Dodaj do ulubionych

Politechnika skreśla studentów za juwenalia

21.05.08, 08:05
Dlaczego policja nie doprowadzala tych rozrabiakow do sadow 24-ro godzinnych ?
To jest wlasnie instytucja, ktora ma karac takie chuliganstwo. Policja powinna
tez reagowac duzo szybciej i efektywniej. Jak widac wciaz brak zdecydowania by
z chamskim tlumem chciec sobie poradzic. Lepiej szlo np. z lapaniem narodowcow ..
Obserwuj wątek
    • Gość: skrajnia Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 21.05.08, 08:29

10/10...

szacuneczek - fakt że policja miała wtedy ok 500 - 600 interwencji... pewnie
      ludzi zabrakło, tak można przynajmniej wnioskowac z wypowiedzi rzecznika
      prasowego KG Policji... co mnie po prostu załamało... horda pitekantropów
      niegodnych miana studenta... niech se zrujnują akademiki cwaniaczki z pcimia czy
      innej metropoli... mieszkam na Wielkiej Wyspie i ten wielki śmietnik i sodoma
      którą widziałem w piątek rano przy TEKAch po prostu mnie przygnębił... nie tak
      dawno byłem studentem, tez potrafiliśmy sie "bawic z hukiem" po których to
      imprezach często leczyło sie to i owo... ale nigdy kurde nie było wandalizmu -
      na taka zaś skalę to nawet nie słyszałęm... niechlubny rekord od którego smutno
      się robi... w takich okazjach żałuję że nie ma juz ZOMO... smutek i wnerw po
      prostu...

pozdrawiam
      • Gość: Dwa końce Z drugiej strony potrafią się bawić IP: 212.127.91.* 21.05.08, 09:05
        i zrobić coś takiego jak te animacje na akademikach
        wroclaw.fotolog.pl/1531673,komentarze.html
        Raz hołubimy studentów, raz wyklinamy.
        W tłumie 10.000 ludzi zawsze znajdą się barany.
        • tbernard Re: Z drugiej strony potrafią się bawić 21.05.08, 09:33
          Co ma jedno z drugim wspólnego?
          Ci co zrobili animację, to zdolni.
          Ci co zrobili zadymę, to chuligani.
          Nawet jeśli te zbiory nie są rozłączne, to nie ma najmniejszego powodu aby ci
          którym udowodniono udział w zadymie nie ponieśli za to konsekwencji.
          • Gość: Aaaa Re: Z drugiej strony potrafią się bawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 18:39
            Z tego co wiem, a byłam tam, to nie studenci z Polibudy tak
            wariowali. Student jak każdy człowiek ma poczucie, że "swojego nie
            niszczy". Największym chamstwem wykazała się grupka 15-20 studentów,
            w większości z Akademii Rolniczej (Uniwersytet Przyrodniczy), którzy
            rzucali betonowe kloce z wystającymi prętami pod koła
            nadjeżdżających samochodów, którzy prawie przewrócili jeden z
            samochodów, którym jechała dziewczyna, itp.
            Nie wiem, co popycha ludzi do takich zagrywek, ale niech teraz za to
            zapłacą. Z drugiej strony policja wykazała się aż nadtą
            strachliwością przejeżdżając tylko obok kilkanaście razy nawet się
            nie zatrzymując, jakby chcieli robić "pokaz siły".
            • Gość: na zimno Normalna policja wzielaby za d... cale IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.08, 18:51

to towarzystwo w pol godziny.
              Parady rownosci jakos zabezpieczaja, hehehehe.
              Rozumiecie z tego cos? Bo ja nic.

• Gość: Nosferatu I dobrze! IP: *.246-7-195.ippool.ndo.com 21.05.08, 23:33
                I dobrze, że się za nich wezmą. Bo potem będziemy mieli takie
                rydzykowo-wszechpolskie pseudoelyty.

Coś na przegryzienie?...:-)
                monster.wp.pl/?ac=vid&vid=200033659
                • Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 21.05.08, 23:49
                  [[[] Policyjny Serwis Informacyjny :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                  • Gość: Policyjny Serwis I Policyjny Serwis Informacyjny : IP: 81.219.149.* 21.05.08, 23:50
                    \\] Policyjny Serwis Informacyjny :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
        • lmblmb Cóż, Polska... 21.05.08, 17:36
          Właśnie pokazali, że nie umieją się bawić.
          • Gość: d tak się bawi elektorat PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 20:58
            .
            • Gość: polo Re: tak się bawi elektorat PO IP: *.net.wektormedia.pl 21.05.08, 23:04
              Elektorat PISu jest znacznie bardziej niebezpieczny.
    • Gość: dyRektor I bardzo dobrze! "Zero tolerancji" dla chamstwa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.08, 08:50
      Jest mi, jako mieszkańcowi Wrocławia, po prostu wstyd!
    • Gość: SugarCubes Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.mofnet.gov.pl 21.05.08, 08:59
      I bardzo dobrze! W końcu wzięli się za to tępe bydło żartobliwie nazywane przez
      niektórych "studentami"
    • Gość: expat Powinni byc wyawleni na tkzw zbity leb IP: *.emirates.net.ae 21.05.08, 09:00
      Bardzo dobrze , sa pewne standarty ktore nalezy przestrzegac,
      juvenalia nie sa licencja na bezmyslny wandalizm i zadyme.
      Policja powinna przejrzectasmy i wystapic do prokuratury o
      wytoczenie sprawy sadowej.
    • Gość: ads Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.chello.pl 21.05.08, 09:12
      yanuss: a dlatego, ze studentów było kilka tysięcy. A tych agresywnych na jezdni
      i wyrywających znaki kilkuset. żeby wszystkich wyłapać od razu musieliby
      kilkuset policjantów plus armatkę wodną przywieźć. A nich och poskreslaja i
      wyebia z tego miasta. Bylem swiadkiem tego wszystkiego i takiej wsi to jeszcze
      nawet na Slasku w piłkę nie widziałem. Wstyd
    • Gość: Zenek_28 Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: 194.146.120.* 21.05.08, 09:14
      Banda buraków, jestem za żeby tacy pseudostudenci nie mieli prawa studiowania na
      żadnej uczelni. Kary powinny być egzekwowane. A za szkody powinni odpracować
      społecznie.
      • Gość: simonka Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: 217.153.67.* 21.05.08, 16:52
        POPIERAM !!!
      • Gość: sprzeczny-spoleczn Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.08, 03:04
        Jakie tam prace społeczne. Jakby mi taki ćwok zaczał demolować maskę
        samochodu to bym gnoja przegwoździł do drzewa, a potem powiedział że
        jego kumple ciągnęli za moją kierownicę. Za straty by zapłacił z
        własnej kieszeni, a jak nie to rodzinka. A potem może sobie pracować
        społecznie u swojego tatunia na wsi kopiąc kartofle.
        • Gość: poi Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.18.25.213.easy-com.pl 22.05.08, 10:07
          Wiecie co, ja również jestem oburzony tym zachowaniem podczas juwenaliów (a sam
          jeszcze rok temu uczestniczylem w juwenaliach, jednak w tej bardziej kulturalnej
          czesci), ale sorry, jak widze, ze ktos mi tu insynuuje, że to ludzie spoza
          miasta sa najgorsi to musze zaprotestowac, niestety wroclawiaki w niczym nie
          ustepuja, a wrecz przeciwnie, to wlasnie im sie wydaje ze im wszystko wolno,
          ludzie spoza miasta maja troche wiecej respektu. Oczywiscie nie generalizuje, bo
          i tu i tu znajda sie wykolejency, a komentarze typu .....pracowac spolecznie u
          swojego tatunia na wsi kopiac kartofle... jest moim zdaniem krzywdzace.
          • Gość: poi Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.18.25.213.easy-com.pl 22.05.08, 10:09
            sorry, mialo byc
            ... sa moim zdaniem krzywdzace
    • Gość: gość Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:15
      i bardzo dobrze - niech ich wyrzucą!
      Mnie też było wstyd, bo namówiłem znajomych, żebyśmy się tam wybrali (2 lata temu było całkiem sympatycznie, mimo że tłoczno), a to co zastaliśmy to kompletna wieś!
      No, ale niech uczelnie wrocławskie w przyszłym roku jeszcze obniżą wymagania rekrutacyjne...
      • bogda35 Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 23:21
        nie obrażajcie wsi ! TO ma byc przyszła elita -? wywalic na zbity łeb - a
        policje rozliczyć za nieudolność !!!
    • hummer Problem jest ogólnopolski 21.05.08, 09:16
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,90287,5196850.html
      "Jeden z nietrzeźwych rzucał nożami z okien akademika. - Został ujęty przez
      samych studentów."
    • konstanty52 Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 09:27
      Wygadaliscie się? No to tyle Waszego (naszego, bo mnie też szlag
      trafiał). Założę się, że NIKOGO nie wyrzucą - zabraknie, jak zwykle,
      świadków i chęci. "Kochana" prof. Łoś-Nowak już dała im
      sygnał: "Gdyby tam byli nasi, to juz bym wiedziała". Ergo: NIE BYLI!

Najwyżej paru tych kretynów i półbandytów dostanie ustne upomnienie,
      którym... ogromnie się przejmie. Hołotę stadionową stać dziś na
      studia - dalej obniżajmy wymagania!
      • Gość: nko Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.08, 09:34
        wywalic i od razu bilety do wojska dać. Do zasadniczej.
      • Gość: Emerytka Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.generacja.pl 21.05.08, 12:44
        Ale to byli studenci studiów stacjonarnych, DZIENNYCH, więc chyba spełniają
        wysokie wymagania. Są zdolni, uczyli się, dostali się na studia DZIENNE.
        • Gość: skadta Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: 195.116.103.* 21.05.08, 15:25
          A skad ta pewnosc?
          Na Tekach byla zbieranina wszystkich studentow, a takze zapewne znajomych
          nie-studentow.
          Kto bral udzial w zamieszkach - nie wiem; ale grilowalo 'mieszane towarzystwo'.
    • januszz4 To są te grzechy młodości 21.05.08, 09:34
      Wszystkim, których da się zidentyfikować należy wytoczyc sprawę
      karną. Niech dostaną wyroki w zawieszeniu i zostaną zobowiązani do
      zapłacenia za wyrządzone szkody. Na Uczelni - Komisja dyscyplinarna
      i zawieszenie w prawach studenta np. na pół roku lub rok. Natomiast
      z całkowitym wyrzucaniem ze studiów byłbym wstrzemięźliwy. Dla wielu
      z nich takie restrykcje mogą być w zupełności wystarczające, żeby
      otrzeźwieć i więcej takich "grzechów młodości" nie popełniać. Inna
      sprawa, że warto się również zastanowić, czy nie zakazać np. na dwa
      lata organizacjoi takich imprez w mieście. To też może niektórych
      otrzeźwić.
      • Gość: taka prawda Re: To są te grzechy młodości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 11:28
        Jak ktoś ma zniszczony samochód i musi ze swoich pieniędzy naprawiać
        to akurat ma w nosie czyjeś błędy młodości.
        • tbernard Re: To są te grzechy młodości 21.05.08, 13:02
          No to w takim przypadku jeśli są świadkowie i dowody, że zrobiła to konkretna
          osoba, to chyba powinien być winowajca zobowiązany do uregulowania strat
          finansowych. Jeśli to zrobił student, to nie musi być całkowicie wywalony.
          Wystarczy, że będzie zawieszony aż wszystkie szkody spłaci.
      • Gość: zenonek Jakie wyroki w zawiasach? Za wandalizm? Napaść? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.08, 17:21
        Szantaż i próby wymuszenia proponujesz zawiasy? Tylko kary bezwzględnego
        więzienia. Kara ma służyć wyeliminowaniu elementu z ulic. Im dłużej jednej z
        drugim posiedzi, tym mniej szkód uczyni po wyjściu.
      • Gość: babalugaa Re: To są te grzechy młodości IP: *.centertel.pl 21.05.08, 23:00
        ale to chyba gorzej mniec w papierach wyrok, nawet w zawieszeniu, to
        ja juz bym wolał, zebym mnie wylali ze studiów, zawsze moge zaczac
        studia gdzie indziej
    • kakens Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 09:39
      Przecież na juwenalia mógł przyjść każdy kto chciał, zatem mówienie jedynie os
      studentach jest chamską manipulacją. Przyjdę kiedyś na imprezę organizowaną
      przez GW, zrobię oborę i będą tytuły: Dziennikarze GW demolują miasto.
      Super podejście. Gratulować.
      • Gość: k Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 21.05.08, 09:50
        masz racje.

Z tego filmu na pewno nikogo nie zidentyfikuja, bo to pewnie nagrywane komorka.
        • Gość: tower Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 12:23
          wcześniej Ktoś napisał, że policja kilkanaście razy przejeżdżała obok tłumu
          nawet się nie zatrzymując, jako pokaz siły
          na pewno nie nagrywali telefonami!!
      • qwert_y Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 10:46
        > Przecież na juwenalia mógł przyjść każdy kto chciał, zatem mówienie jedynie os
        > studentach jest chamską manipulacją.

I ci wszyscy z zewnątrz robili zadymę krzycząc PWR i tym podobne?? pewnie
        sabotażyści jacyś hehe
        Wiadomo, że prestiż studenta jest obecnie żaden, studiować może każdy debil (i
        niestety to robią) więc karanie ich jak za normalne rozboje i burdy jest jak
        najbardziej na miejscu. I co najgorsze... obecni studenci NIE POTRAFIĄ PIĆ :-(
        • kakens Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 11:46
          WSZYSCY pewnie nie,
        • Gość: mgr z bdb:) Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 14:30
          litera a literka w literka f jak awf....nie potrafią? litr wódki w 45 min i żyje:P ...
      • Gość: Jacku Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.lanet.net.pl 21.05.08, 12:24
        Wyobraz sobie, ze to np. Ty jechalbys samochodem i tak zostal
        potraktowany przez mlodych ludzi (studentow)...zaczeliby niszczyc
        Twoje auto i groziliby Ci. Mysle, ze wyszedlbys z siebie
        • kakens Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 12:56
          Oczywiście, że tak. Takie zachowania należy piętnować, a ich uczestników karać.
          • damianbsc Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 17:45
            i jeszcze jeden
            youtube.com/watch?v=z1iJNdsS1l0&feature=related
      • Gość: ałtor Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 13:54
        zgadzam sie z kakensem. pozatym mówienie że była zadyma to też spore
        nadużycie. Jeśli ktoś w redakcji GW głośniej krzykie to czy mają tam
        od raz bur.el? Nie wiem co się działo po 24 więc nie będę się na ten
        temat wypowidał, ale do 24 nie widziałem żadnej "zadymy" w normalnym
        tego słowa znaczeniu. Mało tego - nie widziłem też studentów na
        dachach samochodów. Fakt, że może była lekka "obora", ale wydaje mi
        się że oburzeni są słuchacze pewnego radia z północy i ewentualnie
        ludzie którzy studiów "nie przeżyli"
      • polar_bear Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia 21.05.08, 16:59
        Kakens,
        o wywaleniu ewentualnym studentów mówi nie dziennikarz GW, ale
        prorektor PolWrocławskiej!
        Czy ten tekst był dla Ciebie za trudny, studencie?

• Gość: jogi Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 09:27
        O czym ty mówisz człowieku. Jeśli studenci się zachowują jak bydło to powinno ci
        być wstyd. Udawanie że nic się nie stało i obrażanie na cały świat to
        bezmyślność. Byłem studentem polibudy i mi jest wstyd. Tak to jest jak większość
        młodzieży "musi" iść na studia. Trochę się pozmieniało w ciągu ostatnich lat...
    • Gość: nanbo Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:43
      to debile?
      • Gość: morgoth Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 11:19
        Nie, nie sądzimy. Zazdrość?
      • Gość: taka prawda Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 11:25
        Na oko to 50% "studentów" teraz to debile. Osobiście znam osoby co
        ledwo zdały zawodówke, potem ledwo technikum wieczorowe, a teraz są
        studentami, lub były i co najlepsze skończyły je.
        • Gość: / Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:25
          Einstein też nie był orłem będąc w wieku bardzo młodym, a kim został w ostateczności? Twoja opinia świadczy jedynie o tym, że sam jesteś ograniczony.
          • real_mr_pope Re: Nie sądzicie,że polibudziarze 22.05.08, 02:37
            > Einstein też nie był orłem będąc w wieku bardzo młodym, a kim został
            > w ostateczności?

Tyle tylko, że Einstein ten 'wiek bardzo młody' przechodził przed 10 rokiem
            życia. A potem już okazywał geniusz. Studenci bawiący się w ten sposób na
            juwenaliach nigdy poziomu Einsteina nie osiągną.
            • Gość: wykrywacz falszu Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 20:36
              a skąd wiesz?
              Nostradamus czy co?
              no ale najlepiej jest krytykować
              młodych bo są "źli", "niewyżyci", "głupi" nie tak jak za "starych dobrych
              czasów"... a jednocześnie promować prostactwo D.ody jej styl
              bycia. Niektórzy zapomnieli chyba, że młodzież jest podatna na wzorce podawane
              przez media - NIESTETY
      • Gość: Student PWr 4 rok Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 13:57
        Problem w tym ze PWr przyjmuje często ludzi prawie z ulicy i właśnie Ci są najgorsi.
        1szy semestr - chlanie, olewanie wykładów, dzieciaki uciekły spod sukienki
        mamusi, najczęściej wylatują, wracają do domów albo zaczynają chodzić do jakiś
        Profesji czy Bóg wie co. Ale imprezy sobie nie odmawiają i jako, że BYLI na PWR
        krzyczą: Literka P, Literka W ...
        Niestety znam takich przypadków wystarczająco dużo i masę takich baranów
        spotkałem na grillowaniu ("znajomi" z pierwszego semestru), bo można się poczuć
        jak na imprezie PWr. Niestety prawda jest taka, że oni piją najwięcej, bez
        kultury, bez umiaru. Wtedy gdy my lekko zataczając się i śpiewając poszliśmy do
        domów, oni poczuli klimat i sam widziałem jak rzucają butelkami w policję. Są
        tam tez oczywiście przypadki wiecznego studenta PWr, co wzial juz wszystkie
        dziekanki, jakies urlopy zdrowotne i takie studiowanie 7-8 lat (takich
        przypadków znam jeszcze więcej), rozmowa z tymi ludzmi ogranicza się najczęsciej
        "ale się na..em" itd.
        Bywa ... gdyby przypatrzyli się uważnie na indeksy, to jest takie coś jak
        "Ślubowanie" ... ostatni punkt: dbać o dobre imię Politechniki Wrocławskiej. Tak
        ... tylko ten indeks trzeba mieć :)
        • Gość: Gosiek Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.centertel.pl 21.05.08, 19:08
          Zgadzam sie z Toba w 100%. Spedzilam duzo czasu na Tekach i wiem, ze
          jest tam mnostwo ambitnych inteligentnych osob z klasa. Niestety, sa
          tez wlasnie Ci pseudo studenci, ktorzy najchetniej
          wykrzykuja "literka P literka W..." a sa juz studentami albo
          panstwowych uczelni zaczynajac kolejny raz pierwszy rok albo
          studiuja od kilku lat na tym samym semestrze na PWR... "Znam" troche
          takich "osobistosci" i wcale lepiej sie nie zachowuja podczas
          tygodnia w akademikach, w ktorych mieszkaja, wiec co tu mowic o
          juwenaliach... Pija do oporu, robia wstyd tylko innym studentom
          wokol, niszczac i zachowujac sie jak prostaki, jakies dno.. Tez
          jestem studentka, KOCHAM PIWO :) ale wydaje mi sie, ze wiem kiedy
          skonczyc pic i jak pic. Poza tym nawet po piwie sie tak nie
          zachowuje jak niektorzy na trzezwo na co dzien... Nie mozna
          oczerniac wszytskich, stad oburzenie wielu bioracych udzial w tej
          dyskusji ale nie tez mozna zostawic bez echa tej sprawy. Ja z takimi
          studentami imprezowac i grillowac bym nie chciala... I wierze, ze
          ogolna KULTURALNA wiekszosc tez nie. To byl kilkusetosobowy tlum
          wandali, a studentow jest kilkadziesiac tysiecy tylko na samym PWR,
          wszyscy z pewnoscia nie sa tacy...Szkoda tylko, ze wlasnie ta grupa
          pokazala tak cudownie imie calej uczelni..
          Ogolnie swietny post Studencie Pwr4 :) !!! tak trzymac, szczegolnie
          tekst z indeksem:)
          • Gość: Student PWr 4 rok Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 22:55
            Dziękuje za odpowiedz :)
            Uważam tak samo jak Ty i nie będę stał bezczynnie jak tacy debile będą szargać
            imię mojej uczelni. Potem znajomi z UWr i innych uczelni mówią, ze Politechnika
            to tylko wóda i rozróby. Ja tylko świecę oczami ...
            Pozdrawiam Gilu
            • Gość: Student PWr 3 rok Re: Nie sądzicie,że polibudziarze IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 12:53
              Najpierw komunikat do tych, którzy obrażają innych od debili, itp. Jeżeli już
              chcecie to robić, to najpierw sprawdźcie w słowniczku pisownię każdego wyrazu,
              bo popełniane błędy są porażające.

A jeśli chodzi o imię PWr, to nie słyszałem, aby inne wrocławskie uczelnie
              deklarowały skreślenia swoich studentów za złamanie regulaminu studiów (chyba,
              że ich regulamin pozwala na takie zachowania). Nie byłem osobiście, ale z tego
              co tu wyczytałem mieli oni duży udział w tym przykrym wydarzeniu.
      • damianbsc Re: Nie sądzicie,że polibudziarze 21.05.08, 17:44
        oto filmik z imprezy:
        youtube.com/watch?v=xA--G0PeSIE
    • Gość: ważniak Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 11:24
      A czemu policja nie strzelała jak pare lat temu w Łodzi z ostrej
      amunicji?? Od razu byłby spokój.
      • Gość: na zimno Idiota? Kretyn? Oszolom? Nie...wazniak. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.08, 11:51
    • Gość: DBN Pomyślcie, to nie boli. IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 12:01
      Wkurzam się, kiedy czytam komentarze do artykułów pisanych przez dziennikarzy GAZETY WYBORCZEJ. Pomijam już fakt, że wszystkie te teksty są pisane w taki sposób, aby czytelnik od razu miał wyrobioną opinię na dany temat - nie pozwalają "wyrobić" sobie własnego zdania. W każdej grupie znajdzie się "czarna owca". Wszystkie media przedstawiły juwenalia (z tego co wiem szczególnie juwenalia we Wrocławiu) w następujący sposób:
      Wszyscy studenci to banda idiotów, wieśniaków, kretynów, nie potrafiących sie bawić, gwałcących, niszczących, przeklinających alkoholików.
      Ciekawi mnie jedno - dlaczego ŻADNA stacja ani żadna gazeta (oprócz mediów studenckich - tylko w nich można było przeczytać obiektywne artykuły o juwenaliach) nie przedstawiły tego jak sie bawiliśmy na polach marsowych lub w hali ludowej? Przedstawione zostały pojedyncze przypadki wandalizmu (którego nie popieram i faktycznie konsekwencje z tych czynów powinny być wyciągnięte), które zostały opatrzone nagłówkami "tak sie bawią studenci we Wrocławiu". Średnio inteligenta osoba od razu przyjmuje do wiadomości że wszyscy studenci tak sie zachowują - a to niestety nie prawda. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że takie artykuły komentują sami studenci, którzy najczęściej w ogóle wieczorami nie wychodzą z domu a juwenalia zobaczyli w TV.

Jeżeli ktoś ma ochotę przeczytać jakiś obiektywny artykuł o tegorocznych juwenaliach, polecam np:
      www.dlastudenta.pl/juwenalia/?act=show_ar&id=22159
      PS Byłem na wszystkich imprezach w te juwenalia - Od grilla na Tekach po sobotni koncert w hali ludowej i uwierzcie że wiem jak to wyglądało - nie tak jak wam to przedstawiła Gazeta Wyborcza.
      • Gość: bu Re: Pomyślcie, to nie boli. IP: *.as.kn.pl 21.05.08, 16:35
        Najgorsze że, akurat w roku walki o EIT, media postanowiły przedstawić wrocławskie juwenalia z czarnej strony. Nieobiektywny artykułu Wyborczej który tą burzę rozpoczął był niskiego poziomu jednak odniósł negatywny skutek na skale ogólnokrajową. Wrocławskie Juwenalia stały się symbolem bandytyzmu. Wiadomości na TVP pokazują studenke z piwem w południe w Warszawie, a potem obrazek złego Wrocławia z pseudo rozróbą (wrocławski oddział TVP w Faktach pokazuje biedną panią z nienaruszonym autem żalącą się na młodzież, że nie mogła przejechać). Nocne ujęcie pokazywały tylko chwiejny, czarno-biały obraz i tłum w nocy z zatrzymanymi samochodami.
        Sednem problemu chyba jest brak oficjalnej organizacji grillowania. Tego dnia na akademiki zjeżdża się tysiące jeśli nie dziesiątki tysięcy ludzi. I tak co rok. Nie ma się co wtedy dziwić że autobus jest zatrzymywany, bo „sardynki” cisną się jak mogą w tej wielkiej konserwie by dojechać do domu (osobiście po północy widząc te sceny od razu na nogach trafiłem na Kochanowskiego gdzie w prawie pustym 251 trafiłem do domu). Nie ma co się dziwić że trudno przejechać samochodem, bo tok podpitych ludzi na pobliskich pasach jest nieustanny. Trzeba byłoby uzgodnić z miastem dodatkową komunikację miejską. Przystanek nazywa się Tramwajowa nie bez powodu, a tymczasem spotkać tam tramwaj podczas kończenia imprezy to był cud. Nie ma co się dziwić że podobno policja bała się interwencji skoro wszystko było tam nieoficjalnie i była ich niezbyt duża ilość. Wydaje mi się jednak że nic by im się nie stało od reszty studentów która stała z boku, jednak wiadomo – to ryzyko.
        Artykuł przynajmniej jest w miarę zgodny z prawdą jednak ciągle skupia się na wadach. Cóż taki to chyba świat mediów, bo tylko to co złe to się dobrze sprzeda. Teraz cała Polska to pokazuje. Wydaje się że ten tekst jest próbą uratowania twarzy. Napisany rzetelnie, tytuł sensacyjnie obwieszczający odkupienie – że Polibuda już „skreśla” studentów. Tymczasem jeszcze nie ma ani jednego przypadku w tej sprawie zatwierdzonego. Takie popisowe wyrzucenie z uczelni za zatrzymanie samochodów dobrze by wyglądało w mediach.
        Słowo Polskie w swoim opisie o Juwenaliach napisało tez o incydentach, ale równie dużo miejsca poświęcili na dobre strony. W Wyborczej ani słówkiem o tym nie ma.
        • Gość: DBN Re: Pomyślcie, to nie boli. IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 21:59
          Masz racje z EIT. Boję się, że jeśli stało by sie tak, że Wrocław zostanie odrzucony w walce o Instytut, to na pewno w jakimś szmatławcu napiszą że 80% winy leży po stronie wrocławskich studentów. Wierze jednak w to, że to własnie my dostaniemy EIT.

Swoją drogą to nie mogę do końca zrozumieć postępowania ludzi z Gazety Wyborczej - podczas pochodu, a właściwie podczas imprezy na rynku podeszła do nas kobieta, podająca się za dziennikarkę GW. Pytała o to jak nam się podobają juwenalia, jak sie bawimy itd. Ciekawi mnie po co Zarząd GW wysyła swoich pracowników w "teren" skoro i tak treść artykułu zostanie wymyślona na potrzeby sensacji.

Na weekend postanowiłem zabrać do domu Magazyn "Semestr", żeby rodzicom pokazać jak naprawdę wyglądały te Juwenalia.
    • Gość: Ewelinka Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.08, 12:19
      Policja jest od tego by karać za tego typu zajścia, jeśli zrobiłaby to dobrze (w
      co wątpię) nie potrzebne byłyby inne kary. Żadna uczelnia nie powinna wyręczać
      policji w karaniu chuliganów. Kary stosowane przez państwo powinny być
      wystarczające.
    • Gość: bigos Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.umwd.pl 21.05.08, 12:30
      to jużnie są studenci..to nie jest elita narodu.to są zwykli
      huligani którzy nigdy nie powinnu dostać sie na studia..niech idą do
      prywatnych szkół wyższych dla debili. Tam nie ma juwenalii
    • Gość: hmmm Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: 156.17.18.* 21.05.08, 12:49
      juwe juwe nalia juwe juwe nalia ktoo nie pijee ten kanalia...

bylem na chyba wszystkich juwenaliowych imprezach w tym roku i nie widzialem
      zadnego zajscia, najpewniej dlatego, ze taki wandalizm to wyjatek, a nie regula.

poza tym:

wszedzie pisano wrocławscy studenci. ale:
      1. wcale nie musieli byc z wroclawia. przykre ze demoluja nie swoje miasto,
      niech wracaja na wies posiedziec na murku i popluc pod siebie
      2. niekoniecznie musieli to byc studenci, na impreze mogl przyjsc kazdy.

konstatujac : rownie dobrze huligan z zawodowki w pcimiu dolnym mogl robic
      zadyme we wroclawiu i byc okreslony wroclawskim studentem. przykre.
    • Gość: studentka Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 13:06
      Jestem studentką Politechniki. Wstyd mi jest za to, że to co się działo,
      wydarzyło się właśnie przed akademikami PWr i na PWr-owskiej imprezie. Wszyscy
      wrzucili wandali i chuliganów do jednego worka i podpisali "studenci Pwr" mam
      nadzieję, że tak jak zapowiadają, Ci którzy "jeszcze" studiują na Politechnice
      zostaną wydaleni. A później chciałabym zobaczyć oficjalne pismo ile osób
      zamieszanych w te wandalizmy było spoza naszej uczelni. Wielkie Grillowanie było
      imprezą otwartą i mogli się na niej znajdować wszyscy, którzy mieli na to ochotę.
      • Gość: Bzykam w locie Wypieprzać i w dierewniu prostaków.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:24
        To studenci odpowiadali za "imprezę" na Wittiga mimo, iż była ad
        hoc. "Mądre głowy winny były uwzględnić, że "różny element"
        podepnie się pod imprezki.
        Jestem za wyrzucaniem ze studiów, gdyż dali świadectwo swej
        prostackiej mentalności - skoro nie sprostali "studenckości", to
        niech na wsiach rowy prostaki kopią z chwałą dla ludu.
        Dodatkowo, w piątkowym wydaniu Słowa ukazało się zdjęcie "studenta",
        którego glowa obarczona piwem z zachwytem wskazywała koszulkę z
        napisem "Wydział Mechaniczny". Ja bym się wstydził
        takiego "studenta"....
      • Gość: Kiedyś_student Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.cable.wsm.wielun.pl 21.05.08, 16:34
        Jako absolwent PWr również popieram wyp.. zadymiarzy.
        Za "moich czasów" czyli nie tak dawno też była zadyma na Wittigowie - akcja "bez
        prądu", wywalanie mebli przez okna (także razem z szybami).

Na grillu na wittiga też kiedyś byłem, zdarzało się wracać na "czterech" do
        akademika ale domolowanie miasta i terroryzowanie kierowców to już lekka przesada.
    • Gość: klish Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:25
      Nie wiem, co się ostatnio dzieje, ale ze studentów się takie bydło zrobiło
      (oczywiście nie wszyscy), że strach pomyśleć, co się będzie działo za kilka lat..
      Za moich czasów, a było to raptem kilka lat temu, nie było to do pomyślenia.
    • Gość: Stefan Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.08, 13:38
      Czy ktoś się kiedyś zastanowił nad tym dlaczego jest coraz gorzej ,
      a studenci coraz bardziej przypominają kiboli ?
      Demokracja to wolność i odpowiedzialność .
      Teraz trzeba odpowiedzieć ...
      i pytanie pomocnicze : co to są Juvenalia i czemu mają służyć ?
      • Gość: Jonasz Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:42
        Juvenalia, to kolejna dla "studenta" okazja do nachlania i łyknięcia
        prochów.

Większość studencka, to ludziska odpowiedzialne -co z tą prostacką i
        bandycką mniejszością? Komu ona potrzebna ?
    • Gość: Student PWr 4 rok Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 14:01
      Problem w tym ze PWr przyjmuje często ludzi prawie z ulicy i właśnie Ci są najgorsi.
      1szy semestr - chlanie, olewanie wykładów, dzieciaki uciekły spod sukienki
      mamusi, najczęściej wylatują, wracają do domów albo zaczynają chodzić do jakiś
      Profesji czy Bóg wie co. Ale imprezy sobie nie odmawiają i jako, że BYLI na PWR
      krzyczą: Literka P, Literka W ...
      Niestety znam takich przypadków wystarczająco dużo i masę takich baranów
      spotkałem na grillowaniu ("znajomi" z pierwszego semestru), bo można się poczuć
      jak na imprezie PWr. Niestety prawda jest taka, że oni piją najwięcej, bez
      kultury, bez umiaru. Wtedy gdy my lekko zataczając się i śpiewając poszliśmy do
      domów, oni poczuli klimat i sam widziałem jak rzucają butelkami w policję. Są
      tam tez oczywiście przypadki wiecznego studenta PWr, co wzial juz wszystkie
      dziekanki, jakies urlopy zdrowotne i takie studiowanie 7-8 lat (takich
      przypadków znam jeszcze więcej), rozmowa z tymi ludzmi ogranicza się najczęsciej
      "ale się na..em" itd.
      Bywa ... gdyby przypatrzyli się uważnie na indeksy, to jest takie coś jak
      "Ślubowanie" ... ostatni punkt: dbać o dobre imię Politechniki Wrocławskiej. Tak
      ... tylko ten indeks trzeba mieć :)
      • Gość: na zimno Przenies sie za granice. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.05.08, 16:11

Pozbedziesz sie kontaktu z prymitywnym chamstwem.
        Wsrod studentow, tutaj w Niemczech, takie numery by nie przeszly.
        Srodowisko samo eliminuje taki margines. Nikt tego nie zaryzykuje.

Podobnie jest np USA. Tam ponadto musialbys miec miliony, aby sie
        wywinac adwokatom po zaatakowaniu kogokolwiek w samochodzie
        lub na ulicy.

Pieszczoszki uwolnione od mamusinych obiadkow jeszcze w d....
        nie dostaly. A przydaloby sie.

• Gość: Student PWr 4 rok Re: Przenies sie za granice. IP: *.magma-net.pl 21.05.08, 22:59
          Obudzą się w wieku 26-27 lat, ot "wykształcony" bezrobotny I TO PO POLITECHNICE!
          I teksty: Po co studiowałem te 5 lat, teraz mam ch... a nie pracę, bla bla bla
          Nienawidzę takich debili, co 5-6 lat szczycą się że będą inżynierami, że są na
          polibudzie, a tak naprawdę to nic nie warte obchlejmordy, zero wiedzy, zero
          inwencji ... no ale wszystko da się zaliczyć, w ten czy inny sposób :)
          Pozdrawiam
          • Gość: polia Re: Przenies sie za granice. IP: *.net.wektormedia.pl 21.05.08, 23:10
            Ci zostaną nauczycielami i za 18 godzin pracy i trzy miesiączki
            uropu dostaną 1800 na rączkę. Przejdą na emeryturkę po 25 latach
            pracy. Ale to im i tak nie wystarczy.
        • Gość: luks Re: Przenies sie za granice. IP: *.glfd.adsl.virgin.net 22.05.08, 03:06
          oj w USA to studenci nie lepsi..
          nie wiem jak to sie stalo, ze jeszcze pare lat temu sam lazilem na Wittigowo i
          nie bylo takich akcji, a teraz....
          • Gość: na zimno Chrzanisz, zmiekczasz. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.05.08, 10:26

Rozroba chuliganska w USA to koniec kariery na uniwersytecie.
            Zaatakowanie kogokolwiek to kryminal.
            Zaden adwokat Cie nie wybroni, bo to jest napad.
            A wszystko kosztuje swoje.

• Gość: majster wyciągnąć konsekwencje ale nie takie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.08, 14:27
      ci ludzie którzy naprawde broili i niszczyli czyjeś mienie w agresywny sposób
      powinny zostać ukarani, ale nie wydaleniem z uczelni, dopuścili sie tego
      zachowania poza uczelnią i poza osiedlem akademickim, uczelni nie powinno to
      obchodzic. niech nawet idą do aresztu. nie ma chyba przepisu że studentem może
      być tylko osoba nie karana. student to nie pracownik naukowy.
      • Gość: tower Re: wyciągnąć konsekwencje ale nie takie IP: *.gprs.plus.pl 22.05.08, 13:19
        W regulaminie studiów (PWr), który musi zostać zaakceptowany przy rozpoczęciu
        studiów poprzez złożenie i podpisanie ślubowania, jest wyraźny zapis na temat
        odpowiedniego zachowania studenta na uczelni i POZA NIĄ. W przypadku złamania
        paragrafu student jest wydalany z uczelni.
    • Gość: Konrad Tak to jest jak motłoch zabiera się za studiowanie IP: *.as.kn.pl 21.05.08, 14:31
      :/
    • Gość: nuntius Re: Politechnika skreśla studentów za juwenalia IP: *.smtsoftware.com 21.05.08, 14:57
      bo jak przyjechaly 3 busiki to policjanci stwierdzili ze w 10 nie maja szans i
      sie zawineli do domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka