mocny_full 27.12.07, 19:05 Nie wiem skąd zdziwienie ludzi. Przecież jeśli wydało się pieniądze na profesjonalne lodowisko i płaci się za jego utrzymanie to nie będzie się pozwalać aby ludzie ślizgali się kilkadziesiąt metrów obok za darmo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xvart trzeba powiedzieć wprost: 27.12.07, 19:41 miasto dało ciała z tym całym jarmarkiem pod Halą Ludową. Mam nadzieję, że pan prezydent okaże się praedziwym mężczyzną i będzie się potrafił przyznać do błędu, a w przyszłym roku wszystko będzie po staremu: płatne lodowisko w rynku i darmowa pergola dostępna dla wszystkich. A swoją drogą, to od kiedy jacys tam ochroniarze mają uprawnienia Straży Miejskiej czy Policji w publicznie dostępnym parku, który nie jest własnością obsługi lodowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: trzeba powiedzieć wprost: IP: 74.222.3.* 27.12.07, 20:36 swiete slowa... z tym ze lodowisko powinno byc nie w rynku gdzie normalnie przeszkadzalo a np na pl. targowym, ktory potrzebuje ozywienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: trzeba powiedzieć wprost: IP: *.as.kn.pl 28.12.07, 00:38 Każde pierdnięcie Rafała Dutkiewicza, jak mi się zdaje, musi być z definicji genialne. Dlatego nie oczekujmy od naszego prezydenta przyznawania się do błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yann Re: trzeba powiedzieć wprost: IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.09, 19:09 popieram sliska sprawa jak ten lód , policja ani straż miejska nie jest na usługi jakiegos biznesu , a władze gminne powinni robic wszystko aby nasza młodzież miała dostep do rozrywki isportu za darmo nawet z pieniedzy podatników to wiecej przynosi korzysci dla panstwa polskiego Co sie w takim razie nalezy nam wszystkim jesli za płacone podatki czesc pieniedzy musi wrócic do podatnika w róznej formie od tego mamy władze miat igmin zeby organizowali zycie w danym miejscu a nie pomagali tylko kręcic biznes ,moze staąd sie wział kryzys obecny ze politycy nie zajmuja sie tym co trzeba taka jest dzisiaj odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MysiPysia Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.cache.telstra.net 27.12.07, 19:48 A ochrona podała podstawę prawną takiego działania? Czy po prostu przekracza swoje uprawnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 28.12.07, 10:29 właśnie czy nie była to napaść i bezprawne ograniczenie wolności obywateli? tak więc w mojej opinii to nie tylko przekroczenie uprawnień ale "działania mające znamiona przestępstwa" i myślę że od tego powinni zacząć autorzy artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anipri Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.magma-net.pl 27.12.07, 19:52 Też jestem tym OBURZONA,bo nagle olśniło kogoś,że chodzi o bezpieczeństwo.BZDURY!!! W r ę cz g ł u p o t a .Dwa lodowiska obok siebie.Gratuluje pomysłu! Przecież wszyscy wiedzą ,że chodzi o pieniądze. Jakoś dotąd nikogo bezpieczeństwo na Pergoli nie obchodziło.A tu kolejne pokolenia korzystają z tego miejsca.Pergola należy do parku a park do miasta i jego mieszkańców.Tak więc prawo korzystania z tego miejsca mamy wszyscy bez względu na porę roku.Tak nawiasem mówiąc większe niebezpieczeństwo na Pergoli jest latem gdy mieszkańcy brodzą w brudnej wodzie ,w której często są elementy ostre z metalu lub szkło .Dopiero można nabawić sie gangreny.Bezprawne jest więc zabranianie z korzystania z tego miejsca i można to łatwo udowodnić choćby sądownie wg prawa. Oburzona mieszkanka Wrocławia PS.Lodowisko płatne jest małe i bywa przeludnione,żadna przyjemność i to jeszcze za pieniądze,skandal! Ciekawe co będzie jak powstanie tu fontanna za 20 mln zł,pewnie urzędnicy wymyślą specjalne ogrodzenie,he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.07, 20:15 Popieram P. w calosci.Sam slizgalem sie na Pergoli ,i plywalem na Olimpijskim,a w jakim go stanie zobaczylem,to nie do wiary.Tam zostala moja mlodosc,ale czegos takiego to nie moge strawic..........Pozdrowka "wroclawiak' i to 100%-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alto Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.07, 20:10 W tym przypadku należy zaapelować do prokuratury, by z urzędu na podstawie podanej publicznie wiadomości wszczęła postępowanie wyjaśniające czy nie popełniono przestępstwa. Z opisu wynika wyraźnie że ochroniarze z Hali Ludowej przekroczyli swoje uprawnienia zmuszając obywateli do takiego a nie innego, nie zabronionego prawem zachownia w miejscu publicznym ogólnie dostępnym. Brak reakcji na takie zachowanie ochroniarzy może w następnych dniach skutkować, szczególnie w przypadku spadku temperatury powietrza np. zastosowaniem przez nich środków przymusu bezpośredniego w postaci chociażby chwytów. Byłoby to niedopuszczalne w świetle obowiązującego prawa. Brak reakcji ze strony władz będzie niebezpieczny dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_wtyczka Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:11 Z jednej strony jestem przeciwnikiem takich "głupich" czuy tam sztucznych ograniczeń. Jednak z drugiej strony jakby tak ktos tam się utopił, to juz widzę zmasowany atak na Urząd Miasta, że nie zabezpieczyli należycie tego miejsca. Tak więc sytuacja wydaje się patowa... Chociaż z drugiej strony w takiej Holandii ludzie śmigają na kanałach. Tak więc jednak mozna jakoś ten problem rozwiązać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoginiu Re: Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.07, 20:25 utopić się w 30 cm wodzie do tego zamarzniętej to byłby wyczyn po którym na pewno byłby zmasowany atak reporterów z całego świata na urzędników z Urzędu miasta ;) szczególnie z programów typu "Nie od wiary" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darjerz Re: Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.magma-net.pl 27.12.07, 20:27 Utopić się pod lodem w Pergoli??? Oj chyba nigdy nie byłeś tam w lecie :) Co prawda ja jeszcze za dawnych czasów pływałem po pergoli kajakiem, ale żeby się tam utopić i to pod lodem to trzeba by mieć nieprawdopodobnego pecha lub np uderzyć sie w głowe przy upadku. Nie wiem czy głębokość przekracza tam w najgłębszym miejscu 50cm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_wtyczka Re: Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:59 Nie jestem wrocławianinem, tak więc wybaczcie :P Jeżeli jest tak jak piszecie no to sprawa jest oczywista :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Utop sie Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 22:30 Tylko ze utopic sie mozna w lyzce wody ciemniaku........!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_wtyczka Re: Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 23:41 Za slownikiem jeyzka polskiego PWN: utopić się 1. «stracić lub odebrać sobie życie przez całkowite zanurzenie się w wodzie» 2. «opaść na dno» Tylko proszę, nie pisz mi tu zaraz, że to przenośnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemniaku Re: Mojew skromne zdanie jest takie: IP: *.amuz.wroc.pl 31.12.07, 10:14 masz rację ciemniaku...można się utpić w łyżce wody.. Należy zatem zabronić posiadania łyżek....a także noży na wszelki wypadek... aleś pusty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżffa Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.07, 20:15 ja tam jeźdże po fontannie na pergoli te lodowisko jest za małe dla mnie dobre dla uczących się jazdy dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: 82.177.103.* 27.12.07, 20:17 Piszecie, że płatne jest czynne w dni powszednie i w święta. Wydaje mi się, że świętem jest pierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Tymczasem chcąc z dziećmi właśnie w ten dzień zrzucić kilka kilogramów na lodowisku, nie udało mi się, bo lodowisko było zamknięte. Szkoda, ze zapomniałem o pergoli. Wykorzystał bym jej zamarzniętą taflę, a ochraniaża pogonił. Odpowiedz Link Zgłoś
droga2 Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 27.12.07, 22:13 a co jeśli chcę pojeździć np. środę o 12? na rynku lodowisko o tej godzinie było udostępniane szkołom, a nie "przechodniom". zapewne dalej tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.07, 11:25 Co to takiego "ochroniaż"? O ochroniarza Ci chodziło może?:) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi QJM pie..ne biurwy... 27.12.07, 22:12 najpierw nam wmawiają że taniej jest kupić "przenośne" lodowisko niż wylać parę litrów wody na boisko, teraz się okazuje że przedsięwzięcie jest na tyle nierentowne że trzeba ograniczyć ludziom dostęp do pergoli by zapewnić paru klientów lodowisku QJM i to wszystko za naszą kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 22:23 może niedługo miasto zakaże jazdy na własnych łyżwach bo i one są niebezpieczne? pamietam z dzieciństwa, albo pergola, albo zalane boisko na osiedlu. jakoś oprócz paru siniaków nic nikomu się nie stało. A teraz jak jakiś głupek muszę jeździć małe kółeczka dookoła przez 25 minut za 2 zł, oczywiście dostosować tempo jazdy do innych bo inaczej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Przyznac trzeba, że urzędas, który wygonił 27.12.07, 22:41 lodowisko oraz jarmark z rynku, nadaje sie do całkowitej wymiany twardego dysku. Pergola zawsze była zimowym lodowiskiem i to jest wielkie swinstwo, aby wyganiac z niej ludzi. Taka jest tam tradycja od zawsze. A i nikt tam sie jeszcze nie utopił. Chociaż, szkoda, że nie pomysłodawca całego tego bałaganu tegorocznego. Tak lodowisko śtucne jak i jarmark śfiuntecny można było Panie burgemeister zorganizowac na zdechłym Nowym Targu, aby go trochu ożywić. Ale, to jest, oczywizda, pod okiem miejskich rajców, a oni goopki hałasu nie cierpią, czy cuś! Odpowiedz Link Zgłoś
platfusywon No to ja im ku.. pokaże.Będzię sparring 27.12.07, 22:47 Nie wiem co to za cioty,ale wybieram się na łyżwy.W sobotę godzina 12 lub 13!!!Nie będą mi jakieś pomioty z firmy ochroniarskiej(czy także z SB-ckim rodowodem jak większość tych firm w naszym kraju??)mówiły gdzie mam jeździć na łyżwach.Kto myśli podobnie jak ja,zapraszam.To co sie w naszym mieście wyprawia to już przechodzi wszelkie pojęcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusywon Re: No to ja im ku.. pokaże.Będzię sparring 27.12.07, 22:49 platfusywon napisał: > Nie wiem co to za cioty,ale wybieram się na łyżwy.W sobotę godzina 12 lub > 13!!!Nie będą mi jakieś pomioty z firmy ochroniarskiej(czy także z SB-ckim > rodowodem jak większość tych firm w naszym kraju??)mówiły gdzie mam jeździć na > łyżwach.Kto myśli podobnie jak ja,zapraszam.To co sie w naszym mieście wyprawia > to już przechodzi wszelkie pojęcie.. Przy okazji zamówię znajomego z TV z ekipą,może będzie dobry materiał... Odpowiedz Link Zgłoś
bezstronny_obserwator Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 27.12.07, 23:02 W tym wszystkim nie chodzi o zysk. Miasto wydało kasę na lodowisko nie po to żeby zarobić. Problem jest innej natury. Ludzie tłukący się przez pół miasta żeby pojeździć na łyżwach dojeżdżają na lodowisko zorganizowane przez miasto. Korzystając z niego mają świadomość tego, że mogą miło spędzać czas dzięki wspaniałomyślności władzy. Z kolei ludzie będący na pergoli swoje szczęście mogą jedynie utożsamiać z faktem, że lubą jeździć na łyżwach. Co miastu nie przynosi żadnych korzyści. Tylko tak to potrafię wytłumaczyć. inaczej się do absurdów dochodzi. lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe A mnie dziwi że Niemcom wdupowłażące władze... IP: *.e-wro.net.pl 27.12.07, 23:16 tak szalenie poprawne politycznie(choćby sprawa nazewnictwa-Hala Stulecia)podważają ten doskonały,słuszny ideowo-technicznie wynalazek germanśkiej myśli technicznej zwany pergolą i stawiają ponad to małe,tandetne,przenośne lodowisko...Panowie,przecież Fuhrerowi będzie przykro...Mam nadzieję że P.Angela was skarci;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: A mnie dziwi że Niemcom wdupowłażące władze.. IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.07, 11:24 Hala Stulecia powstała na wiele lat przed dojściem Hitlera do władzy, więc nie rozumiem, czemu się tak pienisz. Most Grunwaldzki też Ci się z Hitlerem kojarzy, bo zbudowali go Niemcy? Hitlerowski jest za to na pewno budynek Urzędu Wojewódzkiego, ale pewnie o tym nie wiedziałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: A mnie dziwi że Niemcom wdupowłażące władze.. IP: *.e-wro.net.pl 28.12.07, 16:39 Ależ ja mówię tylko ogólnie o pewnej dość zauważalnej tendencji "wdupowłażenia".I doskonale wiem że Hala powstała przed dojściem Adolfa H.do władzy i pan Adolf H.niewiele z nią ma wspólnego.. BA,jestem pełen uznania dla jej budowniczych,uważam ją osobiście za piękną!Zajmuję się amatorsko fotografią i żadnemu z wrocławskich i wogóle stojących w Polsce obiektów nie poświęciłem tyle klisz..i miejsca na dysku.Wiem że to ONI ją zbudowali,aczkolwiek dla mojego rocznika zawsze pozostanie Halą Ludową. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dziwisz mnie 28.12.07, 18:20 piszesz o pergoli, jako o dziele germanskiej mysli..... Wygląda na to, że w swoim antyniemieckim szalenstwie nie dostrzegasz paru rzeczy. Ja zawsze jezdziłem zimą na Pergoli, i to już w czasach, kiedy było to miejsce totalnie zasyfione i zarośnięte trawą na wysokość człowieka. Pamiętam restauracje znajdujące sie tam, gdzie obecnie znajdują sie biura. Max Berg zaprojektował Halę Stulecia i tak nazywa sie ten zabytek i tyle. I na ten zabytek pieniądze dało UNESCO i ten zabytek wpisało UNESCO na listę najważniejszych dzieł ludzkości. A Hala Stulecia tylko tu nazywa sie Halą Ludową, a praktycznie ta jej polska nazwa kojarzy sie z okresem komunizmu. jest różnica pomiedzy "wdupowłażeniem" a dostrzeżeniem roli Niemców w historii naszego miasta. To oni je kształtowali przeze 700 lat i idiotyzmem jest wymiatanie tego faktu pod dywan "patriotyczny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: dziwisz mnie IP: *.eranet.pl 29.12.07, 01:51 Niemcy byli tu tylko 700 lat? Teraz się mówi, że chyba co najmniej 1700 lat, a Polaków tu nigdy nie było, nie ma i nie będzie. Czechów tu, q..rwa też nie było. Habsburgów też nie, Walonów nie, bo się walili gdzie indziej. Żydów też nie było, co? Ale w XVIII wieku się Prusacy pojawili, na wycieczce byli na Śląsku i tak zostali. Szlag mnie trafia jak słyszę nowomodnych szczyli, co to nową historię miasta piszą (tylko w swoim "widzie" historię "nowoczesną" i "postępową" bo niby-germańską). Normalnych Niemców potrafią też wprowadzić w zażenowanie swoją znajomością faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Ja wiedziałem, że tak będzie ;) 28.12.07, 01:01 Gdy tylko na spacerku, chyba jeszcze późnolistopadowym, zobaczyłem delikatnie zmarszczoną przymrozkiem powierzchnię pergoli i panów grabiących piasek pod lodowisko pod iglicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa-nova Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.as.kn.pl 28.12.07, 08:02 Zawsze jeżdziło się na pergoli - i było tam przyjemnie. Nie widzę powodu by to zmieniać. Płatne lodowisko koło iglicy to horror dla ludzi o silnych nerwach - tłum, zgiełk, trzeba jeżdzić razem z tłumem bo inaczej cie zdepczą. Lubię łyżwy ale na tym płatnym po prostu bałabym się, że mnie rozjadą, chyba wezmę łyzwy i póje na pergole jak za dawnych lat (była szatnia, muzyczka i odgarnianie lodu, ale to za komuny więc niesłuszne).I pergola jest znacznie bezpieczniejsza niż to małe płatne lodowisko, na którym mogą cżłowieka rozjechać na strzępy.Ja się boję tam jeżdzić, a na pregolę chętnie się wybiorę by pokazać swoje prawa do jazdy na zamarzniętym stawku. To jest park dla mieszkańców Wreocławia a lód jest też wspólny i żaden ochronirz mnie stamtąd nie wyrzuci, co to, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a jaka jest podstawa prawna? 28.12.07, 08:51 może od tego właśnie powinien zacząć dziennikarz czy przypadkiem ochroniarze nie złamali prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: 195.205.44.* 28.12.07, 08:54 A może tak ochroniarz popilnowałby rzeczy jeżdżących na łyżwach na Pergoli i zadbał o bezpieczeństwo łyżwiarzy, a osoby odpowiedzialne za pergolę po prostu zabezpieczyły wystającą fontannę - ochroniarz miałby zajęcie, a łyżwiarze frajdę! Moim zdaniem tego typu ślizgawki powinny egzystować we wszystkich parkach we Wrocławiu, a ich administratorzy zamiast udowadniać jakie to niebezpieczne zrobili coś, aby to niebezpieczeństwo zmniejszyć i swoją energię skierować na działania pozytywne, a nie negatywne. Wszystkim łyżwiarzom miłego ślizgania w Nowym Roku, a nadzorcom lodowisk satysfakcji z atrakcyjnych miejsc do ślizgania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deb Godziny otwarcia lodowiska 31 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 12:25 Czy ktoś wie, w jakich godzinach będzie otwarte lodowisko 31 grudnia? Oczywiście to płatne, a nie pergola :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dek Re: Godziny otwarcia lodowiska 31 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 14:01 Cała nadzieja w ociepleniu wtedy problem pergoli zniknie i ujadacze przestaną ujadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Godziny otwarcia lodowiska 31 grudnia IP: *.as.kn.pl 28.12.07, 18:55 Ja z kolei nadzieję upatruję w innym zjawisku naturalnym: a mianowicie w meteorytach. Pieprznąłby taki w salę plenarną obrad Rady Miejskiej, na której obecny byłby Nasz Ukochany Prezydent ze świtą - i od razu byłaby ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla wroclawianka Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.07, 23:09 2 zlote to z jednej strony nie tak duzo ale sa przeciez rodziny ktorych nie stac na chleb a co dopiero na zaplacenie slizgawki.W czasie gdy ja mialam nascie lat jaka frajda byla slizgawka na fosie.Przy odrobinie dobrej woli mozna zrobic male ogrodzenie i zostawic slizgawke na pergoli.Tam na pewno nikt sie nie utopi bo plytko a skoro sa ochroniarze ....to chyba i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 28.12.07, 23:32 Mieszkam w mieście, w którym nie dosyć, że nie pobiera się opłat za "ślizganie się", to jeszcze lodowisko czynne jest cały rok! (tak tak - cały rok) jest to lodowisko odkryte i nie znajduje się pod biegunem ... ludzi się tam zaprasza a nie odgania. www.icepark.cz/home.php OCZYWIŚCIE nie jest to Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Przepraszam, a gdzie jest lodowisko we Wrocławiu? IP: *.nsn-inter.net 02.01.08, 15:13 Faktycznie o mnie! :) Ślizgałem się na Pergoli w 1 i 2 dzień Świąt. Pierwszego przyszli dwaj ochroniarze i krzyczeli żeby opuścić lód. Po 5 minutach zacząłem im współczuć, bo ludzie, a było około 50 osób, kwitowali całą akcję śmiechem albo złośliwymi komentarzami. Drugiego dnia panowie porządkowi w ogóle się nie pojawili - ludzi było ze trzy razy tyle, więc chyba się domyślili, że i tak nic nie zdziałają. Teraz pytanie - gdzie niby są te lodowiska we Wrocławiu, bo ja nie widziałem? Na ślizgawce pod Iglicą był taki tłum, że jeżdżenie tam stanowiło większe niebezpieczeństwo niż na pobliskiej Pergoli. Wejherowska swoimi małymi rozmiarami przypomina raczej tor do short tracka, a dużego lodowiska nie mrożą, bo sie nie kalkuluje. Spiska pod otwartym niebem ze swoją idealnie przygotowaną taflą też bardziej kojarzy się ze ślizgawką w parku niż lodowiskiem. Fakt jest taki, że w prawie 650 tysięcznym Wrocławiu nie ma ani jednego lodowiska - żeby pograć w hokeja jeździmy z kolegami... no gdzie? Do Świdnicy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Przepraszam, a gdzie jest lodowisko we Wrocła IP: 87.105.164.* 03.01.08, 10:10 gratulacje dla zarządcy lodowiska za zamkniecie obiektu w nowy rok i 2 stycznia.w sylwestra mozna bylo sie poslizgac od 8 do 11 tej!!! kto to wymyslił ? jakby prywatna firma zarządzala obiektem wygladalo by to na pewno inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
yoz18 Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 02.01.09, 12:17 A czy gdzieś we WRO można się ślizgać na darmowej ślizgawce oprócz pergolii?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola 02.01.09, 22:29 darmowych chyba juz nie ma . na lodowisku o ktorym byla wyzej mowa juz nikt sie nie poslizga za 2 PLN. cena teraz wynosi 8 PLN za 50 minut!!! czy miasto nie moze dla swoich mieszkancow tego taniej zrobic? w czechach korzystanie z takich lodowisk jest duzo tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yann Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.09, 18:35 problem jest tych co wybudowali lodowisko anie tych którzy chca sie poslizgac sie za darmo gdyz natura tez robi podarunki tak jak robi niespodzianki kiedy zerwie dach np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yann Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.09, 18:47 niektórzy pomagaja ludziom krecic biznes nie ma łagodnosci chca na siłę wyrwac ludziom pieniadze tak jak w opoulu na lodowisku wejscie płatne dostajesz paragon a dalej juz szatnia działa na dziko tez dzieci sie oszukuje pobiera sie za szatnie jak sobie pani wymysli jesli depozyt jst troche wiekszy zada wiecej pieniedzy szatniarze zarabiaja fortune przwciez juz bilet zapłacony to jeszcze wyciagaja łape zeby tylko boczne pieniadze weszły im do kieszeni W restałracji tez powinno sie płasic za wieszak iosobno za jedzenie , ale co sie nie robi dla naszych maluchow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastyyy Re: Płatne lodowisko kontra darmowa pergola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 19:14 Ludzie, co wy wypisujecie, bo aż śmiać się chce. Miejsce publiczne, więc nikt nie ma prawa wam czegoś zabronić? Super, to ja pójdę się tam piwa napić i powiem panom policjantom, że nie mają prawa mi zabronić w miejscu publicznym, bo to miejsce publiczne. No przepraszam bardzo. W każdej fontannie, stawie w mieście jeździcie na łyżwach? To, że tak się przyjęło, nie znaczy, że macie do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś