Dodaj do ulubionych

WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:48
wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac
razem. nie uwazacie tak?
Obserwuj wątek
    • Gość: axamitka Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.punkt.pl 13.06.01, 23:50
      Gość portalu: pyra napisał(a):

> wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac
      > razem. nie uwazacie tak?

czy oczekujesz, że wypowie się kartofel?
      :)))))))

• Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:51
        troche powagi.............
        • Gość: Amar Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 217.30.154.* 13.06.01, 23:55
          Jak na razie to współpraca z Poznaniem nie wychodzi. Przykład: unieważniony
          przeterg na nowe tramwaje!
          • Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:57
            wzgledy proceduralne...... poza tym moze nie idzie o wspolprace stricte
            gospodarcza a miedzy wiarą
    • Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.01, 23:56
      wroclaw i poznan moga trzymac sie razem pod warunkiem ze kazda ze stron jest do
      tego przychylna...zawsze znajdzie przeciez sie ktos kto zacznie oba miasta
      porownywac co prowadzi do totalnej katastrofy i nieprozumien
      na szczescie okazuje sie ze poznaniacy coraz bardziej pozytywnie nastawieni sa
      do wrocka wiec czemu nie, trzymajmy sie razem tylko tak zeby sie nawzajem nie
      pozabijac
      w ramach integracji wroclawsko-poznanskiej pozdrowienia dla pyrlandii
      • Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:58
        w ramach integracji to ja powiem - nie porownujmy do siebie tych dwoch miast -
        szczerze to oba smierdza tak samo:))
    • Gość: lol Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 23:58
      Pozdrowienia dla Wrocławia a szczególnie dla Jazzmana z Polibudy. Jazzman!
      Nastpne mat. o Golcach ściągnę z FTP :) - "następnej razy" moja skrzynka nie
      utrzyma!!!
    • Gość: Igi Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 14.06.01, 00:01

> wbrew pozorom lub pogladom ludzi uposledzonych p-ń i wrock moga sie trzymac
      > razem. nie uwazacie tak?

Uważamy! Przynajmniej ja. Mam w Pyrlandii znajomych i to są naprawdę świetni
      ludzie. Zwłaszcza ich "zamiłowanie" do porządku (Ordnung muss sein :)) jest wręcz
      urocze... A poza tym upieram się przy twierdzeniu, że nasze miasta są podobne i
      mają taki sam klimat. Dlatego musimy trzymać się razem!
      Pozdrawiam!

• Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:03
        wspolpraca powinna miec naprawde szeroki wydzwiek, bo nasze 2 miasta razem
        moglyby byc silnym osrodkiem ekonomicznym, ktory wplywalby na cala zach polske
      • Gość: lol Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 00:14
        Gość portalu: Igi napisał(a):
        > Uważamy! Przynajmniej ja. Mam w Pyrlandii znajomych i to są naprawdę świetni
        > ludzie. Zwłaszcza ich "zamiłowanie" do porządku (Ordnung muss sein :)) jest wrę
        > cz
        > urocze...

Mimo wszzystko Poznan jest chyba jednym z nielicznych miast w Polsce gdzie
        przejeżdżając codziennie o 7.00 rano spotkasz przed bramą tego samego ciecia
        sprzątającego dzień w dzień ten sam chodnik - taki mam obraz z dzieciństwa kiedy
        mieszkałem na Starym Mieście

A poza tym upieram się przy twierdzeniu, że nasze miasta są podobne i
        >
        > mają taki sam klimat.

O podobieństwie najłatwiej przekonać się w ten sposób:
        1. weź mapę Poznania i obróć ją o 90 stopni w lewo
        2. weź mapę Wrocławia i obróć ją o 90 stopni w prawo

Prawda że podobne??? :)

Pozdro

• Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 19:26
          Jestem jak najbardziej za wspólną współpracą między Wrocławiem i poznaniem (na
          wielu płaszczyznach i wielu dziedzinach. Naszym miastom może wyjść to tylko na
          dobre. Pozdrowienia z Wrocławia dla wszystkich Poznanianek i Poznaniaków!!!
          • Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 19:27
            Gość portalu: Roberto napisał(a):

> Jestem jak najbardziej za wspólną współpracą między Wrocławiem i poznaniem (na
            > wielu płaszczyznach i wielu dziedzinach. Naszym miastom może wyjść to tylko na
            > dobre. Pozdrowienia z Wrocławia dla wszystkich Poznanianek i Poznaniaków!!!

....miało być Poznaniem, a nie poznaniem....

• Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 20:28
              roberto - tak trzymac:))) wiadomo, ze Poznan, nie poznan , bo to w koncu
              duuuuuze miasto:))))))

pozdrawiam caly WWWrocek

sciagajcie na ten temat forum wszystkich swoich znajomych - ma byc wiadomo, ze
              jest nas DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUZZZZZZZZZZZZOOOOOOOOOOOOOO
              • Gość: butel Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 213.76.92.* 14.06.01, 21:28
                Ja tez sie przylaczam do przymierza wroclawsko-poznanskiego.

Jak mozemy was wesprzec, Poznaniaki?
                • Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:15
                  na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od
                  drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w
                  naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w
                  poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele
                  takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec
                  tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda
                  to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem
                  zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z
                  czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do
                  nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co
                  przychodzi wam do glowy

pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie
                  • Gość: Roberto Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:19

> na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od
                    > drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w
                    > naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w
                    > poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele
                    > takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec
                    > tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda
                    >
                    > to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem
                    > zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z
                    > czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do
                    > nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co
                    >
                    > przychodzi wam do glowy
                    >
                    > pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie

Nawet zauważyłem, że od 2 dni nikogo na wrocławskim forum nie obraża Lechita.
                    Chyba naprawdę idzie ku lepszemu na lini Wrocław - Poznań. Oby tak dalej.
                    Pozdrowienia!!!

• Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:24
                      no i chyba o to idzie, nie tej? swoja droga tp lechita
                      moglby zabrac glos, tylko w sposob kulturalny i nie
                      obrazajac nikogo - a miedzy wrockiem a p-niem i tak
                      bedzie coraz lepiej.... prawie 1 500 000 super ludzi
                      mieszkajacych niedaleko siebie i majacych te same
                      radosci i problemy MUSI sie rozumiec

pozdrawiam wszystkich
                  • Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 00:56

> na poczatek na pewno niczego wielkiego nie zrobimy.... powinnismy zaczac od
                    > drobiazgow,tzn mowic o sobie dobrze, nie puszczac zgubionych przyjezdnych w
                    > naszych miastach przez najwieksze korki i trzy razy dookola miasta (tzn w
                    > poznaniu nie robic w kuku wroclawiakow i na odwrot).. mysle, ze jest wiele
                    > takich rzeczy....np nie smiejcie sie gdy nie bedziecie potrafili zrozumiec
                    > tego, co poznaniak do was mowi (sam dzisiaj dopiero sie dowiedzialem, ze glajda
                    >

Ok, musze sie spytac:) co to jest glajda po ogolnopolsku?:)

> to nie jest tak po ogolnopolsku:))), a mysle, ze dla nas nie byloby problemem
                    > zaprzestanie uzywania wyrazu Breslau (chyba, ze wam to nie przeszkadza)... z
                    > czasem moznaby pomyslec o wywarciu jakiejs presji na lokalne wladze do
                    > nawiaznia oficjalnych stosunkow..... pomyslow jest wiele.. piszczie wszystko co
                    >
                    > przychodzi wam do glowy
                    >
                    > pozdrawiam caly wrocek i pyrlandie

• Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:45
      kochane wroclawiaki,

mam do was prosbe - ten temat draze lacznie z kumpela - tzn. ja, poznaniak
      draze na forum wroclawskim, a ona, wroclawianka, na poznanskim - problem jest
      tylko taki, ze wiecie jak to jest u nas, purow, ze spontanicznoscia - na tym
      poznanskim nic sie po prostu nie dzieje - pls wpadnijcie tam i poodzywajcie sie
      troche - jak wiara zobaczy, ze na ten temat co chwile jest cos nowego to na
      pewno sie ruszy

z gory thx i pozdrowienia
      • Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 22:58
        jak rozkrecimy temat na oby dwoch kanalach sprawa pojdzie do przodu :))))
        • Gość: pyra Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 22:59
          thx martii:)))
          • Gość: ryko Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:18
            Czesc wszystkim.
            Jak rozumiem takie przymierze ma glownie na celu przeciwstawienie sie
            Warszawce - jestem jak najbardziej za !!!!
            Mam tylko jedno ALE do Poznaniakow - sa przesadnie oszczedni, zeby nie
            powiedziec SZKOCKO skapi !!!
            Wroclaw pozdrawia Poznan.
            • Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:21
              oszczednosc oszczednoscia a czlowiek czlowiekiem po prostu trzeba miec do nich
              podejscie :)))
          • Gość: Kosa Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 23:22
            Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce
            fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki?
            A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli.
            Ps. Mam we Wroclawiu rodzine.
            • Gość: mm Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 217.96.152.* 14.06.01, 23:31
              dla wszystkich wroclawiakow szukajacych pomocy!!! wiecie czasami trudno
              zrozumiec poznanaika ale nalezy sie przelamac tej!!! a jak ktos totalnie
              potrzebuje pomocy proponuje
              slownik :http://jserv.man.poznan.pl/strony/slownik/index.html
            • Gość: Igi Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: 192.168.101.* / *.rtk.net.pl 14.06.01, 23:43
              Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce
              > fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki?
              > A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli.
              > Ps. Mam we Wroclawiu rodzine.

A teraz proszę z polskiego (sic!) na nasz, bo my ze Lwowa, my nietutejsi...
              :)

• Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 01:06
              Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Stawiam kazdemu kto sie za tym podpisze szneke z glancem i po tytce
              > fyfyrmynckow. I co wy na to, Wroclawiaki?
              > A jak dobrze pojdzie, to obalimy halbe berbeli.
              > Ps. Mam we Wroclawiu rodzine.

Hehe. Wlasnie mam puytanie dlaczego na naszym forum poznanskim tak malo uzywamy
              naszej gwary. Ok, moze dla kogos nie z naszego miasta jest to trudne do
              zrzoumienia ale powinnismy byc dumni z naszej mowy.

P.S. Ja stawiam kaste browca i pledze.
      • Gość: Lechita Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.icom.ca 15.06.01, 01:00

> kochane wroclawiaki,
        >
        > mam do was prosbe - ten temat draze lacznie z kumpela - tzn. ja, poznaniak
        > draze na forum wroclawskim, a ona, wroclawianka, na poznanskim - problem jest
        > tylko taki, ze wiecie jak to jest u nas, purow, ze spontanicznoscia - na tym
        > poznanskim nic sie po prostu nie dzieje - pls wpadnijcie tam i poodzywajcie sie
        >
        > troche - jak wiara zobaczy, ze na ten temat co chwile jest cos nowego to na
        > pewno sie ruszy
        >
        > z gory thx i pozdrowienia

Tej, pyra, chyba troche przesadzasz:) Ja mysle ze na naszym forum wszystko jest
        rychtyg. Mamy fajne temamty. Moglbys sie dolaczyc do dyskusji o poznanskim city.
        Takie konkretne tematy sa dla mnie ciekawsze.
    • Gość: Lombat Re: WROCLAW Z POZNANIEM MOGA SIE RAZEM TRZYMAC IP: *.*.*.* 15.06.01, 05:32
      Od bylego (niestety)Wroclawiaka

Poznan jest wspanialy, na zadupiu swiata, gdzie mieszkam Poznaniacy i Lodziacy sa
      najlepszymi z Polakow.
      Pozdrowienia dla Poznaniakow i Wolsztynian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka