Dodaj do ulubionych

GALERIA DOMINIKANSKA - CO JEST GRANE ?

IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 10.05.01, 23:11
MAM PRZED SOBA SCREENSHOTA Z WIZUALIZACJA GALERII DOMINIKANSKIEJ "OD TYLU" -
TZN. BLIZEJ FOSY / BRAMY OLAWSKIEJ.
NA TYM ZDJECIU MAM ROZNOKOLOROWE SZKLO, KTORE JAKO TAKO WYGLADA - DZIS JADAC
DOMINIKANSKIM ZAUWAZYLEM, ZE ZAMIAST ROZNOKOLOROWEGO (NIEBIESKI NA PRZEMIAN Z
CZARNYM) SZKLA SZKLI SIE JEDNOLICIE - SZKLEM REFLKSYJNYM. WYGLADA TO
OBLESNIE... CZY JEST KTOS KTO MOZ MI NAPISAC O CO CHODZI? CZY PROJEKT SIE
ZMIENIL ?
TO SAMO SIE TYCZY TEJ CZASRNEJ, NIEPRZEZROCZYSTEJ SZKLANEJ SCIANY - NA
SCREENSHOCIE JEST ONA ZE SZKLA PRZEZROCZYSTEGO, PRZEZ KTORE WIDAC JAKIES SCHODY

SHIEET ! O CO CHODZI ?
Obserwuj wątek
    • Gość: MKK Re: GALERIA DOMINIKANSKA - CO JEST GRANE ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 23:19
      Piszże małą czcionką. Oczy bolą.

Chętnie bym obejrzała to cacko, którego jesteś posiadaczem.
      Może nie wiem za dużo, ale TO co wiem, pozwala mi na wypowiedzenie zdania, że:
      1. budowa jest prowadzona z dużym rozmachem : jak wybudują coś, to za chwilę to
      zdemontują (dużo materiałów jest po prostu marnowanych).
      2. jest tam dużo chaosu, brak organizacji. Ale robota musi posuwać się
      naprzód ... i to szybko! Pan Niemiec każe - sługa musi. Niemiec przyjechał, aby
      wpoić tu nam myśl techniczną, ale sam się do tego nie przygotował.

mkk@poczta.gazeta.pl
      • Gość: wroclawi Re: GALERIA DOMINIKANSKA - CO JEST GRANE ? IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 10.05.01, 23:24
        gdzie tu masz rozmach ?
        3 pietra... no niekiedy 5...
        byles w Warszawie, Frankfurcie, Berlinie... to jest rozmach !
        a u nas...
        klinkier na elewacji i juz zaczyna sie wszystkim podobac
        mimo, ze to niski klocek
        obrzydliwa jest ta galeria ale z tego co widzialem, to byl to
        najlepszy projekt z proponowanych
        przynajmniej ta cegla tam jest!
        • Gość: MKK Re: GALERIA DOMINIKANSKA - CO JEST GRANE ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 23:29
          Przyznaję się - nie byłam. Czekam na sponsora :)))))

Byłam pod Luwrem i tam też mi się nie spodobała ta szklana piramida.

Aby nie znaleźć się po drugiej stronie bramki powiem, że mam dużo powodów, aby
          tej budowy nie cierpieć (to z dziedziny zawodowej).
          • Gość: wędzonka Re: GALERIA DOMINIKANSKA - CO JEST GRANE ? IP: 156.24.231.* 11.05.01, 00:03
            Gość portalu: MKK napisał(a):

> Przyznaję się - nie byłam. Czekam na sponsora :)))))
            >
            > Byłam pod Luwrem i tam też mi się nie spodobała ta szklana piramida.
            >
            > Aby nie znaleźć się po drugiej stronie bramki powiem, że mam dużo powodów, aby
            > tej budowy nie cierpieć (to z dziedziny zawodowej).

A to moze byc ciekawe. Jesli nie chodzi o wysokosc i szklana fasade to o co?
            • Gość: MKK GALERIA DOMINIKANSKA - do efki i wędzonki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 10:20
              Nie jestem architektem (Ty to wiesz)- niech się wypowie np. efka lub inna
              osoba, która ma podstawy, aby mówić w sposób profesjonalny o połączeniu nowej
              formy z tą starą.
              Nie chcę tu opowiadać, że razi mnie połączenie ducha historii z tzw.
              nowoczesnością. Aby to wyjaskrawić przedstawię przykład (hipotetyczny): wyobraź
              sobie piękny, gotycki kościół, z witrażami ze zgrzewanego plastiku w stylu
              Picasso. Efka - ci Ty na to? może to nowatorski, wspaniały pomysł (pamiętaj, to
              ja wymyśliłam).

Galeria - jako budowla niezależna (choć na podstawach tak starych, że nawet
              przywoływanie Kolumba jest niedorzecznością - to przytyk to "wielkiej" historii
              USA)nie posiada najbliższego otoczenia, takiego jak np. nieszczęsny SOLPOL.
              Uważam, że nowoczesna bryła nie jest jej wadą. Ale czy ona jest naprawdę
              nowoczesna? Na razie tego nie widać.

Czy o potędze człowieka świadczy wzrost? (biedny L1 odpowie jednoznacznie,
              koszykarze również).Czy Galeria, aby być tą najlepszą musi być choćby o piętro
              wyższa od tej dotychczas wybudowanej?

Daj Bóg, abyśmy mieli z czym do niej wejść... :) - to tak na marginesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka