dirta 03.03.08, 15:29 Mamy!!!!mozecie polecic rehabilitanta i lekarza rahabilitanta z tej przychodni......mam z 2-latkiem rozpoczac rehabilitacje i przyznam nie mam pojecia do kogo sie udac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crazycocos Re: Promyk Słońca-rehabilitant 03.03.08, 18:20 Nie wiem jaką metodę rehabilitacji Wam zalecono, ale polecam panią Danusię Gulińską. Jest złotą kobietą, nawet jeśli są problemy z terminami (a czasem są ogromne) to zawsze wynajdzie termin. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 04.03.08, 20:11 Zasada jest taka, ze powinno się najpierw udać do lekarza fizjoterpii który oceni dziecko i dobierze terapię. Wtedy będzie wiadomo do kogo się udać, bo każdy z terapeutów specjalizuje sie w innych przypadkach i precuje inną metodą. Pani Magdalena Paździerska pracuje tylko z małymi dziećmi, bądź starszymi, ale z niedowładami. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 05.03.08, 09:56 mój syn nie miał niedowładów a byłam z nim u p. Magdy. Odpowiedz Link Zgłoś
tatanka-2002 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 10.03.08, 11:31 Chodziło mi to, że dwulatek, to duże dziecko, a Pani Magda rehabilituje starsze dzieci, ale tylko przypadki ciężkie. Normalnie w terapii ma dzieci do 2roku życia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 10.03.08, 16:36 ale ja byłam u niej jak mój syn był niemowlakiem!:-)to się zalicza do 'małych';-) Odpowiedz Link Zgłoś
dirta Re: Promyk Słońca-rehabilitant 06.03.08, 13:14 dziecko moje urodzilo sie z tzw. kurza klatka...i na bilansie pediatra stwierdzila ze po to by uniknac w przyszlosci w fazie wzrostu jakis nieprawidlowosci zalecila rehabilitacje i prawdopodobnie bedzie to albo ogolnorozowjowa lub bobath.....bedac niemowleciem rehabilitowany byl voyta ze wzgledu na asymetrie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-cudownego-misia Re: Promyk Słońca-rehabilitant 08.03.08, 10:01 Polecam dra Dominiaka. Długo szukałam dobrego rehabilitanta, ale u niego już zostaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
godetta Re: Promyk Słońca-rehabilitant 08.03.08, 17:47 A czy asymetrię i zbyt duże napięcie mięśniowe rehabilituje sie metodą Voyta? Czy coś innego nie jest równie dobre i skuteczne. Dziś byłam pierwszy raz na rehabilitacji Vojta i jestem nieco przestraszona tą metodą. Wygląda na bolesną i siłową. A do tego ten płacz dziecka. Jeśli można rehabilitować także bardziej "przyjaznymi dziecku" metodami to proszę o namiary na takowych rehabilitantów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 18.04.08, 11:51 Mój Mirek ma od urodzenia "klatkę szewską" - a więc przeciwieństwo twojej. Też ma obecnie 2 latka. Chodzimy na rehabilitację do Promyka. My mamy zapisaną przez lekarza "rehabilitację ogólną i masaże" 2 x tydzień Daj znać - nawet na PRIV do mnie to mogę coś więcej podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
agakaspian Re: Promyk Słońca-rehabilitant 10.04.08, 23:39 My chodziliśmy do Pani Agnieszki Pękali, ale ona już nie pracuje w Promyku. Słyszeliśmy o Pani Magdzie Paździerskiej, koleżanka do niej chodziła i też była zadowolona. Obie Panie są specjalistkami od Vojty. Odpowiedz Link Zgłoś
matea4 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 11.04.08, 15:31 No może Voita to "drastyczna "metoda dla rodziców, mało przyjemna dla dziecka ale przynosi szybkie i trwałe efekty. czsami warto trochę pocierpieć zeby mieć zdrowe dziecko. Polecam Pania Magdę - REWELACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Promyk Słońca-rehabilitant 18.04.08, 11:52 Mój Mirek ma od urodzenia "klatkę szewską" - a więc przeciwieństwo twojej. Też ma obecnie 2 latka. Chodzimy na rehabilitację do Promyka. My mamy zapisaną przez lekarza "rehabilitację ogólną i masaże" 2 x tydzień Daj znać - nawet na PRIV do mnie to mogę coś więcej podpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś