Dodaj do ulubionych

Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania)

25.05.08, 03:24
Witam, mieszkamy z mężem i dwójką dzieci (córka 7 lat , syn 3,5
roku ) WE WROCŁAWIU NA SUBLOKATORCE,
MAMY 3 tygodnie NA OPUSZCZENIE MIESZKANIA bo wracają właściciele z
zagranicy
Szukamy jakiegoś mieszkania w którym mogli byśmy zamieszkać w zamian
za opłaty!!! we Wrocławiu
i ciągle nic... Już brak mi sił
Na lokal socjalny mamy za wysoki dochód, a na kupno mieszkania za
niski.
10 lat czekamy na mieszkanie komunalne we Wrocławiu i co roku nam
mówią, że następnym razem. Na początku mówili że nie przysługuje nam
mieszkanie bo nie mamy dzieci, jak przyszło dziecko na świat to
powiedzieli że mało, przyszło 2 , to powiedzieli że takich rodzin
jest wiele... Na początku tego roku znowu pisaliśmy o mieszkanie, to
odmówili bo znów brakowało nam jednego punktu (głupia punktacja )
bo na to mieszkanie pisała też kobieta która miała 1 punkt więcej bo
miała 3 dzieci (a mniej lat czekała, co za polityka, to nasza
polska )
Wychodzi na to, że powędrujemy na bruk, chodzą nam po głowie różne
czarne scenariusze łącznie z odebraniem nam dzieci przez państwo
Polskie, ale na to nie możemy pozwolić, już prędzej razem
odejdziemy...
W naszym mieście buduje się różne dziwne rzeczy, a nie da się
wybudować paru budynków komunalnych, polityka pro rodzinna szlag by
ich trafił...
SZUKAMY jakiegoś mieszkania w którym mogli byśmy zamieszkać w zamian
za opłaty, może ma ktoś mieszkanie w którym nikt nie mieszka a
opłaca bo szkoda mu je stracić? we Wrocławu
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 15:11
      Ja na mieszkanie komunalne czekałam 13 lat i w końcu dałam sobie
      spokój bo to jeden wielki szwindel na mojej ulicy kilka osób dostało
      takie mieszkania za łapówkę bez punktów bez czekania ciekawa jestem
      kiedy się za to wezmą i skończy się rozdawanie mieszkań na lewo !!!!
      • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 15:20
        ...władza ma lepkie łapki.To już wpisane jest w naszą kulturę.
        • Gość: XXX Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.korbank.pl 25.05.08, 15:36
          Moze bede okrutna ,jak mozna pozwolic sobie na kolejne dziecko jak zwieksza to
          budzet rodzinny gdzie wynajmuje sie locum i nie ma narazie perspektyw a budzet
          ograniczony ,to wychodzi tak ,inni maja sie zabijac i brac po 3 prace aby
          splacac kredyt bo maja troche ambicji a inni chca od ciagle panstwa ,moze
          wszyscy tak zrobia ,bedzie ciekawa sytuacja ,to ta jak pukaja do drzwi o pomoc
          bron boze cos zrobic a teraz ktos mialy oddac mieszkanie za oplaty ,podzielcie
          sie obowiazkami ,pracy mnostwo i moze uda sie wam odlozyc na TBs ,czas skonczyc
          z dawniem mieszkan za darmo a pozniej nie placi sie czynszu latami ( nie pisze o
          Was),powinno sie takich ludzi wyrzucac doslownie na bruk jak mja darmowe
          mieszkania i nie placa czynszu,moze zmobilizowaloby to innych do placenia a tak
          zawsze maja na zakupy w sklepie a nigdy na czynszi za praca nie biegaja co
          niektorzy ,niestety niektore sytuacje sa chore ,i jeszcze jedno napisze ,mozna
          byc bardzo zmeczonym i chorym z zasuwania tak ja ja teraz aby splacic swoje
          meszkanie i lata wyrzeczen ale nigdy mie przyszloby mi do glowy cos chciec za
          daromo"Bo mi sie nalezy bo jestem " i te glupie wpisy mama czeka na wplat bo
          chce dziecia kupic pieska Jorka lub mlodzi czekaja na pomoc bo chca zrobic
          wesele ale o pracy nie ma mowy zeby cos wziasc lub zrobic tylko przyjecie dla
          najblzszych , nalezy nie dawac ani nie wplacac nikomu tylko pomagac poprzez
          fundacje i niech sprawdza wtedy takie osoby to tylko pozniej mozna miec z
          dobrego serca z niektorymi same klopty .Szlag mnie trafia ale ludzia nie chce
          sie pracowac !!!!!Nic sie nie oplaca ,mowy nie ma aby cokolwiek odpracowac.
          Mozna pomagac ale za cos wzamian a nie za darmo szarpac sie aby komus zylo sie
          dostatnio .widac to w posredniaku jak duz osob nie chce podjac pracy ,wola
          chodzic do MOPS bo nie maja juz ambicji zadnych ani nawyku wstawania rannego do
          pracy .Co maj powiedziec Emeryci i rencisi ze stareg portfela z emerytura po
          700zl gdzie im sie tez nie przelewalo nigdy ale tego sie nie widzi.
          • Gość: mors Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 15:40
            Gość portalu: XXX napisał(a):

> Moze bede okrutna ,jak mozna pozwolic sobie na kolejne dziecko jak zwieksza to
            > budzet rodzinny gdzie wynajmuje sie locum i nie ma narazie perspektyw a budzet
            > ograniczony

No jak to jak? Przecież powiedzieli w urzędzie, że jedno dziecko to za mało,
            żeby dostać mieszkanie komunalne, to trzeba było dziecko dorobić, zamiast
            zarobić na mieszkanie lub zdolność kredytową.
            Ale w sumie już wiadomo - autorka napisała, że jakaś kobieta ma trójkę dzieci i
            choć krócej czekała, to dzięki dodatkowemu dziecku, dostała mieszkanie przed
            nimi - prosta sprawa, dorobić trzecie dziecko i mieszkanie się będzie należało ;-)
          • Gość: XXX Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.korbank.pl 25.05.08, 15:44
            10lat czekacie na mieszkanie socjalne a dziecko ma najstarsze 7 lat i nigdy nie
            planowaliscie zarobku na mieszkanie i zakupu bo po co sie starac ,wybacz ale
            szlag mnie trafia jak ktos pisze i nic nie robi,wszyscy od razu zapiszmy sie na
            mieszkania socjalne wchodzac w dorosle zycie .a to drugie dziecko "Okrutnie
            napisze" mialo podniesc punktacje ,ludzie opamietajcie sie bo naprawde szkoda
            dzieci i co dalej albo bedzie socjalne albo taka sytuacja jak nie ma na normalny
            wynajm. Zycze panstwu aby ktos pomogl w tej chwilowej sytuacji tylko co bedzie
            dalej ...........
            • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 15:54
              ludzie opamietajcie sie bo naprawde szkoda
              > dzieci i co dalej albo bedzie socjalne albo taka sytuacja jak nie ma na normaln
              > y
              > wynajm.

..jak dzieci się kocha i nie chodzą głodne,to są szczęśliwe.
              Więc nie rozumiem uwagi.
              • Gość: realista Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.punkt.pl 25.05.08, 16:01
                Własnie. Jak Państwo godzili się na 1 i 2 dziecko skoro nie mieliście na nie
                warunków? No ludzie... a teraz ręka po pomoc... No sory
                • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:06
                  Naucz się czytać ze zrozumieniem.
                  • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:12
                    ...zresztą,dlaczego mają nie korzystać z pomocy,skoro inni też z niej
                    korzystają,np.mają dobrą pracę po znajomości,mimo niskich kwalifikacji?
                    • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:22
                      ...a tej kobiecie nikt nie pomaga.
                    • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:46
                      <,np.mają dobrą pracę po znajomości,mimo niskich kwalifikacji?

..to są dopiero pasożyty i przede wszystkim SZKODNIKI!
                      • Gość: dgn Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.chello.pl 25.05.08, 16:52
                        np.z tego co słyszałem,Dutkiewicza wylansował Schetyna.
                • Gość: Ania Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.08, 20:35
                  Jak to nie mieli warunków? To żeby mieć dzieci to trzeba mieć
                  meiszkanie na własność? Mieli warunki - wynajmowali mieszkanie. Ja
                  też tak żyję z dwójką dzieci w wynajętym mieszkaniu. Mam w umowie że
                  nie można mnie od razu wyrzucić - trzy miesiące wyprzedzenia.

Autorkę wątku z mieszkania ktoś wyrzuca nagle, niemal z dnia na
                  dzień. Nie wiem co ma do tego to ile ma dzieci. Wynajmowali
                  mieszkanie, więc pod mostem się nie rozmnażali.
                  • Gość: Marta Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:37
                    Przepraszam bardzo kto jest gorszy człowiek który ma dzieci lecz nie
                    ma możliwości kupienia sobie własnego mieszkania bo np nie ma
                    zdolności kredytowej czy urzędas który ma zdolność kredytowa ale
                    woli za łapówkę dostać mieszkanko komunalne które sprzeda za 5 lat
                    za np 300 tyś. Paranoja ludzie zastanówcie się co piszecie może od
                    razu podwiązać połowie kobiet jajniki niech nie rodzą dzieci albo
                    nawet 80 % bo w Polsce jest wiele rodzin które nie maja własnego
                    mieszkania i nie maja na nie widoku i szans. Ja osobiście też mam
                    dzieci wynajmuję mieszkanie i na mojej ulicy mieszkanie komunalne
                    dostał urzędas znam takich przypadków mnóstwo pewnie nie jedna
                    gazeta miała by super artykuł z adresami bo sama 13 lat starałam się
                    o takie mieszkanie i ciągle brakowało mi punktów, dałam sobie spokój
                    bo to co oferują takim szarakom jak my to nory a nie mieszkania kto
                    tego nie widział to sobie nie wyobraża co to za mieszkania,
                    oczywiście te co wyglądają w miarę ładnie trafiają tylko dla
                    uprzywilejowanych znajomków bądź za łapówki.
                    • aron2004 Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) 25.05.08, 21:58
                      Adamów woj. lubelskie 150 km od Warszawy, 70 km od Lublina. Metr
                      kwadratowy mieszkania kosztuje 1000 zł.
          • ediiss Re: Bezdomna rodzina szuka pomocy ( mieszkania) 26.05.08, 00:36
            Gość portalu: XXX napisał(a):

> Moze bede okrutna ,jak mozna pozwolic sobie na kolejne dziecko jak
            zwieksza to
            > budzet rodzinny gdzie wynajmuje sie locum i nie ma narazie
            perspektyw a budzet
            > ograniczony ,to wychodzi tak ,inni maja sie zabijac i brac po 3
            prace aby
            > splacac kredyt bo maja troche ambicji a inni chca od ciagle
            panstwa ,moze
            > wszyscy tak zrobia ,bedzie ciekawa sytuacja ,to ta jak pukaja do
            drzwi o pomoc
            > bron boze cos zrobic a teraz ktos mialy oddac mieszkanie za
            oplaty ,podzielcie
            > sie obowiazkami ,pracy mnostwo i moze uda sie wam odlozyc na
            TBs ,czas skonczyc
            > z dawniem mieszkan za darmo a pozniej nie placi sie czynszu latami
            ( nie pisze
            > o
            > Was),powinno sie takich ludzi wyrzucac doslownie na bruk jak mja
            darmowe
            > mieszkania i nie placa czynszu,moze zmobilizowaloby to innych do
            placenia a tak
            > zawsze maja na zakupy w sklepie a nigdy na czynszi za praca nie
            biegaja co
            > niektorzy ,niestety niektore sytuacje sa chore ,i jeszcze jedno
            napisze ,mozna
            > byc bardzo zmeczonym i chorym z zasuwania tak ja ja teraz aby
            splacic swoje
            > meszkanie i lata wyrzeczen ale nigdy mie przyszloby mi do glowy
            cos chciec za
            > daromo"Bo mi sie nalezy bo jestem " i te glupie wpisy mama czeka
            na wplat bo
            > chce dziecia kupic pieska Jorka lub mlodzi czekaja na pomoc bo
            chca zrobic
            > wesele ale o pracy nie ma mowy zeby cos wziasc lub zrobic tylko
            przyjecie dla
            > najblzszych , nalezy nie dawac ani nie wplacac nikomu tylko
            pomagac poprzez
            > fundacje i niech sprawdza wtedy takie osoby to tylko pozniej mozna
            miec z
            > dobrego serca z niektorymi same klopty .Szlag mnie trafia ale
            ludzia nie chce
            > sie pracowac !!!!!Nic sie nie oplaca ,mowy nie ma aby cokolwiek
            odpracowac.
            > Mozna pomagac ale za cos wzamian a nie za darmo szarpac sie aby
            komus zylo sie
            > dostatnio .widac to w posredniaku jak duz osob nie chce podjac
            pracy ,wola
            > chodzic do MOPS bo nie maja juz ambicji zadnych ani nawyku
            wstawania rannego do
            > pracy

WITAM :(
            JAK MOŻNA PISAĆ KOMUŚ TAK OKRUTNE RZECZY NIE ZNAJĄC LIDZI I ICH
            SYTUACJI... I NA DODATEK CZYTAĆ NIE DOKŁADNIE, JEŚLI KTOŚ NIE UMIE
            CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM, TO NIE POWINIEN SIĘ WYPOWIADAĆ I OCENIAC,
            SĘDZIA TEŻ NAJPIERW ZAPOZNAJE SIĘ DOKŁADNIE Z FAKTAMI I DOWODAMI A
            POTEM OSĄDZA...
            Jesteśmy małżeństwem od 10 lat i oboje pracujemy. Nigdy nie
            chodziliśmy po pomoc do MOPSS. Wmawiacie mi że się nie staramy, jak
            byśmy się nie starali to przez te 10 lat na pewno byśmy mieszkali
            gdzieś po piwnicach a nie na sublokatorkach. Jeśli nie było by nas
            stać na czynsz, jak to pani sugeruje, to na pewno nie było by nas
            stać na wynajmowanie w miarę taniego mieszkania. A dzieci mamy z
            miłości, nigdy nic im nie brakowało, nie głodują i są zadbane, nie
            mają rodziców pijaków, mają dużo miłości i są szczęśliwe. Mąż ma 40
            lat, to kiedy mieliśmy sobie zrobić dzieci, po 60 roku życia, kto by
            je w tedy wychował ?
            Nie robiliśmy sobie dzieci by zbierać punkty
            (planowaliśmy mieć dwoje i nie potrzebne nam trzecie),
            po prostu przedstawiłam jaka jest paranoja w naszej Polsce, płaczą
            że mało rodzi się dzieci, a co rusz wszystko drożeje a wypłaty nie
            rosną.
            Nie da się odłożyć na TBS (lub mieszkanie własnościowe) mieszkając
            na sublokatorce, a niestety nie mamy zdolności kredytowej.
            NIE PISAŁAM TU BY KTOŚ DAŁ MI MIESZKANIE ZA DARMO
            nie prosiłam też o pomoc finansową... !!!
            TYLKO PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU(SZYBKO) W MIARE TANIEGO
            MIESZKANIA DO WYNAJĘCIA.
            Przecież stoi dużo mieszkań pustych, ludzie płacą czynsz by nie
            stracić mieszkania, a można je tanio wynająć i nie tracić na tym nic.
            Przykro mi że są w Polsce tak bezduszne osoby, które potrafią tylko
            krytykować nie znając do końca faktów.
            POZDRAWIAM.
          • ediiss Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) 26.05.08, 00:41
            WITAM
            NIE PISAŁAM TU BY KTOŚ DAŁ MI MIESZKANIE ZA DARMO
            nie prosiłam też o pomoc finansową... !!!
            TYLKO PROSZE O POMOC W ZNALEZIENIU(SZYBKO) W MIARE TANIEGO
            MIESZKANIA DO WYNAJĘCIA.
            Przecież stoi dużo mieszkań pustych, ludzie płacą czynsz by nie
            stracić mieszkania, a można je tanio wynająć i nie tracić na tym nic.
            (NP. BROCHÓW, TARNOGAJ LUB GAJ)
            POZDRAWIAM
            • Gość: wrocłafanka eddis IP: *.chello.pl 26.05.08, 01:13
              Spróbować możesz przez Kościół, księża mogą znać w swoich parafiach samotne
              osoby w dużych domach, które za niewielką opłatę i pomoc przyjmą lokatorów.
              Rozumiem, że praca trzyma Was we Wrocławiu, więc albo musicie liczyć na
              szczęście albo szukać w peryferyjnych dzielnicach, gdzie budowano domki od razu
              z oddzielnym mieszkaniem w suterenie (muchobór, wojnów, wojszyce, ołtaszyn).
              Niestety, często pustostany są mieszkaniami wykupionymi i gmina nimi nie
              dysponuje. Tak jest na mojej ulicy - dwa puste stoją od lat, ale są własnościowe.
              Współczuję i żałuję, że nie mogę pomóc. A wpisami atakującymi nie przejmujcie
              się:)))
              życzę powodzenia i odmiany losu!!
              • Gość: bond Re: eddis IP: *.chello.pl 26.05.08, 01:44
                Niech poprosi o pomoc SB-nawet narzeczonych,kochanków jej znajdą.
                • Gość: postronny Re: eddis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:27
                  Trybuńał konstytucyjny uznał, że w więzieniu nie może być w celi
                  mniej jak 5m kwadratowych na jednego więżnia, bo mniejszy metraż
                  jest niezgodny z konstytucją, u nas w domu jest 4 metry na osobe w
                  związku z czym mieszkamy niezgodnie z ustawa zasadniczą,tak więc
                  łamane są nasze prawa podstawowe ale wszyscy maja to w dupie, bo w
                  polsce skazany ma większe prawa niż obywatel płacący podatki!!!
          • Gość: Postronny Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:18
            Z postu p.xxx wynika,że jest co najmniej kierowniczką wydziału
            lokalowego UM Wrocławia , skoro uważa ,że od gminy nic sie nikomu
            nie należy, a identycznie potraktowano mnie w\w urzedzie, a dwa to
            chyba jakis chodzący wzór moralności!!Przecież ta rodzina chce tylko
            miszkanie od miasta, za które będzie płacic czynsz po normalnych
            stawkach a nie po drakońskich cenach wynajmu na wolnym rynku, a tyle
            to miasto chyba może zapewnić!A jeśli chodzi o dzieci to jest
            naturalna kolej rzeczy w małżeństwie,chyba że XXX to jakiś kosmita!!
            • Gość: wrocławiak Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) IP: *.connecta.pl 27.05.08, 13:03
              Mieszkam we Wrocławiu, dobrze zarabiam, płacę wysokie podatki i
              spłacam duży kredyt i nikt nie dał mi nic za darmo. Ale uważam, że
              tej rodzinie się mieszkanie należy. Nie jesteśmy zbiorem
              indywidualności rzucających się sobie do gadła tylko społeczeństwem,
              które musi sobie pomagać. I tego właśnie wymagam od Jutrzenki
              Dolnego Śląska (= prezydent Wrocławia), żeby dla takich ucziwych i
              ciężko pracujących ludzi miał mieszkania komunalne. Jeszcze raz
              podkreślam: po to płacę podatki żeby za nie były kupowane mieszkania
              komunalne a nie kolejne EXPO, fotanny i inne idiotyzmy.
    • maska.1 Re: Bezdonma rodzina szuka pomocy ( mieszkania) 27.05.08, 13:37
      Widzialam wczoraj ogloszenie,że spółdzielnia mieszk.POPOWICE szukają gospodarza
      jakiegoś budynku. Z tego co wiem taki gospodarz otrzymuje od spółdzielni
      mieszkanie.Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka