Gość: kingak "o połowę" to nie to samo co "dwukrotnie"? IP: 80.50.240.* 04.02.08, 14:36 "w sumie zaniżał on o połowę ilość sprzedanego chleba, a bułek zwykłych i słodkich ponad dwukrotnie" znaczy się że podawał tylko połowę sprzedanego chleba i bułek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja 44 Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:47 Znam to, UKS legnica zwłaszcza pani kontroler z Lubina ( mam nadzieję , że spokojnie nie śpi). W 2003 roku też przeszłam kontrolę tegoż urzędu . Na donos człowieczka, który nic w zyciu nie potrafi tylko kopać pod kimś dołki. Sprawdzali rok 2001 pomimo wysokiego podatku dochodowego oraz VAT pani z Lubina zechciała sprawdzić przy książce przychodów i rozchodów stan magazynowy towaru. Tak się zakopała,że trzeba było z nią siedzieć i tłumaczyć , ale tak cały czas nie pracowała o nie , a to telefony na mój koszt z koleżankami z kolegami z biura 20 km dalej . Pamiętam jak kupiła sobie rybę na śniadanie i miała do mnie pretensję, że nie mam widelca. W efekcie kontrol się przedłużała , bo jak tu pracować i kontrolować kiedy się myśli o imieninkach, wcześniej wychodzi i pożera długie śniadanka. Na koniec zarządała na piśmie proporcji jakie były stosowane 2 lata wcześniej napisałam ,ale pomyliłam się na swoją niekorzyść i to był gwóźdź do trumny . W dniu podpisania protokołu spytała jak ja rozumię tą proporcję powiedziałam a ona nie zwróciła mi uwagi , że źle myślę. No i stało się za rzetelne rozliczanie się z urzędem skarbaowym płacenie podatków niemałych, utzrymywaniu pracowników płaceniu zusu zostałam ukarana . To było przegięcie powiedziałam sobie ,że nigdy więcej . Utrzymujemy tych darmozjadów z naszych podatków rozumiem, że trzeba kontrolować , ale karać za błędy na papierze ? Nie było żadnych dowodów, że mój towar był sprzedawany bez faktur. A tłumaczenia na papierze , że to zwykła pomyłka nie dały nic. Zapłaciłam 14 tysięcy za coś czego nie zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch do ja44 IP: *.mofnet.gov.pl 04.02.08, 15:05 nie kontrol, tylko kontrola, nie rozumię, tylko rozumiem, nie "tą" ale "tę", nie zarządała, tylko zażądała. Skoro popełnia Pani tyle błędów ortograficznych, to nie wiem, może matematycznych np. też. I trzeba było zatrudnic kogoś, kto broniłby przed niedobra kontrolerką. Tylko że Polak zatrudni prawnika dopiero wtedy, gdy firma jest w upadłości. Zgłosiła Pani zastrzeżenia do protokołu kontroli ? Wypowiedziała się Pani co do zgromadzonego materiału dowodowego w trybie art. 200 Ordynacji podatkowej ? Odwołała się Pani od decyzji do izby skarbowej, która jednak ma dużo mniej fiskalne podejście do obywatela, ale w naszym popieprzonym systemie zarabia sie tam mniej niz w organie pierwszej instancji ? Od niekorzystnej decyzji wniosła Pani skargę do sądu administracyjnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch Re: do ja44 IP: *.mofnet.gov.pl 04.02.08, 15:07 I proszę jedno zrozumiec - są źli i dobrzy urzędnicy, są też źli i dobrzy przedsiębiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wykształciucha Re: do ja44 IP: *.chello.pl 04.02.08, 17:10 Wszystko pięknie-ładnie, ale chodzi o to, żeby nie trzeba było żadnych odwołań, instancji, skarg. Chodzi o to, żeby urząd skarbowy był rzetelny zawsze, żebym mógł powiedzieć - ukarano mnie słusznie - jeżeli ukarano. Żeby nie było złych urzędników, a jedynie kompetentni przedstawiciele państwa, do którego mam zaufanie. Czegoś takiego nie ma i nie będzie, póki obywatel będzie traktowany a priori jak przestępca, który sam ma udowadniać swoją niewinność - bo fakt, że żyje i chodzi po świecie sam w sobie jest wystarczającym obciążeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olki Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.08, 15:16 oj............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wykształciuch Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:38 Faktycznie popełniłam błędy ale nic ci do tego drogi panie . Pewnie jesteś jednym z nich. Oczywiście, że się odwołałam ale nic to nie dało. Jeśli chodzi o sąd administracyjny to niestety najpierw trzeba zapłacić karę , a później czekać, czekać. Nie stać mnie było wtedy na to . Dlaczego miałam tłumaczyć się z tego czego nie zrobiłam? Ach przecież zrobiłam płaciłam podatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WQRZONY JE...BAC fiskusa!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 15:42 i inne ZLODZIEJSKIE instytucje w tym kraju (np. ZUS) !!!! na pohybel im !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker W Polsce jak w Radiu Erywań 04.02.08, 16:56 Nie sprzedawał, tylko rozdawał; nie jest winien fiskusowi, tylko jest stratny na 230 tys. Urząd Skarbowy do sądu, a urzędników na Antarktydę; niech tam żrą śnieg i lód zamiast chleba. Widzę wielką przyszłość przed działalnością charytatywną w Polsce, ale nie w takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xea Re: W Polsce jak w Radiu Erywań IP: *.mofnet.gov.pl 05.02.08, 08:56 za tępy jesteś, zebyś zrozumiał coś z tego ,co ci tu w postach wykładają kawę na ławę, pewnie też jesteś złodziejem, dlatego usprawiedliwiasz złodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quosdes Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.cust.iol.ie 04.02.08, 17:06 rozdajac biednym pokazal zlodziejom, ze ma za duzo. To go okradli. Proste. Fiskus zabiera komu i gdzie mu sie podoba i nikt nic nie moze z tym zrobic. Chyba ze wyjechac z kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhuhu Re: Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.chello.pl 04.02.08, 17:34 Fiskus zabiera komu i gdzie mu sie podoba i nikt nic nie moze z tym > zrobic. Chyba ze wyjechac z kraju :) A niby gdzie? Wszędzie to samo. Tylko na Wyspie Wielkanocnej nie płaci się żadnych podatków, ale wątpię, żebyś chciał(a) tam na dłużej mieszkać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firmy oszukują Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: 212.76.37.* 04.02.08, 17:34 Większość firm w polsce robi lewe interesy gdyz musza sprostać konkurencji która obniża koszty zatrudniając na czarno pracowników i również robiąc przekręty finansowo-podatkowe. 4 miesiące czekam na wypłate mojej pensji z jednej firmy. 2 miesiące czekam na wypłate pensji z drugiej firmy. Juz tam nie pracuje.Za grosze robić i nie dostać pensji to jest dopiero wstyd. Pracodawcy płacą kiedy chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaqu Złodziejskie prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 19:00 System w którym żyjemy jest porażką "polityków". Ten sam dochód jest wielokrotnie opodatkowany i "oskładkowany". Płacimy przymusowe ubezpieczenia, tymczasem państwo nie ma obowiązku ubezpieczania państwowych sprzętów (np. wojsko samolotów). Bo ubezpieczenia są w wielu przypadkach ekonomicznie nieopłacalne. Np emerytura, ktoś kto pracuje przez 30 lat, zarabia miesięcznie 2000 zł, odda z samej składki emerytalnej ponad 200 000zł. Taki człowiek przechodząc na emeryturę w wieku 65,czy 60 lat mógłby żyć z odsetek i dostawać większe pieniądze. A poza tym po śmierci rodzinie zostałoby ponad 200tys zł kapitału. Ten system jest złodziejski. Pocieszeniem jest, że może szybko zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Re: Złodziejskie prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:20 no nie ma rady.. trzeba sie spakowac i spadac z tego zlodziejskiego kraju :/ .. a jak ktos bardzo chce zostac to musi kombinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender typowy POciotek ;-) 04.02.08, 22:25 NIŻSZE PODATKI!! a tych niższych też nie będe płacił, bo to grosze do wałków jakie kręce - typowe PO, kwintesencja aż mi sie Piskorski przypomina, byzmesmen z kasyna - jeszcze sie doczekamy ustawy która usankcjonuje hazard, zgwałcą zasadę, że "prawo nie działa wstecz" , dzięki czemu Piskorski jeszcze zaskarży Polske do Strasburga, kolega minister wypłaci Piskorskiemu zadośćuczynienie za prześladowanie w poprzedniej RP... a Pitera co? Julka przełknie ślinę i się będzie indyczyć z inną babą z PiS-u... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał IP: *.abhsia.telus.net 05.02.08, 02:45 To jest bezsensowne deptanie czlowiekowi po pietach. jego piekarnia,jego caly wklad pracy,za co powinien miec godziwe zarobki. Dobrze byloby,aby Skarkowka gonila tych,co doprowadzaja kraj do upadku i jeszcze wzbogacaja sie. Odpowiedz Link Zgłoś
juliansz Fiskus oskarża: piekarz z Legnicy oszukiwał 16.02.08, 09:25 jezeli sa niezbite dowody , bezwzglednie ukarac palikota rowniez ze broni szarej strefy . Odpowiedz Link Zgłoś
juliansz kazimierzp 16.02.08, 09:31 jezeli sa niezbite dowody bezwzglednie ukarac. ,wtedy ukarac rowniez palikota/posla, pozal sie...../ namawiajacego do lamania prawa Odpowiedz Link Zgłoś