Gość: Rafis IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 21:09 Widocznie czas żeby zastosowac inne "argumenty"!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maly Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: 217.30.159.* 28.08.03, 08:17 Rozgonić ich pałami, coś lub kogoś trzeba poświęcić dla dobra ogółu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.teta.com.pl 28.08.03, 08:35 Proponuje, aby wszystkich którzy protestują przeciwko tworzeniu nowych dróg pozamykać na ich własnych, dlaczego mają zakłócać innym spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Żałosne... IP: *.chem.uni.wroc.pl 28.08.03, 09:06 Byłem na tym spotkaniu. Niestety, nie była to żadna dyskusja. Zacietrzewieni mieszkańcy osiedla Maślice - prym wodzili ludzie z Rady Osiedla z p. Płonką na czele - w ogóle nie mieli zamiaru dyskutować z władzami miesta i regionu. Już na samym początku powstał problem, dlaczego członków Rady Osiedla nie zaproszono na to zebranie (widocznie oczekiwali osobnego, pisemnego zaproszenia na czerpanym papierze). Potem było tylko gorzej. To jest po prostu sobiepaństwo. Autostrady? Tak, ale nie koło mojego domu. Mam nadzieję, że NSA tym razem udowodni, że polskie sądownictwo może być sprawne. Po prostu powinien ten protest odrzucić. Już raz się tym zajmował, swoje stanowisko wyraził, przeszkody wówczas postawione zostały usunięte. Koniec pieśni. A może sprawy protestów traktować jak zwykłe pozwy cywilne i kazać protestującym wpłacać 10% wartości przedmiotu sporu jako kaucję? Przy czym kaucja przepada, jeśli proces przegrają... W sprawie obwodnicy byłoby to kilkaset milionów zł kaucji... Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Pieprz i tyle, banda kretynów!!!!!!! 28.08.03, 11:21 Wszystkie protest osołomów trzeba odrycać i to od razu bo oni rosna w siłe i blokuja rozwuj,pieprzac głupoty o tym ze bedzie hałas. Znowy wczoraj w zajezdie przy A4 siedzialem sobie i jadłem kiełbaskę samochody próły 40 metrów dalej i tylko szum było słychać, a jeszcze jak sie załozy ekrany nawet takie metrowe to nic nie bedzie słychać ba czły chałas wytwarza sie przy kolach. Urzadzmy pikietę na Maslicach. Potraktujmy ich jak oni nas. Wy nie chcecie drogi my nie chcemy was. Hołota won z Wrocławia!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garym Re: Żałosne... IP: WAWZZ* / 10.0.6.* 28.08.03, 16:59 A czy ktos wie gdzie mozna znalesc dokladny plan przebiegu autostrady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKIN [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.03, 23:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wedzonka Do STrupa... 04.09.03, 12:50 Gość portalu: STrup napisał(a): > Byłem na tym spotkaniu. > Niestety, nie była to żadna dyskusja. > Zacietrzewieni mieszkańcy osiedla Maślice - prym wodzili ludzie z Rady > Osiedla z p. Płonką na czele - w ogóle nie mieli zamiaru dyskutować z > władzami miesta i regionu. > Już na samym początku powstał problem, dlaczego członków Rady Osiedla nie > zaproszono na to zebranie (widocznie oczekiwali osobnego, pisemnego > zaproszenia na czerpanym papierze). > Potem było tylko gorzej. > To jest po prostu sobiepaństwo. Autostrady? Tak, ale nie koło mojego domu. > Mam nadzieję, że NSA tym razem udowodni, że polskie sądownictwo może być > sprawne. Po prostu powinien ten protest odrzucić. Już raz się tym zajmował, > swoje stanowisko wyraził, przeszkody wówczas postawione zostały usunięte. > Koniec pieśni. > A może sprawy protestów traktować jak zwykłe pozwy cywilne i kazać > protestującym wpłacać 10% wartości przedmiotu sporu jako kaucję? Przy czym > kaucja przepada, jeśli proces przegrają... Zdaje sie ze miala byc taka ustawa wprowadzajaca na kilka lat "drogowy stan wyjatkowy", wprowadzajaca m.in. obowiazek wplacania takiej kaucji, i przekazujaca wojewodom uprawnienia do rozpatrywania protestow w bardzo przyspieszonym trybie. Nie pamietam, moze to wlasnie ona miala wprowadzic tez winiety. Jesli tak to te cholerne winiety pochlonely kilka zbawiennych przepisow... :( > W sprawie obwodnicy byłoby to kilkaset milionów zł kaucji... > Przy okazji: w artykule stoi ze miasto prosilo o niewnoszenie dalszych skarg do NSA. Czy wynika z tego ze nawet idealne wypelnienie przez miasto absolutnie wszystkich formalnosci moze byc skutecznie storpedowane protestem w NSA?? STrup, co tam na ten temat uslyszales? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzyk Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.03, 12:10 A moze by tak dokonać godzinnego nagrania hałasu na pl. Grunwaldzkim lub w innym ciekawym miejscu w centrum i od godziny 6.00 do 22.00 wystawić głośniki przed domami protestujących i puszczac w kółko to nagranie. Może by w końcu zrozumieli, o co chodzi przeszło 200 tys. ludzi tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Prośba do gazety!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 28.08.03, 17:36 Czy prasa nie mogłaby odkryc tej całej błazenady? Wszystkie artykułu, które powstały staraja sie byc obiektywne na siłe.Pisze się, że obie strony maja racje, że tamci mają argumenty itp. Doskonale wiemy, że tak nie jest.Czy prasa nie mogłaby po prostu opisac jak grupka hobbystów+ pseudoekologiczna organizacja liczaca na kase blokuje inwestycje, na która czeka 700 tysięczne miasto. Dodatkowo przy tej obwodnicy powstana kolejne zakłady pracy, magazyny, stacje- tysiace miejsc pracy.Kolejne miejsca pracy przy budowie, wpompowanie 1,5 mld zł w rynek wrocławski da prace wielu tutejszym firmom. Czy nie moznaby napisac artykułu o tym zamiast pisac po raz kolejny o Pani Basi, która boi sie smrodu i hałasu mimo zapewnień wszystkich specjalistów, że tak nie będzie?Przeciez to fakt, że taka obwodnica bedzie najcichszą droga w mieście z tymi wszystkimi zabezpieczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Popieram!!! IP: *.chem.uni.wroc.pl 29.08.03, 10:15 Rafis wyraził w prostych słowach to, co chyba każdemu leży na sercu. Jak to jest, że tak nieliczni potrafią przeszkadzać w czymś potrzebnym tak wielu (trawestując odrobinkę Churchilla)? Może wreszcie dotrze do sobiepanków maślickich, że nie znajdują ani zrozumienia, ani poparcia. Że Wrocławiowi ta obwodnica jest potrzebna jak powietrze i - czy chcą czy nie - musi wreszcie powstać. Gazeto! Narazisz się kilku osobom z Maślic, ale za to pokochają cie tysiące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 19:14 Co za zdumiewająca zmiana oceny urzędników! Zawsze było "głupki urzędasy" to to albo tamto. LUDZIE mają rację. Naraz wszyscy krzyczą chórem: urzędnicy chcą dla nas dobrze tylko ci ciemni ludzie (już z małej litery) sa tacy be. Kiedy znowu wam się odkręci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wic tak lubię tych urzędników i mam gdzieś tych mies.. IP: *.lanet.wroc.pl 28.08.03, 19:51 wydaje mi się, że nie o gloryfikację urzędników tu chodzi, a o sprawę. Osobiśnie nie mam nic do żadnych urzędników jeśli wykonują dobrze swoją pracę, choć chciałbym oczywiście żeby było ich jak najmniej. Ci urzędnicy starają się wykonywać swoją pracę, mieszkańcy Maślic i Żernik zapomnieli natomiast, że nie mieszkają w rezerwacie przyrody i nikt nie gwarantował im że w promieniu kilometra będą wyłącznie łaki i parki. Reasumując- postawa mieszkańców jest aspołeczna i egoistyczna, nie liczy się z potrzebami miasta, nie liczy się z dolegliwościami mieszkańców innych dzielnic postawa ta jest głupia, bo opiera się na uprzedzeniach, stereotypach i mitach, których mi mieszkańcy nie próbują nawet zweryfikować, jest również krótkowzroczna, bo brak autostrady szybko się obróci przeciwko tym protestującym- będą mieli święty spokój i nie będą mieli pracy. Jednym słowem to klasyczny przykład ciemnogrodu, ale bycie Polakiem zdaje się do niczego więcej niż do picia wódki i warcholstwa nie zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKIN [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.03, 23:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.ipt.aol.com 28.08.03, 23:46 Zdecydowanie obled! znowu czyjas prywata terroryzuje ogol, jak dla mnie moga byc potrakowani spychem przy robieniu autostrady i wydaje mi sie, ze postawa Gazety powinna byc jednoznaczna wrecz pietnujaca tak aspoleczne postawy bo postawa neutralna w takiej sprawie jest postawa zadna, bardzo prosze o glos stymulujacy budowe autostrady wydaje sie to byc niezbedne inaczej utkniemy w buszu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Blokada Maslic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.03, 23:58 A moze by tak zablokowac drogi do maslic? Od jutra kazdy wroclawianin jedzie do pracy przez Maslice. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Blokada Maslic 29.08.03, 01:23 Gość portalu: Woj napisał(a): > A moze by tak zablokowac drogi do maslic? > Od jutra kazdy wroclawianin jedzie do pracy przez Maslice. Co Wy na to? No a czemu nie przynajmnie zobacza co musza przezywac codziennie mieszkancy centrum. Ja naprawde mam ocote tam pojechac porozmawiac z tymi ludzmi za pomoca kija. Bo zadne argumenty poza ich wlasnymi, sa dla tych debili,idotów,kretynow nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOS Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.ioz.pwr.wroc.pl 04.09.03, 09:52 TAK, bardzo proszę o podanie do publicznej wiadomości BARDZO precyzyjnej mapy przebiegu obwodnicy autostradowej. NIGDY jej nie podano . Natomiast podawawano informacje o jej przebiegu z zaznaczoną bliżej nieokreśloną czerwoną lub czarną linią. I jeszcze jedno bardzo istotne pytanie. Kto jest właścicielem działek między innymi pomiędzy ul. Królewiecką i Gwarecką. Doprawdy nie wiem gdzie by tu wybudować te nowe zakłady pracy i za co na tych zaprzałych osiedlach, które dostarczą nowych miejsc pracy. To nie są dobre argumenty. Jestem za budową obwodnicy autostradowej dla miasta. Tylko troszeczkę rozsądku. A MY no cóż najlepiej morodować sie nawzajem.Proszę nie zapominać, żyjemy w wolnym demokratycznym kraju i każdy ma prawo do wyrażania własnych opinii i sądów np. na temat czy zgadza się na znoszenie dożywotnio uciążliwości czy też nie i to wydaje mi się należy uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.03, 12:54 Gość portalu: BOS napisał(a): > TAK, bardzo proszę o podanie do publicznej wiadomości BARDZO > precyzyjnej mapy przebiegu obwodnicy autostradowej. NIGDY jej > nie podano . Natomiast podawawano informacje o jej przebiegu z > zaznaczoną bliżej nieokreśloną czerwoną lub czarną linią. I > jeszcze jedno bardzo istotne pytanie. Kto jest właścicielem > działek między innymi pomiędzy ul. Królewiecką i Gwarecką. > Doprawdy nie wiem gdzie by tu wybudować te nowe zakłady pracy i > za co na tych zaprzałych osiedlach, które dostarczą nowych > miejsc pracy. To nie są dobre argumenty. Jestem za budową > obwodnicy autostradowej dla miasta. Tylko troszeczkę rozsądku. A > MY no cóż najlepiej morodować sie nawzajem.Proszę nie zapominać, > żyjemy w wolnym demokratycznym kraju i każdy ma prawo do > wyrażania własnych opinii i sądów np. na temat czy zgadza się na > znoszenie dożywotnio uciążliwości czy też nie i to wydaje mi się > należy uszanować. Twój post wybitnie świadczy o tym, że nie masz zbytnio pojęcia o budowie autostrad i o tym co się wokół nich póżniej dzieje (inwestycje itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASPERCZAK Re: Po spotkaniu urzędników z mieszkańcami Maślic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 19:42 Gość portalu: BOS napisał(a): > TAK, bardzo proszę o podanie do publicznej wiadomości BARDZO > precyzyjnej mapy przebiegu obwodnicy autostradowej. NIGDY jej > nie podano . Natomiast podawawano informacje o jej przebiegu z > zaznaczoną bliżej nieokreśloną czerwoną lub czarną linią. I > jeszcze jedno bardzo istotne pytanie. Kto jest właścicielem > działek między innymi pomiędzy ul. Królewiecką i Gwarecką. > Doprawdy nie wiem gdzie by tu wybudować te nowe zakłady pracy i > za co na tych zaprzałych osiedlach, które dostarczą nowych > miejsc pracy. To nie są dobre argumenty. Jestem za budową > obwodnicy autostradowej dla miasta. Tylko troszeczkę rozsądku. A > MY no cóż najlepiej morodować sie nawzajem.Proszę nie zapominać, > żyjemy w wolnym demokratycznym kraju i każdy ma prawo do > wyrażania własnych opinii i sądów np. na temat czy zgadza się na > znoszenie dożywotnio uciążliwości czy też nie i to wydaje mi się > należy uszanować. PRZEBIEG OBWODNICY BYŁ DRUKOWANY NIEDAWNO W GW.W DODATKU AUTO POD KONIEC SIERPNIA ZDAJE SIE AUTOSTRADOWA OBWODNICA MA MIEC 35 KM.I BYC ODSUNIETA OD BUDYNKÓW O KILOMETR MA BYC KILKANAŚCIE WIADUKTOW Odpowiedz Link Zgłoś