Gość: Zsypek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 20:03 Ale co my wiemy tacy ty i ja lodowke kupimy jeszcze w chlodnych dniach Wejdziemy pomalutku do naszej lodowki kucniemy cichutko jak dwa krasnoludki blues Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zsypek A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 20:14 Gość portalu: Zsypek napisał(a): To, co umarlo juz sie wytarlo Co potrwa chytrze Rowniez sie wytrze Skoro latek dziesiec Przeminelo z gora Zdziwi sie Kto nie wie Ze tak karzel urosl Ale co my wiemy Tacy ty i ja Lodowke kupimy Jeszcze w chlodnych dniach Wejdziemy pomalutku Do naszej lodowki Kucniemy cichutko Jak dwa krasnoludki blues Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 21:54 Krasnoludki proszą o ciąg dalszy, bo przy liczeniu bardzo sie nudzą. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 22:15 zeby nie bylo tak blogo pozwole sobie raz jeszcze przytoczyc ten oto fragment: "Krasnoludki rosna w lesie. Maja specyficzny zapach i biale brody. Wystepuja pojedynczo. Gdyby sie dalo zebrac ich garsc, ususzyc i powiesic nad drzwiami- moze mielibysmy spokoj." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.02, 00:04 Powiesić krasnali? Tyrysku!!!!! W nich cała nadzieja. Juz raz pomogły. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 00:14 to poeta ostrzega przed niebezpieczenstwem, jakie grozi krasnalom dlatego nalezy je jak najszybciej zgromadzic i ochronic ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.02, 00:16 Rezerwat krasnali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 00:23 tak, pewne ryzyko jest... zgromadzone krasnale latwiej chronic, ale tez latwiej zniszczyc i ususzyc to moze lepiej pozwolmy im biegac w rozproszeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.02, 00:25 Po przeprowadzeniu spisu powszechnego maja prawo przebywać gdzie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: A co mi tam! Krasnoludek blues -pelna wersja... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.02, 08:09 stanowczo protestuje przeciwko suszeniu krasnali! :) Choc mozna czasem suszyc im uszy, zeby nie szalaly do pozna w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STrup Krasnoludek blues - c.d. IP: *.chem.uni.wroc.pl 06.02.02, 11:01 A w lodówce zimno, Zimno, że aż strach Krasnoludek zamarzł, Czeka go już piach. Hej, blues... W piachu krasnoludka Juz robaczki żrą; Ciężka skrzata dola W taką zimę złą. Hej, blues... (Kto da więcej?) Odpowiedz Link Zgłoś
#roberto65 Re: Krasnoludek blues 06.02.02, 19:37 Gość portalu: Zsypek napisał(a): > Ale co my wiemy > tacy ty i ja > lodowke kupimy > jeszcze w chlodnych dniach > > Wejdziemy pomalutku > do naszej lodowki > kucniemy cichutko > jak dwa krasnoludki > > blues ...ładne Zsypku... Pzdr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:05 A noże krasnoludkową balladę Zsypku byś napisał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 21:08 wiatr wiosenny słowa takie niesie: najlepsze krasnale mieszkaja w lesie slyszac to budza sie dzikie stworzenia rozciagajac kosci opuszczaja schronienia biegna na sloneczna polane i na polowanie ruszaja rozgrzane lesne stworki w czerwonych kubrakach smieja sie, mrucza ukryte w krzakach nagle cien zakryl ich dom zlowrogo zawialo mrozem, strachem i trwoga wielki potwor zjadl krasnale lecz nie najadl sie nimi wcale ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 21:14 Tyrysku. Skąd ta krwiopżerczość u Ciebie. Zmień końcówkę na happy end, bo strasznie się zrobiło. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 21:25 wielki potwor zżarł krasnale najadl sie wreszcie doskonale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 14:39 Zgłaszam stanowczy protest do Biura Ochrony Krasnali. Wpierw suszenie , a teraz jedzenie.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:43 protest protestem w kolejce najpierw stanac trzeba, by formularz pobrac a czas szybko mija ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 18:40 ballada juz jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek ballada ;-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:58 DuzY nie wraca; ranki i wieczory We łzach krasnale i trwodze; Rozlały rzeki, pełne zwierza bory I pełno zbójców na drodze. Zatem krasnalek kazdy slyszac spieszy Za miasto, pod słup na wzgórek, Jesli nie wroci i nas nie pocieszy Nie bedzie wiecej juz zbiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 16:42 Wtem słychać tarkot, wozy jadą drogą I wóz znajomy na przedzie; Skoczą krasnale i krzyczą jak mogą: "Duzy, ach, Duzy nasz jedzie!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY tyrysku :-))))))))))))))))) IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.02.02, 16:44 to za komentarz ;-))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 21:51 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > Wtem słychać tarkot, wozy jadą drogą > I wóz znajomy na przedzie; > Skoczą krasnale i krzyczą jak mogą: > "Duzy, ach, Duzy nasz jedzie!" DużY: Tam? - Byłem, zima siedzi, tam dzioby potoków I gardła rzek widziałem pijące z jej gniazda; Tchnąłem, z ust mych śnieg lecial; pomykałem kroków, Gdzie orły dróg nie nie wiedzą, kończy sie chmur jazda, Minąłem grom drzemiący w kolebce z obłoków, Aż tam, gdzie nad mój turban była tylko gwiazda. To Czatyrdah. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 22:42 Porzucony krasnoludek Ty znalazlas mnie w lesie Ty i twoi kolesie Kiedy spalem pod muchomorem. Obudzilem sie w pore Byly spiewy i wodka Tak uwiodlas mnie - krasnoludka Bo jestes amoralna, aseksualna A rano stowe dostaniesz Ja upilem sie predko A ty bylas studentka Wszystko swiadczy przeciwko tobie Nie wiedzialem, co robie Wlazlem w ten ciemny tunel Zabawilas sie na mój rachunek Chodze chory i wzdycham Twoje imie: Marycha Wciaz powtarzam, lecz nie wiem po co Ciagle spiewam jak Kocon Dobrze wiem, ze cie strace Alimentów ci nie zaplace Pograzony w cierpieniu Ciagle gram na grzebieniu Moje skrzypki cieniutko kwila Pomyslalem przez chwile Mysl ta dla mnie udreka Jestes swoja, czy moja piosenka Autor nieznany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Krasnoludek blues IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 23:07 Wiesz lubię wieczory Lubię się schować na jakiś czas I jakoś tak nienaturalnie, trochę przesadnie Pobyć sam Wejść na drzewo i patrzeć w niebo tak zwyczajnie tylko że Tutaj też wiem kolejny raz Nie mam szans być kim chcę Noc a nocą gdy nie śpię Wychodzę choć nie chcę Spojrzeć na chemiczny świat Pachnący szarością z papieru miłością Gdzie Ty i ja I jeszcze ktoś, nie wiem kto (jak to kto?- krasnoludek!) Chciałby tak przez kilka lat Zbyt zachłannie i trochę przesadnie Pobyć chwilę sam Chyba go znam Najgorsze jest jednak to Twoje rozczarowanie Wiem zapomniałem Ci powiedzieć że Jestem krasnoludkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Znalazlem jeszcze.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 21:25 do kolekcji taki oto wierszyk: Dorota Gellner W ogródku Wyszłam sobie do ogródka. Może spotkam krasnoludka? Może w cieniu pod drzewami siedzi z dziećmi i wnukami? O! Coś rusza się pod krzakiem! Eee.. to jakiś ptak z pisklakiem. Ptak z pisklakiem, pisklak z ptakiem, biegną szybko za robakiem. Przeleciało cos nad płotem! Czy to krasnal samolotem? Nie! To ważka. Strasznie wielka! Przezroczyste ma skrzydełka. Oj! Za drzewem ktoś tak stuka. Pewnie krasnal wnuków szuka. Nie! To dzięcioł dziobem pukał i niechcący mnie oszukał. Kto tak pędzi w stronę norki? Czyżby krasnal z wielkim workiem? Nie! To przecież mysia norka, a przed norka mysz. Bez worka. Co tak brzęczy? Czy to mucha? Czy też krasnal radia słucha? Przeszukałam pół ogródka, nie znalazłam krasnoludka. Ale może, kto to wie, krasnoludek znajdzie mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Znalazlem jeszcze.. IP: 217.98.142.* 13.02.02, 21:39 Eliza Sarnacka - Mahoney OPIS KRASNOLUDKA Jak wygląda krasnoludek? Proszę bardzo, już to mówię: Wczoraj był tu na przyjęciu Narozrabiał za dziesięciu Sam zżarł wszystkie czekoladki Rozbił wazon, złamał kwiatki Strzelał z procy do obrazu Nie przeprosił ani razu W końcu gdzieś za szafę wskoczył I tak wszystkim zniknął z oczu. Co? Że nie na temat mówię? Przecież mówię: krasnoludek Wczoraj był tu na przyjęciu … Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homar Re: Znalazlem jeszcze.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.02, 21:52 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > (...)Jak wygląda krasnoludek? > Proszę bardzo, już to mówię: > Wczoraj był tu na przyjęciu > Narozrabiał za dziesięciu > Sam zżarł wszystkie czekoladki > Rozbił wazon, złamał kwiatki > Strzelał z procy do obrazu > Nie przeprosił ani razu > W końcu gdzieś za szafę wskoczył > I tak wszystkim zniknął z oczu. (...) Opis dokladnie oddaje wszystkie cechy naszych niezLICZONYCH krasnali :) Odpowiedz Link Zgłoś