Dodaj do ulubionych

Forum dla odchudzajšcych się.

01.10.03, 15:32
Zapraszam
www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=15023&t=1065012209056
Obserwuj wątek
    • Gość: kreska Re: Forum dla odchudzajšcych się. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 20:50
      znowu???
      ile razy można zaczynać (bezefektywnie)?
      chlip.......
      • hebbe Re: Forum dla odchudzajšcych się. 03.10.03, 08:08
        Kresko, mam dobrą metodę, jeśli chcesz, to się nią podzielę :)
        pzdr
        • Gość: kreska Re: Forum dla odchudzajšcych się. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 21:27
          Podzielić (i obdzielić)to niestety ja mogę - całe zastępy anorektyczek na ten
          przykład :)

Ale może juz od jutra będę sobie podśpiewywała:
          ...ni listeczka jednego z łąki nie skubnęłam
          ni lśniącą kropelka pyska nie zmoczyłam.
          Cały dzionek biegałam
          cały dzionek łkałam
          jutro będę chuda
          jak kreska
          (tak se obiecałam)

ps. pisz, co wiesz - ratuj w biedzie Hebbe:)
          • hebbe Re: Forum dla odchudzajšcych się. 06.10.03, 16:40
            'mój' sposób na ładną sylwetkę i dobre samopoczucie trudno nazwać dietą - to
            raczej metoda odżywiania się
            wystarczy przestrzegać kilku zasad, nie trzeba wcale ograniczać się w jedzeniu
            i to jest najlepsze, bo jeść naprawdę lubię, a moje porcje wcale nie
            przypominają głodowych :-)

jest to dieta np. dla ludzi z cukrzycą, bazująca na produktach o niskim
            indeksie glikemicznym
            najogólniej rzecz ujmując, trzeba zrezygnować z cukru pod każdą postacią, mąki
            pszennej, ziemniaków i kilku innych produktów
            jeść jak najwięcej warzyw zielonych
            nigdy nie łączyć niektórych grup produktów, np. mięsa z ryżem (który jest
            dozwolony tylko w kilku gatunkach) - jeśli jeść, to np. mięso z warzywami albo
            ryż z warzywami
            na początku trudno zmienić swoje nawyki, niektórzy nie wyobrażają sobie wręcz
            obiadu bez kopca ziemniaków:) ale potem jest coraz łatwiej, a samopoczucie
            coraz lepsze

dieta ta jest znana pod nazwą metody Montignac, w sieci mnóstwo jest stronek o
            tym sposobie żywienia, z gotowymi przepisami na posiłki
            Polecam tez książkę "Jeść, aby schudnąć" - widziałam w Empiku.
            wypróbowałam to na sobie - przy ścisłym stosowaniu się do zasad schudłam w
            niecały miesiąc około 4-5 kg (o tyle mi chodziło), potem troszkę zaczęłam sobie
            folgować, ale waga nadal utrzymuje się na zadowalającym poziomie :-)
            Mam też kilkoro znajomych stosujących tę metodę; ich 'osiągi' są o wiele
            bardziej imponujące niż moje ;-)

na lepsze spalanie świetna jest też czerwona herbata pu - erh

a jak się do tego doda trochę ruchu, to efekty są rewelacyjne ;-)
            trzymam kciuki! :-)

• Gość: kreska Re: Forum dla odchudzajšcych się. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 20:48
              Zrezygnować z cukru???
              Jesli dodasz, ze z pączków, sernika, makowca też, to nie dam rady - odrobina
              przyjemnosci w tym życiu chyba nam się należy!- a samopoczucie po takiej uczcie
              ulega poprawie...natychmiast:))
              Wskazówki przeczytałam dokładnie, pu - erh kupiłam (nawet smaczna), Empiku u
              nas nie ma, więc książki jeszcze nie mam (ale poradzę sobie jakoś) a co do
              ruchu...zima się zbliża, ranki i wieczory przy łopacie świetnie energetyzują i
              odchudzają.

Dzięki Hebbe!:))))
              Jeśli coś ci się przypomni - pisz.
              Dzisiaj się zważę, może pod koniec grudnia poinformuję o efektach?
              • hebbe Re: Forum dla odchudzajšcych się. 09.10.03, 09:08
                Niestety, muszę Cię zmartwić - z pączków, sernika, makowca itp. trzeba
                zrezygnować PRZEDE WSZYSTKIM... :-)
                Nie dość, ze zawieraja bardzo dużo cukru, to jeszcze są robione z mąki
                pszennej. A ona też jest zabroniona. Szkoda, bo na początku ciężko przyzwyczaić
                się do kotleta bez mącznej lub bułczanej panierki, trudno jest kupić chleb bez
                żadnej domieszki mąki pszennej (jak na razie jedyny, który znalazłam
                to "Fitness" Schulstadta).
                Nie można jeść gotowanej marchewki, makaronu innego niż ugotowanego al dente i
                zrobionego z pszenicy durum (robi taki Malma), ryż tylko naturalny, niełuskany
                lub basmati. Piwo - max 20 ml dziennie, wino - czerwone, max jeden kieliczek.
                Nie pić jakichkolwiek płynów na pół godziny przed i po posiłku, to samo dotyczy
                owoców.
                Brzmi to bardzo restrykcyjnie, ale zapewniam, że to jest tylko kwestia zmiany
                nawyków i przełamania stereotypu, że obiad bez kawałka mięsiwa, fury
                ziemniaków, surówki i kompotu to nie obiad i na pewno się nie najemy:-)

A szukałaś, Kresko, w necie o tej metodzie? Wpisz w wyszukiwarkę "montignac",
                poczytasz sobie szerzej o zasadach; nie trzeba wcale mieć książki.

Co do czerwonej herbaty - polecam dodawać do niej cytrynę. I kupować w
                saszetkach (np. earl grey), a nie w listkach; przynajmniej ma mniej intensywny
                zapach, który nie należy do najprzyjemniejszych... I, oczywiście, pijemy ja bez
                cukru;-)
                • Gość: kreska Re: Forum dla odchudzajšcych się. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 19:04
                  Załamałam się. PRZEDE WSZYSTKIM.
                  Kotlety mogę oddać na przechowanie w bardzo dobre usta, ale pączki, sernik,
                  ptyś...?:((
                  20 ml piwa, 1 kieliszek wina!?:((
                  Herbata bez cukru - zgoda - innej nie piję, ale kawa bez cukru? może chociaż z
                  miodem?

Hebbe, sugerujesz poszukanie danych o montignac w necie - dzięki, ale wolę
                  Twoje sugestie:)
                  A co Ty na to, by bez posiłkowania się jakakolwiek teorią stworzyć "dietę - cud
                  z ludzka twarzą"? Hmm...tak się tylko zastanawiam...jeden pączek dziennie,
                  jedno wino, jedno piwo, jedna marchewka...???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka