joeshmoe 31.10.08, 15:45 Oczywiscie dobry katolik nikomu w zyciu nic nie ukradnie, wiec te kradzieze to na pewno ci przekleci ateisci i innowiercy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła 31.10.08, 17:15 W samym fakcie postawienia znicza zawiera się pamięć o zmarłym, a więc to, co najistotniejsze. Nie mam zamiaru, ani znicza znaczyć, ani wyposażać go w system alarmowy czy też przy nim warować. Jeżeli są ludzie, którzy kupują i sprzedają kradzione znicze czy też kradną z innych grobów, to jest mi za nich cholernie przykro. Głównie za ich głupotę. Jak można uczcić pamięć zmarłego skradzionym przedmiotem? Przecież równie dobrze można się na ten grób wysikać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła IP: 139.48.25.* 31.10.08, 17:31 Miseczka miodu i miseczka mleka dla ducha nieboszczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 18:40 Ale Ci co kradną, nie robią tego, żeby czcić pamięć bliskich. Kradną, żeby sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła 01.11.08, 19:27 Pisanie "Ci" (w znaczeniu: oni) wielką literą nie na początku zdania oznacza szczególny szacunek dla określanych w ten sposób osób - na przykład Ci, którzy zginęli za Polskę. Pisanie natomiast o "Tych, którzy kradną" świadczy tylko o braku znajomości zasad poprawnej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Poradnik: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła 31.10.08, 19:46 Bzdury, to nic nie daje. Złodziej szybko kradnie i się nie przygląda. Sprawdza swoje łupy później i co najwyżej ich nie sprzeda, ale nam i tak zginęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sola Re: Poradnik: Aby hiena cmentarna zniczem pogardz IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 01.11.08, 05:42 Ale przynajmniej zlodziej na tym nie zarobi! Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Samospalenie? 01.11.08, 07:31 [... Dlatego sprzedawcy radzą, aby najpierw się zapalić ...]. "się zapalić"?! Zapał redakcji do korekty wypalił się jakby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 23:13 pozdrawiam hiene która ukradła stroik z grobu mojej mamy na Osobowicach Odpowiedz Link Zgłoś
lukasnaj Re: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła 02.11.08, 15:06 Oczywiście! Za to całe zło w Polsce jest odpowiedzialna 5 procentowa mniejszość pogańska. Odpowiedz Link Zgłoś
przchy Poradnik: Aby hiena cmentarna zniczem pogardziła 30.10.09, 16:59 zawsze mnie bulwersują takie "dobre rady". idąc tym tropem należałoby porysowac lakier swego samochodu i stłuc lusterka, żeby złodziej się nie pokusił, mieć na ścianach w domu same marne reprodukcje z bombonierek, stare radio lampowe i biżuterię z tombaku. lęk przed obrabowaniem ma jednak swoje granice, u mnie jest to 2,50 pln na znicz. pozdrawiam i życze spokojnego święta :) --- www.dotacje.wroclaw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Znajomy Arab 30.10.09, 20:01 Znajomy Arab strasznie się zdziwił, jak się dowiedział że u nas kradnie się znicze i kwiaty z grobów. W głowie mu się to nie mieściło. Powiedział, że jakby u nich w Jemenie złapali takiego, to by miał momentalny pogrzeb w trybie przyspieszonym i to bez udziału imama czy grabarza. Odpowiedz Link Zgłoś