IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 21:55
Mam problem. Mój komputer nie chce powstać ze stanu gotowości. Mój system to
windows98. Czy może być to problem związany z płytą główną. Czy może
wystarczy zainstalować inne sterowniki.

dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Windows98 IP: *.visp.energis.pl 11.05.04, 22:05
      A co to jest "stan gotowości"? :-)
      • Gość: McRae Re: Windows98 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 23:13
        o jejku Stan oczekiwania czy to aż takie istotne
        • Gość: AmonRa Re: Windows98 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 11.05.04, 23:39
          Poszukaj na stronach MS, chyba była łatka na takie problemy. Ponadto sprawdź
          ustawienia APM w BIOS-ie i w ustawieniach zasilania Windows.
          • Gość: McRae Re: Windows98 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 00:00
            Co jest APM :) Tylko nie wyśmiewaj :)

thx
            • Gość: AmonRa Re: Windows98 IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 13.05.04, 12:58
              APM - Advanced Power Management - zaawansowane zarządzanie zasilaniem -
              technologia pozwalająca na np. wyłączenie komputera po zamknięciu systemu
              operacyjnego. APM, w odróżnieniu od interfejsu ACPI (Advanced Configuration and
              Power Interface - technologia zarządzania zasilaniem z poziomu sys. oper., bez
              wykorzystania standardowego APM BIOS-u) może powodować sporadyczne problemy.
              Sprawdź w BIOS-ie, czy APM jest włączone, ponadto sprawdź ustawienia zasilania
              w systemie i obecność pozycji "Komputer z interfejsem ACPI" w menedżerze
              urządzeń.
        • Gość: JP Re: Windows98 IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 12.05.04, 00:05
          Gość portalu: McRae napisał(a):

> o jejku Stan oczekiwania czy to aż takie istotne

Co to stan oczekiwania?
          • Gość: McRae Re: Windows98 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 00:13
            No w windows jest takie cacko komputer przechodzi w taki stan wyłącza sie
            monitor i taki tam. a po poruszeniu myszką powinien powstać ale u mnie tak sie
            nie dzieje i musze resetować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka