Dodaj do ulubionych

Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów

10.04.08, 19:57
Nigdzie na swiecie na powaznych uczelniach studenci nie maja glosu w
wyborze rektora uczelni, w ten sam sposob jak zolnierze nie
wybieraja sobie generala i dowodce!

Jest to socjalistyczna pozostalosc wprowadzona do ustawy po upadku
socjalizmu! Nawet w czasach stalinowskich studenci nie glosowali,
bowiem po prostu nie maja wiedzy, doswiadczenia zyciowego.

Obserwuj wątek
    • ooku Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów 10.04.08, 20:12
      Panie Kochany! I tak nei głosujemy, więc nasz generał ma sie dobrze. A nie głosujemy dlaczego? A po co? Czemu mam przyklepywać coś co i tak mi się nie podoba? Mam głos, super, mogę zagłosować na elektora, który i tak zdecyduje po swojemu. Guzik mnie obchodzi jaki cwaniak będzie rektorem kiedy nie mam najmniejszego wpływu na bezsensowny program nauczania na kierunku, mam bezsensownie dobrane przedmioty, przekroczoną regulaminową ilość godzin, jesteśmy obrażani, po co więc mam się na to w wyborach zgadzać? Mogę się nie zgodzić? Jak? Mój głos i tak w tym utonie, a nikogo z władz zupełnie i najmniej nie obchodzi dola moja i koleżanek oraz kolegów. Cała administracja najniższego stopnia gdy idziemy do niej z tymi dość poważnymi problemami jak poszatkowany plan, czy zbyt wiele godzin, rozkładają ręce i mówią, że to nasz problem... A tak nie idąc na wybory, nie przyklepując przynajmniej jestem w zgodzie ze swoim sumieniem, że wyraziłem niemy protest. Nas studentów nic J(ego).M(ać). Rektor nie obchodzi bo i my jesteśmy najwyżej statystyką i pieniędzmi jakie dostaje uczelnia. Na pewno nie jesteśmy ludźmi...
      • Gość: szumi debata rektorow podobno ma byc w radiu luz IP: *.spnjo.uni.wroc.pl 11.04.08, 11:07
        w radiu luz zapowiadali dzisiaj ze we wtorek o 10 ma byc debata kandydatow na
        rektorow - czyli jednak cos sie dzieje ale w malo znanych radiach
    • Gość: student Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.magma-net.pl 10.04.08, 20:42
      Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie...
    • numeron Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów 10.04.08, 21:49
      witam,
      ja nie głosowałem (mimo że jestem na czołowym kierunku WNS-
      Politologii) ponieważ zrobilo mi się słabo jak zobaczyłem
      kandydatów.No cóż ale debi..e pchają sie drzwiami i nie zdają sobie
      sprawy z tego że są ograniczeni.A sam nie zdecydowałem sie na start
      w/w wyborach ponieważ establishment UWr jest takim "elastycznym
      betonem"... niby zmiany ale, to pic na wode.A nie chce sytuacji w
      której mi ktoś po wyborach rektora pier....ił że: "trzeba było coś
      zrobić!!"

dziekuję
      • Gość: Pfff Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.181.219.81.magma-net.pl 10.04.08, 22:59
        Czołowym kierunkiem na naukach społecznych są Stosunki
        Międzynarodowe :P Podobnie gó..ane jak i politologia.
      • Gość: na zimno Resume: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.04.08, 10:54

Zalozenie:
        ----------
        studiujesz na uczelni, gdzie nauczaniem zajmuja sie "debile"
        i "beton" jak sam napisales.

Ergo:
        --
    • Gość: Mirrandel Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.os2.kn.pl 10.04.08, 22:01
      hm, a może to dlatego, że większość wydziłów jednak nie miała godzin dziekańskich? A poza tym, głosowanie odbywało sie tylko w Gmachu Głównym- jak ludzie mieli dojechać tam z Pocztowej czy Kosz(m)arowej? No i kiedy? w przerwie między zajęciami? Może gdyby zorganizowano "lokale wyborcze" przy dziekanatach albo nawet w poszczególnych budynkach, sytuacja wyglądałaby inaczej! Jasne, można zwalać wszystko na studentów, ale lepiej zastanowić się, jak zmienić zaistniałą sytuację! To nie sztuka narzekać na ciemność- lepiej użyc miotacza ognia ;)
      • warkacity Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów 11.04.08, 08:47
        Dokładnie. Na stronie wydzialu Prawa,ekonomii i admini.. informacja o godzinach
        dziekńskich ukazała sie po godzinie 14:00, kiedy to one same zaczeły sie od
        14:00. Nie bylem jedyną osoba, która przyszła na zajecia nic nie wiedząc o
        zarządzonej przerwie.
        To tylko jden z przykładów jak władza ma w d.... studentów, oczywiście tych
        dziennych, bo za zaocznych dostają kase.
        Tyle.
    • Gość: qw Wiceprzewodniczacy klamie IP: 64.86.135.* 10.04.08, 22:13
      Wiceprzewodniczacy klamie.
      Przypisuje sobie nie swoje zaslugi. Godziny dziekanskie byly zalatwiane przez
      lokalnych dzialaczy na wydzialach a nie przez Samorzad.
      Profesorowie maja racje, studenci przestali sie utozsamiac z Samorzadem -
      wlasnie przez takie metody dzialan.
      • Gość: JM Re: Wiceprzewodniczacy klamie IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 08:31
        Nie kłamie. Wszyscy dziekani otrzymali pismo od Zarządu Samorządu mające na celu
        ogłoszenie godzin dziekańskich na wszystkich wydziałach na kilka godzin na czas
        wyborów.
      • Gość: DNA Re: Wiceprzewodniczacy klamie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 09:31
        Twój stary kłamie, że jesteś jego dzieckiem ;PPP
        • Gość: DNA REPAIR Re: Wiceprzewodniczacy klamie IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 15:51
          twoja stara jest tak stara ze wisi Mojżeszowi 5 zł :)i tak gruba ze sprzedaje
          cień na plaży
          • Gość: riposta Re: Wiceprzewodniczacy klamie IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 16:55
            taaa.. chyba Twoja! :P
    • Gość: RT Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.08, 22:27
      Sprawa jest bardzo prosta, MAKSYMALNE UTRUDNIANIE PRZEZ samorząd!

- Wybory w gmachu głównym a nie na poszczególnych wydziałach!

- System głosowania 'przez skreślanie', aby wybrać 2 osoby z 10, musimy skreślić
      pozostałe 8!

• Gość: lukas Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.dd.ronus.pl 10.04.08, 22:30
        Czyli jak za komuny :/
      • Gość: RT REPAIR Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 15:52
        rzeczywiscie trudno jest skreslic :)

mozesz zawsze kogos wziac do pomocy
    • Gość: J. Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:34
      Studenci przestali się utożsamiać z samorządem? jestem na piątym roku i nie
      przypominam sobie, żeby kiedykolwiek się utożsamiali. Na WPAiE samorząd jest
      postrzegany jako grupa ludzi dbająca o własny interes i robiąca sobie z tego
      wpis do CV. Praktycznie nikogo nie obchodzą wybory, bo studenci nie czują się
      związani jakoś szczególnie z uczelnią. Wszyscy wiedzą jakie są schematy, kto
      kogo ciągnie w górę i promuje. a godziny dziekańskie? dowiedziałem się, że są.
      Fajnie, może i bym zagłosował, ale skąd mam wiedzieć na kogo...? Samo nazwisko
      nic nie mówi, a nawet po krótkiej notce informacyjnej też się kandydata nie
      pozna. Głupio głosować, jak nie ma się pojęcia na kogo się oddaje głos.
      A tak poza tym, to co robi rektor...?
      • Gość: mysza Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.chello.pl 11.04.08, 08:06
        Calkowicie zgadzam sie z przedmowca, dodam jeszcze brak informacji na temat wyborow - co z tego, ze wisialy plakaty o wyborach elektorow, skoro studenci nie wiedza, kim owi elektorzy sa, po co sa i kto ma na nich glosowac. Zabraklo plakatow informujacych o wyborach, o tym, ze glosuja studenci na studentow, oraz co z takich wyborow moze wynikac. Szczerze mowiac - widzac plakaty - myslalam, ze chodzi o jakies wygory 'na gorze', ze glosuja doktory i profesory.
        A studenci oczywiscie nie czuja sie zwiazani ze swoimi wladzami, moze wiekszym zainteresowaniem cieszylyby sie wybory pan do dziekanatu - bo to sa osoby, z ktorymi faktycznie mamy do czynienia i ktore, jak pokazuje praktyka, czesto musza wyjasniac dziekanowi o co w danej sprawie chodzi i co nalezaloby zrobic.
        A Faltynowicz niech nie gada bzdur o pastawach wyniesionych z domu, bo to sie ma jak piernik do wiatraka. Dziwic sie, studenci nie glosuja skoro widza jak dziala caly 'system' (jestem 'od' Faltynowicza wlasnie), gdzie dziekani nie maja najmniejszej ochoty na jakiekolwiek zmiany na lepsze (bo po co?), a jakiekolwiek podanie o zmiane w planie studiow sa nie do przyjecia. Dlaczego np. nie mozna w jednym roku zrobic wiecej niz 60 ects po to, by w roku innym zrobic ich mniej. Bo regulamin na to nie pozwala...tylko dlaczego nikt go nie zmieni? Na innych uczelniach to dziala (np. na UJ czy za granica - bylam, widzialam). Mam wrazenie, ze juz na poziomie dziekanatu dbaja tylko o swoje tylki, wiec co sie dziwic, ze nie chce mi sie glosowac na rektora...
        Tyle ode mnie.
    • Gość: jasiek Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.media4.pl 10.04.08, 22:46
      Jestem studentem WPAIE i też nie głosowałem mimo że wiedziałem o wyborach,
      zgadzam sie z przedmówcą, nie będę swoim głosem 'sankcjonował' tego całego
      burdelu, zmienić i tak nic nie zmienię, a o poglądach kandydatów na elektorów
      wiedziałem tyle co nic 0 na jakiej podstawie więc miałem oddać swój głos ?
      Przeprowadzenie samych wyborów też pozostawia wiele do życzenia.

Jak napisano w komentarzu do artykułu, studenci tak na prawdę nie mają na nic
      wpływu, samorząd studencki to klika znajomków i politykierów dbających o własne
      interesy, a wybory do ów samorządu są pełne nieprawidłowości, wręcz fałszowane i
      nikt nie widzi problemu. Władze uczelni patrzą na wszystko przez palce, a kolesi
      nie da sie ze stołków wysadzić. Poza tym czy przeciętny student zdaje sobie
      sprawę jakie kompetencje ma samorząd studencki ? Wątpię.
      Więc gdy przeciętny student słyszy o 'jakichś' kolejnych wyborach, to jedynie
      uśmiecha się z politowaniem.
    • Gość: elektor Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:29
      Tyle, czyli 2 procent powinni mieć w kolegium elektorów, a nie dziesięciokrotnie
      więcej!!!
    • Gość: gosc Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.08, 23:39
      Toż to uniwerek i uzasadnianie przez prof. Fołtynowicza braku
      zainteresowania studentów wyborami niedostatkiem wiary trąca lekką
      hipokryzją, bo zdolność wywierania wpływu na życie uczelni przez
      ludzi wywodzących się z innych środowisk niż samodzielni pracownicy
      ma się właśnie tak jak wiara do nauki.
    • Gość: student.prawa Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 23:55
      nawet nasze władze wydziałowe maja nas w rzyci, co dopiero jakiś
      cholerny rektor, już nie chodzi tylko o rozkład zajęć, wolnego i
      sesji - już za to powinno sie paru frajerów na haku powiesić, za
      przestarzały, kompletnie niepratyczny program nauczania, za
      nepotyzm, a za paru profesorów i parę piesków profesorskich (dla
      niewtajemniczonych, tak na prawie zwie sie doktorów) to juz w ogóle
      powinno się na pal wbijać i drzeć pasy. Co do studentów tzw. we
      władzach.... im są wyżej tym bardziej się kadrze błyszcza zadki.
    • Gość: NRR Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: 89.174.34.* 11.04.08, 00:12
      Jestem studentem Wydziału Nauk Społecznych i też nie poszedłem głosować, tak
      samo jak niemal wszyscy moi znajomi. Tego dnia byłem chory i godziny dziekańskie
      przeleżałem w łóżku (co mi bardzo pomogło bo teraz jestem już prawie zupełnie
      zdrowy, tak to bym się męczył na uczelni do 18:00), ale nawet gdybym nie był, to
      i tak bym nie poszedł.

Dlaczego?

Nie będę powielał argumentów poprzedników :-)
      • wari Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów 11.04.08, 01:15
        Wybieranie rektora przez studentów to jakieś nieporozumienie.
        Przychodza na 5 lat studiów i odchodzą, zwisa im kto będzie rektorem
        i nawet nie ma co sie dziwić.
        • Gość: gość Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 07:32
          No wlasnie, nie ma to jak krotkowzroczne myslenie...
          Moze dla nich bedzie mniej, ale studenci za rok czy za dwa beda mogli na tym
          skorzystac
          ...debilizm
        • Gość: haha Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.e-wro.net.pl 11.04.08, 08:48
          studenci na 5 lat, a rektor na ile "przychodzi"?
        • Gość: Renia Kupi Nos cezaro-papizm proponuje :] IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 09:34
          Racja! Najlepiej niech rektora mianuje dożywotnio papież albo
          cesarz :] Człowieku stuknij sie!
    • Gość: historia Re: Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 09:15
      nowojorczyk - piszesz brednie, akurat tradycją uniwersytecką jest
      głos studentów przy wyborze rektora i to tradycją od średniowiecza.
      Co więcej, na najstarszych uniwersytetach, w Bolonii, Padwie, Paryżu
      zdarzały się bardzo często przypadki, gdy rektorami zostawili
      właśnie studenci. Nawet zdarzyło się w Bolonii, że rektorem został
      nie dość, że student, to jeszcze Polak. Na prawdziwych
      uniwersytetach tak jest do dzisiaj, a na śmiesznych szkólkach co im
      się wydaje, że są wyższymi to może faktycznie studenci mają zamknąc
      mordę w kubeł.
      Także może najpierw trochę wiedzy, zanim napiszesz jakieś
      banialuki.
    • Gość: ali Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.elektrosat.pl 11.04.08, 09:22
      Nie ma kandydatów na Rektora, Profesorowie mają w nosie własną
      Uczelnie, nie chce im się angażować bo polityka jest jak rozbieranie
      sie przed tłumem zboczenców - od tego czeba zacząć, nie zwalać wine
      na studentów. Taki Profesor niestety musiał by sie przyznac min. do
      tego że jest alkoholikiem (patrz zoologia) - wstyd wszyscy o tym
      wiedzą panuje zbiorowa zmowa milczenia! Do władzy pchaja sie tylko
      profesorowie zakąpleksieni tzw" kiepscy" czyli ci którzy w nauce
      osigneli marne efekty,ale znaja się na wszystkim. Zwlać wine na
      studentów jest zupełnie nie na miejscu bo student zawsze jest i
      bedzie a profesor ;) odejdzie. Uniwersytet działa bezrozumnie, ludzi
      którzy mieli cos do powiedzenia juz dawno uciszyli. Rektor nie
      powinien wypowiadac sie na tematy których nie zna, chyba że skączył
      również ekonomie albo prawo - jak takim przedsiębiorstwem może
      zarządzac fizyk, chemik czy informatyk ( bo taki chyba juz czycha na
      miejsce)! my studenci chcemy miec profesora wykształconego w
      dziedzinie prowadzenia przedsiębiorstwa! i wszystykich doradców
      Rektora również chcemy miec co najmniej po ekonomii. Teraz nie ma w
      czym wybierać!
    • Gość: Renia Kupi Nos bzdura IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 09:29
      znalazł się znawca cywilizowanego świata!! Uniwersytet to korporacja
      studentów i wykładowców. Od wieków to oni wspólnie decydowali kto
      będzie ich reprezentował. W Czechach dziś studenci mają 50 % udział
      w organach kolegialnych uczelni.

Zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi Turki. Połowa studentów
      nie wie nawet kto jest rektorem. Ale czy to wina tylko studentów? A
      co Jego Mistyfikacja zrobił, żeby studenci go rozpoznawali? Może
      nastepny rektor będzie bardziej prostudencki. OBY!
    • Gość: Czebyszew mat. - inf. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 09:53
      ciekawa nowinka: dlaczego na Wydziale Matematyki i Informatyki dwóch
      kandydatów dostało tak dużo głosów? Bo pewien profesor-oszołom
      chodził po salach i mówił studnetom, na kogo mają głosować, bo
      wszyscy innie kandydaci to mafia/klika/cosa nosrta/układ itp. itd.

Żenada profesorze "Macierewicz"...
      • Gość: fret Re: mat. - inf. IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 10:26
        Bzdura.
        Jak widac nie wszystkim sie spodobal pomysl ze Samorzad chcial swoich przepchnąć
        zmieniajac na szybko regulamin, ktore na szczescie zmiany UKW i Senat cofnal -
        juz to widze jakby na tej liscie byl jakis matematyk lub informatyk (no chyba ze
        taki ktory zgodzi sie glosowac jak mu odgornie Samorzad kaze).

A moze byscie ta liste ktora mial zaproponowac Parlament opublikowali? Zaloze
        sie ze sa tam inne osoby niz teraz zostaly wybrane - a juz na pewno na WNS,
        WPAiE i WMiI.

Byla ustawka studentow ktorzy po prostu sie zorganizowali i z wlasnej woli
        poszli glosowac zeby wlasnie reprezentatywni elektorzy byli z ich wydzialu, a
        nie protegowani Samorzadu, co do ktorego reprezentatywnosci chyba nie ma
        watpliwosci. To ze takie akcje zrobil tez WNS i WPAiE to tylko im pogratulowac.

O ktorym profesorze wogole piszesz ? Czyzby tym ktory mial tyle jaj zeby
        powiedziec prawde w ostatniej GW ze samorzad nie jest reprezentatywny ? Jasne,
        zrobcie z niego wariata, wogole do sadu go podajcie - slyszalem ze to bardzo
        popularna metoda waszych dzialan jak ktos mowi cos niewygodnego.

Student mat-inf
        • Gość: niegość Re: mat. - inf. IP: *.elektrosat.pl 11.04.08, 10:32
          tak, kolega mówił o tym własnie oszołomie, co jest doradzcą rektora
          obecnego ds. inwestycji ;) koń by sie usmiał! wielki budowlaniec sie
          znalazł.... ale jak sie ma w rodzinie architekta to czemu nie...
          wszak to człowiek odrodzenia, wszystko wie i na wszystkim się zna...
          człowiek geniusz, kóry krytykuje wszystko i wszystkich, a Rektorowi
          robi chyba dobrze bo nie wiem dlaczego dostał taka posade role na
          Uniwerku
        • Gość: inf-mat Re: mat. - inf. IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 17:17
          a oto głos kolejnego wasala prof"macierewicza". Studenci matemtyki i informatyki
          - wasz głos głosem profesora. Żałosne :((((((((((((
      • Gość: studentka inf Re: mat. - inf. IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 18:36
        To nieprawda. Jestem studentką informatyki. Nasz wydział po prostu interesuje
        się tym, kto zostanie rektorem. Żaden profesor nie rzucał pod niczyim adresem
        takich oskarżeń. To normalne, że głosowaliśmy na osoby szanowane przez nas.
        Wypraszam sobie takie oszczerstwa pod naszym adresem.
    • Gość: UWAGA Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.centertel.pl 11.04.08, 11:16
      ta strona - wwwttg.com.pl wszczepia programy z wirusem blokującym
      komputer. sprawdźcie sami wpisując "nie wygodny tekst" a potem po
      skasowaniu wejdźcie jeszcze raz - i zobaczycie robię ten tekst z
      innego komputera bo mój zablokowało a jestem informatykiem. Mam
      nadzieje, że nie robi tego nikt z zarządu Stowarzyszenia Polskich
      Mediów bo portale tak samo są napisane. Przepraszam, że z poza
      tematu ale istotne
    • Gość: WK Rektor uniwersytetu nie obchodzi studentów IP: *.ig.pwr.wroc.pl 11.04.08, 13:59
      Niestety, studenci zachowują się zupełnie racjonalnie. Ich własne
      studia bedą się toczyły praktycznie niezależnie od wyboru nowego
      rektora. Wszelkie istotne innowacje wprowadzone przez jego ekipę,
      np. nowe programy studiów obejmą dopiero następne roczniki
      studenckie.
      Pozostaje pytanie, po co przeznaczać dla studentów tyle głosów w
      kolegium elektorskim? Znacznie bardziej zainteresowani wyborami
      rektora powinni być doktoranci ale akurat oni są niemal pominięci.
      • Gość: doktorrro tere-fere! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.08, 16:59
        Jaaasne doktoranci! Dziękuję ja bym nie chciał, żeby Bartuś S.
        wybrał mi bułkę w sklepie, a będzie mi wybierał rektora...
        • Gość: student Re: tere-fere! IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.04.08, 17:14
          bartus S to tylko do pchania karuzeli sie nadaje. Albo doktoranci zmienia
          swoejego szefa albo beda na zawsze zmarginalizowani. My "podwladni" Bartusia
          dobrze doktorantom radzimy
        • Gość: róża Re: tere-fere! IP: *.magma-net.pl 11.04.08, 17:20
          Jeśli podajesz tak dokładne dane jakiejś osoby, to dlaczego "chowasz" się pod
          pseudonimem, "doktorrrku"? I dlaczego deprecjonujesz rolę doktorantów na
          Uczelni? To właśnie oni, będąc na Uniwersytecie dużo dłużej niż studenci, są tym
          samym dużo mocniej z nim związani, bardziej zależy im na sprawach które się tu
          dzieją. Robię tu doktorat i mówię oczywiście w moim imieniu. Znam jednak opinie
          licznych innych doktorantów (z różnych wydziałów!) i wierz mi, że dużo poważniej
          wypowiadają się na temat wyborów i ich wagi, niż studenci. Pozdrawiam.
        • Gość: róża-c.d. Re: tere-fere! IP: *.magma-net.pl 11.04.08, 17:31
          Poza tym uważam, że wymieniony przez Was z imienia obecny szef Samorządu
          Doktorantów jest osobą, której naprawdę zależy na rzetelnej pracy w interesie
          WSZYSTKICH doktorantów, a nie tylko jakiejś konkretnej grupy, której akurat może
          się wydawać, że ma monopol na władzę na Uniwersytecie. Ciekawi mnie, dlaczego
          macie wobec niego tyle zastrzeżeń, skoro nic konkretnego nie potraficie mu
          zarzucić. Jak łatwo jest rzucać słowa na wiatr...
          • Gość: Zdzisiek Re: tere-fere! IP: *.as.kn.pl 11.04.08, 17:34
            A Ty jestes Adwokatem tego kolesia, czy moze poprostu zauroczona nim niewiasta ?
            • Gość: róża Re: tere-fere! IP: *.magma-net.pl 11.04.08, 17:50
              Gratuluje wysokiego poziomu wypowiedzi!
              • Gość: jot Re: tere-fere! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.04.08, 12:15
                Szokuje mnie chamstwo i prymitywizm niektórych studentów. Może zanim zaczniecie
                wymagać od innych - postawicie sobie jakieś wymagania minimum przyzwoitości i
                kultury?
              • Gość: Zdzisiek Re: tere-fere! IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 12:57
                Wiesz, szczerze mowiac to nie interesuje mnie to na jakim poziomie byla moja wypowiedz. Chce tylko bys wiedziala jedno: mam dosc takich pseudointelektualnych wypowiedzi, wazeliniarstwa i pychy. Nie lubie czytac postow flustratek, ktore cale zycie spedzaja przed ksiazkami, na tepym zakuwaniu i podlizywaniu sie nauczycielom akademickim.Pozniej konczy sie to tym,ze maja przez to problemy z nawiazywaniem kontaktow z normalnymi ludzmi. Jezeli chcesz poderwac mezczyzne to idz na dyskoteke, na imppreze w akademiku etc. a nie wazelin sie do jakiegos smiesznego typa, do ktorego tyle osob ma pretensje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka