polisz_bend 03.11.08, 21:38 Witam, jestem parę dni w Waszym mieście i chciałbym pomachać kijkami z 2 godziny. Jest w pobliżu lub w mieście jakiś fajny lasek, który się nadaje? Z góry dziękuję za podanie nazw które znajdę na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontrarian Re: nordic walking we Wrocławiu 03.11.08, 22:01 U nas sie zwiedza miasto machajac kijkami. Nie trzeba wyjeżdzać do lasku. Zaczyna sie przy Moscie Zwierzynieckim i idzie sie najpierw wałem za zoo, koło przystani gdzie stoi statek. No a potem dalej tym wałem, z widokiem na łąkę i rzekę. Jak masz parę to dojdziesz do mostu bartoszowickiego ( pl.wikipedia.org/wiki/Most_Bartoszowicki ), możesz go przejść (popatrz w prawo jak Odra się dzieli na dwie odnogi) a potem kładkę koło śluzy. I dalej w prawo wzdłuż Odry...kawał drogi tak możesz iść, aż nad tzw. Bajkał ale to kawał drogi. Jak ci braknie sił/czasu to nie musisz wracać tą samą drogą..tam, koło mostu Bartoszowickiego blisko jest Biskupin i można wsiąśc w tramwaj. Tylko uważaj na rowerzystów. Oni tamtędy jadą do pracy do miasta. I rozmyślają sobie jakie mają szczęscie, że mogą taką piękną trasą jechać a nie przez jakieś osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazylek Re: nordic walking we Wrocławiu IP: *.eranet.pl 04.11.08, 14:06 Możesz pochodzić po Parku Południowym, z centrum dojazd tramwajem nr 17, 2, 7, 6, autobusem D - wszystkie w kierunku Krzyki, w Parku Szczytnickim, Zachodnim, W Lasku Osobowickim. Odpowiedz Link Zgłoś