UM. Sama myślałam aby starać się o pracę tam.. ale te układy mi
            nie pasują.
          • mr_pope Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 08.10.07, 14:18
            Bzdury z tymi kryteriami. Do marszałkowskiego można trafić bez żadnych
            znajomości. Wystarczy mieć wiedzę a nie tylko myśleć, że się ją ma.
            • Gość: chłopek roztropek Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 14:38
              to do sanepidu pewnie też można bez znajomosci...
              • Gość: gość Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.umwd.pl 08.10.07, 15:04
                a co ma jedno do drugiego?
    • Gość: gosc pani pyta o UMWD a nie UM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:06
      Niektórym z Was mylą się urzędy.

UMWD -Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego (Łoś),
      UM -Urząd Miejski (Dudkiewicz),
      DUW -Dolnośląski Urząd Wojewódzki (Grzelczyk).
    • Gość: pracownik umwd Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 15:20
      hej, ja jestem z małego miasta pod wrocławiem - bez pleców i znajomośc, ale z
      wiedzą i "papierami", pisałam testy, uczułam sie z administracji i UE i zdałam i
      sie dostałam, tak samo jak reszta ludzi z mojego wydziału, polecam pracę u
      marszałka, jest ok, ale trzeba swoje wykuć, powodzenia!!!
      • alabina Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 08.10.07, 19:34
        dziekuje za wypowiedzi z calosci wynika jenak ze trzeba miec plecy i
        to mocne i tego sie obawiam
        wykszatlcenie i kwalifikacje to ja mam ze hoho ;)ale powiedzcie
        czego powinnam sie chwycic jakies szczegoly?ustawy o samorzadzie,
        statutu, a zreszta jak piszcie o tych ukladach ukladzikach to mi sie
        odechciewa
        ale pojde na ten test
        pozdrawim wszystkich tylko sie nie kloccie
        • mr_pope Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 08.10.07, 19:50
          Nie trzeba mieć pleców! Może w UM, może w sanepidzie, ale nie w urzędzie
          marszałkowskim (chyba, że startujesz na marszałka albo jego asystenta). Wiedza
          jest wystarczającym determinantem Twojego zatrudnienia, a ci co twierdzą inaczej
          to albo nie dostali się (więc szukają wyjaśnienia które nie podkreśli ich
          niewiedzy), albo powtarzają plotki.
          • Gość: sanepidziak Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 21:09
            to ile jeszcze płacą za te wiedzę ?
            • Gość: gosc Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:09
              Nie tyle ile w prywatnych firmach. I tu tkwi problem niektorych "odrzuconych"
              choc kompetentnych - mieli zbyt wysokie wymagania finansowe.
          • vazz Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 09:04
            Niestety trzeba miec plecy, ja nie powtarzam plotek tylko opieram
            sie na rozmowach z ludzmi z komisji rekrytacyjnej jego słowa (mniej
            wiecej takie)
            "poprzednie stanowiska były juz obiecane, nawedt gdyby ktos miał
            niewiem jakie doswiadsczenie i uczelnie to my decydujemy i wg.prawa
            kwestia wyboru jest subiektywną oceną komisji rekrutacyjnej i nikogo
            innego,w praktyce to szefowie działów decyduja kogo chcą"

Wczesniej napisałem,w jakich przypadkach mozna sie dostac do urz
            marsz.

Pytanie, dlaczego tam jest taka fucha? Ano dlatego,ze to w marsz
            ocenia sie projekty i kogos z departamentu ds. oceny projektów kazda
            firma foundreisingowa bierze w ciemno dajac 5 razy taka wypłate jaka
            mial w marszalkowskim, dlaczego? to juz inna historia.

Prosze popatrzec jaka jest rotacja pracowników w działach dot UE (o
            innych sie nie wypowiadam bo nie wiem)

Niezbedne wymagania kandydata mozna ulozyc w ten sposob,ze ktos po
            UJ z 10 letnim dosw ich nei spełni,a spełni je ktos po studium w
            Wałbrzychu ;), jednakze w przewazajacej czesci przynajmniej 2 osoby
            spelniaja wymagania...dlaczego,a zeby były pozory jakiegokolwiek
            konkursu.

• mr_pope Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 11:48
              > Niestety trzeba miec plecy, ja nie powtarzam plotek tylko opieram
              > sie na rozmowach z ludzmi z komisji rekrytacyjnej jego słowa (mniej
              > wiecej takie)

Ty rozmawiałeś z osobami z komisji rekrutacyjnej a ja rozmawiałem z osobami
              zatrudnionymi u marszałka. Zatrudnionymi pomimo braku znajomości z wysoko
              postawionymi urzędnikami.
              • vazz Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 22:39
                Wcale nie neguje faktu,ze bez znajomości można dostać sie do pracy w
                marszałkowskim...można, pod warunkiem,ze na dane stanowisko nie aplikuje żaden
                "plecak" lub gdy sie jest dobrym w swoim fachu i urzędowi potrzeba fachowca
                wtedy rozpisuje sie konkurs pod konkretne umiejetnosci kandydata.

Pozatym wielu,którzy sie dostali po znajomości nigdy sie nie przyzna ,że tak było ;)
        • Gość: gosc Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 23:37
          alabina napisała:
          > z calosci wynika jenak ze trzeba miec plecy i
          > to mocne i tego sie obawiam
          > wykszatlcenie i kwalifikacje to ja mam ze hoho ;)

i nie umiesz ucztac ze zrozumieniem?
          Z calosci nie wynika, ze trzeba miec plecy.
          Zauwazylas, pod jakim postem odpowiadasz?

Gość portalu: pracownik umwd napisał(a):
          > hej, ja jestem z małego miasta pod wrocławiem - bez pleców
          > i znajomośc, ale z wiedzą i "papierami", pisałam testy,
          > uczułam sie z administracji i UE i zdałam i sie dostałam,
          > tak samo jak reszta ludzi z mojego wydziału, polecam pracę u
          > marszałka, jest ok, ale trzeba swoje wykuć, powodzenia!!!

alabina napisała:
          > ale powiedzcie
          > czego powinnam sie chwycic jakies szczegoly?ustawy o samorzadzie,
          > statutu

W jednym z postow wyzej tez dostalas odpowiedz:

Gość portalu: JW napisał(a):
          > Owszem, są testy kwalifikacyjne. W zależności do jakiego Wydziału
          > się starasz, musisz odpowiedzieć na parę pytań z określonej branży.
          > Podstawowa znajomość prawa (w tym europejskiego, jeżeli startujesz
          > np. do Dept. RPO). Pytania nie są trudne, raczej weryfikują
          > przydatność kandydatów. W każdej firmie przechodzi się tego typu
          > testy - zazwyczaj ustne, natomiast w UMWD pisemne - musi być
          > "dowód".

Zycze powodzenia.
          • angiem78 Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 09.10.07, 14:56
            boszeeee. dziewczyna chciała jakiś porad czy informacji nt pytan na
            tescie a dostała bezsensowną i bzdurną dyskusje na temat układów.
            Ludzie!!! ja zycze poprostu powodzenia:-) miłego mimo wszystko dnia
            • alabina Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 09.10.07, 16:13
              angiem78 dzieki za dobre slowa i wstawienie sie
              bo jeszcze dostalo mi sie za nieumiejetnosc poruszania sie na forum
              czy na brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem
              zreszta moze i tak jest bo jestem roztrzepana
              ale z drugiej strony co to znaczy podstawy prawa czy cos z prawa
              europejskiego dla mnie to 5 lat moich stidiow czy moja podyplomowka
              to wlasnie podstawy prawa czy prawa europejskiego
              anyway jutro trzymajcie kciuki ale myslalam ze dowiem sie wiecej z
              tego watku
              wszystkim zyczliwym dziekuje
              paaa
              • Gość: ola powodzenia jutro! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 23:16
                Trzymam kciuki i daj znać jak Ci poszło. Sama jestem bardzo ciekawa
                czego oni tam pytają i jak wygląda rozmowa i test.
                Pozodzenia i czekam na realcję
                O.
                • alabina Re: powodzenia jutro! 10.10.07, 11:12
                  witam jestem juz po tescie byl latwy pierwsze ze 6 pytan dotyczylo
                  administracji samorzadowej organow urz marszalkowskiego potem kto
                  jest wladza stanowiaca w Polsce i do kogo nalezy wlada w Polsce
                  potem trzeba bylo zredagowac odpowiedz a potem podkreslic dco jest
                  nieprawda w tekcie albo przetlumaczyc tekst z angielskiego lub
                  francuskiego do wyboru na polski
                  i wlasnie rozpoczynajac ten watek takich informacji oczekiwalam ale
                  trudno dalem rade teraz pozostaje mi czekac na wyniki
                  pozdrawiam wszystkich mi kibicujacych bo ludzie naprawde zalezy mi
                  na robocie
                  a wiecie co
                  jestesmy baaardzo nieuprzejmym spoleczenstwem dzis jak czekalismy na
                  ten test t bardzo malo ktora osoba wchodac mowila dzien dobry ludzie
                  taki usmiech i pozdrowienie to tak nie wiele
                  milego dnia
    • babsee Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz 10.10.07, 13:52
      Testy sa z takiego zakresu na jaki aplikujesz.nie wiem jak jest w
      Marszalkowskim ale ja startowalam ostatnio do Miejskiego i dostalam
      sie(bez znajomosci)Nie przyjelam jednak propozycji pracy bo placą
      mizernie oj mizernie.
    • Gość: X-men Re: test kwalifikacyjny do pracy w urzedzie marsz IP: *.magma-net.pl 10.10.07, 22:14
      Generalnie do wszelkiej masci urzędów przyjmowane są dwie kategorie
      pracowników: Z namaszczenia i Wołki robocze.
      "Z namaszczenia" to osoby niekoniecznie wiedzące i potrafiące zrobić
      cokolwiek, ale mają jedną zaletę są z "właściwego klucza".
      "Wołki robocze" to osoby mające wiedzę i umiejętności pozwalające na
      realizację zadań swoich i kolegów z działu zaliczających się do
      kategorii "Z namaszczeia".
      Acha - "Z namaszczenia" zarabiają więcej i mogą sobie pozwolić na
      seksualne podejście do pracy, mogą się mylić w tym co robią a i tak
      dostaną nagrodę. "Wołki robocze" zarabiają marnie, są winne
      wszelkich pomyłek, muszą ostro zapier...ać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka