Gość: pyra IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:48 wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac razem. nie uwazacie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axamitka Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.punkt.pl 13.06.01, 23:50 Gość portalu: pyra napisał(a): > wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac > razem. nie uwazacie tak? czy oczekujesz, że wypowie się kartofel? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:51 troche powagi............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amar Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 217.30.154.* 13.06.01, 23:55 Jak na razie to współpraca z Poznaniem nie wychodzi. Przykład: unieważniony przeterg na nowe tramwaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:57 wzgledy proceduralne...... poza tym moze nie idzie o wspolprace stricte gospodarcza a miedzy wiarą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 23:56 wroclaw i poznan moga trzymac sie razem pod warunkiem ze kazda ze stron jest do tego przychylna...zawsze znajdzie przeciez sie ktos kto zacznie oba miasta porownywac co prowadzi do totalnej katastrofy i nieprozumien na szczescie okazuje sie ze poznaniacy coraz bardziej pozytywnie nastawieni sa do wrocka wiec czemu nie, trzymajmy sie razem tylko tak zeby sie nawzajem nie pozabijac w ramach integracji wroclawsko-poznanskiej pozdrowienia dla pyrlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:58 w ramach integracji to ja powiem - nie porownujmy do siebie tych dwoch miast - szczerze to oba smierdza tak samo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:58 Pozdrowienia dla Wrocławia a szczególnie dla Jazzmana z Polibudy. Jazzman! Nastpne mat. o Golcach ściągnę z FTP :) - "następnej razy" moja skrzynka nie utrzyma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igi Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 14.06.01, 00:01 Gość portalu: pyra napisał(a): > wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac > razem. nie uwazacie tak? Uważamy! Przynajmniej ja. Mam w Pyrlandii znajomych i to są naprawdę świetni ludzie. Zwłaszcza ich "zamiłowanie" do porządku (Ordnung muss sein :)) jest wręcz urocze... A poza tym upieram się przy twierdzeniu, że nasze miasta są podobne i mają taki sam klimat. Dlatego musimy trzymać się razem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:03 wspolpraca powinna miec naprawde szeroki wydzwiek, bo nasze 2 miasta razem moglyby byc silnym osrodkiem ekonomicznym, ktory wplywalby na cala zach polske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:14 Gość portalu: Igi napisał(a): > Uważamy! Przynajmniej ja. Mam w Pyrlandii znajomych i to są naprawdę świetni > ludzie. Zwłaszcza ich "zamiłowanie" do porządku (Ordnung muss sein :)) jest wrę > cz > urocze... Mimo wszzystko Poznan jest chyba jednym z nielicznych miast w Polsce gdzie przejeżdżając codziennie o 7.00 rano spotkasz przed bramą tego samego ciecia sprzątającego dzień w dzień ten sam chodnik - taki mam obraz z dzieciństwa kiedy mieszkałem na Starym Mieście A poza tym upieram się przy twierdzeniu, że nasze miasta są podobne i > > mają taki sam klimat. O podobieństwie najłatwiej przekonać się w ten sposób: 1. weź mapę Poznania i obróć ją o 90 stopni w lewo 2. weź mapę Wrocławia i obróć ją o 90 stopni w prawo Prawda że podobne??? :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 19:26 Jestem jak najbardziej za wspólną współpracą między Wrocławiem i poznaniem (na wielu płaszczyznach i wielu dziedzinach. Naszym miastom może wyjść to tylko na dobre. Pozdrowienia z Wrocławia dla wszystkich Poznanianek i Poznaniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 19:27 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Jestem jak najbardziej za wspólną współpracą między Wrocławiem i poznaniem (na > wielu płaszczyznach i wielu dziedzinach. Naszym miastom może wyjść to tylko na > dobre. Pozdrowienia z Wrocławia dla wszystkich Poznanianek i Poznaniaków!!! ....miało być Poznaniem, a nie poznaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 20:28 roberto - tak trzymac:))) wiadomo, ze Poznan, nie poznan , bo to w koncu duuuuuze miasto:)))))) pozdrawiam caly WWWrocek sciagajcie na ten temat forum wszystkich swoich znajomych - ma byc wiadomo, ze jest nas DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUZZZZZZZZZZZZOOOOOOOOOOOOOO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butel Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 213.76.92.* 14.06.01, 21:28 Ja tez sie przylaczam do przymierza wroclawsko-poznanskiego. Jak mozemy was wesprzec, Poznaniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:15 na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co przychodzi wam do glowy pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:19 Gość portalu: pyra napisał(a): > na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od > drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w > naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w > poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele > takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec > tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda > > to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem > zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z > czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do > nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co > > przychodzi wam do glowy > > pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie Nawet zauważyłem, że od 2 dni nikogo na wrocławskim forum nie obraża Lechita. Chyba naprawdę idzie ku lepszemu na lini Wrocław - Poznań. Oby tak dalej. Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:24 no i chyba o to idzie, nie tej? swoja droga tp lechita moglby zabrac glos, tylko w sposob kulturalny i nie obrazajac nikogo - a miedzy wrockiem a p-niem i tak bedzie coraz lepiej.... prawie 1 500 000 super ludzi mieszkajacych niedaleko siebie i majacych te same radosci i problemy MUSI sie rozumiec pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 00:56 Gość portalu: pyra napisał(a): > na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od > drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w > naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w > poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele > takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec > tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda > Ok, musze sie spytac:) co to jest glajda po ogolnopolsku?:) > to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem > zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z > czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do > nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co > > przychodzi wam do glowy > > pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:45 kochane wroclawiaki, mam do was prosbe - ten temat draze lacznie z kumpela - tzn. ja, poznaniak draze na forum wroclawskim, a ona, wroclawianka, na poznanskim - problem jest tylko taki, ze wiecie jak to jest u nas, purow, ze spontanicznoscia - na tym poznanskim nic sie po prostu nie dzieje - pls wpadnijcie tam i poodzywajcie sie troche - jak wiara zobaczy, ze na ten temat co chwile jest cos nowego to na pewno sie ruszy z gory thx i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 22:58 jak rozkrecimy temat na oby dwoch kanalach sprawa pojdzie do przodu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:59 thx martii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryko Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:18 Czesc wszystkim. Jak rozumiem takie przymierze ma glownie na celu przeciwstawienie sie Warszawce - jestem jak najbardziej za !!!! Mam tylko jedno ALE do Poznaniakow - sa przesadnie oszczedni, zeby nie powiedziec SZKOCKO skapi !!! Wroclaw pozdrawia Poznan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:21 oszczednosc oszczednoscia a czlowiek czlowiekiem po prostu trzeba miec do nich podejscie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:22 Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki? A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli. Ps. Mam we Wroclawiu rodzine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 217.96.152.* 14.06.01, 23:31 dla wszystkich wroclawiakow szukajacych pomocy!!! wiecie czasami trudno zrozumiec poznanaika ale nalezy sie przelamac tej!!! a jak ktos totalnie potrzebuje pomocy proponuje slownik :http://jserv.man.poznan.pl/strony/slownik/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igi Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 14.06.01, 23:43 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce > fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki? > A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli. > Ps. Mam we Wroclawiu rodzine. A teraz proszę z polskiego (sic!) na nasz, bo my ze Lwowa, my nietutejsi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 01:06 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce > fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki? > A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli. > Ps. Mam we Wroclawiu rodzine. Hehe. Wlasnie mam puytanie dlaczego na naszym forum poznanskim tak malo uzywamy naszej gwary. Ok, moze dla kogos nie z naszego miasta jest to trudne do zrzoumienia ale powinnismy byc dumni z naszej mowy. P.S. Ja stawiam kaste browca i pledze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 01:00 Gość portalu: pyra napisał(a): > kochane wroclawiaki, > > mam do was prosbe - ten temat draze lacznie z kumpela - tzn. ja, poznaniak > draze na forum wroclawskim, a ona, wroclawianka, na poznanskim - problem jest > tylko taki, ze wiecie jak to jest u nas, purow, ze spontanicznoscia - na tym > poznanskim nic sie po prostu nie dzieje - pls wpadnijcie tam i poodzywajcie sie > > troche - jak wiara zobaczy, ze na ten temat co chwile jest cos nowego to na > pewno sie ruszy > > z gory thx i pozdrowienia Tej, pyra, chyba troche przesadzasz:) Ja mysle ze na naszym forum wszystko jest rychtyg. Mamy fajne temamty. Moglbys sie dolaczyc do dyskusji o poznanskim city. Takie konkretne tematy sa dla mnie ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lombat Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.*.*.* 15.06.01, 05:32 Od bylego (niestety)Wroclawiaka Poznan jest wspanialy, na zadupiu swiata, gdzie mieszkam Poznaniacy i Lodziacy sa najlepszymi z Polakow. Pozdrowienia dla Poznaniakow i Wolsztynian Odpowiedz Link Zgłoś