Dodaj do ulubionych

Dlaczego mam dość Wrocławia

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 21:45
Wróciłem i widzę , że nic się nie zmieniło . Nawet jest gorzej , a więc się
zminiło i dlatego jest lepiej !
Wrocław widzę jak miasto którego mieszkańcy stają się więźniami .
Co Wam się tu nie podoba i czy zamierzacie tu żyć do końca swoich dni ?
Moja opinia już niedługo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis znowu? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.09.03, 21:59
      Ludzie kolejny frustrat!!! Znowu bedzie mnie przekonywał, ze powinienem płakac
      a nie cieszyć sie.Znowu beda mnie uświadamiac, że nie mam prawa byc zadowolony
      ehh
      • wedzonka Re: znowu? 23.09.03, 22:15
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Ludzie kolejny frustrat!!! Znowu bedzie mnie przekonywał, ze powinienem płakac
        > a nie cieszyć sie.Znowu beda mnie uświadamiac, że nie mam prawa byc zadowolony
        > ehh

Ale z drugiej strony te narzekania brzmia coraz bardziej intrygujaco:
        "mieszkancy staja sie wiezniami". Moze to faktycznie nowa plodna galaz
        tworczosci nam sie rozwija? Az Ciekawe co Stefano tym razem mial na mysli :)

Pozdrawiam!
        • Gość: Rafis Re: znowu? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23.09.03, 22:18
          wedzonka napisał:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          > > Ludzie kolejny frustrat!!! Znowu bedzie mnie przekonywał, ze powinienem pł
          > akac
          > > a nie cieszyć sie.Znowu beda mnie uświadamiac, że nie mam prawa byc zadowo
          > lony
          > > ehh
          >
          > Ale z drugiej strony te narzekania brzmia coraz bardziej intrygujaco:
          > "mieszkancy staja sie wiezniami". Moze to faktycznie nowa plodna galaz
          > tworczosci nam sie rozwija? Az Ciekawe co Stefano tym razem mial na mysli :)
          >
          > Pozdrawiam!

a nie mógł wpisac tych wrażeń do "krótkiewgo urlopu we Wrocławiu"? ;)
          • Gość: Woj Re: znowu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 23:00
            Widocznie dawno nie byl na wakacjach ;-)
            • Gość: kinga!!! Re: znowu? IP: 80.54.22.* 24.09.03, 12:37
              a ja sie ze Stefano zgadzam i to w pełni !!!
              Dlaczego? bo widze co sie dzieje w innych miastach rangi Wrocławia, a u nas sie
              dzieje nic... marazm...
              • Gość: Mariano Italiano Re: znowu? IP: 62.93.98.* 24.09.03, 12:42
                Gość portalu: kinga!!! napisał(a):

> a ja sie ze Stefano zgadzam i to w pełni !!!
                > Dlaczego? bo widze co sie dzieje w innych miastach rangi Wrocławia, a u nas
                sie
                >
                > dzieje nic... marazm...

I co ja robię ? Wstaję i wychodzę z kina !
    • Gość: Wrcławianin Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: smoothwall:* 24.09.03, 13:26
      Może dożyciłbym dwie rzeczy do tego.
      1. Chamstwo niektórych
      2. Obojętność na to chamstwo innych.

1. Swego czasu w sklepie "Delikatesy" SP.J.P. Mastej u B. Szczęsna-Mastej nr 1 K. Wielkiego 49, 50-077 Wrocław" zachciało mi się kupić piwko. Wziąłem więc buteleczki po piwku Książ i udałem się to miejsce. Na miejscu nie było Książa ale był Full w tych samych buteleczkach. Jedyna różnica to naklejka na butelce. Pani oświadczyła, że buteleczek na wymienę nie przyjmie bo są po Książu z Browaru Piastowskiego, a ona nie ma Książa - ma Fulla z Browaru Piastowskiego w tych samych butelkach ale innych, bo naklejki są w innych kolorach. Na nic zdały się moje przekonywania, że butelki i tak są myte i w czasie tego nieszczęsnego procesu naklejki są usuwane.
      2. Nikt z obecnych nie zabrał głosu w tej sprawie. Ba, traktowany byłem jako intruz opóźniający dostęp do kasy.
      • Gość: maja Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.ipt.aol.com 24.09.03, 14:07
        Gość portalu: Wrcławianin napisał(a):

> Może dożyciłbym dwie rzeczy do tego.
        > 1. Chamstwo niektórych
        > 2. Obojętność na to chamstwo innych.
        >
        > 1. Swego czasu w sklepie "Delikatesy" SP.J.P. Mastej u B. Szczęsna-Mastej nr
        1
        > K. Wielkiego 49, 50-077 Wrocław" zachciało mi się kupić piwko. Wziąłem więc
        but
        > eleczki po piwku Książ i udałem się to miejsce. Na miejscu nie było Książa
        ale
        > był Full w tych samych buteleczkach. Jedyna różnica to naklejka na butelce.
        Pan
        > i oświadczyła, że buteleczek na wymienę nie przyjmie bo są po Książu z
        Browaru
        > Piastowskiego, a ona nie ma Książa - ma Fulla z Browaru Piastowskiego w tych
        sa
        > mych butelkach ale innych, bo naklejki są w innych kolorach. Na nic zdały się
        m
        > oje przekonywania, że butelki i tak są myte i w czasie tego nieszczęsnego
        proce
        > su naklejki są usuwane.
        > 2. Nikt z obecnych nie zabrał głosu w tej sprawie. Ba, traktowany byłem jako
        in
        > truz opóźniający dostęp do kasy.

I tak pani w sklepie zostala chamka...
        Jezeli tak ci zalezalo, to trzeba bylo ominac pania i udac sie do obu browarow
        i z nimi na miejscu przedyskutowac temat. Ba! Wyzwac ich od chamow!
        Postulowac, grozic i straszyc!
        Co do obecnych, nie widze z jakiej racji mieliby sie wstawiac za przyjeciem
        twoich butelek. Kogo to obchodzi?
      • wedzonka Re: Dlaczego mam dość Wrocławia 24.09.03, 14:58
        Gość portalu: Wrcławianin napisał(a):

> Może dożyciłbym dwie rzeczy do tego.
        > 1. Chamstwo niektórych
        > 2. Obojętność na to chamstwo innych.
        >
        > 1. Swego czasu w sklepie "Delikatesy" SP.J.P. Mastej u B. Szczęsna-Mastej nr 1
        > K. Wielkiego 49, 50-077 Wrocław" zachciało mi się kupić piwko. Wziąłem więc
        > buteleczki po piwku Książ i udałem się to miejsce. Na miejscu nie było Książa
        > ale był Full w tych samych buteleczkach. Jedyna różnica to naklejka na
        > butelce. Pani oświadczyła, że buteleczek na wymienę nie przyjmie bo są po
        > Książu z Browaru Piastowskiego, a ona nie ma Książa - ma Fulla z Browaru
        > Piastowskiego w tych samych butelkach ale innych, bo naklejki są w innych
        > kolorach. Na nic zdały się moje przekonywania, że butelki i tak są myte i w
        > czasie tego nieszczęsnego procesu naklejki są usuwane.

A gdzie tu chamstwo? Z wielu przyczyn mogla nie przyjac: moze browar nie bierze
        butelek z innego piwa niz dostarczyl, a moze po prostu kierownik sklepu tak
        zdecydowal. Tak czy siak, nie widze powodu by sprzedawczyni miala Ci ze swej
        marnej pensji finansowac butelki...

> intruz opóźniający dostęp do kasy.

Fakt, ktos powinien stanac w obronie tej pani i grzecznie ale stanowczo Cie
        wyprosic...

Pozdrawiam!
        • Gość: Wrocławianin Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: 2.4.STABLE* / *.int.pan.wroc.pl 24.09.03, 15:22
          >> A gdzie tu chamstwo? Z wielu przyczyn mogla nie przyjac:
          >> moze browar nie bierze
          >> butelek z innego piwa niz dostarczyl, a moze po prostu kierownik sklepu tak
          >> zdecydowal. Tak czy siak, nie widze powodu by sprzedawczyni miala Ci ze swej
          >> marnej pensji finansowac butelki...

Stosowna ustawa rzecze:
          [Art. 14] Jednostki handlu detalicznego są obowiązane do przyjmowania zwracanych i na wymianę opakowań wielokrotnego użytku po produktach w takich opakowaniach, które znajdują się w ich ofercie handlowej.

Opakowaniem jest butelka, a nie naklejka! Piwa do naklejki choćbyś padła nie nalejesz :-)

> intruz opóźniający dostęp do kasy.

> Fakt, ktos powinien stanac w obronie tej pani i grzecznie ale stanowczo Cie
          > wyprosic...

Za to, że domagam się tego co jest zapisane w prawie polskim, a rzeczona Pani wraz ze swoim, nieobecnym kiernownikiem jest z tym prawem na bakier?

Stosowna ustawa to Ustawa o Opakowaniach Zwrotnych
          i Odpadach Opakowaniowych
          z dnia 11 maja 2001 r.

Można jednak rozwinąć dyskusję.
          Czy butelka z inną naklejką to ta sama butelka czy już inna i pod ustawę nie podlega? A co z butelkami od Okocimia? Wykupił Piasta, ma te same butelki z napisem Okocim na stopce, podobnie jak Piast. Tu dopiero jest różnica w naklejce. Proponuję by zajął się tym sejm przez najbliższe kilka mięsiecy. I tak już zajmują się różnicą pomiędzy "i", a "lub" mogą jeszcze zajmować się też i tym.
          • Gość: Alen Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.i-one.at 24.09.03, 18:55
            Ja nie miałem problemu z oddaniem butelek od piwa żywiec , które to kupiłem w
            Polsce .
            Butelki te oddałem poza krajem , i nawet po korzystniejszej cenie jak w
            Polsce .
            To fakt , gdy kupuję piwo w kraju zauważyłem stare przyzwyczajenia
            sprzedawców , którzy to nieraz życzą sobie rachunek jako dowód zakupu u nich
            piwa . Jest to jednak nielegalne postępowanie wobec klienta , które to
            pokazuje jak niewiele się w Polsce w mentalności zmieniło .
            Jest to również dobry przykład na to , że najlepsze prawo nic nie zmieni jeśli
            nie ma akceptacji społecznej ( w branży ) tego prawa .

Alen.
    • Gość: Kościelny Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 20:41
      Stefano. Jak wyjeżdżałeś do Cetniewa było lato. Wróciłeś. Jest jesień. Jest
      zmiana pory roku czy jej nie ma? Niedługo cały Biskupin zadymią działkowcy, a
      Urząd Miejski zacznie budowę nowego Ratusza. Zmiany są jak widzisz bardzo
      widoczne. Co do więźniów to chyba lekko przesadzasz. Nas jest ponad 630 tys., a
      miejsc w więzieniach w całej Polsce coś koło 90 tys. Pozdrawiam.
      • Gość: Stefano Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:55
        Dziekuje Koscielny , myslalem , ze znowu jak w sejmie lub warszawie miast o
        powaznych problemach kraju , o dupie Maryny czyli butelkach , rozmawiac
        bedziemy . Mnie o tym miescie czas pogawedzic , a to dlatego , ze tu znowu
        grupa cwaniaczkow z grupa kretynow rzadzi i zastanawia mnie to kto ta bande
        wybral , czy nie ma juz szansy dla tego miasta ? Tak naprawde to mnie
        interesuje czy na tym forum sa ludzie ktorzy potrafia okreslic swoje
        rozczarowania i potrzeby . Czyli , co Wam sie tu nie potoba i kto Wam sie nie
        potoba .
        • Gość: qrczak Bicie piany. IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 25.09.03, 14:21
          Może jakieś konkrety bo na razie to rzucasz jakieś ogólniki.
          Co ci się nie podoba?Jakich zmian oczekujesz?Czy uważasz że SLD albo Samoobrona
          rządziłaby Wrocławiem lepiej?
        • wiekszosc_wroclawian Re: Dlaczego mam dość Wrocławia 25.09.03, 15:37
          Gość portalu: Stefano napisał(a):

Tak naprawde to mnie
          > interesuje czy na tym forum sa ludzie ktorzy potrafia okreslic swoje
          > rozczarowania i potrzeby . Czyli , co Wam sie tu nie potoba i kto Wam sie nie
          > potoba .

ty nam się nie podobasz
      • Gość: Stefano Re: Dlaczego mam... do Koscielnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 21:56
        Czy my sie znamy ?
        • Gość: Kościelny Re: Dlaczego mam... do Koscielnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.03, 22:20
          Z forum napewno. Czytam wszystkie Twoje wypowiedzi. Rok temu założyłeś wątek o
          zadymieniu Biskupina przez właścicili ogródków spalających śmieci. O Cetniewie
          też pisałeś, że wyjeżdżasz na kilka miesięcy. A poza tym piszesz o sprawach,
          które mnie też interesują. Szkoda, że rzadko. Pozdrawiam.
          • Gość: Stefano Re: Dlaczego mam... do Koscielnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 05:24
            Cóż ,czasem brak mi cierpliwosci , czasem jestem zmeczony tandeta tematyczna na
            tym forum , czasem zniecierpliwiony przedszkolem jakie tu panuje , czasem mnie
            ponosi i wtedy nie pisze . Zadymianie sie zaczyna , zadymy tez sie zaczna , ale
            na Slasku .Bywam tam dosc czesto i widze zmiany na gorsze , widze , ze nikt
            sobie nie radzi z tym problemem , a pozostawic 3 mln ludzi bez pracy i nadzieji
            oznacza rewolucje .Zaloze nowy watek na ten temat .
            • Gość: Rafis Na Śląsk? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.09.03, 11:10

> Cóż ,czasem brak mi cierpliwosci , czasem jestem zmeczony tandeta tematyczna
              na
              >
              > tym forum , czasem zniecierpliwiony przedszkolem jakie tu panuje , czasem
              mnie
              > ponosi i wtedy nie pisze . Zadymianie sie zaczyna , zadymy tez sie zaczna ,
              ale
              >
              > na Slasku .Bywam tam dosc czesto i widze zmiany na gorsze , widze , ze nikt
              > sobie nie radzi z tym problemem , a pozostawic 3 mln ludzi bez pracy i
              nadzieji
              >
              > oznacza rewolucje .Zaloze nowy watek na ten temat .

Stefano czy Ty także nalezysz do tych geniuszy co mieszkaja we Wrocławiu
              (stolicy Śląska) i jadąc do Katowic mówią, że jada na Śląsk?
              • Gość: Andrzej Re: Na Śląsk? IP: 150.254.117.* 25.09.03, 17:28
                Rafis, ty sobie gęby prawdziwym Śląskiem (tzn. Górnym) nie wycieraj. Póki co,
                jego stolica jest w Katowicach, a wróci do Wrocławia wtedy, gdy wy wszyscy z
                niego wyjedziecie i wrócą do niego prawdziwi Ślązacy. Bo z Was tacy Ślązacy jak
                z koziej dupy trąba. Nawet języka śląskiego nie znacie.
                • Gość: Rafis Re: Na Śląsk? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.09.03, 18:00
                  Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Rafis, ty sobie gęby prawdziwym Śląskiem (tzn. Górnym) nie wycieraj. Póki
                  co,
                  > jego stolica jest w Katowicach, a wróci do Wrocławia wtedy, gdy wy wszyscy z
                  > niego wyjedziecie i wrócą do niego prawdziwi Ślązacy. Bo z Was tacy Ślązacy
                  jak
                  >
                  > z koziej dupy trąba. Nawet języka śląskiego nie znacie.

Andrzejku prawqdziwy Śląsk to Dolny,Opolski i niewielka cześć Górnego bo
                  reszta to kopalnie i hałdy co ma niewiele wspólnego ze Śląskiem.
              • Gość: Stefano Re: Na Śląsk? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 21:05
                Ojojojoj , a pisalem , ze jestem znudzony przedszkolem .
                • Gość: Rafis Re: Na Śląsk? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.09.03, 22:26

> Ojojojoj , a pisalem , ze jestem znudzony przedszkolem .

Nie moja wina, że Twoja wiedza jest przedszkolna :)
                  • Gość: Stefano Re: Na Śląsk? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 06:54
                    Podejrzewam , ze Twoja wiedza jest profesorska i stad problemy z komunikowaniem
                    sie z pozostalymi . Polak to taki facet co mysli , ze zawsze moze wszystko i
                    wszystkich zastapic , a do tego obowiazkowo jest zartownisiem , robi prywatny
                    kabaret i puszy sie jak paw . Jestes wlasnie z tych pawiowatych ?
    • Gość: ziemia Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: 10.40.68.* 25.09.03, 13:20
      pierdoł do stodoły
      marudy na bermudy
      itd -tyle ode mnie
      • Gość: ADOLF Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.03, 17:44
        Andrzej ty cioto górnicza niedługo wrócimy i wyślemy takich jak wy do gazu, bo
        tylko do tego się nadajecie! A na razie prostujcie banany na drzewach i
        przylepiajcie liście do drzew kropelką. Bujaj się hanysie!
    • Gość: Stefano Re: Dlaczego mam dość Wrocławia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 06:58
      Jak dotad otzrymalem informacje , ze we Wrocławiu nie mozna swobodnie oddac
      butelek po piwie , a sa tacy co oddajacym chetnie odebraliby mozliwosc robienia
      zakupow . Przyjmuje te dwie opinie . Pozostale listy sa o niczym .
      Wiecej odwagi , czy PO kontroluje juz internet ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka