Dodaj do ulubionych

Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni

05.06.08, 19:18
Jeszcze tydzień i poczta straci większość swoich klientów. Brawo związkowcy trzymajcie tak dalej:P
Obserwuj wątek
    • madziunia80 Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 19:23
      Biedni!! Tak mi Was szkoda, ktoś sabotuje protest! Ojej, ale świnia z tego
      ktosia! Tak, podajcie go na policję, bo przecież wbrew prawu chce dostarczyć
      przesyłki do adresatów. SKANDAL!!!

• akzalag Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 19:29
      Łamistrajki godzą się na żebracze pensje,czy robią fuchy?
      • akzalag Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 19:30
        Albo są niewolnikami,albo oszustami.
        • Gość: Adein Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.korbank.pl 05.06.08, 20:06
          A moze po prostu uczciwymi ludzmi, a nie terrorystami?
        • Gość: dro Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.08, 08:03
          akzalag napisał:
          > Albo są niewolnikami,albo oszustami.

albo moze po prostu chca pracowac i nie godza sie na terror swoich kolegow i
          kolezanek ?
    • Gość: tiwiekles Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 19:34
      niech wynosza nawet wszystkie o ile dostarczą je po ludzku do adresatów! tak trzymać!
    • Gość: Łoś Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.08, 19:35
      Zwolnić tą cała protestującą bandę. Nie chce im sie pracować to won, np. niech
      sobie znajda prace w kasie w tesco !! Bedzie im wtedy lepiej.
      • akzalag Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 19:39
        Sam jesteś bandytą.
        • Gość: Adein Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.korbank.pl 05.06.08, 20:07
          Urodziles sie o 100 lat za pozno. Czasy Lenina na szczescie bezpowrotnie minely.
        • Gość: duduś Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 20:36
          Pocztowy przestępco nie ujadaj. Strajk się skończy to znowu będziesz
          mógł okradać paczki jak to robisz na co dzień.
    • confused.girl Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 20:00
      A przepraszam, na jakiej zasadzie odbywa się przeszukiwanie przez protestujących
      wyjeżdżających ciężarówek? Skąd listonosz ma takie uprawnienia?
      • Gość: misio Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 20:38
        Pytanie podstawowe czemu dyrekcja nie zawiadomi policji o bezprawnym
        przetrzymaniu cudzego i własnego majątku. Jak ktoś niechce pracować
        to jego sprawa, ale to co te małpy z Solidarności wyrabiają
        podchodzi pod terroryzm.
    • Gość: kruczkowski Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 20:03
      jak mają dostarczać paczki, to je olewają. jak niby strajkują, to w
      rzeczywistości je sobie podkradają. niezły burdel. mam nadzieję, że ten strajk
      doprowadzi do zgonu tego reliktu prl.
    • Gość: jWz Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.magma-net.pl 05.06.08, 20:07
      Proszę o podpowiedź - jak wyegzekwowac od związkowców -
      oraganizatorów tego strajku rekompensaty za straty, które powstają w
      wyniku niedostarczeniu takiej czy innej przesyłki. Wysyłając
      przesyłkę ludzie ponoszą koszta i liczą na to, że przesyłka dojdzie.
      Więc niech ktoś podpowie - jak złozyc pozew przeciwko np.
      Solidarności pocztowej?
    • Gość: a. Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.telsat.wroc.pl 05.06.08, 20:10
      "wynoszą paczki z przesyłkami przez ogrodzenie"
      I co, tak losowo? A jaki jest dalszy los tych paczek, przepraszam? Będą
      rozwożone całą noc, prosto do adresatów i z przeprosinami? No to będą
      odszkodowania leciały, bo wynoszenie chyłkiem przesyłek rejstrowanych skończy
      się chyba odnalezieniem sterty rozbebeszonych kartonów w krzakach.
    • Gość: Wrocławianin Rozpędzić IP: *.wro.vectranet.pl 05.06.08, 20:15
      Rozpędzić tą związkową chołote! Przez kilku darmozjadów ze związków tysiące
      ludzi nie może dostać paczek / listów / rent i emerytów. Nie podoba się pensja -
      zmienić prace.
      • Gość: Black_Rose Re: Rozpędzić IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 20:34
        Zgadzam się kto jak kto ale PP niby taki monopolista wielki w Polsce a nie
        potrafi sobie poradzić ze strajkiem. Poza tym zgadzam się z opinią co ze
        starszymi ludźmi którzy czekają na renty/ emerytury i sa przecież w pewnym
        sensie zależni od nich, weszłam ostatnio na strone internetową PP ale tam to
        tylko potrafia przepraszać i pisać jak to wielce liczą na wyrozumialość
        klientów- niestety w tym przypadku wyrozumiałości klientów brak
        • Gość: a Re: Rozpędzić IP: *.telsat.wroc.pl 05.06.08, 20:38
          no ciekawe co będzie z emetyturami. Moja babcia nie wychodzi w ogóle, po
          mieszkaniu ledwo się przemieszcza. Ciekawe co zrobimy, kiedy dostanie awizo;
          nikt nie jest z nią zameldowany. Na żadnych notariuszy//pełnomocnictwo pocztowe
          nie ma szans. Pięknie.
          • Gość: Maciej Re: Rozpędzić IP: *.lanet.net.pl 05.06.08, 20:50
            Zdecydowanie popieram. Niech sobie walczą o wyższe pensje, ale nie kosztem
            innych ludzi. Chamstwo i tyle
    • Gość: Black_Rose Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 20:30
      sami sobie robią krzywdę wiekszość przesyłek przejmą firmy kurierskie,
      strajkować to też trzeba umieć...jak widać oni tego nie potrafią
      • Gość: menelos Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.e-wro.net.pl 05.06.08, 20:32
        Zwolnić wszystkich!
        Wtedy napewno już przesyłek nie dostaniecie ;)
    • real_mr_pope Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 20:40
      Szczyt hipokryzji ze strony strajkujących. Nie pozwalają innym pracować co
      stanowi o nielegalności strajku a sami dzwonią na policję. Coś mi się wydaje, że
      jeżeli liczyli na sympatię narodu to w tej sprawie się pomylili.
    • Gość: veev Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: 90.156.116.* 05.06.08, 21:27
      A od jutra zawartość cichcem wyniesionych paczek zacznie się pojawiać na
      Allegro. Poczta to oczywiście oleje, policja też nic nie będzie mogła zrobić.

v.
    • fszystak Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 05.06.08, 21:39
      poczta polska jako przedsiębiorstwo, które powinno generować zysk, no i przede wszystkim jako PRZEDSIĘBIORSTWO POŻYTECZNOŚCI PUBLICZNEJ nie może sobie pozwolić na lekceważenie i utrudnianie czy wręcz w niektórych przypadkach uniemożliwianie normalnego funkcjonowania instytucji, firm czy zwykłych obywateli. nie dość, że musimy płacić relatywnie więcej za przesyłki, to jeszcze takie kwiatki. poczta polska powinna podjąć wszelkie możliwe kroki prawne przeciwko tym pustakom, którzy blokują sortownie. jeśli o mnie chodzi to pracy powinni zacząć szukać już teraz. dlaczego nie zmienią pracy jeśli im się nie podoba? czy dlatego, że szanosne pustackie związkowczyny stracą swoje przywileje przy zmianie pracy? może związkowczyny boją się NORMALNEJ I RZETELNEJ pracy w przedsiębiorstwie, któremu zależy na swoich klientach? w takiej firmie cyrk, jaki obserwujemy w ostatnich dniach by nie przeszedł. czy jakiś prawnik może mi odpowiedzieć na następujące pytanie: czy mogę pozwać te związkowczyny do sądu w związku z tym, że są powodem opóźnień w dostarczaniu mi listów? w końcu zapłaciłem za priorytet, a on sobie leży na avicenny, gdzie państwo sobie plażę zrobili. SKANDAL!
    • slawmirzaj Zablokować Solidarność we Wrocławiu 05.06.08, 22:35
      Jak jutro nie odblokują sortowni to ja chyba jutro pojadę i zablokuję siedzibę
      Solidarności we Wrocławiu. Mam ich już dość. Kto chce się przyłączyć?
      • Gość: pawwro@interia.pl Re: Zablokować Solidarność we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 05.06.08, 23:18
        Bardzo chętnie dołączę do Pana.
      • Gość: Myrkul Re: Zablokować Solidarność we Wrocławiu IP: *.Lompy.korbank.pl 06.06.08, 10:40
        Też się chętnie przejdę. Ech, przydałaby się Margaret Thacher, żeby rozpędzić tą
        związkową bandę darmozjadów.
    • actseven Definicja terroryzmu 06.06.08, 00:14
      Terroryzm jest najczęściej definiowany jako użycie siły lub przemocy
      przeciwko osobom lub WŁASNOŚCI Z POGWAŁCENIEM PRAWA, mające na celu
      zastraszenie i w ten sposób WYMUSZENIE na danej grupie ludzi
      REALIZACJI OKREŚLONYCH CELÓW. Działania terrorystyczne mogą dotyczyć
      całej populacji, jednak najczęściej są one uderzeniem w jej
      niewielką część, aby pozostałych zmusić do odpowiednich zachowań.
      (Za Wikipedią)
    • Gość: dro Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.06.08, 08:10
      a co to k... znaczy "ktoś nam wynosi listy z sortowni".
      nie wam zarabane darmozjady tylko NAM - to sa nasze listy, a nie wasze !
      pzresylki prywatne, urzedowe, sadowe ...
      ludzie czekaja na kartki od znajomych, na dokumenty od wspolpracownikow, na
      decyzje administracyjne i wyroki sadowe, a wy sobie piknik robicie ! zwolnic sie
      z pracy i pracowac na kasie w supermarkecie jak sie nie podoba i nie macie
      wyzszych kwalifikacji.
    • mkjservices Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni 06.06.08, 10:12
      Problem w tym że nie straci, bo nie ma alternatywy. Państwo pilnuje żeby ta
      najdziwniejsza firma na świecie była monopolistą do końca świata, bo ma z tego
      zyski. Niestety nie ma na nich siły. Ja osobiście czekam na przesyłki które są
      towarem dla moich klientów. Klienci nie będą chcieli słuchać tłumaczeń że poczta
      przetrzymuje opłacony już towar, więc będę musiał niebawem oddać kasę. Jeżeli
      tak się stanie gwarantuje tym bydlakom którzy do tego doprowadzili że wylądują w
      sądzie, albo przyjadę pod tą sortownie i wywinę im taki numer, że im się odechce
      strajkować.
      Pozdrawiam normalnych pocztowców których z racji niskich dochodów bardzo mi żal.
      Jeszcze teraz słyszę że jakieś paczki przez płot wynoszą. Jeżeli mój towar się
      nie znajdzie to może i lepiej, bo tak musiałbym się sądzić,a tak z racji
      ubezpieczenia przesyłek poczta wypłaci ze swojej kasy za towar, a ze
      strajkującymi niech się rozliczy we własnym zakresie.
    • Gość: astra Re: Związkowcy: ktoś wynosi listy z sortowni IP: *.171.18.98.crowley.pl 06.06.08, 12:04
      "Protestujący twierdzą, że takie wywożenie przesyłek jest nielegalne. - Już
      zawiadomiliśmy policję - mówią. "

A moja wlasnosc to zwiazkowcy przetrzymuja legalnie, tak?
    • Gość: Konrad Zlikwidować ZZ! Sprywatyzować PP! Zdemonopolizować IP: *.as.kn.pl 06.06.08, 12:46
      rynek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka