Dodaj do ulubionych

Nowe multikino we Wrocławiu

IP: 217.30.156.* 12.06.01, 19:54
Na Kazimierza Wielkiego budowany jest kompleks biurowo- rozrywkowy, w którym
znajdować się multikiono. Czy ktoś wie jakiej firmy ono będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 19:59
      Kino będzie wielkiej niemieckiej sieci (nazwy nie pamiętam), która tym
      multikinem rozpoczyna ekspansję w Polsce. Do tej niemieckiej sieci należy min
      płatny, kodowany niemiecki pakiet tv - Premiere.
    • Gość: Igi Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 12.06.01, 20:00
      A w którym dokładnie miejscu na Kazimierza?
      • Gość: Kaja Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 217.30.156.* 12.06.01, 20:12
        Przy św Antoniego.
        • Gość: Igi Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 12.06.01, 20:23
          Ale bezsens! Przy tak gęstej zabudowie? Kto to wymyślił i kto to zatwierdził?
          • Gość: koala Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 20:27
            Gość portalu: Igi napisał(a):

> Ale bezsens! Przy tak gęstej zabudowie? Kto to wymyślił i kto to zatwierdził?

A ja wiem, a ja wiem, kto to wymyslil i kto sie tym zajmuje:)) hehe. I nie uwazam
            to za taki bezsens... :)) heh
          • Gość: Tirsa Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.06.01, 20:46
            Mnie tam multikino w takim miejscu pasuje, bo Korona za daleko ;-)))
            Choć oczywista wolałabym centrum rozrywki na Klecinie :-))))
            • Gość: koala Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.06.01, 21:26
              Gość portalu: Tirsa napisał(a):

> Mnie tam multikino w takim miejscu pasuje, bo Korona za daleko ;-)))
              > Choć oczywista wolałabym centrum rozrywki na Klecinie :-))))

hehehe, ojej, tak daleko???? centrum orzrywki...a z reszta koala sie nie odzywa
              bo koala mieszka jeszcze daaaaalej:))))))) i ma blizej nawet do korony... nawet...
              • szpiro Re: Nowe multikino we Wrocławiu 12.06.01, 22:48
                Czy tam bylo w latach komuny kino Pokoj .Ulubione miejsce wagarowiczow.
                • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:07
                  szpiro napisał(a):

> Czy tam bylo w latach komuny kino Pokoj .Ulubione miejsce wagarowiczow.

Nie KAJA, mówimy tu o tym multikinie, które jest budowane w tym centrum biurowo-
                  rozrywkowym (stoją tam 3 wysokie dżwigi budowlane) przy skrzyż z Św Antoniego.

A na miejscu d. kina pokój także ma powstać multikino, tyle, ze innej firmy.
                  Co do multikin (multiplexsów), to dowiedziałem sie dzisiaj, ze najpóżniej we
                  wrześniu rozpoczną sie prace przy następnym ytakim obiekcie na ul Witolda (obok
                  Mostu Pomorskiego) - na razie jest tam taki głęboki , wielki dół /pod palowanie
                  Multikina - wiadomo 10 m dalej płynie Odra/. Pozdrawiam !

• szpiro Re: Nowe multikino we Wrocławiu 12.06.01, 23:47
                    Czyli, ze bedziemy chodzili z kina do kina.
                    Tylko gdzie te superprodukcje.
                    • Gość: PanJan Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.blktn1.nsw.optushome.com.au 13.06.01, 01:45
                      W Ameryce
                      • Gość: kinio Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 217.99.224.* 13.06.01, 01:53
                        Gość portalu: PanJan napisał(a):

> W Ameryce

Mogłbyś zdradzić jakiś tytuł ? Bo ostatnio , poza klkoma wyjątkami, straszne
                        badziewie z USa przypływa.
    • Gość: kinio Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 01:20
      Gość portalu: Kaja napisał(a):

> Na Kazimierza Wielkiego budowany jest kompleks biurowo- rozrywkowy, w którym
      > znajdować się multikiono. Czy ktoś wie jakiej firmy ono będzie?

Cinemax ? czy jakoś tak.
      • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 22:57
        Gość portalu: kinio napisał(a):

> Gość portalu: Kaja napisał(a):
        >
        > > Na Kazimierza Wielkiego budowany jest kompleks biurowo- rozrywkowy, w któr
        > ym
        > > znajdować się multikiono. Czy ktoś wie jakiej firmy ono będzie?
        >
        >
        > Cinemax ? czy jakoś tak.

No właśnie to ta nazwa - CINEMAX.

• Gość: geniusz Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.dip.t-dialin.net 14.06.01, 23:59
          nie cinemax,
          lecz CINEMAXX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: koala Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 19:38
            Gość portalu: geniusz napisał(a):

> nie cinemax,
            > lecz CINEMAXX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z tego co wiem to ta firma juz sie wycofala... to znaczy wiem na pewno bo jestem
            w pewnej bliskosci tematu... wycofala sie w ogole jako forma robiaca kina... ale
            ze wybudowano juz sale kinowe, to teraz trwaja poszukiwania innej firmy, ktora
            zorganizuje tam kino... podobno ma to byc jakas niemiecka firma, ale jeszcze nie
            wiadomo jaka...
            • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 20:55
              Gość portalu: koala napisał(a):

> Gość portalu: geniusz napisał(a):
              >
              > > nie cinemax,
              > > lecz CINEMAXX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              >
              Nie CINEMAX ??? Moze oni zmienili teraz nazwę, bo słyszałem, że operator tego
              multiplexu to firma niemiecka i ostatnio "obiło mi się o uszy", ze to ten
              CINEMAX, tylko pod zmienioną nazwą. Czy wie ktoś dokładnie, kto w końcu
              poprowadzi ten multiplex???
              >
              > z tego co wiem to ta firma juz sie wycofala... to znaczy wiem na pewno bo jeste
              > m
              > w pewnej bliskosci tematu... wycofala sie w ogole jako forma robiaca kina... al
              > e
              > ze wybudowano juz sale kinowe, to teraz trwaja poszukiwania innej firmy, ktora
              > zorganizuje tam kino... podobno ma to byc jakas niemiecka firma, ale jeszcze ni
              > e
              > wiadomo jaka...

• Gość: kinga Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 21:07
                mam pomysł może kochane władze wrocławia zabudują Wroclaw hipermarketami,
                multikinami, basenami a my nic innego nie będziemy robili tylko chodzili tam i
                zostawiałi worki pieniędzy , bo cóż innego można robić w XXI wieku. Może tak
                przeznaczyło by sie trochę mamony na teatry i inne instytucje podtrzymujące
                kulturę...Pozdrawiam!!!
                • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 16:20
                  Gość portalu: kinga napisał(a):

> mam pomysł może kochane władze wrocławia zabudują Wroclaw hipermarketami,
                  > multikinami, basenami a my nic innego nie będziemy robili tylko chodzili tam i
                  > zostawiałi worki pieniędzy , bo cóż innego można robić w XXI wieku. Może tak
                  > przeznaczyło by sie trochę mamony na teatry i inne instytucje podtrzymujące
                  > kulturę...Pozdrawiam!!!

Niestety Kingo, ale te i następne władze miejskie nie za bardzo kochają teatr i
                  sztukę. One wolą pieniążki...........

• Gość: pulp Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 09:48
      To będzie na 100% CineMaxX a operatorem jest niemiecki koncern KinoWelt...
      • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 16:22
        Gość portalu: pulp napisał(a):

> To będzie na 100% CineMaxX a operatorem jest niemiecki koncern KinoWelt...

A więc moje informacje były dobre. To jednak będzie CineMAXX.
        • Gość: FraMauro Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 213.76.92.* 17.06.01, 17:50
          Czyjekolwiek by to nie bylo i jakkolwiek nie nazywalo, zawsze bedzie to miejsce
          projekcji klasy od B w dół, rodem od amerykanskiego Big Brothera, zasypane
          popcornem i zalane cola.
          • Gość: redaktor Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 10.40.65.* 18.06.01, 18:32
            Przy Antoniego rzeczywiście będzie CinemaXx, kolejne
            multikino, należące do amerykańskiego koncernu ITI
            powstaje kilkaset metrów dalej, przy księcia Witolda
            (tuż obok mostów Pomorskich). W miejscu byłego kina
            Pokój też miało być multikino, ale spóźnili się z
            budową i teraz raczej dadzą sobie spokój. Kilka sal
            kinowych (obok basenów) będzie również przy Hallera,
            obok Carrefoura (zdjęcie makiety i tekst był w
            piątkowej Gazecie, wizualizacje dajemy w środowym
            wydaniu Nieruchomości - 20 czerwca).
            Kolejne multikino powstanie zapewne w zachodnim
            Wrocławiu, wśród wielkich sypialni: przy Legnickiej (w
            miejscu byłej rzeźni) lub na Gądowie, gdzie zamierza
            budować się Geant. Inwestor jest również na Szpitalną,
            ale to już chyba będzie za dużo tego dobra.

pozdrawiam
            jacek kulesza
            • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 213.76.92.* 18.06.01, 19:16
              Gość portalu: redaktor napisał(a):

> Przy Antoniego rzeczywiście będzie CinemaXx, kolejne
              > multikino, należące do amerykańskiego koncernu ITI
              > powstaje kilkaset metrów dalej, przy księcia Witolda
              > (tuż obok mostów Pomorskich). W miejscu byłego kina
              > Pokój też miało być multikino, ale spóźnili się z
              > budową i teraz raczej dadzą sobie spokój. Kilka sal
              > kinowych (obok basenów) będzie również przy Hallera,
              > obok Carrefoura (zdjęcie makiety i tekst był w
              > piątkowej Gazecie, wizualizacje dajemy w środowym
              > wydaniu Nieruchomości - 20 czerwca).
              > Kolejne multikino powstanie zapewne w zachodnim
              > Wrocławiu, wśród wielkich sypialni: przy Legnickiej (w
              > miejscu byłej rzeźni) lub na Gądowie, gdzie zamierza
              > budować się Geant. Inwestor jest również na Szpitalną,
              > ale to już chyba będzie za dużo tego dobra.
              >
              > pozdrawiam
              > jacek kulesza

Panie Redaktorze, mam nadzieję, ze multiplex w Plaza Center Wrocław na Zdrowej
              jednak powstanie. Wszak tam ma być kino typu IMAX - NOWOŚĆ w świecie
              wieloekranowych kompleksów. Interesuje mnie też dlaczego po wykopaniu wielkiego,
              głębokiego dołu pod palowanie ITI nic nie robi na budowie na Witolda. Czy coś
              Panu wiadomo w tym temacie. No i co powstanie zamiast multiplexu Odra Film na
              rogu Ruskiej i Nowego Światu. Pozdrawiam!

• Gość: Olo Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 21:59
              Holding (a nie koncern) ITI jest w polskich rekach (panowie Wejchert i Walter).
              Multikino jest budowane przy udziale United Cinemas Internacional.
              Panu Redaktorowi gratuluje wiedzy (te budowlana podziwiam rowniez).
              • Gość: redaktor Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: 10.40.65.* 19.06.01, 12:39
                Gość portalu: Olo napisał(a):

> Holding (a nie koncern) ITI jest w polskich rekach (panowie Wejchert i Walter).
                > Multikino jest budowane przy udziale United Cinemas Internacional.
                > Panu Redaktorowi gratuluje wiedzy (te budowlana podziwiam rowniez).

Święta racja - biję się w piersi.

jacek kulesza
                • Gość: Roberto Re: Nowe multikino we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 18:38
                  Panie Redaktorze, ale co jest z ta budową ITI przy Witolda. Kiedy wreszcie
                  ruszy na dobre i co z budową centrum Plaza Wrocław przy Zdrowej (multiplex +
                  kini IMAX)? Czekam na odpowiedż i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka