daniels2 06.08.03, 22:54 Dlaczego w zwiazku z remontem osi nie bedzie takiej organizacji ruchu jaka jeszcze w srode rano przedstawial ZDiK czyli miedzy innymi polaczenie 139 i 149 z 131 i 141? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tobiwankenobi Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 02:18 no faktycznie zmienily sie komunikaty na stronie ZDiK - szkoda ze jednak nie dojdzie do polaczenia. Swoja droga to taka zmiana powinna wejsc na stale, a zmienianie numerkow co chwila na tak duzym odcinku to by bylo niezle przedsiewziecie + starta czasu i pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 19:54 tobiwankenobi napisał: > chwila na tak duzym odcinku to by bylo niezle przedsiewziecie + starta czasu i > pieniedzy. Pieniędzy? Firmy przystankowe mają płacone ryczałtem, więc podatnika by to nie kosztowało ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 09:45 Nie wiem, jak wielki jest bałagan w ZDiK-u, ale żeby dzień przed wejściem zmian w komunikacji miejskiej nie wiedzieć jakie one będą? Jeszcze wczoraj miały być linie 739 i 749. Teraz się komuś coś odwidziało? Straciłem już w ogóle zaufanie do tego co ZDiK pisze i ogłasza. Może w ogóle tramwaje nocne zostaną, bo jakiemuś urzędnikowi 31 sierpnia przyjdzie genialny pomysł, by je jeszcze zostawić Następnym razem trochę bardziej pomyślcie, póki to wprowadzicie. Z poważaniem busmen Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 10:11 już dawno pisałem, że to instytucja w której poziom niekompetencji sięgnął zenitu i że powinno się ją rozwiązać, a pracowników przed przeniesieniem do nowej zweryfikować, tylko z drugiej strony ciekawe kto miałby to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 10:43 tora_tora napisał: > już dawno pisałem, że to instytucja w której poziom niekompetencji sięgnął > zenitu i że powinno się ją rozwiązać, a pracowników przed przeniesieniem do > nowej zweryfikować, tylko z drugiej strony ciekawe kto miałby to zrobić Zupełnie się z tym zgadzam. Ludzie w ZDiK są bezczelini i nienormalni. Przepraszam panie Krzysztofie za takie dosadne słownictwo, ale na to co się wyrabia są to najłagodniejsze słowa. ZDiK sam nie wie czego chce, a jego pracownikom już się w głowach poprzewracało od sprawdzania biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
nex1 Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 11:18 daj pokój.moim zdaniem taka trasa jest lepsza,nie chcę stać na skłodowskiej w połgodzinnym korku. wolę śmignąć zabudowanym torowiskiem. co do połączenia tych linii to nie mam zdania, bo nimi nie jeżdżę. a poza tym to chyba dobrze, że wrpwadzili tę zmianę na stronie jeszcze wczoraj a nie dopiero dzisiaj. widocznie ktoś mądry pomyślał o upoconych pasażerach - męczennikach, którzy każdego dnia kiszą się w tramwajach i autobusach, i postanowił skrócić im trochę te męki:) Odpowiedz Link Zgłoś
busmen Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 11:28 Tak, ale mogliby te zmiany wcześniej przemyśleć. Ja czekałem na 739 i 749 miesiąc. zeby można było pojechać jednym autobusem z Nowgo Dworu na Psie Pole i do Korony. Ludziom robi się nadzieję, a później się ich wystawia. Tak poważna firma nie robi. Co do męczarni, to ludzie i tak muszą się przesiadać, a tak by spokojnie sobie jechali np. z Nowego Dworu do Polaru... Po prostu się zawiodłem (po raz kolejny) rozczarowany busmen Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 11:42 busmen napisał: > Tak, ale mogliby te zmiany wcześniej przemyśleć. Ja czekałem na 739 i 749 > miesiąc. zeby można było pojechać jednym autobusem z Nowgo Dworu na Psie Pole > i do Korony. Ludziom robi się nadzieję, a później się ich wystawia. Tak > poważna firma nie robi. Co do męczarni, to ludzie i tak muszą się przesiadać, > a tak by spokojnie sobie jechali np. z Nowego Dworu do Polaru... Po prostu się > zawiodłem (po raz kolejny) a może znowu związki naknociły ... Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Zmiany na Grunwaldzie 07.08.03, 20:28 Ja również wyrażam swoje rozczarowanie, zwłaszcza że robiłem sobie duże nadzieje po poprzednim komunikacie. Jak można trzy razy zmieniać komunikaty w tej samej sprawie (bo na poczętku linie miały być połączone, ale ze starymi numerami 139/149, a nie zastępczymi)? Czy ekspert potrafi racjonalnie wytłumaczyć tę dezinformację (w co akurat wątpię, bo coś takiego nie powinno się przytrafiać w cywilizowanym mieście)? Odpowiedz Link Zgłoś