Dodaj do ulubionych

Jaka firmę polecacie do wymiany okien??

• Gość: miastowy Re: Okna Krystex IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 23:45
      nowa firma świtaja tocw...ezforumcom.pl zapraszamy do skorzystania z usług
      • Gość: marek s. Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 14:39
        nowa firma Świtaja jest teraz na Pomorskiej 48 we Wrocławiu. Nazywa się OKNA WROCŁAW
        • Gość: OKNA WROCŁAW Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 16:03
          W nawiązaniu do wpisów tego forum chciałbym poinformować iż Firma Okna Wrocław nie jest kolejną odsłona p. Świtaja .
          Po rozstaniu się z p.Sebastianem założyliśmy swoją firmę i nic nas nie łączy z dawną firmą Krystex w której pracowaliśmy .
          To że pracowaliśmy u człowieka nieuczciwego chyba nie pozwala państwu aby zniszczyć nas na samym początku istnienia bez wypróbowania jakości naszych usług .

Na dodatek pragnę dodać iż za cały sprzęt i materiały i narzędzia dokończyliśmy wszystkie zaległe zlecenia .

Zapraszamy do wypróbowania naszych usług .

Z poważaniem

Arkadiusz Kotyna
          • Gość: Pipek Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 18:42
            A ja Wam życzę wszystkiego dobrego i dobrze, że się od niego uwolniliście. Dacie radę, trzymam kciuki, będzie dobrze :)

Sebek z Krystexu. oddawaj kasę za bramy!!!!!
          • Gość: okna wrocław Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 18:45
            Oczywiście...i tak nikt w to nie wierzy. Wystarczy poczytać o Świtaju w internecie i wszystko jest jasne. taka sytuacja już miała miejsce raz kiedy to pierwsza firma Świtaja KRYSTEX narobiła długów, cieszyła się fatalną opinią ( do dziś informacje krążą po internecie) wiedy została założona druga firma na jego żonę Patrycję Świtaj KRYSTEX-BIS - o tej firmie jest szczególnie głośno ostatnimi czasy - w intenrecie są dziesiątki wpisów od zawiedzionych klientów którzy po wpłaceniu zaliczek nie mogli się doprosić zwrotu gotówki bądz realizacji usługi. Ilość złych opinii była zapewne tak duża, że trzeba było założyć kolejną firmę.

Ci sami pracownicy - mówi samo za siebie - prace nadal będą wykonywane na fatalnym poziomie o ile wogóle będą wykonywane po wpłacie zaliczek...

OKNA WROCŁAW na Pomorskiej 48. Tutaj należy pogratulować sprytu bo firma nie ma żadnej unikatowej nazwy własnej więc cieżej będzie zlokalizować opinie klientów o tej firmie korzystając z wyszukiwarki google, ale to zapewne tylko kwestia czasu.
          • czarnyzyta Re: Okna Krystex 26.08.11, 16:34
            Chciałbym się dowiedzieć ,czy firma OKNA WROCŁAW z ul. Pomorskiej 48 będzie uwzględniała reklamacje za okna które montowała w firmie KRYSTEX bis (GWARANCJA). Jako byli pracownicy powinni poczuć się do odpowiedzialności za to co wyprawiali razem ze Świtajem.Czekam na odpowiedz od p. Arkadiusza Kotyny
            • Gość: arkadiusz kotyna Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:51
              Witam !
              Nie mamy takiego obowiązku , ale jak najbardziej zapraszamy pana to coś poradzimy.
              • Gość: Anna z Psiego Pola Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 23:27
                Żal mi tych wszystkich, którzy plują jadem na pana Sebastiana...
                Pan Sebastian to wielki patriota, Polak i katolik.
                Montował u mnie okna i złego słowa o tym młodzieńcu nie dam powiedzieć!
                Szkoda, że tak mało zacnych ludzi chodzi jeszcze po tej ziemi...
                A wszyscy ci, którzy dają fałszywe świadectwo przeciw panu Sebastianowi, niech zastanowią się w pokorze nad swoimi bluźnierstwami, bowiem szkalując tak zacnego człowieka, męża i ojca, zasługują tylko na potępienie.
                • Gość: Dymacz Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 00:59
                  fakt, zacny to człek szczególnie, gdy ciągnie panu A. pytę
                  • Gość: pan a lubisz to suko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:56
                    ciekawe jak bedziecie wyglądać po spotkaniu ze stadem łakatoszy, wymiana dupa japa
                    • Gość: Robert Karnica Zapraszam ludzi poszkodowanych przez pana Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 21:51
                      Witam Państwa wszystkich poszkodowanych przez pana świtaj zapraszam o składanie wniosków , ja stworze pozew grupowy.
                      switajoszust@op.pl

Komornik Sądowy Robert Karnic
                      • Gość: Anna z Psiego Pola Re: Zapraszam ludzi poszkodowanych przez pana Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 22:23
                        Nie dajcie się zwieść diabelskiej propagandzie!
                        Belzebub wystawia Was na próbę i oczekuje, że będziecie dawać fałszywe świadectwo przeciw bliźniemu swemu!
                        Odrzućcie to kuszenie piekielne, nie wierzcie w słowa heretyków, którzy za cel obrali sobie zniszczenie uczciwego człowieka, jakim jest pan Sebastian!
                        • Gość: Dymacz Re: Zapraszam ludzi poszkodowanych przez pana Ś IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 22:48
                          i znowu zrobiło się tu ciekawie, zupełnie jak wtedy gdy A i S się nawzajem w pupala popychali
                          • Gość: Anna z Psiego Pola Re: Zapraszam ludzi poszkodowanych przez pana Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 23:00
                            Herezje pan głosi niepojęte panie Dymaczu.
                            Rozumiem, że jest moda na propagowanie przez Unie Europejską homoseksualizmu, ale to nie powód by przypisywać ją ludziom, jak pan Sebastian, który z tego co mi wiadomo pozostaje w świętym związku małżeńskim.
                            Dlatego proszę zważać na słowa.
                          • Gość: dymacz Re: Zapraszam ludzi poszkodowanych przez pana Ś IP: *.centertel.pl 17.09.11, 10:41
                            haha dobre, ciekawe tylko który byl z tyłu hahaha
                • Gość: zbulwersowany Re: Okna Krystex IP: 79.162.67.* 16.09.11, 20:12
                  Idz sie kobieto leczyc!!
                • Gość: do Anny z Re: Okna Krystex IP: *.koelner.pl 19.09.11, 12:21
                  KOBIETO co ty wciągasz....kazali ci to napisac? co ma jego katolicyzm do drzwi i okien...forum ci sie pomyliło...IDZ DO ODPOWIEDNIEGO RADIA I OPOWIADAJ BAJKI A TU NIE MĄĆ ..... i odstaw albo zmień leki...
                  • Gość: Anna z Psiego Pola Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 19:53
                    Daleka jestem od mącenia!
                    Na tym forum pełnym ateistów i bluźnierców, głosić chce jedynie prawdę.
                    A prawda jest taka, że pan Sebastian to dobry bogobojny człowiek. Sama widziałam go na Mszy Świętej jak modlił się gorliwie i widziałam jak dawał spory datek na remont kościoła.
                    Ktoś tak oddany Bogu i kościołowi rzymsko-katolickiemu nie może być oszustem, co wielu tutaj mu zarzuca.
                    I taka jest prawda, która was, ateistów w oczy kole.
                    Przeproście lepiej pana Sebastiana, nim staniecie przed obliczem Stwórcy na Sądzie Ostatecznym. Wtedy na przeprosiny za wasze bluźniercze pomówienia może być już za późno!
                    • czarnyzyta Re: Okna Krystex 28.09.11, 18:02
                      Z daleka wiadomo że te wszystkie brednie wypisuje Świtaj.To są jego metody i rozpoznawalny jezyk pisany ,oj w tym to jestes dobry !!! Pod szyldem swojej żony okradałeś ludzi i teraz na tej stronie robisz sobie jaja.Świtaj jesteś nie uczciwym człowiekiem ,zwykłym pasożytem i gnidą .Już lepiej nie udzielaj się na tym forum pod nazwą Ania z Psiego Pola.
                      • Gość: Anna z Psiego Pola Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 20:07
                        Brednie to wypisuje pan, panie czarnyzyta!
                        Tak to jest, jeśli nie przystępuję się do Komunii Świętej i nie przyjmuje się Serca Chrystusowego.
                        Pozostaje więc panu jedynie plucie jadem i odsądzanie od czci i wiary, dobrego, bogobojnego człowieka.
                        Co pan ma panie czarnyzyta?
                        Same kłamstwa i pomówienie w stosunku do pana Sebastiana! Same spekulacje, niepoparte żadnymi faktami...
                        Przecież jakby pan miał dowody to by je podał... Ale pan pluje nienawiścią do bliźniego za swojego komputera. I tylko na to pana stać i pana naśladowców.
                        Dlatego jeszcze raz nawołuje... Przeproście pana Sebastiana za wszystkie kłamstwa, którymi wyrządziliście mu krzywdę - Wtedy bowiem i tylko wtedy, będziecie mieć szanse zostać obdarzeni łaską Pana!
                        • Gość: Neandertal Re: Okna Krystex IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 01:25
                          Anka zassij pałe
                          • Gość: gruby Re: Okna Krystex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 06:50
                            Ale się fajnie robi może mi też ktoś possie???????
    • Gość: EdmundB Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.11, 00:46
      Szanowni potencjalni klienci firmy EMPOL to przestroga kierowana do WAS dla WAS.

Jestem, z niechęcią to mówię, klientem firmy EMPOL z odziałem we Wrocławiu, który stał się kolejnym nabitym w butelkę odbiorcą spartaczonych prac monterskich ze strony firmy EMPOL.
      Jak wiadomo brak jest ścisłych wytycznych określających zakres prac i sposobu wykonania montażu okien. Jest to wina kulejącego prawa i braku norm do w/w tematu w naszym kraju. Natomiast dla takich „fabryk” okien, jak EMPOL, oferujących montaż jako element uzyskania gwarancji na ich produkt jest to złoty interes.

Krótki opis mojej sytuacji. Firma EMPOL sprzedała mi okna wraz montażem. Nie brałem firmy montującej z zewnątrz (teraz żałuję) bo utraciłbym gwarancję na okna. Spędziłem ok. 4h na ustaleniach co ,jak, gdzie i poco. Technik dokonał pomiarów, ustalił jakie rozwiązania zostaną zastosowane przy montażu itp.

Na ostatnim spotkaniu w biurze firmy EMPOL podpisałem umowę wraz z szczegółowymi wytycznymi wymiarów okien, przelałem …..dziesiąt tysięcy zgodnie z umową i……. . Teraz się zacznie. Firma dostarczyła okna z 2 tygodniowym poślizgiem (nie liczcie na terminową dostawę okien w tej firmie) tłumacząc to „ źle dopasowana kolorystyką bębnów rolet do reszty okien ” . Spoko poczekałem 2 tygodnie przyjechała brygada monterów i jak się okazało FIRMA EMPOL w swej organizacji logistycznej zapomniała o przekazaniu szczegółów montażu okien monterom. Monterzy sami stwierdzili, że nie mają kontaktu z TECHNIKIEM oni dostają ksero odręcznych notatek technika a reszta …. reszta leży w ich gestii.

Teraz opiszę fakt, który nakłonił mnie do rozpoczęcia krucjaty przeciw firmie EMPOL i podobny.
      Monterzy firmy EMPOL przy wybrakowanych informacjach ZGODNIE ZE SZTUKA BUDOWALNA cokolwiek to znaczy, zamontowali mi wszystkie okna w sposób naganny. Nie wykonali izolacji między bębnem rolety a betonowym nadprożem. Dla wszystkich budujących się ludzi wydających majątek na dom koszt 50pln na styropian grubości 3 cm to nic. Ja zaufałem firmie EMPOL w ich długoletnie doświadczenie w montażu okien i ….
      UWAGA. Firma EMPOL w swojej sztuce budowlanej uwzględnia MOSTKI CIEPLNE montując rolety bezpośrednio do betonowych nadporoży i narażając budynek na „starcie” na wilgoć, „ucieczkę temperatury” itp..

Krótko dla tych co nie wiele wiedzą o mostkach (ja edukuje się na bieżąco i chyba przekwalifikuję się na budowlańca ). Jeden mostek, taki jak opisałem, w ścianie oddaje tyle ciepła ile cała ściana o wielkości 45m2. Ja tych mostków mam 4 na jednej ścianie zatem w ogóle chyba zrezygnuję z ocieplenia bo ŚWIADECTWO ENERGETYCZNE i tak mi wykaże, że dzięki firmie EMPOL uzyskam niską ocenę, ubezpieczenia podniesie ubezpieczenie, Unia się zezłości bo to nie ECO itd.
      Ale sztuka budowlana w wykonaniu FIRMY EMPOL wygra bo przecież wszystko jest wykonane zgodnie z nią.

Zatem przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów firmy EMPOL. Ja zamierzam sprawę złożyć w sądzie, budowa mi się przeciągnie, kredyt będę płacił jak większość z WAS a dom będzie czekał, aż firma EMPOL zrozumie, klient to nie baran i nie można go wodzić za rogi.
      Polecam literaturę :
      1. paxo.pl/artykuly/montaz-okien/1,3,0
      2. oknotest.pl/1/bledy_montazu_okien_pcv/bledy_montazu_okien_pcv.php
      3. www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,12633/raport,12871/Itemid,78/

• Gość: taxi nie empol IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 17:56
        popieram Empol kompletne barany klient traktowany taśmowo najwięksi i zarazem najgorsi
        • Gość: Wojtku Re: nie empol IP: 78.9.110.* 10.07.15, 10:49
          Jest OK, nie czepiajcie się
          • Gość: wrocławianin Re: nie empol IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.08.15, 12:01
            Zgadzam się EMPOL - ODRADZAM zdecydowanie !!!!!. Wprowadzają w błąd , nie udzielają rzetelnych informacji , okna przeciekają (już po ich regulacji przez Empol) , handlowcy bezczelni . Wymieniałem u nich okna - więc wiem co piszę .
        • Gość: wrocławianin Re: nie empol IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.08.15, 11:55
          ODRADZAM FIRME EMPOL !!! przed podpisaniem umowy wszystko - zrobią , zamontują bez problemu . Po podpisaniu umowy , mają wszystko w nosie . Handlowcy z Empol wprowadzają w błąd , udzielają błędnych informacji . Nowe okna przeciekają , naprawa polega na nałożeniu silikonu na uszczelki ??? (!!!) - kompletna ignorancja , nieudolność i bezczelność ze strony handlowców - to tak w podsumowaniu jakości świadczonych przez nich usług ! ps. okna wymieniałem u nich w 2015 r.
          • Gość: Ile ludzi Re: nie empol IP: 78.9.110.* 20.08.15, 11:51
            Ile ludzi tyle opinii.
            Wpadki zdarzają się najlepszym.
            Myślę ze nie ma co sie spinać, tylko kierować zdrowym rozsądkiem. Ja mam z empolu cały dom w oknach i nie ma żadnego problemu. Może poza ceną bo nie była najniższa, ale to już kwestia warunków finansowych i standardu wyposażenia.
      • Gość: Pogromca EdmundaB XxXxXxXxX IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 21:04
        Mundek, a Ty nie masz kierownika budowy, który jest odpowiedzialny za Twój dom. To nie firmy montujące okna powinny montować ten styropian pod skrzynkę (a nie bębny a'propos), lecz jest to w gestii klienta. Teraz wysyłasz linki jakieś, a nie mogłeś wcześniej doczytać w necie. Wpisz sobie roleta Integro i zobaczysz jak to wygląda. Pewnie myślałeś przez te 4 godziny podczas pomiaru o cenie, a nie o szczegółach. Jeśli gość faktycznie był u Ciebie 4h, to naprawdę musiał się przykładać, a Ty odrobiłeś lekcje łobuzie? Reszta co piszesz, to wylewanie żalów za swoje (czyli TWOJE) niedopilnowanie. Miałeś w umowie montaż styropianu? Ehhh co za ludzie, bo zapłaciłem tyle kasy, to mi się należy... jasne obiad w Marriocie z piękną kobietą, podróż dookoła świata i co jeszcze? Może Ci okna mieli umyć i poodkurzać? Kolejny płaczek na tym forum, a jak wyjdzie że nie ma racji to się do tego nie przyzna
        • Gość: edmundów wielu Re: XxXxXxXxX IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 12:11
          A co drugi przygłup żalący sie zamiast ustalać szczegóły umowy w salonach , cisna cena cena cena cena , a po wszystkim

Przecież gdybym wiedział to bym dopłacił, a dlaczego tro nie tak a inaczej

• Gość: Artur Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.pl 01.08.11, 10:12
        jak już kierujesz takie przestrogi, to ja skieruję też jedną do Ciebie i Tobie podobnych, którzy lubują się w smarowaniu w internecie nie przyjmując faktu, że coś może być wynikiem ich niewiedzy lub zaniedbania. Masz na umowie wpisaną taką usługę jak ocieplenie muru? Bo co innego montaż rolet, a co innego przygotowanie do do tego otworów, z tego co się orientuję to jest to zupełnie dodatkowa praca nie wchodząca w zakres montażu rolet, a może zamówiłeś w tej firmie też wykonanie elewacji wokół rolet? Jeżeli nie miałeś ustalonego takiego zakresu prac, a obudziłeś się po fakcie to polecam lekturę : webhosting.pl/Oczerniasz.firme.w.Internecie.Mozesz.pojsc.siedziec.na.dwa.lata
        mam nadzieję, że stać Cię na ewentualne odszkodowania, jeżeli firma uzna że opinia wśród klientów jest dla niej istotna
        • Gość: król Artur Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 22:13
          i jak jak kierujesz takie przestrogi, to ja skieruję też jedną do Ciebie i Tobie podobnych, którzy lubują się w smarowaniu w internecie nie przyjmując faktu, że coś może być wynikiem ich niewiedzy lub zaniedbania. Masz na umowie wpisaną taką usługę jak ocieplenie muru? Bo co innego montaż rolet, a co innego przygotowanie do do tego otworów, z tego co się orientuję to jest to zupełnie dodatkowa praca nie wchodząca w zakres montażu rolet, a może zamówiłeś w tej firmie też wykonanie elewacji wokół rolet? Jeżeli nie miałeś ustalonego takiego zakresu prac, a obudziłeś się po fakcie to polecam lekturę : webhosting.pl/Oczerniasz.firme.w.Internecie.Mozesz.pojsc.siedziec.na.dwa.lata
          mam nadzieję, że stać Cię na ewentualne odszkodowania, jeżeli firma uzna że opinia wśród klientów jest dla niej istotna
          • Gość: king arthur uwaga cwaniaczki IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 22:14
            jak kierujesz przestrogi, to ja skieruję też jedną do Ciebie i Tobie podobnych, którzy lubują się w smarowaniu w internecie nie przyjmując faktu, że coś może być wynikiem ich niewiedzy lub zaniedbania. Masz na umowie wpisaną taką usługę jak ocieplenie muru? Bo co innego montaż rolet, a co innego przygotowanie do do tego otworów, z tego co się orientuję to jest to zupełnie dodatkowa praca nie wchodząca w zakres montażu rolet, a może zamówiłeś w tej firmie też wykonanie elewacji wokół rolet? Jeżeli nie miałeś ustalonego takiego zakresu prac, a obudziłeś się po fakcie to polecam lekturę : webhosting.pl/Oczerniasz.firme.w.Internecie.Mozesz.pojsc.siedziec.na.dwa.lata
            • Gość: arturek Re: uwaga cwaniaczki 2 lata pudła IP: *.play-internet.pl 01.08.11, 22:16
              Jeżeli nie miałeś ustalonego takiego zakresu prac, a obudziłeś się po fakcie to polecam lekturę : webhosting.pl/Oczerniasz.firme.w.Internecie.Mozesz.pojsc.siedziec.na.dwa.lata
      • czarny.maryjan Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 01.08.11, 12:33
        Współczuję, Tak sobie pomyślałem że może firma okienna powinna od razu nadproża wstawić podczas budowy. Lepiej zacząć zbierać kasę hehe, Empol to poważna firma i na pewno robienie im syfu koło D. zwłaszcza niesłusznie, nie wychodzi na dobre. No ale cóż, jak ktoś jest twardzielem tylko anonimowo, to pozostaje jedynie współczuć.
        Ja jestem dość blisko z tematem budownictwa i w życiu nie spotkałem .......... :)
      • Gość: Bramy Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.pl 03.08.11, 10:36
        Drogi Edmundzie, piszesz o ociepleniu nadproża a nie wiesz że to Ty powinieneś wykonać to wcześniej. Na ten przykład jak ja montuję to nawet nie przystąpię do montażu jak tego nie będzie. Firmy okienne to nie firmy ociepleniowe.
        Pozdrawiam całą branżę :)
      • Gość: EdmundB Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.11, 22:00
        Niniejszym informuję, że wszelkie sformowane przeze mnie oświadczenia, w których podważałem rzetelność i uczciwość formy „EMPOL” Ewa Siuba, Mieczysław Siuba Sp. j. z/s we Wrocławiu, były nieprawdziwe i podyktowane wyłącznie frustracją i niechęcią do tego przedsiębiorcy powstałą w wyniku mojej niewiedzy.
        Chciałbym bardzo przeprosić spółkę „EMPOL” Ewa Siuba, Mieczysław Siuba Sp.j. oraz zapewnić wszystkie osoby, które mogły zapoznać się z treścią składanych przeze mnie kłamliwych i fałszywych oświadczeń, że firma ta jest przedsiębiorstwem o nieposzlakowanej reputacji i uczciwości. [empol.cba.pl - link do oficjalnego oświadczenia]
        M.Sz.
        • Gość: art każdego z was to czeka IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 20:51
          Niniejszym informuję, że wszelkie sformowane przeze mnie oświadczenia, w których podważałem rzetelność i uczciwość formy „EMPOL” Ewa Siuba, Mieczysław Siuba Sp. j. z/s we Wrocławiu, były nieprawdziwe i podyktowane wyłącznie frustracją i niechęcią do tego przedsiębiorcy powstałą w wyniku mojej niewiedzy.
          Chciałbym bardzo przeprosić spółkę „EMPOL” Ewa Siuba, Mieczysław Siuba Sp.j. oraz zapewnić wszystkie osoby, które mogły zapoznać się z treścią składanych przeze mnie kłamliwych i fałszywych oświadczeń, że firma ta jest przedsiębiorstwem o nieposzlakowanej reputacji i uczciwości. [empol.cba.pl - link do oficjalnego oświadczenia]
          M.Sz.
          • Gość: empol każdy kogo stać na prawnika, klienci nie są swięci IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 20:53
            aaaNiniejszym informuję, że wszelkie sformowane przeze mnie oświadczenia, w których podważałem rzetelność i uczciwość formy „EMPOL” Ewa Siuba, Mieczysław Siuba Sp. j. z/s we Wrocławiu, były nieprawdziwe i podyktowane wyłącznie frustracją i niechęcią do tego przedsiębiorcy powstałą w wyniku mojej niewiedzy.
            M.Sz.
    • Gość: kasia Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.11, 11:13
      Hej, ja polecam okna D R E W N I A N E!!!!!!! nie zamykaj się w słoiku. One po przeliczeniu nie są wcale tak dużo droższe, a jak dobrze pójdzie to starcza na 50 lat, a plastiki wypaczają się po 10latach.
      proponuję firmę KRYGIEL (jak się wyjeżdża z miasta za starym marino...po prawej stronie - niepozorny zakład)
    • Gość: Lucyna Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 08:02
      Ja niedawno wymieniałam okna, polecam okna Eurocolor. Firma Galio na ul. lotniczej ( za Biedronką) . Jestem bardzo zadowolona. Bardzo profesjonalna obsługa i ceny też do przełknięcia:p
      • Gość: Pupciuś Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 17:52
        Kolejny pajac się tu reklamuje udając klientów.

ZNISZCZYĆ GO!!!
        • Gość: rogacz świtaj zerżnoł moją żone IP: *.play-internet.pl 05.09.11, 04:31
          Masakra , przyszedł na pomiar i wyruchał mi żone . Zamknąć bandyte lub lepiej spalić na stosie. Dziura ozonowa to też pewnie jego wina!!!
          • Gość: ciocia beti hahhhahahahahahah IP: *.play-internet.pl 05.09.11, 21:25
            ku... inteligencja ludzi czytających to forum sięga 000

debile tu można pisać wszystko!!!
            • Gość: mąż cioci beti Re: hahhhahahahahahah IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 23:51
              co ty się tu wypowiadasz stara ku.... do garów i dawać mi d... nie po to masz dłuższy łańcuch, żeby z kuchni do pokoju chodzić i na moim kompie pisać, tylko po to żebyś sr... chodziła do kibla, a nie srała po kuchni
    • Gość: ja Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.centertel.pl 26.08.11, 11:49
      Ja zapraszam >TU<
      • Gość: Asia Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.ip.netia.com.pl 18.12.13, 15:57
        Gorszych oszustów nie widziałam, Pan Arturek, który u nas robił pomiary przesympatyczny, i na tym się skończyło, opóźnienie ok miesiąca ani przepraszam ani pocałuj mnie w dupę, okazało się, że źle założone i pomierzone okapniki, drzwi niewyregulowane, zero odpowiedzi na reklamację, życzę im aby w szybkim czasie zbankrutowali i popadli w długi, tak jak niektórzy, którzy na własny koszt musieli po tym głombach poprawiać. Firma Oszuści 2000.
    • Gość: arek i seba podpisz sie moniczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 07:14
      niech wszyscy wiedzą jak ma na imie największ....... we wrocławiu
      • Gość: yyy Re: podpisz sie moniczko IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 12:00
        po tym co piszesz ,widac jaki jestes płytki buraku
        nie mam zamiaru z toba dyskutowac bo to nie moj poziom,a spotkamy sie predzej czy pozniej i zobaczymy kto bedzie sie smiał ostatni.
        • Gość: ssssswężyk Re: podpisz sie moniczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 20:58
          a lubisz od tyłu??? to na pewno się spotkamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: arek i tak seby nie doriecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 21:00
            A Świtaj w angli siedzi hahahahhhahahaha
      • Gość: ...... Re: podpisz sie moniczko IP: 79.162.67.* 16.09.11, 20:06
        podaj imie i nazwisko cwaniaczku a nie samo imie.Ciekawe czy jestes na tyle odważny. Na to zeby stanąc twarzą w twarz i oddac ukradzione pieniadze nie masz odwagi.Buraki z Was i tyle.
        Kradniesz ludziom pieniadze , bo nic innego nie potrafisz robic. Jestes naprawde przykładnym mezem i ojcem skoro utrzymujesz swoja rodzine z okradania ludzi.No cóz i takie ewenementy chodzą po swiecie, a ty sie do nich zaliczasz.
        PS.Do zobaczenia.......
        • Gość: arek i seba Re: podpisz sie moniczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 21:48
          Skąd wiesz wogóle czy mam rodzine?

A spotkam sie z miłą chęcią !!!!!!!!!!!!!!! tylko pewnie odważna ku... z milicją przyjdziesz?
          • Gość: .... Re: podpisz sie moniczko IP: *.centertel.pl 17.09.11, 10:39
            haha z milicja....teraz oszołomie jest policja.No cóz pustota ludzka nie zna granic.Wyobraź sobie ze nie bede z milicja jak to napisałes haha.
          • Gość: .... Re: podpisz sie moniczko IP: *.centertel.pl 17.09.11, 10:45
            cwaniczku wiem o Tobie wiecej niz ci sie wydaje. Oby tylko twoj syn nie wyrósł na złodzieja tak jak jego tatus!! Dlaczego nie piszesz całym zdaniem ?? Obawiasz sie czegos,stawiając kropeczki ...??
            • Gość: odważny spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 21:25
              to może spotkajmy się , czekam na propozycje kurewko?
              • Gość: .... Re: spotkanie IP: *.centertel.pl 18.09.11, 19:46
                propozycje to moze dawac ci kto inny, Ja akurat postawie Cie przed faktem dokonanym,bez propozycji. I spotkam sie z Toba w najmniej oczekiwanym momencie dla Ciebie.
                • Gość: odważny Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 20:38
                  Tak odważna jesteś kurewko bądż frajerze ? I tak ci morde obije, badż podam do mordy. Bużkacw...u badżcw...ico bo się nie przedstawiasz ? Czyżby strach ci na to nie pozwalał?
                • Gość: odważny Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 20:44
                  > propozycje to moze dawac ci kto inny, Ja akurat postawie Cie przed faktem dokon
                  > anym,bez propozycji. I spotkam sie z Toba w najmniej oczekiwanym momencie dla C
                  > iebie.

Kurwa każdy tak piszę a ja nie mogę się doczekać !!! Znaczy ze jesteś nastepna ciotą znad klawiatury komputera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: arek i seba Re: spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 20:47
                  Moniczko potwierdż że to ten twój dojebany mąż , przecież seba urwie mu głowe i nasika do szyjki !!! Nie to żeby twój mąż był frajerem bądżcw...em jak wolisz?
                  • Gość: ... Re: spotkanie IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 22:42
                    a wcześniej tak zassie dzidę, że mu majty w pupę wejdą
    • Gość: jaś Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.elektrosat.pl 19.09.11, 16:15
      kolega wziął firmę z pl.Zgody,bardzo zadowolony,okna stare zabrali,a ja chciałem/ niby/ taniej-wziąłęm z ul.gwiaździstej i czekam,zobaczę co wyjdzie z tego,za 2 tyg.coś będę wiedział.
      • Gość: M. Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.internetia.net.pl 30.07.12, 12:22
        Nie polecam firmy Renoma 2000!!! nie wywiazali się z terminem montażu okien, który wcześniej z nami ustalali. Postawili nas w bardzo niekorzystnej sytuacji mówiąć że możemymy zerwać umowę a zaliczka nam przepadnie czyli 30%. Niekompetentni i co najgorsze niesłowni Omijać z daleka!!
        • Gość: artur .b renoma 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 22:03
          Masakra co ci ludzie robią , reklama spoko, pózniej przyjezdża pedałek obiecuje . A na koniec brak kontaktu ,termin przekroczony i monteży partace!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: szczery Re: renoma 2000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 10:17
            A dlaczego pajace wybraliście renome.... najniższa cena co? Tak wiec czego się spodziewacie , to jest tak jakbyście kupili poloneza a chcieli wyposazenie i wygląd mercedesa.
            Nie użalać się tu cioty jebane , macie taką obsługe na jaką zasługujecie . CENA CZYNI CUDA
          • Gość: klientka Re: renoma 2000 IP: *.nat.tvk.wroc.pl 18.09.13, 11:08
            Zgadzam się. Beznadziejna firma. Partacze i w dodatku reklamacje mozna skladac tylko na pismie:)
    • Gość: kibic Donalt Matole Twój rząd obalą kibole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 21:44
      stowarzyszenie kibiców
    • Gość: Tomek Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.180.159.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.10.11, 01:11
      Witam.
      Moje doświadczenia są krótkie. Potrzebowałem wymienić część okien w moim mieszkaniu więc poszedłem do firmy zlokalizowanej blisko mojego mieszkania. Firma zwie sie Grego (ul. Dokerska). Zrobili wycenę. Zamontowali w krótkim czasie. Niby wszystko OK. Potem zdecydowałem się wymienić pozostałe okna. Zrobili wycenę. I wtedy cos mnie tkneło by podejśc do konkurencji (okna Krysiak ul. Balonowa) i porównac ofertę. I szok. Na Balonowej za te same okna na dzień dobry 100 zł mniej (1259 zamiast 1360). Zaproponowali też wersję uboższą za 1120 zł (węższe ramy). Zdecydowałem się i muszę powiedzieć, że jakość obróbki murarskiej/tynkarskiej 2 razy lepsza. Grego robi byle jak.
      Tyle moich doświadczeń. pozdrawiam
      • Gość: mladen Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 09:25
        Mi także robiła okna firma greko i mogę powiedziec to samo, żadna rewelacja i dużo poprawek!
    • kokowalski Czy okno PCV 115x90 cm za 400 zł to dobra cena ? 05.10.11, 15:14
      Podbijam wątek !
      Potrzebuję pilnie wymienić jednoskrzydłowe okno 115 x 90 cm (wymiary zewnętrzne ramy), a nigdy z tym nie miałem do czynienia, zależy mi na taniej ale solidnej ofercie. W punkcie przy Olszewskiego (tam gdzie był kiedyś fryzjer) powiedziano mi że takie okno PCV o współczynniku 0,9 W / m2 (bez montażu) to 400 zł. Nie wiem czy to cena dobra, nie wiem co to za punkt, nie wiem czy ten współczynnik jest OK.
      Może ktoś znający się na sprawie doradzi mi cokolwiek, może poleci jakiś sprawdzony pukt (firmę).
      Z góry dziękuję !
      • Gość: kokowalski spie...j frajerze, kasting na jedno okno urzadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:00
        Na prawde ludzią popie...ło sie w głowach gosciu pewnie jeszcze 10 firm na pomiar zaprosi i zrobi konkurs ofert!!

dla takich jak ty to za mała cena
        • Gość: Niuniek Re: spie...j frajerze, kasting na jedno okno urza IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 09:54
          ZAPRASZAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW DO SKORZYSTANIA ZE SPECJALNEJ OFERTY. NA HASŁO "GAZETA PL" DODATKOWE 10 % RABATU , 0 ZŁ ZADATKU, A ZAPŁATA KOŃCOWA NASTĘPUJE WTEDY GDY KLIENT JEST ZADOWOLONY Z USŁUGI .

Z POWAŻANIEM FIRMA KRYSTEX
          • Gość: felik Re: spie...j frajerze, kasting na jedno okno urza IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 23:50
            LUDZIE NIE DAJCIE SIE NABRAĆ POCZYTAJCIE JAK KRYSTEX-BIS TRAKTUJE KLIENTÓW NA TYM FORUM ORAZ W INNYCH MIEJSCACH NP TUTAJ:

oknawroclaw.bloog.pl/id,330270597,title,KRYSTEX-OKNA-WROCLAW-DLUGOSZA-34-LUB-POMORSKA-48-UWAGA,index.html?ticaid=6d2d7
            • Gość: forumowicz nie ma już krystex ani krystex bis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 07:36
              chyba traktował bo żadna z tych firm nie istnieje
              • Gość: jarosław kaczyński jebać was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 10:21
                jebać was co czytacie takie forum
                • Gość: Donald Tusk Re: jebać was IP: *.play-internet.pl 13.03.12, 18:20
                  Zgadzam się z tobą chociaż raz.
                  • Gość: jarosław kaczyński dawać obsmarujemy jakąś firme, może być niewinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 11:07
                    nnnnnnnnnnnnuuuuuuuuuuuuuddddddddddddaaaaaaaa nie ma zleceń bnie ma co robić to bum sobie popisał na forum chociaż
                    • Gość: cipciuś Re: dawać obsmarujemy jakąś firme, może być niewi IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 22:11
                      polecam firmę Krzak 3000
    • Gość: j.Kaczyński tylko PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 22:07
      Ludzie nie zawracajcie sobie głowy oknami , na wybory! Jak wygram zrobie sobię prawo jazdy.
    • Gość: klient tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 06:54
      Witam!
      Nie wiem jak państwo ale ja miałam zamiar stolarkę kupić u znanego producenta . Tak więc udałam się do salonu STOLBUD WŁOSZCZOWA we wrocławiu na ul.Krakowskiej , i szok . Podejście do klienta jak za komuny , nie wiem czy panowie zdają sobie sprawe ale to oni są dla klienta a nie klient dla nich !!! W jakich wy czasach żyjecie ? Chyba ze to normalka w tej waszej Włoszczowej ???!!!!

Proponuje ten salon omijać szerokim łukiem , zresztą ich monterzy mają o nich nie lepsze zdanie!
      • Gość: Adolf Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 01:16
        Ja ja . wy polaczki kupujcie nasze okna HEKAPLAST. das ist sehr gut
        • Gość: gt Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.11, 14:51
          Stolbud nie stolbud wszędzie jest lepiej niż u oszustów KRYSTEX-BIS !!!
          • Gość: SŚ Okna K...... IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 01:16
            ZAPRASZAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW DO SKORZYSTANIA ZE SPECJALNEJ OFERTY. NA HASŁO "GAZETA PL" DODATKOWE 10 % RABATU , 0 ZŁ ZADATKU, A ZAPŁATA KOŃCOWA NASTĘPUJE WTEDY GDY KLIENT JEST ZADOWOLONY Z USŁUGI .

FIRMA K......
          • Gość: rd Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:32
            tak jest i dobrze że juz ich nie ma!
      • Gość: Stolbud Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.12, 11:09
        Ja mam to samo odczucie jesli chodzi o oddzial Stolbudu przy Krakowskiej.Zero profezjonalizmu.Nie polecam .ja transakcji z nimi nie zrobilam.
        • Gość: cipciuś Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 21:31
          a kogo to obchodzi?
          • Gość: aron szechter Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 21:36
            tak jest wyjebane
            • Gość: cipciuś Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 01:00
              Koko spoko oknem w oko
              • Gość: aron szechter Re: tylko nie stolbud ul.krakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 10:35
                zajdziesz wtedy chen wysoko
                • Gość: aron szechter fuck euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.12, 10:36
                  popiersz cipciuś?
                  • Gość: cipciuś Re: fuck euro IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 23:51
                    waka waka euro sraka
                    piłka leci wprost na ptaka...
    • Gość: fantek to forum ma służyć informacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:53
      to forum ma służyć informacji, po co pisać o firmie której nie ma . Ten łajdak dostanie za swoje , a inni oszusci czują się bezkarni bo skupiamy sie na jednym temacie!
      • Gość: SŚ HA HA HA IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 00:52
        najlepszejsze okna we Wrocławju
      • Gość: edwardo Re: to forum ma służyć informacją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 15:49
        moze akurat bedzie planowany remont twojego bloku
        • Gość: J.w. Re: to forum ma służyć informacją IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 15:55
          A może akurat chvj nas obchodzi twój spam?
    • Gość: sś hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:02
      wyjebane mam na was frajerzy którzy daliście się zrobić w h...a

hahahahhahahahahhahhahahahhhahahahahahahahaahahahahhaha
      • Gość: Michu Po chvj wam okna! IP: *.play-internet.pl 27.10.11, 14:18
        Ja zamiast okien zrobiłem dziurę w cegłach młotkiem i wstawiłem w nią torby foliowe z biedronki. Koszt wszystkich okien w domu to 10 złotych. Polecam.
        Aha-a jeśli chodzi o możliwość włamania-nic w domu nie mam chvje to po co mają się włamywać?
    • Gość: Andrzej DRUTEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.11, 14:30
      Witam.
      Polecam DRUTEX ceny mają najlepsze - sprawdzilem u 4 firm 25% taniej!
      Natomiast montaż za tydzień,mam nadzieje że będzie ok.
      Polecenie mam od kumpla, zrobili w dobrej cenie i ładnie zamontowali.
      Reklama firmy leci w tv.
      Pozdrawiam
      • Gość: As Re: Absurd IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 19:21
        Ja sprawdzałem i jest zupełnie inaczej niż mówisz. Ale to w końcu nie mi płaca za uprawianie reklamy na forum. I tak wiadomo,ze najlepsze okna we Wrocławiu i okolicy sprzedaję Empol.
      • mazaczek88 Re: DRUTEX 01.05.13, 00:34
        też mam drutexy, też firma z polecenia :D ja jestem z okolic Kraka wiec korzystałem z najbliższej firmy która jest oficjalnym przedstawicielem drutexu - Styleline. PRaca wykonana porządnie, a okna jak okna - porądne i tańsze od innych, ja tam jestem zadowolony
        • Gość: okniarz Re: DRUTEX dobrze rozlreklamowana kaszana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.13, 12:44
          hahaha drutex najgorsze okna jakie moga być zrobili reklame w telewizji i wszyscy idioci sie złapali w oknach to jest na poziomie takim jak produkty spożywcze aro w sklepach ( czyli najtańszy zamiennik)
        • 112jaro Re: DRUTEX 17.01.14, 17:14
          mazaczek88 napisał(a):

> też mam drutexy, też firma z polecenia :D ja jestem z okolic Kraka wiec korzyst
          > ałem z najbliższej firmy która jest oficjalnym przedstawicielem drutexu - Style
          > line. PRaca wykonana porządnie, a okna jak okna - porądne i tańsze od innych, j
          > a tam jestem zadowolony
          proponuje założyć okulary !!!!!!!!!!!!
          www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=89587
          • Gość: cipciuś Re: DRUTEX IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.14, 23:25
            ja pierniczę, a czego się spodziewać po budżetowych oknach. Jak na ta kasę i klasę (a raczej jej brak) to jakość okiem wg tych zdjęć jest super
    • Gość: Świtaj Sebastian wesołych świąt IP: *.centertel.pl 22.12.11, 22:48
      ANIOŁOWIE SIĘ RADUJĄ, POD NIEBIOSY WYŚPIEWUJĄ:
      GLORIA, GLORIA, GLORIA IN EXELSIS DEO!
      Drodzy Państwo!

Bóg, w Swojej odwiecznej Miłości do człowieka, po raz kolejny przypomina znak EMMANUELA.
      Pragnie, byśmy Go na nowo przyjęli do siebie tak, jak Maryja i Józef. Powtarza do każdego z nas przez Anioła Pocieszenia – „Nie bój się”!
      W tę Noc Betlejemską dzieląc się opłatkiem z każdym z Was pragnę wspomnieć słowa wieszcza Cypriana Kamila Norwida: "Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie, ludzie gniazda wspólnego łamią chleb biblijny najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie".
      Niech ogarnie Was uczucie radości, miłości i szczęścia rozlewając się obfitością łask, które niech Nowonarodzone Dziecię Boże wniesie w życie Wasze i Waszych Rodzin.
      Niech składany pokłon u żłóbka wprowadzi w Was poczucie bezpieczeństwa i pokoju w Nowym 2012 roku
      dając siłę realizacji Marzeń, o które warto walczyć;
      Radości, którymi warto się dzielić;
      Przyjaciół, z którymi warto być
      i Nadziei bez której nie da się żyć.

Opromienionych miłością Bożej Dzieciny Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku, życzy..

ŚWITAJ SEBASTIAN
      • Gość: świtajowie Re: wesołych świąt IP: *.centertel.pl 31.12.11, 22:39
        Szampana piccolo,
        Brokatu na czoło,
        Uśmiechu na twarzy,
        Szampańskiej zabawy,
        Życzeń serdecznych,
        Wspomnień najlepszych
        oraz braku kaca
        kiedy w nowym roku pamięć wraca

• noilemozna Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 20.01.12, 15:12
      Polecam Empol. Wymieniali mi w mieszkaniu okna i jestem zadowolony. Nie twierdze,że to najlepsza firma we Wrocławiu, bo nie mam porównania-tylko raz mi okna wymieniano, ale trafiłem na nich i było wszystko ok.
      • antowerpia Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? 05.02.12, 12:08
        czytam na tym forum i próbuję coś naprawdę znaleźć by móc wymienic okna.każda firma ma swoje plusy i minusy. w moim bloku, a jest potężny, wymieniały różne firmy okna, teraz wszyscy chwalą EMPOL za terminowośc i LEDAR za jakość...więc do kogo się zwrócić?dodam że chodzi o okna w tzw galeriowcu przy ul.Powstańców Sl.
        • Gość: Michu Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.play-internet.pl 05.02.12, 18:37
          Powiem krótko-nie wiem czy Ledar jest lepszy czy gorsze, ale mi wymieniał Empol i byłem zadowolony, minęły dwa lata, nic nie trzeba regulować, jest ok. Co do cen to ci nie powiem, bo szczerze nie porównywałem aż tak bardzo więc nie wiem, może są tańsi od nich. Pozdrawiam.
    • Gość: ona RENOMA 2000 ????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.12, 12:08
      Witam,
      Chcę wymienić okna. Jako, że stare = chłodne budownictwo, najbardziej podpasowały mi okna firmy Renoma2000:
      "4. NOWOŚĆ! NATURA 8000+ 5 komorowe, bezołowiowe, wypełnienie thermostal 3-warstwowe, najwyższa sztywność oraz zbrojenie profilu (2,0mm stal ocynkowana zamknięta!) oparte na okuciach Winkhaus ActivPilot."
      Czy ktoś ma takie okna z tej firmy????? Czy ktoś korzystał z usługi p produktów Renoma 2000.

A może ktoś ma okna o podobnym profilu tj. maksymalnie ciepłe z innej firmy i może z czystym sumieniem polecić?

W internecie znalazłam tylko 2 opinie nt renoma2000 (z czego 1 negatywna na tym forum), dlatego proszę o wszelkie informacje.
      • Gość: obeznany Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.centertel.pl 24.01.12, 10:16
        Firma renoma 2000 to nic innego jak stara NORMA 2000 zmienili nazwe bo mają straszne opinie, najwięcej skarg u rzecznika konsumentów (jeden tel. i można sprawdzić) . Partacze jakich mało!!!
        A nikogo ci nie polecę, bo każdy ma coś za uszami .
      • Gość: niedoszły klient Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.12, 17:55
        PRZESTRZEGAM! Radzę omijać szerokim łukiem firmę RENOMA 2000. Firma nierzetelna, niesłowna, właściciel świadomie wprowadza w błąd, nie potrafią załatwić reklamacji, a słowo przepraszam nie istnieje wśród pracowników Renomy 2000. Jeden zwala na drugiego. Moja sprawa najprawdopodobniej trafi do sądu. Sąsiad z Kozanowa wypowiedział umowę i nie może doprosić się o zwrot pieniędzy zapłaconych za niewykonaną usługę i sprawa opiera się o Miejskiego Rzecznika Konsumentów. U innej klientki, po demontażu, zostawili okna przed domem na okres 4 tygodni!!! Jak dla mnie to najgorsza firma z jaką miałem w życiu do czynienia. Swoje przygody z firmą Renoma 2000 i ich oknami opiszę na specjalnym blogu jako przestroga dla innych.
        • Gość: Michał Dor. Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.12, 17:22
          Hm, mam trochę odmienne zdanie na temat tej firmy. Wymieniałem u nich okna pół roku temu, jak narazie jestem zadowolony, nic się z nimi nie dzieje. Montażyści spisali się na 5, posprzątali po sobie, obróbki bardzo ładnie wykończyli.
          Jeden klient jest zadowolony, drugi nie, ale zawsze powód niezadowolenia leży po obu stronach.
          Przy wymianie stolarki nie sugerowałbym się opiniami tylko wyłącznie produktem jaki dana firma oferuje, oraz ekipami monterskimi - to jest najważniejsze.
        • Gość: klient renomy2000 Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 14:07
          całkowicie się zgadzam z tą opinią- chamscy, nierzetelni, terminy to abstrakcja, zero poczucia winy, jak w "Misiu"- ja tu jestem kierownikiem tej szatni ico pan mi zrobi ? , tyle, że dla kienta to nie jest zabawne
          • Gość: cipciuś Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 01:22
            > Ég er sammála að fullu með þessu áliti öllum chamscy eru óáreiðanlegar, tími er abstrakt
            >, Zero sektarkennd, sem í "Bear" - ég er hér í herbergi skápnum leiðtogi ico p
            > An ég að gera? , Þannig að fyrir viðskiptavin sem er ekki fyndið
        • Gość: kacperek Re: RENOMA 2000 ????????? IP: 217.153.121.* 16.11.12, 08:51
          Witam. Oczywiście zgadzam się z opinią. Mam z tą firmą same pronlemy. Wg. umowy za nic nie odpowiadają. Do podpisania umowy sa milusińscy i profesjonalni ale potem... to tylko płakać. Nie można umówić się na termin, wciąż jest on zmieniany, kolor okna lub moskitiery jes różny od zamówionego bo akurat taki był w standarcie.
      • Gość: Andrzej Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.12, 17:23
        Polecam usługi firmy renoma 2000. Zakończyłem kompleksową budowę domu, którą obsługiwała ta firma i jestem zadowolony w 100%. Rzetelna, fachowa porada co do wyboru okien, w końcu firma, która posiadała wybór i doradziła optymalne rozwiązania. Świetny kontakt i naprawdę dobre ceny.
        Trochę czekałem na regulację okien po zgłoszeniu (jakiś tydzień), ale wystarczyło się przypomnieć i dojechali :). Szczególne godne polecenia ekipy monterskie, o które to ciężko... i każdy kto się buduje coś o tym wie.
        • Gość: Grześ Re: RENOMA 2000 ????????? IP: 109.255.8.* 12.08.13, 23:25
          Andrzej i Michał Dor - Jesteś pracownikiem firmy i dlatego te pozytywne posty. Pisane z tego samego miejsca i o tym samym czasie.
          To wszystko co piszesz to kompletna bzdura (ale jako pracownik tej firmy albo nawet sam Sumicki nie możesz inaczej).
          Firma nierzetelna, nieuczciwa, traktują klienta jak śmiecia ale po zapłaceniu zaliczki, terminy odwlekają się w nieskończoność.
          Dlatego jak chcesz nowe okno to szukaj innej firmy, chyba że lubisz jak Cię poniżają i oszukują.
      • Gość: nie zadowolona Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.12, 09:14
        odradzam ta firmę, wszystko wygląda fajnie tylko przed podpisaniem umowy, a potem zaczynają się problemy. Montażyści jeszcze gorsi. Podrzucają śmieci pod inna klatkę. masakra. Brak kompetencji.
      • Gość: ewa Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.12, 11:57
        nie polecam, partacze, a na reklamacje nie mozna sie doczekać.
        • Gość: cicpiuś Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.12, 01:25
          a jakie mieli pałki? opowiedz nam swoją historę
          • Gość: norma 2000 Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 22:06
            czyli stare standardy pozostały
      • Gość: GRZEGORZ Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.core.lanet.net.pl 08.11.12, 17:32
        Najgorsza firma na rynku to renoma 2000 we Wrocławiu \nierzetelni nieterminowi nie posiadają ekipy do montowania okien Spartolili robotę !!!! NIE POLECAM
        • Gość: ola Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.12, 13:38
          A ja jestem zadowolona. Poszło szybko, sprawnie. Okna bardzo ładne. Polecam
          • Gość: As Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.play-internet.pl 15.12.12, 14:15
            No to musieli używać żelu.
            • Gość: klient renomy2000 Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 19:20
              Żałosne są wpisy na tym forum. Nie wiem kto jeszcze czyta te bzdury, chyba tylko osoby pokroju internautów którzy wypisują te wulgaryzmy.
              Z tego co widzę, to opinie wypisują niezadowoleni klienci natomiast ja mam całkiem odmienne zdanie co do firmy Renoma 2000. Okna wymieniłem w tym roku'12 latem i jestem z nich zadowolony, uważam że to był dobry wybór.
              Trochę się czekałem, ale warto było. Ekpia montażystów to fachowcy.
              Szczerzę pierwszy raz jako klient zamieszczam pozytywną opinię o firmie bo nigdy nie chce mi się ich pisać, ale tym razem naprawdę muszę ich pochwalić.
              • Gość: Porażka 2000 Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 10:58
                Spróbujcie coś reklamować. Dziesiątki telefonów i pism. Tylko obietnice, że sprawa zostanie załatwiona. Jedyne rozwiązanie to Sąd.
      • Gość: Oszuści !!! Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.lan.bermudy.net 23.01.13, 18:43
        Witam

Nie polecam tej firmy banda oszustów, już pół roku rozpatrują reklamację związana z uszkodzeniem szyby która montażyściu uszkodzili podczas montażu. Za każdym razem ta sama gadka że szyba jedzie i niemoże dojechać od producenta . OSZUŚCI I JESZCZE RAZ OSZUŚĆI . Może kogoś ten wpis uchroni od popełnienia tego błędu co ja !!!!
      • Gość: klient Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.static.korbank.pl 07.02.13, 14:04
        ja zamówiłem okna w pazdzierniku 2012 i do dzisiaj ich nie ma i pieniedzy tez ......
      • Gość: bob Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.centertel.pl 09.11.13, 15:31
        Generalnie to podczas pomiarow u mnie w domu Pan powiedział ze termin realizacji zamówienia od dnia podpisania umowy wynosi do 4 tyg.Zdecydowałem sie na ta firme,przelalem pieniądze i czekam juz 6 tydzień.Kiedy dowiadywalem sie w biurze około 4 tygodnia kiedy jest przewidywany montaż okien dowiedzialem sie ze trzeba czekac do 5-6 tygodni.Jestem troche podirytowany ta cala sytuacja,i czekam dalej..
      • Gość: wkurzony na maxa Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.13, 22:23
        Firma Renoma 2000 z ul. Legnickiej we Wrocławiu powinna się nazywać PORAŻKA 2000. zamiast 3 do 6 tygodni wyszło ponad 3 miesiące. Nieprofesjonalny pomiar - ale wg pana wykonującego pomiar to wina dewelopera, który budował dom albo klienta. Nieterminowość, zbywanie klienta, ale sposób w jaki traktuje się klienta to już szczyt wszystkiego. W życiu nie doświadczyłem takiego dziadostwa. Broń Boże dać większą zaliczkę, bo nie wiadomo, czy nie przepadnie. Zbywanie co tydzień, że w następny itd.......... . Po rozmowie z Rzecznikiem Konsumenta we Wrocławiu, dowiedziałem się, że nie byłem jedyny z takim problemem. Nadają się do programu p.t. Usterka. Zdecydowanie nie polecam !!!!!!
        • Gość: hanka Re: RENOMA 2000 ????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 20:14
          Przestrzegam wszystkich, którzy mają zamiar zamówić u nich okna. Czas oczekiwania wydłużają w nieskończoność, umawiają się na montaż i nikt sie nie pojawia, a co najgorsze nawet o tym fakcie nie uprzedza! Kompletna ignorancja! U znajomej zamontowali okna z opóźnieniem, ale niestety parapet okazał się za krótki - naprawienia bubla doprosić się nie można niestety. prowadzą politykę - zapłacone, to olewamy...
    • Gość: Monia Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.12, 17:29
      RENOMA 2000- POLECAM! ! ! FIRMA GODNA POLECENIA, 0 PROBLEMÓW, DOBRY SYSTEM RATALNY, SPRAWNE, DOBRE EKIPY BUDOWLANE, ŚWIETNE CENY I DOBRE DORADZTWO Z BEZPŁATNYM POMIAREM.
      • Gość: CIPCIUŚ Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 21:58
        SPERMA 2000 reklamuje się tu ostatnio, jak swego czasu krystex i wiemy jak to się skończyło.

• Gość: Gość Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.static.tvk.wroc.pl 13.02.12, 17:57
          Ja zgłosiłam nieszczelność okna telefonicznie, długo czekałam i nie było odzewu, udałam się osobiście do biura Renomy 2000 by dowiedzieć się że potzrebne jest pismo i dowód zakupu, w sumie nie pomyślałam, doniosłam i po tygodniu przyjechał pan, coś pokręcił, był z 5 minut tylko i już jest ciepło. Co do samej firmy to myślę, że cenowo i jakościowo to wszytskie firmy są na zbliżonym poziomie, ja tu wybrałam bo akurat blisko, ale jak ktoś robi cały domek to może gdzies dostanie lepsza lub gorszą cenę, też pewnie zależy od kursu euro czy pory roku. Pozdrawiam:)
          • Gość: asiaL Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.12, 17:18
            Remont mieszkania to wyzwanie i duży wydatek. Dlatego zależało mi żeby wybrać firmę, która spełni moje oczekiwania i będę miała wszystko dobrze i solidnie zrobione. Po zapoznaniu się z ofertą okien i drzwi z kilku firm,wybrałam Renomę 2000. Zaryzykowałam i dobrze zrobiłam, polecam tych ludzi, szczególnie ekipę montażową, która szybko i sprawnie uporała się z moimi oknami i drzwami.
    • Gość: aga Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 19:03
      Witam.Ja odpalilem allegro wpisalem okna wyskoczylo pare firm wyslalem zapytanie dostalem 2 oferty pojechalem do jednej i drugiej.Po rozmowie zdecydowalem.Firma ok z okienek i rolet jestem bardzo zadowolony,ceny generalnie sa bardzo zblizone,przekonali mnie tym ze szef firmy wsiadl i pojechal na kilka domkow ktore robili moglem porozmawiac z klijetami,a i wazne posiadaja calom stolarke budowlano od A do Z.Prosze sobie znalez jakies firmy i w ten sposob szukac a nie czytac opisy sprzedawcow i dilerow.Pozdrawiam
      • Gość: ... renoma 2000 skończy jak krystex IP: 31.61.204.* 20.02.12, 13:36
        Daje im góra 6 miesięcy
        • Gość: Cipciuś Re: sperma 2000 skończy jak krystex IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 21:02
          SPERMA 2000 jest zajefajna, bo SPERMA 2000 to extra firma. Wybraliśmy SPERMĘ 2000, bo lubimy fałszywe, zakłamane i pojeb... firmy. To samo było z krystexem. Tych ze SPERMY 2000 też udupimy na tym forum.
    • Gość: niko norma 2000, renoma 2000 nie ma różnicy IP: 31.61.255.* 21.02.12, 17:42
      Pajace zmienili tylko nazwe i myślą że ludzie dadzą się nabrać

Partacze i pelcownicy
      • Gość: Samosia Re: norma 2000, renoma 2000 nie ma różnicy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.02.12, 14:28
        loool jaka polew w ogólę, z tego forum nie da się oddzielić ziaren od plew... piszą jakieś cipki, użytkownik: aga pisze w formie męskiej, sam spam, nie da się odróżnić co jest prawdą a co fikcją, jakieś groźby i reklamy:D:D:D
        • Gość: cipciuś łokna IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 23:00
          WYCHODZĄC NA PRZECIW OSZCZERSTWOM WYPISANYM NA TY ŻE FORUM ZAPRASZAM WSZYSTKICH POTENCJALNYCH KLIENTÓW DO SKORZYSTANIA ZE SPECJALNEJ OFERTY. NA HASŁO "GAZETA PL" DODATKOWE 10 % RABATU , 0 ZŁ ZADATKU, A ZAPŁATA KOŃCOWA NASTĘPUJE WTEDY GDY KLIENT JEST ZADOWOLONY Z USŁUGI .

Z POWAŻANIEM FIRMA X 2000
          • Gość: adolf hitler cipciusia matke i żone jebali na berzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 16:48
            jebałem matke cipciusia
            • Gość: cipciuś Re: cipciusia matke i żone jebali na berzie IP: *.dynamic.chello.pl 29.02.12, 21:15
              Jestem cudownym dziełem eksperymentu medycznego, zostałem stworzony w sposób sztuczny. Nie mam matki, chyba że powiem tak o probówce w której powstał mój zalążek, a ojcem nazwę profesora Kutasika, któremu zawdzięczacie że mogę tu pisać.
              • Gość: xyz te forum nadaje sie tylko do usunięcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 18:01
                Ludzie poczytajcie co tu jest pisane... na miejscu moderatora dawno bym to usunoł i wątek puscił od nowa.

No ale moderatorem jest szanowny pan aron szechter

gazeta.pl i wyborcza najwieksze żydoskie twory
                • Gość: Pako Re: te forum nadaje sie tylko do usunięcia IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 19:08
                  Prawda w chvj!
                  • Gość: cipciuś . IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 02:46
                    Ależ Panowie, co Wy tu wypisujecie. Przecież to obiektywne forum pomogło i nadal pomaga wielu dobrym ludziom, a w czym? Unikać takich firm jak:
                    kupa 2000
                    krystex
                    dżwi.pl

Bez tego forum byłoby nudno, a moje życie wypełniła pustka...
                    NIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    To forum musi istnieć, jako miarodajne, uczciwe i rzetelne źródło informacji
    • Gość: klient wrocław Re: uwaga na firmę FIX z ul. Borowskiej !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.02.12, 12:40
      Ale widzę tylko jednego niezadowolonego klienta. Ja kupowałam u nich okna i jestem bardzo zadowolona, nawet mocno nie nabałaganili, teraz przymierzam się do zakupu i wymiany drzwi, a poleciła mi ich sąsiadka i jeszcze dostałam płyn do okien w prezencie.
    • Gość: Piotr Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.12, 13:54
      Witam!
      Na tym forum znalazłem wiele opinii o różnych firmach i w większości wypowiadają się ci, którzy są niezadowoleni. Dużo też znalazłem o firmie FIX - wprawdzie to wypowiedzi stare, bo sprzed 2 lat, ale zasiały ziarnko niepewności. Niemniej jednak uległem namowom znajomych, którzy byli zadowoleni z usług tej firmy i muszę powiedzieć, że nie żałuję.
      Przez te dwa lata chyba się sporo zmieniło, bo ja nie mogę narzekać ani na obsługę, ani na wykonanie, ani nawet na terminy wykonania prac.
      Owszem, składałem reklamację bo była zarysowana szyba, ale jej wymiana to była formalność.
      Ogólnie jestem zadowolony z usług Fixa bo okna już przeszły test podczas ostatnich 20-sto stopniowych mrozów.
      I jeszcze jedno, bo to może mieć znaczenie - dałem trochę więcej kasy i kupiłem okna Vetrex, ale uważam że warto było.
      • Gość: Beata Re: Jaka firmę polecacie do wymiany okien?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 12:45
        Na pewno nie polecam firmy Różański i nie chodzi o jakość produktu, bo dopiero się okaże jak się będą sprawowały okna, ale o realizację zamówienia i traktowanie Klienta. Czekamy na okna do domu już 4 miesiące. Wczoraj wieźli wyczekiwaną część okien, jednak w czasie transportu rozbili część szyb. Od dyrektora handlowego usłyszeliśmy z mężem, że muszą skontaktować się z ubezpieczycielem w sprawie odszkodowania i będziemy znowu musieli trochę!!!!! poczekać na szyby. Dodam, że skuszeni opcją 10% rabatu przy płatności 100% przy podpisaniu umowy skorzystaliśmy z tego. Odradzam, niech nikt więcej tak nie robi. Strzeliliśmy sobie sami w kolano, nie mamy żadnej karty przetargowej. Natomiast podejście do Klienta godne pożałowania, niewiarygodnie beztroskie i skandaliczne. UWAGA na fabrykę Różański!!!!!
    • ilkas2 Re: polecam 29.02.12, 14:21
      Ogólnie byłam zadowolona z z firmy która ma siedzibę przy ul. zielonogórskiej, wymieniali mi drzwi a z tego co się oreintuję wymieniają także okna.
      • Gość: Przemo Re: polecam IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 13:53
        na zielonogórskiej jest duży salon drzwi, oni okien nie mają.
        • ilkas2 Re: polecam 05.03.12, 17:56
          Gość portalu: Przemo napisał(a):

> na zielonogórskiej jest duży salon drzwi, oni okien nie mają.

W ofercie mają także okna: www.drzwi.pl/katalog/okna/okna-drutex/ do tego rolety i bramy.
          • Gość: cipciuś polecam IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 21:21
            cewka mnie boli, jak to czytam.
            miłej lektury :))))))))
            forum.gazeta.pl/forum/w,186,80441208,80441208,Ostrzegam_przed_drzwi_pl.html
            www.ofachowcach.pl/Default.aspx?Search=drzwi.pl
            www.goldenline.pl/forum/2426120/drzwi-wewnetrzne-wymia
    • Gość: rachwa co tu tak spokojnie ku... i frajerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:16
      hahahahah
      • Gość: cipciuś Re: co tu tak spokojnie ku... i frajerzy IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:18
        właśnie, czekamy na ciekawostki ze świata drzwi i okien.
        Kto następny do obsmarowania? :))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka