Gość: (!) IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 18:14 Oczywiście przez Wrocław i Łódź to powinien być teraz priorytet dla władz Wrocławia i regionu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kotbehemot Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 18:27 o ile wiem nie ma w planach takiej drogi. Jest S8 (nie autostrada!!)z Warszawy do Wrocawia przez Piotrków Trybunalski a nie Łódz i jakas tam inna z wybrzeza do Pragi przez Legnice. Czyli Tranzyt z Wawy do Pragi przejezdzalby S8 przez Piotrków, potem obwodnice Wrocławia, potem A4 do Legnicy i potem na południe tą drogą do Pragi. Nie wiem czy moje informacje są prawdziwe ale chyba tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (!) Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 19.10.03, 18:48 Może i teraz nie ma w planach takiej drogi ale powinna być i warto powalczyć żeby takie połączenie zaistniało gdzieś w komisjach UE odpowiedzialnych za komunikację ale to już zadanie dla władz terenów przez które by przechodziła ta autostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: Autostrada Praga-Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 21:58 ale napisałem Ci ze jest planowane takie połączenie, tyle ze niezupełnie tą drogą którą powiedziałes Odpowiedz Link Zgłoś
misiu_uszatek Potrzebny lobbing od zaraz 22.10.03, 14:07 ...tu trzeba intensyfikacji dzialan. Co z tego, ze trudno o srodki. Teraz ich nie ma, wiec trzeba znalezc. Plus jest taki, ze Lodzianie takze chca autostrady A8 i to obok swojego miasta. Lobbi Wroclaw-Lodz mogloby cos zdzialac. Poza tym wzrost kosztow z poziomu planowania drogi ekspresowej (S8) do autostrady A8 nie byby tak tragiczny. Kwestia budowy skrzyzowan bezkolizyjnych i wiaduktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Franciszek Jozef naszym Cesarzem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.03, 23:35 A ja proponuję rozebrać tę drogę do Warszawy i zacząć budować tę do Pragi !!! Odpowiedz Link Zgłoś