Dodaj do ulubionych

przepuklina kręgosłupa

IP: 212.160.108.* 30.06.07, 20:19
Poszukuję dobrego neurochirurga w Częstochowie aby poddać się operacji
przepukliny kręgosłupa.Pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: z branży Re: przepuklina kręgosłupa IP: 80.54.170.* 30.06.07, 21:19
      Niestety w Częstochowie nie znajdziesz dobrego lekarza , poszukaj na Śląsku.
      • Gość: inna Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.07, 22:27
        na parkitce operował moja mame neurochirurg własnie na przepukline
        kregowa,gdzies tu juz pisałam na forum jego nazwisko albo poszukaj albo napisze
        jak mi mama powie bo zapomnialam nazwisko.
        • Gość: ariesa77 Re: przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 30.06.07, 22:45
          Będę czekać na odpowiedż ,z góry dziękuję:)
      • Gość: ariesa77 Re: przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 30.06.07, 22:49
        Wiem,że na śląsku są specjaliści,nawet w Warszawie byłam u pewnego profesora
        ale koszty duże aby poddać się u niego operacji.Niestać mnie na poniesienie
        kosztów dlatego poszukuję w Częstochowie lekarza.Dziękuję za
        odpowiedż.Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.68.inds.pl 30.06.07, 23:02
          Jedz do Opola do profesora Łątki. Znajdziesz wszystko w internecie łącznie z
          numerem telefonu.Dzwonisz do profesora , umawiasz sie na wizyte.On do Ciebie
          oddzwania i podaje ci konkretny termin operacji.Wizyta kosztuje 100 lub 150 zł w
          zaleznosci od schorzenia.Poczytaj o Klinice i o zabiegach i operacjach tam
          przeprowadzanych.
    • Gość: stripes Re: przepuklina kręgosłupa IP: 80.54.170.* 30.06.07, 22:55
      prof. Lech Polis - Łodź. Niestety, nie mam namiarów, bo operował moją Mamę już
      kilka lat temu. Dzięki Niemu moja Mama chodzi.
      • Gość: m Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.68.inds.pl 30.06.07, 23:06
        Podaje link z danymi do Opola do profesora Dariusza Łątki

www.wcm.opole.pl/
    • Gość: re Re: przepuklina kręgosłupa IP: 195.205.202.* 30.06.07, 23:31
      100 razy sie zastanów zanim dasz sie skroić i czy jest to w 100% konieczne
      spróbuj wszystkiego innego masaż polecam panią nietrieste przyjmuje na
      północy,basen ,ćwiczenia jtd jak cie zoperują to masz jak w banku kłopoty do
      końca życia ,ja po operacji co pół roku mam blokade bo blizna na kręgosłupie nie
      daje zapomnieć o sobie.
      • Gość: ariesa77 przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 01.07.07, 12:55
        Zastanawiam się już od ponad roku nad operacją,mam przepuklinę na odcinku L4-L5
        kręgosłupa,podobno operacja w 99% nie może mi krzywdy zrobić ale za to
        pomóc.Mam centralną przepuklinę więc rwę kulszową mam czasem na prawą i lewą
        nogę.Na masaże chodzę prywatnie i regularnie aby móc funkcjonować w miarę
        normalnie i pracować,a pracę mam nie lekką.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam:)
    • Gość: Ksmopoli Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 08:33
      miałem operację kręgosłupa w Częstochowie na Parkitce 7 lat temu. Operował mnie
      młody neurochirurg. Jestem zadowolony z wyników operacji. Miałem rwę kulszową
      lewej nogi. Były już ewidentne wskazania do operacji - miedowład.
      Po operacji przez kilka lat nie miałem żadych problemów z kręgosłupem. Po 5
      latach pojawiają się czasami lekkie bóle, ale teraz wiem, że trzeba dbać o
      kręgosłup.
    • Gość: Iva Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.21.pl 01.07.07, 11:07
      W Czestochowie Koper na Parkitce, ale tam tez trzeba szykowac sie na koszty.
      • Gość: MAVERIC Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.ipartners.pl 01.07.07, 19:57
        Na parkitce jest dobry lekarz Rynkiewicz. Operował mojego kolegę z którym
        pracowałem i wrócił on do pracy fizycznej.
    • Gość: md Zoperuj się sam, w lusterku, ... IP: *.ipt.aol.com 01.07.07, 20:19
      ... albo poczekaj na tych co mają przyjechać ze wschodu.
      ;)))
    • Gość: porada Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:22
      zanim dasz się pokroić to spróbuj innych metod ... jak np w CENTRUM TERAPII
      MANUALNEJ dr A. Rakowski w Wielkopolsce
      • Gość: do innej Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:49
        Jak nie wiesz to po co piszesz.
        • Gość: inna Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.07, 10:19
          dzisiaj napisze bo bede sie widziec z mama bo nie pamietam nazwiska.
          • Gość: inna Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.07, 11:42
            Piotr Przech-dzieki niemu moja mama chodzi.parkitka.
            • Gość: ariesa77 Re: przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 05.07.07, 18:50
              Wielkie Dzięki:)Pozdrawiam
    • Gość: rycerz_34 lata z operacją mimo wszystko trzeba uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:31
      jeśli stan jest poważny to operować ale są pewne skutki uboczne na które trzeba
      być gotowym: w niektórych przypadkach operacja może się zwyczajnie nie udać i
      to jest fakt i trzeba być tego świadomym,dlatego tak ważne jest żeby był to
      neurochirurg z doświadczeniem,poza tym jak w przypadku każdej opracji może
      zdarzyć się zakażenie szpitalne a przy kręgosłupie to bardzo niebezpieczne
      (mnie się akurat zdarzyło...),jeśli przepuklina nie jest duża warto spróbować
      techniki laserowej (w Konstancinie-Jeziornej, w Warszawie w Klinice MSWiA -
      słynna zresztą...) jeśli laser nie pomoże zostaje niestety fenestracja...ale
      dzięki tej operacji dzisiaj chodzę
      • Gość: Aania Re: z operacją mimo wszystko trzeba uważać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:58
        popieram Rynkiewicz zdecydowanie tak...chyba jedyny rozsadny,madry facet
        tam...jedyny jak dla mnie godny zaufania...choc najwazniejsze to zeby samemu
        zaufac lekarzowi.Ja tak jezdzilam ze swoim kolanem az znalazlam takiego ktory
        mi odpowiadal.
        co do Przecha...szkoda gadac...
        W kazdym badz razie musisz sobie pochodzic i pokonsultowac...
        • Gość: inna Re: z operacją mimo wszystko trzeba uważać IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 23:20
          ja polecam tego neurochirurga z doswiadczenia.moze tobie Aania nie przypadł do
          gustu jako lekarz.moja mama przewracała sie na prostej drodze i tez nikt nie
          chciał operowac.a rzadko w dzisiejszych czasach o lekarza który przejmuje sie
          losem pacjenta i zalezy mu aby po operacji pacjent wyszedł na nogach,operacja
          ta niesie ryzyko i pierwsze slowa lekarza to były :prosze poruszac stopa gdy
          mama to zrobiła nie ukrywał radosci razem z nami.kazdy ma inne doswiadczenia
          ale ja nie mam mu nic do zarzucenia.pozdrawiam.
          • Gość: mika Re: z operacją mimo wszystko trzeba uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:34
            Operacja jest zawsze ostatecznascia wiec jezeli masz tylko taka mozliwosc to
            staraj sie jej uniknac. Moja mama tez ma taki problem, juz trzeci raz w tym roku
            chodzi na rehabilitacje i jest na prawde lepiej. Wczesniej nie mogla sie nawet
            podniesc z lozka. Teraz normalnie funkcjonuje. Oczywiscie nie od razu uzyska sie
            rezultaty. Niestety trzeba uwazac na podnoszenie ciezkich rzeczy, bo to bardzo
            pogarsza sprawe. Polecam rehabilitacje na ul. Lodzkiej , Klinike sw. Lukasza i
            jeszcze osrodek w Olsztynie. Z tego co pamietam to na Lodzkiej i w Olsztynie
            mozna miec zabiegi na kase chorych. Pozdrawiam i zycze powodzenia :))))
            • Gość: inna Re: z operacją mimo wszystko trzeba uważać IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.07, 18:40
              od rechabilitacji przepuklina nie zniknie moze jedynie dolegliwosci beda
              łagodniejsze,ale fakt operacja to ostatecznosc.
    • Gość: ja-ONA Sosnowiec- szpital Górniczy IP: 80.54.168.* 06.07.07, 18:39
      jednak poleciłabym Sosnowiec. Specjalista od kregoslupow jest tam dr
      Mailiszewski.
      • Gość: josia Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:03
        Też mam problem z kręgosłupem ,dr Koper z Parkitki powiedział -operacja ,ale
        podał mi też namiary na terapeutów z Opola ,powiedział że mogą pomóc .Było to 2
        lata temu ,byłam 4 razy po 7 dni ,najpierw co 3 miesiace ,teraz co pół
        roku.Nie chce zapeszać ,ale na razie nic nie boli -polecam! Zabiegi wykonują
        trzej bracia (specj.ortopeda,traumatolog,rehabilitant),ich ojciec też był
        ortopedą ,podobniez miał pacjentów z całej Polski. Podaję adres OPOLE ul.
        częstochowska 45. TEL. (77)4550740 Nazwisko PALUCH.
        • Gość: jan Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:08
          tylko ćwiczenia,ruch,ruch,pływanie!!
          • Gość: jan Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:18
            ^
            • Gość: Anna Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:41
              Moj chlopak rowniez mial przepukline kregoslupa z rwa kulszowa na lewa noge.Byl
              operowany u nas na parkitce a lekarzem prowadzacym byl dr Koper. Lekarz po
              operacji przyszedl do niego dwa razy. Operacje mial w tamtym roku we wrzesniu a
              do tej pory boli go noga. Byl przez miesiac w sanatorium, pozniej mial na
              parkitce rehabilitacje ale nie ma zadnej poprawy.
        • Gość: ariesa77 Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: 212.160.108.* 18.07.07, 06:55
          Dziękuję wszystkim Bardzo za odpowiedzi, "josia" na jakie koszty muszę się
          nastawić by pojechać do Opola do braci Paluch tak jak Ty byłaś?
          • Gość: ccc Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: 83.2.141.* 18.07.07, 12:09
            Nie musisz jechać do Opola. Ja mam przepukline i chodzę do masażysty i
            rehabilitanta którzy przyjmuja na Jasnogórskiej. U mnie praktycznie ból
            zniknął, wróciłam do normalnego funkcjonowania.
            • Gość: do ccc Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:12
              Podaj dokładny adres.Dziękuję.
              • Gość: ccc Re: Sosnowiec- szpital Górniczy IP: 83.2.141.* 18.07.07, 12:22
                Podaj mi swój e-mail to podam Ci wszystkie dane, bo nie wiem czy mogę
                udostepniac numery telefonów
                • Gość: Inwalida Re:Fachowcy z Parkitki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:45
                  Bron cie panie boze przed operacja Jestem kilka lat po operacji moj stan nie ulegl poprawie. Niewolno mi podnosic zadnego ciezaru zona nosi zakupy a ja obok niej ide z gazeta ,nawet wykapac niemoge sie sam.Po operacji bedziesz kaleka zdana na innych.Mnie tez tyle obiecywali na 95%.jestem przeznaczony do operacji ale juz bez gwarancji.tylko rehabilitacja i oszczedny tryb zycia.Jezeli jestes osoba pracujaca to jak bedziesz na zwolnieniu to wyleczy cie lekarz orzecznik oni sa najlepsi fachowcy . Mnie operowal dr. Pilarek nie polecam.
                  • Gość: ccc Re:Fachowcy z Parkitki IP: 83.2.141.* 18.07.07, 16:42
                    Wiem coś o tym. Mnie też pchali na operację ale specjaliści z innego miasta
                    odradzili mi i powiedzieli by chodzić na rehabilitację i masaże bo dopóki można
                    funkcjonować to nie robić operacji bo jest to ryzyko. Trafiłam do super
                    masażysty i rehabilitanta z Jasnogóskiej, ból pozostał wspomnieniem a ja
                    funkcjonuję
                    • Gość: witja Re:Fachowcy z Parkitki IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.07.07, 11:35
                      Mój rezonans wykazał. L5/S1 prawoboczna wypuklina dokanałowa krążka grubości
                      o,5 cm modeluje początkowy odcinek prawego korzenia S1.Zwęża górną częśc
                      zachyłka bocznego po tej stronie.Prawy otwór m-k poniżej przebiegu korzenia L5
                      nieco zwężony.Sygnał krążka L5/S1 w sekwencji T2 oniżony.Proszę kogoś znającego
                      się na rzeczy aby zawiłości tego tekstu przełożył na język zrozumiały do
                      zwykłego zjadacza chleba.Z góry składam podziękowania.
                      • Gość: josia Re:Fachowcy z Parkitki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:45
                        do Ariesy 77 -tydzień zabiegów (3 razy dziennie) -300 zł. Następne zabiegi za
                        kilka miesięcy już trochę taniej.POZDRAWIAM!
                        • Gość: josia do ccc Re:Fachowcy z Parkitki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:58
                          Podaj proszę namiary na tego masażyste z Jasnogórskiej (pomozesz wielu
                          osobom) ,słyszałam o jakimś dobrym masażyście ,znam tylko imię(PAWEŁ) ,ale on
                          przyjmuje gdzieś na Wolności.Pozdrawiam!
                          • Gość: ccc Re:Fachowcy z Parkitki IP: 83.2.141.* 19.07.07, 19:41
                            Ok podam namiary, byłam na zabiegu i pozwolono mi. Jasnogórska 38 mają gabinet
                            w Galerii groovy Grupy. Jest ich dwóch. Jeden to Emil 603741659 a drugi to
                            Łukasz 607578714. Biorą 30 zł za zabieg. Mi pomogli
                            • Gość: ccc Re:Fachowcy z Parkitki IP: 83.2.141.* 19.07.07, 19:42
                              Życzę zdrowia i Pozdrawiam
                              • Gość: josia Re:Fachowcy z Parkitki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:26
                                dzięki ccc i pozdrawiam!
    • Gość: lekarz Re: przepuklina kręgosłupa IP: 80.48.49.* 20.07.07, 01:06
      Po pierwsze wizyta u ortopedy a nie neurochirurga (chociaż dr Koper to
      faktycznie niezły fachowiec), celem diagnozy - to nie zawsze przepuklina
      (widoczna w TK lub MRI) jest źródłem dolegliwości. Jeżeli wykluczone zostaną
      wszelkie inne poważne schorzenia (zapalenia, nowotwory itp.) należy
      zdecydowanie zacząć od porządnej rehabilitacji ruchowej i zmiany nawyków (rola
      fizykoterapeuty - i rzeczywiście nie muszą to być słynni ślepcy z Opola).
      Pozdrawiam
      • Gość: gość do " lekarza" Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:14
        "lekarzu??"-o czym ty mówisz? jacy ślepcy z Opola? są to lekarze :ortopeda
        traumatolog, rehabilitant.A jeśli chodzi o leczenie (czy diagnozę) każdy
        zaczyna od ortopedy i rehabilitacji, TK ,RM ,-póżniej jest neurolog i
        neurochirurg.Pozdrawiam!
    • Gość: aga Re: przepuklina kręgosłupa IP: 82.177.124.* 20.07.07, 03:30
      polecam prof. Majchrzaka, neurochirurga - przyjmuje w Katowicach - w zeszłym
      roku wizyta kosztowała 100 zł. Mam przepuklinę w odcinku szyjnym , w Cz-wie na
      operację wysyłał mnie i ortopeda, i neurochirurg. W Katowicach pan profesor
      prawie mnie wyśmiał , ale jak się zorientował , że jestem z Cz-wy , to spytał
      tylko ile razy juz byłam wysyłana na stół.
      Nie poddałam się operacji , wystarczą masaże , trochę inny tryb życia ( żegnaj
      dźwiganie zakupów etc ), ale od roku mam prawie spokój. Operacja to naprawdę
      totalna ostateczność.
      Podaję numer telefonu 032 2510593
      pozdrawiam
      • Gość: gość Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:58
        w górę
        • Gość: ariesa77 Re: przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 23.07.07, 11:25
          Wszystkim Bardzo dziękuję za informację.Widzę, że jest tutaj sporo ludzi z
          dolegliwościami podobnymi do moich.
          Do "Lekarza": Czy dok.Koper ma prywatny gabinet? Jeśli tak to bardzo bym
          prosiła o namiar.
          Pozdrawiam.
          • Gość: josia Re: przepuklina kręgosłupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:35
            dr Koper przyjmuje w megasamie.pozdrawiam!
            • Gość: ariesa77 Re: przepuklina kręgosłupa IP: 212.160.108.* 25.07.07, 14:18
              Wielkie Dzięki Joasiu.Pozdrawiam wszystkich na forum:)
    • qzynek Re: przepuklina kręgosłupa 18.12.22, 14:31
      Klasztor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka