Dodaj do ulubionych

Atom- developer- czy warto kupować?

06.03.08, 07:47
Witajcie, chciałabym się dowiedzieć, czy warto kupować mieszkania od
wrocławskiego developera ATOM? Z czym trzeba się liczyć? Czy opóźnia
oddawanie mieszkań? Czy są jakiekolwiek kłopoty? Podzielcie się
swoim doświadczeniem. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: P&G Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.08, 20:58
      Hej, mam nadzieje że nie będzie opóźnień, dzisiaj podpisaliśmy umowę. Generalnie
      to raczej dobra oferta za te pieniądze i tak blisko WRO.
      • basiaw-80 Re: Atom- developer- czy warto kupować? 01.04.08, 15:47
        Witam i pozdrawiam przyszłych mieszkańców!
        czy kupiliście mieszkanie w Willi Katarzyna? My również mamy już podpisaną
        umowę. Byliśmy oglądać jak idzie budowa - jesteśmy pozytywnie nastawieni,
        natomiast kiedy zobaczyłam fundamenty naszego przyszłego mieszkania (na
        parterze), to miałam wrażenie, że jest ono o wiele mniejsze niż rzeczywisty
        metraż. NIe mierzyliśmy go, może to tylko takie optyczne złudzenie - bo ścian
        jeszcze nie ma.
        • Gość: Przemek Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.08, 10:20
          Faktycznie miałem to samo złudzenie, ale to podobno tak jak z księżycem, raz się
          wydaje mały a raz duży. A budowa się nawet ruszyła, zdjęcia z 30.03.2008 są tu:
          www.willa-katarzyna.pl/page.php?3 . Może faktycznie już w październiku
          będą oddawać klucze.
          • Gość: q Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.media4.pl 05.04.08, 10:40
            widzę nowy trend się utrzymuje, budynki, obojętnie czy małe willowe czy wieżowce
            maksymalnie blisko siebie, aby widzieć co sąsiedzi oglądają w tv, minimum miejsc
            parkingowych, żeby zbyt gwałtownie nie pozbyć się stresu (wracając z korka przed
            mostem) znajdując od razu wolne miejsce
            • Gość: megszu Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.08, 12:36
              No brawo ;) nie widzę sensu całej twojej wypowiedzi,może miałeś po prostu ochotę
              wyżalić się na ten niedobry cały świat, na nasze warunki w których musimy
              mieszkać albo które mamy do wyboru ... buuuu no cóż najpierw zapoznaj się z
              ofertą mieszkaniową Wrocławia , porównaj i dopiero oceń. Myślę że dla tych
              których nie stać na wolno stojący dom (w odległości przynajmniej 100 metrów od
              sąsiada coby sobie w okna nie zaglądać)+ garaż , inwestycja ma sens. Bliskość
              Wrocławia a jednocześnie brak hałasu , cisza i spokój to są atuty a niestety z
              tymi miejscami parkingowymi to większy jest problem w samym Wrocławiu
              (codziennie musze z tym walczyc :), a przyznajmy nie dla miejsc parkingowych
              wybieramy mieszkanie na kilkadziesiąt lat .
              • Gość: q Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.media4.pl 05.04.08, 13:53
                Sens mojej wypowiedzi był taki, że za 4700 za metr można kupić szeregówkę WE
                WROCłAWIU, u co najmniej dwóch deweloperów których ofertę znam. Nie będę ich
                reklamował na forum w przeciwieństwie do tego "atomu" z ofertą mieszkań na
                wygwizdowie, bo to łatwo znaleźć w sieci.

cena ta sama, a jednak szeregówka lepsza niż mieszkanie z oknami o 15 metrów
                oddalonymi od okien sąsiada

no i zawsze się znajdzie miejsce parkingowe :-)
                • Gość: megszu Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.08, 15:01
                  Owszem mozna sobie zafundować szeregówkę za 4700 we wrocławiu, tylko proszę nie
                  zapominać że metraż takowych mieszkań zaczyna się od min 90 - 100 metrów.
                  Niestety nie wszystkich na to stać, a tych których stać , równie dobrze mogą
                  sobie zafundować dom pod Wrocławiem. Generalnie każdy ma swoje priorytety - dla
                  mnie 15 minutowy dojazd (przed remontem Krakowskiej)do WRO to pestka w porónaniu
                  z godzinym dojazdem do centrum z Psiaka czy Zakrzowa. Oczywiscie przy wiekszej
                  ilosci gotowki takze wolałabym domek no ale coż ......
                  • Gość: q Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.media4.pl 05.04.08, 21:28
                    tak się składa, że z Psiaka dojeżdżam do centrum w 20 minut, mimo korków, ale i
                    tak się wyprowadzam z tej dzielnicy, bo za duży tu tłok

pozdrawiam dział marketingu Atomu[?]
                  • Gość: a Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.media4.pl 05.04.08, 21:29
                    a ha, a jak dojechać z Siechnic, omijając Krakowską i ten mega korek, który i
                    tak był przed remontem? w 15 minut?!?!?!!!?
    • Gość: grego Re: Atom- developer- czy warto kupować? IP: *.dynamic.vectranet.pl 05.04.14, 17:52
      Witam ja już mieszkam od listopada ubiegłego roku.Musze się przyznać że z na czas o dają klucze do wybranych mieszkań,ja wdziełem pod klucz wykończenie i zrobili to perfekcyjnie trwało to zaledwie 3 tygodnie.ale jestem zadowolony.Tak ze polecam.
      • antonreimann Re: Atom- developer- czy warto kupować? 06.02.25, 16:10
        Mieszkam na pierwszym wybudowanym przez tą firmę osiedlu czyli tzw. Apartamentach Centrum. Deweloper po wyburzeniu zabudowań nie wywiózł całego gruzu a nasypał na to ziemię. Stąd działka jest wyższa od sąsiednich o 20-30zm. Ale osoby mieszkające na parterze co chwilę wykopują gruz w swoich ogródkach. Budynek jest kiepsko ocieplony. Pod płytkami klinkierowymi ocieplenie ma jakieś 8 cm. To poniżej normy z czasów gdy budynek był budowany czyli z 2007r. Podobnie mniejsze jest ocieplenie na ścianach przy ziemi. Z tego powodu zimą jest po prostu zimno. Mieszkania na parterze od strony garaży były zupełnie nieocieplone. Ocieplono je kładą styropian wewnątrz garaży. Tyle, że ściany garaży ze ścianami mieszkania w dalszym ciągu stanowią "mostek termiczny. Okna i drzwi balkonowe kiepskiej jakości. "Pływające" jak to nazwał pan, który regulował te okna. Ja nazwałbym to wiotkie. Źle osadzone co widać na fotografii termicznej szczególnie. Ściany z kiepskich bloczków silka. Bloczki w pobliżu okien są uszkodzone, co wyszło, gdy sprawdzaliśmy dlaczego przy ramie okna z prawej strony widać ucieczkę ciepła. Źle ocieplony dach. Także świeci na zdjęciach kamera termowizyjną. Kiepskie drzwi wejściowe i ocieplenie wejścia. Generalnie radzę robić zdjęcia kamerą termiczną w czasie mroźniejszych dni zimy. Tym bardziej, że gaz czy ogrzewanie będą coraz droższe. Tyle, ze deweloper zbywa klientów zgłaszających wady.
    • Gość: Poznaniak Kup mieszkanie w Poznaniu !...n/t IP: *.play-internet.pl 25.04.14, 21:23
      ####################
      ####################
      ####################
      ####################
      ####################

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka