Dodaj do ulubionych

pediatra - Krynicka

29.08.08, 17:19
Zapisałam sie do przychodni na ul. Krynickiej. Którego pediatrę stamtąd
mozecie polecic?
Dziekuje za informacje i opinie :)
Obserwuj wątek
    • zefirekk Re: pediatra - Krynicka 02.09.08, 12:00
      i ja podłączam się do zapytania
      • malina2005 Re: pediatra - Krynicka 03.09.08, 22:31
        i ja równiez, bio niebawem w te okolice się przeprowadzam
        • kariimak Re: pediatra - Krynicka 04.09.08, 18:06
          Byłam juz na Krynickiej u doktor Kasperskiej- po jednej wizycie nie wyrobiłam
          sobie zdania. W każdym bądź razie miła babka i bez zadnych wskazan dała mi
          skierwonie na usg bioderek- mam chysia na tym punkcie. Natomiast slyszałam ze
          pani Kwarta Nowak- dobry lekarz, ale mruk. Jeszcze nie miałam przyjemnosci.
          Mam jednak nadzieje ze odwzwie sie ktos z wiekszym doswiadczeniem w kontaktach z
          lekarzami z krynickiej.
          Pozdrawiam
      • 1nusia Re: pediatra - Krynicka 13.09.08, 20:35
        polecam dr. Katarzyne Kwartę-Nowak. Jest naprawdę świetnym lekarzem.
        kolejną lekarka z tej przychodni jest Anna Kasperska. Obie są
        życzliwe pogodne i wyczerpująco odpowiadają na pytania rodziców. Nie
        ma tez dla nich problemu wypisanie skierowania na jakiekolwiek
        badania czy też zabiegi. obie te lekarki są przeze mnie sprawdzone
        mam 2 dzieci i od 8 lat należe do tej przychodni
    • iwonapa Re: pediatra - Krynicka 05.09.08, 18:56
      Ja należę do tej przychodni, od kiedy mam dzieci, czyli 12 lat. Dr Kwarta _Nowak
      - szczerze mówiąc, wizyta wyglądała tak, że na głos się zastanawiała, co dziecku
      może być, może to, a może tamto, damy lekarstwo na to, a jak nie pomoże, to
      proszę wziąc tamto, bo objawy są takie, że nie mogę jednoznacznie stwierdzić, i
      takie bla, bla, bla, czytanie przy mnie w książce medycznej i szukanie objawów,
      właściwie to ja ją naprowadzałam na diagnozę. Wg mnie lekarz niepewny swojego,
      ale można od niej wyciągnąć skierowanie, jakie się chce, tylko należy ja
      właściwie "podejść". Ogólnie, nie polecam.
      Wg mnie całkiem dobra jest dr Godlewska, tylko staram się aby wizyty były
      któtkie, bo ja z tych co lubią szybko i konkretnie, a więc, jest tak i tak,
      potrzebuję to i to.
      Może ktoś jeszcze się wypowie, bo ja do dzieci chorych chodzę rzadko, mam dzieci
      "niechorujące"
    • zefirekk Re: pediatra - Krynicka 18.09.08, 17:18
      ja jeszcze zapytam jak to jest po porodzie - czy w szpitalu zgłaszam przychodnię do której chcę zapisać dziecko (sama należę do przychodni w innym województwie i nie chcę tego zmieniać - no ale bobas to co innego) i potem z przychodni do mnie zadzwonią i przyjdzie położna czy jak to ma wyglądać?
      • yoka1 Re: pediatra - Krynicka 19.09.08, 16:28
        najpierw musisz złożyć deklarację w jakiejś przychodni - i tu problem, bo to Ty musisz się zgłosić a dziecko autmoatycznie będzie przy tobie. Tą przychodnię zgłaszasz w szpitalu i szpital wysyła zgłoszenie to tej przychodni o Twoim porodzie. Położna powinna wtedy pojawić się sama bez Twojej interwencji.

Nie wiem, czy będą chcieli przyjąć deklarację tylko dziecka bez Ciebie - bo wtedy ubezpieczenie Twoje idzie do innego lekarza. Może dopytaj szczegółów w NFZ
      • zuza.7 Re: pediatra - Krynicka 01.10.08, 09:44
        bylam w tej przychodni i pytalam dokladnie o to co ciebie interesuje. Ja rowniez
        naleze do innej ale nie ma zandych przeciwskazan zeby dziecko nalezalo do
        przychodni na Krynickiej. Wystarczy podac w spzitalu ich adres a szpital sam
        przesyla juz papiery. nie trzeba przed porodem wypelniac deklaracji.
        • yoka1 Re: pediatra - Krynicka 01.10.08, 18:23
          dobrze wiedzieć. Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka