Dodaj do ulubionych

piątek wolny? no way

05.04.05, 16:28
dla mnie to normalny dzień pracy, nie jestem katolikiem, szanuje osobę pana
Wojtyły, i nie będę też robił coś wbrew sobie. Jak to ktoś powiedział kiedyś:
Polacy kochają papieża, ale nie słuchają tego co mówi. Jest wolny wybór i
niech każdy uważa aby robić to co słuszne
Obserwuj wątek
    • wild pracujesz we własnej firmie?:)) 05.04.05, 16:50
    • kobusowaty Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 16:57
      e150 napisał:

> dla mnie to normalny dzień pracy, nie jestem katolikiem, szanuje osobę pana
      > Wojtyły, i nie będę też robił coś wbrew sobie. Jak to ktoś powiedział kiedyś:
      > Polacy kochają papieża, ale nie słuchają tego co mówi. Jest wolny wybór i
      > niech każdy uważa aby robić to co słuszne

A ja jestem się gotów założyć,że będzie propozycja władz(czy przejdzie to inna rzecz), uczynienia dnia pontyfikatu JPII dniem wolnym od pracy ustawowo.
      I wtedy będziesz musiał dzień święty święcić:)
      • wild Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 17:00
        te ustawy dotycza tylko urzednikow :) niebedzie pracowac kiedy mu szef zamknie drzwi firmy wtedy
        otworzy swoj "hipermarket" i ból minie :)) będzie święto pracy :))
    • reporterx Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 17:37
      PIĄTKOWE OBOZY PRACY !
      Drodzy rodacy ! Proponuję zrobić listę firm i zakładów, które pracują w piątek
      8 kwietnia ! Proszę podać nazwę firmy i miejscowość. Zapraszam do wpisów.
    • read1 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 17:51
      Jeśli jesteś pracobiorcą to jedź w piątek do firmy i siedź pod drzwiami,
      jeśli jesteś pracodawcą to w duchu ekumenizmu wywal żądających wolnego w ten
      piątek z pracy.

Masz jeszcze jakieś problemy?
      • ziutek75 Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 17:56
        > jeśli jesteś pracodawcą to w duchu ekumenizmu wywal żądających wolnego w ten
        > piątek z pracy.

> Masz jeszcze jakieś problemy?

Tak. Komu za ten "dzien wolny" wystawic fakture obciazajaca kosztami...
        • aron2004 Re: Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 17:57
          > Tak. Komu za ten "dzien wolny" wystawic fakture obciazajaca kosztami...

miejscowej parafii katolickiej
          • ziutek75 Re: Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 18:10
            > miejscowej parafii katolickiej

Przeciez to nie sa w ogóle platnicy !!!
            Oni tylko zasysaja forse w jedna strone i mysla, ze im sie nalezy wszystko i za
            darmo...
            • aron2004 Re: Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 18:17
              to przebij księdzu opony w Mercedesie moze ci ulży

aha - ciekawe czy VATu i akcyzy w benzynie do Mercedesa księdza kler też nie płaci? Bo VAT i akcyza to ponoć też są podatki.

• read1 Re: Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 18:02
          Jak ktoś ma potrzebę niech odpracuje 1 maja.
          • reporterx Re: Kogo obciazyc kosztami dnia wolnego? 05.04.05, 18:06
            ...redakcji już dziękujemy. Media to ludzie, a nie gazeta ! jesteśmy tu od
            godziny i widzimy co sie tu wyrabia. Radzę zobaczyć na inne fora...Nic tu po
            nas. Komunistyczna cegła.
            • biala81 ehhh... 06.04.05, 03:24
              ehhh...w takiej chwili o tak przyziemnych i malutkich sprawach...a wy się
              dajecie wciągnąć w tą dyskusję...
          • ziutek75 Biada faryzeuszom... 05.04.05, 18:14
            > Jak ktoś ma potrzebę niech odpracuje 1 maja.

"Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się
            do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda
            tobie." Mt 6:6 (BT)

"Biada wam, faryzeuszom, bo lubicie pierwsze miejsce w synagogach i pozdrowienia
            na rynku. Biada wam, bo jesteście jak groby niewidoczne, po których ludzie
            bezwiednie przechodzą." Łk 11:43-44 (BT)

• reporterx Re: Biada faryzeuszom... 05.04.05, 18:18
              i co to ma znaczyć ? Znowu redakcja...szkoda słów.
              • ziutek75 Re: Biada faryzeuszom... 05.04.05, 18:42
                To nie redakcja... To pismo swiete...

"Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach
                ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam:
                otrzymali już swoją nagrodę." Mt 6:5
                (BT)
      • ziutek75 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:26
        Nie wiec co sie stalo, ale Twoj post o tym, ze jestes ateista nagle zniknal z
        mojego ekranu...

Odpowiadam ci wiec tu:

Czy prawdziwy praworzadny ateista moze namawiac innych do bezprawnego dawania
        dnia wolnego religiantom?
        • read1 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:31
          Są sytuacje szczególne.
          Poza tym wydajność ludzi w takim dniu będzie znikoma,
          a ponadto nie musi to być urlop płatny.
          To lepsze rozwiązanie niż pozoranctwo, że się pracuje...
          • kropekuk A KTO ci skorzysta z laby NA WLASNY KOSZT? Nb. 05.04.05, 19:28
            pomysl przedni: pracodawca proponuje to, co wyzej...Poczym daje PLATNY urlop
            tej 1-2 osobom, ktore chcialy uczcic pogrzeb Jana Pawla za wlasne, nie zas
            firmy pieniadze. A reszta DO ROBOTY!!! Albo na bruk - SMIERC FARYZEUSZOM!
            • read1 Re: A KTO ci skorzysta z laby NA WLASNY KOSZT? Nb 05.04.05, 19:30
              Nie będę silił się na odpowiedzi, i tak cię wytną...
              • kropekuk Jak to popre slowami Chrystusa z Ew. Mateusza, to 05.04.05, 19:34
                NAPEWNO wytna - pewne nacje dosc ciezko trawia NOWY TESTAMENT;)
                • read1 Re: Jak to popre slowami Chrystusa z Ew. Mateusza 05.04.05, 19:41
                  Ja akurat jestem ateistą, więc cytaty nie za bardzo robią na mnie wrażenie.
                  Wolę jednak katolików od protestantów. Mimo wszystko większa otwartość i
                  klarowniejsze idee. Więcej interpretacji, a mniej bezmyślnego cytowania...
            • aron2004 Re: A KTO ci skorzysta z laby NA WLASNY KOSZT? Nb 05.04.05, 19:53
              a gdyby mi pracodawca zaproponował uczczenie Papieża za WŁASNE PIENIĄDZE to bym mu jeszcze dopłacił.
              • kropekuk Bo ty...aron jestes;) 05.04.05, 19:55

• aron2004 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:32
          a czy prawdziwy praworządny ateista nie może religiantów po prostu zwolnić z pracy i zatrudnić samych ateistów???

przecież możesz pracownikom powiedzieć - albo w piątek przychodzicie albo Was zwalniam. I sprawę masz załatwioną. Teraz jest tylu bezrobotnych nawet wśród ateistów że nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem nowych pracowników na miejsce fanatycznych katoli.
        • reporterx Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:34
          ziutek75, nic nie rozumiesz. Opisujesz sytuację ze swojego punktu widzenia. U
          mnie w firmie 90% jest oburzona faktem, że "szef" nie ogłosił piątku dniem
          wolnym. Wszyscy zatem wypełnili wnioski o urlopy, które nie zostały pozytywnie
          rozpatrzone. Praktycznie NIKT(90%) w ten dzień nie chce pracować !
          • ziutek75 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:35
            > Wszyscy zatem wypełnili wnioski o urlopy, które nie zostały pozytywnie
            > rozpatrzone.

To Twoj szef jest idiota i nic wiecej !!!
          • ziutek75 Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:39
            > Wszyscy zatem wypełnili wnioski o urlopy, które nie zostały pozytywnie
            > rozpatrzone.

No chyba, ze Twoja firma to Pogotowie Ratunkowe lub Straz Pozarna, Policja albo
            cos podobne. To wtedy szef nie jest idiota a ma pracowników idiotów :-)

W innych przypadkach trzymanie zalogi nic nie da. Beda sie obijac na maksa...
            • reporterx Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:44
              no więc wlasnie !
              Lepiej dać wolne, bo i tak w ten dzień załoga będzie się opiepszać, a koszty
              pracy będą wyższe od tych urlopów !
              • kropekuk Bedzie sie opieprzac przy polskiej stopie 05.04.05, 19:29
                bezrobocia? Zaiste - Polska krajem cudow!
    • k_r_m Re: piątek wolny? no way 05.04.05, 18:14
      jeśli jesteś szefem to zrób dzień wolny,

chyba, że chcesz pracować wbrew woli i sumieniu wierzących

a tak na marginesie jest mi ciebie szkoda
      • ziutek75 Obluda zalobnikow... 05.04.05, 18:18
        > a tak na marginesie jest mi ciebie szkoda

A mnie jest szkoda tych "zalobników" obludników, co to na co dzien nauki KK maja
        gleboko w dupie...
        Tobie sie tylko marzy dzien wolny od roboty na ktory ktos inny zaplaci...
        • quan-ti Re: Obluda zalobnikow... 05.04.05, 18:23
          > A mnie jest szkoda tych "zalobników" obludników, co to na co dzien nauki KK
          maj
          > a
          > gleboko w dupie...

Podpisuje się pod tym i pozdrawiam. Niestety to prawda.
        • reporterx Re: Obluda antykleryków... 05.04.05, 18:24
          Ciężko pracuje na nowe mercedesy swoich szefów. Wyzysk rozpanoszył się w całej
          Polsce i taraz nawet nie można godnie pożegnać Wielkiego człowieka bo jakiś
          mały człowieczek postanowił inaczej. ...Czerwone cegły nadal aktywne- redakcja.
          • ziutek75 Re: Obluda antykleryków... 05.04.05, 18:31
            > Ciężko pracuje na nowe mercedesy swoich szefów. Wyzysk rozpanoszył się w całej
            > Polsce

Tobie marzy sie chyba bolszewicko-relgijna "rewolucja" na wzor iranski !!!

> taraz nawet nie można godnie pożegnać Wielkiego człowieka

Tylko mali ludzie nie wiedza jak dobrze pozegnac Wielkiego...

Mysla, ze "dobrze" to jest "na rynku i w tlumie", by pokazac sie innym ze swoja
            obludna religijnoscia...

"nieuctwo jest matką prawdziwej pobożności"
            papież Grzegorz I
        • k_r_m Re: Obluda zalobnikow... 05.04.05, 18:29
          kto zapłaci???

mój szef?

w Boże Narodzenie i Wielkanoc też pewnie zmuszasz do pracy? Tylko ciekawe czy
          sam wtedy pracujesz?
          • ziutek75 Re: Obluda zalobnikow... 05.04.05, 18:33
            > w Boże Narodzenie i Wielkanoc też pewnie zmuszasz do pracy? Tylko ciekawe czy
            > sam wtedy pracujesz?

Boze Narodzenie i Wielkanoc sa dniami USTAWOWYMI od pracy...

Wolny piatek na pogrzeb papieski to bezprawie...
            (nie dotyczy ludzi, ktorzy uczciwie wzieli urlopy lub ten dzien odpracuja)
            • reporterx Re: Obluda zalobnikow... 05.04.05, 18:37
              ziutek75, nic nie rozumiesz. Opisujesz sytuację ze swojego punktu widzenia. U
              mnie w firmie 90% jest oburzona faktem, że "szef" nie ogłosił piątku dniem
              wolnym. Wszyscy zatem wypełnili wnioski o urlopy, które nie zostały pozytywnie
              rozpatrzone. Praktycznie NIKT(90%) w ten dzień nie chce pracować !
              • ziutek75 Obluda cenzorów GW 05.04.05, 19:02
                reporterx, wlasnie wycieli ci caly watek :-)

Mowilem ci, ze zyjemy JUZ w Talibanie !!!
                • read1 Re: Obluda cenzorów GW 05.04.05, 19:09
                  a nawet nie nawoływał tam do podawania danych firm...

Jestem jednak zdania, że bliżej nam do ZSRR2 niż Iran2.
                  • ziutek75 Re: Obluda cenzorów GW 05.04.05, 19:20
                    Zjednoczeni w bólu powiedzmy cenzurze GW nasze stanowcze NIE !!!
                • reporterx Re: Obluda cenzorów GW 05.04.05, 20:40
                  ziutek75 masz rację. Wycinają wszystko w pień jak to było dawniej.

Drodzy redaktorzy, czerwona cegło !
                  To ludzie mają głos, a nie wy. Widzę, że zgodnie z socjalistycznymi nawykami
                  wycinacie to co dla was niewygodne. Precz komuno ! bleh, już mam wstręt do tej
                  gazety.
              • kropekuk Polacy nie chca pracowac 365 dni w roku, a 366 w 05.04.05, 19:36
                latach przestepnych...Wyjatkiem sa WYLACZNIE osoby pracujace na WLASNY
                rachunek - tym to tylko prace i klienta daj!
                • dc22 Wolny Dzien 06.04.05, 08:57
                  Zalezy mi na tym zeby w piatek miec okazje wyciszyc sie, wymodlic, pojsc na
                  msze. Dlatego wezme urlop (z nadzieja ze Szefostwo mi go podpisze:).
                  Chce sie ludzic i naiwnie wierzyc ze ci co u mnie tak krzycza o wolnym piatku -
                  wlasnie tak go spedza....
                  • michalfront Odezwali się ci, co Kodeksu Pracy przestrzegają... 06.04.05, 09:27
                    ciekawe, czy ci wszyscy święcie oburzeni pracodawcy, że raptem pracownicy
                    których na codzień poniżają, wypłacają głodowe pensje itp. chcą pożegnać kogoś
                    kto patrzył dalej niż przez pryzmat swojego portfela i "straconych" przez jeden
                    dzień dochodów - sami tak dokładnie przestrzegają Kodeksu Pracy (tak jak
                    wymagaja tego od pracowników)

żal mi was ludzie a to że stracicie pare złotych i kolejnego merca kupicie
                    sobie tydzień później - nic mnie nie obchodzi, bo z waszej pracy ja nic nie mam
                    tylko wasze kieszenie (więc niby dlaczego wasze chore oburzenie z powodu wszych
                    paru groszy ma mnie obchodzić)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka