spacerownik.wroclawski.eu 18.10.08, 12:56 Kurcze, też się boję szczepić dziecko na odrę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooku Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia 18.10.08, 13:17 A ja byłem szczepiony na niemal wszystko co się da, pełen pakiet, i rozwijam się prawidłowo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-piesniarz odra a tamiza 18.10.08, 13:34 To teraz pora na rewanż. Zawieście z Wro do Londynu tamizę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Chwila moment 18.10.08, 13:49 Po pierwsze dlaczego się nie szczepią a po drugie czy są ubezpieczeni? Nie mam zamiaru opłacać im leczenia, dlatego że się nie zaszczepili, mimo iż jest to obowiązkowe! Przykre, że zachorowali, ale mogli tego uniknąć, gdyby przestrzegali prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
spacerownik.wroclawski.eu Re: Chwila moment 18.10.08, 14:11 Wiesz, mi się też nie uśmiecha płacenie za Twojego lekarza, ale w imię solidarności społecznej i dobra ogółu bez wahania dorzucę swoją składkę ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Chwila moment 18.10.08, 22:07 OK ale ja jestem ubezpieczony i zaszczepiony. Solidaryzm społeczny tak, ale pod warunkiem, że wszyscy jesteśmy solidarni. W przypadku Cyganów z reguły sytuacja jest taka, że my dajemy, a oni tylko biorą nie dając nic od siebie. To mi się już nie podoba, bo to nie jest solidarność społeczna a pasożytnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorforum Re: Chwila moment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 14:24 Myślę, że nie do końca zrozumiałeś, o jakiego lekarza chodziło spacerownikowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Chwila moment IP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net 19.10.08, 16:47 SMIERDZISZ WIELKIM GOWNEM RASISTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afro a ty co kolorowy jestes? IP: *.tpnet.pl 19.10.08, 17:31 Nawet z PL nie nadajesz... daj pu**** simonowi moll bo cie nazwie rasista jeszcze a tego bys nie chcial. A tak w ogole to moll to rasista na biale i naiwne kobiety chyba? Kolego przerabialismy juz "nie rasizm" np u zachodnich sasiadow, skutkiem jest rozmnazanie sie na potege rzadko kiedy asymilujacych sie turkow. Zrob to samo w Polsce to za 100lat bedziesz jadl wszedzie kebab (dobry poniekad) a dzieci posylal na lekcje polskiego do prywatnej szkoly bo w normalnych beda tylko po turecku uczyc :) To samo Francja (jak nie dadza im socjalu to pala samochody - murzynki babmo z afryki - nie ogladales TV?) i UK - tam to nawet home grown terrorist som, wisz? Troche na swoj tylek musisz patrzec. Nie ulegaj "poprawnie politycznej" mowie z zachodu. Rasism to polularne slowo i nie rzucaj nim na wiatr a gosc ma racji troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Chwila moment IP: *.net-partner.pl 23.10.08, 22:00 i w tym ubezpieczeniu jest cały problem bo cyganie nie są ubezpieczeni ani w Polsce ani w UK Odpowiedz Link Zgłoś
iguana781 Re: Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia 18.10.08, 14:12 Ja też zwlekam... po prostu boję się, ale ostatecznie się zdecydujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:10 a robiac dziecko sie nie balas? I tak kiedys umrze - przez to ze zrobials go, oto sie nie boisz? Przeciez nie szczepisz wodą z odry u szamana... Nie gadaj bo jakbys sie tak bala o jego zycie to bys na macierzynstwo sie nie zdecydowala - wiesz ile chorob jeszcze czeka na dzieciaka, ukrytych wad wrodzonych czy "slabych" genow ?! Zycie zabija predzej czy pozniej prawda? Szczep i nie gadaj o swoim "strachu" bo wiecej z tego korzysci niz problemow, tak jak z poduszkami w samochodzie. Moga zabic ale wiekszosc ludzi ratuja. W sumie nie macie sie o co tak bać, cyganie zwykle chetnie dzieci do szkoly nie posylaja to nie beda zarazac waszych. To ze nie pracuja to wiemy wszyscy ale to ze sie nie szczepia darmowymi preparatami to juz zakrawa na glupote :( Odpowiedz Link Zgłoś
iguana781 Re: Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia 19.10.08, 15:01 Widać że temat szczepień ci jest obcy, jest wielu przeciwników szczepionek i nie bez racji... Poczytaj troche a potem wypowiadaj się publicznie, bo czytając twój post człowiek traci czas... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia 20.10.08, 08:38 Można przyjąć jeszcze bardziej skrajne poglądy i nie stosować antybiotyków i innych zaawansowanych technik medycznych i zdać się na naturę. Ci słabiej przystosowani lub mający więcej pecha umierają i algorytm genetyczny jakoś działa. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana781 tbernard 20.10.08, 16:50 Ale po co od razu skrajne poglądy, wystarczy racjonalne. To że szczepionka jest finansowana przez państwo nie znaczy ze jest to dobry wybór(patrz Wielka Brytania gzdie to szczepienie nie jest obowiązkowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek A wywioza z powrotem tamize do Londynu............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 20:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fra_mauro Re: A wywioza z powrotem tamize do Londynu....... IP: *.mas.airbites.pl 18.10.08, 21:05 Iguano i Spacerowniku, czego Wy sie boicie ?! Strach was ogarnia przed standardowa szczepionka a przed powiklaniami poodrowymi juz nie ? Jak widac na zalaczonym obrazku, odra jest choroba calkiem realna , a prawdopodobienstwo przywleczenia jej z GB bardzo wysokie. Zezloscilo mnie stwierdzenie babci dzieci mowiacej: "bo my Romowie sie nie szczepimy" Kurcze, jak mozna zyc tak niefrasobliwie i nieodpowiedzialnie ? Przeciez chodzi rowniez o innych ludzi. Nigdy nie rozumialam tej wyizolowanej spolecznosci. Dzieci do szkol nie posylaja, male dziewczynki wydaja za mąz i kaza nieletnim rodzic dzieci... A pozniej ich zdrowie maja doslownie gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd-rom Wy cyganie to sie nie uczycie, nie pracujecie, nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 13:04 nie..., nie... no nie moge napisac bo post usuniety bedzie. I ponawiam pytanie - czy sa ubezpieczeni? Jesli nie to czy zaplaca za leczenie dzieciaka? Wy cyganie wyjedzcie do londynu tam was przyjma z otwartymi lapami, przeciez nie sa rasitami i nie pracowanie, nie szczepienie (a jednak czesc z was jezdzi lepszymi autami i buduje palace paskudne) to skad macie szmal? Pytanei bez odpowiedzi - kazdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Wy cyganie to sie nie uczycie, nie pracujecie IP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net 19.10.08, 16:50 KOLEJNY SMIERDZACY GOWNEM RASISTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afro kupa jest czarna IP: *.tpnet.pl 19.10.08, 17:32 a wiec jestes RASISTA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd-rom1 czy leczenie odry jest zgodne z romską tradycją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:22 wszystkie wybryki Romów są tłumaczone tradycją i wymogiem tolerancji, ale czy leczenie odry u romiątek jest zgodne z tradycją?, bo że jest to leczenie na koszt leczącego to jest zgodne z tradycją:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paralitania Re: Przywieźli odrę z Londynu do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 08:16 Bój się, bój... ciekawe czy nie będziesz się bał jak zachoruje! A swoją drogą niektórzy tu mają trochę racji - dlaczego akurat romska grupa i dlaczego na nasz koszt? Odpowiedz Link Zgłoś