Gość: San Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:09 Będę szczerze zachwycona jak Zdrojewski pójdzie do rozwoju regionalnego. Będzie miał możliwość wpływania na rzeczowe wydawanie kasy z unii i może zmobilizuje wschodnie województwa do większego działania i nieco wyrównamy poziom cywilizacyjny między wschodnią a zachodnią częścią kraju Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska 24.10.07, 23:12 Drogi Tusku napewno tego nie przeczytasz a szkoda ,Grzegosz Schetyna jest dla Ciebie gorszy niz Wachowski dla Walesy,to bardzo maly czlowiek,jego niby sluzalczosc jest jest malo przydatna ,podczas kampani prawi niewidoczny,jego ciamajdowaty wyglad to on pasuje doslawnego "ciamcia ramciam"natomiast pirwszy do porad gdy Tusk zdobyl wladze,Donal;dzie nie lekaj sie isc sam,Twoja droga nie moze byc ze Schetyn,boto jest nawet jako wasal bezwartosciowy....., Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska 24.10.07, 23:15 zmijewska napisała: > Drogi Tusku napewno tego nie przeczytasz a szkoda ,Grzegosz Schetyna > jest dla Ciebie gorszy niz Wachowski dla Walesy,to bardzo maly > czlowiek,jego niby sluzalczosc jest jest malo przydatna ,podczas > kampani prawi niewidoczny,jego ciamajdowaty wyglad to on pasuje > doslawnego "ciamcia ramciam"natomiast pirwszy do porad gdy Tusk > zdobyl wladze,Donal;dzie nie lekaj sie isc sam,Twoja droga nie moze > byc ze Schetyn,boto jest nawet jako wasal bezwartosciowy....., ----------------------- oczywista oczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Tusk obudz się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:28 Chlebowski i Schetyna to dwie największe niedorajdy. Ich miejsce pracy to sejm a nie rząd. Cała ich wiedza to telefony komórkowe, "pół Polski" pisze im w wystapienia sejmowe. Politycy do sejmu, ekonomiści do rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianim Zdrojewski-nieudolny cwaniaczek,mistrz autoreklamy IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.07, 23:40 Jako rodowity wrocławianin mogę parę słów o Zdrojewskim powiedzieć. Człowiek ten jest mistrzem autoreklamy. Gdy był prezydentem Wrocławia, godzinami siedział w lokalnej telewizji i opowiadał tam o tym, jak ciężko pracuje i jak wspaniałym jest prezydentem. Podczas słynnej powodzi wszędzie go było pełno - jak lata helikopterem i płacze z żalu, jak własnymi rękami nosi worki z piaskiem, jak pochyla się nad mapami. A co faktycznie potrafi? Nic. Na przykład powódź była totalną kompromitacją. Od tygodni było wiadomo, że wysoka fala zbliża się do Wrocławia. I co? I nic, gdy woda zaczęła się wlewać do centrum, zarząd miasta był tym zaskoczony jak drogowcy w listopadzie, że pada śnieg. Nie mieli żadnych map, na których byłoby widać poziomice, nie potrafili uzgodnić, gdzie rozbić wały, (i zamiast kilku wiosek, woda zalała 600-tysięczne miasto), nie było żadnego planu działania, żadnych informacji dla ludności. Ale był za to Zdrojewski dzielnie latający z miejsca na miejsce! A proces za VAT? Miasto straciło miliony na odsetkach, bo pan Zdrojewski tak sobie wymyślił. O budowie obwodnicy autostradowej, mostu milenijnego opóźnionego o wiele lat, nawet nie będę wspominał. Ponieważ mieszkam w jego pobliżu, widuję często, jak rozbija się swoim autkiem (rejestracja oczywiście z końcówką 00001), łamiąc wszelkie przepisy.... Ale ciemny lud wszystko kupi, jeżeli będzie często widziało człowieka w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zdrojewski-nieudolny cwaniaczek,mistrz autore IP: *.devs.futuro.pl 25.10.07, 15:15 Mam dokładnie takie samo zdanie o p. Zdrojewskim - też pamiętam powódź, ogromny zapał mieszkańców Wrocławia i brak przygotowania ze strony władz kiedy już było wiadomo jak wygląda powódź w Nysie, Kłodzku czy Opolu. Tymczasem pan prezydent w 100% wypełniał programy lokalnych telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Zdrojewski-nieudolny cwaniaczek,mistrz autore 26.10.07, 07:47 Gość portalu: Wrocławianim napisał(a): > Gdy był prezydentem Wrocławia, godzinami > siedział w lokalnej telewizji i opowiadał tam o tym, jak ciężko > pracuje i jak wspaniałym jest prezydentem. Chyba pamiętasz, że miał całkiem dobrą orientację w terytorium, za które był odpowiedzialny. Chętnie pokazywał się w TV (prywatnej), odbierał telefony od mieszkańców i odpowiadał na ich pytania. Wzorcowa kompetencja i jawność. Widziałeś coś takiego u współczesnych władz, polskich lub wrocławskich? Oni unikają dziennikarzy, a przecież dziennikarze są oczami wyborców i ich obowiązkiem jest patrzeć na ręce osób publicznych. > Podczas słynnej powodzi wszędzie go było pełno - jak lata helikopterem i płacze > z żalu, jak własnymi rękami nosi worki z piaskiem, jak pochyla się nad mapami. Zdrojewski nie był jedyną osobą walczącą z powodzią. Współpracował ze sztabem, w tym z wojewodą (o nim niżej), ale to Zdrojewskiego było widać i to on mobilizował Wrocławian do akcji. Dobrze się do tego nadawał. > A co faktycznie potrafi? > Nic. To przypomnij sobie Cimoszewicza, któremu zachciało się popływać amfibią na zalanym Kozanowie. Dziennikarze próbowali go gonić motorówką, ale nie dali rady. Nie potrafił się nawet zdobyć na udzielenie im wywiadu. Potem rząd (SLDowski) zrobił sobie konferencję w zalanym Wrocławiu. Taki ichny Disneyland. > Na przykład powódź była totalną kompromitacją. Od tygodni było wiadomo, że > wysoka fala zbliża się do Wrocławia. I co? I nic, W celu odciążenia/uratowania miasta miały być wysadzone wały przeciwpowodziowe w miejscowości Łany. Wówczas zalana by była ta wioska, ale miasto prawdopodobnie dałoby się uratować. Niestety, w Łanach swój dom miał wojewoda i on doprowadził do "przecieku" informacji, przez co mieszkańcy przyszli na wały i uniemożliwili ich wysadzenie. Wina Zdrojewskiego? Zdrojewski obecnie jest spychany w cień przez Donalda Tuska. Pokaż, co Tusk takiego dokonał? Co potrafi? Bo ja od 1989 nie zapamiętałem wiele więcej ponad to, że gościu ma rzadkie nazwisko. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donawan Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:44 Schetyna był jedynym posłem UW który głosował za ustawą dekomunizacyjną, może jest trochę twardy ale są takie stanowiska w partii które tego wymagają. Czas pokaże czy jest tylko twardy czy tez ma lepkie ręce, bo dobra głowa do biznesu nie oznacza jeszcze złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Debil poszeklu znowu bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 23:54 poszeklu napisał: > Niechby i Zdrojewski byl naporzadniejszym gosciem na swiecie, > to niewiele znaczy wobec zaslug dla wehrmachtu. Tam Schetyna > pierwszy wylizywacz. Najwyższy czas wziąć pastylki kretynie, mniej będziesz pieprzył o wermachcie etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiton Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.toya.net.pl 24.10.07, 23:55 Schetyna to cham i prostak,nie umywa się do Zdrojewskiego,którego Tusk powinien bardzo lansować z myślą o następnych wyborach prezydenckich.Tusk nigdy nie będzie prezydentem,a Zdrojewski podoba się ludziom-wyważony ,spokojny z duza kulturą osobistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio To wszystko PIS-u wina! IP: *.201-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.10.07, 00:00 To wszystko PIS-u wina !!! Tusk i Schetyna, Tusk i Schetyna! Kaczorom rzednie mina. Tusk i Schetyna, Tusk i Schetyna! Więc napijmy się wina za nowego Stalina! A kto nim będzie? Tusk albo Schetyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe pier....mafiozo ten schetyna , bedziesz pierdzial IP: *.si.res.rr.com 25.10.07, 00:04 zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc szefem MON powinien być Radek Sikorski IP: *.icpnet.pl 25.10.07, 00:07 Jak dla mnie to oczywista oczywistość;) pl.wikipedia.org/wiki/Rados%C5%82aw_Sikorski Całe życie związane z wojskiem,obyty w świecie,kontakty ma Bogdan to raczej administracja bądź kultura jeśli miałby to być rząd ekspercki.Nie rozumiem po co gazeta mąci? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski szefem MON Radek Sikorski już był z nadania PiS... 25.10.07, 20:00 ... i prowadził na tym stanowisku politykę typową dla tej partii. Sądziłem, że za takie harce, jak niezgodne z prawem usunięcie rektora WAT, po wyborach czeka go Trybunał Stanu, że ten pan odpowie za katastrofę logistyczną związaną z wysłaniem polskiego kontyngentu na miejsce, w którym on sam niegdyś tak bohatersko robił zdjęcia. W najgorszym razie, można się było spodziewać, że spadnie na niego litościwa zasłona milczenia. Proponowanie mu w rządzie PO tego samego stanowiska, na którym nie sprawdził się, współpracując z PiSem uważam za skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Nie byl w KLD - nie jest nasz IP: *.e-wro.net.pl 25.10.07, 00:10 Tak dalej chlopaki z PO, skonczycie jak KLD/UW/AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
claude.monet widac za mądry i uczciwy jest Zdrojewski 25.10.07, 00:12 potrzeba poslusznego obcym oszoloma na szefa MON. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz no cóż... Czyli jednak uprawiają chłopaki TKM 25.10.07, 00:14 szkoda trochę bo spie.. w ten sposób zaufanie jakim ich ludzie obdarzyli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: no cóż... Czyli jednak uprawiają chłopaki TKM IP: *.chello.pl 25.10.07, 00:47 A czego się spodziewałeś? Trzeba było przed wyborami chwilę pomyśleć, ale tak naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prababcia he he he IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.07, 00:22 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=65307 Dziennik - STRONA GŁÓWNA - Francuzi: W Polsce wygrał Kaczor Donald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Schetyna mógłby buty czyścić Zdrojewskiemu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 01:04 Swoją drogą, dlaczego najlepsi, najzdolniejsi i najbardziej twórczy ludzie w PO są tak traktowani. Zdrojewski, Frankiewicz, Rokita Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Tusk Zdrojewskiemu do pięt nie dorasta 25.10.07, 01:43 Wierzę, że wszyscy głosujący na Zdrojewskiego nie zagłosowaliby na Tuska, gdyby mieli możliwość wyboru. Tusk sobą nic nie reprezentuje. Jeśli to prawda, to zachowuje się jak Stalin, który wybijał wartościowych współtowarzyszy, którzy mogli stanowić dla niego konkurencję. Panie Donaldzie. Ja głosowałem na Zdrojewskiego, nie na Pana. Dałem Panu poparcie bo nie miałem wyboru, ale proszę nie robić tak, abym tego żałował. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aQQ Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 02:02 Zdrojewski chyba jest nastepny do odstrzału po Płażyńskim, Olechowskim, Gilowskiej, Rokicie.. Facet za dobrze się sprzedaje, ma za duże poparcie wsód wyborców i wśród Platfusów a to może zagrozić panowaniu Tuska. Karierę to moze robić Schetyna, bo wiadomo że taka miernota nigdy nie zastąpi Wodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.07, 02:27 I co z tego tekstu wynika? Jaka to krzywda dla Zdrojewskiego? Wszyscy nie mogą być ulubionymi kolegami Tuska, to przecież oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tay Do Pana Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 02:35 Jestem głosowałem na Zdrojewskiego, i g... mnie obchodzi kogo Schetyna lubi a kogo nie. Jesli Pan Bogdan nie zostanie doceniony za swoj profesjonalizm polityczny, to w nastepnych wyborach glosuje na PiS i kibicuje im zeby sie PO dobrali do tylka. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Do Pana Donalda Tuska 25.10.07, 07:16 Gość portalu: Tay napisał(a): > Jestem głosowałem na Zdrojewskiego, i g... mnie obchodzi kogo Schetyna lubi a > kogo nie. Jesli Pan Bogdan nie zostanie doceniony za swoj profesjonalizm > polityczny, to w nastepnych wyborach glosuje na PiS i kibicuje im zeby sie PO > dobrali do tylka. przeczytalam wszystkie post...uffff. Moze jednak zaczekajcie z narzekaniem, gdy juz bedzie pewne kto gdzie wchodzi i jest ministrem czego. Poki co to wiadomosci zmieniaja sie z minuty na minute, wszyscy snuja domysly, dziennikarze tez, kazdemu wolno i OK. Najgorzej to podejmowac walke z wlasnymi wyobrazeniami, ktore i tak nie wiadomo czy sie sprawdza, lepiej myslec pozytywnie, choc nie spuszczjac z oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Do Pana Donalda Tuska 25.10.07, 12:33 Gość portalu: Tay napisał(a): > Jestem głosowałem na Zdrojewskiego Tusk dostał od niego wprawdzie 2 razy więcej, ale o ile bardziej jest znany. Szkoda Zdrojewskiego. > w nastepnych wyborach glosuje na PiS Nie no, bez przesady. Jeśli PO również się skompromituje, następne wybory odbędą się na ulicy. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Do Infrasktury i Transporyu Publicznego! To ważne! 25.10.07, 03:37 Maszynista II kl. Bogdan Zdrojewski, który praktykował jako mł. maszynista lokomotywy "Byk" ET22 w MD Brochów, potem był preziem Wr w czasie Potopu 1997, kiedy wsławił się bardzo dobrym przygotowaniem jako maszynista (oj, trzeba znać się na WSZYSTKIM, żeby zdać egzamin na Prawo Kierowania), powinien zostać Ministrem Infrastruktury! To przecież samo się nasuwa. Wojsko może być sobie jego hobby, ale gościu jest takim samym pasjonatem jak Antoś Macierewicz od służb specjalnych - nie nadaje się. Przygotowanie i doświadczenie do MONu ma Radek Sikorski. Zdrój się wykazał tu - że się zna na rzeczy - zupełnie pokojowej w warunkach nawet wojennych. Ale to nie wojsko! Poza tym ma pojęcie (duuuże) o trakcji "e". I to jest ważne. Szkoda, że zamiast Bogdana mamy za prezia Dutka, co na tramach się nie zna... A Zdrój lubi sobie pojeździć i wie, o co chodzi w ezt. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska 25.10.07, 06:39 Wy gnoje z Wrocławia,wschodniaki posrane z za Buga doliniarze i szabrownicy wytniemy was w pień a Wrocław zostanie Breslau bo tak się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska 25.10.07, 07:20 Przecież mamy doskonałego ministra kultury... z Wrocławia, po co zmieniać - K.M.Ujazdowski chyba jako jedyny w rządzie Kaczora poakazał klasę,autentyczną niezależność i (co szczególnie ważne)swój patriotyzm lokalny. Schetyna -taran, nadaje się na szefa MSWiA. Może Zdrojewskiemu MSZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: 212.160.172.* 25.10.07, 07:30 Proszę spytać Szanownego Pana Zdojewskiego jak dbal o chorego ojca, i dlaczego utopil Wrocław i okolice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.wroclaw.mm.pl 25.10.07, 07:41 Cyba żartujecie !? Przecież powszechnie wiadomo , że Schetyna,Zdrojewski,Protaiewicz,Dutkiewicz to jedna ekipa. Może nie twórzcie mitów na użytek politycznych celów ... Wiekszym problemem jest Brobisław Komorowski , delkatnie pisząc ma niezłego syfona w głowie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot10 Re: Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 07:54 > Wiekszym problemem jest Brobisław Komorowski , delkatnie pisząc ma > niezłego syfona w głowie. Proszę wyjaśnić ten syfon w głowie "Brobisława" Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabiaa Bóże, ukarałeś nas Schetyną.... 25.10.07, 07:54 Boże, Ty wiedziałeś, jak nas we Wrocławiu ukarać... dając Schetynę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Zdrojewski przegrywa z dworem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 08:06 Pan Bogdan to najlepszy kandydat na Prezydenta RP - doczekamy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Zdrojewski przegrywa z dworem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:04 Panie Bogdanie Zdrojewski - dziękuję za przywrócenie mi wiary w jakość merytoryczność oraz styl przekazywania społeczeństwu swoich pogladów politycznych. Jest Pan przekonującym i szlachetnym politykiem - jednym z nielicznych dzisiaj mężów stanu ( w PO w parze w P.Gowinem) Siła Pana spokoju i argumentów jest miażdżąca dla Pańskich adwersarzy.Życzyłabym sobie i Polsce takiego Prezdydenta!Uprzejmie proszę wziąść to pod rozwagę. krakowianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Zdrojewski przegrywa z dworem Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 08:21 Łoś A.niech bierze posła bo taka gradka na pewno już mu się nie trafi,mając na uwadze jego wynik wyborczy i dotąd pełnione funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś