Dodaj do ulubionych

ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na potem

05.02.12, 17:16
nie wiedzialam jak zatytulowac.
Chce mi sie te zimy cos czekoladowego, ale nie zawsze mam wszystko potrzebne.
widuje takie przygotowane suche skladniki potem tylko jajka czy mleko i do pieca
na prezent tez sie swietnie nadaje

macie jakis sprawdzony przepis, ktory wyjdzie zawsze?
ochota na mufiny mocno czekoladowe...
prosze... na nastepny weekend pewnie....
Obserwuj wątek
    • ajer2 Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot 05.02.12, 22:40
      Będziesz miała w czym wybierać:)Same sprawdzone przepisy.Powodzenia:)forum.gazeta.pl/forum/w,86228,90306286,90308094,Re_Muffiny.html
    • kaskahh Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot 06.02.12, 22:54
      dziekuje, dziekuje

myslalam o gotowej suche mieszance.. kombinuje dalej
      • ajer2 Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot 07.02.12, 00:11
        Nie bardzo rozumiem o co chodzi.Czy masz na myśli trzymanie suchych składników w słoiku?
        • Gość: mm Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 07:04
          Ja przygotowuję wymieszane suche składniki (mąka, cukier, spulchniacz, bakalie) w słoiku wraz z doczepioną karteczką, jakie mokre składniki trzeba dodać. Głównie mąż z tego korzysta, jak go najdzie na coś słodkiego albo zaprosi gości bez konsultacji ze mną:) Pomysł na takie udogodnienie powstał spontanicznie, gdy już zaczęłam robić muffinki i nagle musiałam wyjść z domu. Sprawdziło się, przyjęło się, polecam.
          Na różne takie okazje typu niespodziewani goście czy wszechogarniające lenistwo trzymam jeszcze w zamrażalce zagniecione kruche ciasto na szarlotkę. Potem wystarczy szybko zetrzeć zamrożone ciasto i na to starte jabłka ze słoika. Po pół godzinie szarlotka na stole - mina teściowej bezcenna :))))
          • Gość: mm Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 07:09
            A gotowych mieszanek na muffinki nie warto kupować. To jest tak banalne, wystarczy wymieszać. Nawet niegotujący facet jest w stanie sobie z tym poradzić:)
    • linn_linn Re: ciasto. muffinki, w sloiku do pieczeia na pot 07.02.12, 08:25
      Tak wygladaja:
      pattyscrap.blogspot.com/2011/11/muffin-al-cioccolato-in-barattolo.html
      Kazdy przetestowany przepis na muffinki mozna przerobic na sloikowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka