Dodaj do ulubionych

WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM - POMÓWIENIE

IP: *.icpnet.pl 02.06.01, 00:33
Cześć,
Sorry, że się powtarzam ale wkurzył mnie Roberto z tą wyższością. Nikt z
poznaniaków nie wywyższa się nad Wami. Jest dyskusja, fakty, przechwalanie (w
obie strony, ale ja i inni poznaniacy nie traktujemy Was jak gorszych. To, że
piszę o Poznaniu jako szybciej rozwijającym się mieście i że mam nadzieję, że
Poznań nadal będzie się szybciej rozwijał od Wrocławia to chyba nic złego???
Przecztajcie wypowiedzi T1 lub moją i P.B. konwersację z Formanem? Czy wyzywam
go jakoś. On rzuca swoje argumenty a my swoje. Dzięki tej wymianie można
zresztą w miarę dokładnie dowiedzieć się jakie są inwestycje realizowane i
planowane w najbliższym czasie w naszych miastach.
Zapraszam przyłaćżcie sie do dyskusji - FORUM POZNAŃ - NAJLEPSZE MIASTO W POLSCE
W tytule nie sugeruję, że to pOznań, wręcz przeciwnie, zapraszma wszystkich,
zwłaszcza pokroju Formana, czyli walczących o sowje ale konkretami.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM - POMÓWIENIE IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 02.06.01, 11:38
      roberto: dołącz do paki z lechitą.
      • Gość: ede Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM - POMÓWIENIE IP: *.icpnet.pl 02.06.01, 13:18
        Pewnie Roberto to warszawski prowokator, haha.
        • Gość: Roberto Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM - POMÓWIENIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 15:59
          Nie jestem żadnym prowaokatorem!!! Poczytajcie sobie Wrocławianie teksty
          Poznaniaków na temat naszego miasta (np o naszej historii, naszym rynku,
          naszych firmach, Banku Zachodnim itd). W każdym przypadku Poznaniacy starają
          się nam udowodnić, że jesteśmy za nimi daleko w tyle. A prawda jest taka, że
          tak naprawdę jesteśmy równymi sobie miastami. W JEDNYCH DZIEDZINACH MY
          WYPRZEDZAMY POZNAŃ, W INNYCH POZNAŃ WYPRZEDZA WROCŁAW. I gdyby Ede i jego
          koledzy tak stawiali sprawę, to o wiele przyjemniej dyskutowałoby się nam
          zarówno na forum wrocławskim, jak i poznańskim. A z L E C H I T Ą proszę mnie
          nie porównywać. Czy ja piszę o mieszkańcach Poznania volksdojcze, jak to w
          jednym z wątków na forum Lechita określił tym mianem mieszkańców Wrocławia
          (nie, on nawet nie nazywa nasze miasto Wrocław, tylko Breslau). Pozdrawiam
          wszystkich trzeżwo i rozsądnie myślące osoby zarówno z Poznania i Wrocławia.
          • Gość: ede Re: WYŻSZOŚĆ POZNANIA NAD WROCŁAWIEM - POMÓWIENIE IP: *.icpnet.pl 03.06.01, 12:12
            Sami tak nazywacie Wrocław (BRESLAU). Kiedyś czytałem jeden z Waszych wątków,
            gdzie była dyskusja nad tym jak powinien nazywać się Wrocław. Dlatego nie
            rozumiem dlaczego robisz problem. Osobiście wolę polską nazwę.
            Lechta nazywając Was volksdojczami zupełnie się nie wykazał. Już prędzej mógł
            Was wyzwać od kresowiaków. Oczywiście w ogóle wyzywanie jest bez sensu. Ja
            tylko wykjazuję, że wyzywanie od volksdojczów jest mega bezsensu.
            Tak poza ty tą do napięć dochodzi rzadko, wroclawi też zresztą bluzga. Czasami
            pękają emocję bardziej emocjaonalnych ludzi.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka