Dodaj do ulubionych

WROCŁAW 1979

IP: *.ic.net.pl 04.07.01, 09:12
Tak w tym roku byłem na koloniach letnich we Wrocławiu.Bardzo miło wspominam
Wasze miasto.Szczególnie utkwiło mi w pamięci Stare Miasto , Zoo , Park
Szczytnicki , tzw Morskie Oko , i to wspamiałe Święto Kwiatów na Starówce.
Pamiętam też fajny autobus kabriolet , o ile pamiętam nazywał się Fredruś. Czy
macie jeszcze w swoim mieście coś takiego ?. Pozdrowienia z Bydgoszcy .
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarosz Re: WROCŁAW 1979 IP: 195.116.104.* 04.07.01, 12:32
      Tak!!! Jeszcze jeździ...
    • Gość: STrup Re: WROCŁAW 1979 IP: *.chem.uni.wroc.pl 04.07.01, 12:47
      Gość portalu: marek napisał(a):

> Tak w tym roku byłem na koloniach letnich we Wrocławiu.Bardzo miło wspominam
      > Wasze miasto.Szczególnie utkwiło mi w pamięci Stare Miasto , Zoo , Park
      > Szczytnicki , tzw Morskie Oko , i to wspamiałe Święto Kwiatów na Starówce.
      > Pamiętam też fajny autobus kabriolet , o ile pamiętam nazywał się Fredruś. Czy
      > macie jeszcze w swoim mieście coś takiego ?. Pozdrowienia z Bydgoszcy .

I Fredrus jezdzi, i wszystko pozostale nadal jest.
      Ale znacznie ladniejsze, bo obecny Ww to naprawde inne miasto.
      Zapraszamy i pozdrawiamy
      • Gość: marek Re: WROCŁAW 1979 IP: *.ic.net.pl 04.07.01, 13:13
        Dzięki . Zaproszenie przyjmuję . Napewno odwiedzę Wrocław . Wybieram się
        bowiem w Karkonosze więc będę miał "po drodze". Ale ten Fredruś to chyba nie
        ten sam ? . Musiał by mieć grubo ponad 20 lat , bo już wtedy nie był pierwszej
        młodości. Pozdrawiam .
        • Gość: Manon Re: WROCŁAW 1979 IP: 10.0.3.* / 212.244.56.* 04.07.01, 13:31
          Tamtego Fredrusia widzialem ostatnio na poczatku lat 90 tych- teraz jezdzi taki
          sam model , ale to chyba nie Fredrus. Co nie zmienia faktu, ze ten tez ma kolo
          40 lat :)

Pozdrawiam,

Manon
          • Gość: hrabia Re: WROCŁAW 1979 IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.07.01, 20:38
            Wrocław 1979 ? Toż to było wczoraj.
            Wrocław 1957 to jest dopiero data.
            • Gość: kaktus Re: WROCŁAW 1979 IP: *.kom-net.pl 05.07.01, 01:46
              Hrabio , czy pamiętasz tamte czasy- lata 50-te ? Mój ojciec studiował wtedy we
              Wrocławiu, uwielbiał to miasto, zawsze chciał do niego wrócić , a udało się to
              dopiero po wielu latach. Przyjechaliśmy rodzinnie do Wrocławia w latch 70-tych,
              które wydawały mi się bardzo "szare" dla mista i zupełnie nie mogłam zrozumieć
              entuzjazmu ojca. Dla niego miejscem magicznym, poza okolicami uniwersytetu było
              chyba wzgórze partyzantów, bo często mnie tam prowadził. Ojciec już niestety
              nie żyje i nie mogę go zapytać o dawne klimaty. Może ty coś opowiesz?
              • Gość: Roberto Re: WROCŁAW 1979 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 02:18
                Marku zapraszamy do Wrocławia. Nie poznałbyś teraz naszego miasta, a zwłaszcza
                Rynku i okolicznych uliczek. Naprawdę warto przyjechać, jest co podziwiać, a
                zapewnie byłaby to też dla Ciebie podróż wspomnień, z czasów wyjazdów na
                kolonię.
                Pozdrowienia z Wrocławia dla Bydgoszczy !
                • Gość: marek Re: WROCŁAW 1979 IP: *.ic.net.pl 05.07.01, 07:46
                  Dzięuję , dziękuję , napewno odwiedzę Wrocław na przełomie lipca i sierpnia .
                  Pzdr. Marek
              • Gość: hrabia Re: WROCŁAW 1979 IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 09:38
                Gość portalu: kaktus napisał(a):

> Hrabio , czy pamiętasz tamte czasy- lata 50-te ? Mój ojciec studiował wtedy we
                > Wrocławiu, uwielbiał to miasto, zawsze chciał do niego wrócić , a udało się to
                >
                > dopiero po wielu latach. Przyjechaliśmy rodzinnie do Wrocławia w latch 70-tych,
                >
                > które wydawały mi się bardzo "szare" dla mista i zupełnie nie mogłam zrozumieć
                > entuzjazmu ojca. Dla niego miejscem magicznym, poza okolicami uniwersytetu było
                >
                > chyba wzgórze partyzantów, bo często mnie tam prowadził. Ojciec już niestety
                > nie żyje i nie mogę go zapytać o dawne klimaty. Może ty coś opowiesz?

Podaj temat, a postaram się nieco opisać

• Gość: kaktus Re: WROCŁAW 1979 IP: *.kom-net.pl 05.07.01, 22:39
                  Hrabio, dzięki za odzew. Ciekawa jestem jak wyglądało życie studenckie,co się
                  działo w kulturze, jak się integrowali ludzie napływający z różnych stron ?.
                  Czy wierzyli, że Wrocław będzie ich miastem na zawsze?. Czy rzeczywiście
                  istniał podział na lwowiaków i resztę świata? Co ludzi cieszyło a co
                  śmieszyło?. Czy nad Odrą działały przedwojenne przystanie i knajpki?
                  Gdzie się chodziło na piwo , a gdzie na randki ?
                  Pozdrowienia, Kaktus :)
    • Gość: q Re: WROCŁAW 1979 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.02, 14:32
      q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka