2w 19.11.08, 06:15 Szkoda strzępić klawiaturę. Odechciewa się wszystkiego :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johann3 Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 06:32 zawsze to dla gminy jakies dodatkowe wplywy z vat za paliwo przepalane w tych korkach i dokupywane w stacjach w miescie, super miascie, gdzie super sie mieszka i super sie zyje - urzednikom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as50 Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 07:24 po co te zlośliwości? W niczym nie pomogą. a urzędnik to taki sam obywatel tego miasta i stoi jak inni w korkach i jak wszyscy placi podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 07:28 dobrze, że tylko złośliwości. a w kontekście wczorajszego artykułu o prosperity we Wrocławiu - lepszej pointy nie trzeba. Prosperita w ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenaj Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 10:43 Urzędnik to taki sam obywatel i też stoi w korkach tyle że on za te korki bierze pieniądze , czasami się nagroda trafi . Firmą zajmującą się naprawą jezdni jest Przybud a oni są napdawdę bardzo wolni _- to trochę jeszcze potrwa i ta zima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meryl Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 194.181.187.* 19.11.08, 08:21 Gmina nie dostaje środków z VAT-u, tylko z PIT-u. Najpierw do szkoły a potem krytykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko pytam no i kto tu rządzi? ratusz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 07:24 MPWIK robi co chce, kiedy chce, terroryzuje miasto. kilka miesięcy partaczy remont, by stwierdzić że "nie jest szczelny". Przypominam ratuszowi że to MPWiK jest spółką zależną od zarzadu miasta, nie odwrotnie (przynajmniej teoretycznie). Ale: jakby łupnąć kary, to zacznie opłacać sie kąpiel w mineralnej. To sie nazywa MONOPOL. ps. co słychac na Nowowiejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CUDAKIEWICZ Re: chcemy odwolania Dutkiewicza IP: *.centertel.pl 19.11.08, 08:28 Sprwadzenie jeg, Zdrojewskiej, Zdrojewskiego, Huskowskiego, Piechoty, Dolaty, Szewioly, majatkow. A co się stało z cukro bankiem na kościuszki i majatkiem jego syna? Gracie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oporowianin Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 07:36 Mieszkam na Oporowie i juz mam dość własnie zaczynania remontów jak nie skończy sie pierwszego. Najpier zaknęli Karmelkowa po czym nie zrobili jej i zmknęli Solskiego i następnie Wiejską...poprostu ekstra. Teraz musze zawozić dziecko i przemieszczać się do pracy własnie ulica Hallera. Nie wiem, ale wyglada na to że bede musiał sie nauczyć fruwać. Hallera prwaie nieprzejezdna i jak widac sie nie zanosi, to do tego zamykaja Grabiszyńska...jakby było mało to w stornę Oporowa Wałbrzyską sie też nie dojedzie. GRATULUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.magma-net.pl 19.11.08, 07:52 to będzie niezły meksyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggorr a tak z ciekawości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.08, 07:50 czy jakikolwiek urzędas (nie urzędnik)w naszym mieście stracił pracę za rażące niedopełnienie obowiązków (jak np. nieumiejętność sprawowania nadzoru nad inwestycją lub nieumiejętność koordynacji remontów)? gdybym ja w swojej pracy tak wypełniał obowiązki, szef dawno już by mnie wywalił na zbity pysk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: a tak z ciekawości IP: *.static.korbank.pl 19.11.08, 08:04 Chyba trzeba zrobic jakas masowa demonstracje na Rynku, bo to jest nie do wiary, co ci ludzie w urzedach wyprawiaja i jak sa bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: a tak z ciekawości 19.11.08, 10:04 No to idź do pracy jako urzędas. Będziesz miał super komfort, że nikt Ciebie na zbity pysk nie wywali. A ponieważ jesteś taki sumienny to zaraz sytuacja się poprawi. Prawda jest taka, że nie chciałbyś za takie pieniądze pracować i tylko to Ciebie powstrzymuje. W budżetówie oprócz tych najwyższych stołków atrakcyjność wynagrodzenia przyciąga jedynie nieudaczników. Nawet jak zabłąka się tam ktoś aktywny z ikrą i zapałem, to szybko zostanie "zmotywowany" aby wyrównać w kierunku miernot z "większym doświadczeniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a tak z ciekawości IP: *.as.kn.pl 19.11.08, 11:41 no to świetnie - i kto wg ciebie jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy w ratuszu. Pan Bóg ? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: a tak z ciekawości 19.11.08, 15:10 Tych w ratuszu to naród wybrał. Możesz oczywiście jako wyborca wysłać im prośbę aby kogoś zwolnili uznawszy za winnego. Możesz też pogrozić, że jeśli nie spełnią Twojej prośby to Ty zagłosujesz za ich zwolnieniem przy najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggorr Re: a tak z ciekawości IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.08, 08:40 zadziwia mnie usprawiedliwianie nieudolności pracownika za pomocą jego niskich zarobków - jeśli przystąpił do danej pracy, to znaczy, że się zgodził i na warunki płacowe i na zakres obowiązków - koniec, kropka. czy również można usprawiedliwić np. przedszkolankę, że nie pilnuje dzieci, bo mało zarabia, albo chirurga że wyciął pacjentowi wątrobę, a nie wyrostek, bo mało zarabia (chirurg oczywiście)... jeśli szeregowy pracownik budżetówki ma w d..pie swoje obowiązki, to odpowiada za to on, jego szef, szef szefa itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: a tak z ciekawości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 14:05 > jeśli szeregowy pracownik budżetówki ma w d..pie swoje obowiązki, to odpowiada > za to on, jego szef, szef szefa itd. albo Wrocław, albo kariera polityczna! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: a tak z ciekawości 19.11.08, 14:03 Hyhy, sądzisz, że wykonawcy partaczący remonty masowo zwalniają pracowników fizycznych i inżynierów odpowiedzialnych za partaczenie? Naiwność:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość1 Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 213.76.147.* 19.11.08, 07:55 Jadę do pracy o 7 na Hallera ZERO robotników, z pracy wracam o 16 to samo. Pytanie czy tam w ogóle ktoś pracuje:) Dlaczego u nas w mieście nie ma inteligentnych ludzi we władzach który zaplanowali by ten remont choć na dwie zmiany aby został szybciej zakończony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarm Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 07:59 800 m Grabiszyńskiej w rok?! Mistrzowskie tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macios Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.tktelekom.pl 19.11.08, 08:15 U mnie na wsi owa firma robi 400m ulicy (deszczówka i droga z kostki betonowej) od początku sierpnia... Tą kostkę to ręcznie układają zamiast maszyną. W tym kontekście 800m w rok to tempo szybkie. Takie terminy daje inwestor i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWAK Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:00 MPWiK ma jakąś dyrekcję odpowiedzialną za niedotrzymanie kolejnych terminów? To super managerowie!!! przesunąć ich do sekcji gimnastycznej - nabiora wigoru, a przede wszystkim PRZESTANĄ NADZOROWAĆ REMONTY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kklement I co z tego ? Jak będą wybory, to Dupkiewicz ... 19.11.08, 08:12 ... i tak dostanie 80% głosów. Mnie już nie nabierze, ja na niego w życiu więcej nie zagłosuję. Ale umiejętność wyciągania wniosków nie jest powszechna wśród Wrocławian, co pokazały ostatnie sondaże :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Bingo IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 19.11.08, 08:24 To jest mental we wrocku. Trzy czwarte narzeka i nie jest zadowolonych raz z tego raz z tamtego. A jak co do czego, to prezydent dostaje 80% w wyborach albo 64% w ostatnich badaniach opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudkiewicz Re: Bingo IP: *.centertel.pl 19.11.08, 08:34 tak naprawdą przejęliśmy kontrolę nad wszystkimi ministerstwami Kraj mamy w naszych rekach nikt nam nie podskoczy, Gdyby nie zamurowali Debil a 13 to dla Grzesia, Bogusia, Józka, Jacka , Stasia .... dałbym palmę za wypromowania naszego grajdoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudkiewicz Re: I co z tego ? Jak będą wybory, to Dupkiewicz IP: *.centertel.pl 19.11.08, 08:30 o nie jak komisja wyborcza nie będzie w tym samym lokalu co prokuratura psie pole. to wyborcy przeżyjż szok. tym razem dziennikarze bądą śledzić liczenie ha ha Hania Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: I co z tego ? Jak będą wybory, to Dupkiewicz 19.11.08, 09:12 A kogo mają wybrać Wrocławianie? Brakuje troszkę alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:23 Pozostaje pytanie co MPWiK i Jego podwykonawcy robili w czasie wakacji , oczywiście poza łapaniem promieni słonecznych i może w końcu ktoś odpowie czy tego remontu (Hallera) nie można było rozpocząć juz w lipcu.Jeżdżę Gajowicką codziennie i muszę liczyć 30 ninut na przecięcie Hallera i Kruczej , a w czasie wakacji ten dcinek poknywało sie w 3 minty nawet stojąc na światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 08:25 Bede z niewymowna przyjemnoscia obserwowal pseudo polskich kierowcow z ktorych kazdy moglby byc trenerem Roberta Kubicy i ktorym dupsko przyrasta do fotela, jak wsciekaja sie stojac w korkach i klnac na czym swiat stoi. Jupi!!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mla Re: A ja sie ciesze IP: 80.54.192.* 19.11.08, 09:05 niekierowca, cos mi sie wydaje ze w ten prosty sposob probujesz sie dowartosciowac bo nie stac Cie na wlasne auto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 10:43 czy jak nie ogladam telewizji to mnie nie stac na telewizor?, jak nie jem miesa to mnie na nie nie stac? jak nie pije to ..... dla Polskich Dawcow Organow, mozecie sie zemscic jak to robicie z uporem maniaka, ochlapac pieszego, czy rowerzyste, czy tam jakie inne sztuczki stosujecie. Tak jestem rowerzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
2w Re: A ja sie ciesze 19.11.08, 11:21 Gość portalu: niekierowca napisał(a): > [...] Tak jestem rowerzysta. Jesteś przede wszystkim typowym, zawistnym polaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:02 Ale z to nie jest z zawisci, zle to pojmujesz, jak mowie widzac polaczkow ktorym sziedzenie przyrasta do fotela, a komunikacja miejska smierdzi to mnie wlasnie smieszy i walsnie cieszy ze sami sobie wybrali taki los, a ja smigam miedzy tymi matolami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: A ja sie ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:04 A ja z radością ochlapuje takich matołów jak ty na rowerach, którzy śmigają między samochodami łamiąc przepisy ruchu drogowego. A komunikacja miejska nie śmierdzi, tylko przewożony nią towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:06 dlatego kocham tych kierowcow, za takie podejscie i z luboscia ciesze sie na wiadomosc o korkach, mokry ochlapany ale bede 3 h w domu predzej niz ty gruby maly pseudo kierowco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa z dachu Re: A ja sie ciesze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 23:32 No kij ci w ryj i papa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dredd Re: A ja sie ciesze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 23:37 Na takich porypańców jak ty papa mam zawsze poręczną kostkę granitu w kieszeni. Jak mnie ochlapiesz tym swoich gratem to się zdziwisz grubodupa mendo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mla Re: A ja sie ciesze IP: *.finemedia.pl 19.11.08, 12:39 a smigaj sobie dzieciaku dalej, smigaj poki mozesz sobie jeszcze na to pozwolic. skonczysz studia, pojdziesz do pracy, dojrzejesz to zrozumiesz. chociaz z tym ostatnim to moga byc u Ciebie problemy, wiesz facetowi ktory nie je miesa moze brakowac pewnych protein;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 13:33 zdziwosz sie kolego, jestem po 30 i wlasnie dojrzalem i wiem ze takie gamonowate medy siedzaca za kierownica, szczyczacych sie mianem najlepszych kierowcow na swiecie, uwazajacych samochod za miernik pozycji w spoleczenstwie sklaniaja mnie to szydzenia... wszystko w temacie, siedz i wachaj smory we WLASNYCH 4 kolkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mla Re: A ja sie ciesze IP: *.finemedia.pl 19.11.08, 14:24 kolego gamoniowate to sa Twoje wypowiedzi, jesli dla Ciebie wszyscy kierowcy szczyca sie mianem najlepszych na swiecie to masz chyba jakies glebokie kompleksy. chetnie jezdzil bym rowerem do pracy tak jak na studiach ale niestety nie moge sobie na to pozwolic. to co piszesz swiadczy tylko o tym ze jestes kompletnym ignorantem. wiesz pracuje przy utrzymaniu sieci i czasami zaluje ze dostep do neta maja tacy prosci ludzie jak Ty. mam nadzieje ze jak Ci net siadzie to bedziesz czekal na serwis nie 2h tylko tydzien bo ktos bedzie stal w korkach. tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 15:05 glupi jestes nie musialbym czekac gdybys jezdzil na rowerze :), nie mam komplekow bo i po co, tak to jest u nas w malej zasciankowej polsce, ze kazdny jest najlepszy, a ty nie? jak siec ci siada to albo mierna firma albo mierny pracownik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mla Re: A ja sie ciesze IP: *.finemedia.pl 19.11.08, 15:14 ok, skoro twierdzisz ze jestem glupi to chyle sie przed twoja madroscia. dyskusja z Toba to strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 15:21 i vice versa, bo niczym madrym sie nie popisales :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A ja sie ciesze IP: *.as.kn.pl 19.11.08, 11:46 czapkę ubierz, żeby ci głowy nie przewiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:03 dzieki za troske, tez sie ubierz :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: A ja sie ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:05 to nie chodzi o troske bo tobie w tej pustej łepetynie nie ma co zmarznąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:07 to po co kazesz mi zakladac czapke? chyba tobir brak organu myslacego powodzenia w korkach dzieciole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: A ja sie ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:02 No tak. Jak ktoś pisze upośledzone teksty to się można domyśleć że to rowerzysta. Mamy już tu takiego jednego trolla na forum. Nazywa się Czechofil. A może to ty tylko zmieniłeś nicka bo już pod tamtym wstyd pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albis Re: A ja sie ciesze IP: *.111.241.195.static.crowley.pl 19.11.08, 11:33 Czy wtedy, gdy Tobie lub komuś z Twoich najbliższych przytrafi się wypadek i będziesz czekac na karetke pogotowia, stojącą w korkach, też tak będziesz piał z zachwytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:09 jasne a szczegolnie to kierowcy sie tym przejmuja! a poza tym jak bedziecie stac w korkach to i wypadkow nie bedzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam Re: A ja sie ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 12:01 Ty będziesz przygłupie też stał w autobusie, a na dodatek Ci tramwaje zlikwidują. Wole posiedzieć w ciepłym autku i posłuchać muzyki niż się ściskać z hołotą taką jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 12:04 poknij sie w czolo i naucz sie czytac :), mam ROWER!!! a ty siedz w aucie i czekaj dalej pacanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: A ja sie ciesze IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 14:14 Jak już ktoś mądry tu napisał: karetka, policja i inne służby ratunkowe też utkną w korkach. Póki co widać, że osoba skrywająca się pod nikiem niekierowca, cieszy się, bo rowerem dotrze szybciej. Świetnie, też lubię rower, ale poczekamy, jak do Ciebie lub do twoich bliskich odpowiednie służby nie dotrą na czas z uwagi na korki. Ciekawe kogo wtedy będziesz winił/a? Ciekawe czy też wtedy będziesz z takim zapałem twierdził/a, że korki są wporządku. Mi tam różnicy nie zrobi zamiana auta na tramwaj, ale po pierwsze będę jechał przez pół miasta dookoła, po drugie będę marnował znacznie więcej czasu, po trzecie rowerem jeżdżę, ale w mieście to sport extremalny z uwagi na większy pobór powietrza, a co za tym idzie wzmożone wdychanie wszelkich wyziewów, dlatego na rowerze śmigam poza miastem i jeżdżę nim w góry i po górach, co jest według mnie znacznie przyjemniejsze, w porównaniu do mijeskiej męki. Jednak każdy robi to co lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: A ja sie ciesze 19.11.08, 14:19 > w mieście to sport extremalny z uwagi na większy pobór powietrza, a co za tym i > dzie wzmożone wdychanie wszelkich wyziewów, dlatego na rowerze śmigam poza mias spaliny są cięższe od powietrza, są do 1,5 metra nad ziemią. dlatego najbardziej wdychają je ludzie w autach. a żeby karetki nie stały w korkach, trzeba wydzielić torowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: A ja sie ciesze IP: *.wro.vectranet.pl 19.11.08, 21:44 teoretycznie spaliny są cięższe - ale ruch samochodów je unosi, a do tego proste doświadczenie - pojedź chwilkę za takim tirem (lepij obok) albo za zwykłym samochodem - i zmierz jak wysoko nad ziemie masz głowę jadąc na rowerze (pochylony). A w samochodach jest filtr powierza (np. węglowy)... Tak czy siak miasto jest niezdrowe. nawet dla rowerzystów. a korki sa do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekierowca Re: A ja sie ciesze IP: 62.87.132.* 19.11.08, 15:08 jasne, jak to milo zakrywac sie ze korki to tylko dla sluzb, a przesiadzcie sie na komunikacje miejska i rowery, korkow nie bedzie i pogotowie wszedzie dotrze, cyknij gosciu, kazdy robi to co lubi i jedni siedza w korkach i sie wsciekaja a inni sie z nich naigrywaja :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h2o Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 217.237.185.* 19.11.08, 08:26 Wrocław to chore miasto, z władzami z epoki gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.wroclaw.mm.pl 19.11.08, 21:11 Za to są knajpki piwne i fontanny, których za komuny nie było, a które to podnoszą poziom kulturalny tego grodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amos Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.08, 08:32 I o co tyle krzyku? Ile będzie trwało jednoczesne zamknięcie obu ulic - tydzień, dwa, miesiąc? Remont mostów Szczytnickiego i budowa oraz remont mostów Warszawskich trwały 2 lata odcinając północno-wschodnią część miasta od reszty i dało się przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:44 w zasadzie dlaczego nie mozna na trawniku obok Grabiszynskiej polozyc plyt betonowych i bylby jeszcze jeden pas ruchu. miejsca jest dam duzo, a spacerujacych malo... zreszta chodniki tez ida tam do wymiany wiec w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 62.87.132.* 19.11.08, 10:44 na dupie se poloz geniusz sie znalazl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:13 Tobie juz lezy chyba na glowie, ze nic innego nie potrafiles napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 80.48.71.* 19.11.08, 09:00 Wiele da się przeżyć, pytanie tylko, czy te "przeżycia" były konieczne i nieuniknione? Koordynacja, nadzorowanie i planowanie remontów we Wrocławiu mocno kuleje. Zamiast szczerze przyznać: nie jest dobrze, ale zastanawiamy się jak to poprawić niektórzy szefowie miejskich urzędów opowiadają bajki oraz wynajdują okoliczności, z powodu których "dobrze zaplanowany i nadzorowany remont" się przedłużył... Zimą pada śnieg, latem świeci słońce, a wiosną i jesienią pada. Do tego Niemcy, po zakończeniu wojny nie zostawili kompletu planów. Wiele remontów rozpoczyna się od zamknięcia ruchu na danej ulicy i rozebrania nawierzchni. Potem na półmetku prac niewiele się dzieje - ot jeden, dwóch robotników dyskutuje przy wbitych szpadlach, trzeci opowiada kawał, a czwarty idzie kupić papierosy. To żadne obijanie się, to jest wcześniej zaplanowana przerwa ze względów technologicznych. Rzecznicy prasowi wykonawcy i urzędu miejskiego zgodnie twierdzą:termin zakończenia prac nie jest zagrożony. Mija kilka miesięcy i nagle na placu budowy kończy się "przerwa technologiczna", pojawiają się tabuny robotników, sprzęt itp. Praca wre. Czasem uda się zakończyć roboty w terminie, czasem nie (bo zima, śnieg, niemieckie rury, bomby). Jedyny plus obecnej sytuacji jest taki, że rzecznik miasta nie chce komentować sytuacji na Hallera i Grabiszyńskiej. Jestem pewien, że dwa-trzy lata temu usłyszelibyśmy gładką gadkę-szmatkę bagatelizującą całą sytuację... Może oznacza to, że Pan Dutkiewicz&sp-ka zdają sobie sprawę z powagi sytuacji i przynajmniej spróbują wprowadzić jakieś konkretne zmiany (może nawet personalne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.router.finemedia.pl 19.11.08, 22:37 Jasne, człowiek to twarda sztuka i dużo przetrzyma. Dojazd do roboty 2 godziny, powrót 2,5, oczekiwanie na mrozie na autobus po 40 min bo opóźnienie albo 3 kolejne nie przyjechały, noszenie dziecka na rękach do przedszkola 2 km żeby było szybciej bo na autobus nie ma co liczyć. Jasne, wszystko się przeżyje i zawsze jakoś to będzie. Najważniejsze żeby nie zakłócać spokoju i nie burzyć samozadowolenia Sternika i jego nieudacznej kamandy. Pomyślałeś już po wysłaniu tego posta coś palnął?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier są rzeczy za które nie warto płacić kartą Maestro IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 00:06 DOJAZD WE WROCŁAWIU do pracy - 2 godziny. Powrót - 3h. Czekanie na autobus - 40 min. Wyjazd z miasta na Bielany - 50 min. Dojazd do Wrocławia z Warszawy - 7h. Życie za kadencji Dudka - bezcenne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 87.105.182.* 19.11.08, 08:49 ...czy wy nie rozumiecie, że w ten sposób miasto promuje jazdę na rowerze i szykuje się do kolejnego Expo... będziemy mieli drugi Amsterdam :) bo Meskyk to już jest niezły, gratulacje dla nieudolnych urzędasów! weźcie się lepiej za pracę a nie za kawkowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o!o Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:52 jakby umieli pracować, to nie siedzieliby w urzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +- Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 08:52 Parę lat temu mówiono Nam, że czekają nas lata inwestycji i w zwiazku z tym mieszkańcy musza uzbroić się w cierpliwość. Ja się uzbroiłem, ale gdy widzę jaką wpadke tutaj zaliczyło miasto z MPWiK do spółki to krew mnie zalewa. Może nie tyle, że te remonty sie pokryją, ale dlatego że ktoś za to odpowiada i mimo tego, że spora częśc miasta przez niekompetencję tej osoby będzie sie wkurzac to ona dalej bedzie miała ciepłą posadke... Odpowiedz Link Zgłoś
takale Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 08:53 Zwróćcie uwagę, że przy okazji zamontowania kamery nad Maślicami ktoś mądry z urzędu powiedział, że teraz urzędnicy będą mogli na bieżąco monitorować prace. Wszystko jasne - Hallera nikt nie pilnował, bo kamer nie było, a nadzór musiałby ruszyć odwłok zza biurka. Żądam krwi! Chcę wiedzieć, kto za to poleci ze stanowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.wro-com.net 19.11.08, 09:04 Pan Guzowski jak zwykle wszystko dobrze zaplanował i nie będzie nic plebsowi tłumaczył. Oj chyba czas na wywalenie tego gościa Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 09:05 Widac nie wydali pieniedzy w terminie i chca zmniejszyc straty. Koszty obywateli, czas, benzyna ich nie obchodza. Juz dzis duzo radosci bylo tez na Leghnickiej i Pl. Jana Pawla II, nie dzialaly swiatla. Milo bedzie gdy jeszcze troche popada. I po co we Wroclawiu jest Politechnika, gdzie sa i co robia inzynierowie...kiedy staja sie urzednikami to az tak glupieja ? Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany to 1 listopada 2009 zamknac Grabiszynska dla 19.11.08, 09:13 samochodow! Wprowadzic WYLACZNIE komunikacje zbiorowa! Zeby z powodu ruchu w jednym dniu doprowadzac do korkow przez tygodnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: to 1 listopada 2009 zamknac Grabiszynska dla 19.11.08, 09:47 w koncu kto to zauwazyl. jak teraz zamkna grabiszynska to z tych co grzebia na hallera zejdzie cisnienie i remont przedluzy sie duuuuzo bardziej niz ktokolwiek w tej chwili to sobie wyobraza. Skoro i tak juz bedzie syf w miescie to co sie beda spieszyc. Gorzej przeciez nie bedzie. Poza tym zaraz zaczna sie mrozy. Spadnie snieg. Za tydzien przeczytamy, ze ze wzgl technologicznych nie da sie zakonczyc remontu na hallera i trzeba poczekac do wiosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i_love_wroc polska norma. Nihil novum sub sole. IP: *.035-192-6e6b701.cust.bredbandsbolaget.se 19.11.08, 10:16 Norma. Wrocławska norma. Polska norma. 40 lat pseudokomuny nie może tłumaczyć nieumiejętności budowania. Bo brak talentów w budowaniu jest polską cechą narodową. Polacy budują mało, wolno, drogo. Nie potrafią stosować technologii, która pomaga czy zmienia ilość, jakość. Remonty i inwestycje zrobione planowo, to inwestycje robione przez zachodnie firmy budowlane, na których Polacy są jedynie podwykonawcami albo prostymi pracownikami. Technologia jest zachodnia, maszyny są zachodnie, projekty są zachodnie. I wtedy można zbudować szybko. W ciągu 9 miesięcy Koreańczycy wybudowali kawał miasta i kilometry prostych, szerokich dróg. Hektary hal produkcyjnych z cały zapleczem magazynowym. Czyl LG Philips w Biskupicach. Albo centra logistyczne w Bielanach. Polsce, Polakom zajęłoby to kilka lat, a byłoby przy tym mnóstwo gadania, protestowania w przetargach, sporów z "ekologami", problemów z wykupem ziemii. Czyli z tym wszystkim o czym codziennie można słyszeć chociażby przy okazji próby budowania obiektów na EURO 2012. Budowaniu wszelkich obwodnic, autostrad, mostów, lotnisk, dworców, obiektów użyteczności publicznej ... Bo w Polsce szybciej i łatwiej zarabia się na mówieniu o tym co trzeba zrobić, niż na samym robieniu tego co trzeba zrobić. Remont 1km ulicy w ciągu 365dni. Czyli niecałe 3 m dziennie. Czyli prawidłowo, bo wszystko będzie ręcznie, taczkami, łopatami, z rękami w kieszeniach, z telefonami komórkowymi przy uchu, z początkiem bycia na budowie o 7.30, śniadaniem między 9.30 i 11.00 i zbieraniem zabawek o 13.30. TAK WŁAŚNIE BĘDZIE NA GRABISZYŃSKIEJ. Róbcie fotografie polskiego robotnika !! To jest godne uwagi, żeby remont takiej ulicy robić przez cały rok ( z dużymi szansami że o kilka miesięcy dłużej, bo nie wiadomo co tam Niemcy w tej ulicy ukryli ?? ) Polacy nie byli , nie są i nie będą narodem budowniczych !!! Wolimy burzyć, wywoływać spory, prowadzić przegrane wojny, uczestniczyć w nieudanych powstaniach, strajkować, albo emigrować. Potrafimy ewentulnie zbudować osiedle, jakieś domki, kościoły. Ale nie zbudujemy jako zbiorowość dróg do osiedla, basenów publicznych, stadionów osiedlowych, podwórkowych kortów i boisk do koszykówki, podjazdu do sklepu osiedlowego, parkingu koło szkoły i kościoła. Za to są ogromne parkingi przy zagranicznych centrach handlowych !!!! A co mowia ci goscie z kanapy XXI ? Co może Dutkiewicz ? To widać i słychać Co będzie mógł Protasiewicz ? To samo co do tej pory. Czyli mało, drogo, długo, koślawo, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifa Re: to 1 listopada 2009 zamknac Grabiszynska dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 11:45 Miraż komunikacji Zbiorowej . przecież nawet w tym roku na grabiszynku tramwaje stawały w tramwajowych korkach, autobusy były przeładowane. Komunikacja zbiorowa nie wystarczy bo nie ma takiej przepustowaości na torach i przystankach, ani wystarczającej ilości taboru by w święto puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: to 1 listopada 2009 zamknac Grabiszynska dla 19.11.08, 16:17 zatem samochodami na pewno bedzie sprawniej. Trzeba zatem dogadac sie z prywatnymi firmami przewozowymi i dysponujacymi busami. Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 09:28 rok temu było wiadomo, że w tym roku będzie paraliż: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=538&w=69521015 i nikt na to nie zwrócił uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankiety! IP: *.wppt.pwr.wroc.pl 19.11.08, 10:16 Jak na pytanie "Czy we Wrocławiu uda się kiedyś zakończyć drogową inwestycję w terminie?" mam odpowiedzieć "TAK"? Wszystkie trzy odpowiedzi są negatywne! Zwykle bardzo dobrze sprawdzają się odpowiedzi "TAK", "NIE" oraz "NIE WIEM". Pozdrawiam i życzę Pani Magdzie Nogaj więcej błyskotliwości na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: militaria.pl Re: Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankie IP: *.gprs.plus.pl 19.11.08, 10:24 Niby słuszna uwaga, ale chyba nie złapałeś w czym tu smaczek:) Przeczytaj jeszcze raz pytanie: "Czy WE WROCŁAWIU uda się kiedyś..." :))) -ja gratuluje p.Magdzie humorku o poranku;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavko Re: Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 12:04 Myślę, że dokładnie złapał smaczek... Ot, dokopać za wszelką cenę... A odpowiedź TAK jest jak najbardziej na miejscu - przypominam choćby to, że całkiem niedawno Skanska zakończyła przebudowę Legnickiej grubo przed terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankie 19.11.08, 12:34 odpowiedz TAK nie jest na miejscu - planowanie tej inwestycji, nadzór inwestorski i generalnie miasto nie miało z tym nic wspólnego. Zbieg okoliczności sprawil ze wykonawcza pilnie potrzebowal zasobow gdzie indziej, a przy okazji udowodnil jakie jest mozliwe tempo prac. Miasto pozwala wykonawcom na zupelnie cos innego, ba, zacheca ich swymi wymaganiami by ciagneli i partolili co sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankie 19.11.08, 14:07 Znaczy się Skanska sama z siebie zrobiła modernizację? Ktoś jej zapłacił za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noelanna Re: Gratuluję Pani Magdzie Nogaj wspaniałej ankie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.08, 13:49 Ja również gratuluję ankiety. Zastanawiam się po co studiowałam 5 lat socjologię, skoro Pani Magda może zrobić "świetną" ankietę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: militaria.pl Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.gprs.plus.pl 19.11.08, 10:18 "Urzędnicy stanęli pod murem. Jakąkolwiek podejmą w tej sprawie decyzję, będzie źle". Cóż, to już tylko rozwiązanie honorowe - położyć na urzędniczym biurku pistolet i cicho zamknąć za sobą drzwi. Ale to też by spartaczyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Paluch Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 10:35 Jakby dawali kary np 1.000.000zł za dzień opóźnienia to by wszystko było na czas. Ale niestety u nas jest tak, że najpierw te dziady od przetargów biorą potężne łapówki a później wykonawca robi co chce bo nikt mu się do tyłka nie dobierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozytyw Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: 62.87.132.* 19.11.08, 10:48 e tam za malo 10.000.000 zl a co tam niech bedzie 100.000.000 pln juz tak jeden obiecywal, poknij sie w czolo malkontencie, lepiej remonowac powoli z poslizgami niz nic nie robic Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 15:04 Mogą se dawać ile chcą, ze swoich prywatnych pieniędzy nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Guzowski do dymisji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 10:49 Że też miasto stać na zatrudnianie urzednika co rzuca słuchawką. Czuję się oburzony niesubordynacją pracownika magistratu, wszak z podatków wszystich Wrocławian też pan dostaje co miesiąc pensję, a może pora odświeżyć kadrę, panie prezydencie POBUDKA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta IP: *.srv.volvo.com 19.11.08, 11:24 Codziennie jadę ul. Hallera i przy większości wykopalisk wodociągowych nic się nie dzieje. MPWiK stosuje średniowieczne techniki zarządzania projektami i ma gdzieś problemy mieszkańców Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
sstes Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 11:45 Niech mi ktos powie, dlaczego korki z powodu remontu maja byc takie wielkie skoro remontowany bedzie odcinek, na ktorym korkow zwykle nie ma? Trzeba zaplanowac kilka rozwiazan dodatkowych - ograniczyc tymczasowo lewoskrety, zmienic ustawienie sygnalizacji na Stalowa/Grabiszynska i moim zdaniem wystarczy. A jesli nie, trzeba udroznic alternatywne ciagi komunikacyjne przez Grabiszyn i jeszcze bardziej ograniczyc wjazd na sama Grabiszynska "bokami". Bardzo podobnie, jak teraz to wyglada na Hallera. Nadmienię jednak, ze Hallera ma wyraznie wieksze obciazenie! Troche kreatywnosci, a nie lamentu! Pozdrawiam Fan KM Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Gigantyczne korki sparaliżują połowę miasta 19.11.08, 22:25 Tak,a jak ci wszyscy którzy chcąc ominąć korki będą jechali przez grabiszyńską to wtedy będą korki wszędzie! i jak ja będę jeździł do Pracy w Bielanach ?:( Odpowiedz Link Zgłoś